|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Ja bym się nie wypisywała na żądanie. Podejrzewam, że nie wybaczyłabyś sobie, jakby coś się wtedy stało w domu :/ A pamiętam, że w szpitalu jednak dziewczyna przede mną wstała i poszła do domu. Nawet nikomu nie powiedziała, że wychodzi. A następnego dnia wróciła po swoje rzeczy Więc jest jeszcze taka opcja
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
U mnie dzis goraco
![]() Od soboty moge rodzic bo zapowiadaja caly tydzien ochlodzenie po 20 stopni i deszcz i burze |
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie no było jedzenie tylko nie dla mnie bo ja ogólnie nie lubię mleka ani praktycznie żadnych produktów mlecznych a na śniadanie była kaszka, kakao i biały ser do chleba
Więc zjadłam tylko chleb![]() Cytat:
No ale co zrobić, trzeba to jakoś przecierpieć ![]() Lekarze ogólnie wkurzają mnie tym, że właśnie są tacy gburowaci i pokazują wszystkim jacy to oni nie są ważni... No naprawdę nieuprzejmość i wyższość od nich bije po prostu! Poza tym każdy wygląda tak samo, jak jakiś stary pedofil ![]() Zdrowie psychiczne pacjentki też jest ważne a gdyby jeszcze położne były takie to chyba bym sobie tutaj w łeb strzeliła... Tak nie powinno być Trudno, jakoś dam radę i wytrzymam do tej niedzieli, ewentualnie poniedziałku ![]() ![]() A i to co wcześniej mi odchodziło to chyba nie był czop albo jego początki, teraz po tym badaniu lekarza to taka brunatna galareta ze mnie wychodzi to jest dopiero hardcore |
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się zdenerwowałam strasznie, kompletnie nie mogłam synka pobudzić do poruszania się od rana. Już płakałam i się do szpitala zbierałam mentalnie, ale ostatecznie udało mi się go zmusić do wyrobienia normy (bardzo intensywnie go męczyłam i dokarmiałam się). Nie były to jakieś mega silne ruchy, no ale były wystarczające. Ale bałam się strasznie już. Nadal jestem trochę roztrzęsiona. Może ta pogoda tak na nasze dzieci działa, ciśnienie niskie, wszyscy senni to i one śpią więcej, Justa też pisała, że ruchy dziś u niej słabsze.
|
|
|
|
#4085 |
|
Rozeznanie
|
mamuska11 gratulacje
u mnie znowu robi się upalnie w domu trwa: akcja śliwki. Tata zerwał 3 wiadra (ale to jeszcze nie wszystko).Ja umyłam słoiki, poleżałam godzinę i umyłam 1 wiadro śliwek. Mama "bawi" się z resztą.Teraz leżę już jakiś czas. Za chwilę będę zabierać się za obiad. Rodzi któraś? Za dużo piszecie i nie nadążam nadrabiać
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47449999]W sobotę już ryczałam w poduszkę, że chce do domu, ale stwierdziłam że wszystko dla młodego. Do tego mój mąż miał pracujący weekend, więc nie mógł przy mnie siedzieć cały czas. A tak książka, gazeta, internet w telefonie i tyle. Byle do poniedziałku.
Ja bym się nie wypisywała na żądanie. Podejrzewam, że nie wybaczyłabyś sobie, jakby coś się wtedy stało w domu :/ A pamiętam, że w szpitalu jednak dziewczyna przede mną wstała i poszła do domu. Nawet nikomu nie powiedziała, że wychodzi. A następnego dnia wróciła po swoje rzeczy Więc jest jeszcze taka opcja [/QUOTE]Niezła aparatka hehe A jeśli chodzi o małą to rusza się cały czas, jest ok, żadnych zaleceń od lekarza nie mam oprócz tego ktg... Przecież jak mnie wypiszą w poniedziałek to we wtorek też może się coś stać więc to jest akurat głupie myślenie ![]() To każda z nas musiała by być w szpitalu pod ktg przez 9 miesięcy, żeby była pewność że jest ok
|
|
|
|
#4087 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47448796]Zuken nie dziwię ci się, że wariujesz w szpitalu. Też tak miałam, jak przetrzymali mnie przez weekend, a zupełnie nic nie robili. Chodziło wyłącznie o dni dla NFZ. Bądź dzielna. TŻ przyjedzie do ciebie, to od razu zrobi ci się lżej Niestety wczoraj śliwki mi przeszły i nie urodziłam Ale moj brat wróży mi poród na jutro, więc mam nadzieję, że ma rację [/QUOTE]oby brat miał rację ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jest wczesna godzina wiec pewnie wyrobi norme chociaz taka norma wydaje mi sie glupota bo dziecko nie jest zaprogramowane ze sie bedzie idealnie ruszalo w te godziny ktore chcemy. ja to dopiero zaczelam panikowac jak mala do 15.00 malo sie ruszala, ale wiadomo ze lepiej dmuchac na zimne. Najwazniejsze ze rozruszalas malego, najwyzej przejedziesz sie na ktg i bedziesz spokojniejsza. ![]() Ja juz sie tak nie denerwuje tymi ruchami bo mala sie najbardziej rusza rano okolo 6-7 potem 12-13 a potem szaleje od 20 do 23-24 chociaz wiem ze juz na tym etapie ciazy dzieci mniej sie ruszaja nawet ginka mi mowila bo ja np. nie czuje ruchow a na ktg sa wiec staram sie tak niepanikowac
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ma grymasek , chyba mu sie nie podobalo ze ktos mu zdjecie robi ![]() a ile ma cm ?
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-25 o 12:42 |
|
|
|
|
#4091 |
|
Rozeznanie
|
mały przystojniaczek
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zawsze tak jest, ale u Frania widać na pierwszy rzut oka, że to chłopczyk
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-25 o 12:46 |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmmmmmm mc ![]() Ja to bym sobie poszla do kfc ![]() ale to daleko bo niecala godzina drogi 2 pociagami a jakby mi wody odeszly o nie nie nie , wiec musze obejsc sie smakiem ![]() No to widze ze sie najadlas
|
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba powoli trzeba zaczynać wymyślać tytuły na nowy wątek i ankiete zrobić. To która teraz zakłada wątek? Najlepiej ktoś z końca listy
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze juz jestes spokojniejsza
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze jej idzie, więc czemu nie? Może tym razem jakiś mniej durny tytuł wątku? ![]() Już dwaj chłopcy, cztery dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Robi się coraz ciekawiej, przyszła do nas do pokoju Ruska
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Wazyl 3460 g i 56 cm, identycznie jak Zosia. Gin wagę idealnie okreslil, bo w sobote mial 3430
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter jeszcze nie wiadomo z jaki wynikiem zakonczymy watek
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Łooo..
ja jak leżałam, to miałam szczęście, bo jedną noc leżałam z jedną dziewczyną, a ona potem wyszła i cały weekend byłam sama w pokoju, w poniedziałek rano wyszłam Mnie to w ogóle bez sensu trzymali, bo nie robili żadnych badań, tylko dawali nospe i luteinę ![]() Cytat:
super !
|
|
|
|
|
#4105 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to dopiero początek Też się bardzo denerwuję jak nie czuję Małej, dobrze,że mały spioch się obudził i uspokoił mamusieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, luźna propozycja
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki i kruszynki i tak będą się rymować, niezależnie od stanu, w którym wątek się zakończy.
![]() Nie wiedziałam, że pierwszy post ma ograniczoną liczbę znaków musiałam wywalić podział ciąży na tygodnie i trochę siatki, bo inaczej nie dało się wpisać zdjęcia Franka. ![]() Franek super chłopak! ![]() Poważny tytuł wątku? Ja nie wiem, czy to będzie pasowało do Nas. no i jakto tak bez czopa?
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżałam dwa razy w szpitalu, ale nigdy nie byłam z kimś na sali... za pierwszym razem (operacja kolana) miałam mega miejscówkę na korytarzu między salą męską a toaletą dla personelu (ogólnie wbrew pozorom nie było tak źle, chociaż jak po zzo nie mogłam wstawać, to korzystanie z basenu było dość mało komfortowe), a jak leżałam po cp, to dostałam jedynkę, nie wiem, czy to wynikało z empatii personelu, czy z faktu, że miałam prywatną pielęgniarkę opłaconą przez rodziców, no ale byłam sama w sali, co było super, bo miałam od rana do wieczora przy sobie tżta i nikomu to nie przeszkadzało. Więc teraz będę po raz pierwszy z kimś obcym w sali i trochę się tego obawiam. Ja nie lubię strasznie takiego "integrowania się" z obcymi ludźmi, nie gadam z innymi pacjentami w kolejkach w poczekalniach, w pociągach itp.
|
|
|
|
#4109 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że udało Ci się go rozruszać ale jeśli cokolwiek będzie Cię niepokoić to jedź do szpitala. Nie wiem czy to standard ale u mnie w szpitalu mam prawo do konsultacji na oddziale bez zgłaszania się na izbę przyjęć. Jest to fajnie bo nie utkniesz wtedy w szpitalu jak Zuken lub ja. Cytat:
Może akurat coś się zacznie dziać a wtedy będziesz pod fachową opieką od początku Cytat:
Super się ogląda zdjęcia maluszków Cytat:
|
||||
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to masz tak samo jak ja Do mnie nawet czasem coś tam zagada ta śpiąca sąsiadka ale mi się nie chce z nią gadać ![]() Jakbym miała tu jakąś swoją psiapsiółę to co innego ![]() Teraz ta Rosjanka co przyszła ma ktg Biedna z tego co zrozumiałam ma jakieś skurcze a to jeszcze za wcześnie...położne jakoś tak podejścia nie mają do niej, ona połowę nie rozumie a one gadają bez sensu albo jakieś żarty walą a ta nie wie o co chodzi... Ogólnie nikt jej nic nie wytłumaczył na spokojnie tylko tak na wariata, pewnie jest biedna przerażona...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Więc jest jeszcze taka opcja

Nienawidzę przebywać z obcymi ludźmi, tym bardziej w szpitalu,spać w jednej sali, dzielić toaletę, czekać aż prysznic będzie wolny no i ten szpitalny rytm życia...
Ale moj brat wróży mi poród na jutro, więc mam nadzieję, że ma rację 

a to dopiero początek
musiałam wywalić podział ciąży na tygodnie i trochę siatki, bo inaczej nie dało się wpisać zdjęcia Franka.