|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Po porodzie SN biegałam po kilku godzinach juz anpo CC czuje sie strasznie.....mam gorączkę znowu i beda mi antybiotyk podawać a poza tym nie zmruzylam oka mam takie bole silne i skurcze jak przy porodzie
![]() Czekam na Tż az przyjedzie to moze uda mi sie wdrapac na wózek inwalidzki i pojechać z nim do małej , juz nie moge sie doczekać az ja zobaczę Pamiętacie jak sie martwiłam o Zuzie ze muszę ja zostawić? Zupełnie niepotrzebnie bo Zuzia jest zachwycona moja nieobecnością tzn dziadek i tatuś nad nią skaczą jak nad jajkiem rozmawiałam z nią przez telefon i naprawde jest szczęśliwa zaraz ma do mnie przyjechac w odwiedziny ![]() Milo jest czytać ze uwazacie mnie za silna kobietę i podziwiacie mnie ale każda z was zrobiłaby to samo jestem tego pewna ale az mnie ciarki przychodzą jak patrzę sobie na filmiki z mała (Tż dla mnie nagrał ) i widzę jaki słodziak jest i jaka do Zuzi podobna no jakbym normalnie Zuzie widziała mała i pomyśle sobie ze lekarze próbowali mi wmówić ze lepiej usunąć bo nic z tego dziecka nie bedzie albo jak ludzie gadali ze w co ja sie pakuje życie sobie zniszczyć chce....boże łzy mi same lecą na myśl ze wogole taka opcje przez chwile brałam pod uwage (bo brałam przez chwile w najgorszym kryzysie bedadz pewna ze dziecku pomogę w ten sposób ) ale cieszę sie ze spotkałam na swojej drodze tylu ludzi którzy mnie wspierali bo sama nie dałabym rady przez to przejść naprawde szczerze DZIĘKUJE WAM WSZYSTKIM DZIEWCZYNY ze byliście ze mną i wspieralyscie mnie bo to naprawde bardzo duzo mi pomogło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Tutaj lekarze nie maja gorszego dnia, sa po prostu chamscy i okropni... Naprawde nie spotkalam sie jeszcze z takim podejsciem...
Przede wszystkim psychicznie zle sie tutaj czuje ![]() A moja wspollokatorka to tylko spi i steka jak wstaje ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśka, gratulacje Kochana! Jesteś taka dzielna, podziwiam Cię od początku
Sara, ale niespodzianka z sn Super, że dałaś radę, wielkie gratulacje i witamy Franka na świecie Teraz po sn na pewno szybciej puszczą Cię do domku, do Twojej Zosi ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za rady ze spakowaniem torby, chyba mnie zmobilizowałaś i zaraz zamawiam to czego mi brakuje ![]() to już bliziutko dziewczyny! Zaraz dzieciaczki będą z Wami Biedna... Obyś szybciutko doszła do siebie, trzymam kciuki!
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Chcialam wstawić zdjecie, ale nie moge. Lilka wyślę Ci mmsa ![]() Franio taki grzeczny tylko je i spi. Nie slyszalam jeszcze jak placze Jest zdrowy i sliczny ![]() Mnie za☠☠☠iscie boli tylek, poza tym wszystko ok. Karmie piersia. nudzi mi się, zaraz tz ma przyjechac. Jutro albo w niedziele wyjdziemy.
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-25 o 10:47 |
|
|
|
#4055 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla męża.Cytat:
Mamuska - sliczna dziewczynka z Twojej Natalki (po mamusi ).Kciuki za badania. |
|||
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z Ciebie dzielna kobietka zobaczysz jeszcze wszystko będzie dobrze, już tyle przeszłaś i dałaś radę. Teraz będzie już tylko lepiej ![]() Wierzę w to z całych sił
|
|
|
#4057 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
ciesze sie że masz sie dobrze |
||
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Czekam! ![]() NagiAkt! ale się cieszę, że nie ma zmian!
|
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czyli spocko Uspokoiłas mnie.... |
|
|
|
|
#4060 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za 36 tydzienNiezły pomysł z tymi czepkami O matko, współczuje i szybkiego powrotu do formy zycze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ja na Twoim miejscu nie wypisywałabym sie skoro chcesz tam rodzić, polezysz, poobserwują Cie i tyle, przeciez zadna krzywda Ci sie tam nie dzieje, a to raptem 2-3 dni jeszcze, dasz rade Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekam na zdjęcie
|
|||||||||
|
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hehehe...
Wiesz co, mój gin mi tak zbudował napięcie, że przez pół nocy nie spałam. Bałam się, że mi te wody chlusną w każdej chwili... mógł mi tego nie mówić ![]() Dobrze, że Twoja Hania się uspokoiła i na drugim ktg wszystko wyszło dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Kochana, przykro mi, że tyle przeszłaś. Jesteś taka silna i twarda!!! Wielkie brawa i wielki szacun dla Ciebie!!!! Trzymam mocne kciuki, żebyś szybciutko się zagoiła, a Natalka, żeby trafiła w ręce specjalistów i okazało się, że wszystko jest dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Paskudne podejście do pacjenta!!!! Cytat:
Cytat:
I obyście wyszli do domu jak najszybciej!! |
||||||
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, poczekam jeszcze do jutra... Nie ukrywam, że przed lekarzami jestem sparaliżowana
Chyba mam syndrom białego fartucha ![]() Tż dzwonił a ja znowu się poryczałam, masakra... |
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie moge doczekac sie zdjecia kochana jak Ci zazdroszcze !!!! Tez chce juz urodzic i miec mala przy sobie ja tulic calowac echhhh ![]() Bardzo sie ciesze ze z Franiem wszystko dobrze Peklas ze Cie boli ? No i super ze tak szybko wyjdziecie Zosia nie bedzie tesknila i bedziesz miala dwa serduszka przy sobie
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety wczoraj śliwki mi przeszły i nie urodziłam Ale moj brat wróży mi poród na jutro, więc mam nadzieję, że ma rację
|
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakbym byla na Twoim miejscu wypisalabym sie. Rozumiem jakby chcieli zrobic jakies badania czy cos, gdyby cos bylo na rzeczy to moglabym juz do porodu lezec no ale u Ciebie ktg wychodzi idealnie wiec lepiej zebys byla w domu i czekala spokojnie na porod niz siedziala w szpitalu bez sensu, przeciez zawsze mozesz wrocic. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Najwazniejsze ze walczylas o mala do samego konca, i urodzilas sliczna dziewczynke !! Wracaj do formy, odpocznij |
||
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam nigdzie nic o MPD
![]() Ja mam AFI - 6,8cm.
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47448796]Zuken nie dziwię ci się, że wariujesz w szpitalu. Też tak miałam, jak przetrzymali mnie przez weekend, a zupełnie nic nie robili. Chodziło wyłącznie o dni dla NFZ. Bądź dzielna. TŻ przyjedzie do ciebie, to od razu zrobi ci się lżej
Niestety wczoraj śliwki mi przeszły i nie urodziłam Ale moj brat wróży mi poród na jutro, więc mam nadzieję, że ma rację [/QUOTE]A nie myślałaś o tym, żeby się wypisać na żądanie? Jak to zniosłaś bo ja już naprawdę mam dosyć, mam wrażenie że leżę tutaj tydzień a nie drugi dzień:/ Szkoda, że to jednak były śliwki ![]() Wiecie czego najbardziej mi szkoda, tych dni teraz co mogliśmy spędzić z tż-tem razem, ostatnie chwile tylko we dwoje, może ostatni weekend... Bo właśnie jego teraz potrzebuję a nie siedzenia samej z obcymi ludźmi w takim stanie
|
|
|
|
#4070 | |||||
|
Rozeznanie
|
Szkoda, że tak źle Asix to znosi. Mam nadzieję że jednak szybko jej się poprawi.lilka nie pisz że cc to zlo bo sa dziewczyny które beda musialy ja miec i teraz nie potrzebnie się stresuja. Zdarzają się sytuacje że poród naturalny kobiety znosza jeszcse gorzej niz cc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymajcie się slicznotki!Cytat:
jak będziesz miała chwile to napisz co Cię przekonało do proby porodu naturalnego. Sciskam
|
|
#4071 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asix, zdrówka! i za karmienie Miłoszka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Dziewczyny, na miejscu Zuken, nie wypisałabym się na własne żądanie. Wiem, że leżenie w szpitalu to nic przyjemnego ale lepiej mieć pewność, że wszystko jest ok. W poprzedniej ciąży podczas kontrolnego ktg, synkowi spadło tętno. lekarz zalecił obserwacje na oddziale. Tego dnia ani następnego nic się z tętnem Synka nie działo a 3 dnia znowu spadło. Wtedy nastąpiła szybka akcja i urodziłam synka. dziękuję za to że byłam wtedy w szpitalu. Moja obserwacja tez polegała "jedynie" na częstym ktg. Dlatego też myślę, ze nie zawsze lekarze trzymają nas te 3 dni wyłącznie ze względy na refundację NFZ.
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
WhiteCafe nie umiem robić na drutach
![]() Wiecie bo te położne są naprawdę super i dzięki nim jest jakoś lepiej bo lekarze mnie dobijają na maksa... Ja wiem, że jakoś dam radę, muszę... ale perspektywa powrotu tutaj w najbliższym czasie nie nastraja mnie pozytywnie:/ Po prostu psychicznie nie daję rady jakoś, w domu miałam teraz taki przypływ energii, sprzątanie, szorowanie, układanie, wszystko robiłam A tutaj nie wiem już co mam ze sobą zrobić![]() Założyłam, że wytrzymam max do niedzieli ![]() I tż mój kochany przywiezie mi mc donalda na pocieszenie Bo jedzenie tutaj to jakaś totalna masakra, na śniadanie jadłam suchy chleb |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zuken - nie mam nic złego na myśli, nie chcę Cie urazić i wiem, że na niczym nie zależy Ci tak, jak na zdrowiu dzieciaczka, ale wyluzuj, to naprawde TYLKO 2, góra 3 dni |
|
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bidulka :-(
Cytat:
Cytat:
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nienawidzę przebywać z obcymi ludźmi, tym bardziej w szpitalu,spać w jednej sali, dzielić toaletę, czekać aż prysznic będzie wolny no i ten szpitalny rytm życia...Jesteśmy takie same pod tym względem, bo tak samo w domu mam przypływ energii, mogę robić wszystko, a w szpitalu minuta dłuży się jak godzina, nie wiadomo co robić i gdzie iść. Płakałam 3 razy podczas pobytu w szpitalu, raz byłam tak zdesperowana, ze za wszelką cenę chciałąm wyjść na żądanie. Tż przyjeżdżał codziennie, ale co z tego. Już wolałam leżeć plackiem w domu niż tam. Tobie też powtarzają:" wytrzymaj, to dla dobra dziecka" ? No szlak mnie wtedy trafiał... tym bardziej, że z dzieckiem wszystko było wporządku U Ciebie to pewnie wina lekarzy, bo przez weekend nic nie będą robić z Tobą i tak. Musisz się trzymać,zacisnąć zęby i przeczekać. Wkońcu to minie. Słabe pocieszenie, ale jakoś trzeba to znieść
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie przesadz z maciem, bi jednak jaj cały czas się leży to trawi się duuuuzi gorzej. Ja też poszalalam a później zdychalam. Wyrrzymasz jakios, moze zmienia Ci kolezanke z łóżka obok na jakas fajniejsza
|
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
kurcze czekam na ktg i chyba pol dnia mi tu zejdzie, myslalam ze jak na konkretna ggodzine to raz dwa pojdzie a tu tlum lasek i trzeba czekac
a duchota taka ze masakraa najlepsze ze przed wejściem do poradni skorzystalam z ubikacji i przy odkreceniu wody do umycia rak tak mi chlusnelo ze cala spodnice mialam z przodu mokrą, super... jak lezalam tu w styczniu to maz sie zalatwil tak samo(w tej samej ubikacji)- spodnie na wysokości kroku mial mokre i przez pól roku nic sie nie zmienilo... Polskie realia... |
|
|
|
#4080 | ||||
|
Zadomowienie
|
ojej współczuję. Oby szybko doszła do zdrowia i wrócili do domku
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Twojej mamy ![]() Dobrze że przestało padać, współczuję tych wszystkich stresów, dobrze że masz takiego tż i nie stresuje Cię bardziej tylko potrafi uspokoić. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

) i widzę jaki słodziak jest i jaka do Zuzi podobna no jakbym normalnie Zuzie widziała mała i pomyśle sobie ze lekarze próbowali mi wmówić ze lepiej usunąć bo nic z tego dziecka nie bedzie albo jak ludzie gadali ze w co ja sie pakuje życie sobie zniszczyć chce....boże łzy mi same lecą na myśl ze wogole taka opcje przez chwile brałam pod uwage (bo brałam przez chwile w najgorszym kryzysie bedadz pewna ze dziecku pomogę w ten sposób ) ale cieszę sie ze spotkałam na swojej drodze tylu ludzi którzy mnie wspierali bo sama nie dałabym rady przez to przejść naprawde szczerze DZIĘKUJE WAM WSZYSTKIM DZIEWCZYNY ze byliście ze mną i wspieralyscie mnie bo to naprawde bardzo duzo mi pomogło 

Teraz po sn na pewno szybciej puszczą Cię do domku, do Twojej Zosi 

. We wtorek wizyta, ciekawe jak tam mój kolcuszek rośnie. Dziś jadę się spotkać z położną z oddziału "mojego".

Przynajmniej u mnie było takie coś 

Ale moj brat wróży mi poród na jutro, więc mam nadzieję, że ma rację 

za karmienie Miłoszka.
28.06