|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Ale pięknie, aż żałuję, że córa będzie póki co z nami ;-)
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję, nieskromnie powiem, że też mi się podoba, oczywiscie brakuje jeszcze kilku rzeczy, jak choćby kanapa i stolik (na tej pustej ścianie), jakies ozdoby itd.ale i tak jestem z niego dumna
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek bosko
|
|
|
|
#515 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś u nas jakieś zaplanowane cc miały być?
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47514815]Ja to się zastanawiam jak to jest, że kobiety w ciąży dbają o siebie, biorą lekarstwa, uważają na to co jedzą, a dzieci i tak rodzą się chore, albo sama ciąża jest problematyczna. A taka jedna z drugą nie dbają o siebie, piją, palą, a potem nie dosyć, ze bezproblemowy poród to i dziecko zdrowe
Moja ciąża nie byla planowana, ale jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy to odrazu zmienilam tryb zycia,przestalam intensywnie cwiczyc,zwracac wieksza uwage na swoj organizm. Na poczatku mialam rozne watpliwosci jak to bedzie wygladalo, czy dam rade itp. Ale mam ogromne szczescie, ze moge miec dzieci, bo kilka lat temu chorowalam na anoreksję, a duzo dziewczyn nie zdaje sobie wtedy sprawy z tego co ze soba robi i jakie bedzie mialo to skutki w przyszlosci. Na szczescie pewien chlopak duzo mi pomogl i zmienil myslenie, teraz jest moim mężem Tak jak piszesz, to jest niesprawiedliwosc. Ale takie jest zycie, nie zawsze idealne. Byc moze takie przypadki sa przestrogą dla innych i mam nadzieje, ze przynajmniej jedna kobieta, ktora byla w ciazy icmiala zamiar zrobic cos takiego, zrezygnowala po obejrzeniu takiego artykulu i teraz cieszy sie, ze ma dzieciatko przy sobie.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47514952]Świetne te szarości z różem
[/QUOTE]Też tak myślę, bardzo ładnie się to prezentuje ![]() Szary w ogóle chyba się ładnie wpasowuje, u Pati też szary, tylko, że z niebieskim
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47514952]Świetne te szarości z różem
[/QUOTE]Dzięki dziewczyny, ale mi miło, że Wam się podoba gosia3103 - u nas córa póki co tez bedzie z nami w sypialni spała i mielismy przenosić łożeczko do sypialni, ale tak mi szkoda wynosić go z tego pokoiku, że zamówiłam dzisiaj kosz mojżesza do sypialni...zwariowałam ![]() A z tego co kojarze, Ty niedługo bedziesz urządzała cały dom tak? Zazdroszcze - uwielbiam urządzac |
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
motylek-555 - śliczny pokoik i te koszyczki śliczne. A moja starsza ma takie same wiklinowe serduszka u siebie w pokoju
![]() Co do porodu w wodzie i mozliwości jej zabrudzenia krwią to w przypadku mojego porodu krew pojawiła sie dopiero na samym końcu i to w bardzo małych ilościach. Ale nie wiem - może to zależy od organizmu. |
|
|
|
#521 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładny pokoik ![]() Spojrzałam dziś w kartę ciąży i dziś jest mój tp z ostatniej @
|
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiuulad GRATULACJE PIĘKNEGO SYNKA !!!!!!!!!!!!;-)
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
NatalkaImageUploadedByWizaz Forum1406722773.197690.jpgImageUploadedByWizaz Forum1406722795.036268.jpgImageUploadedByWizaz Forum1406722807.929108.jpg
My dalej czekamy na rezonans.... niby za godzinę na 100% juz jej zrobią ale Natalka jest boska zachowuje sie jak normalny zdrowy noworodek i nie spuszcza mnie z oka cały czas muszę przy niej byc i oczywiscie mój cyc ssaczek mały uśmiechnęła sie do mnie wiem ze to niby taki niekontrolowany uśmiech w tym wieku ale zawsze serce cieszy wczoraj ja pierwszy raz kapalam była bardzo zdziwiona ale lubi sorry ze was bie nadrobie ale zle sie czuje nie wiem co mi sie dzieje głowa mnie boli cała jestem spuchnieta twarz nogi a na kostkach mam takie bulwy wielkie bolesne i wysypkę na brzuchu muszę isc do poloznej bo wczoraj miałam miec ten szew czy co to jest usunięte po cesarce ale położna dzis przyjmuje i to tylko przez chwile jak ja bede na rezonansie z mała ;( nie wiem co zrobię....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak mówiła wczoraj połozna na sr |
||
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo zdrówka i powodzenia na badaniach. Kciuki wielkie.
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sprawdziłas pogode na wtorek? Bedziesz wiedziała co zabrac ze soba na wyjscie ze szpitala. Piękny Takie kolory planowałam jakby była dziewczynka. Chetnie ukradłabym ci ten kosz na pranie. Boski jest. Cytat:
Ja mam miętowy ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za rezonans, daj znaj najszybciej jak bedziesz mogla co powiedza lekarze.
|
|
#531 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Każdy sklep ma maszyne do zmywania podłogi To tylko wciągnie i możecie rodzic Nie proście o mopy bo są do du... Mój mąż też sie boi, że odejdą na panelach. Powiedziałam mu, ze zanim ja sie ogarnę to on posprzata. Jego mina bezcenna. No ale mój maż jest bardzo wrażliwy i pedantyczny więc wcale się nie dziwię Ostatnio mówię do niego, że jak będę miała siłe to upiore siedzenie w aucie bo są plamki na moim bo wylalam picie. On do mnie SPOKO SPOKO A ja do niego: Wiesz co może nie bo jak bedzemy jechać do szpitala to i tak sie zaleje wodami Jego mina bezcenna. Ale lubie go tak straszyć, bo on sie bidula tak boi, że pewnie ja go zawioze do szpitala bo mi zemdleje
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj wypuścili Nas w końcu ze szpitala. Mała nadal ma żółtaczkę , ale na poziomie 12,9 , która ma do 12 tyg zejść ;-(.
No ale najważniejsze, ze już w domku. Przepraszam, ale Was nie nadrobię ;-(. Tuśka jest tak marudna chyba upały ją męczą, ciągle na cycusiu i rączkach by była ;-). Dzisiaj w nocy 3 godz próbowałam ją uspać, jak wstała o 4:30 to o 7 dopiero zasnęła ;-(. Bierzcie laktator , butelki do szpitala. Mnie uratowały życie jak Mała leżała w inkubatorze. Musiałam pobudzić laktację bo nie miałam mleka a dzięki laktatorowi rozkręciło się ;-) ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- A i Tuśka waży już 2880 ;-) Mała Kluseczka !!
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamuska11 Natalka wcale nie wygląda na chorą. Tak w ogóle to jest bardzo śliczna ![]() Oni się wszyscy pomylili Życzę dużo dużo siły! |
|
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją malutką a Tobie życzę dużo siły i lepszego samopoczucia.
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Może trochę rozwieje mitów
jak ktoś jest delikatny niech nie czyta. - lewatywa nie gwarantuje, że nie zdarzy się niespodzianka. Lewatywa jest już w sumie przereklamowana i rzadko ją wykonują. Zazwyczaj na życzenie rodzącej. Poród trwa zazwyczaj kilka godzin, lewatywa jest robiona na samym początku. Pod koniec pierwszego okresu porodu główka płodu jest tak nisko i ona naciska na odbytnice i ma prawo pojawić się owa niespodzianka. Wręcz położne się cieszą jak zobaczą kupę, bo to dobry znak ![]() - siku też się może pojawić. Główka dziecka rozpycha się w kanale rodnym, a mocz się cały czas gromadzi w pęcherzu. Czasem po prostu bezwiednie się popuści. Często również pod koniec pierwszego okresu porodu kobieta jest cewnikowana żeby opróżnić pęcherz i zrobić więcej miejsca dla schodzącej główki. - woda jest Waszym sprzymierzeńcem w czasie porodu - czy to prysznic, czy to wanna. Nie musicie rodzić dziecka bezpośrednio do wody, ale korzystajcie z tych udogodnień w trakcie pierwszego okresu porodu. Można pod prysznic wejść z piłką, można w wannie kręcić biodrami, do wyboru do koloru. Ciało w wodzie się odpręża i rozluźnia i ból jest mniej odczuwany. Woda w wannie jest często zmieniana
|
#536 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koszyki z Home&You, serduszka z Pepco, własnie przed chwilą przyszły do mnie mniejsze białe wiklinowe serduszka zamówione na allegro - miałam zamiar przyczepic je do tych koszyczków, ale obawiam sie przeładowania, moze wymyśle z nich jakąś inną ozdobe ![]() Cytat:
Czyli zaczynasz się przeterminowywać ![]() Cytat:
A Koniecznie udaj się do położnej, lub jakiegoś lekarza, niech Cię obejrzą |
|||
|
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam nie mogłam sie powstrzymać
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

28.06 

muszę isc do poloznej bo wczoraj miałam miec ten szew czy co to jest usunięte po cesarce ale położna dzis przyjmuje i to tylko przez chwile jak ja bede na rezonansie z mała ;( nie wiem co zrobię....