Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 00:25   #1171
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Mi się nie podoba biały, ani żadne szare srebrne itp. Chcieliśmy czarny, ale w końcu stanęło na muszce, czarnej

Ja mam 70 H i kupiłam białą bardotkę z Gossarda
Ładnie trzyma.

My taki sam termin, wczoraj zadzwoniły AŻ 4 osoby Z 210 zapraszanych.

Dziewczyny, świadek też ma butonierkę?
U nas świadek ma butonierke

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 01:01   #1172
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Mały skrót ostatnich przygotowń :
Zanieśliśmy garnitur Tż do poprawek do salonu :P Okazało się że pani krawcowa na urlopie, wraca 1 sierpnia, ślub 2 sierpnia , obiecują że wszystko będzie gotowe wieczorem 1 , zostawiliśmy garnitur by na drugi dzień po niego wrócić bo nasza rodzina zaczeła snuć czarne myśli .Zostawiliśmy go u sprawdzonej krawcowej - dzisij odebraliśmy -jest idealny

Prosze o wizażowe kciuki 2 tygodnie temu zamówiłam zegarek dla Tż w jednym ze stacjonarnych salonów , jak mówiłam że potrzebuje na 2 sierpnia to oczywiście zapewniano mnie że to tyle czasu. Dziś jest 30 lipca zegarka nie ma dalej , dzownie - poszedł do graweru . Czy będzie do piątku?- powinien być.
Swoje powiedziałam , 100 razy podkreśliłam że to prezent ślubny i musi być. Licze na cud:P i wasze kciuki!

Bylismy dziś u księdza i na papierze jesteśmy już małżeństwem !!! Ksiądz dał nam do podpisania dokumenty , twierdząc , że w dniu ślubu nie chce robić zamieszania.
I wbrew temu co chyba misia pisała - podpisywałam się panieńskim nazwiskiem !!!

Byłam dziś na pedikiurze , więc moje stopki są gotowe do wesela, w piątek dłonie.

Dokupilismy dziś wina do obiadu , półwytrwane czerowne i pół wytrawne białe + dodatkowo na ten stół z alko - wino różowe.

Tż ściągnął aparat - wygląda boskooo!!
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-07-31 o 01:03
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 07:04   #1173
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Właściciela i nas obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia. I bez sprzedaży mieszkania go obowiązywał, więc nawet, gdyby nie sprzedawał mieszkania, mógłby się rozmyślić i nam wypowiedzieć umowę. Dlatego aneks podpisaliśmy, a właściciel powiedział, że uprzedzi wcześniej niż miesiąc.
Właściciel powiedział, a nie napisał. Ja na słowo nie ufam, bo już się przejechaliśmy. Mam nadzieję, że nie zrobi was w bambuko.
Zazdroszczę wylegiwania na basenie

mimi, współczuję, dobrze, że nie złamana

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
A wyobraźcie sobie, że ostatnio tak "lukam" w wiadomości TŻta i widzę nażeczona przez ż!!! Mało nie padłam trupem... (ort jest ważna dla mnie! zawsze mnie pyta jak coś pisać). Więc nie wytrzymałam i pytam się go jak się pisze NARZECZONA! a ten mi, że wie, że przez "rz", ale o mnie pisze przez "ż" ponieważ pisząc przez "rz" kojarzy mu się to z "rzeczą" co uznał za mało właściwe, a poza tym kropeczka nad "ż" jest słodka
Dobre
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 07:22   #1174
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
LUSIIJA.
Miał być bukiet ,już kiedyś go pokazywałam , miały być buty choć to decyzja na hop siup była,mogła być wstąźka w sukni, ale ta wstazka ag buty kompletnie nie pasowały do sukni także został bukiet. Nawet jestem zadowolona ze został tylko bukiet;-)
Mhm to chyba zaszalalam.. xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 10 dni.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Uwaga! 9 dni xD !!!!!!

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:02   #1175
mimi_77
Zakorzenienie

Ostatnia zmiana kodu na jednocyfrowy!!!

Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:47   #1176
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
mnie też już łapie

super bolerko widziałam w Mohito! też bym brała w ciemno, ale cena jednak za wysoka po przecenie 90 zł i bylo trochę ufajdane

My od wczoraj zaczęliśmy naszego walca angielskiego tańcować wychodzi całkiem fajnie

A może zmniejszycie ilość i intensywność obrotów?

ja chcę TŻ-owi wcisnać muchę śmietankowo granatową, a on chce czarną

grubość moim zdaniem idealna! nie ma co szaleć z grubszymi!
Ja się waham między ciielistymi a śmietankowymi
Bolerko chcę uszyć, musze tylko kupić materiał, ale nie wiem czy jest sens.. chociaż w sierpniu wieczorami jest chłodno krawcowa czeka na moją decyzję...
Co do tańca to jedna z wizażanek napisała mi wiadomość, pozwalam sobie ją wkleić
„Hej
Pisałaś na PM2014, że kręci Ci się w głowie przy tańcu.
Nie będę się tam wcinać w rozmowy (bo ja z 2015 ), ale dam Ci pewną radę co do kręcenia się: pierwsza rzecz, to trzymać głowę sztywno, szczególnie przy walcu (im bardziej ruszasz głową, tym bardziej zaburzasz błędnik), a po drugie staraj się łapać jeden punkt do patrzenia. Czyli np - mam głowę w stronę okna, to patrzę naparapet, mam głowę w kierunku sali - patrzę na jeden konkretny wazon.
Jeśli robisz obroty to tak samo - najpierw idzie głowa (patrzysz np. na zegar naścianie, a potem za tym ciało). Ciężko tak wytłumaczyć pisząc, a nie pokazując, ale mam nadzieję, że uda Ci się w praktyce„

Nie wciskaj TŻ czegoś co mu się nie podoba, najlepiej to przymierzyć na spokojnie dwie wersje jeśli to możliwe, ja chciałam, żeby miał krawat różowy i ecru koszulę i parę postów wyżej pisałam jak wyglądał

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Ktoś wspominał coś o stresie przedślubnym - u mnie objawia się przede wszystkim głupimi snami. Dziś śnił mi się wieczór panieński, w formie kursu spadochronowego, który prowadził...Cejrowski Nie znoszę faceta wręcz organicznie, a tu proszę...
cudowny lubię jego programy, ale poglądy całkowicie do mnie nie trafiają ale pomysł na panieński super :P
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość

2 minuty to może jakoś pójdzie. Fajnie, ze będą butki już.
No i przyszły buty... powiem Wam, że średnio jestem zadowolona, miał byc amarantowy róż, a jest koral, chyba są odrobinę za duże (skóra przecież się rozejdzie i będą mi spadać z nóg), ale nie muszę ich przez to rozchadzać... już sama nie wiem co robić na rajstopę jest jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
KaMilka4891 ja polecam z gatty i to samonośki, zawsze to dodatkowe zabezpieczenie że nie zjadą jakby czasem coś się odpięło tak mi Pani w salonie doradziła i sprawdzałam - jest ok Ja mam śmietankowe kolor dokładnie "off white" model Bella Donna 01
http://www.gatta.pl/pl/gw-michelle-p...cra-mat-5.html
które dodatkowo mają trzy małe kokardeczki z tyłu a drugie w razie "W" mam również kolor "off white" model Michelle
Dzięki :kwiatek: dzisiaj się wybiorę na zakupy na boso ale w pończochach pójdę
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, 10 dni przed slubem TŻ skrecił kostkę i ma pościeraną lewą nogę i ręke. Jechał na skuterze i zaciął mu się gaz. Ratował się wyciagnieciem kluczyka i w tym momencie kierownica mu odbiła, on spadł na ziemię, pęd skutera sprawił, że szurnął jeszcze tak z 1,5 metra, lewa noga została z tyłu i ostatecznie skuter przewrócił sie na niego. Dzieki Bogu, że na podwórku , które nie jest utwardzone, a nie na szosie bo odwoływalibysmy wesele. Chce mi sie płakac. Lekarz niby powiedział, że do 3 dni bedzie go boleć a do 5 mu powinno zejść tylko musi chodzić o kuli i usztywnić kostkę. Dał jakieś maści. Ale boje się, że podczas wesela sobie nadwyręży... Jeszcze w sobote gra wesele... Chyba bedzie musiał na siedząco no bo jak...
Ojojojoj ale jak to mówią, do wesela się zagoi, musi oszczędzać koniecznie tą nogę, najlepiej do wesela niech leży

[QUOTE=marlenqa22;47523501]Witam się po ciężkim dniu
[QUOTE]
Super, że udało Ci się sukienkę dostać w cenie wypożyczenia ale krawcowa to jakas masakra!!! Gdybyś jej nie przymierzyła albo była lekko niedowidząca to pewnie byś nie zauważyła nawet, a ta nie raczyła się przyznać
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
UWAGA CHWALĘ SIĘ
Kupiliśmy dziś dla TŻ-ta:
- smoking czarny
- koszulę białą smokingową
- muchę czarną
- spinki do koszuli srebrne
- pasek
- buty skórzane lakierowane

:brawo: elegancik będzie
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość

Prosze o wizażowe kciuki 2 tygodnie temu zamówiłam zegarek dla Tż w jednym ze stacjonarnych salonów , jak mówiłam że potrzebuje na 2 sierpnia to oczywiście zapewniano mnie że to tyle czasu. Dziś jest 30 lipca zegarka nie ma dalej , dzownie - poszedł do graweru . Czy będzie do piątku?- powinien być.
Swoje powiedziałam , 100 razy podkreśliłam że to prezent ślubny i musi być. Licze na cud:P i wasze kciuki!
ja czekałam tak na moje buty i przyszły tydzień przed terminem, szkoda, że nie takie jak zamawialam
Stary 2014-07-31, 09:01   #1177
Agnessssa
Rozeznanie

Dziewczyny mam do Was pytanie gdzie moge kupić takie bolerko przez internet?
http://dodatkislubneamelia.pl/bolerka/attachment/b70-2
Oni nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej, a chce takie bolerko
Licze, że 4 października będzie ciepło.
Stary 2014-07-31, 09:02   #1178
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, 10 dni przed slubem TŻ skrecił kostkę i ma pościeraną lewą nogę i ręke. Jechał na skuterze i zaciął mu się gaz. Ratował się wyciagnieciem kluczyka i w tym momencie kierownica mu odbiła, on spadł na ziemię, pęd skutera sprawił, że szurnął jeszcze tak z 1,5 metra, lewa noga została z tyłu i ostatecznie skuter przewrócił sie na niego. Dzieki Bogu, że na podwórku , które nie jest utwardzone, a nie na szosie bo odwoływalibysmy wesele. Chce mi sie płakac. Lekarz niby powiedział, że do 3 dni bedzie go boleć a do 5 mu powinno zejść tylko musi chodzić o kuli i usztywnić kostkę. Dał jakieś maści. Ale boje się, że podczas wesela sobie nadwyręży... Jeszcze w sobote gra wesele... Chyba bedzie musiał na siedząco no bo jak...
A to pech, biedny Twój TŻ. To życzę jak najszybszej rekonwalescencji.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Właściciela i nas obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia. I bez sprzedaży mieszkania go obowiązywał, więc nawet, gdyby nie sprzedawał mieszkania, mógłby się rozmyślić i nam wypowiedzieć umowę. Dlatego aneks podpisaliśmy, a właściciel powiedział, że uprzedzi wcześniej niż miesiąc.

(...)

U nas duży problem z gośćmi. Nie dość, że nie wszyscy potwierdzili, to sporo odmówiło. Póki co z 220 osób mamy 120 pewnych gości. Lipa, bo sala na 300 osób, a żeby mieć darmowy wiejski stół musimy uzbierać 150 gości. Jesteśmy mega zaskoczeni, że odmówiło tyle osób.
Tyle dobrego, że właściciel Was uprzedzi wcześniej.
To przykre, że goście poodmawiali. Ale 30 osób może jeszcze się ustuka.

Cytat:
A wyobraźcie sobie, że ostatnio tak "lukam" w wiadomości TŻta i widzę nażeczona przez ż!!! Mało nie padłam trupem... (ort jest ważna dla mnie! zawsze mnie pyta jak coś pisać). Więc nie wytrzymałam i pytam się go jak się pisze NARZECZONA! a ten mi, że wie, że przez "rz", ale o mnie pisze przez "ż" ponieważ pisząc przez "rz" kojarzy mu się to z "rzeczą" co uznał za mało właściwe, a poza tym kropeczka nad "ż" jest słodka
Błąd rozwalający, ale uzasadnienie urocze.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Witam się po ciężkim dniu Normalnie padam na nos dziewczyny.
Ale od początku.
Najpierw pojechałam do salonu odebrać suknię. Założyłam ją żeby zobaczyć czy wszystko ok, wszyli mi miseczki (jednak zrezygnowałam ze stanika) i powiem Wam że miseczki to świetna rzecz.
Mało tego że biust wygląda fajnie to jeszcze nie trzeba się martwić czy stanik trzyma się na miejscu

Stałam sobie przed lustrem zachwycona, nagle patrzę a na środku sukienki jest mała dziurka!
Pani z salonu zdziwiona, ja zdziwiona skąd. Zadzwoniła do krawcowej i pyta ją czy ona niczym nie zahaczyła i nie zrobiła tej dziurki na co ta babka "no możliwe"
Jezu jak się zdenerwowałam. Na szczęście Pani z salonu zaczęła szukać w szafie takich aplikacji które można by było naszyć na tą dziurkę.
Udało się znaleźć takie dwa małe kwiatuszki, naszyła je i suknia nawet fajnie wyglądała

Potem się pytam czy już uszyto moje bolerko i okazało się że krawcowa zapomniała uszyć
No ale stwierdziłam ze ma być 34 stopnie więc obędzie się bez bolerka.. chociaż mimo to się wkurzyłam za ich niesłowność.

Koniec końców jak przyszło do płacenia za suknię (w umowie miałam że to wypożyczenie) Pani powiedziała że z powodu tej małej dziurki którą zakryła kwiatkiem i brakiem tego bolerka mogę sobie wziąć tą suknię i nie oddawać.
Czyli zamiast wypożyczenia mam kupno, ale cena jak za wypożyczenie.

W sumie nie wyszło źle ale chwilami myślałam że wyjdę z siebie..

Potem spotkałam się z Tż, załatwiliśmy fryzjera, spowiedź, byliśmy w biurze podróży pytać o wycieczkę ale nic fajnego nam nie zaproponowali, więc będziemy szukali dalej

Jutro jedziemy ustawiać winietki. Odpadły nam dwie osoby, mam nadzieję że właścicielka pozwoli nam odstawić te krzesła i nie płacić za te osoby..
O to fajnie, że dziurkę udało się zakryć, a i suknia zostanie. A bolerko faktycznie pewnie niepotrzebne będzie.

Cytat:
UWAGA CHWALĘ SIĘ
- smoking czarny
- muchę czarną
- pasek

Gratuluję owocnych zakupów.

Cytat:

!
Trzymam kciuki za prezent.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Bolerko chcę uszyć, musze tylko kupić materiał, ale nie wiem czy jest sens.. chociaż w sierpniu wieczorami jest chłodno krawcowa czeka na moją decyzję...
Co do tańca to jedna z wizażanek napisała mi wiadomość, pozwalam sobie ją wkleić
„Hej
Pisałaś na PM2014, że kręci Ci się w głowie przy tańcu.
Nie będę się tam wcinać w rozmowy (bo ja z 2015 ), ale dam Ci pewną radę co do kręcenia się: pierwsza rzecz, to trzymać głowę sztywno, szczególnie przy walcu (im bardziej ruszasz głową, tym bardziej zaburzasz błędnik), a po drugie staraj się łapać jeden punkt do patrzenia. Czyli np - mam głowę w stronę okna, to patrzę naparapet, mam głowę w kierunku sali - patrzę na jeden konkretny wazon.
Jeśli robisz obroty to tak samo - najpierw idzie głowa (patrzysz np. na zegar naścianie, a potem za tym ciało). Ciężko tak wytłumaczyć pisząc, a nie pokazując, ale mam nadzieję, że uda Ci się w praktyce„

Nie wciskaj TŻ czegoś co mu się nie podoba, najlepiej to przymierzyć na spokojnie dwie wersje jeśli to możliwe, ja chciałam, żeby miał krawat różowy i ecru koszulę i parę postów wyżej pisałam jak wyglądał

cudowny lubię jego programy, ale poglądy całkowicie do mnie nie trafiają ale pomysł na panieński super :P

No i przyszły buty... powiem Wam, że średnio jestem zadowolona, miał byc amarantowy róż, a jest koral, chyba są odrobinę za duże (skóra przecież się rozejdzie i będą mi spadać z nóg), ale nie muszę ich przez to rozchadzać... już sama nie wiem co robić na rajstopę jest jeszcze gorzej
Ojej, a może wkładki do tych butów? O ile kolor jest do zaakceptowania...

Spróbuję z tym tańcem tak zrobić.
Stary 2014-07-31, 09:09   #1179
Buczorek
Raczkowanie

.

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-07-31 o 09:58
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 09:16   #1180
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż też będzie miał muszkę. Miała być czerwona, bo ja mam wszystkie dodatki czerwone, ale wreszcie wybraliśmy czarną. A więc biała koszula, czarna mucha, czarny garnitur i buty
mój ma czarny garnitur carne buty z czerwonymi sznurówkami białą koszule z łamanym kołnierzykiem na spinki i muche dwuwarstwową z przodu czerwona a z tyłu wystaje czarna warstwa i poszetke czerwoną
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 09:18   #1181
Robusta
Wtajemniczenie

Ehh dziewczyny a co myślicie :
pończochy plus pas czy coś takiego http://allegro.pl/ponczochy-z-pasem-...316859254.html ??
Oczywiście białe :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 09:30   #1182
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kolory krawatów mieli/mają wasi Tż? My kupiliśmy do białej koszuli biały, ale mamie tż nie pasuje, bo jego siostra powiedziała, że szary będzie ładnie wyglądać, a to nie Komunia żeby iść w białym
W ogólę coraz bardziej się wtrąca i nic jej nie pasuje: że namawiam Tż żeby poszedł w mundurze, że wzięliśmy zespół na poprawiny, że kogoś tam nie zaprosiliśmy, "bo on tak ładnie się bawi na weselach"
snieznobiala koszula, biały krawat, czarny garniak

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-31, 09:36   #1183
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
mój ma czarny garnitur carne buty z czerwonymi sznurówkami białą koszule z łamanym kołnierzykiem na spinki i muche dwuwarstwową z przodu czerwona a z tyłu wystaje czarna warstwa i poszetke czerwoną
Też myśleliśmy o sznurowkach ale super buty kupił i zrezygnowalismy. A koszule pod muche sa od roz 38 a na mojego 37 jest za duża wiec tez dalismy sobie spokój.

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 09:44   #1184
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:

Współczuję, mój mąż 4 dni po ślubie poszedł grać w piłkę i zerwał więzadła w kolanie. Musieliśmy odwołać podróż poślubną (i sesje plenerową) - a mieliśmy już kupioną wycieczkę i mieliśmy wyjeżdżać za 2 dni. Na szczęście udało się odsprzedać bo inaczej stracilibyśmy prawie całą kasę - oddaliby nam tylko 20%. Już od półtotra miesiąca chodzi o kulach, prawdopodobnie będzie musiał mieć operację, bo przy okazji badań wyszło że ma uszkodzoną łękotkę (jakiś wcześniejszy uraz). Ogólnie 4 dni po ślubie zaczęła się już nasza próba miłości, ale przysięgaliśmy 'na dobre i złe, w zdrowiu i chorobie' więc jest dobrze między nami, podróż poślubną odbijemy sobie później. W sumie to ta sytuacja pokazała nam jak bardzo się kochamy i że razem uda się nam pokonać wszelkie trudności

Mimo wszystko, ty chyba masz gorzej - u nas na szczęście to się stało po ślubie, inaczej poszedłby do ołtarza o kulach...
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 09:58   #1185
madziara889
Zakorzenienie

mimi współczuje Mam nadzieję, że do ślubu dojdzie do siebie.

Mój Tż ma granatowy garnitur, białą koszulę, chce do tego granatową muchę i czarne buty i pasek.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Ehh dziewczyny a co myślicie :
pończochy plus pas czy coś takiego http://allegro.pl/ponczochy-z-pasem-...316859254.html ??
Oczywiście białe :P
Mi się to nie podoba

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
.
Pięknie wyglądałaś
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 10:12   #1186
rabbitka
Rozeznanie

Corn wygladaliscie cudnie!

Cude swietna relacja, tort wyglada super apetycznie, chetnie bym sprobowala

Buczorek slicznie wygladaliscie! rekacja wzruszajaca!

Hihihi swietnie, ze sie wyszstko sie udalo, czekam na obszerniejsza relacje
Jeszcze raz gratulacje dla nowych żon!

Mój mąż miał surdut w stylu angielskim, góra czarna, spodnie popielate w czarne paski, koszula biała i krawat ivory a na wieczor przebral sie w smoking z popielata marynarka, czarnymi spodniami, biala koszula i czarnym krawatem biała poszetka, czarne buty w obu przypadkach i butonierka z jasnorozowej rozy.

Dostalismy ostatnio dwa zaproszenia na slub, bardzo fajnie bo juz z nowym nazwiskiem

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 10:37   #1187
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Dziewczyny taki mały off top ale moja koleżanka napisała do mnie ze potrzebuje pomocy w sprawie konkursu i ma napisać z jakimi kolorami kojarzy jej się Barcelona i dlaczego?

Macie jakieś pomysły??

Stary 2014-07-31, 10:45   #1188
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Mały skrót ostatnich przygotowń :
Zanieśliśmy garnitur Tż do poprawek do salonu :P Okazało się że pani krawcowa na urlopie, wraca 1 sierpnia, ślub 2 sierpnia , obiecują że wszystko będzie gotowe wieczorem 1 , zostawiliśmy garnitur by na drugi dzień po niego wrócić bo nasza rodzina zaczeła snuć czarne myśli .Zostawiliśmy go u sprawdzonej krawcowej - dzisij odebraliśmy -jest idealny

Bylismy dziś u księdza i na papierze jesteśmy już małżeństwem !!! Ksiądz dał nam do podpisania dokumenty , twierdząc , że w dniu ślubu nie chce robić zamieszania.
I wbrew temu co chyba misia pisała - podpisywałam się panieńskim nazwiskiem !!!

Byłam dziś na pedikiurze , więc moje stopki są gotowe do wesela, w piątek dłonie.

Dokupilismy dziś wina do obiadu , półwytrwane czerowne i pół wytrawne białe + dodatkowo na ten stół z alko - wino różowe.

Tż ściągnął aparat - wygląda boskooo!!
My podpisujemy akt ślubu we wtorek haha na 4 dni przed ślubem.
Poka poka co masz na stópkach!
Aaaa rozowe wino mniam

Był telefon dziś z apartu w sprawie naszych obrączek Będę miała 23 znaki w grawerce! bardzo się cieszę bo trochę mi było przykro że nie wejdzie cały rok tylko końcówka ale się okazało że może za cały.
Miało być Kowalska od 30.08.14
A będzie Kowalska od 30.08.2014

Ustawiamy gości. są jaja jak berety!

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-31, 10:51   #1189
cude
Zadomowienie

Buczorek, 3 miechy :P

mimi, będzie dobrze

Konkardia, świetnie Polecam

Szkoda mi tylko, że wszystko tak szybko się skończyło. No i że nie spróbowałam dwóch potraw, na które miałam ochotę

Dziewczyny,
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 11:09   #1190
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, świadek też ma butonierkę?
Tak (przynajmniej u nas tak jest)

Mimi o matko! Co za niefart z tym wypadkiem! Trzeba liczyć, że jakoś da radę szybko się wykurować. Ja kiedyś chodziłam tydzień ze skręconą kostką nie widząc o tym. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wrócił do sprawności!

Marlenka fajnie że salon wziął na siebie odpowiedzialność za niedociągnięcia po ślubie będziesz mogła sprzedać suknię i być do przodu kilka stówek - jak dla mnie bomba!

Karolinuusia gratki za zakupy

Klaudyna kciuki i brokułowy taniec żeby zegarek był na czas!
Brawa za resztę załatwionych spraw

Kamilka szkoda że buty nie są takie jak chciałaś... najgorsze że są za duże - planujesz je reklamować? Może zapiętki i dodatkowa wkładka załatwią sprawę? Pokażesz fotki?

Lusija usmiałam się przy tłumaczeniach TŻ

Robusta nie podoba mi się taki zestaw, bałabym się że wszystko będzie mi zjeżdżać
Ja poprosiłam siostrę o kupienie takich : koronka ivory jak bielizna a pończocha cielista Zostanie tylko dokupienie pasa.
Stary 2014-07-31, 11:35   #1191
Must
Rozeznanie

Cześć piękne

Ja dziś walczę z projektem księgi gości i zamówieniem muchy dla TŻta.

Wczoraj byliśmy w ikei i kupiliśmy 20 ramek na stoły na numerki.

Dziś rozdajemy kolejne zaproszenia.
Wczoraj dogadałam się z Barmanem.

Będzie dobrze
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 12:03   #1192
marlenqa22
Zadomowienie

Zaraz jedziemy na salę ustawiać winietki

Nie mogę się doczekać!!

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 12:14   #1193
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Lusija - szef masakra, jakie zachowanie względem klienta
cude -gratuluje podróży
mysza - nasz bedzie miał butonierkę
re_nata- mój TŻ ma srebrno ecru w jakies wzory

Biedny Tż, trzymam kciuki,że do wesela już będzie dobrze, ale teraz musi oszczędzać tę nogę. U mnie w rodzinie był taki przypadek, że Pan Młody miał wypadek samochodowy w czwartek, a weselę w sobotę, noc z czwartku na piątek była decydująca czy przeżyje, ale na szczęście wylizał się i na ślub go wypuścili na własną odpowiedzialność ( nie miał nic złamanego, tylko urazy wewnętrzne) i po weselu z powrotem ojciec go odwiózł do szpitala gdzie był jeszcze jakiś czas.
Cytat:
zastanawiam się też nad mini butonierkami dla ojców, daje się takowe?
u nas jest taki zwyczaj, że świadkowie, rodzice, chrzestni i starostowie mają takie większe kotyliony niż goście, albo np. u kuzyna rodzice i świadkowie mieli po żywej różyczce, ja też chciałam mieć żywe, ale rodzice i świadkowa wola takie sztuczne bo później będzie pamiątka.

Dziękuję dziewczyny za wypowiedzi w sprawie krawatów/ muszek. Zostaje krawat który kupiliśmy- biały w sumie to nie jest jednolicie biały tylko ma prążki przeszywane srebrną nicią więc nie zlewa się z koszulą, na pewno nie będziemy zmieniać na szary!!!
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 12:16   #1194
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Zaraz jedziemy na salę ustawiać winietki

Nie mogę się doczekać!!
Aaaa Ale zazdroszczę ci !!!!

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-31, 12:38   #1195
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Corn wygladaliscie cudnie!

Cude swietna relacja, tort wyglada super apetycznie, chetnie bym sprobowala

Buczorek slicznie wygladaliscie! rekacja wzruszajaca!

Hihihi swietnie, ze sie wyszstko sie udalo, czekam na obszerniejsza relacje
Jeszcze raz gratulacje dla nowych żon!

Mój mąż miał surdut w stylu angielskim, góra czarna, spodnie popielate w czarne paski, koszula biała i krawat ivory a na wieczor przebral sie w smoking z popielata marynarka, czarnymi spodniami, biala koszula i czarnym krawatem biała poszetka, czarne buty w obu przypadkach i butonierka z jasnorozowej rozy.

Dostalismy ostatnio dwa zaproszenia na slub, bardzo fajnie bo juz z nowym nazwiskiem
My wlasnie kilka dni temu dostalismy zaproszenie na slub do kolegi, który jest dwa dni po naszym i juz z nowym nazwiskiem fajne uczucie
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Dziewczyny taki mały off top ale moja koleżanka napisała do mnie ze potrzebuje pomocy w sprawie konkursu i ma napisać z jakimi kolorami kojarzy jej się Barcelona i dlaczego?

Macie jakieś pomysły??
Jak cos wymysle to tez sie zglosze do tego konkursu

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 12:40   #1196
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
projekt zrobiłam już dawno, nazwiska w komputerze wypisałam już dawno, ale drukuję dopiero teraz, jak już wiem kto na pewno będzie. goście nawet dwa tygodnie przed ślubem zmieniali zdanie z kim będą, albo czy w ogóle będą więc i tak przed samym ślubem możesz poprawiać lub dorabiać. wcześniej miałam uczelnię i pracę, nie siedziałam w domu tak jak ty, więc nie miałam tyle czasu
Skąd ja to znam... nam jeszcze wczoraj zmieniła się lista gości na 2 tyg. przed ślubem. Jednak wiem, że u Ciebie będzie pięknie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa i jak po przymiarce??
Suknia jest piękna, idealna. Są poprawki, bo schudłam i trzeba gorset zwęzić, pomimo że pani przy zbieraniu miary odjęła po 3-4 cm. Wkurzyła mnie babka w salonie, bo ścisnęła mnie tak mocno, ze było widać fiszbiny. A gdy wspomniałam, że mocno jestem związana to babeczka na to: "i tak słabo związałam". Byłam na pół oddechu i to w za dużym gorsecie! Jednak boli mnie, że nie miałam radości z tej przymiarki. Niestety nie daję już rady psychicznie i przygotowania już mnie męczą.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 12:45   #1197
say-hello
Zakorzenienie

2 dni do ślubu jest ogień! jeździmy co chwilę na salę, do hotelu teraz jadę zawieźć suknię i resztę rzeczy do domu rodziców i trochę pomóc mamie sprzątać
nie mogę się doczekać powoli zaczynam się stresować, ale nie jest źle to taki pozytywny stresik
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 13:03   #1198
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
My wlasnie kilka dni temu dostalismy zaproszenie na slub do kolegi, który jest dwa dni po naszym i juz z nowym nazwiskiem fajne uczucie

Jak cos wymysle to tez sie zglosze do tego konkursu
ja nawet nie wiem gdzie go szukac

Stary 2014-07-31, 13:43   #1199
201604261006
Konto usunięte

mimi_77 kurcze ale pechowy Twój Tz. Na pewno do wesela się zagoi

Cytat:
u nas będzie miał

zastanawiam się też nad mini butonierkami dla ojców, daje się takowe?
U nas ojcom napewno nie

marlenqa22 dobrze że z tą suknią się udało

Cytat:
UWAGA CHWALĘ SIĘ
- smoking czarny
- muchę czarną
- pasek

Cytat:
Napewno dojdzie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie gdzie moge kupić takie bolerko przez internet?
http://dodatkislubneamelia.pl/bolerka/attachment/b70-2
Oni nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej, a chce takie bolerko
Licze, że 4 października będzie ciepło.
To moja suknia
A co do bolerka to nie wiem..

Umarła ciocia Tż. Połowa gości z jego strony nam odpada

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Dziękuje za odpowiedzi w sprawie butonierki Poradziłam się świadkowej i świadek też ma mieć

Czy świadkowa może mieć zupełnie inny bukiet niż ja? Ja chce z białych frezji i czerwonych róż. A ona do różowej sukienki chce z jasnych różowych róż.
Może być?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 14:01   #1200
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
mimi_77 kurcze ale pechowy Twój Tz. Na pewno do wesela się zagoi

U nas ojcom napewno nie

marlenqa22 dobrze że z tą suknią się udało

Napewno dojdzie

To moja suknia
A co do bolerka to nie wiem..

Umarła ciocia Tż. Połowa gości z jego strony nam odpada

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Dziękuje za odpowiedzi w sprawie butonierki Poradziłam się świadkowej i świadek też ma mieć

Czy świadkowa może mieć zupełnie inny bukiet niż ja? Ja chce z białych frezji i czerwonych róż. A ona do różowej sukienki chce z jasnych różowych róż.
Może być?
Pewnie że może być
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości