|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
. Tzn rękawki trochę za długie , ale na długość już jest prawie ok !!Mała teraz ciągle jest w bodziaku na kr rękawek bo strasznie gorąco jest .
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze u mi sie lepiej zaklada body przez glowe balam sie troche tego ze bedzie ciezko ale mi to przychodzi z latowsciai szybko nabralam praktyki. U nas nie ma zadnych problemow
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
boski, żałuje że u nas będzie tylko kącik i to taki skromny raczej...jeszcze nic nie zniesione
![]() Cytat:
a Mała jest przesłodka! w ogóle po niej nie widać żeby cos miało być nie tak! Trzymam kciuki najmocniej jak umiem, daj znać co u Was jak tylko dasz rade |
|
|
|
|
#574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też taką chcę
Cytat:
Nikt nie rodzi aktualnie chyba, że jest cos o czym żadna nie wie...np H4linka....bo ona mi sie ciągle jakoś w myslach plącze, że bedzie rodzić |
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękny! Bardzo w moim guście! ![]() Te włoski mnie rozbrajają - śliczna |
|
|
|
|
#578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mamuska, trzymam kciuki za rezonans Natalki. Córcia urocza!
Cytat:
Cieszę się, że jesteście już w domu. Mój synek ważył tyle przy wypisie ze szpitala ![]() Tuśka cudo Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że położna pomogła w karmieniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny któraś pisała, że przybywa jej kilogramów teraz Ja tez zauwazylam, że czasem miedzy jednym a drugim dniem mam ze 2kg różnicy! to pewnie woda no bo cóż innego. Cały czas tyłam regularnie a nagle 2-3 w przod w ciągu paru dni...niemożliwe. Mała się dziś słabiej rusza...rano miałam schiza bo 9-10 a ja jej nie czuję...teraz cos tam przepływa co jakis czas ale jest bardzo ospała. A wczoraj na ktg chciała sondy porozwalac tak naparzała swoimi małymi nózkami może ma slabszy dzien po prostu
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
motylek śliczny pokoik
![]() papryczka masz małą pieknotkę mamuśka Natalka też jest słodziutka |
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku tak mi brzuch ciągnie w dół, ze mam wrazenie, ze zaraz urodze ![]() Aleee narzekadło się ze mnie zrobiło
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
Motylek pokój naprawdę przepiękny!!
Karoserianie rezygnuj z wody. Podobno to świetnie odpręża. Najwyżej jak dziecko będzie już się zbierało do wyjścia to z gracją sarenki przeskoczysz na łóżko Ja bym bardzo chciała skorzystać z kąpieli w wannie, mam nadzieję, że uda mi się do pokoju porodowego, gdzie będzie to możliwe. Zakładam stanik kąpielowy. A co mnie obchodzi goła Krycha, przecież ja i tak jej nie widzę :PMamuśka przepiękna jest Natalka, po prostu cudowna. Jak przypomnę sobie, jakie lekarze diagnozy stawiali jak była w brzuchu to szlag mnie trafia. Nie wiem jak Ty sobie z tym radzisz. Wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby rezonans wyszedł pozytywny. I kochana, o siebie też zadbaj chociaż odrobinkę. Papryczka, najważniejsze, że jesteście już w domu. A Twoja córeczka- brak słów. Przepiękna!!
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuje się jakbym miała wielkie wzdęcie. Młody się tak strasznie wypycha, do tego zjadłam słownie dwie śliwki i trochę mnie też wzdęło serio, do tego mam uczucie pełnego pęcherza mimo, że sikam co chwilę. Jestem wielkim napompowanym balonem
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jeszcze nie ciągnie brzucha...chyba mam za wysoko jeszcze apropo narzekania - mąż mnie dziś tak wkurzył, że masakra ![]() mówi, że ciągle marudzę...ja mu na to, że on to w ogóle nie wie jak kobiety w ciąży potrafia marudzić i narzekać a ja np ciągle pracuje, pewnie że nie tyle co wczesniej ale jednak...a jestem 2tyg przed porodem! a kobiety w ciąży mają hormony i róznie sie zachowuja i moje zachowanie to pikus. a on mi mówi, że najlepiej to sobie hormonami tłumaczyć wszystko a prawda jest taka, że jak ktoś ma źle w głowie to zawsze będzie miał nie równo pod kopułą - oczywiście to nie do mnie ale nie można sobie tłumaczyć, że hormony szaleją itp...no juz dalej nie slłuchałam bo aż mi łzy pociekły. Ja jestem "święta" robie wszystko, pracuję, wcale nie narzekam nie wiadomo jak, szczególnie, że akurat dobrze znoszę ciążę, więc sobie nie wkręcam na siłe, że wszystko jest nie tak a tu takie coś...no normalnie się załamałam dziś. ale dośc marudzenia ![]() ![]() ![]() juz bym chciała moją dziewczynkę mieć obok... |
|
|
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A w ogóle to poszłam się przespać i po powrocie miałam 60 postów do nadrobienia! Szalejecie! Papryczka twoja Tuśka jest genialna! Współczuję problemów z żółtaczką! Zaczarowana mi przy dużym biuście położna polecała taką pozycję może ci się przyda... Mamuśka daj znać po rezonansie! |
||
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia to ale musisz być wiercipięta w nocy
![]() ![]() Mój tż stwierdził, że bez przesady, przecież nie będę wiecznie z podkładem wszędzie chodzić i na nim siedzieć... Do samochodu jak gdzieś jedziemy to też bym musiała mieć albo jak idę do rodziców na kawę ![]() A to już byłaby przesada ![]() ![]() Mamuska czekkamy na wieści, Natalka jest absolutnie przepiękna Papryczka kolejna ślicznota Normalnie nie mogę![]() Zaczarowana teraz czekamy jeszcze na fotki małej Olivki
|
|
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie miałaś jakiejś pały pod ręką, tak dla opamiętania dla Tż?Ja bardzoo rzadko narzekam, moj stwierdzil, ze przez to, ze nie narzekam to on nie czuje, ze porod tuż, tuż.. zasze wyobrazal sobie babki w ciazy wiecznie zmeczone, narzekajace itp. Za to jemu czasem trzeba w glowie poustawiac troszke bo to on mi narzeka czesciej niz ja
|
|
#590 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To znaczy, że opuscil mi sie brzuch? A moze być tak ze maly juz jest niżej a po brzuchu az tego tak nie widac? Cytat:
Ja sie strasznie męcze wieczorem. Nie mogę zasnać, jest mi duszno, tz chrapie, chce mi sie siusiu i nie moge sie przekrecić. Wtedy to już sie poddaje i ostatnio sie pobeczałam....
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do tej babeczki od sesji noworodkowej (dzięki Gosia!!!) i odpowiedziała mi, że proponuje mi za 350 zł pakiet sesji noworodkową+ brzuszkową. I nie wiem, co robić. W sumie nie myślałam o brzuszkowej sesji, ale kurcze, to chyba bardzo dobra cena i fajna pamiątka. Tylko nie mam fajnych ciuchów za bardzo... i czuję się wielorybem takim. Nie wiem, co robić...
|
|
|
|
#592 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Gratuluje dziewczynom, ktore maja juz swoje kruszynki ze soba! Wskazaniem saleki, ktore biore i ktore podnosza mi cukier we krwii na bardzo wysoki poziom utrzymujacy sie nawet po 2-3 godz na bardzo wysokim poziomie od posilku. Nawet przy cukrzycy ciazowej mialam nizszy po godzinie, teraz masakra. Postanowilam sprobowac przez ten czas metod domowych, ale na razie nie zanosi sie na porod. Choc szyjka sie otwiera i jest miekka, rozwarcie tylko na 1 cm. Wolalabym decyzje o tym, kiedy sie urodzic pozostawic synkowi, mam mieszane uczucia co do tego, ze go maja wykurzac z brzuszka przy pomocy zeli i kroplowek ![]() Zaczarowana, dla mnie to troche dziwne karmic dziecko ze schematem w reku, ponoc najlepiej na zadanie tzn wg apetytu dziecka, nawet czytalam ze tak teraz zaleca sie karmic rowniez mm. Oczywiscie trzeba nauczyc sie rozrozniac oznaki glodu, zeby nie reagowac na kazdy placz podaniem piersi lub butelki. Ale chyba z czasem kazda matka sama dochodzi do tego, co dla niej i jej dziecka najlepsze! Przyrosty wagi, ilosc zmoczonych i zabrzudzonych pieluszek sa zas najlepszym wskaznikiem, ze dziecko otrzymuje mleczka tyle, ile mu trzeba! Papryczka, super ze jestescie juz w domu, zoltaczka pewnie potrwa troche dlzuej niz normalnie, bo Tuska jest wczesniakiem, ale skoro dostaliscie juz zielone swiatlo od lekarzy to musi byc dobrze! |
|
|
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To się przyzwyczaił pewnie chłop ![]() Ja sapię i dyszę, stękam i płaczę.... Biedna jestem.... |
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tą cenę to aż żal się nie zgodzić![]() A do takiej sesji to jedynie jakieś fajne gadżety by były potrzebne według mnie Imię dziecka z literek z sudoku, małe buciki, a Ty nawet w samym staniku możesz być albo w męskiej rozpiętej koszuli Na pewno coś wymyślicie, poszukaj inspiracji w necie![]() Z tym, że ja bym nie dała sobie zrobić sesji brzuszkowej przez te moje rozstępy...
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prześliczna super, że już w domku jesteście Cytat:
![]() współczuję bólu ![]() u nas też dzisiaj była położna, z małym wszystko dobrze, troszkę żółty się zrobił, ale mamy kłaść go przy oknie, tak żeby na nóżki świeciło słoneczko. Położna mnie zbadała, podobno nacięcie niewielkie i ładnie zszyte, ale wszystko mi naruszyła i do łazienki szłam z łzami w oczach. Cytat:
Cytat:
Motylek pokój śliczny ktoś pytał o podkłady na łóżko, ja byłam 2 doby w szpitalu i poszło ok 6 podkładów. Paczka pampersów biały 78 szt wystraczyła na 5 dni
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Takie są bez sensu
Mi się najbardziej właśnie podobają zdjęcia nawet bez twarzy, samego brzuszka owiązanego wstążką albo takie czarno białe i kolorowe buciki albo właśnie brzuszek i tabliczka z imieniem![]() Bez sensu jak mam ubrać długą kiecę, wszystko zasłonić i zrobić sobie fotkę ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Przecież o to w tych zdjęciach chodzi, żeby pokazać piękno ciąży, domek naszych kruszynek czyli brzuszek A z takim wyretuszowanym czułabym się jak nie ze swoim... Zresztą nikomu bym tych zdjęć później nie pokazała bo nijak by się miały do wyglądu mojego brzucha![]() No ale każdy robi jak mu się podoba ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- tylko, że ja mam naprawdę cały brzuch mocno poorany więc też co innego...
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale prawda jest taka, że większość zdjęć teraz masz retuszowanych- sesje ślubne, narzeczeńskie, nawet zdjęcia do dowodów, paszportów i dyplomów. No nieważne, ja tam nie mam nic przeciw temu, że mnie ktoś trochę poprawił cieszę się na tę sesję
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ja się na takie retusze nie godzę... Raczej tylko kolory się poprawia...No i wiesz jak Ty masz 4 rozstępy to możesz je sobie "usunąć" a jak ja mam cały brzuch i boczki i ktoś by mi to pousuwał to przecież wyglądałabym jakby to nie był mój brzuch tylko jakiejś innej ciężarnej Także u mnie to trochę inna sytuacja jednak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

muszę isc do poloznej bo wczoraj miałam miec ten szew czy co to jest usunięte po cesarce ale położna dzis przyjmuje i to tylko przez chwile jak ja bede na rezonansie z mała ;( nie wiem co zrobię....