Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-25, 12:07   #2071
teja1
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cześć, moj tż w nocy polował na szerszenia latającego po naszej sypilalni... Dobrze, że on ma fioła na punkcie bzyczących robali i się obudził, bo ja go w ogóle nie słyszałam...
Stary 2014-07-25, 12:13   #2072
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Mamy mamy moja mamcia co chwile Kociołek robi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
W ciąży ogórki małosolne mi nie podchodzą
Mi wszystko podchodzi

Powiedzcie mi, czemu problemy lubią się mnożyć? Czemu pieniądze się tak łatwo nie mnożą?

teja1 fuuuj, nienawidzę latającego robactwa, mnie doprowadza do szału mucha, komar, a co dopiero taki szerszeń, ała, jeszcze gdyby ugryzł... brrr. Dobrze, że masz takiego łowcę w domu

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-07-25 o 12:15
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:21   #2073
teja1
Zakorzenienie

Odławia mi zawsze wielkie pająki, bo ich nienawidzę! Te zwykłe nie robią na mnie wrażenia, ale jak już są czarne i włochate to nie ma opcji żebym je tknęła. Brrrr....
Stary 2014-07-25, 12:28   #2074
Princes 18
Raczkowanie

Dziewczyny jestem zalamana... Bylam wczoraj na powtornym badaniu usg. .. Brak kostki nosowej (70% wada z zespołem downa) i do tego zly przeplyw w przewodzie zylnym...Fala ujemna A... Mam skierowanie na darmowe badanie prenatalne.
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:30   #2075
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Odławia mi zawsze wielkie pająki, bo ich nienawidzę! Te zwykłe nie robią na mnie wrażenia, ale jak już są czarne i włochate to nie ma opcji żebym je tknęła. Brrrr....
Takich cieniutkich, zwykłych to też się nie boję(nie brzydzę), choć ostatnio zasnęło mi się na trawce na kocu, przebudziłam się, a w moją stronę akurat taki zmierzał... bleeeee mój Tż dokarmia pająki, często daje im muchy itp. na pajęczynke a o tych grubych, włochatych to brrr, wolę nie myśleć... a węże?

Princes
łaczę się z Tobą w niepokoju u mnie też były złe przewody, prawopodobieństwo tej innej trisomii 1:266, na amnio się nie zgodziłam jak już wcześniej pisałam, ja jednak wierzę, że będzie dobrze, choć czasami naprawdę przez głowę przefruwają złe myśli... mam nadzieję, że i u Ciebie i u mnie wszystko zakończy się szczęsliwie i dzieci będą zdrowe!!!

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-07-25 o 12:32
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:34   #2076
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zalamana... Bylam wczoraj na powtornym badaniu usg. .. Brak kostki nosowej (70% wada z zespołem downa) i do tego zly przeplyw w przewodzie zylnym...Fala ujemna A... Mam skierowanie na darmowe badanie prenatalne.
Kurcze, miejmy nadzieje ze jednak te badania wyjdą dobrze. Ze będziesz w tych 30%. Jak wyszła przeziernosc karkowa? Jakie badania prenatalne będziesz miała? Aminiopunkcje? Trzymam kciuki!

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:39   #2077
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Kurcze, miejmy nadzieje ze jednak te badania wyjdą dobrze. Ze będziesz w tych 30%. Jak wyszła przeziernosc karkowa? Jakie badania prenatalne będziesz miała? Aminiopunkcje? Trzymam kciuki!

dołączam się do kciuków
Princes 18 pamiętaj, że to zwiększa ryzyko a nie determinuje choroby.
na poprzednim usg wyszła Ci kość nosowa?

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2014-07-25 o 12:41
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:41   #2078
Eirene1987
Zakorzenienie

hej byłam dziś u fryzjera i od razu lepiej się czuję, dużo włosów poleciało

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Tu też jest drogo a w złotówki nie ma co przeliczac ,bo jak się tu żyje to 1funt = 1 zlotowka. Więc teksty to wracaj do pl są nie na miejscu w tym momencie. ..
Wkurza mnie podejście ludzi, którzy nie byli tutaj i myślą, ze tu kuzwa kokosy z nieba spadają.
a tak z ciekawości ile kosztuje chleb funtów np?

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wieczorem przy podcieraniu na papierze zauważyłam troszke galaretowatego przezroczystego śluzu. potem juz nic.isc do szpitala ? Czy któraś z Was tak miala ?
ja bez wkładki już nie chodzę tyle mam śluzu ale nie śmierdzi że tak powiem jest biało przeźroczysty więc się nie martwię.

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

eirene nie używałam plastrów. Boję się, bo one sa chłodzące i obawiam się o moje zatoki
wiesz co ja też mam problem z zatokami ale nigdy mi się przez plastry nie pogorszyło. musiałabyś lekarza zapytać jak to z tym jest

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
dobrze ze napisalas o wiekszej wanience w sumie to racjonalne podejscie kupic jedna a wieksza...

Ciesze sie ze mam bardzo dobrego gina, zawsze mnie wyslucha, odpowie na kazde pytanie, wszystko dokladnie sprawdza, za kilka dni jedzie na urlop i powiedzial ze gdyby cos sie dzialo to mam do niego dzwonic, wiem ze wszystko bedzie ok ale dobrze wiedziec ze ma sie w razie co wsparcie

dokłądnie. nie ma sensu kupować małej wanieneczki.

ja też mam takiego gina. naprawdę to uspokaja.

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
nie wiem czemu ale szczegolnie mocno trzymam kciuki za dziewczyny ktore sa po in vitro aby w koncu ich marzenie przyszlo na swiat
ja też jak oglądam ten cykl programu in vitro - to aż płaczę zawsze jak już im się uda

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
to jak doliczysz do końca, to Ci wyjdzie 10 m-cy tym sposobem
no bo tak naprawdę ciąża trwa 10miesięcy bo liczy się te 2 przed zapłodnieniem a po ostatniej miesiączce kiedyś ktoś mi tłumaczył to. że to nie tak do końca 9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ale mam dziś doła jakiegoś. :/
przytulam

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Leseratte: mnie tez boli podbrzusze dzisiaj ale myśle ze jest to związane z rociaganiem sie więzadeł..myśle ze nie ma co panikować dopóki sie nie plami,krwawi..
nie do końca. czasem nie musi być krwi żeby się coś działo.
mi gin powiedział że jak bardzo boli wziąć no-spę. jak nie przejdzie wtedy jechać na ip a jak przejdzie to ok wszystko

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Przyslali mi list... dopiero usg będę miała 12.09. Będę w 21tyg. Wtedy się dowiem o płci.
Czyli tak samo jak z Kornelia dowiedzialam sie w 21 tyg
ja też z Olim dowiedziałam się w 21 mój gin ostrożny w określaniu bardzo
ale już mi obiecał że za 3 tygodnie spróbujemy podejrzeć

Cytat:
oj oj bardzo mocno trzymam kciuki aby jednak okazało się że w tym 70% nie będziesz ty! na pewno będzie dobrze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:43   #2079
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

Pamiętaj że to nadal jest tylko prawdopodobieństwo a nie pewność. Wierzę że wszystko będzie dobrze

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:45   #2080
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Który to tydzień? Kość nosowa może pojawić się późnoej, gorzej z tymi przepływami... Trzymam mocno kciuki, żeby jednak dodatkowe badania zmniejszyły ryzyko i rozwiały Twoje obawy
Stary 2014-07-25, 12:51   #2081
LindaC
Wtajemniczenie

Princess18 - mocne kciuki! pamiętaj, że jeszcze wszystko jeszcze może okazać się dobrze, to są tylko szacunkowe wartości, trzymaj się cieplutko!
Stary 2014-07-25, 12:58   #2082
Kinqaa
Zakorzenienie

Eirene taki gorszy polski 69p u mnie. A taki fajny,kruchy za 1f z piekarni

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:03   #2083
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki, żeby na prenatalnym okazało się ze wszystko jest ok. Pamiętaj też że to tylko statystyka a ty nie powinnaś sie kochana denerwować Masz już umówione to usg prenatalne?
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:06   #2084
Princes 18
Raczkowanie

NB-hypoplazja
DV-fala ujemna A i jeszcze trzeci wynik jakis zly ale nie moge go odczytac...
Czyli po co mi to badanie jak bedzie stwierdzony tylko procent.. wszystko jest bez sensu
Stary 2014-07-25, 13:18   #2085
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
NB-hypoplazja
Czyli po co mi to badanie jak bedzie stwierdzony tylko procent.. wszystko jest bez sensu
Ta hipoplazja dotyczy serca? Bo jesli tak to z tego co czytalam i słyszałam to serce dziecka cały czas sie rozwija i wcale nie musi urodzic sie z wadą, bo do porodu serduszko może sie jeszcze wykształcic. Tyle wiem, aha i podobno te wszystkie badania maja narzucony bład wykonującego i sprzetu wiec jeszcze nic nie wiadomo.
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:28   #2086
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Ta hipoplazja dotyczy serca? Bo jesli tak to z tego co czytalam i słyszałam to serce dziecka cały czas sie rozwija i wcale nie musi urodzic sie z wadą, bo do porodu serduszko może sie jeszcze wykształcic. Tyle wiem, aha i podobno te wszystkie badania maja narzucony bład wykonującego i sprzetu wiec jeszcze nic nie wiadomo.

Hipoplazja dotyczy kości nosowej (NB) tak jak napisała princess. To juz chyba było usg genetyczne skoro takie markery lekarz oceniał. Wazne jest to co przekazał Osobiście ,co widział na ekranie jesli nie dostalas wydruku ze statystyka. A jak przeziernosc wyszła? I przy jakim CRL?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
NB-hypoplazja

Bo sie ustala ryzyko,prawdopodobieństwo na podstawie tego co lekarz widzi na ekranie,pp wprowadzeniu wszystkich wartości (prawidłowych lub nie) do programu,który to ryzyko wylicza,wiec najwazniejsze teraz to co on sam powiedział podczas badania.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:28   #2087
Princes 18
Raczkowanie

NB to kosc nosowa. lekarz bardzo dlugo mnie badal i na koniec powiedzial ze tej kosci ale niestety nie widzi i ze zle to wszystko wyglada.. Badanie prenatalne mam na 5 sierpnia dopiero...Bajlaga a u Ciebie oprocz tej fali ujemnej bylo cos jeszcze nie tak? Bo podobno jesli tylko ten przeplyw jest zly to wcale nic nie musi oznaczac ale jak do tego dojdzie brak kosci nosowej lub zla przeziernosc karkowa to raczej oznacza duze prawdopodobienstwo choroby.. Nie wiem co myslec o tym wszystkim
Stary 2014-07-25, 13:29   #2088
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Który to tydzień? Kość nosowa może pojawić się późnoej, gorzej z tymi przepływami... Trzymam mocno kciuki, żeby jednak dodatkowe badania zmniejszyły ryzyko i rozwiały Twoje obawy

witam dziewczyny po dłużeszj przerwie, ale zle się czuje, głowa mnie ciagle boli, jest mi słabo

przeczytałam Was, ale nie będę pisać, bo tematy się pokończyły, poza tym, że tez kupiłam sobie wanienke anatomiczną ( ma taką wypukłośc na dziecko że nie trzeba go trzymać i się go myje, nie trzeba leżaczka do srodka, i jest większa, jak dziecko jest większe sadza się go z drugiej strony, wystarczyła mi na 1,5 roku!

a co z tymi przepływami? o czym to świadczy?
moje usg genetyczne jak już pisałam też było źle robione, a mianowicie w ogóle przepływy nie były oglądane ani w polu kośc nosowa nic wpsiane a jedynie skierowanie na to badanie krwii genetyczne, na które i tak się nie załapałam bo zaczał się już 14 tydz, dlatego teraz dał mi kolejne na test potrojny prisca, ale czy ja wiem , czy on coś z tego badania wyciągnie, skoro mówiłyście , że to razem z usg razem się interpretuje

a co do in vitro to mimo, iż jestem wierząca to jestem jak najbardziej za!

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:31   #2089
dusiolka
Zakorzenienie

Mozna zrobic w 2trymestrze powtórne badanie anatomii płodu i jesli tam nie pojawi sie kość nosowa która juz powinna do tego czasu sie wykształcić to bedzie jakies potwierdzenie,ale moze sie wykształcić lub tez lekarz jej nie dostrzegł teraz bo z ta kością nosowa to nie tak prosto ja dojrzeć..trzymam kciuki aby było ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 13:33   #2090
Princes 18
Raczkowanie

BPD-1.72 cm
FL-0.66
CRL-1.43
w ogole sie nie na tym nie znam
Stary 2014-07-25, 13:37   #2091
dusiolka
Zakorzenienie

Princess: a on pewny był tej ujemnej fali A? Bo jesli był troszkę nieuprawniony to mozliwe ze te naczynia sie mu nałożyły i dały zafałszowany obraz. Czy nt było zwiększone? Eh..

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
BPD-1.72 cm

FL-0.66

CRL-1.43

1.43 cm? To wielkość płodu, który to tydzien?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Jesli masz w podpisie to ja tego nie widzę na telefonie
Stary 2014-07-25, 13:37   #2092
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
witam dziewczyny po dłużeszj przerwie, ale zle się czuje, głowa mnie ciagle boli, jest mi słabo

przeczytałam Was, ale nie będę pisać, bo tematy się pokończyły, poza tym, że tez kupiłam sobie wanienke anatomiczną ( ma taką wypukłośc na dziecko że nie trzeba go trzymać i się go myje, nie trzeba leżaczka do srodka, i jest większa, jak dziecko jest większe sadza się go z drugiej strony, wystarczyła mi na 1,5 roku!

a co z tymi przepływami? o czym to świadczy?
moje usg genetyczne jak już pisałam też było źle robione, a mianowicie w ogóle przepływy nie były oglądane ani w polu kośc nosowa nic wpsiane a jedynie skierowanie na to badanie krwii genetyczne, na które i tak się nie załapałam bo zaczał się już 14 tydz, dlatego teraz dał mi kolejne na test potrojny prisca, ale czy ja wiem , czy on coś z tego badania wyciągnie, skoro mówiłyście , że to razem z usg razem się interpretuje

a co do in vitro to mimo, iż jestem wierząca to jestem jak najbardziej za!
a u Ciebie dlaczego mialo byc zrobione do 14 tyg?bo cos mi sie kojarzy ze kazal mi tez tak zrobic a zapisalam sie dopiero na 5 sierpnia.. i teraz nie wiem bo wczesniej miejsc nie bylo...
Stary 2014-07-25, 13:38   #2093
dusiolka
Zakorzenienie

Fl to długość kości udowej
Stary 2014-07-25, 13:39   #2094
Princes 18
Raczkowanie

pomylilam sie z tego wszystkiego. CRL-6.24 NT-1.43 FL-0.66 BPD-1.72
Stary 2014-07-25, 13:43   #2095
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
pomylilam sie z tego wszystkiego. CRL-6.24 NT-1.43 FL-0.66 BPD-1.72

NT jak najbardziej w normie myśle ze w tych przewozach to sie pomylił a kosci nosowej nie zauważył i tyle głowa do góry moze idz prywatnie do tego 13t6d na usg genetyczne? Bo do tego czasu sie robi. Do kogoś sprawdzonego i doświadczonego
Stary 2014-07-25, 13:43   #2096
suszarka
Buc

Cytat:
BPD-1.72 cm
FL-0.66
CRL-1.43
jeżeli masz wpisane crl - 1,43 to nie wiem to kogo Ty trafiłaś ale na pewno nie lekarza, który powinnien zajmować się usg genetycznym.

nie ma możliwości, zeby wyszedł taki pomiar.

na 5 sierpnia na jakie badania jesteś umowiona?
Stary 2014-07-25, 13:46   #2097
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
a u Ciebie dlaczego mialo byc zrobione do 14 tyg?bo cos mi sie kojarzy ze kazal mi tez tak zrobic a zapisalam sie dopiero na 5 sierpnia.. i teraz nie wiem bo wczesniej miejsc nie bylo...

bo ten test podwójny (test PAPP-A)
wykonuje się Od 11. tygodnia do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży. Badanie jest wskazane przy nieprawidłowym wyniku USG „genetycznego”.

a ja miałam 13,4 dni usg, a na krew poszłam 14,1, bo mysłalam , ze mam czas, bo wg OM to był 13,1 dzień a wg usg 14,1, a się okazało ze się patrzy wg usg no i nie zrobili mi tego badania,

ale mnie lekarz zadnych inf nie podal, zresztą zbadal jedynie obwod głowki i tyle!! chyba ma za kiepski sprzet, ale nazwał to genetycznym i skasowal raz tyle za wizyte

teraz czekam na połówkowe, bo też martwi mnie brak kości nosowej,
a o przepływach to w ogóle nic nie wiadomo, masakra ztymi lekarzami

i moja wina ,ze nie wiedziałam co ma być sprawdzane

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 14:01   #2098
Kinqaa
Zakorzenienie

Princes trzymam kciuki! Będzie dobrze z dzidzia

Bajlaga zobaczymy faceci mają łatwiej w życiu :P bym wolala powolac na świat małego facecika niż znów babkę

A mnie burza i deszcz zlapaly...akurat bylysmy na końcu spacerku, ale zachciało mi się iść do kosmetyczki brwi wyregulowac...

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 14:04   #2099
suszarka
Buc

Cytat:

bo pierwsze badania prenatalne robi się do 13t6d czyli 14 tyg,
później ich wiarygodność spada. możesz zrobić amino daje 100% pewności ale o,5-1% amino kończy się poronieniem.

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość

teraz czekam na połówkowe, bo też martwi mnie brak kości nosowej,
a o przepływach to w ogóle nic nie wiadomo, masakra ztymi lekarzami
nie musisz czekać do połówkowego, idź teraz żeby sprawdzili kość nosową, tylko pójdź do naprawdę dobrego specjalisty w swoim mieście.

lekarze, którzy robią usg genetyczne muszą mieć certfikat fental medicine foundation.
Stary 2014-07-25, 14:07   #2100
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leseratte Pokaż wiadomość
ja też
boli mnie podbrzusze i okolice krzyża, zadzwonilam do lekarza a on, że mam jechać do szpitala!! Byłam w szoku, spytałam, czy nie może mnie najpierw on obejrzeć, mam dzwonić po 13. Jestem zalamana.
mnie tez czasem boli brzuch, czasem czuje ucisk, krzyz tez ale wczoraj u gina bylam pokazalam w ktorym miejscu co czuje, dobrze wymacal brzuch i wszystko ok, powiedzial ze ten ucisk to dlatego ze jestem w ciazy a brzuch bolocy po bokach to wiezadla.

Cytat:
ja bym poszla prywatnie na usg tam gdzie maja nowoczesny aparat usg, u mnie w przychodni jest stary i dziwie sie ze cos widza za to u mojego gina jest nowy i jest duza roznica w ocenie. Idz na konsultacje do kogos innego moze wszystko bedzie ok, lepiej sprawdzic 2 razy...

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dokłądnie. nie ma sensu kupować małej wanieneczki.

ja też mam takiego gina. naprawdę to uspokaja.

ja też jak oglądam ten cykl programu in vitro - to aż płaczę zawsze jak już im się uda
chociaz jeden zakup wiem jaki powinien byc, duza wanienka
zaufany gin to podstawa ....
tez ogladam o in vitro ( w klinice novum) i rycze za kazdym razem

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-07-25 o 14:13
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości