Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 22:13   #3001
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
No nie wiem jaki rozmiar wybrac...

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
położna nam mówiła, żeby kupić rozmiar większy, najlepiej niedługo przed TP
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 22:15   #3002
ela_86
Wtajemniczenie

Paulina U mnie dziewczyna, u anuszki chlopak, ciekawe co u Ciebie fajnie ze niespodzianka ale to dla cierpliwych, ja bym jajko zniosła

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-07-30 o 22:16
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 22:17   #3003
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

dokładnie Tylko niestety jest jedno ale - przy zzo zdarza się właśnie, że pacjentki wrażliwe nagle przestają odczuwać jakiekolwiek skurcze przez to może dojść do zahamowania akcji porodowej... dlatego wtedy takiej pacjentce każe się przeć na znak położnej, a niestety poród choć bezbolesny to jest wtedy trudniejszy i może dłużej trwać.
i po zzo można rodzić tylko w 1 pozycji...na leżąco

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zrobiłam pierwsze większe zakupy, dorwałam kilka aukcji na all, dodaję focisze ale zła jestem bo jeden supe pajacyk mi sprzątnął ktoś z przed nosa całą aukcję wygrywałam a na sam koniec ostatnie sekundy jak się musiałam schować z allegro to nie ktoś czmychnął;/
koszt zakupów 60 zł plus przesylka
ale słodziaki myszka Minnie fajna
Stary 2014-07-30, 22:18   #3004
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
i po zzo można rodzić tylko w 1 pozycji...na leżąco
ja i tak na lezaco rodzilam.... nue bylam w stanie nawet myśleć o innych pozycjach ani nie mialam sily zeby kombinowac ze zmiana pozycji

Stary 2014-07-30, 22:20   #3005
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

a ja zrobiłam zamówienie za 250zl i wlasnie przechodziłam do koszyka, a przesylka nadal była platna, zapisałam zamówienie w koszyku i na razie nie poszlo
hmm w tabeli z cennikiem dostawy pisze "GRATIS! dla zamówień o wartości powyżej 299zł"
Stary 2014-07-30, 22:22   #3006
ela_86
Wtajemniczenie

A jaki jest koszt dostawy? O gemini mowicie tak?

Stary 2014-07-30, 22:47   #3007
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kostka ja mam poduchę do spania w kształcie litery "I" od ponad miesiąca. Nie wyobrażam sobie spania bez niej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w biedronce widziałam takie podłużne poduchy do spania na boku....tylko one jakieś ogromne są

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
My też używamy dzbanka Britty z filtrem Maxtra.
O odkamienianiu czajnika zapomniałam, a przedtem musiałam minimum 2 razy w tygodniu odkamienić bo taka dziadowską wodę mamy.
Mówisz, że Dafi pasują... Filtry Dafi są tylko jedne? Czy mają różne modele? Nie wiem, które zakupić bo te Maxtra to faktycznie do najtańszych nie należą...
ja kupuję te Dafi Unimax http://allegro.pl/12-szt-filtr-wklad...416819237.html
z przesyłką wychodzi 10 zł/szt. może uda się znaleźć jeszcze taniej

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:

Wczoraj TŻ pierwszy raz zobaczył jak mały mnie kopie
złośliwus zawsze przestaje jak tata patrzy
ale wyczaiłam, że jak puszczę mu wlazł kotek na płotek... to zaczyna się ruszac i brzuch mi faluje
ale super

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:

Ja też nie miałam wymazu z pochwy i nawet ostatnio nad tym myślałam, ze powinnam zapytać gina.

ja muszę mojego zapytać o posiew...
średnio co 3 tyg leczę infekcję i kiedyś czytałam na necie że to może być wskazanie do cc. wczoraj w szkole rodzenia spytałam o to położną jak z tym jest rzeczywiście. powiedziała, że jeśli jest bakteria to może być faktycznie wskazanie do cc...... czemu musimy same o wszystko dopytywać

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
ja odczuwam skurcze BH teraz bardzo często, nawet przez kilka godzin w ciągu doby. Nie bolą w ogóle, twardnieje mięsień, a w środku to takie uczucie jakby coś ci leżało na żołądku. Taki ciężar, tylko niżej nie wiem, czy to zrozumiałe. Ale martwi mnie częstotliwość, zwłaszcza w takie upalne dni się nasila. Też macie je tak często?
hm no to takie uczucie zdarza mi się może z 1-2 razy dziennie, ale myślałam że to mała się wypycha bo kiedyś jak mialam takie uczucie, to było "jajeczko" z jednej strony ale ostatnio nie było tego jajeczka, więc może rzeczywiście te skurcze B-H takie pojedyncze....muszę to poobserwować....

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja i tak na lezaco rodzilam.... nue bylam w stanie nawet myśleć o innych pozycjach ani nie mialam sily zeby kombinowac ze zmiana pozycji

ja niedoświadczona....łudzę się póki co że będę w stanie zmieniać pozycje

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
A jaki jest koszt dostawy? O gemini mowicie tak?

tak Gemini.
do 15 kg - 12,49zł przesyłka ups
15-30 kg - 24,99 zł
planujesz cięższą przesyłkę ? to podam dalej :P
Stary 2014-07-30, 22:49   #3008
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
i po zzo można rodzić tylko w 1 pozycji...na leżąco[COLOR="Silver"]

Nieeeeee... wszystko zalezy kiedy znieczulenie zejdzie. Ale daja tylko do 7cm wiec czesto parte ma sie juz "na zywca", ma sie pelna wladze w nogach i mozna rodzic jak sie chce... wcals nie trzeba brac znieczulenia "do konca", czesto daja male dawki, ktore schodza po godzinie i wcale nie trzeba brac wiecej. A zniecUlenie to genialn sprawa zeby sobie odpoczac.
U mnie akurat znieczulenie nic nie spowolnilo, wrec przeciwnie, po 45 minutach od zalozenia zzo (zakladali jak mialam 4cm) mialam juz 9, 5cm i zaczynaly sie parte... chociaz prawdopodobnie wplyw na to tez mial fakt ze rowno z zzo dostalam oxy na unormowanie akcji skurczowej (tez czesta praktyka - i chyba sluszna, tzn wlasnie zapobiega ewentualnemu zatrzymaniu akcji).
Ja sobie znieczulenie bardzo chwale, bez tego odpoczynku chyba nie dalabym rady przec. Teraz tez chce, mam tylko nadzieje ze sie wstrzele czasowo.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 22:49   #3009
Zanet84
Zakorzenienie

byłam dziś w Obi i zakochałam się w jednej lampie sufitowej, do pokoiku córci
http://www.sklep.asaj.pl/LAMPA-WISZA...185264%29.aspx

tylko w Obi 30 zł droższa heh są różne kolorki, chyba zielona, różowa, żółta, fioletowa, niebieska
Stary 2014-07-30, 22:51   #3010
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam wstalam miedzy pierwszymi partymi i jak nadszwx skurcz to sie prawie przewrocilam, tak samo jak Ty, nie bylam q stanie rodzic inaczej niz na fotelu
Stary 2014-07-30, 22:51   #3011
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Nieeeeee... wszystko zalezy kiedy znieczulenie zejdzie. Ale daja tylko do 7cm wiec czesto parte ma sie juz "na zywca", ma sie pelna wladze w nogach i mozna rodzic jak sie chce... wcals nie trzeba brac znieczulenia "do konca", czesto daja male dawki, ktore schodza po godzinie i wcale nie trzeba brac wiecej. A zniecUlenie to genialn sprawa zeby sobie odpoczac.
U mnie akurat znieczulenie nic nie spowolnilo, wrec przeciwnie, po 45 minutach od zalozenia zzo (zakladali jak mialam 4cm) mialam juz 9, 5cm i zaczynaly sie parte... chociaz prawdopodobnie wplyw na to tez mial fakt ze rowno z zzo dostalam oxy na unormowanie akcji skurczowej (tez czesta praktyka - i chyba sluszna, tzn wlasnie zapobiega ewentualnemu zatrzymaniu akcji).
Ja sobie znieczulenie bardzo chwale, bez tego odpoczynku chyba nie dalabym rady przec. Teraz tez chce, mam tylko nadzieje ze sie wstrzele czasowo.
hmm a to nie wiedziałam, że można tak nie do końca porodu ale to mówi się lekarzowi o takiej opcji czy jak to wygląda ?
Stary 2014-07-30, 23:00   #3012
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a to nie wiedziałam, że można tak nie do końca porodu ale to mówi się lekarzowi o takiej opcji czy jak to wygląda ?
Ja tam nie mowilam, ale jak potem konsultowalam z kolezankami to tak robia, raz zeby nie przesadzic, dwa ze lepiej sie podczas partych wspolpracuje z pacjentka w pelni odczuwajaca, bo efektywniej prze. Sa dziewczyny ktore nie chca finiszu na zywca i jak tylko zaczynaja czuc ze przeataje dzialac to sie dra o kolejna dawke. Ja sie nie darlam, a nawet jakbym sie darla to i tak bylo juz za pozno
Mysle ze wystarczy powiedziec aneztezjologowi ze sie chce tylko odpoczac a podczas partych w pelni sie kontrolowac. Natomiast zawsze istnieje ryzyko, ze zniwczulenie nie zejdzie na czas.
Ja uwazam ze mialam opcje idealna, hehe, godzinka zniecUlenia i luzik totalny, a potem hardkor z tym najza☠☠☠istazym momentem kiedy dziecko juz WYCHODZI. Serio paietam tdn moment do dzis i to bylo cos najbardziej ekstra w zyciu, ekstaza, nirwana, polaczenie horroru i orgazmu. Niesamowitosc. Szczerze - STRASZNIE na to czekam ponownie. Na te 3 sekundy
Stary 2014-07-30, 23:06   #3013
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Paulina U mnie dziewczyna, u anuszki chlopak, ciekawe co u Ciebie fajnie ze niespodzianka ale to dla cierpliwych, ja bym jajko zniosła

hihi ja kiedyś tak sobie pomyslałam, że fajnie musi być tak czekać do rozwiązania i dopiero wtedy dowiedzieć się czy to synuś czy córeczka... mąz na to przystał i tak już zostało. Co prawda rodzice się buntują, większość znajomych się dziwi.... ale my jesteśmy twardzi w postanowieniu

Cytat:
w biedronce widziałam takie podłużne poduchy do spania na boku....tylko one jakieś ogromne są

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

ale super

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

średnio co 3 tyg leczę infekcję i kiedyś czytałam na necie że to może być wskazanie do cc. wczoraj w szkole rodzenia spytałam o to położną jak z tym jest rzeczywiście. powiedziała, że jeśli jest bakteria to może być faktycznie wskazanie do cc...... czemu musimy same o wszystko dopytywać

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

hm no to takie uczucie zdarza mi się może z 1-2 razy dziennie, ale myślałam że to mała się wypycha bo kiedyś jak mialam takie uczucie, to było "jajeczko" z jednej strony ale ostatnio nie było tego jajeczka, więc może rzeczywiście te skurcze B-H takie pojedyncze....muszę to poobserwować....

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

tak Gemini.
15-30 kg - 24,99 zł
Jak będzie mi się kończyć zapas Maxtry to kupię Dafi skoro mówisz że pasują i są faktycznie o wiele tańsze.

Jak się sama nie dopytasz to nic nie uzyskasz. zero zainteresowania :/
Ja też przycisnę swojego gina na najbliższej wizycie czyli za tydzień w srodę.

Cytat:
byłam dziś w Obi i zakochałam się w jednej lampie sufitowej, do pokoiku córci
http://www.sklep.asaj.pl/LAMPA-WISZA...185264%29.aspx

tylko w Obi 30 zł droższa heh są różne kolorki, chyba zielona, różowa, żółta, fioletowa, niebieska
jejku jaka cudna

Zanet ja w Biedronce z tej całej kolekcji kupiłam piżamę, koszulę nocną, dwie pary spodni dresowych, dwie bluzeczki. Powiem Ci, że wszystko jest super, Bawełna genialna, świetnie się pierze. Jak pojechałam drugi raz aby dokupić pizamę i koszulę to już nie było

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Ja tam nie mowilam, ale jak potem konsultowalam z kolezankami to tak robia, raz zeby nie przesadzic, dwa ze lepiej sie podczas partych wspolpracuje z pacjentka w pelni odczuwajaca, bo efektywniej prze. Sa dziewczyny ktore nie chca finiszu na zywca i jak tylko zaczynaja czuc ze przeataje dzialac to sie dra o kolejna dawke. Ja sie nie darlam, a nawet jakbym sie darla to i tak bylo juz za pozno
Mysle ze wystarczy powiedziec aneztezjologowi ze sie chce tylko odpoczac a podczas partych w pelni sie kontrolowac. Natomiast zawsze istnieje ryzyko, ze zniwczulenie nie zejdzie na czas.
Ja uwazam ze mialam opcje idealna, hehe, godzinka zniecUlenia i luzik totalny, a potem hardkor z tym najza☠☠☠istazym momentem kiedy dziecko juz WYCHODZI. Serio paietam tdn moment do dzis i to bylo cos najbardziej ekstra w zyciu, ekstaza, nirwana, polaczenie horroru i orgazmu. Niesamowitosc. Szczerze - STRASZNIE na to czekam ponownie. Na te 3 sekundy
Silesianna aż mnie wszystko rozbolało od samego czytania....
Stary 2014-07-30, 23:10   #3014
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie opisane podziwiam, ale też wiesz mniej więcej co Cię czeka....
ja to przyznaję, że nawet nie czytam nigdzie o bólach, skurczach itp. jak niektóre dziewczyny. Boję się samego czytania a przejść to i tak muszę. Swoją historią sprawiłaś, że pomyślę o tym zzo, a na pewno się dokształcę w tym zakresie

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:

Jak będzie mi się kończyć zapas Maxtry to kupię Dafi skoro mówisz że pasują i są faktycznie o wiele tańsze.

Jak się sama nie dopytasz to nic nie uzyskasz. zero zainteresowania :/
Ja też przycisnę swojego gina na najbliższej wizycie czyli za tydzień w srodę.

jejku jaka cudna

Zanet ja w Biedronce z tej całej kolekcji kupiłam piżamę, koszulę nocną, dwie pary spodni dresowych, dwie bluzeczki. Powiem Ci, że wszystko jest super, Bawełna genialna, świetnie się pierze. Jak pojechałam drugi raz aby dokupić pizamę i koszulę to już nie było

ja jestem zadowolona z tych zamienników Brity. Wiem, że koleżanka też używa i chwali sobie i są prawie połowę tańsze heh

ja w lampie się zakochałam na żywo są ładniejsze najbardziej podoba mi się żółta, fioletowa i niebieska (super nawet dla chłopca)

z biedronki chciałabym upolować tą piżamkę jeszcze. może w innej uda się znaleźć
Stary 2014-07-30, 23:13   #3015
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ja to przyznaję, że nawet nie czytam nigdzie o bólach, skurczach itp. jak niektóre dziewczyny. Boję się samego czytania a przejść to i tak muszę. Swoją historią sprawiłaś, że pomyślę o tym zzo, a na pewno się dokształcę w tym zakresie
To prawda, dzięki Silesiannie i ja się tym tematem zaintersowałam bo do tej pory unikałam czytania jak ognia. Juz od samego czytania wszystko mnie boli....

Dziewczyny spadam spać. Oczy mi się ju zamykają a przede mną ciężki dzień - jedziemy z mężem oglądać wózki i mebelki do sklepu wiec musze być w formie
Dobrej nocy

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ja jestem zadowolona z tych zamienników Brity. Wiem, że koleżanka też używa i chwali sobie i są prawie połowę tańsze heh

ja w lampie się zakochałam na żywo są ładniejsze najbardziej podoba mi się żółta, fioletowa i niebieska (super nawet dla chłopca)

z biedronki chciałabym upolować tą piżamkę jeszcze. może w innej uda się znaleźć
Piżamka jest na prawdę super. właśnie w niej spię :P
Ja zrobiłam maraton po okolicznych Biedronkach i w żadnej juz nie było nawet sladu
Stary 2014-07-30, 23:17   #3016
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, dzięki Silesiannie i ja się tym tematem zaintersowałam bo do tej pory unikałam czytania jak ognia. Juz od samego czytania wszystko mnie boli....

Dziewczyny spadam spać. Oczy mi się ju zamykają a przede mną ciężki dzień - jedziemy z mężem oglądać wózki i mebelki do sklepu wiec musze być w formie
Dobrej nocy

Piżamka jest na prawdę super. właśnie w niej spię :P
Ja zrobiłam maraton po okolicznych Biedronkach i w żadnej juz nie było nawet sladu
Dzień ciężki ale przyjemnie ;P
Ja też zaraz uciekam. Dobranoc
Stary 2014-07-30, 23:39   #3017
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dziewczyny ratujcie!
Czym sobie pomóc w bólu zęba?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 23:40   #3018
agatus84
Raczkowanie

a ja jeszcze z innej beczki. Planuje zakup laktatora miedzy innymi dlatego, ze chcialam odciagac pokarm i na ranne (kolo 4-5 rano) karmienie mąż moglby karmic butelką. On i tak wtedy wstaje, i sam tak chce. Ale wlasnie skojarzylam, ze przez wlaczenie butelki mozna sprawic, ze dziecko nie bedzie chcialo jesc z cycka.Jest faktycznie takie ryzyko, czy da się to zorganizować na codzień? Może kupić ten super- smoczek Medela?
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 00:00   #3019
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Zgadza się z tym syfem. Lecz mam nadzieję, że przynajmniej większa część tego syfu zostaje jednak na filtrze. Chyba w przeciwny wypadku cały ten syf wylądowałby w czajniku, nie?

Ja musze sobie kupić tą poduchę. Myślałam, że się bez niej obejdę i uniknę "zbędnego" wydatku ale chyba nie dam rady. Z dnia na dzień jest z moim kręgosłupem co raz gorzej, niestety.
Czekam do wypłaty i zamówię właśnie tą w kształcie "C". Później ją wykorzystam do karmienia Bo to chyba tą się wykorzystuje do karmienia, prawda????
no tak, ale jeśli masz dzbanek pełen wody to ten filtr stoi w wodzie no i właśnie to może być niebezpieczne. Tak to rozumiem. No a poducha mi się super do karmienia przydała, bardziej niż sam mały rogal. Owijałam się nią i miałam Marię wciąż blisko siebie, przyznam Wam nawet, że chodziłam z tą wielką opaską na brzuchu i dzieckiem na niej do kibelka, bo M. po epizodzie na patologii noworodka miała taką potrzebę bliskości, że jak tylko ją odkładałam zaraz się budziła no więc ja z nią sru wszędzie na tej poduszce myślę, że temu dziecku numer dwa nie dam się tak zbałamucić

Cytat:
ja przy CC też miałam takie przeżycia wzniosłe, choć doktory ze mną ciekawie rozmawiali, ja ich pytam, co robią teraz, a oni mi na to: właśnie rodzimy pani dziecko potem im mówię, że mam tam bliznę z wyrostka też na brzuchu, to się chłopakom wzięło na dowcipy i pytali, czy mi połączyć, ale nie ma co, pięknie mnie poszyli choć nie połączyli ostatecznie ściegów potem kiedy mi dali tego dziecia na ramię, a w ręce miałam wenflon i nie mogłam jej sama trzymać to i tak było to niesamowite, jak mnie obmuldała tymi wszystkimi płynami, w których żyła. Aż mi właśnie łzy stanęły do oczu. W życiu nie pomyślałabym, że taka drobna, delikatna, piękna istotka będzie teraz taka duża, samodzielna i zaradna... że słuchanie jej oddechu będzie mnie uspokajało, że kiedy przyjdzie i powie mi na ucho: 'kocham cię mamusiu' znów złamie mi serce i nie będę się umiała gniewać, że znów biega na bosaka i bez kapelusza... eh!

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie!
paracetamol i wizyta u dentysty. Masz gdzieś w pobliżu całodobowego? Jeśli dziura to starym sposobem jest włożenie goździka w zęba, ale to rozwiązanie doraźne.

Cytat:
a ja jeszcze z innej beczki. Planuje zakup laktatora miedzy innymi dlatego, ze chcialam odciagac pokarm i na ranne (kolo 4-5 rano) karmienie mąż moglby karmic butelką. On i tak wtedy wstaje, i sam tak chce. Ale wlasnie skojarzylam, ze przez wlaczenie butelki mozna sprawic, ze dziecko nie bedzie chcialo jesc z cycka.Jest faktycznie takie ryzyko, czy da się to zorganizować na codzień? Może kupić ten super- smoczek Medela?
miałam laktator z medeli, ale butelki zwykłe z lovi te inteligentne jakieś, które wymuszały odruch ssania no i było ok, ale i tak głównie karmiłam piersią więc aż tak dużo z tych butli nie korzystałam, trudno więc mi cokolwiek radzić.

Czeko! jak po imprezie?

dobrej nocy!
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 00:01   #3020
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

dziewczyny spicie na tych poduchach rogalach?? bo mnie sie coraz gorzej spi i zastanawiam sie powaznie nad zakupem...
Ja też śpię na takiej dużej literce C, jest super wygodna

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja po wizycie, mała waży 911 gram Wszystko z nią ok.
Ja natomiast mam zmianę żelaza na inne, witaminy i jeszcze magnez w ogromnej dawce No i jeszcze wymaz mi zrobiła, bo ciągle infekcyjne jest... być może trzeba będzie doustny antybiotyk, ale to po wynikach...

No i jutro mam iść na glukozę A jak nie dam rady, to mam przyjść w piątek na oddział i na oddziale mi zrobią, to się położę, okno otworzą, żebym nie musiała na twardym krześle siedzieć na poczekalni, jak w Ameryce normalnie

Później się odezwę, bo teraz muszę coś zjeść..
, jaka duża dziewczynka już Trzymam kciuki za glukozę

Cytat:

Sweet Twoja lista to prawdziwe arcydzieło
Dzięki dzięki
Cytat:

Wczoraj TŻ pierwszy raz zobaczył jak mały mnie kopie
złośliwus zawsze przestaje jak tata patrzy
Mam to samo, do tej pory mała nie chce się pokazać tacie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
tak dokladnie wczoraj urodzily sie trojaczki w szpitalu ktorym chodze do poradni i w ktorym bede rodzic.
A w którym to?

Cytat:
Co do kegla, naciecia krocza i porodu.
Ja kegla cwicze regularnie od zawsze. Napinam na jak dlugo sie da, wychodzi mi okolo 30 sekund. I takie serie po 10 razy kilka razy dziennie. Jak pamietam oczywiscie :P
Masowac ani sie balonikowac nie zamierzam. Moze dlatego ze srednio w to wierze - mnie znajoma polozna kiedys tlumaczyla, ze to, czy kobieta peknie podczas porodu nie zalezy bezposrednio od stopnia rozciagniecia itd, a przede wszystkim od odleglosci miedzy pochwa a odbytem. Jesli ta odleglosc jest wystarczajaca to kobieta jest poza ryzykiem pekniecia, jesli jest mala, to peknie i tak, wiec lepiej naciac.
Druga sprawa jest taka, ze niezaleznie czy krocze bedzie masowane i rozciagane przed porodem czy nie - ono i tak sie podczas porodu rozciagnie do 10cm srednicy bo takie ma fizycznie mozliwosci. Problem lezy w tym ze 10cm srednicy, co daje nam obwod okolo 32cm (zaokraglajac w gore). Problem w tym ze obwod glowy dziecka to 40-45cm, a nie daj Bog jak sie rodzi "na supermana" - z reka przy glowie. No troche brakuje :/ i teraz - jesli odleglos od odbytu jest spora to "jakos sie przecisnie". Ale jak jest mala, brakuje srednio 8cm w obwodzie, to nie ma bata, peknie sie mimo ochrony.
Tak mi to tlumaczyla polozna. Ja tam jej wierze i jak krocze sie nacina, to sie nacina w bok, w kierunku posladka /uda. A jak krocze peka, to prosto w tyl, do odbytu. Brr.
Mnie polozna chronila krocze, ale uprzedzala ze nie za wszelka cene, ze jesli bedzie widziala ryzyko pekniecia to natnie. Wg mnie to najbardziej humanitarna opcja.
Ja w przrciwienstwie do innych naciecie pamietam baaaardzo dobrze. Nacinana bylam w szczycie skurczu, a bol od naciecia i tak byl ogromny. Szczerze to nie pamietalabym tego, gdyby nie TZ - jak ktos mnie kiedys pytal o pfzebieg porodu i naciecie to opowiadalam ze nie czulam naciecia bo szczerze to nie skojarzylam - a wtedy TZ zainterweniowal ze jak to nie czulam, ze on pamieta ten moment doskonale, bo podczas skurczu krzyczalam przez zeby a jak mnie nacieli to wrzasnelam na cale gardlo. I faktycznie jak mi to opowiedzial to tak - doskonale pamietam ten moment i bolalo jak cholera, duuuuuuzo mocniej niz reszta. ALE pekniecie tez by bolalo, tak samo jak nie mocniej. A wierze ze polozna mnie naciela bo bylo trzeba.
Wierze tez, ze to dzieki na nacieciu porod wreszcie sie skonczyl bo ewidentnie po nim wszystko juz poszlo szybko. A parlam w sumie 50minut...
I ja MIMO wszystko nie wspominam tego naciecia zle. Nawet mimo tego ze mi sie koszmarnie goilo i zle pozrastalo, bo po porodowym krwotoku prawie nie mialam plytek krwi, wiec rany w ogole nie chcialy sie goic. Ale jezli bexzie trzeba to chce byc nacieta jsszcze raz.
Moja kolezanka nie byla nacieta, chcieli jej chronic krocze do konca. Efekt... Pekniecie 4 stopnia, do odbytu, dluga rehabilitacja, etap w zyciu, w ktoorym w ogole nie trzymala stolca ani moczu, bo mm kegla tez miala uszkodzone. NEVER.[COLOR="Silver"]

Cytat:
Esti mam identyczny kombinezon jak Ty ten biały, tylko ja mam różowy Słodkie ciuszki

Aaaa no i ważę........ 70,5 kg : torba:
Kasia, luzik, 70? Toż to nic takiego

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A ja ważę 75 kg to dopiero masakra ;/ mnie przeraża wizja 80tki ale postaram się nie dopuścić do niej aż tak szybko ;/ dam sobie dwa miesiące hahah
Kasia a ile masz wzrostu? No i może w końcu odpowiesz czy to ty na awatarku bo juz chyba 3razy pytałam ;p
Ja też już dobijam, i też boję się przekroczyć 80... liczę na to że się zmieszczę na styk. Dziewczyny, grunt że waga przed porodem będzie dwucyfrowa

Wreszcie popadało i można odetchnąć pełnym cycem. Nawet zmarzłam! Jutro wracam do Szczecina, do domu, podobno doszły już wszystkie ciuszki które zamówiłam, będzie showtime
Stary 2014-07-31, 00:09   #3021
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zajrzalam jeszcze bo zaraz ide spac, impreza mnie wymeczyla
Ale warto bylo, zadowolone minki dzieciakow najwazniejsze no i dziekuje za zyczenia dla mojej 5-latki, dostala super prezenty takze zachwycona, jutro postaram sie pokazac wam kilka fotek z imprezy

Gratuluje udanych wizyt

No mamuski to gonicie mnie z waga ja w zeszlym tyg. mialam na wadze 72kg i przeraza mnie wizja ze przekrocze 8o kg

Porownywalam ceny i rzeczywiscie niektore rzeczy nawet na gemini tansze niz od tego sprzedawcy z allegro, takze jutro musze zweryfikowac zamowienie bo mam w koszyku.

Futbolowa a masz w domu amol?? nasacz wate albo wacik i zagryź bolacym zebem, pomaga no a w ostatecznosci wez apap, wspolczuje

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

AAA i przyslali nam projekt lazienki, az sie romarzylam , juz chce ja miec gotowa

Dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 00:37   #3022
fiorella22
Zadomowienie

Frau Gizela i Silesiana pieknie opisane porody!

A powiedzcie mi co to za skrot zzo?moze to glupie pytanie ale czytam i nijak nie wiem jak go rozwinac...

Zanet, Ty po tej szkole rodzenia jaka specjalistka sie stajesz widac ze przydatne to jednak jest.

Ja wczoraj zrobilam sobie pedicure i doprowadzilam swoje stopy do ladu... Coraz ciezej ale jakos sie pogimnasyykowalam. A TZ dzis wypilowal paznokietki i pomalowal

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Futbolowa ja bym przegryzla bolacym zebem apap lub paracetamol (w ciazy mozna). A jutro do dentysty

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 01:12   #3023
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A ja ważę 75 kg to dopiero masakra ;/ mnie przeraża wizja 80tki ale postaram się nie dopuścić do niej aż tak szybko ;/ dam sobie dwa miesiące hahah
Kasia a ile masz wzrostu? No i może w końcu odpowiesz czy to ty na awatarku bo juz chyba 3razy pytałam ;p
Ja mam 173 cm w dowodzie ;P a w awatarku to nie ja! To nicole scherzinger kiedys eclariss pisalam, ale juz nie pamietam czy to bylo na glownym watku ... chyba tak

Silesianna, frau gizela extra opisy tez uwazam ze to piekne przezycie jak juz dzieć jest na świecie

Futbolowa moze od razu do dentysty sie umow? Zeby Cie bardziej nie rozbolal ..

1 w nocy, a ja spac nie moge :/ ale przynajmniej zgaga mi przeszla ..

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

A w krzyzu to mnie tak nawala, ze sie na bok ruszyc nie moge... nawet prawej nogi do gory uniesc nie moge.. :/

Stary 2014-07-31, 06:26   #3024
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

ale super

tak Gemini.
15-30 kg - 24,99 zł
tak zachwalacie ze chyba zrobię ale pewnie do 15kg . chyba ze z przesylka to juz sie nie oplaca? ale to i tak po powrocie dopiero
Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie!
jak tam? przetrwalas noc?
Cytat:
slyszalam ze wcale tak nie jest. teraz sa takie specjalistyczne smoczki ze dziec musi sie nameczyc tak jak z cycka wiec chyba luz
Cytat:
Frau Gizela i Silesiana pieknie opisane porody!

A powiedzcie mi co to za skrot zzo?moze to glupie pytanie ale czytam i nijak nie wiem jak go rozwinac...

Zanet, Ty po tej szkole rodzenia jaka specjalistka sie stajesz widac ze przydatne to jednak jest.

Ja wczoraj zrobilam sobie pedicure i doprowadzilam swoje stopy do ladu... Coraz ciezej ale jakos sie pogimnasyykowalam. A TZ dzis wypilowal paznokietki i pomalowal

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Futbolowa ja bym przegryzla bolacym zebem apap lub paracetamol (w ciazy mozna). A jutro do dentysty

znieczulenie zewnatrzoponowe
Cytat:
Ja mam 173 cm w dowodzie ;P a w awatarku to nie ja! To nicole scherzinger kiedys eclariss pisalam, ale juz nie pamietam czy to bylo na glownym watku ... chyba tak

Silesianna, frau gizela extra opisy tez uwazam ze to piekne przezycie jak juz dzieć jest na świecie

Futbolowa moze od razu do dentysty sie umow? Zeby Cie bardziej nie rozbolal ..

1 w nocy, a ja spac nie moge :/ ale przynajmniej zgaga mi przeszla ..

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

A w krzyzu to mnie tak nawala, ze sie na bok ruszyc nie moge... nawet prawej nogi do gory uniesc nie moge.. :/

to przybijam piątkę co do wzrostu, tez mam tyle

Stary 2014-07-31, 07:31   #3025
Keithlyn
Zadomowienie

esti - piękne ciuszki !! a te dresiki jakie słodkie

ela - ale zazdroszcze wam tego morza

Ja wstałam po 6 już po śniadaniu... wczoraj to padłam już chyba koło 20 zapowiada się kolejny dzien skwaru

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 07:36   #3026
sloneczko_1201
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Dzisiaj witam się w siódmym miesiącu, a co za tym idzie III trymestrze

Kasia, ale masz już dużą dziewczynkę. Ja w sobotę się dowiem jakiego mam kolosika

Czekoladka super, że imprezka udana

U mnie dzisiaj pochmurnie jeden dzień oddechu, ale pewnie będzie padać, a miałam plany podziałam troszkę w ogródku dzisiaj. Jak będzie padać to zajmę się wyprawką muszę przeanalizować sprzedawców i jak dostane pieniążki na konto to będę zamawiać.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 07:50   #3027
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

zzo - czyli znieczulenie zewnątrzoponowe tez kiedyś długo się zastanawiałam co to takiego więc nie przejmuj się

eee tam specjalistka teraz na świeżo pamiętam....potem jak będą skurcze wszystko pozapominam

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
tak zachwalacie ze chyba zrobię ale pewnie do 15kg . chyba ze z przesylka to juz sie nie oplaca? ale to i tak po powrocie dopiero
do 15 kg też może być za darmo, jak uzbiera Ci się 299 zł
ale wg mnie i z przesyłką się opłaca...12 zl to przy większym zamówieniu grosze, a wszędzie - czy allegro czy jakieś sklepy internetowe - musiałabyś i tak płacić przesyłkę, a w gemini dodatkowo są niższe ceny

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

a ja ostatnio coś rano nie mogę dłużej pospać...wczoraj 5.50, dzisiaj 6.30... u nas póki co też chłodniej, ale z pogodą nigdy nie wiadomo, więc może być i ukrop...
Stary 2014-07-31, 07:53   #3028
ela_86
Wtajemniczenie

A ja dzis musze skoczyc na poczte odebrac paczki, do tesco bo kupilam Johnemu kapielowki patrze teraz a tam zabezpieczenie przyczepione przed kradzieza i nie mam jak zdjac mam nadz ze nie posadza mnie o kradziez... paragon mam...
Potem pakowanie, potem kapiel i pelna depilacja bo na 16.30 wizyta

Stary 2014-07-31, 08:04   #3029
Keithlyn
Zadomowienie

słoneczko - gratulacje za III trymestr ale to leci !!

u mnie właśnie się pochmurało... może jednak będzie deszczyk, fajnie by było dziś mamy wizytę w SR, będzie kąpiel
Idę ogarnąć chałpe póki mi się chociaż troche chce

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:10   #3030
Kasia427
Wtajemniczenie

Sloneczko juz 7 miesiac??? Ale leci ten czas... ja zaczynam za tydzień dopiero...

Ela to kciuki za wizyte!

U nas tez niebo bezchmurne i upal juz od 7.00 :/

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Po sniadaniu usiade do lapka i uzupelnie zaleglosci na liscie ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości