Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 10:46   #3331
jusssi
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
hmm...to nie łapię tego ja mam na 31 grudnia

A powiedz wiek ciąży masz taki sam wg usg i wg miesiączki? Bo ja mam różnicę tygodnia. Pierwszy lekarz u którego byłam wypisał mi wg miesiączki (prowadzący), a drugi wg usg (na prenatalnych).

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Hmm 20 tydzien. Jezeli tak jak ja mialas ostatnia @ 17.03. to masz skonczonych 19 pelnych tygodni i wlasnie zaczelas nabijac 20 tydzien
Ostatnią @ miałam miedzy 14-17. Szczerze mówiąc nie widziałam, że tak szybko zajdę i jakoś wyszło moje roztrzepanie. Nie zapisałam, a same wiecie jak te daty ulatują z głowy.

Edytowane przez jusssi
Czas edycji: 2014-07-29 o 10:50
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:49   #3332
madziqqq
Rozeznanie

Dziewczyny ja to podziwiam wasza pamięć ja nigdy nie miałam pamięci ani do twarzy ani do imion, maskara jakaś potrafiłam stać na ulicy gadać z kimś i się zastanawiać jak ten ktoś ma na imię
Basjenia ty lepiej to skonsultuj może nic groźnego ale zawsze lepiej się upewnić
Jussi a pokoik tematyczny to bardzo fajny pomysł moim zdaniem tak klimatycznie ale nie zbieranina wszystkiego
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:51   #3333
Suqub
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk

coś dla początkujących rodziców

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:53   #3334
antosia5
Rozeznanie

Witajcie
Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Co racja to racja. Mój brat też informatyk i dziewczynę poznał w necie. Jakaś wspólna gra czy coś
Hehe, nie wszyscy Mój mąz też informatyk, a poznaliśmy sie od razu na żywo Mieszkałam w akademiku i klamka mi odpadła od drzwi, a on szedł do kolegów z pokoju obok i pomogł mi naprawić- choć później sie dowiedziałam, że już wcześniej mnie zauważył i powiedział kolegom ze zostanę jego żoną- nikt pewnie by tego nie pamiętał, gdyby 2,5 roku pózniej sie nie pobralismy (i wlaśnie na ślubie ja o tym sie dowiedziałam)
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:58   #3335
19Inka90
Wtajemniczenie

Antosia tak z ciekawości jaki jest Twój mąż ?? bo jak narzekam na brak romantyzmu u mojego to on mi odpowiada ze taka wada zawodowa

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:00   #3336
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Witajcie

Hehe, nie wszyscy Mój mąz też informatyk, a poznaliśmy sie od razu na żywo Mieszkałam w akademiku i klamka mi odpadła od drzwi, a on szedł do kolegów z pokoju obok i pomogł mi naprawić- choć później sie dowiedziałam, że już wcześniej mnie zauważył i powiedział kolegom ze zostanę jego żoną- nikt pewnie by tego nie pamiętał, gdyby 2,5 roku pózniej sie nie pobralismy (i wlaśnie na ślubie ja o tym sie dowiedziałam)
mnie mój nie znał nie wiedział o mnie kompletnie nic a powiedział bratu, że on się ze mną ożeni haha a jak podobno się stresował przed zagadaniem do mnie a niby taki kozaczek odważny haha
za każdym razem jak o tym pomyślę to się śmiać zaczynam bo on mnie w pracy u mnie wypatrzył a potem zagadał portalu społecznościowym dobrze, że w pracy nie chciał numeru bo by go w życiu nie dosał a tak to już ponad 4 lata razem jesteśmy
Stary 2014-07-29, 11:00   #3337
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
My w październiku 3 będziemy mieli dwa lata razem I tez śmiesznie,bo moje koleżanki założyły mi konto na jakimś portalu randkowym one na nim siedzialy na nim cale noce a Ja bardzo sceptycznie do tego podchodząc weszlam tam może dwa razy... Za tym drugim napisał do mnie właśnie mój mój TŻ zapytał czy dalabym się zaprosić za godzinę na kawę ( do tej pory mi wypomina ze odmowilam) popisalismy chwile i kontakt urwał się na miesiąc Cieszę się ze po miesiącu spróbował jeszcze raz mnie gdzieś zaprosić I tym razem juz łaskawie dalam się namówić
a my we wrześniu 9 lat jak się znamy i dopiero teraz rok i 1 miesiąc po slubie tak sobie teraz myslę, że nigdy bym się z obcym facetem poznanym przez internet nie umówiła, a przecież sama jako głupia szesnastolatka tamtego pamiętnego września umówiłam się na randkę w ciemno i nie wiedziałam kompletnie czego się spodziewać a poznaliśmy się przez kolegę, który chcąc mi zrobić na złość rozdał mój nr tel w swojej klasie
Stary 2014-07-29, 11:01   #3338
madziqqq
Rozeznanie

http://allegro.pl/bugaboo-cameleon-t...450994131.html szkoda że taki "dziewczyński" bo bym chyba zalicytowała
Stary 2014-07-29, 11:03   #3339
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Antosia tak z ciekawości jaki jest Twój mąż ?? bo jak narzekam na brak romantyzmu u mojego to on mi odpowiada ze taka wada zawodowa
Mój też romantyczny nie jest Jak wróci niespodziewanie z czekoladą, to już jest meeeeeeeeeeega romantyczny Tylko że mi właśnie to odpowiada, bo nie lubie też zbytnio, przez to wszystkich wcześniejszych chłopaków zbywałam
Stary 2014-07-29, 11:07   #3340
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
A powiedz wiek ciąży masz taki sam wg usg i wg miesiączki? Bo ja mam różnicę tygodnia. Pierwszy lekarz u którego byłam wypisał mi wg miesiączki (prowadzący), a drugi wg usg (na prenatalnych).

Ostatnią @ miałam miedzy 14-17. Szczerze mówiąc nie widziałam, że tak szybko zajdę i jakoś wyszło moje roztrzepanie. Nie zapisałam, a same wiecie jak te daty ulatują z głowy.

ostatnią @ miałam 26 marca, tp wg usg i OM mam na 31 grudnia dzisiaj kończę 18 tc, jutro zaczynam 19

nie chce robic zamieszania po prostu zerknęłam na Twój suwaczek a tam pisze 19 tc + 1 dzień

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

a ostatnio wg usg miałam wydruk na 29 grudnia ale już mi nie zmieniała termonów bo mówi, że z usg czasem głupoty wychodzą bo dziecko teraz już w różnym tempie rośnie
Stary 2014-07-29, 11:11   #3341
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
mnie mój nie znał nie wiedział o mnie kompletnie nic a powiedział bratu, że on się ze mną ożeni haha a jak podobno się stresował przed zagadaniem do mnie a niby taki kozaczek odważny haha
za każdym razem jak o tym pomyślę to się śmiać zaczynam bo on mnie w pracy u mnie wypatrzył a potem zagadał portalu społecznościowym dobrze, że w pracy nie chciał numeru bo by go w życiu nie dosał a tak to już ponad 4 lata razem jesteśmy
Mój też nic o mnie nie wiedział, nawet imienia Nawet tych sąsiadów do których przychodził poznalazłam jak juz bylismy razem, bo wcześniej tylko mijałam ich czasami na korytarzu
Cytat:
a my we wrześniu 9 lat jak się znamy i dopiero teraz rok i 1 miesiąc po slubie tak sobie teraz myslę, że nigdy bym się z obcym facetem poznanym przez internet nie umówiła, a przecież sama jako głupia szesnastolatka tamtego pamiętnego września umówiłam się na randkę w ciemno i nie wiedziałam kompletnie czego się spodziewać a poznaliśmy się przez kolegę, który chcąc mi zrobić na złość rozdał mój nr tel w swojej klasie
OO, nam w tym roku tez będzie 9lat (pod koniec roku), a teraz w sierpniu 6 rocznica slubu
Ja w necie poznawałam facetów, z niektórymi nawet po 2-3 lata tak sobie pisalismy, ale nigdy nie mialam odwagi sie umowic, bałam sie ze sie okazą jakimis przestępcami
Stary 2014-07-29, 11:13   #3342
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
My tez się poznaliśmy na portalu randkowym Bratowa mnie zalogowała i stworzyła profil bo ja nie chciałam. W styczniu minie 5 lat od naszej pierwszej randki i jestem zakochana jak małolata, aż czasami śmiać mi się z samej siebie chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My tez :-D kolezanka mnie namawiala zebym zapisala sie na edarling bo na pewno kogos tam poznam. Owszem zapisalam sie zeby jej udowodnic ze nie da sie nikogo poznac w ten sposob. I przegralam. Jestesmy razem a w listopadzie minie nam 2 lata. Od roku mieszkamy razem i nie zamienilabym go na nikogo innego :-D

Cytat:

Dziwne sa te wszystkie wyliczenia. Wiek ciazy jak dla mnie liczy sie od pierwszego dnia ostatniej @ 40 tygodni. Dziecko zawsze moze byc wieksze albo mniejsze bo taka jego uroda. Takze skoro mialas ostania @ 14.03-17.03. to wydaje mi sie ze jestes w 20 tygodniu.

Stary 2014-07-29, 11:13   #3343
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnią @ miałam 26 marca, tp wg usg i OM mam na 31 grudnia dzisiaj kończę 18 tc, jutro zaczynam 19

nie chce robic zamieszania po prostu zerknęłam na Twój suwaczek a tam pisze 19 tc + 1 dzień

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

a ostatnio wg usg miałam wydruk na 29 grudnia ale już mi nie zmieniała termonów bo mówi, że z usg czasem głupoty wychodzą bo dziecko teraz już w różnym tempie rośnie
ogółem się terminu nie zmienia. Ja mam na 26 grudnia a później lekarz mi podał, że 19 także to tydzień różnicy ale trzymam się pierwszego. Nie ukrywam, że wolałabym przed świętami urodzić aby z maleństwem być już na święta w domu choć pokusa świątecznych smakołyków będzie duża

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:36   #3344
19Inka90
Wtajemniczenie

Właśnie co zamierzacie jeść na święta jak juz maleństwo będzie z wami ??

Emilka
Stary 2014-07-29, 11:43   #3345
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
wszystko? oprócz bigosu bo nie przepadam. no chyba że dostanę jakieś zakazy to co innego....wczoraj czytałam że od 5miesiąca dziecko przyzwyczaja się do smaków które jemy dzięki czemu podczas karmienia nie trzeba tak rystrykcyjnie się diecić....
Cytat:
Napisane przez Suqub
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk

coś dla początkujących rodziców
wcale się nie dziwie że to dzieciątko takie zadowolone!facet ma głos idealny do usypiania. no i nie ma to jak pewne, duże męskie dłonie...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:45   #3346
19Inka90
Wtajemniczenie

Moja szwagierka przy karmieniu to jadła tak okrojona dietę ze sama juz nie wiem... Ponoć,uszka odpadają bo grzyby...

Emilka
Stary 2014-07-29, 11:48   #3347
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
ogółem się terminu nie zmienia. Ja mam na 26 grudnia a później lekarz mi podał, że 19 także to tydzień różnicy ale trzymam się pierwszego. Nie ukrywam, że wolałabym przed świętami urodzić aby z maleństwem być już na święta w domu choć pokusa świątecznych smakołyków będzie duża

jest opcja że ja święta mogę spędzić w szpitalu, zależy jak bardzo się pośpieszy

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
moja mama jak karmiła to pamiętam, że chleb jadła tylko pszenny, herbatę bez cytryny, ogólnie zero cytrusów, kapusty i grzybów, żeby nic wzdymającego i ciężkostrawnego, bo czasem jak coś zjadła i zaszkodziło to był koncert w nocy
Stary 2014-07-29, 11:54   #3348
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Moja szwagierka przy karmieniu to jadła tak okrojona dietę ze sama juz nie wiem... Ponoć,uszka odpadają bo grzyby...
a teraz jesz grzyby?bo w uszkach to i tak po obróbce termicznej więc same w sobie (o ile nie są to grzyby z niewiadomwego źródła) nie powinny być szkodliwe....

Linka ty jesteś nasz wizażowy dietetyk-weź profesjonalnie się wypowiedz
Cytat:
Napisane przez basiabasia989
moja mama jak karmiła to pamiętam, że chleb jadła tylko pszenny, herbatę bez cytryny, ogólnie zero cytrusów, kapusty i grzybów, żeby nic wzdymającego i ciężkostrawnego, bo czasem jak coś zjadła i zaszkodziło to był koncert w nocy
ale wystartowała od takiej diety?czy bobasek to "wymusił"
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:57   #3349
19Inka90
Wtajemniczenie

Teraz zdarza mi się zjeść grzyby przyznaje się bez bicia od zawsze uwielbiam je w przeroznej postaci

Emilka
Stary 2014-07-29, 12:23   #3350
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ale wystartowała od takiej diety?czy bobasek to "wymusił"
no takie zalecenia były od lekarza czy położnej...rozmawiałam z nią ostatnio na ten temat właśnie i na każdym z nas potwierdzone było, że jak zjadła coś ciężkostrawnego lub cytrusowego lub chleb żytni to był problem z dzieckiem przynajmniej zaraz na początku

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ale mnie ciśnie na pęcherz, chodzę siku co godzinę a wcale nie piję dużo, na początku ciąży tak nie miałam jak teraz. I zgagę mam od niedzieli
Stary 2014-07-29, 12:25   #3351
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia może maleństwo gdzieś na pecherz Ci uciska ?? Emilka z mojego to momentami robi sobie trampoline

Emilka
Stary 2014-07-29, 12:26   #3352
LoLcIa123
Zakorzenienie

Będzie kara chłosty a to, że tak dużo piszecie jak mnie nie ma

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość

Ja też nic nie mam, jakoś ciężko mi się zebrać. Chyba wciąż wydaje mi się, że mnie to nie dotyczy ;-)
Mam tak samo.. ogólnie jestem meeega pesymistka, więc ciągle przekłam kupowanie rzeczy z myślą, że zacznę jak już będę jedną nogą na porodówce aczkolwiek wiem, że to zły pomysł, więc doszliśmy wspólnie z tż-etem do wniosku, że zajmiemy się tym pod koniec września, bądź z początkiem października . Sądzę, że urodzę pod koniec listopada [daj Bóg by nie wcześniej ] , bo dziecko jest dość duże .

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
kolejne usg dopiero za 10tyg!!! chyba nie wytrzymam tyle Jestem zbyt ciekawska
TheN4ti- teraz czekam na twoje info
szok ja się zastanawiałam jak wytrwam 4 tygodnie! bo chodziłam regularnie co 2 tyg, ale mój lekarz pojechał na wczasy na 3 tyg i wraca dopiero w poniedziałek. Aczkolwiek usg i tak miałam w sumie nawet tydzień po tygodniu, bo zawirowania z brzuchem były .

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
cudowny film to " podaj dalej"
Ja polecam od siebie "wszystko będzie dobrze"

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
U mnie jakaś masakra w domu...aktualnie 27,8 stopnia i brak zimnej wody tylko gorąca...ani sie umyc w chłodnej wodzie ani spać w takim ukropie..mam tak dość ze mi się płakać chce...marze o jesieni!!!!!!
Współczuję, ja mam w pokoju mega chłodek . Jak wychodzę na dwór to uderza mnie w twarz gorąca patelnia a zaraz muszę iść pranie wywiesić
Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem Linka... Nie śpię dziś od 3 przez ten upał, który w mieszkaniu wcale w nocy nie zelżał... My tym bardziej taką gorącą temperaturę odczuwamy. Jeszcze te komary Na pocieszenie Janek dotrzymuje mi towarzystwa
A ja nie spałam prawie całą noc, przez komary !! wredne małpy, tak mnie pogryzły, a u mnie od pojawia się meeega bulwa.. wielkośći 5x5 nie wyspałam się W OGÓLE!. Postanowiłam oświecić lampkę nocną z myślą, że przestaną mnie żreć, ale skąd ! w dodatku tż-et poszedł ją zgasić bo go wkurzała pomimo tego, że miał jaśka na oczach

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość

Albo warzywa na patelnie.
Moje ulubione danie obiadowe !! Ogólnie nie lubię warzyw i owoców, taka już ze mnie osoba. W ciąży wiem, że MUSZĘ coś przemycić, pomimo brania witamin, więc staram się bardzo często jeść warzywa na patelnię, a z owocami, to mam problem, więc częściej kupuje soki 100% i owoce suszone w różnych musli i innych przemycam..nie wiem co zrobię jak mi krzywa źle wyjdzie, bo One mają tyleeeee cukru...Na szczęście wagowo jest ok, przytyłam 2 kg obecnie jest 48,8

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

a my z tż poznaliśmy się 8 lat temu. No i nie wiem z jakiego portalu randkowego korzystała inka, ale my się znamy z fotki.pl niegdyś szał był na to no i poznałam tam normalnego faceta - z odchyłami pewnymi jak każdy, ale nie palącego i nie pijącego więc przynajmniej nie muszę się martwić
My 7 lat temu, dokładnie 29 czerwca też na fotce.pl

Cytat:
Chyba musiałabyś poznać mojego to jest skrajny przypadek braku romantyzmu

Cytat:
Wszystko tylko ja nie mam w planach karmić piersią

Cytat:
Teraz zdarza mi się zjeść grzyby przyznaje się bez bicia od zawsze uwielbiam je w przeroznej postaci
Ja nie lubię grzybów, ale jem pieczarki

Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z oddychaniem jak się najecie ?? bo tż-et tak mnie tuuuczy, że czasem ciężko mi wstać .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:30   #3353
PaprikaDzika
Rozeznanie

kilka dni mnie nie bylo i nie idzie tego nadrobić… masakra…

melduje się, żeby nie było, że znów znikam pobieżnie sprawdziłam i chyba wszystko u Was gra (Basjena - z oczami to może ciśnienie? masz w normie?).

Tak jak u nas Młode fikają coraz częściej, a mi jest coraz mniej wygodnie spać...
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:31   #3354
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Basia może maleństwo gdzieś na pecherz Ci uciska ?? Emilka z mojego to momentami robi sobie trampoline
kto to wie co ono tam sobie wyprawia pokopała mnie w niedzielę i do dzisiaj cisza ale to dopiero 18 tygodni to jeszcze ma czas żeby się rozkręcić
Stary 2014-07-29, 12:34   #3355
19Inka90
Wtajemniczenie

W 18tc tez czulam tylko przez parę dni ruchy tak na dobre rozkrecila się mała w 20 tc i teraz mowie plac zabaw sobie robi tu trampoline tam worek treningowy

Emilka
Stary 2014-07-29, 12:35   #3356
LoLcIa123
Zakorzenienie

mnie Tymek ciągle kopie w pęcherz, czasem jak chce mi się siku to ledwo do łazienki daje radę dojść .

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-29, 12:36   #3357
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia imię wybraliscie i nic nie mówisz ?!

Emilka
Stary 2014-07-29, 12:43   #3358
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Lolcia imię wybraliscie i nic nie mówisz ?!
Aa ja wybrałam, bo jakbym miała liczyć na tż-eta to dziecko by miało nazwisko na imię na drugie ustaliliśmy, że będzie Piotr a na pierwsze uparłam się na Tymoteusza i tak już zostanie chyba . Podobał nam się Maksymilian, ale wszyscy ciągle o tym psie Maksie, nie wiem czemu bo nie znam ŻADNEGO psa Maksa, ale ok . Jeszcze w planach był Franciszek, i Aleksander, ale nie podoba mi się zdrobnienie Olek, a Franciszek jakoś sam odpadł .

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-29, 12:46   #3359
19Inka90
Wtajemniczenie

Aleksander to był mój typ w skrócie miał być Alek a nie Olek
Ale Tymek tez skocznie mam kolejne imię do zapamiętania

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Slicznie miało być* ahh ten telefon

Emilka
Stary 2014-07-29, 12:53   #3360
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Grzybowa pierogi z grzybami barszczyk z uszkami :-D

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
wczoraj czytałam że od 5miesiąca dziecko przyzwyczaja się do smaków które jemy dzięki czemu podczas karmienia nie trzeba tak rystrykcyjnie się diecić....
Mam nadzieje ze nie bedzie trzeba przestrzegac jakiejs restrykcyjnej diety

Cytat:
jest opcja że ja święta mogę spędzić w szpitalu, zależy jak bardzo się pośpieszy
Moje jezeli bedzie w terminie to swieta spedze w szpitalu. Jezeli tak bedzie kaze rodzince przywiezc mi cos ze stolu wigilijnego :-D

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-29 o 12:55
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości