|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Jagusia piękne imię wybraliście dla synka
|
|
|
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilast gratulacje!!!
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-07-28 o 13:52 |
|
|
|
#4895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wogóle zrezygnowała z tych wózków i opisów
Jak dla mnie to bez sensu i tak już praktycznie każda z nas ma swoją brykę i prawie żadna jeszcze nie jest wypróbowana więc te opinie to też takie niezbyt
|
|
|
|
#4897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47483120]To ja się do was mogę przyłączyć, bo moj 2 tygodnie temu ważył 3,5kg. I jak doczekamy do terminu (a na to wygląda) to bedzie 4kg Jak wypchnąć takiego olbrzyma???[/QUOTE] o rety rety! ale moj lekarz też mówi ze to niemiarodajne badanie wagi z usg, tylko ze jemu chodzilo o pomyłke w ok 300 gramach a tutaj to juz chyba zadna roznica Nie martw się , jak uznają że za duze to chyba wtedy cesarka... Tylko nie wiem czy Ty chcesz cesarke. Cytat:
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-07-28 o 14:06 |
||
|
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spore te twoje maluszki jak na bliźniaki urodzone w 38 tygodniu Trzymaj sie ! |
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze wszystko na ostatnią chwilę... idę dziś do sąsiadki, która przyjechała z Francji, bo obiecała jakieś ciuszkii pierułki po swojej córci. Jestem strasznie niezdecydowana jeśli chodzi o droższe zakupy, a potem jest płacz, bo " jeszcze nic nie mam kupionego taaa
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Już ogarnęłam temat, w sumie zgadzam się z Tobą, ale z drugiej strony zaraz zaczniemy je wypróbowywać i będziemy mogły dodawać opinie, które moze komuś się przydadzą, np innym dziewczynom z poczekalni.
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
[B]nagiAkt[/B ] ja bym na Twoim miejscu nie czekała
Dziewczyny tutaj czekały po kilka tygodni na wózki bo te co chciały to nie było ich na stanie w sklepie... Zresztą nie każdy chce wózek z wystawki który każdy maca i nim jeździ po sklepie![]() A fotelik masz?? Bo wiesz że jest potrzebny przy wypisie ze szpitala nie ?
|
|
|
|
#4902 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie odczuwałam potrzeby krzyku. potem na położnictwie byłam na sali z dziewczyną, która rodziła w tym czasie co ja i darła się tak, że w całym bloku było ją słychać jej mąż powiedział mi, że rodziłam z godnością ![]() Cytat:
Butter, Hania ślicznotka! Cytat:
![]() Cytat:
należą Wam się pewnie bezpłatne dodatkowe szczepienia na pneumokoki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątpię też żeby ktoś tutaj zaglądał i czytał pierwszą stronę w całości, żeby poznać opinię jednej osoby odnośnie danego modelu... Chyba każdy szuka ogólnie informacji w necie Zresztą jak już ogarnęłaś to ok
|
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Zadomowienie
|
a ja też już dzisiaj spokojnie stwierdzam, ze mogę rodzić
? czy to jest to gbs???
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-28 o 14:12 |
|
|
|
#4906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też bym wolała żeby mnie pół oddziału nie słyszało , chociaż z drugiej strony wtedy to pewnie będzie mi wszystko jedno byle było już po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super ,że u was wszystko dobrze |
|||
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Boisz się, że będzie za duża, czy za mała? Ja też jutro mam usg i też się trochę obawiam, ile przybrał synu, bo podobno największe przybieranie przed nim dopiero... a może mieć już 3 kg.
|
|
|
|
#4910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tatum rosa miałam zakupione z taką strzykawką czy czymś takim, ale nie wyobrażałam sobie tego sobie wkładać. O ja nie mądra mogłam mogłam sobie polewać bez tego. No, ale u mnie to migiem się zagoiło. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47483120]To ja się do was mogę przyłączyć, bo moj 2 tygodnie temu ważył 3,5kg. I jak doczekamy do terminu (a na to wygląda) to bedzie 4kg Jak wypchnąć takiego olbrzyma???[/QUOTE] No nie strasz kobieto, mamy ten sam termin a moja tydzien temu miała 3380. Poza tym, moja pierworodna też w 38i 4 miała taką samą wagę, a urodziła się po terminie z wagą 3500. Czyli co nic nie przytyła przez 2,5 tygodnia? Dziewczyny nie widzę linku do nowego wątku. Muszę dokupić jeszcze kila rzeczy z apteki i mam zagwozdkę z płynami do kąpieli. Nastawiona byłam na emolianty -Oillatum itp. ale Sroka pisze, że masakra. W czym będziecie kąpać swoje maluchy???? |
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa wagi mojego młodego, wczoraj niby było 3500 a tydzień temu 3300
|
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według siatki centylowej bardzo ładnie![]() Pentuerka ja mam żel do kąpieli z Hippa Co do Emolientów to nam położne mówiły, że jak dziecko nie ma AZS to żeby nie używać... Chyba, że się okaże że ma po prostu bardzo suchą skórę to wtedy można od czasu do czasu
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też jeszcze muszę dokupić płyn do kąpieli i nie wiem na co się zdecydować, więc chętnie posłucham rad dziewczyn Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-28 o 14:23 |
|
|
|
|
#4915 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4916 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostawiłam Was na 2 dni i dzisiaj doznałam szoku
patrzę na pierwszą stronę a tam tyle nowych mamuś!!! Gratulacje dziewczyny!! Moja radość była ogromna, aż TŻ patrzył na mnie jakoś dziwnie jak zaczęłam przeżywać, że są nowe dzieciaczki na wątku
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
nasze ubezpieczenie pokrywa to sesje
Mała będzie miała dwie Teraz jest taka malutka chce mieć to w tak ładnej formie jak robią to w szpitalu jestem zakochana w jej maleńkich nóżkach ciągle je całuje na drugą sesje pójdziemy jak mała będzie miała miesiąc wtedy będzie większa i będzie to sesja rodzinna |
|
|
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Składu nie ma najgorszego, myślałam nad tym płynem z Babydream o którym krążą pieśni pochwalne, jednak nie wydaje mi się żeby sprawdził się u maluszków. Według mnie jest mocny, szczypał mnie w oczy i wysuszył skórę, a co dopiero u takich dzieciątek
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#4919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak chcecie siępsikać tym tantum rosa? ja też to kupiłam ale ponoć dobrze mieć taki spryskiwacz na pipi (coś jak do kwiatow?) no i wtedy chyba trzeba w szpitalu mieć dużo zaszetek, czy może to stać w tym zraszaczu pół dnia?
|
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam taka małą buteleczkę po toniku w spray. Po pierwszym porodzie, stosowałam po każdym skorzystaniu z toalety. TŻ w domu przygotował mi roztwór w 0,5l butelce a potem sobie z niej przelewałam do tej z atomizerem. Po 2 dniach przyniósł mi następną rozrobioną saaszetkę i tak aż do wyjścia ze szpitala.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Jak dla mnie to bez sensu i tak już praktycznie każda z nas ma swoją brykę
i prawie żadna jeszcze nie jest wypróbowana więc te opinie to też takie niezbyt
W tę niedzielę
mam się zgłosić jakoś około południa a w poniedziałek z rana rodzimy.

Trzymaj sie !
zawsze wszystko na ostatnią chwilę... idę dziś do sąsiadki, która przyjechała z Francji, bo obiecała jakieś ciuszkii pierułki po swojej córci. Jestem strasznie niezdecydowana jeśli chodzi o droższe zakupy, a potem jest płacz, bo " jeszcze nic nie mam kupionego 

Torby w końcu spakowane, nic się nie zapowiada, żeby się zaczęło wcześniej, więc środowe cc raczej niezmienne