|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
|
|
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina U mnie dziewczyna, u anuszki chlopak, ciekawe co u Ciebie
fajnie ze niespodzianka ale to dla cierpliwych, ja bym jajko zniosła ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-30 o 22:16 |
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
myszka Minnie fajna
|
||
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
ja i tak na lezaco rodzilam.... nue bylam w stanie nawet myśleć o innych pozycjach ani nie mialam sily zeby kombinowac ze zmiana pozycji
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
A jaki jest koszt dostawy? O gemini mowicie tak?
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3007 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
z przesyłką wychodzi 10 zł/szt. może uda się znaleźć jeszcze taniej ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
średnio co 3 tyg leczę infekcję i kiedyś czytałam na necie że to może być wskazanie do cc. wczoraj w szkole rodzenia spytałam o to położną jak z tym jest rzeczywiście. powiedziała, że jeśli jest bakteria to może być faktycznie wskazanie do cc...... czemu musimy same o wszystko dopytywać ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
bo kiedyś jak mialam takie uczucie, to było "jajeczko" z jednej strony ale ostatnio nie było tego jajeczka, więc może rzeczywiście te skurcze B-H takie pojedyncze....muszę to poobserwować....---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
do 15 kg - 12,49zł przesyłka ups 15-30 kg - 24,99 zł planujesz cięższą przesyłkę ? to podam dalej :P
|
|||||||
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeeeee... wszystko zalezy kiedy znieczulenie zejdzie. Ale daja tylko do 7cm wiec czesto parte ma sie juz "na zywca", ma sie pelna wladze w nogach i mozna rodzic jak sie chce... wcals nie trzeba brac znieczulenia "do konca", czesto daja male dawki, ktore schodza po godzinie i wcale nie trzeba brac wiecej. A zniecUlenie to genialn sprawa zeby sobie odpoczac.
U mnie akurat znieczulenie nic nie spowolnilo, wrec przeciwnie, po 45 minutach od zalozenia zzo (zakladali jak mialam 4cm) mialam juz 9, 5cm i zaczynaly sie parte... chociaz prawdopodobnie wplyw na to tez mial fakt ze rowno z zzo dostalam oxy na unormowanie akcji skurczowej (tez czesta praktyka - i chyba sluszna, tzn wlasnie zapobiega ewentualnemu zatrzymaniu akcji). Ja sobie znieczulenie bardzo chwale, bez tego odpoczynku chyba nie dalabym rady przec. Teraz tez chce, mam tylko nadzieje ze sie wstrzele czasowo. |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś w Obi i zakochałam się w jednej lampie sufitowej, do pokoiku córci
http://www.sklep.asaj.pl/LAMPA-WISZA...185264%29.aspx tylko w Obi 30 zł droższa heh są różne kolorki, chyba zielona, różowa, żółta, fioletowa, niebieska |
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to mówi się lekarzowi o takiej opcji czy jak to wygląda ?
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze wystarczy powiedziec aneztezjologowi ze sie chce tylko odpoczac a podczas partych w pelni sie kontrolowac. Natomiast zawsze istnieje ryzyko, ze zniwczulenie nie zejdzie na czas. Ja uwazam ze mialam opcje idealna, hehe, godzinka zniecUlenia i luzik totalny, a potem hardkor z tym najza☠☠☠istazym momentem kiedy dziecko juz WYCHODZI. Serio paietam tdn moment do dzis i to bylo cos najbardziej ekstra w zyciu, ekstaza, nirwana, polaczenie horroru i orgazmu. Niesamowitosc. Szczerze - STRASZNIE na to czekam ponownie. Na te 3 sekundy
|
|
|
|
|
#3013 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się sama nie dopytasz to nic nie uzyskasz. zero zainteresowania :/ Ja też przycisnę swojego gina na najbliższej wizycie czyli za tydzień w srodę. Cytat:
![]() Zanet ja w Biedronce z tej całej kolekcji kupiłam piżamę, koszulę nocną, dwie pary spodni dresowych, dwie bluzeczki. Powiem Ci, że wszystko jest super, Bawełna genialna, świetnie się pierze. Jak pojechałam drugi raz aby dokupić pizamę i koszulę to już nie było ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam, ale też wiesz mniej więcej co Cię czeka....ja to przyznaję, że nawet nie czytam nigdzie o bólach, skurczach itp. jak niektóre dziewczyny. Boję się samego czytania a przejść to i tak muszę. Swoją historią sprawiłaś, że pomyślę o tym zzo, a na pewno się dokształcę w tym zakresie ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
i są prawie połowę tańsze hehja w lampie się zakochałam na żywo są ładniejsze najbardziej podoba mi się żółta, fioletowa i niebieska (super nawet dla chłopca)z biedronki chciałabym upolować tą piżamkę jeszcze. może w innej uda się znaleźć
|
||
|
|
|
#3015 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny spadam spać. Oczy mi się ju zamykają a przede mną ciężki dzień - jedziemy z mężem oglądać wózki i mebelki do sklepu Dobrej nocy ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Ja zrobiłam maraton po okolicznych Biedronkach i w żadnej juz nie było nawet sladu
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zaraz uciekam. Dobranoc |
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratujcie!
![]() Czym sobie pomóc w bólu zęba?
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
a ja jeszcze z innej beczki. Planuje zakup laktatora miedzy innymi dlatego, ze chcialam odciagac pokarm i na ranne (kolo 4-5 rano) karmienie mąż moglby karmic butelką. On i tak wtedy wstaje, i sam tak chce. Ale wlasnie skojarzylam, ze przez wlaczenie butelki mozna sprawic, ze dziecko nie bedzie chcialo jesc z cycka.Jest faktycznie takie ryzyko, czy da się to zorganizować na codzień? Może kupić ten super- smoczek Medela?
|
|
|
|
#3019 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że temu dziecku numer dwa nie dam się tak zbałamucić ![]() Cytat:
potem im mówię, że mam tam bliznę z wyrostka też na brzuchu, to się chłopakom wzięło na dowcipy i pytali, czy mi połączyć, ale nie ma co, pięknie mnie poszyli choć nie połączyli ostatecznie ściegów potem kiedy mi dali tego dziecia na ramię, a w ręce miałam wenflon i nie mogłam jej sama trzymać to i tak było to niesamowite, jak mnie obmuldała tymi wszystkimi płynami, w których żyła. Aż mi właśnie łzy stanęły do oczu. W życiu nie pomyślałabym, że taka drobna, delikatna, piękna istotka będzie teraz taka duża, samodzielna i zaradna... że słuchanie jej oddechu będzie mnie uspokajało, że kiedy przyjdzie i powie mi na ucho: 'kocham cię mamusiu' znów złamie mi serce i nie będę się umiała gniewać, że znów biega na bosaka i bez kapelusza... eh!paracetamol i wizyta u dentysty. Masz gdzieś w pobliżu całodobowego? Jeśli dziura to starym sposobem jest włożenie goździka w zęba, ale to rozwiązanie doraźne. Cytat:
Czeko! jak po imprezie? ![]() dobrej nocy! |
|||
|
|
|
#3020 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, jaka duża dziewczynka już Trzymam kciuki za glukozę ![]() Dzięki dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wreszcie popadało i można odetchnąć pełnym cycem. Nawet zmarzłam! Jutro wracam do Szczecina, do domu, podobno doszły już wszystkie ciuszki które zamówiłam, będzie showtime
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzalam jeszcze bo zaraz ide spac, impreza mnie wymeczyla
![]() Ale warto bylo, zadowolone minki dzieciakow najwazniejsze no i dziekuje za zyczenia dla mojej 5-latki, dostala super prezenty takze zachwycona, jutro postaram sie pokazac wam kilka fotek z imprezy![]() Gratuluje udanych wizyt No mamuski to gonicie mnie z waga ![]() ja w zeszlym tyg. mialam na wadze 72kg i przeraza mnie wizja ze przekrocze 8o kg![]() Porownywalam ceny i rzeczywiscie niektore rzeczy nawet na gemini tansze niz od tego sprzedawcy z allegro, takze jutro musze zweryfikowac zamowienie bo mam w koszyku. Futbolowa a masz w domu amol?? nasacz wate albo wacik i zagryź bolacym zebem, pomaga ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- AAA i przyslali nam projekt lazienki, az sie romarzylam , juz chce ja miec gotowa ![]() Dobranoc
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Frau Gizela i Silesiana pieknie opisane porody!
![]() A powiedzcie mi co to za skrot zzo?moze to glupie pytanie ale czytam i nijak nie wiem jak go rozwinac... Zanet, Ty po tej szkole rodzenia jaka specjalistka sie stajesz widac ze przydatne to jednak jest.Ja wczoraj zrobilam sobie pedicure i doprowadzilam swoje stopy do ladu... Coraz ciezej ale jakos sie pogimnasyykowalam. A TZ dzis wypilowal paznokietki i pomalowal ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Futbolowa ja bym przegryzla bolacym zebem apap lub paracetamol (w ciazy mozna). A jutro do dentysty ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
#3023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys eclariss pisalam, ale juz nie pamietam czy to bylo na glownym watku ... chyba tak ![]() Silesianna, frau gizela extra opisy tez uwazam ze to piekne przezycie jak juz dzieć jest na świecie ![]() Futbolowa moze od razu do dentysty sie umow? Zeby Cie bardziej nie rozbolal .. 1 w nocy, a ja spac nie moge :/ ale przynajmniej zgaga mi przeszla .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- A w krzyzu to mnie tak nawala, ze sie na bok ruszyc nie moge... nawet prawej nogi do gory uniesc nie moge.. :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3024 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tam? przetrwalas noc? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
esti - piękne ciuszki !!
![]() ela - ale zazdroszcze wam tego morza Ja wstałam po 6 już po śniadaniu... wczoraj to padłam już chyba koło 20 zapowiada się kolejny dzien skwaru
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Dzisiaj witam się w siódmym miesiącu, a co za tym idzie III trymestrze ![]() Kasia, ale masz już dużą dziewczynkę. Ja w sobotę się dowiem jakiego mam kolosika ![]() Czekoladka super, że imprezka udana ![]() U mnie dzisiaj pochmurnie jeden dzień oddechu, ale pewnie będzie padać, a miałam plany podziałam troszkę w ogródku dzisiaj. Jak będzie padać to zajmę się wyprawką muszę przeanalizować sprzedawców i jak dostane pieniążki na konto to będę zamawiać.
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez kiedyś długo się zastanawiałam co to takiego więc nie przejmuj się ![]() eee tam specjalistka teraz na świeżo pamiętam....potem jak będą skurcze wszystko pozapominam ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() ale wg mnie i z przesyłką się opłaca...12 zl to przy większym zamówieniu grosze, a wszędzie - czy allegro czy jakieś sklepy internetowe - musiałabyś i tak płacić przesyłkę, a w gemini dodatkowo są niższe ceny ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- a ja ostatnio coś rano nie mogę dłużej pospać...wczoraj 5.50, dzisiaj 6.30... u nas póki co też chłodniej, ale z pogodą nigdy nie wiadomo, więc może być i ukrop... |
||
|
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis musze skoczyc na poczte odebrac paczki, do tesco bo kupilam Johnemu kapielowki patrze teraz a tam zabezpieczenie przyczepione przed kradzieza i nie mam jak zdjac
mam nadz ze nie posadza mnie o kradziez... paragon mam...Potem pakowanie, potem kapiel i pelna depilacja bo na 16.30 wizyta Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
słoneczko - gratulacje za III trymestr
u mnie właśnie się pochmurało... może jednak będzie deszczyk, fajnie by było dziś mamy wizytę w SR, będzie kąpiel Idę ogarnąć chałpe póki mi się chociaż troche chce
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Sloneczko juz 7 miesiac??? Ale leci ten czas... ja zaczynam za tydzień dopiero...
Ela to kciuki za wizyte! U nas tez niebo bezchmurne i upal juz od 7.00 :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Po sniadaniu usiade do lapka i uzupelnie zaleglosci na liscie ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

fajnie ze niespodzianka ale to dla cierpliwych, ja bym jajko zniosła 

myślę, że temu dziecku numer dwa nie dam się tak zbałamucić
, jaka duża dziewczynka już