|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
U mnie zmniejszyła się ilość. Pochwalę się - upiekłam dziś ciasto "Blondies" I tak, jak mi ciacha nie wychodzą, to to wyszło re-we-la-cja! Normalnie palce lizać, już trochę zjedzone, choć to na jutrzejsze party ![]() 5 sierpniówek już urodziło ![]() Ja jutro na usg, może poznam termin cc W sumie mogę zostać, żeby od razu mnie ciachnęli
|
|
#2012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co to za ciacho?? Proszę o przepis ![]() W niedzielę na usg?? Ulala )) już za minutkę, już za momencik Ale szybko zleciało
|
|
#2013 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za przyjaciółkęCytat:
![]() no nie masz wyjścia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dragusia, gratki za przeprowadzkę i kciuki zeby wszystko się poukładało po Waszej myśli Moderna, udanego pobytu w Polsce, pogodę chyba będziecie mieć ładną ![]() Kasia, leże z niedogolonej nogi ![]() Maria, super ze przeprowadzka się udała Eluska, słodziak z Pawełka ![]() Achna, ale Mikuś spioch ![]() Nestelle, mam nadzieję że z Ninką lepiej, jak Kuba po powrocie? Oliwka, Tasia, jak juz blisko Demeter, ale wstydzioch tam u Ciebie mieszka ![]() Pani, jeszcze zapomniałam napisać, ten test na okładce "jest tam kto?" rewelacja ![]() Dobra, Paniki newsa nie przebiję, ale chwalę się że moje dziecko po prawie 17 miesiącach w koncu zaczeło chodzić w srode zrobił pierwsze świadome kroczki (z własnej inicjatywy, nie zachecałam go bo gadałam przez telefon ), w czwartek i piatek "przeszedł się" zaledwie dwa razy, ale dzis juz wiecej chodził. bardzo powoli się rozkreca, ale jest postep ogromny. Ciesze sie jak nie wiem co
|
|||||
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani gratulacje
ciesze sie bardzo!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
testa rób ![]() Cytat:
![]() klaski:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-07-26 o 23:05 |
|
|
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
Ale nowiny
Pani ogrooomne gratulacje życze Ci z całego serca, żeby wszystko ułożyło się dobrze ![]() ![]() No i termin genialny (Uważaj przy rozgrywkach za dwa lata )![]() alliw ![]() ![]() klask i: za chodzenie!Tyle dobrych wiadomości dzisiaj ![]() Jutro wyjeżdżam więc będę z telefonu podczytywać. Jedziemy na Mazury, więc mam nadzieję, że pogoda dopisze
|
|
#2017 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Karolek już duży chłopak.Cytat:
mój trzynaście chyba na 2 lata będzie ważył. Duży ładny Kamilek![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
:jupi : Gratulacje ogromne spokojnej ciąży dbaj o siebie![]() Cytat:
wielkie gratki za odwagę dla JasiaDragusia super wiadomość zazdro ![]() Moderno udanego wczasowania nad Polskim morzem |
||||||||||
|
|
|
#2018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W niedzielę, bo mój gin ma dyżur w szpitalu ![]() Cytat:
Ale dziś newsy!!!
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę dużo pisać bo tel.mi się zaraz rozladuje....
Ale dziś dzień cudownych wiadomośći ALLIW - Jupi!!!! Brawa dla J!!!!! Bardzo się cieszę! PANI -trzymam kciuki! Wszystko będzie cudownie!:-* Oliwka-kciuki za przyjaciółkę! I ja się pochwalę nieśmiało naszym mini sukcesem-moj syn wczoraj pierwszy raz spróbował mm - wypił trochę (takie niedobre ze wycierał język :-P) i kaszkę zjadł tez na mm. I przespał 9 godzin bez cyca!!!!!!!!!! Dla kogoś kto karmi co godzinę, a w nocy.... całą noc to sukces ogromny Teraz poproszę o kciuki aby już tak pozostało!
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw- brawa dla Jaśka
![]() ![]() klask i:Nestelle- ale cycowania nie kończysz? Pani- a zmieniasz gina, czy zostajesz przy tym samym?
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Pozdrowienia z Torunia i milej niedzieli |
|
|
|
#2022 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zleciało---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
i na kolejne dni---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
a z piania - padłam![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- przyznaję się bez bicia - wczoraj się delikatnie upiłam ![]() przyjechali znajomi na grilowanko a że koleżanka ma też na imię Ania to se wypiłyśmy imieninowo 2 wineczka Dodam że ja mało (nawet bardzo mało) litrażowa . zazwyczaj po 2 kieliszkach już mi delikatnie szumi No a wczoraj tak jakoś polewali nam i piłam - a dzis mnie łeb boli wziełam już coś przeciwbolowego, gotuje rosołek a tż z Oliwką śpią ![]() także obowiązków domowych nie zaniedbuję
|
|
#2023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i życzę z całego serducha wszystkiego dobrego, spokojnych kolejnych tygodni do samiuśkiego marca CUDOWNIE! |
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Pozdrawiamy serdecznie z Miedzyzdrojow! Podroz stresujaca, dwa korki w Niemczech na ringu berlinskim, i korek gigant na S3 w Polsce - i tak z zaplanowanych 5 godzin zrobilo sie 8 ![]() Dziwnie sie czuje w Polsce, jak zagraniczny turysta - nic we mnie z milosci do ojczyzny chyba nie zostalo - wszystko mnie tu drazni - no jest inaczej. Strasznie duzo tu komarow, sa caly czas, niezaleznie od pogody - ledwo wysiedlismy z samochodu, maly juz mial 3 ukaszenia ![]() Na plazy wieczorem to byla istna plaga, uciekalismy w szybkim tempie. A ceny zywnosci czy chemii takie jak w Niemczech - jak wy sobie dajecie rady ![]() Ciezko jest byc na urlopie z dzieckiem, w malego wstapil diabel nie poznaje swojego spokojnego dziecka biega, wrzeszczy, wyrywa sie... Stres pur ![]() To tyle u nas z nowosci - mam nadzieje, ze kolejne dni juz beda spokojniejsze Musze jeszcze sie wyrobic z planowaniem jedzenia dla malego, bo na razie improwizuje, dobrze, ze jest cyc
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
![]() spokojnego wypoczynku hehe. 7 cykl starań. nie poszło pierunem, ale - jak na nas - to szybko. planowaliśmy. ![]() ![]() klask i:wciąż się zastanawiam. koleżanka (wizażowa) mi podpowiedziała, że wszak mogę chodzić do niego, ale uprzedzić, że prenatalne będę robić u kogoś innego. co jak co ale położnikiem jest super i ta odległość od bazy... pomyślę po powrocie do krk. kciuki za tż! jak mus to mus ![]() Sto lat! Moderniaku, a jak się Twojemu małżonkowi podoba? a Marsssel diabeł?! nie uwierzę! mp i komarom: precz! sioooo! ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Torres dziś miał krajoznawczą niedzielę. Na Roztoczu najbardziej mu się zalew w Krasnobrodzie podobał zsiniał a wyjść nie chciał
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
My po chrzcinach mojej siostrzenicy, jestem matka chrzestna
a Jakub... na imprezie zrobil pierwsze samodzielne kroczki!!!!!!!!!!!!! Poki co tylko kilka ale pewnie niedlugo sie rozkreci. Aleeeee sie ciesze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Panika ja wszystkie prenatalne robilam u Franczaka w scanmedzie, a chodzilam do dwoch ginow.
Moderna udanego wypoczynku. Monika brawa dla Jakuba, zuch chlopak. Moje dziecko wciaz sie wspina. Na wersalke, na stol po czym zaczyna tanczyc i spiewac.....a w przerwach robi siama mniam...
|
#2028 |
|
MBZ♥
|
Alliw ależ wiadomość
![]() Monika, dla Jakuba![]() Pani, myślę e to rozsądne posunięcie-wszak poza tą klauzulą jest lekarzem kompetentnym A Tores miażdżyRoszpunka podobnie, usta sine,a z wody nie wyjdzie ![]() Despa to masz Zdolniaszkę Demeter mam nadzieję, że Twoje Uparte Dziecię zdradzi sekret co tm ma między nóziami ![]() Tasia i jak tam? ![]() Oliwka i jak TŻ? ![]() Moderna, udanego urlopingu Nestelle za kolejne dniJak powrót Pierworodnego? ![]() Oliwka za samoodstawienie![]() Anika, mimo kaca Perfekcyjna Pani Domu ![]() Agata co u Bartiego? ![]() Catlhyn, bawcie się dobrze Achna testujesz? ![]() ![]() My kolejny dzień spędziliśmy na basenie mam prawdziwie wodne dziecko
|
|
|
|
#2029 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki ![]() I jak po wizycie?? Cytat:
rewelacja ![]() ![]() na pewno tak zostanie ![]() Cytat:
Pani, test niepotrzebny, mam @ właśnie
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------
|
|
#2031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
my znów weekend pełen atrakcji wczoraj na urodzinach u Julki koleżanki na działce z basenem i innymi atrakcjami, Karol olał mały basenik dla maluchów i wlazł do takiego większego dla starszaków i pluskał się tam z dziewczynami 5 letnimi ![]() dziś byliśmy na chrzcinach u mojej siostry też dzień szalony a jutro do pracy dobrze ze tylko 4 dni i 6 dni urlopu Panika ogromne gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i kciuki, przyzwyczai się do mm mój też na początku nie chciał a teraz wciąga aż się uszy trzęsą ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hello ![]() My dziś po imprezce Było fajnie, dobre jedzonko, Krzyś oczywiście gwiazdą Rozdawał buziaki, nie marudził, spokojnie się bawił sam lub odpowiadał na "zabawianki" Ale tak się zmęczył, że tylko, jak goście wyszli - kąpiel, mleczko i od razu zasnął ![]() A rano byłam na usg. Niestety, niczego się nie dowiedziałam... Ania zaczęła schodzić, ale jest jeszcze 2 cm nad spojeniem łonowym, a podobno to jeszcze nie jest pchanie się na świat Wód dużo, łożysko 2/3 st., więc pośpiechu nie ma... Szkoda, bo mam takie bóle, jakbym miała urodzić.W czwartek następne usg i wtedy może ta decyzja będzie
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
pani - moje ogromne gratulacje!
A tak poza tym my dziś też byliśmy w Krasnobrodzie...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Moje dziecię po imprezie marudne, za dużo wrażeń chyba miał, do tego spał na raty, bo usnął pod koniec mszy, przekładaliśmy go do fotelika, dosypiał w samochodzie. pod wieczór w drodze powrotnej znowu padł w samochodzie, a po przebudzeniu marudził, wściekał się i nie wiedział czego chciał. zderzył się z łóżkiem i był ryk, w kąpieli zauważyłam, że uderzył się wargą, albo przygryzł zębami uderzając, nie wiem, ale znowu ma krwiaczka(?) na ustach, poprzedni, po zderzeniu z dywanem ledwo zszedł.. wieczorem tylko łapał mnie za palec a zostawiony sam zaczynał płakać, więc chyba za szybko się ucieszyłam z tych kroczków. |
|
|
|
|
#2035 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o rany, daliście rady w ten gorąc? oj tam oj tam, czasami trzeba dla przyzwoitości ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
i spokojnie, daj mu czas, J. tez jednego dnia troche pochodził, a potem dwa dni prawie nic. Wczoraj i dzis znowu wiecej, ale do biegania wciąz mu jeszcze daleko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Monika.g - alliw
- dla chlopakow za Kroczki Nestelle - wooooow 9h fiuu fiuu, no i zobaczysz R na pewno szybko sie przyzwyczai do Mm. Cos mialam jeszcze pisac, nosz 10sekid temu wiedzialam - a teraz ciemna dziura Chyba musze isc spac. Ale wam jeszcze napisze ze Milus dzis przyprawil mnie i mame o zawal serca. Bawilam sie z nim na dywanie - ssapalam sie jak swinia spocilam osz - ogolnie bylam przed sniadaniem. I mowie sobie nie na razie dosc ide jesc. No wie zostawilam go w salonie bo zaczol bawic sie szczeniaczkiem-uczniaczkiem. Doszlam do kuchni nastawilam wode wyjelam maslo z lodowki - doslownie 2,5minuty ( pisek ciagle gral ) mama wychodzi z lazienki i pyta sie mnie. CZY WSADZILAS MILUSIA DO KRZESZELKA .? Ja ze nie - a ona To co on tam robi ...!? Takiego sprintu to aj dawno nie mialam - a ten zadowolony siedzi sobie w krzeselku - a jak tam wszedl do srodka to do tej pory nie wiem. Bo ciezko mi go samej czasami tam wsadzic. Taki sprycia z niego. No dobra ide spac. Gasze Kocham Cie Emilianku Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-07-28 o 01:26 |
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw - wiem i generalnie daje mu czas ale z drugiej strony.. bardzo bym chciala zeby chodzil, zeby odpuscili nam rehabilitacje i wszystkich specjalistow doszukujacych sie problemow.. (choc tu nie tylko o chodzenie sie rozchodzi).
Kasia - Milus akrobata ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa Pani!!!! ale się cieszę
(TŻ pyta co mi się stało ) niech dzidzia rośnie cała i zdrowa!będę z Tobą przez te 9 miesięcy i będę Ci wybijać z głowy wszelkie paniki jejuu jaka cudowna wiadomość a termin masz najlepszy jaki mogłaś mieć ![]() ![]() (aż sama mam ochotę.. ale ja planuje marzec 2018 )Oliwka mój jadł zawsze wafelka i maczał w naszych ale wczoraj dostał pierwszy raz swojego loda jogurty też je zimneDragusia super zmiany i cieszę się że się cieszysz my mamy opcję na stałe do DE ale nie lubimy niemców ![]() Alliw no wiedziałam że zaraz ruszy, brawo!!! ![]() ![]() Monika ale super że zaczyna J chodzić ![]() Mój TŻ właśnie padł na pomysł żebyśmy zrobili K. w mieszkaniu małą piaskownicę
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Dziekuje za zyczenia milego urlopowania Na razie nadal stresujaco, ciezko ogarnac sie w nowym miejscu, z dzieckiem i psem, ale teraz chyba juz bedzie z gorki ![]() Piszecie, ze nie lubicie Niemcow, a ja stwierdzam, ze nie wroce nigdy do Polski, nie lubie "Polakow" tego chaosu, stylu bycia,cwaniactwa, odkrytych torsow u facetow poza plaza, ulic, dziwnych nielogicznych oznaczen, , przekraczania predkosci w terenie zabudowanym, wyprzedzanie na trzeciego!, nie uwazanie na przechodniow, glosnego zachowania, pijakow na laweczkach w parku, glupich komentarzy od obcych, plastikowych woreczkow(to jakas polska plaga wrecz) - wszystko osobno pakowane do plastiku, co wedlina szuka w worku? Wrzucone to do worka jak psu, zmiast normalnie zawinac w papierek, przez co wedlina szybko sie psuje, na drugi dzien smierdzi . bezpanskie psy i koty na ulicach, nieuprzejme ekspedientki w sklepach zabka (w rossmannie mega uprzejmosc, az pozytywnie sie zaskoczylam), i to wszystko tylko po dwoch dniach pobytu.Mam pytanie, moze bedzieci mogly mi pomoc - przy antybiotykoterapii jak brac probiotyk, w trakcie terapii czy po, na cos zwracac uwage,czy po prostu raz dziennie brac kapsulke? ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Monika, alliw ale sie chlopaki zgrali, GRATULACJE! ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cathlyn milego pobytu na Mazurach - ciekawe jak tam z komarami
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis mialam zawal numer 2.
Dalam mlodemu malusi kawalek jabluszka doslownie wielkosci paznokcia z kciuka - nie ma problemu z pogryzieniem. No ale jak sie siedzi i ladnie go je - a dzis Molus od rana ma Mega Nerwa i pobigl do salonu - nie podniosl nogi, zachaczyl o prog (2,5cm roznicy) wywinol orla i Zaktrzusil sie tym jablkiem az zwymiotowal sniadanie. No ale na szczescie po ok 15minutach poszedl spac z drzemke z usmichem na ustach ![]() Moderna - Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Aaa i LunaO - marzec 2018...? Cio tak pozno na 2018 planuje ost 3 bo bede juz stara i brzydka hihiKocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

I tak, jak mi ciacha nie wychodzą, to to wyszło re-we-la-cja!
Normalnie palce lizać, już trochę zjedzone, choć to na jutrzejsze party 

W sumie mogę zostać, żeby od razu mnie ciachnęli 

za przyjaciółkę

)

klaski:
Ale już ledwo daję radę, toczę się zamiast chodzić, boli mnie krzyż i dół brzucha - to już 38 tc Do tego ta pogoda... 

nie poznaje swojego spokojnego dziecka
05.07.2008
i to wszystko tylko po dwoch dniach pobytu.