![]() |
#2101 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej
![]() Spotkałam dziś jakąś kobietę z dzieckiem i zagadała: "oo popatrz synku jaki chłopczyk, pewnie ma już 2 latka", a okazało się, że tamten 3 miesiące młodszy od A ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem, że nie śmieszne, ale nie mogłam się powstrzymać ![]() nestelle - kciuki za dentystę ![]() despa - oby się szybko wyjaśniło co małej dolega ![]() Moderna - ja zauważyłam, cieszę się, że pogoda Wam dopisuje i oby Marcel się przekonał do wody ![]() Kurczę, u sąsiada kombajn kosi zboże a mój syn śpi. Dobrze, że nie kuma, bo jakby się dowiedział to by mi nie darował, że go nie obudziłam ![]() pani - jakie to miasto powiatowe, podaj chociaż literkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
MBZ♥
|
Malpko, Demeter, Dragusiu
![]() Dragusiu z nexta ![]() Demetr cieszę się, że wszystko jest ok ![]() Moderna i jak Marssell przekonał się do wielkiego basenu? ![]() Jestem ciekawa jak załatwiasz sprawę okołosiuśkową i dwójkową jak nie ubierasz Go? Mi szczerze mówiąc/pisząc przeszkadzają rozebrane do golasa dzieci na plaży. Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-07-29 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
pani,monika...najgirzej u mnie z konsekwencją...SMok u nas dla naszej wygody,co tu duzo mówić, w nocy jak się przebudzi to tylko smok w dziub pomagai spi dalej, jak nie dam to sam nie wie co ze sobą zrobic...tak samo w dzien w wozku na dworze zasnie sam, ale w lozeczku juz nie,wiec dam smoka ide coś robic i zasypia.To jedyna okazja,zeby miec chwile dla siebie-stąd moj egoizm wygrywa,ale tak sobie myślę, ze przed zakonczeniem urlopu chyba trzeba bedzie odstawic,bo potem niewyspana w pracy nie dam rady, zdrugiej nstrony skoro mu to daje poczucie bezpieczenstwa,spi ze smokiem spkojniej, to może nie ruszac na razie, może sam odstawi
![]() jola-fajny kolor włosy i słodka akrobtka ze smoczkiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ndrobiłam No dobra to jeszczekilk pytan: Czy Wasze dzieci jedza już dorosłe ejdzenie-obiad,czy nadal im gotujecie specjalnie?(chodzi szcególnie o mielone,schabowe,smazone piersi itp) Czy duzo z Was tak jak mynocnik to tylko zdaleka,bezkijanie podchodz...0% skuteczności w nauce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem. niby 6tc ale beta wysoko. Chciałabym pójść do gina tak żeby serce już było ( ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój też by nie darował ![]() cicho-sza, to będzie nasza tajemnica ![]() Cytat:
![]() a, po Twojej fotce na fb, to byłaś na plaży mojego dzieciństwa. Tam chodziłam z dziadkiem, jak już nazbieraliśmy wystarczająco dużo jagód ![]() Jakbyś była na dużej plaży, to na bank byś mnie zobaczyła. 1000 kg żywej wagi w czarnej kiecce do ziemi (jak monument wyglądam) drące się non stop: "Synuś odłóż ten samochód/łopatkę/wiaderko masz swoje" ![]() swoją drogą ja nie mam problemu, że inne dziecko bawi się naszymi zabawkami... wiem, że czyjeś najatrakcyjniejsze... ja bym się nie pozbyła takiego ułatwiacza ![]() ![]() ![]() Mój je dorosłe jedzenie. ale i moja mama gotuje, tak by mógł jeść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak u nas tak samo z nocnikiem...także jeszcze nie czas ale próbujemy co troche. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
MBZ♥
|
Pani, Ty sobie lustro w domu zmień i wagę
![]() Może bliźniaki? ![]() ![]() Klementyna, Zosia je to co my. Smażonego nie jemy tzn takiego z patelni, tylko parowane albo pieczone w piekarniku, duszone. Zupy doprawiamy na talerzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja na chwilke, dziec spi, ja dopijam kawke i lece pakowac bety na wyjazd. Nie nadrobie dokladnie, ale z tego co pamietam: Pani, leje z twoich tekstow ![]() ![]() BYou, Myszka ![]() Klementyna, J. juz je raczej normalnie z nami jedzonko (tz stara sie gotowac pod niego). Z nocnikiem u nas to samo :/ Demeter, ufff ![]() Moderna, ja wiem o co ci chodzi z tym narzekaniem ![]() ![]() JolanT, Ewa akrobatka ![]() ![]() Nestelle, kciuki za dentyste, choc chyba jestes juz po. Ja zawsze mialam stracha, ale teraz mam taka dentystke ze raz to prawie zasnelam u niej przy borowaniu ![]() Kasia, Milus tez niezly akrobata ![]() ![]() Wiecej nie pamieta ![]() J. coraz wiecej i smielej chodzi. Dzis poszlam z nim do piwnicy, to sobei zwiedzal a ja cos tam robilam, super ze juz nie musze go trzymac. I wciaz jest bardzo ostrozny co rowniez mnie cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
w biedronce jest promocja na pampki dada 2 op. za 50 zł jakby ktos coś chciał ![]() Chwalę mojego syneczka. Mówi ładnie nie ma, lala, tata, mama, baba, brum.. i tak fajnie mu to wychodzi... po za tym dużo po swojemu opowiada ![]() Od kilku dni robi przewozy z przyczepki na wiekszy samochod, wklada wszystko i wozi.. wydajac dziwne dzwieki przy jezdzie. W samochodzie kreci kierownica, wklada kluczyc i chce brum mowi ze chce... wlacza kierunkowskazy i awaryjne swiatla.. szok. Bierze kabel od odkurzacza i ciagle do gniazka ale wie gdzie jest zabezpieczenie wiec ciagnie ten odkurzacz tam gdzie puste gniazko... jest pudzianem nosi rozne rzeczy nie wiem skad ma tyle sily.. zabraniam mu bo np. taboret chce podniesc no i duze autko.. jest cwaniakiem..ale i kochanym bakiem. Polubił czytanie i opowiadanie jest zainteresowanie krótkie ale 100 %. Pomimo tego, że jest rozpieszczony i pracuje nad tym.. (bo tak rano chce na dwor ze az tupie nogami i bije nas komicznie to wyglada ale wiem ze musze cos z tym zrobic wiec mu tlumaczymy... moj maz zla taktyke ma wychowawcza bo chce zeby bylo jak w wojsku walcze troche z tym ale i nie pozwalam, staram sie nie pozwalac na wielerzeczy.... Kocham Go. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
UDANEGO wyjazdu ![]() ![]() Panika ja również pomyślałam o blizniętach...ale róznie bywa z tą betką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- My wspólnie jemy posiłki.. mały je to co my za wyjątkami, to co uważam, że może i czuję i wiem, że lubi to daję.. pomijam rózne rzeczy ale i często gotuję cos pod małego.
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieci lubia tubki moj turz do rzes probuje rozpracowac ostatnio ![]() Może kup synkowi jakis extra kubeczek i to go zacheci do picia.. moj kiedys taki byl niepijacy treraz ze szklanki wypija... nawet z puszek chce popijac ![]()
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pani a mówiliście już o ciązy najbliższym, czy na razie top secret? eluśka nie zacytowało mi,ale w 80% jakbym o K czytała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Klementyna u nas smok na noc glownie, ja na razie nie rexygnuje, wole spac....a i moja juz je to co my,ale w domu. W zlobku zje domowa zupke,ale drugie danie tam tylko sloiczkowe przejdzie.
Nestelle jak dentysta?
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no Pani nie mamy jeszcze na wątku bliźniaków ![]()
![]() |
#2114 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() super Mycha ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() na razie nie myślę o tym ale tak sobie myślę, że gdy zakuma zrobię jej jakieś cudowne pudełeczko i pokaże, że tam smoczek chodzi spać.. może sie uda na razie niech sobie trzyma E. je z nami. mięsko, rybę obieram z panierki u nas z nocnikiem to samo.. siada fajnie w pampersie ale jak tylko posadzę na goliznę to ucieka.. próbowałam już wszystkiego.. a może nie? jakieś pomysły? chętnie poczytam my różnosmakowa patologia ![]() Cytat:
![]() E. tez polubiła opowiadanie.. jak opowiadam jej bajkę i usłyszy "baba jaga" to się chichra niemożliwie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
Macie tylko matka się nie pochwaliła.
Witam was moje drogie. Wita was mamusia z terminem na marzec. 2 fasolki w brzuchu. 2jajowe. Ja nadal w szoku, nie mam jeszcze etapu cieszenia się. Narazie mam fazę strachu i płaczu. Pani gartuluje ![]() Tasia pomyślnego rozwiązania Demeter ale wstydzioch z twojej dzidzi ![]() pozdrawiam, czytam was na bieżąco ale do pisania mi nie śpieszno jak narazie ![]()
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak rzadko się udzielasz ale już jak napiszesz to z grubej rury ![]() GRATULUJĘ serdecznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Moderna u mnie też 90% dzieci w kapielowkach lub spodenkach. Ja tez ubieram
Małpa moja siostrzenica oduczyla się smoka przez odcięcie, ale miała dwa lata. Kamil nie rozumie co to "zepsuty" i może być problem bo mu nie wytłumaczę ale i tak mam zamiar go uciac żeby nie szukał itd. Otj widze że te same sytuację nas spotykają ![]() Aa i walnelam się ostatnio z mierzeniem, dziś w c&a był metr specjalny przy ścianie i Kamil ma 89cm ![]() Wkurzylam się bo w smyku promocję na 3paki pajacow, pizamek i wszystkie mają pełne stopy do rozmiaru 86 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | ||
Zakorzenienie
|
Cenzura?
![]() Skad to przewrazliwienie -wy tez piszecie o urzedach, lekarzach, wysokich cenach i innych rzeczach was drazniacych,a jak tylko emigrant cos napisze, to pojawia sie nagonka-no jakze moglam w ogole cokolwiek napisac o Polakach,wszakze to kraj mlekiem i miodem plynacy. Phiii.. Nocnik - nie jest gotowa, nie zamuszac, przyjdziejej czas. Plaza i golaski - przeciez to natura, naprawde myslicie, ze to higieniczne miejsce? ![]() My chodzimy na psia plaze, tam nie ma tlumow, psy przeciez tez zalatwiaja swoje potrzeby posikujac tu czy uwdzie - ja mam w planach kupe zgarnac do foliowego worka i wrzucic do kosza, siku? Takie maluszki maja niesmierdzace male sisusiu ( co innego duze dzieci czy dorosli), nie wiem czy bym sprzatala czy przysypala piaskiem ( pewnie zaleznie w jakim byloby to miejscu - na razie nie bylo ani jednej niespodzianki). A piasek nawet przy pampersie i majtkach wchodzi we wszystkie szparki, my po kazdym plazowaniu wskakujemy pod prysznic i sie po prostu myjemy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() Ale wyskoczyl ze wzrostem ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Klementyna smoczka to raczej sam nie odstawi przed 2r.z
![]() Nocnik służy nam za kosz na piłki ![]() Pani mi też nie przeszkadza ogólnie jak ktoś się bawi K. zabawkami ale na tych naszych stawach było parę skrajnych sytuacji jak wyrzucanie naszych zabawek do wody a rodzic się cieszył ![]() Inna sprawa jakby dziewczynka sama wzięła bo wiadomo dziecko się nie zastanawia kogo to. Babka po zwróceniu uwagi była oburzona... eh wystarczyło zapytać czy może pożyczyć, ot uprzejmość. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
A czy moge sie pochwalic?
![]() ![]()
#2123 |
Zakorzenienie
|
Oldzix padlam!! Podwójne gratulacje!!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Jaka zlosliwosc? W ktorym miejscu?
Poki co to ja otrzymuje dziwne komentarze, bo odwazylam sie troche "ponarzekac" ![]()
#2125 |
Zakorzenienie
|
Nie mam cierpliwości. skasowała mi się odpowiedź
![]() ![]() Alliw, dziś czy jutro ruszacie? Jednak Janek śpi czasem w dzień? (uf) Eluśka, ja bym dała tusz do rzęs ![]() ![]() ![]() a z ekstra kubeczkami to mogłabym sklep zalożyć ![]() Klementyna - rodzice moi wiedzą, brat, ciotka, chłop, Wy, dwa inne fora. Reszcie powiem jak serduszko usłyszę ( ![]() a klockowa rywalizacja - wymiata ![]() Oldzinx - WOW. wielkie WOOOW. Podwójne WWOOOOOOOW! Jak się czujesz (oprócz płaczek)? którego masz termin? Moderna - z sauną - samo życie ![]() ![]() Jak z komarami sobie radzicie???
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-07-29 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Alliw ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() TŻ wspiera, ja mam straszne obawy jak to będzie. To już końcówka 8tugodnia. Wizytę miałam jakoś w 6t. Tylko z gabinetu wyszłam i w płacz. Do tej pory jeszcze się nie oswoiłam z tą myślą. Chociaż już przeleciałam fora "dubeltówek" i większość z nich takie obawy na początku miała, później podobno przychodzi miłość ![]() Ja czuję się gorzej niż źle, oprócz psychy dochodzą straszne nudności, senność i niechcemisie. Synek zdrowy (teraz bo ostatnio przeszedł ospę i bardzo go wymęczyło choróbsko, dużą miał temp i wysyp ogromny), zaczął ładnie chodzić, gaduli po swojemu, bardzo towarzyski z niego gość i wszystkie dzieci jego ![]() ![]() Jego pasją są...klucze, do wszystkiego. Jak TŻ z pracy wróci to od razu leci do niego i krzyczy "kluklu" (czyli klucze od samochodu). I tak chodzi i otwiera nimi półki, misie, drzwi, łóżeczko, śrubki, wszystko co się da ![]()
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z komarami super, przed kazdym wyjsciem smaruje specjalnym lotionem i nie mamy zadnych nowych ugryzien ![]()
![]() |
#2129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chociaż pewnie dużo wcześniej wyjdą, bo cc na zawołanie ![]()
![]() |
#2130 |
MBZ♥
|
Oldzinx powiem CI, że ja po wizycie kiedy zobaczyłam Roszpunkę na usg byłam rozczarowana, że jest Jeden Okruszek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.