Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 11:44   #2101
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Hej
Spotkałam dziś jakąś kobietę z dzieckiem i zagadała: "oo popatrz synku jaki chłopczyk, pewnie ma już 2 latka", a okazało się, że tamten 3 miesiące młodszy od A
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub zapomniał, że próbował chodzić.. ciągle na kolana i tak śmiga, albo wstaje i rękę do mnie wyciąga. mam nadzieję, że nie boi się.. bo w niedzielę jak próbował chodzić kilka razy się przewrócił i uderzył. czekam aż znowu się odważy.
w piątek rehabilitacja..
Może potrzebuje chwili na załapanie, nie martw się, lada dzień ruszy jak strzała
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Tia. bez cukru, soli, malto...
Torres dziś wszedł na stół, dorwał solniczkę i wylizał. Nadrobił "brak" soli z 16,5 miesiąca...
czasem babcia ma wychodne, a ja sikam często. strach normalnie

wiem, że nie śmieszne, ale nie mogłam się powstrzymać
nestelle - kciuki za dentystę
despa - oby się szybko wyjaśniło co małej dolega
Moderna - ja zauważyłam, cieszę się, że pogoda Wam dopisuje i oby Marcel się przekonał do wody

Kurczę, u sąsiada kombajn kosi zboże a mój syn śpi. Dobrze, że nie kuma, bo jakby się dowiedział to by mi nie darował, że go nie obudziłam
pani - jakie to miasto powiatowe, podaj chociaż literkę i pomyśleć, że mogłam Cię w niedzielę zobaczyć

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:45   #2102
BYou
MBZ♥

Malpko, Demeter, Dragusiu

Dragusiu z nexta

Demetr cieszę się, że wszystko jest ok

Moderna i jak Marssell przekonał się do wielkiego basenu?
Jestem ciekawa jak załatwiasz sprawę okołosiuśkową i dwójkową jak nie ubierasz Go? Mi szczerze mówiąc/pisząc przeszkadzają rozebrane do golasa dzieci na plaży.

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-07-29 o 11:48
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:36   #2103
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
konsekwentnie

e
pani,monika...najgirzej u mnie z konsekwencją...SMok u nas dla naszej wygody,co tu duzo mówić, w nocy jak się przebudzi to tylko smok w dziub pomagai spi dalej, jak nie dam to sam nie wie co ze sobą zrobic...tak samo w dzien w wozku na dworze zasnie sam, ale w lozeczku juz nie,wiec dam smoka ide coś robic i zasypia.To jedyna okazja,zeby miec chwile dla siebie-stąd moj egoizm wygrywa,ale tak sobie myślę, ze przed zakonczeniem urlopu chyba trzeba bedzie odstawic,bo potem niewyspana w pracy nie dam rady, zdrugiej nstrony skoro mu to daje poczucie bezpieczenstwa,spi ze smokiem spkojniej, to może nie ruszac na razie, może sam odstawi (naiwniak ze mnie) Smoczkowe mamy,co robicie ?
jola-fajny kolor włosy i słodka akrobtka ze smoczkiem

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No musze sie wam pochwalic.

- mialam taki straszny ruch dzis miedzy 21.30 a 22.45 - ze mowie wam Wynudzilam sie strasznie. Ale za to Moj wspanialomyslny kolega - Pozwoli Mi PRZYJMOWAC ZAMOWIENIA i tym sposobem obsluzylam az 7klientow - przyjelam zamowienie, umylam rece zrobilam burgera, wydalam posilek JESTEM Z SIEBIE taka dumna ....!!!
Teraz musze tylko przekonac inne osoby zeby DALI MI SZANSE, bym pokazala jaka jestem "za.je.bi.sta"
Przeciez nie wymagam stania caly dzien ale tak min 30min przy minimalnym ruch dla nabycia wprawy - jak najbardziej wskazane .

Kocham Cie Emilianku <3.

Ndrobiłam
No dobra to jeszczekilk pytan:
Czy Wasze dzieci jedza już dorosłe ejdzenie-obiad,czy nadal im gotujecie specjalnie?(chodzi szcególnie o mielone,schabowe,smazone piersi itp)
Czy duzo z Was tak jak mynocnik to tylko zdaleka,bezkijanie podchodz...0% skuteczności w nauce
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:50   #2104
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gina i wszystko jest w porządku pomimo tych bóli
:jup i:

Cytat:
I pociesze się, że mamy taki sam problem z piciem - tylko rozrzedzony sok marchewkowy przejdzie
uuuffffff. nie tylk my taka marchwiowa patologia

Cytat:
Pytałam już ale chyba nie widziałaś Ktory to tydzien? Kiedy gin?
nie wiem. niby 6tc ale beta wysoko. Chciałabym pójść do gina tak żeby serce już było (). a tutaj i tak będzie loteria, bo nie znam żadnego gina (oprócz gin. matki, ale to jakby mnie ciocia badała )

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie kuma, bo jakby się dowiedział to by mi nie darował, że go nie obudziłam

mój też by nie darował
cicho-sza, to będzie nasza tajemnica

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
pani - jakie to miasto powiatowe, podaj chociaż literkę i pomyśleć, że mogłam Cię w niedzielę zobaczyć
hehe, chyba ze 170 km od Zamościa
a, po Twojej fotce na fb, to byłaś na plaży mojego dzieciństwa. Tam chodziłam z dziadkiem, jak już nazbieraliśmy wystarczająco dużo jagód
Jakbyś była na dużej plaży, to na bank byś mnie zobaczyła. 1000 kg żywej wagi w czarnej kiecce do ziemi (jak monument wyglądam) drące się non stop: "Synuś odłóż ten samochód/łopatkę/wiaderko masz swoje"
swoją drogą ja nie mam problemu, że inne dziecko bawi się naszymi zabawkami... wiem, że czyjeś najatrakcyjniejsze...

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
stąd moj egoizm wygrywa
ja bym się nie pozbyła takiego ułatwiacza mnie by nie przeszkadzało, a jak komuś tak to niech nie patrzy. cały czas ze smokiem nie biega. no i malutki jest

Mój je dorosłe jedzenie. ale i moja mama gotuje, tak by mógł jeść

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:55   #2105
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Czy Wasze dzieci jedza już dorosłe ejdzenie-obiad,czy nadal im gotujecie specjalnie?(chodzi szcególnie o mielone,schabowe,smazone piersi itp)
Czy duzo z Was tak jak mynocnik to tylko zdaleka,bezkijanie podchodz...0% skuteczności w nauce
Ja teraz daję to co my jemy na obiad (sam się upomina jak widzi że jemy) - ale jak smażone to bez panierki. Ziemniaczki, surówka i wcina aż miło
Tak u nas tak samo z nocnikiem...także jeszcze nie czas ale próbujemy co troche.

Cytat:
nie wiem. niby 6tc ale beta wysoko. Chciałabym pójść do gina tak żeby serce już było (). a tutaj i tak będzie loteria, bo nie znam żadnego gina (oprócz gin. matki, ale to jakby mnie ciocia badała )
Ano tak, bo Ty jeszcze nie w krk lepiej poczekać
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:59   #2106
BYou
MBZ♥

Pani, Ty sobie lustro w domu zmień i wagę
Może bliźniaki?

Klementyna, Zosia je to co my. Smażonego nie jemy tzn takiego z patelni, tylko parowane albo pieczone w piekarniku, duszone. Zupy doprawiamy na talerzu

Stary 2014-07-29, 13:35   #2107
alliw
Zadomowienie

Hej
Ja na chwilke, dziec spi, ja dopijam kawke i lece pakowac bety na wyjazd.
Nie nadrobie dokladnie, ale z tego co pamietam:
Pani, leje z twoich tekstow z ta wysoka beta to tez od razu o blizniakach pomyslalam
BYou, Myszka
Klementyna, J. juz je raczej normalnie z nami jedzonko (tz stara sie gotowac pod niego). Z nocnikiem u nas to samo :/
Demeter, ufff
Moderna, ja wiem o co ci chodzi z tym narzekaniem ale swoja droga w takiej miejscowosci w srodku sezonu szczegolnie przy takiej pogodzie (ktora w Polsce nad morzem zdarza sie raz na kilka lat) trudno zeby byl maly ruch co do tego piwa to ja sie czesto spotykam z takimi etykietami na alkoholu (wino, piwo)
JolanT, Ewa akrobatka kolorek fajny
Nestelle, kciuki za dentyste, choc chyba jestes juz po. Ja zawsze mialam stracha, ale teraz mam taka dentystke ze raz to prawie zasnelam u niej przy borowaniu (tak sie zrelaksowalam)
Kasia, Milus tez niezly akrobata i kciuki zeby w pracy Cie docenili, bo przeciez jestes najlepsza

Wiecej nie pamieta

J. coraz wiecej i smielej chodzi. Dzis poszlam z nim do piwnicy, to sobei zwiedzal a ja cos tam robilam, super ze juz nie musze go trzymac. I wciaz jest bardzo ostrozny co rowniez mnie cieszy Monika, mysle ze u was tez powoli sie bedzie rozkrecal, kciuki trzymam za J. i za pitakowa rehabilitacje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 14:22   #2108
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Hej,

w biedronce jest promocja na pampki dada 2 op. za 50 zł jakby ktos coś chciał

Chwalę mojego syneczka. Mówi ładnie nie ma, lala, tata, mama, baba, brum.. i tak fajnie mu to wychodzi... po za tym dużo po swojemu opowiada jestem z niego dumna.
Od kilku dni robi przewozy z przyczepki na wiekszy samochod, wklada wszystko i wozi.. wydajac dziwne dzwieki przy jezdzie. W samochodzie kreci kierownica, wklada kluczyc i chce brum mowi ze chce... wlacza kierunkowskazy i awaryjne swiatla.. szok. Bierze kabel od odkurzacza i ciagle do gniazka ale wie gdzie jest zabezpieczenie wiec ciagnie ten odkurzacz tam gdzie puste gniazko... jest pudzianem nosi rozne rzeczy nie wiem skad ma tyle sily.. zabraniam mu bo np. taboret chce podniesc no i duze autko.. jest cwaniakiem..ale i kochanym bakiem. Polubił czytanie i opowiadanie jest zainteresowanie krótkie ale 100 %. Pomimo tego, że jest rozpieszczony i pracuje nad tym.. (bo tak rano chce na dwor ze az tupie nogami i bije nas komicznie to wyglada ale wiem ze musze cos z tym zrobic wiec mu tlumaczymy... moj maz zla taktyke ma wychowawcza bo chce zeby bylo jak w wojsku walcze troche z tym ale i nie pozwalam, staram sie nie pozwalac na wielerzeczy.... Kocham Go.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
Ja na chwilke, dziec spi, ja dopijam kawke i lece pakowac bety na wyjazd.
Nie nadrobie dokladnie, ale z tego co pamietam:
Pani, leje z twoich tekstow z ta wysoka beta to tez od razu o blizniakach pomyslalam
BYou, Myszka
Klementyna, J. juz je raczej normalnie z nami jedzonko (tz stara sie gotowac pod niego). Z nocnikiem u nas to samo :/
Demeter, ufff
Moderna, ja wiem o co ci chodzi z tym narzekaniem ale swoja droga w takiej miejscowosci w srodku sezonu szczegolnie przy takiej pogodzie (ktora w Polsce nad morzem zdarza sie raz na kilka lat) trudno zeby byl maly ruch co do tego piwa to ja sie czesto spotykam z takimi etykietami na alkoholu (wino, piwo)
JolanT, Ewa akrobatka kolorek fajny
Nestelle, kciuki za dentyste, choc chyba jestes juz po. Ja zawsze mialam stracha, ale teraz mam taka dentystke ze raz to prawie zasnelam u niej przy borowaniu (tak sie zrelaksowalam)
Kasia, Milus tez niezly akrobata i kciuki zeby w pracy Cie docenili, bo przeciez jestes najlepsza

Wiecej nie pamieta

J. coraz wiecej i smielej chodzi. Dzis poszlam z nim do piwnicy, to sobei zwiedzal a ja cos tam robilam, super ze juz nie musze go trzymac. I wciaz jest bardzo ostrozny co rowniez mnie cieszy Monika, mysle ze u was tez powoli sie bedzie rozkrecal, kciuki trzymam za J. i za pitakowa rehabilitacje.

UDANEGO wyjazdu Brawo dla synka )

Panika ja również pomyślałam o blizniętach...ale róznie bywa z tą betką Jakby nie bylo to czekam na wiesci..

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani, Ty sobie lustro w domu zmień i wagę
Może bliźniaki?

Klementyna, Zosia je to co my. Smażonego nie jemy tzn takiego z patelni, tylko parowane albo pieczone w piekarniku, duszone. Zupy doprawiamy na talerzu
My wspólnie jemy posiłki.. mały je to co my za wyjątkami, to co uważam, że może i czuję i wiem, że lubi to daję.. pomijam rózne rzeczy ale i często gotuję cos pod małego.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 14:29   #2109
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nie no leze

Jutro ide do dentysty pierwszy raz będę mieć coś robione od czasów wczesnej podstawówki zem się bojem to mało powiedziane .... trzymajcie kciuki -może jednak zasłuze na naklejke "dzielny pacjent"

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

R wysysa kremy z tubek .ostatnio do stóp

Nie załamujcie mnie tymi cenami Hippa
du.py dałam ze kupiłam za 10 zł więcej .i to w "promocji"
Jak u dentysty, przezylas bezbolesnie?? ja sie boje panicznie i mam zamiar isc w sierpniu ehhh

Dzieci lubia tubki moj turz do rzes probuje rozpracowac ostatnio
Cytat:
wypije o ile marchewki doleję
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Chociaz nie ma sie z czego smiac, kciuki za mm
Może kup synkowi jakis extra kubeczek i to go zacheci do picia.. moj kiedys taki byl niepijacy treraz ze szklanki wypija... nawet z puszek chce popijac :P
Stary 2014-07-29, 14:32   #2110
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
:jup i:

ja bym się nie pozbyła takiego ułatwiacza mnie by nie przeszkadzało, a jak komuś tak to niech nie patrzy. cały czas ze smokiem nie biega. no i malutki jest

Mój je dorosłe jedzenie. ale i moja mama gotuje, tak by mógł jeść
Jaki Ty masz dar przekonywania!!normalnie miód na moje uszy

Pani a mówiliście już o ciązy najbliższym, czy na razie top secret?

eluśka nie zacytowało mi,ale w 80% jakbym o K czytała A Tz tez złości sie, ze sie wspina, że do gniazdka się pcha, że nie słcha,nie moze pojąc, e taki etap,ze rozwój, że ciekawość.Fakt ja też niesttey ostatnio trace cierpliwość, bo jego zachopwanie jest często nieznośne,ale tż ma jej dużo mniej i boję się trochęjak to bedzie od wrzesnia jak z K. zostanue. Bawią sie super,mają fajny kontaktt, Tż jest na prawd efajnym ojcem,ale schody się zaczynaja jak chce cokolwiek zrobić (sniadanie,komputer pookupywać, wode rybom zmienić) to zlości się,ze K.jest wszędzie,przeszkadza,zabi era itp. A o klocki to osttanio mało się nie pokłócili Tż się zaangażował budował zagrodę koniowi,a Kacperski ciąglemu ją rozwalał
Stary 2014-07-29, 14:49   #2111
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Jaki Ty masz dar przekonywania!!normalnie miód na moje uszy

Pani a mówiliście już o ciązy najbliższym, czy na razie top secret?

eluśka nie zacytowało mi,ale w 80% jakbym o K czytała A Tz tez złości sie, ze sie wspina, że do gniazdka się pcha, że nie słcha,nie moze pojąc, e taki etap,ze rozwój, że ciekawość.Fakt ja też niesttey ostatnio trace cierpliwość, bo jego zachopwanie jest często nieznośne,ale tż ma jej dużo mniej i boję się trochęjak to bedzie od wrzesnia jak z K. zostanue. Bawią sie super,mają fajny kontaktt, Tż jest na prawd efajnym ojcem,ale schody się zaczynaja jak chce cokolwiek zrobić (sniadanie,komputer pookupywać, wode rybom zmienić) to zlości się,ze K.jest wszędzie,przeszkadza,zabi era itp. A o klocki to osttanio mało się nie pokłócili Tż się zaangażował budował zagrodę koniowi,a Kacperski ciąglemu ją rozwalał
Klementynka to zupełnie jak u nas.. hehe jakby mój dom i moje dzieci, duże i małe... facet to facet.. kobieta ma 100 kroć więcej cierpliwości zapewniam
Stary 2014-07-29, 14:53   #2112
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Klementyna u nas smok na noc glownie, ja na razie nie rexygnuje, wole spac....a i moja juz je to co my,ale w domu. W zlobku zje domowa zupke,ale drugie danie tam tylko sloiczkowe przejdzie.

Nestelle jak dentysta?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:29   #2113
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
JA o klocki to osttanio mało się nie pokłócili Tż się zaangażował budował zagrodę koniowi,a Kacperski ciąglemu ją rozwalał

no Pani nie mamy jeszcze na wątku bliźniaków

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:34   #2114
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
JolanT nie bierz tak tego do siebie
To byla odpowiedz na to, ze ktos tam nie lubi Niemcow, wiec ja napisalam za co nie lubie Polakow (specjalnie w cudzyslowiu) nie lubie generalizowania, a Niemcow tych prawdziwych wystarczy poznac -stoja za soba murem
To bylo narzekanie z przymruzeniem oka, napisalabym jeszcze jak sie do mnie ekspedientka w zabce zachowala, jak zapytalam czy rachunek jest w porzadku - ale w takim razie sobie odpuszcze (a ja z tych megauprzejmych prosze dziekuje czy moge przeszkodzic.. )
No a wczraj w restauracji w deserze mialam splesniala maline hehe..
spoko ale lepiej juz nic nie pisz

Cytat:
A to moja Miszka Miki:
super Mycha

Cytat:
Hej
Dzieki
Byłam dziś u gina i wszystko jest w porządku pomimo tych bóli - chciałam, żeby mnie zbadała bo ja z tych przewrażliwionych Dziewczyna mojego brata ma leżeć bo może w każdej chwili urodzić szpitalem też ją straszyli. Termin na listopad Dlatego się troche przestraszyłam że jakby się szyjka skracała czy coś to niefajnie bym miała. Nie wyobrażam sobie leżenia przy K
Ale na szczescie wszystko pieknie trzyma

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Smoczkowe mamy,co robicie ?

Ndrobiłam
No dobra to jeszczekilk pytan:
ja tez póki co żyję naiwnością
na razie nie myślę o tym ale tak sobie myślę, że gdy zakuma zrobię jej jakieś cudowne pudełeczko i pokaże, że tam smoczek chodzi spać.. może sie uda
na razie niech sobie trzyma

E. je z nami. mięsko, rybę obieram z panierki

u nas z nocnikiem to samo.. siada fajnie w pampersie ale jak tylko posadzę na goliznę to ucieka.. próbowałam już wszystkiego.. a może nie? jakieś pomysły? chętnie poczytam

Cytat:
uuuffffff. nie tylk my taka marchwiowa patologia

my różnosmakowa patologia wiśnia jabłko wielosmaki.. zawsze pół na pół z wodą.. ale samą wodę też często pija..

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Hej,

w biedronce jest promocja na pampki dada 2 op. za 50 zł jakby ktos coś chciał

Chwalę mojego syneczka. Mówi ładnie nie ma, lala, tata, mama, baba, brum.. i tak fajnie mu to wychodzi... po za tym dużo po swojemu opowiada jestem z niego dumna.
Od kilku dni robi przewozy z przyczepki na wiekszy samochod, wklada wszystko i wozi.. wydajac dziwne dzwieki przy jezdzie. W samochodzie kreci kierownica, wklada kluczyc i chce brum mowi ze chce... wlacza kierunkowskazy i awaryjne swiatla.. szok. Bierze kabel od odkurzacza i ciagle do gniazka ale wie gdzie jest zabezpieczenie wiec ciagnie ten odkurzacz tam gdzie puste gniazko... jest pudzianem nosi rozne rzeczy nie wiem skad ma tyle sily.. zabraniam mu bo np. taboret chce podniesc no i duze autko.. jest cwaniakiem..ale i kochanym bakiem. Polubił czytanie i opowiadanie jest zainteresowanie krótkie ale 100 %. Pomimo tego, że jest rozpieszczony i pracuje nad tym.. (bo tak rano chce na dwor ze az tupie nogami i bije nas komicznie to wyglada ale wiem ze musze cos z tym zrobic wiec mu tlumaczymy... moj maz zla taktyke ma wychowawcza bo chce zeby bylo jak w wojsku walcze troche z tym ale i nie pozwalam, staram sie nie pozwalac na wielerzeczy.... Kocham Go. [COLOR="Silver"]
aaa super
E. tez polubiła opowiadanie.. jak opowiadam jej bajkę i usłyszy "baba jaga" to się chichra niemożliwie ale uważnie słucha..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 18:45   #2115
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

no Pani nie mamy jeszcze na wątku bliźniaków
Macie tylko matka się nie pochwaliła.
Witam was moje drogie. Wita was mamusia z terminem na marzec. 2 fasolki w brzuchu. 2jajowe. Ja nadal w szoku, nie mam jeszcze etapu cieszenia się. Narazie mam fazę strachu i płaczu.

Pani gartuluje
Tasia pomyślnego rozwiązania
Demeter ale wstydzioch z twojej dzidzi
pozdrawiam, czytam was na bieżąco ale do pisania mi nie śpieszno jak narazie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 18:50   #2116
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam was moje drogie. Wita was mamusia z terminem na marzec. 2 fasolki w brzuchu. 2jajowe. Ja nadal w szoku, nie mam jeszcze etapu cieszenia się. Narazie mam fazę strachu i płaczu.

Pani gartuluje
oldzinx myślałam ostatnio o Was! JAkie wejście!!Gratuluję!Szokująca wiadomośc jak sądze,ale spkojnie,nie takie rzeczy ludzie przezywali,pewnie za rok nam napiszesz jak jest cuudownie3mm kciuki, żeby wszystko było dobrze i napisz co u Was!!
Stary 2014-07-29, 18:52   #2117
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Aaaa co za wieści
Tak rzadko się udzielasz ale już jak napiszesz to z grubej rury
GRATULUJĘ serdecznie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 18:58   #2118
Luna0
Zakorzenienie

Moderna u mnie też 90% dzieci w kapielowkach lub spodenkach. Ja tez ubieram

Małpa moja siostrzenica oduczyla się smoka przez odcięcie, ale miała dwa lata. Kamil nie rozumie co to "zepsuty" i może być problem bo mu nie wytłumaczę ale i tak mam zamiar go uciac żeby nie szukał itd.

Otj widze że te same sytuację nas spotykają

Aa i walnelam się ostatnio z mierzeniem, dziś w c&a był metr specjalny przy ścianie i Kamil ma 89cm

Wkurzylam się bo w smyku promocję na 3paki pajacow, pizamek i wszystkie mają pełne stopy do rozmiaru 86 rozmiar 92 już ma stopy uciete a mi na okrytych stopach zależy bo K. tylko je ma zimne w nocy, bo przykrycie parzy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 19:06   #2119
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
spoko ale lepiej juz nic nie pisz

..
Cenzura?
Skad to przewrazliwienie -wy tez piszecie o urzedach, lekarzach, wysokich cenach i innych rzeczach was drazniacych,a jak tylko emigrant cos napisze, to pojawia sie nagonka-no jakze moglam w ogole cokolwiek napisac o Polakach,wszakze to kraj mlekiem i miodem plynacy. Phiii..

Nocnik - nie jest gotowa, nie zamuszac, przyjdziejej czas.

Plaza i golaski - przeciez to natura, naprawde myslicie, ze to higieniczne miejsce? ( psy maja dostepna plaze o calej dlugosci poza sezonem; )
My chodzimy na psia plaze, tam nie ma tlumow, psy przeciez tez zalatwiaja swoje potrzeby posikujac tu czy uwdzie - ja mam w planach kupe zgarnac do foliowego worka i wrzucic do kosza, siku? Takie maluszki maja niesmierdzace male sisusiu ( co innego duze dzieci czy dorosli), nie wiem czy bym sprzatala czy przysypala piaskiem ( pewnie zaleznie w jakim byloby to miejscu - na razie nie bylo ani jednej niespodzianki). A piasek nawet przy pampersie i majtkach wchodzi we wszystkie szparki, my po kazdym plazowaniu wskakujemy pod prysznic i sie po prostu myjemy dla maluszkow to najlepsza forma plazowania, ja jestem tego zdania,a jak ludzie sie gorsza,to juz ich problem ( zreszta Polak nawet do sauny wejdzie w gaciach )

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Aa i walnelam się ostatnio z mierzeniem, dziś w c&a był metr specjalny przy ścianie i Kamil ma 89cm
wow, ile?
Ale wyskoczyl ze wzrostem

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

Pani gartuluje
Ohhh gratulacje
Stary 2014-07-29, 19:07   #2120
Luna0
Zakorzenienie

Klementyna smoczka to raczej sam nie odstawi przed 2r.z a później niestety już szkodzi
Nocnik służy nam za kosz na piłki oczywiście czysty bo nikt tam nic nigdy nie narobił...

Pani mi też nie przeszkadza ogólnie jak ktoś się bawi K. zabawkami ale na tych naszych stawach było parę skrajnych sytuacji jak wyrzucanie naszych zabawek do wody a rodzic się cieszył lub np babka podeszła z córka i pyta się chcesz koło? Przymierzyla i mówi nie to? To weź sobie to drugie i ją wkłada a oba koła mojej siostry. To nie jest wypożyczalnia!
Inna sprawa jakby dziewczynka sama wzięła bo wiadomo dziecko się nie zastanawia kogo to. Babka po zwróceniu uwagi była oburzona... eh wystarczyło zapytać czy może pożyczyć, ot uprzejmość.

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-07-29, 19:10   #2121
BYou
MBZ♥

Oldzinx, gratulacje

Moderna po co ta złośliwość?

Stary 2014-07-29, 19:13   #2122
Moderna
Zakorzenienie

A czy moge sie pochwalic? Marcelek pokazuje kilkanascie pojazdow i wiele zwierzatek w dwoch jezykach
Stary 2014-07-29, 19:14   #2123
Luna0
Zakorzenienie

Oldzix padlam!! Podwójne gratulacje!! pisz z nami, będziemy dopingować i wspierać. Strach jest bardzo zrozumiały...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-07-29, 19:16   #2124
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna po co ta złośliwość?
Jaka zlosliwosc? W ktorym miejscu?
Poki co to ja otrzymuje dziwne komentarze, bo odwazylam sie troche "ponarzekac"
Stary 2014-07-29, 19:17   #2125
pani22ka
Zakorzenienie

Nie mam cierpliwości. skasowała mi się odpowiedź
Alliw, dziś czy jutro ruszacie? Jednak Janek śpi czasem w dzień? (uf)
Eluśka, ja bym dała tusz do rzęs nie poradzi zaś z opakowania na "klik" - z każdego chce wyjadać. pal licho jeśli to pasta do zębów
a z ekstra kubeczkami to mogłabym sklep zalożyć
Klementyna - rodzice moi wiedzą, brat, ciotka, chłop, Wy, dwa inne fora. Reszcie powiem jak serduszko usłyszę ()
a klockowa rywalizacja - wymiata
Oldzinx - WOW. wielkie WOOOW. Podwójne WWOOOOOOOW! Jak się czujesz (oprócz płaczek)? którego masz termin?
Moderna - z sauną - samo życie ale ja też chodziłam w kostiumie. jestem typową Polką
Jak z komarami sobie radzicie???

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-07-29 o 19:19
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 19:23   #2126
BYou
MBZ♥

Cytat:
Cenzura?
,wszakze to kraj mlekiem i miodem plynacy. Phiii..

( zreszta Polak nawet do sauny wejdzie w gaciach )
Ja to odbieram jako złośliwe przytyki.
dla Marssellatylko co to znaczy, że pokazuje kilkanascie pojazdów?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Alliw bezpiecznej podróży

Stary 2014-07-29, 19:27   #2127
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
oldzinx myślałam ostatnio o Was! JAkie wejście!!Gratuluję!Szokująca wiadomośc jak sądze,ale spkojnie,nie takie rzeczy ludzie przezywali,pewnie za rok nam napiszesz jak jest cuudownie3mm kciuki, żeby wszystko było dobrze i napisz co u Was!!
Cytat:
Aaaa co za wieści
Tak rzadko się udzielasz ale już jak napiszesz to z grubej rury
GRATULUJĘ serdecznie
Cytat:
Oldzinx, gratulacje
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Oldzix padlam!! Podwójne gratulacje!! pisz z nami, będziemy dopingować i wspierać. Strach jest bardzo zrozumiały...
Dziewczyny dziękuje za miłe słowa, teraz to miód na moje uszy
TŻ wspiera, ja mam straszne obawy jak to będzie. To już końcówka 8tugodnia. Wizytę miałam jakoś w 6t. Tylko z gabinetu wyszłam i w płacz. Do tej pory jeszcze się nie oswoiłam z tą myślą. Chociaż już przeleciałam fora "dubeltówek" i większość z nich takie obawy na początku miała, później podobno przychodzi miłość
Ja czuję się gorzej niż źle, oprócz psychy dochodzą straszne nudności, senność i niechcemisie.

Synek zdrowy (teraz bo ostatnio przeszedł ospę i bardzo go wymęczyło choróbsko, dużą miał temp i wysyp ogromny), zaczął ładnie chodzić, gaduli po swojemu, bardzo towarzyski z niego gość i wszystkie dzieci jego one uciekają a on chce się tylko pobawić
Jego pasją są...klucze, do wszystkiego. Jak TŻ z pracy wróci to od razu leci do niego i krzyczy "kluklu" (czyli klucze od samochodu). I tak chodzi i otwiera nimi półki, misie, drzwi, łóżeczko, śrubki, wszystko co się da

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 19:29   #2128
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna - z sauną - samo życie ale ja też chodziłam w kostiumie. jestem typową Polką
Jak z komarami sobie radzicie???
hehe.. Ja naleze tez do wstydliwych -takie wychowanie, jak pierwszy raz wchodzilam do sauny to mialam straszne opory,teraz jest juz lepiej - wtedy bylam swiezynka w tych sprawach

Z komarami super, przed kazdym wyjsciem smaruje specjalnym lotionem i nie mamy zadnych nowych ugryzien
Stary 2014-07-29, 19:29   #2129
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Oldzinx - WOW. wielkie WOOOW. Podwójne WWOOOOOOOW! Jak się czujesz (oprócz płaczek)? którego masz termin?
Termin na 8 marca, będzie co świętować
Chociaż pewnie dużo wcześniej wyjdą, bo cc na zawołanie
Stary 2014-07-29, 19:31   #2130
BYou
MBZ♥

Oldzinx powiem CI, że ja po wizycie kiedy zobaczyłam Roszpunkę na usg byłam rozczarowana, że jest Jeden Okruszekteraz na pewno zareagowałabym tak jak Tywiadomo emocje, hormonyale wszystko dobrze się ułożykiedy masz kolejne podglądanie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości