Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 21:48   #2071
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nie wypije jakies wielkiej ilości ,na razie dziennie ok. 60-80 ml

Torres dziś dostał pierwszy raz mm (jeżu, ileż tego jest jaki wybór, jakie ceny kupiłam najtańsze, bo nie wiedziałam czy w ogóle tknie). rzucał butlą, cuda robił, ale wypił 90 ml. myślałam, że mało
a już miałam mu dolać soku z marchwi. wtedy na bank by o repetę poprosił

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:53   #2072
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jakub zapomniał, że próbował chodzić.. ciągle na kolana i tak śmiga, albo wstaje i rękę do mnie wyciąga. mam nadzieję, że nie boi się.. bo w niedzielę jak próbował chodzić kilka razy się przewrócił i uderzył. czekam aż znowu się odważy.
w piątek rehabilitacja..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:56   #2073
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub zapomniał, że próbował chodzić..
T. pokazał, że umie chodzić a potem na 3 tygodnie "zapomniał". jak ruszył to pewnie, bez strachu, jakby chodził od zawsze. przerwa mu była potrzebna

Stary 2014-07-28, 22:07   #2074
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Torres dziś dostał pierwszy raz mm (jeżu, ileż tego jest jaki wybór, jakie ceny kupiłam najtańsze, bo nie wiedziałam czy w ogóle tknie). rzucał butlą, cuda robił, ale wypił 90 ml. myślałam, że mało

ja wybrałam Hippa bo był tu polecany ze bez cukru /malto.....
i tak w sumie przypadkiem bo robiłam zakupy w superpharmie i była promocja -ich "Hit Cenowy"- puszka 800g za 43.99.
dopiero później będąc w PiP zauważyłam ze ta sama puszka bez promocji kosztuje 38 z groszami .
Ale w sumie w smaku jest ok to mleko -nie wiem czego R się czepia....
widze natomiast jak wielki mają wpływ starszaki i wlewam do ich kubka ze słomką podaje to R biegnie az ,puchnie jak paw jak ciągnie ze słomki i czeka na brawa No i jak tu nie chwalić no jak???? (zwłaszcza ze większość to zmyła i gryzie słomke a mleko wpuszcza spowrotem przez nią do kubka )
Cytat:
Jakub zapomniał, że próbował chodzić.. ciągle na kolana i tak śmiga, albo wstaje i rękę do mnie wyciąga. mam nadzieję, że nie boi się.. bo w niedzielę jak próbował chodzić kilka razy się przewrócił i uderzył. czekam aż znowu się odważy.
w piątek rehabilitacja..

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Agateczka- a jak Bartek?postepy jakies?
Stary 2014-07-28, 22:09   #2075
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ta sama puszka bez promocji kosztuje 38 z groszami .
w Rossie 34 zł. ale zabić się nie dam, bo mi się w oczach mieniło.

Tia. bez cukru, soli, malto...
Torres dziś wszedł na stół, dorwał solniczkę i wylizał. Nadrobił "brak" soli z 16,5 miesiąca...
czasem babcia ma wychodne, a ja sikam często. strach normalnie

Stary 2014-07-28, 22:17   #2076
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
To teraz prosze mi powiedzieć jak odstawic Kacpa od smoka....; W wózku juz zasypia bez, w foteliku tez,ale w łóżeczku w dzien i na noc musi byc....W nocy jak sie budzi z płaczem tez tylko smok pomaga 3 sekundy i spi dalej....
O właśnie. U nas podobnie. Zasypia wieczorem ze smokiem, potem wypluwa i czasem bez niego do rana dociągnie, ale czasem budzi się i wtedy Mu daję, inaczej jest płacz...

Cytat:
Zabrac i przemeczyc sie. Przynajmniej ja tak zabralam..
I długo trwało takie odstawianie?

Cytat:
rajuuu, jakie mam przewrażliwienie zapachowe. Siedzę teraz i WIEM, że pachnie maciejką a czuję brudnego chomika
blleeeeeeeee

Demeter - uważaj na siebie! Choć pocieszę Cię, że podobno natura tak to stworzyła, że kobieta nosząc własne dziecko nie uszkodzi następnego W końcu od lat tak się działo

Nestelle - ja też miałam dziwne myśli z tymi "zwodami"

Nie wiem, jak przeżyłam dzisiejszy dzień... Jeśli faktycznie nadal będą takie upały, to urodzę przed terminem cc... Autentycznie.
U Sierpniówek przez weekend posypało się dzieciaczków Przedterminowo!

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:

Torres dziś wszedł na stół, dorwał solniczkę i wylizał. Nadrobił "brak" soli z 16,5 miesiąca...
http://www.rossnet.pl/Produkt/Hipp-4...u-800-g,113414
Ale często są promocje. Ostatnio -15% na kartę Rossnę. Krzyś lubi. A tam lubi, uwieeeeelbia

Torres, omg...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 22:43   #2077
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja wybrałam Hippa bo był tu polecany ze bez cukru /malto.....
i tak w sumie przypadkiem bo robiłam zakupy w superpharmie i była promocja -ich "Hit Cenowy"- puszka 800g za 43.99.
dopiero później będąc w PiP zauważyłam ze ta sama puszka bez promocji kosztuje 38 z groszami .
teraz w rossmannie z kartą rossnę hipp 4 w promocji za 34zł.
w lidlu cena regularna - 36,99
w ross prawie 41 bez promocji
dla porównania w stokrotce ponad 45zł
różnice kosmiczne

Cytat:

tak, 34zł w ross, ale to promocja jest

nie wiem co lepsze, Torresowa sól, czy Jakubowy papier toaletowy..

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
I długo trwało takie odstawianie?
dokładnie nie pamiętam. ja zabrałam smoka najpierw na noc, bo wieczorem generalnie łatwiej mu było usnąć niż w dzień i na noc po kilku dniach już było dobrze. później zabrałam smoka w dzień (w sumie służył do zasypiania tylko), tu już było trudniej i pierwsze usypianie trwało dłużej niż zwykle, ok tydzień się przestawiał na dzień bez smoka, potem było dobrze. generalnie pierwsze usypianie bez smoka było trudne, potem coraz łatwiej.
Stary 2014-07-28, 22:53   #2078
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nie no leze

Tasia- , jak pomysle o Tobie w te upały to ...az mi gorąco
jeszcze troszkę ,jeszcze ...i będzie Ci lżej

Oliwka- kochana nie zrozum mnie zle ...przed chwilą brałam prysznic i myślałam o ....Twoim tzcie cóz tez mu kupiłaś na urodziny????????

Jutro ide do dentysty pierwszy raz będę mieć coś robione od czasów wczesnej podstawówki zem się bojem to mało powiedziane .... trzymajcie kciuki -może jednak zasłuze na naklejke "dzielny pacjent"

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
nie wiem co lepsze, Torresowa sól, czy Jakubowy papier toaletowy..

R wysysa kremy z tubek .ostatnio do stóp

Nie załamujcie mnie tymi cenami Hippa
du.py dałam ze kupiłam za 10 zł więcej .i to w "promocji"
Stary 2014-07-28, 23:30   #2079
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

No musze sie wam pochwalic.

- mialam taki straszny ruch dzis miedzy 21.30 a 22.45 - ze mowie wam Wynudzilam sie strasznie. Ale za to Moj wspanialomyslny kolega - Pozwoli Mi PRZYJMOWAC ZAMOWIENIA i tym sposobem obsluzylam az 7klientow - przyjelam zamowienie, umylam rece zrobilam burgera, wydalam posilek JESTEM Z SIEBIE taka dumna ....!!!
Teraz musze tylko przekonac inne osoby zeby DALI MI SZANSE, bym pokazala jaka jestem "za.je.bi.sta"
Przeciez nie wymagam stania caly dzien ale tak min 30min przy minimalnym ruch dla nabycia wprawy - jak najbardziej wskazane .

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 05:52   #2080
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol,helol,helol....cos pozmieniali z wizazem,czy tylko na komorce tak dupiasto wyglada? Czytam na biezaco,ale mnie ten widok tak wkurza,ze zamiast odpisac to zamykam przegladarke.

Tasia juz coraz blizej....

Panika Torresiatko wymiata,alez z Niego aparat. A maciejka i chomik mejd maj dej.
Trzymam za Was kciuki caly czas, no i.....musze to napusac kurcze patrzac na Twoj test i myslac o Was autentycznie sie wzruszam ( co dziwne bo ja zimna sucz)

Nestelle dobrze ze wreszcie pospisz, jednak godzina dwie snu sa wyczerpujace, a tu jeszcze pelne obroty nastepnego dnia.

Moderna ja sobie mysle ze to nie chodzi o " obrone" ojczyzny, Polak na wakacjach zachowuje sie inaczej niz w domu ( wiadomo,nie kazdy ale tak z obsereacji moich nad morzem pisze), starsi panpwie robia sie na lovelasow,kwoeciste koszulki lub gole torsy sandaly i skarpetki, panie mini i szpile na plaze.....norma . Ty sie odzwyczailas, a ludzie chca sie na swoj sposob niekoniecznie zrozumialy dla innych wyszalec.

BYou ogladalam wczoraj te sandalki zarowe, cudne sa owszem, ale nie dla chodzacych maluszkow, dla mnie raczej dla starszych lub wozkowych. No i stwierdzilam wczoraj ze zara bardzo sie zmienila, o ile dla maluchow spoko, tak juz dla Oliwii niewiele...a wczesniej glownie w zarze kupowalysmy.

Odebralam wczoraj wynik wymazu i jest ok, przyczyna kaszli nadal nieznana. Dostalysmy skierowanie do gastrologa pod katem refluksu i na probe zyrtec, zeby sprawdzic czy to nie alergiczne. Szczepic sie mozemy, ale uslyszalam wczoraj, ze szczepienie 6 w 1, ktore wg kalendarza jest 16-18 miesiac ma byc rowno rok po ostatniej dawce, slyszalyscie taka opinie?
No i po pneumo i menigo mamy pdczekac miesiac przed mmrka
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 06:25   #2081
Moderna
Zakorzenienie

JolanT nie bierz tak tego do siebie
To byla odpowiedz na to, ze ktos tam nie lubi Niemcow, wiec ja napisalam za co nie lubie Polakow (specjalnie w cudzyslowiu) nie lubie generalizowania, a Niemcow tych prawdziwych wystarczy poznac -stoja za soba murem
To bylo narzekanie z przymruzeniem oka, napisalabym jeszcze jak sie do mnie ekspedientka w zabce zachowala, jak zapytalam czy rachunek jest w porzadku - ale w takim razie sobie odpuszcze (a ja z tych megauprzejmych prosze dziekuje czy moge przeszkodzic.. )
No a wczraj w restauracji w deserze mialam splesniala maline hehe..

I napisze jeszcze, ze Marcel jest jedynym golaskiem na plazy -toz to dopiero afera, co?

Z fajnych rzeczy to typowo urlopowe czyli plaza - na forum toz to nuda, na takie posty nikt nie chce odpisywac pisalam wczoraj co u nas z tych pozytywnych i fajnych, chyba nikt nie zauwazyl

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Oliwka jak sobie radzilas z jedzeniem dka Anielki podczas urlopu? Bo ona bezsloiczkowa, tez duzo gotowalas zawsze- przed wyjsciem na plaze gotowalas wszystko rano na caly dzien, czy moze kupowalas sloiczki?

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:

A dlaczego wprowadzasz mm?
Chodzi o uczucie sytosci, zabezpieczenia na wypadek ponownego zacycowania?

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Tasia wspolczuje upalow, koncowka to chyba najgorszy okres ciazy a do tego upaly -

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Wczoraj kupilam mezowi piwo. w puszce, tyskie - i wiecie co mnie pozytywnie zaskoczylo? Przekreslony znaczek kobiety w ciazy i teskt, ze w ciazy nie wolno pic alkoholu

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Despa niedobrze z tym kaszlem a to nocny jest czy caly dzien?
Podobno czesto u dzieci to pierwszy objaw astmy, ale oby nie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-29 o 06:32
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 07:00   #2082
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Choć pocieszę Cię, że podobno natura tak to stworzyła, że kobieta nosząc własne dziecko nie uszkodzi następnego W końcu od lat tak się działo
oooooo, lejesz miód na moje serce

Cytat:
może jednak zasłuze na naklejke "dzielny pacjent" :brzydal
no! nie rób dzieciom wstydu :P

Jeżu, co te chłopaki mają z tymi tubkami Michał najbardziej "lubi" krem do opalania....

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Pozwoli Mi PRZYJMOWAC ZAMOWIENIA

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Odebralam wczoraj wynik wymazu i jest ok, przyczyna kaszli nadal nieznana.
ale Was przeczołgają

my nie szczepimy trzeci raz 6w1. lekarka stwierdziła, że będzie 5w1.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A dlaczego wprowadzasz mm?
Chodzi o uczucie sytosci, zabezpieczenia na wypadek ponownego zacycowania?
bo on wody wypija kilka łyków. Najchętniej by pił non stop rozrzedzony sok marchewkowy. cuda sokowo-herbaciane mu proponuje i nie chce. On jest już pomarańczowy. Nie może tylko marchewki pić
mm zastąpi wieczorną porcję karotenu ()

Stary 2014-07-29, 07:11   #2083
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżu, co te chłopaki mają z tymi tubkami Michał najbardziej "lubi" krem do opalania....

:
bo on wody wypija kilka łyków. Najchętniej by pił non stop rozrzedzony sok marchewkowy. cuda sokowo-herbaciane mu proponuje i nie chce. On jest już pomarańczowy. Nie może tylko marchewki pić
Hehe.. To M. Tez uwielbia tubki, odkrecac i zakrecac - cale szczescie na razie jeszcze kremu nie wysysa

O kurcze, tylko marchewke
A inny sok, nawet niech bedzie 100%? Tez nie?
Samej czystej wody pewnie nie ruszy ?

Przy cycu to nadrobi plynami,a teraz to faktycznie dupa blada

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-29 o 07:15
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 07:18   #2084
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A inny sok, nawet niech bedzie 100%? Tez nie?
wypije o ile marchewki doleję

Stary 2014-07-29, 07:25   #2085
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Chociaz nie ma sie z czego smiac, kciuki za mm
Stary 2014-07-29, 07:32   #2086
Luna0
Zakorzenienie

Mój chłopak linomag lubi

Co do smoczków to jestem pewna że im wcześniej tym łatwiej oduczyc, bo dziecko z wiekiem coraz bardziej świadome i cwane.
Mi będzie o tyle trudniej że Kamil sam usypia więc nie zastapie tego dłuższym lulaniem itp. Chce oduczyc na 1, 5roku bo pozniej zacznie go szukać, wołać a teraz jeszcze jest lajt (chyba)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:01   #2087
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
To teraz prosze mi powiedzieć jak odstawic Kacpa od smoka....; W wózku juz zasypia bez, w foteliku tez,ale w łóżeczku w dzien i na noc musi byc....W nocy jak sie budzi z płaczem tez tylko smok pomaga 3 sekundy i spi dalej....
spóbuj odciąć mu końcówkę u nas Julka sobie ją nadgryzła i już takiego ssać nie chciala zasypiała ze smokiem w reku

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

i jeszcze co do wspinania się po kanapie- foto 2
super akrobatka a kolorek tez fajny

Cytat:

U nas etap odcycowania nocnego przebiega pomyślnie. Choc całkiem bezstresowo nie .niestety .
ale zdecydowałam się na powolne odstawienie R najpierw w nocy - bo R to totalny cycocholik i popadało to w obłed .Cyc w dzień nawet co pół godziny , w nocy -prawie całą... doszło do tego ze zrobiłam się totalnie zmeczona,wypita,i bardzo ,bardzo osłabiona... spałam czasem 1-2 godziny na dobe . Głowa codziennie mnie bolała ..i pare innych dolegliwości .Niestety mój tz nie jest zbyt chętny do opieki i pomocy - w nocy nie wstanie w ogole , a w dzień tez kiepsko z pomocą - wiec nie ma mowy abym odespala czy cóś....
Tak wiec wykombinowałam ze kupie Hippa 4 i powolutku będę zamieniać cyca na to ... Pierwsze mm było dla R paskudne-wycierał jezyk , potem poszło lepiej .nie wypije jakies wielkiej ilości ,na razie dziennie ok. 60-80 ml + mleko na kaszke .Ale to już wystarczy aby przespał ok,9 godzin.Czasem przebudzi się w nocy z płaczem wymusza cyca -ale podam wode . Cała tajemnicą jest to ze ....wyniosłam się z sypialni . Dzieki temu nawet jak się przebudzi i popłacze to trwa chwile .jak tylko się pojawiam to ...drze się ile może .tak wiec spię w pokoju starszaków.z Niną czasem...a ta jak się budzi to stwerdza ze "cycek mi puchnie i peknie".Tak ...czuje się rano jak amazonka- jeden cycek wielki ,drugiego brak prawie .
szkoda ze ci tż nie chce pomóc u nas przy odcycowaniu własnie tż wstawał K. lulać czy usypiał żeby nie czuł ode mnie tego mleka i szybko poszło, ale mam nadzieje ze wam sie uda

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
moj za to tylko wodę by pił sok jak kupiłam to dopijała Julka

Despa - oby ten kaszel już minął

i zapomniałam co jeszcze bo mi ucieło cytowania więc buziaki dla każdej z was i maluszków
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:20   #2088
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
JESTEM Z SIEBIE taka dumna ....!!!
Teraz musze tylko przekonac inne osoby zeby DALI MI SZANSE, bym pokazala jaka jestem "za.je.bi.sta"
Kasiu jesteś ZA.JE.BI.STA !!!!!!!
ttrzymam kciuki aby dali Ci się wykazac !
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Helol,helol,helol....cos pozmieniali z wizazem,czy tylko na komorce tak dupiasto wyglada? Czytam na biezaco,ale mnie ten widok tak wkurza,ze zamiast odpisac to zamykam przegladarke.

Odebralam wczoraj wynik wymazu i jest ok, przyczyna kaszli nadal nieznana. Dostalysmy skierowanie do gastrologa pod katem refluksu i na probe zyrtec, zeby sprawdzic czy to nie alergiczne. Szczepic sie mozemy, ale uslyszalam wczoraj, ze szczepienie 6 w 1, ktore wg kalendarza jest 16-18 miesiac ma byc rowno rok po ostatniej dawce, slyszalyscie taka opinie?
No i po pneumo i menigo mamy pdczekac miesiac przed mmrka
przedziwne z tym kaszlem ... mam najdzieje ze uda się odkryc przyczyne i zniwelować
opinii takiej nie słyszałam ze rok później
a stronka na moim tel wygląda normalnie ...?
Cytat:
Oliwka jak sobie radzilas z jedzeniem dka Anielki podczas urlopu? Bo ona bezsloiczkowa, tez duzo gotowalas zawsze- przed wyjsciem na plaze gotowalas wszystko rano na caly dzien, czy moze kupowalas sloiczki?
a Wy co jecie??? Marcel nie może tego co Wy jadac? ze razem obiad?
bo My zawsze nad morzem obiady w restauracjach ,rybki smażone dzieci także .

a golasek jedyny na plazy mnie dziwi .... jak pamiętam zawsze było dużo golusieńkich dzieci ...???

Ale tak sobie mysle ....dawnonie byłam w Miedzyzdrowjach ,my najczęściej w Kołobrzegu jesteśmy .może tam byłabyś bardziej zadowolona - bo tam czasem więcej Niemców niż Polaków
Cytat:

nie no u nas naszczescie woda idzie jak .....woda .R pije ochoczo .

Mój Najmłodszy (Najstarszy tez) Królewicz jeszcze spi
Stary 2014-07-29, 08:45   #2089
BYou
MBZ♥

Pani, macie jakieś dni adaptacyjne w żłobku?
Twoje przewrażliwienie zapachowe zrobiło mi dzień. zaczynam podejrzewać, że mój B jest w ciąży bo On ciągle jęczy, że Mu coś śmierdzi/pachnie

Moderna probiotyk razem z antybiotykiemtylko jakoś 2-3 godziny po wzięciu leku
Mi to co pisałaś w sensie:kolorowo, jarmarcznie, głośno nie przeszkadza-wręcz przeciwnie, najlepiej mi się wypoczywa w takim gwarzetylko to pewnie kwestia też tego, że mieszkam w głuszy
A czemu nie ubierzesz Marssellowi kąpielówek?

Klementyna niestety nie pomogę ze smoczkiem:/

Jola, świetna marchewka i jak Cudna Akrobatka

Kasiu u nas wczoraj też ulewa z gradem:/ledwo do domu zdążyliśmy:/

Oliwka

Nestelle jakie to wierszyki zaserwował Ci Syn?
Kciukam za hippowanie zamiast cycowania
Za dentystę też
Zosia też wielbi tubki-jeszcze nauczyła się odkręcać nakrętki

Despa u nas szczepienie 6w1 będzie ponad rok po ostatnim bo przychodnia ma urloppytałam czy mam przyjść wcześniej ale leakrz mówił, że takie przesunięcie nie robi różnicy

A to moja Miszka Miki:

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-08-02 o 20:17
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:48   #2090
maria28
Kniaginia

Witam

Janek, Jakub, Roch - klask i:

Cytat:
Siedzę teraz i WIEM, że pachnie maciejką a czuję brudnego chomika
blleeeeeeeee

Cytat:
(łłłooo matko -jak pachnie brudny chomik???tylko nie pisz ze jak ...maciejka )

Mam dziś do pracy na później to se poczytam Was trochę.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:50   #2091
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
moj za to tylko wodę by pił sok jak kupiłam to dopijała Julka
ideał

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani, macie jakieś dni adaptacyjne w żłobku?
od początku września po godzinie się przychodzi. nie wiem jak zwiększają ten czas
nie widzę tego

B. w ciąży na bank. mnie niestety nic nie pachnie. wszystko śmierdzi

a Zosik jest.... aaaa-ch ten Zosik

Stary 2014-07-29, 09:00   #2092
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja Miszka Miki:
Cudna taka PinUp-ka

Wierszyków cytować nie będę . niepoprawne. brzydkie . szydzące. (śmieszne ) . Wysłuchałam . kazałam zapomnieć .(Nina po jednym razie umie ).

A moi Królewicze nadal śpią ...a ja na 11 do dentysty ... chyba musze być okrutna i obudzić
Stary 2014-07-29, 09:00   #2093
BYou
MBZ♥

Pani na pewno to jakoś sensownie zaplanują, pewnie czas pobytu zależy indywidualnie od Dziecka

Malpko, haj fajf za picie wody

Marijaaa nie czytaj, tylko pisz

Stary 2014-07-29, 09:01   #2094
maria28
Kniaginia

Cytat:
I napisze jeszcze, ze Marcel jest jedynym golaskiem na plazy -toz to dopiero afera, co?
Cytat:
a golasek jedyny na plazy mnie dziwi .... jak pamiętam zawsze było dużo golusieńkich dzieci ...???
Czytam wątki: "Bezdzietne z wyboru/nie chcę mieć dzieci" oraz "Odpieluszkowe zapalenie mózgu"
Tam jest straszny najazd na dzieci latające na plażach, basenach na golasa. Że niby kuszenie pedofili itp.
Ja osobiście dziecko ubieram, ale nie rozumiem tej nienawiści.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 09:02   #2095
BYou
MBZ♥

Nestelle
To się domyślam jaka to tFórczość

Stary 2014-07-29, 09:20   #2096
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Tam jest straszny najazd na dzieci latające na plażach, basenach na golasa. Że niby kuszenie pedofili itp.
no ja tyz nie ...chore to wszystko ... niedługo dojda do wniosku ze to dzieci winne tych wszystkich paskudztw na swiecie

ja tez ubieram. gdybym była na ekskluziv plazy na której prawie zero ludzia - to mały by latał z dupką golusieńką .ale na tych naszych tłumach to nie - tyz przez to ze zdarza się zsiusiać maluchowi .mi może to nie przeszkadzać ale sama nie jestem ...(do tego dużo maluszków i siuski na piachu o nie .)
Cytat:
To się domyślam jaka to tFórczość

łobudziłam towarzystwo .piszemy z cycem
Stary 2014-07-29, 09:28   #2097
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Demeter - uważaj na siebie! Choć pocieszę Cię, że podobno natura tak to stworzyła, że kobieta nosząc własne dziecko nie uszkodzi następnego W końcu od lat tak się działo
Dzieki
Byłam dziś u gina i wszystko jest w porządku pomimo tych bóli - chciałam, żeby mnie zbadała bo ja z tych przewrażliwionych Dziewczyna mojego brata ma leżeć bo może w każdej chwili urodzić szpitalem też ją straszyli. Termin na listopad Dlatego się troche przestraszyłam że jakby się szyjka skracała czy coś to niefajnie bym miała. Nie wyobrażam sobie leżenia przy K
Ale na szczescie wszystko pieknie trzyma

Cytat:
Pozwoli Mi PRZYJMOWAC ZAMOWIENIA i tym sposobem obsluzylam az 7klientow - przyjelam zamowienie, umylam rece zrobilam burgera, wydalam posilek JESTEM Z SIEBIE taka dumna ....!!!
Super!

Cytat:
Jutro ide do dentysty pierwszy raz będę mieć coś robione od czasów wczesnej podstawówki zem się bojem to mało powiedziane .... trzymajcie kciuki -może jednak zasłuze na naklejke "dzielny pacjent"
Bedzie dobrze zobaczysz

Cytat:

K też uwielbia tubki i wysysać zawartość
I pociesze się, że mamy taki sam problem z piciem - tylko rozrzedzony sok marchewkowy przejdzie

Cytat:
A to moja Miszka Miki:
Swietna Myska

Cytat:
B. w ciąży na bank. mnie niestety nic nie pachnie. wszystko śmierdzi
Dokładnie
Pytałam już ale chyba nie widziałaś Ktory to tydzien? Kiedy gin?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Moderna, ja się nie wypowiadam o polskim morzu bo nie byłam
Co do golaska na plaży hmmm to jestem na nie ale każdy robi jak uważa
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:35   #2098
Malpka
Zakorzenienie

a wybiera się może któraś z was na początku sierpnia nad morze

Cytat:

A to moja Miszka Miki:
no cudna

Cytat:
A moi Królewicze nadal śpią ...a ja na 11 do dentysty ... chyba musze być okrutna i obudzić
ale ci fajnie ze masz takie spiochy

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Byłam dziś u gina i wszystko jest w porządku pomimo tych bóli -
to super
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:32   #2099
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mnie tez nie przekonuja gole dzieci na plazy i lejace sie za nimi siki (nie raz nie tylko...) w tlumie i tam gdzie wokol koce i inni ludzie, inne dzieci. A druga sprawa, jak siada na piachu gola pupa? Nie nalezie wszedzie piachu?
Generalnie J. nad jeziorem czy nad morzem ubrany byl. Jak ktos chce rozebrac swoje niech rozbiera ale w rozsadnej odleglosci od mojego koca na plazy..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-29, 11:38   #2100
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja Miszka Miki:
śliczna Myszka
a sukieneczka skąd?

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Czytam wątki: "Bezdzietne z wyboru/nie chcę mieć dzieci" oraz "Odpieluszkowe zapalenie mózgu"
ja jestem na nie jeżeli chodzi o na golasa na plaży. jedno dziecko nasika a potem moje w tym będzie się bawić, o nie dzieki.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gina i wszystko jest w porządku pomimo tych bóli - chciałam, żeby mnie zbadała bo ja z tych przewrażliwionych Dziewczyna mojego brata ma leżeć bo może w każdej chwili urodzić szpitalem też ją straszyli. Termin na listopad Dlatego się troche przestraszyłam że jakby się szyjka skracała czy coś to niefajnie bym miała. Nie wyobrażam sobie leżenia przy K
Ale na szczescie wszystko pieknie trzyma
no o ile pierwszą ciążę można przelezeć to drugą już nie bardzo.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości