|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Może dzisiaj urodzisz? ![]() Cytat:
Moja teściowa jeszcze nic nam nie dała. Fakt, że jesteśmy za granicą, myślałam jednak, że będzie jej to sprawiało frajdę, bo tak się cieszyła z pierwszej wnuczki Dobrze, że na nic od nikogo nie liczyłam, bo niczego mi nie brakuje przynajmniej
|
||
|
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie co, to jak potrzebuję jakieś upięcie na wesele, ale mam jedną sprawdzoną dziewczynę. Ładnie robi ![]() Cytat:
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacz, zaczarowaną tak pogoniłyśmy z porządkami, że w końcu urodziła Kurde, zrobiłam przegląd szafy pod kątem tej sesji. Największy problem pojawił się przy słowie 'zwiewne'...
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko, zestaw ładny, srebrny, na pewno się przyda na stare lata bo póki co nie organizuję takich imprez, żeby go nawet użyć ale to, że brakuje jednego noża to już nawet nie skomentuję ![]() Halinka babcia jest dobra ale myślę, że jej się wydawało, że te rzeczy są takie super Po prostu nie zdaje sobie sprawy jak w dzisiejszych czasach się ubiera dzieciaczki![]() Mi moja prababcia potrafi dać 10 zł i powiedzieć, żebym sobie kupiła jakieś nowe buty na przykład albo co tam chcę Jakby 10 zł to był majątek
|
|
|
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać, że będzie z niej dobra siostrzyczka!Cytat:
Zdradzisz skąd go zamówiłaś? Cytat:
![]() ![]() ![]() bardzo się cieszę, że z malutką Natalką jest wszystko w porządku. Zobaczysz wszystko się ułoży i będziesz się już tylko mogła cieszyć swoim szczęściem!
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja babcia to tak jak moja nieżyjaca juz tesciowa - zawsze był strach co dostaniemy od niej np. na święta. Raz dostalismy krasnala ogrodowego (a nie mielismy wtedy jeszcze nawet ogródka działkowego), a kiedys pod choinka czekało na nas stare brudne lustro i TŻ mówił ze pamięta ze jak był mały to ono na strychu w jego domu wisiało
|
|
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa jestem caly czas w szoku i nie moge zebrać myślisz kupy,przeciez ja nie mam nic gotowe w domu, Tż ma dzis pełne ręce roboty dobrze ze wszystko mam na strychu wystarczy tylko przygotować...
Dziękuje wam dziewczyny ze mną byliście i mnie wspieralyscie w tym trudnym czasie bo nie wiem jakbym sobie dała rade...tyle osób sie za nią modliło i trzymało kciuki Czuje sie jakbym wlasnie zrobiła test ciazowy zobaczyła dwie kreski i odrazu dziecko na ręce dostała ![]() Byłam przygotowana dosłownie na wszystko ale nie na to ze ona moze byc całkowicie normalnym dzieckiem....tydzien temu dowiadywałam sie jak wyglada pogrzeb dziecka tu w Uk bo brałam pod uwage ze moge ja stracić a teraz wisi mi na cycu mała kochana żabka i sie do mnie uśmiecha, czuje sie jakbym sie na nowo narodziła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś jak namówię TŻ to zakończę urzadzenie kącika dla małego. Już bym chciała ubrać prześcieradełko, powyciągać z szafek różek, czy tez pokrowiec na przewijak ale mam wrażenie, że to bez sensu, żeby się tylko kurzyło. Czy któraś z Was ma doświadczenie ze srodkiem RAID przeciw komarom w pokoiku noworodka?Czy można to bezpiecznie stosować? Akurat gniazdko jest blisko łóżeczka... .(ma m tylko jedno gniazdko w tym pokoju). Mam moskitiery w oknach ale raz na jakiś czas (np dziś w nocy) miałam komara i jestem pożarta cała. Nawet na twarzy mam dwa ugryzienia. Nie wyobrażam sobie, żeby moje maleństwo tak pożartło jakieś bydle!
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to lepiej u ciebie mi polozna mowila że 12 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-07-31 o 12:51 |
|
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
mamuśka bardzo się ciesze kochana!
sorka dziewczyny że sie nie rozpiszę, ale jestem bardzo zła pokłóciłam sie z tż mam ochote go udusić! u gina było spokojnie, bez emocji i krzyków tylko powiedziałam ze byłam w szpitalu itp, zdziwił sie ze nie zrobili mi badań na kwasy zółciowe i mnie skierował i na morfologię, kazał jutro zrobić badania i we wtorek przyjsć bez kolejki... A wystarczyło iść do szpitala aby tak sie zmienił....Nóżki wyszły z nowu 3 tyg krótsze, ale powiedział, że krótsze nóżki mogły by być spowodowane niedotlenieniem, ale płyny itp mam wszystko w normie...Zresztą dwa razy mierzył, za pierwszym razem był tydz róznicy a za drugim 3... Główka też wyszła o tyle mniejsza, a ostatnio była w normach.... Mały waży 3100, przez 2 tyg 400 gram to chyba w miare nie??? Przyznam ze trochę dzis mnie uspokoił, aaa i kazał brać leki ![]() dziś w gabinecie ciśnienie135/75 wiec dobrze ![]() Za to ja przez 3 tyg przytyłam 4 kg, czyli 14 na plusie mam.... w szpitalu przez tydzień prawie 3, teraz przez 2 tyg po 1, to chyba jednak to jedzenie w szpitalu i dokarmianie i mało ruchu, he he
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuska widzisz, cuda się zdarzają
A to wszystko dzięki Twojej wielkiej miłości do tej małej istotkiDziewczyny a wiecie, że jak my się przeprowadzimy do rodziców to będzie nas 5 pokoleń w jednym domu Na pewno jak mała się urodzi będę chciała zrobić zdjęcie: Mela, ja, moja mama, babcia i prababcia To będzie cudowna pamiątka |
|
|
|
#886 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Brawa dla małej Super czyta się takie dobre wieści. Oby mała ładnie sie rozwijała i wszystko było w porządku |
||
|
|
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z tym starym brudnym lustrem też dobre... ludzie są niesamowici ![]() Dziewczyny, działa Wam strona zusu? od rana się próbuję zalogować i nic.
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekac powrotu do sprawności fizycznej! ![]() Sms od Angeliki: Cytat:
|
|
#890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest od 3 do 9 kg. |
||
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A przychodzenie do niej w gości to misja samobójcza, kiedyś poczęstowała nas pączkami, które były twarde jak kamienie, bo "takie trzydniowe to najsmaczniejsze do herbaty".
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Czy te upały się nigdy nie skończą? W tvn 24 właśnie podali, że w nd może być w cieniu (!!!!) 35 stopni
|
|
|
|
#893 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadzieja umiera ostania, i to prawda, wbrew wszystkiego miałam nadzieję. Jestem wielka, nie dałaś zabić swojego dziecka. Walczyłaś
|
|||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Pentuerka na którą jutro idziesz? I jakie masz plany na dziś wieczór?
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#896 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To są cudowne wieści! Wszystkie cieszymy się razem z Tobą Cytat:
Ja mam się średnio. Do tej pory cały czas walczyłam z zatwardzeniem (sorry za taki "gówniany" temat ), a teraz mam problem w drugą stronę. Co zjem to za parę minut lecę na kibelek... I już sama nie wiem co gorsze. Brzuch mnie boli, flaki mi skręca, no tragedia. Planowałam dzisiaj zacząć prasowanie ciuszków Małej, bo już presję czasu czuję, ale nie wiem czy wystoję przy żelazku.
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, jestem bardzo do tyłu z forum. Wchodzę tylko czasem zobaczyć jaki jest stan . Nowym mamusiom bardzo gratuluję U nas OK. Miłoszek jest cudowny. Ale świat wywrócił nam się do góry nogami . TŻ jest wspaniały, w nocy to on przebiera Miłoszka i przystawia mi do piersi . Używam nakładek silikonowych, dzięki nim właściwie karmię.. ale często udaje się też bez . Postaram się w końcu opisać Wam co się dokładnie wydarzyło 21 lipca Buziaki
|
|
#898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zuken cukry mi tak skaczą, pewnie zjem wodę z cytryną. Nie bardzo mam jak zaszaleć...jakieś mięsko i zieleninę zrobię. Dzięki za pamięć Patio, a ja czuję, że urodzisz zaraz po terminie i bedzie to z zaskoczenia. Lilka ty też się szykuj na pordówkę |
|
|
|
|
#899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoja droga zastanawialam sie, z jakiego moczu firmy pozyskuja czysty mocznik, np ten na biochemii urody. Mam go w szafce i wciaz mam watpliwosci ![]() Ja po wizycie. Usg nie mialam, muszę przyjechac do drugiego gabinetu doktora i tam mi zrobi. Dopiero 8 sierpnia. Wedlug wagi w gabinecie przytylam 6 kg od poczatku ciazy. Waze teraz 64,4. Dos5alam skierowanie na rozne badania. Po porodzie niezbedna bedzie diagnostyka, rezonans magnetyczny i prawdopodobnie rehabilitacje. Podobna sytuacja jak u mamuski. Nie wiem dokladnie co lekarze mowiki o jej przypadku, bo za pozno dolaczylam do wątku, ale widzialam, ze wspominala o poszerzonych komorach (jak u nas). Mam nadzieje, ze wystarczy mi sil na to wszystko. Mamuska daje mi wiarę
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Babcia wyszła też z założenia, że prezentów nie może dać bezpośrednio nam, bo to ponoć też jakiś zabobon więc dała te rzeczy mamie tżta, żeby nam przekazała. 
i uwaga GRUBE WEŁNIANE PÓŁŚPIOCHY, które wyglądają jak kalesony, białe z jakimiś przeplotami. Wszystkie metki poodrywane, nawet rozmiaru nie zostawiła i ponoć padły słowa, że "powinny być dobre akurat na wyjście ze szpitala".
Dobrze, że na nic od nikogo nie liczyłam, bo niczego mi nie brakuje przynajmniej

Przecież umiem czytać etykiety

Super czyta się takie dobre wieści. Oby mała ładnie sie rozwijała i wszystko było w porządku
To są cudowne wieści! Wszystkie cieszymy się razem z Tobą
28.06