|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
A powiedz wiek ciąży masz taki sam wg usg i wg miesiączki? Bo ja mam różnicę tygodnia. Pierwszy lekarz u którego byłam wypisał mi wg miesiączki (prowadzący), a drugi wg usg (na prenatalnych). Ostatnią @ miałam miedzy 14-17. Szczerze mówiąc nie widziałam, że tak szybko zajdę i jakoś wyszło moje roztrzepanie. Nie zapisałam, a same wiecie jak te daty ulatują z głowy. Edytowane przez jusssi Czas edycji: 2014-07-29 o 10:50 |
|
|
|
#3332 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja to podziwiam wasza pamięć
ja nigdy nie miałam pamięci ani do twarzy ani do imion, maskara jakaś potrafiłam stać na ulicy gadać z kimś i się zastanawiać jak ten ktoś ma na imię Basjenia ty lepiej to skonsultuj może nic groźnego ale zawsze lepiej się upewnić Jussi a pokoik tematyczny to bardzo fajny pomysł moim zdaniem tak klimatycznie ale nie zbieranina wszystkiego
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk
coś dla początkujących rodziców
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Cytat:
Mieszkałam w akademiku i klamka mi odpadła od drzwi, a on szedł do kolegów z pokoju obok i pomogł mi naprawić- choć później sie dowiedziałam, że już wcześniej mnie zauważył i powiedział kolegom ze zostanę jego żoną- nikt pewnie by tego nie pamiętał, gdyby 2,5 roku pózniej sie nie pobralismy (i wlaśnie na ślubie ja o tym sie dowiedziałam )
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Wtajemniczenie
|
Antosia tak z ciekawości jaki jest Twój mąż ??
bo jak narzekam na brak romantyzmu u mojego to on mi odpowiada ze taka wada zawodowa
|
#3336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za każdym razem jak o tym pomyślę to się śmiać zaczynam bo on mnie w pracy u mnie wypatrzył a potem zagadał portalu społecznościowym dobrze, że w pracy nie chciał numeru bo by go w życiu nie dosał a tak to już ponad 4 lata razem jesteśmy
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dopiero teraz rok i 1 miesiąc po slubie tak sobie teraz myslę, że nigdy bym się z obcym facetem poznanym przez internet nie umówiła, a przecież sama jako głupia szesnastolatka tamtego pamiętnego września umówiłam się na randkę w ciemno i nie wiedziałam kompletnie czego się spodziewać a poznaliśmy się przez kolegę, który chcąc mi zrobić na złość rozdał mój nr tel w swojej klasie
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/bugaboo-cameleon-t...450994131.html szkoda że taki "dziewczyński" bo bym chyba zalicytowała
|
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak wróci niespodziewanie z czekoladą, to już jest meeeeeeeeeeega romantyczny
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnią @ miałam 26 marca, tp wg usg i OM mam na 31 grudnia dzisiaj kończę 18 tc, jutro zaczynam 19 nie chce robic zamieszania po prostu zerknęłam na Twój suwaczek a tam pisze 19 tc + 1 dzień---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- a ostatnio wg usg miałam wydruk na 29 grudnia ale już mi nie zmieniała termonów bo mówi, że z usg czasem głupoty wychodzą bo dziecko teraz już w różnym tempie rośnie
|
|
#3341 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet tych sąsiadów do których przychodził poznalazłam jak juz bylismy razem, bo wcześniej tylko mijałam ich czasami na korytarzu![]() Cytat:
![]() Ja w necie poznawałam facetów, z niektórymi nawet po 2-3 lata tak sobie pisalismy, ale nigdy nie mialam odwagi sie umowic, bałam sie ze sie okazą jakimis przestępcami
|
||
|
|
|
#3342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie co zamierzacie jeść na święta jak juz maleństwo będzie z wami ??
|
#3345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oprócz bigosu bo nie przepadam. no chyba że dostanę jakieś zakazy to co innego....wczoraj czytałam że od 5miesiąca dziecko przyzwyczaja się do smaków które jemy dzięki czemu podczas karmienia nie trzeba tak rystrykcyjnie się diecić....Cytat:
|
||
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja szwagierka przy karmieniu to jadła tak okrojona dietę ze sama juz nie wiem... Ponoć,uszka odpadają bo grzyby...
|
#3347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest opcja że ja święta mogę spędzić w szpitalu , zależy jak bardzo się pośpieszy ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#3348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Linka ty jesteś nasz wizażowy dietetyk-weź profesjonalnie się wypowiedz Cytat:
|
||
|
|
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz zdarza mi się zjeść grzyby
przyznaje się bez bicia od zawsze uwielbiam je w przeroznej postaci
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
no takie zalecenia były od lekarza czy położnej...rozmawiałam z nią ostatnio na ten temat właśnie i na każdym z nas potwierdzone było, że jak zjadła coś ciężkostrawnego lub cytrusowego lub chleb żytni to był problem z dzieckiem przynajmniej zaraz na początku
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Ale mnie ciśnie na pęcherz, chodzę siku co godzinę a wcale nie piję dużo, na początku ciąży tak nie miałam jak teraz. I zgagę mam od niedzieli
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia może maleństwo gdzieś na pecherz Ci uciska ??
Emilka z mojego to momentami robi sobie trampoline
|
#3352 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Będzie kara chłosty a to, że tak dużo piszecie jak mnie nie ma
![]() Cytat:
aczkolwiek wiem, że to zły pomysł, więc doszliśmy wspólnie z tż-etem do wniosku, że zajmiemy się tym pod koniec września, bądź z początkiem października . Sądzę, że urodzę pod koniec listopada [daj Bóg by nie wcześniej ] , bo dziecko jest dość duże . Cytat:
. Ja polecam od siebie "wszystko będzie dobrze" ![]() Cytat:
. Jak wychodzę na dwór to uderza mnie w twarz gorąca patelnia a zaraz muszę iść pranie wywiesić ![]() Cytat:
nie wyspałam się W OGÓLE!. Postanowiłam oświecić lampkę nocną z myślą, że przestaną mnie żreć, ale skąd ! w dodatku tż-et poszedł ją zgasić bo go wkurzała pomimo tego, że miał jaśka na oczach Moje ulubione danie obiadowe !! Ogólnie nie lubię warzyw i owoców, taka już ze mnie osoba. W ciąży wiem, że MUSZĘ coś przemycić, pomimo brania witamin, więc staram się bardzo często jeść warzywa na patelnię, a z owocami, to mam problem, więc częściej kupuje soki 100% i owoce suszone w różnych musli i innych przemycam..nie wiem co zrobię jak mi krzywa źle wyjdzie, bo One mają tyleeeee cukru...Na szczęście wagowo jest ok, przytyłam 2 kg obecnie jest 48,8 ![]() Cytat:
też na fotce.pl ![]() Cytat:
to jest skrajny przypadek braku romantyzmu ![]() Cytat:
tylko ja nie mam w planach karmić piersią ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z oddychaniem jak się najecie ?? bo tż-et tak mnie tuuuczy, że czasem ciężko mi wstać .
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
kilka dni mnie nie bylo i nie idzie tego nadrobić… masakra…
melduje się, żeby nie było, że znów znikam pobieżnie sprawdziłam i chyba wszystko u Was gra (Basjena - z oczami to może ciśnienie? masz w normie?).Tak jak u nas Młode fikają coraz częściej, a mi jest coraz mniej wygodnie spać...
|
|
|
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokopała mnie w niedzielę i do dzisiaj cisza ale to dopiero 18 tygodni to jeszcze ma czas żeby się rozkręcić
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
W 18tc tez czulam tylko przez parę dni ruchy tak na dobre rozkrecila się mała w 20 tc
i teraz mowie plac zabaw sobie robi tu trampoline tam worek treningowy
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
mnie Tymek ciągle kopie w pęcherz, czasem jak chce mi się siku to ledwo do łazienki daje radę dojść
.
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia imię wybraliscie i nic nie mówisz ?!
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Aa
ja wybrałam, bo jakbym miała liczyć na tż-eta to dziecko by miało nazwisko na imię na drugie ustaliliśmy, że będzie Piotr a na pierwsze uparłam się na Tymoteusza i tak już zostanie chyba . Podobał nam się Maksymilian, ale wszyscy ciągle o tym psie Maksie, nie wiem czemu bo nie znam ŻADNEGO psa Maksa, ale ok . Jeszcze w planach był Franciszek, i Aleksander, ale nie podoba mi się zdrobnienie Olek, a Franciszek jakoś sam odpadł .
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleksander to był mój typ
w skrócie miał być Alek a nie Olek Ale Tymek tez skocznie ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Slicznie miało być* ahh ten telefon
|
#3360 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-29 o 12:55 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

ja mam na 31 grudnia

ja nigdy nie miałam pamięci ani do twarzy ani do imion, maskara jakaś

Na pocieszenie Janek dotrzymuje mi towarzystwa 
nie wyspałam się W OGÓLE!. Postanowiłam oświecić lampkę nocną z myślą, że przestaną mnie żreć, ale skąd ! w dodatku tż-et poszedł ją zgasić bo go wkurzała pomimo tego, że miał jaśka na oczach