Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 11:39   #3091
esti87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny robiłyście moz usg 4d? w którym tygodniu najlepiej?
ja mialam w 20t4d i wszystko super bylo widac

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
mój mąż zbytnio się wózkiem nie interesuje. jakiś czas temu komentował ceny, ale jak mu nagadałam to siedzi cicho powiedziałam mu jaki mi się podoba, przytaknął, określił tylko swój typ kolorystyki i w zasadzie tyle

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

piżamki - góra krótki rękaw i rybaczki (wiem że była łososiowo-szara, bardzo mi się podobała), ale u mnie przebrane i były same góry w rozm. S
Zanet to takie byly?http://allegro.pl/show_item.php?item=4451373424 wczoraj wylicytowalam na allegro.. do Twojego opisu by pasowalo

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
esti ja mam też taki puls, a jak pochodzę i się zmęczę to nawet 110 ale 90 to norma u mnie... mi się wydaje, zresztą lekarz gin i kardiolog też to powiedzieli, że anemia ma duży wpływ na to...
a ciśnienie 115/70... spoko loko damy radę

idę sprzątać, bo się wzięłam
A dalej odczuwasz takie kolatanie?jak sie trochu zmecze..pochodze po schodach + dusznosci w powietrzu to tak mi sie robi i pulsk skacze..coz..taka juz nasza ciazowa natura
Stary 2014-07-31, 11:39   #3092
Keithlyn
Zadomowienie

Zanet - sudocrem bardzo dobry krem tylko jak już się coś dzieje z pupą . Na oddziale często go używałyśmy jak pacjenci już mieli odparzenia czy odleżyny... Na co dzień sudocremu bym nie używała bo jest za ciężki i ma w składzie tlenek cynku, który działa wysuszająco Ja zamierzam używać linomagu, a jak pupka będzie luks to mąką ziemniaczaną będe zasypywać Sudocrem zamierzam kupić ten malutki w razie pojawienia się odparzeń...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 11:43   #3093
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
taaa...właśnie mam na sobie zjawiskową kreację czyli stara porozciągana luźna bokserka i wygniecione lniane rybaczki pod brzuchem z rozpiętym guzikiem

no to razem świętujemy

Chodzi mi o ten Linomag ( tak to jest maść )
http://www.funkydiva.pl/wp-content/u...2/05/89421.jpg

Sudocremu nie stosowałam ale od siostry i kuzynki słyszałam, że jest przereklamowany więc nawet nie kupowałam, a jak dostałam gdzieś próbkę to sama stosowałam u siebie na otarcia i odparzenia.

A na poważne odparzenie polecam odpowiednik Tormentiolu ale bez kwasu borowego czyli TORMENTALUM ( u nas zdawał egzamin za każdym razem), rzadko w której aptece jest dostępny od ręki ale ja np. jak szłam do mojej to zamawiałam i na następny dzień już był
ja też zwykły t-shirt i majtki jak jest ciepło, to nawet nie zakładam spodenek

no to dzisiaj balujemy bezalkoholowe oczywiście

tylko takie maści to rzeczywiście doraźnie. a używałyście coś na codzień, by uniknąć odparzeń ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 11:45   #3094
Kasia427
Wtajemniczenie

Esti jeszcze odczuwam to szarpanie koło serducha, ale lekarz powiedział, że jeszcze 3-4 tygodnie nawet mogę odczuwać, dopóki leki nie zaczną działać... dopóki ten magnez się przyswoi... teraz wyszłam na balkon to wcale tak duszno nie jest, jakieś 23 stopnie i wiaterek, ale słonko świeci to jest przyjemnie... myślałam, że będzie ukrop dzisiaj...

Co do kremów do pupy, to ja radzę po każdej kupie pupę myć pod bieżącą wodą, albo nalać sobie wody do miseczki i watką przemyć, troszkę czasu niech dziecko poleży z gołą pupą, wytrzeć do sucha i nie ma szans żeby pupa się odparzyła... później sypnąć pudrem, czy kremem posmarować jak już jest sucha pupka... niestety ale jak się samymi chusteczkami wyciera, a później się smaruje kremem to się szybko pupa odparza... te chusteczki są dobre, ale tak na wyjścia awaryjnie
Stary 2014-07-31, 11:47   #3095
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
ja odczuwam skurcze BH teraz bardzo często, nawet przez kilka godzin w ciągu doby. Nie bolą w ogóle, twardnieje mięsień, a w środku to takie uczucie jakby coś ci leżało na żołądku. Taki ciężar, tylko niżej nie wiem, czy to zrozumiałe. Ale martwi mnie częstotliwość, zwłaszcza w takie upalne dni się nasila. Też macie je tak często?
Mój pępek dalej wklęsły, linea negra nie występuje. Rozstępy- odpukać- też jeszcze nie.
Mnie w upalne dni łapało częściej, ale jak się nie przemęczam, to nie jest źle.Coś porobię w domu i siadam, odpocznę i znów. Jak jeździłam do pracy pociągiem a tam sauna była, to ledwo wysiadałam z pociągu, taki twardy brzuch miałam.

Cytat:
i po zzo można rodzić tylko w 1 pozycji...na leżąco

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

ale słodziaki myszka Minnie fajna
Ja rodziłam w pozycji półleżącej, bo to łóżko do rodzenia też miało różne opcje pochylenia, wieć tak trochę opierałam się nogami o podnóżki, dłońmi trzymałam uchwyty, a tyłek i plecy były podparte na łóżku, w trakcie pozwolono mi wstawać i trochę w kucki poprzeć, o TŻ się oprzeć plecami.

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Ja tam nie mowilam, ale jak potem konsultowalam z kolezankami to tak robia, raz zeby nie przesadzic, dwa ze lepiej sie podczas partych wspolpracuje z pacjentka w pelni odczuwajaca, bo efektywniej prze. Sa dziewczyny ktore nie chca finiszu na zywca i jak tylko zaczynaja czuc ze przeataje dzialac to sie dra o kolejna dawke. Ja sie nie darlam, a nawet jakbym sie darla to i tak bylo juz za pozno
Mysle ze wystarczy powiedziec aneztezjologowi ze sie chce tylko odpoczac a podczas partych w pelni sie kontrolowac. Natomiast zawsze istnieje ryzyko, ze zniwczulenie nie zejdzie na czas.
Ja uwazam ze mialam opcje idealna, hehe, godzinka zniecUlenia i luzik totalny, a potem hardkor z tym najza☠☠☠istazym momentem kiedy dziecko juz WYCHODZI. Serio paietam tdn moment do dzis i to bylo cos najbardziej ekstra w zyciu, ekstaza, nirwana, polaczenie horroru i orgazmu. Niesamowitosc. Szczerze - STRASZNIE na to czekam ponownie. Na te 3 sekundy
Masochistka
Ja ostatni moment porodu pamiętam jako krótki, ostry ból, a potem po sekundzie nagle ulga. Jedyne co czułam, to że już po wszystkim, koniec. TŻ płakał, ale ja teg nie pamiętam. Potem dostałam dziecko i już wszystko było ok, ale nie powiem, żeby nagle zalała mnie fala miłości, poczułam się matką itp. Po 3 godzinach, jak już rodzina wychodziła z TŻ do domu,to pielegniarka zapytała, czy zabrać dziecko, żebym pospała, a ja nie miałam nic przeciwko, po kolejnych 3h mi go przywiozły. Teraz tak syna kocham, że nie wiem czy mozna mocniej, a wydaje mi się, że to uczucie cały czas we mnie wzrasta.

Cytat:
a ja jeszcze z innej beczki. Planuje zakup laktatora miedzy innymi dlatego, ze chcialam odciagac pokarm i na ranne (kolo 4-5 rano) karmienie mąż moglby karmic butelką. On i tak wtedy wstaje, i sam tak chce. Ale wlasnie skojarzylam, ze przez wlaczenie butelki mozna sprawic, ze dziecko nie bedzie chcialo jesc z cycka.Jest faktycznie takie ryzyko, czy da się to zorganizować na codzień? Może kupić ten super- smoczek Medela?
Trudno mi powiedzieć, mój syn dopiero po 3 miesiacach dostał pierwszą butelkę do buzi. Ryzyko, że dziecko polubi bardziej butlę zawsze istnieje.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że plomb amalgamatowych sie juz nie zakłada tylko zwykłe białe cementowe o takich myslałam a 'lepsze' to dla mnie świiatłoutwardzalne
grunt to sie dogadać

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Rosalie - jak tu zajrzysz to mam pytanie bo chyba Ty tez jestes fanką naturalnej pielegnacji mam juz wybrane myjadła dla malucha, jako oliwke do masazu chyba kupie olej ze słodkich migdałow, mam też kokos i oliwe z oliwek tez, ale czym zamierzasz smarować pupe? tez olejami? czy jakis krem (bez cynku) polecasz z fajnym składem, ja przejrzałam rózne i u nas chyba linomag jest sensowny ale mysle cały czas...

wogóle teraz podobno jest tak żeby nie smarowac pupy za każda zmianą pieluchy tylko w razie konieczności....?? macie jakies info?

jak to wyglada w praktyce kochane doświadczone mamy???

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj
Ja na poczatku smarowałam pupkę sudocremem, ale bardzo cieniutką warstwą, potem jak syn podrósł, to już tylko jak coś wyskoczyło albo wieczorem.

Justana, TŻ był ze mną przy porodzie i teraz też będzie, ja od początku mówiłam, że sama sobie tego dziecka nie zrobiłam i teraz sprawca ma mi towarzyszyć, Można oczywiście poprosić mamę, przyjaciółkę, ale ja chciałam TŻ i on nie wspomina tego źle, miał tą niesamowitą możliwośc dotknąć dziecko od razu po porodzie, kiedy jego skóra jest jak aksamit, zobaczyć go nawet chyba chwile przede mną i to jest cudowne przeżycie, on płakał.

Pisałyście o szybkim porodzie na TLC, mój kuzyn jak pojechał z żoną do szpitala rodzić, to rozwarcie rosło i rosło, ale do dychy jeszcze trochę brakowało, to wyszedł na papierosa, chciał jeszcze drugiego zapalić, ale zrezygnował i wrócił do żony, właśnie zaczynała przeć Jakby drugiego zapalił, to by nie zdążył.

Ja byłam u endo, zadowolona z wyników, ale teraz dostałam opieprz, ze za mało przytyłam. Poprzednio (2 miesiące temu) urządziła mi pogadankę, ze za dużo ważę, że ten przyrost będzie jeszcze wiekszy, mam ograniczyć słodycze, fast foody itp. Teraz prawie wcale nie przybrałam, chyba z 0,5kg i ważę 70kg (mam 168cm), więc mnie wypytała co jem, arbuz to nie posiłek, więcej białka bla bla bla. Tylko w pierwszej ciąży też tak miałam, że większość przybrałam w pierwszym trymestrze, bo jedzenie mi pomagało na mdłości, a od 7 miesiaca tylko 1kg. Teraz wazę dokładnie tyle samo, co w pierwszej ciaży na tym etapie, bo mam starą kartę ciąży, a rodzić szłam z wagą 71kg.
Stary 2014-07-31, 11:48   #3096
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Co do kremów do pupy, to ja radzę po każdej kupie pupę myć pod bieżącą wodą, albo nalać sobie wody do miseczki i watką przemyć, troszkę czasu niech dziecko poleży z gołą pupą, wytrzeć do sucha i nie ma szans żeby pupa się odparzyła... później sypnąć pudrem, czy kremem posmarować jak już jest sucha pupka... niestety ale jak się samymi chusteczkami wyciera, a później się smaruje kremem to się szybko pupa odparza... te chusteczki są dobre, ale tak na wyjścia awaryjnie
ale kremem przeciw odparzeniom czy jakimś innym ?
Stary 2014-07-31, 11:51   #3097
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
He he az nie wrocicie z wozkiemwiesz jak to z chlopami jest..jak z dziecmi

Ja ostatnio mojemu marudzilam,ze moze za wszesnie podjelismy decyzje,ze wezmiemy ten od szwagierki..tak mi sie miekko robi..pierwsza dzidzia,tez bym chciala jakis taki super-nowy..troche wam zazdroszcze tych wyborow i poszukiwan.. teraz juz trudno..spacerowke kupie sobie wypasiona..a co..
esti - tętno masz ok
a co do wózka to my też mamy w spadku, niezbyt mi się podoba ale tez pwiedziałam że spacerówke to bede mieć taką jaką chce

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 11:52   #3098
anuszka21
Zakorzenienie

Esti, no własnie chce kupić czarny Bo pozniej bedzie dla siostry, a to i dla dziewczynki i dla chłopca dobry

Czekoladka, a jaka firme pampersów kupiłas w koncu?

Ten linomag tez polecam Moja miała tylko raz w zyciu odparzenie i to własnie ta masc pomogła A na co dzień stosuje puder z rossmanna i czasami smarowałam kremem nivea przeciw odparzeniom. Tez bardzo fajny. Przy małym będzie powtórka z rozrywki. Nie sadze zeby był jakis wrazliwy

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-07-31 o 11:55
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 11:52   #3099
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Chodzi mi o ten Linomag ( tak to jest maść )
http://www.funkydiva.pl/wp-content/u...2/05/89421.jpg
Własnie tym uratowałyśmy to makabryczne odparzenie juz po paru godzinach sladu nie bylo, ja sama używam od dawna na rózne przypadłości

ale mysle czy na co dzień profilaktycznie np. po kupie by nie wystarczył taki http://www.aptekagemini.pl/linomag-b...-a-e-50ml.html
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 11:55   #3100
Kasia427
Wtajemniczenie

Właśnie muszę odgrzebać moje stare karty ciąży, to sobie porównam
Indra ja też bym chciała, żeby mąż był ze mną przy porodzie, ale ktoś musi zostać z dziećmi w domu... jeśli mama nie będzie miała nocki w pracy no to jeszcze ewentualnie pojedzie ze mną, ale raczej się nie nastawiam, bo mama teraz same nocki robi... Na drugi nie zdążył dojechać, choć gnał jak szalony, więc przyjechał, jak już młody był na świecie, a przy pierwszym był i mu się podobało

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
ale kremem przeciw odparzeniom czy jakimś innym ?
wiesz co, ja smarowałam sudocremem albo bepanthenem, a jak nie miałam to i pudrem dla dzieci... zależy co kupiłam
Stary 2014-07-31, 11:58   #3101
esti87
Rozeznanie

[QUOTE=anuszka21;47528137]Esti, no własnie chce kupić czarny Bo pozniej bedzie dla siostry, a to i dla dziewczynki i dla chłopca dobry

Czekoladka, a jaka firme pampersów kupiłas w koncu?

Ten linomag tez polecam Moja miała tylko raz w zyciu odparzenie i to własnie ta masc pomogła A na co dzień stosuje puder z rossmanna i czasami smarowałam kremem nivea przeciw odparzeniom. Tez bardzo fajny. Przy małym będzie powtórka z rozrywki. Nie sadze zeby był jakis wrazliwy [/QUOT

dobry wybor.. zgrabny..ja bym go wziela..i jeszcze teraz promocje maja

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
esti - tętno masz ok
a co do wózka to my też mamy w spadku, niezbyt mi się podoba ale tez pwiedziałam że spacerówke to bede mieć taką jaką chce
Keithlyn-my bedziemy buszowac w spacerowkach
Stary 2014-07-31, 12:09   #3102
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Zanet - sudocrem bardzo dobry krem tylko jak już się coś dzieje z pupą . Na oddziale często go używałyśmy jak pacjenci już mieli odparzenia czy odleżyny... Na co dzień sudocremu bym nie używała bo jest za ciężki i ma w składzie tlenek cynku, który działa wysuszająco Ja zamierzam używać linomagu, a jak pupka będzie luks to mąką ziemniaczaną będe zasypywać Sudocrem zamierzam kupić ten malutki w razie pojawienia się odparzeń...
Ja sudocrem dostałam w próbkach w tych malutkich słoiczkach, ani razu sama nie kupiłam. Chyba jeszcze go mam.
Teraz mam małe bepantheny, ale może linomag jeszce dokupię.

Cytat:
Esti jeszcze odczuwam to szarpanie koło serducha, ale lekarz powiedział, że jeszcze 3-4 tygodnie nawet mogę odczuwać, dopóki leki nie zaczną działać... dopóki ten magnez się przyswoi... teraz wyszłam na balkon to wcale tak duszno nie jest, jakieś 23 stopnie i wiaterek, ale słonko świeci to jest przyjemnie... myślałam, że będzie ukrop dzisiaj...

Dzieci kochają leżenie z gołą pupką i machanie nóżkami, my myliśmy wodą tylko wieczorem i jak byliśmy we dwoje, a pod kran to na obsranie po pachy A puder to chyba dla dziewczynek nie bardzo?

Cytat:
Właśnie muszę odgrzebać moje stare karty ciąży, to sobie porównam
Indra ja też bym chciała, żeby mąż był ze mną przy porodzie, ale ktoś musi zostać z dziećmi w domu... jeśli mama nie będzie miała nocki w pracy no to jeszcze ewentualnie pojedzie ze mną, ale raczej się nie nastawiam, bo mama teraz same nocki robi... Na drugi nie zdążył dojechać, choć gnał jak szalony, więc przyjechał, jak już młody był na świecie, a przy pierwszym był i mu się podobało

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

wiesz co, ja smarowałam sudocremem albo bepanthenem, a jak nie miałam to i pudrem dla dzieci... zależy co kupiłam
Mam nadzieję, że nam się uda tak wszystko zorganizować,żeby moja mama albo babcia mogły przyjechać do Stasia, a TŻ ze mną pojechał. Babcia jest raczej dostępna, mam nadzieję, że w listopadzie zdrowa będzie. Syn urodził się o godzinie 0.25 w nocy, zobaczymy teraz.

Ostatnio Staś cały czas mnie wypytuje o różne rzeczy związane z dzieckiem i wykazuje duże zrozumienie dla moich ograniczeń. Pytał, czy jak dzidziuś będzie się rodził, to czy on może na to patrzeć. Jakoś wybrnęłam, że nie, ale był bardzo zdziwiony, że moze się to wydarzyć w nocy, bo wtedy ludzie, także dzidziusie w brzuchu śpią

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Ja chcę kupić jedną paczkę pieluch jedynek i jedną dwójek, przy synu miałam od razu dwójki, zużyłam 3 paczki, w tym jedną dostałam, końcówka to już na styk były, teraz nie chcę dużo tych małych kupować, bo zaoszczędzę,a potem co z nimi zrobię? Jakby dziewuszka była malutka, to zawsze można dokupić.
Stary 2014-07-31, 12:36   #3103
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Dzieci kochają leżenie z gołą pupką i machanie nóżkami, my myliśmy wodą tylko wieczorem i jak byliśmy we dwoje, a pod kran to na obsranie po pachy A puder to chyba dla dziewczynek nie bardzo?
wczoraj nawet z mamą rozmawiałam właśnie o pudrach mówiła, że używała, i zasłaniała palcem dziurkę itp. by nie naleciało...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

właśnie zrobiłam sobie koszyk na gemini.
nie muszę tego kupić dzisiaj? może tak być kilka dni prawda? chciałabym jeszcze doczytać o kilku rzeczach i przemyśleć zasadność zakupu
Stary 2014-07-31, 12:42   #3104
Indra83
Wtajemniczenie

Włąśnie poczytałam, bo ja u syna też pudru nie stosowałam, teraz też nie chcę, może się jednak zbierać i przytykać otworki, to po co ?

Idę robić placki z cukinii i ziemniaków, TŻ ma awarię pleców i leże dziś w domu. Gorzej niż z dzieckiem:brzyda l:
Stary 2014-07-31, 12:44   #3105
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Włąśnie poczytałam, bo ja u syna też pudru nie stosowałam, teraz też nie chcę, może się jednak zbierać i przytykać otworki, to po co ?

Idę robić placki z cukinii i ziemniaków, TŻ ma awarię pleców i leże dziś w domu. Gorzej niż z dzieckiem:brzyda l:
ja na razie też się nie decyduję chyba....zobaczę w praniu jak wyjdzie....
Stary 2014-07-31, 12:56   #3106
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja przy corci stosowalam puder z Nivei, tylko ze ona z lata , u nas zadne oliwki sie nie sprawdzily bo potowki jej sie robily a po puderku nic , zasypywalam tylko tam gdzie zgiecia i pupke tez czasem.
Sudocrem wogole sie nie sprawdzil, dobrze ze nie mialam kupionego, dostalam probke w szpitalu i raz posmarowalam to cala dupka w ogniu byla, po bepanthenie odrazu byla poprawa wiec przy nim zostalismy.
Wiec i tym razem kupilam ta masc, pomaga na wszystko , na poranione sutki tez. A zasypki poki co nie kupuje, zawsze moge dokupic jakby co.

Anuszka pampersy z pampersa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 13:01   #3107
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet to takie byly?http://allegro.pl/show_item.php?item=4451373424 wczoraj wylicytowalam na allegro.. do Twojego opisu by pasowalo
tak, dokładnie ta piżamka na żywo jest bardzo ładna

przepraszam, że dopiero teraz odpisałam, ale nie wiem jakim cudem przeoczyłam posta...

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-07-31 o 13:02
Stary 2014-07-31, 13:02   #3108
aleska
Raczkowanie

Cytat:

hm no to takie uczucie zdarza mi się może z 1-2 razy dziennie, ale myślałam że to mała się wypycha bo kiedyś jak mialam takie uczucie, to było "jajeczko" z jednej strony ale ostatnio nie było tego jajeczka, więc może rzeczywiście te skurcze B-H takie pojedyncze....muszę to poobserwować....
Mam podobnie i też zastanawiam się, czy to mały się wypycha, czy to te skurcze. To takie lekkie twardnienie brzucha w dolnej części, robi się "jajo"z jednej strony, uczucie wypychania. Nie boli i pojawia się zazwyczaj wieczorem.

Cytat:
a ja jeszcze z innej beczki. Planuje zakup laktatora miedzy innymi dlatego, ze chcialam odciagac pokarm i na ranne (kolo 4-5 rano) karmienie mąż moglby karmic butelką. On i tak wtedy wstaje, i sam tak chce. Ale wlasnie skojarzylam, ze przez wlaczenie butelki mozna sprawic, ze dziecko nie bedzie chcialo jesc z cycka.Jest faktycznie takie ryzyko, czy da się to zorganizować na codzień? Może kupić ten super- smoczek Medela?
Ja planuję zakup butelki Medela calma. Czytałam same super opinie (hmm, może to marketing szeptany?), że nie zaburza odruchu ssania i jest najbardziej zbliżona kształtem do piersi kobiety, a nie tylko do sutka. Z tej butelki mleko nie poleci, dopóki dziecko nie będzie ssało - a z większości butelek mleko jednak leci albo kapie samo.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Ja też śpię na takiej dużej literce C, jest super wygodna
Też mam poduchę w kształcie litery C i jestem zadowolona. Nawet nad morze ją zabrałam Bardziej przydaje mi się nawet w dzień niż w nocy. Służy mi głównie za podnóżek albo podparcie pod plecy. Lubię się nią owinąć, jak siedzę, wtedy mam podpórkę pod plecy, pod kolana i mogę dodatkowo trzymać na niej laptopa
Paradoksalnie gorzej mi się z nią śpi. Konstrukcja jest taka, że głowę się trzyma na zagięciu litery c, a dla mnie jest tak niewygodnie. Ale ja i tak śpię na poduszce ortopedycznej. Więc zazwyczaj po prostu robię z niej podpórkę pod nogi i pod brzuch. Jak parę dni temu napierdzielał mnie w nocy kręgosłup, świetnie też sprawdziła się jako odciążenie pleców.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 13:05   #3109
Zanet84
Zakorzenienie

ja powoli uciekam, bo zaczynam mieć saunę w pokoju
do wieczorka
udanych wizyt dzisiaj !

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Mam podobnie i też zastanawiam się, czy to mały się wypycha, czy to te skurcze. To takie lekkie twardnienie brzucha w dolnej części, robi się "jajo"z jednej strony, uczucie wypychania. Nie boli i pojawia się zazwyczaj wieczorem.
właśnie wydaje mi się, że jak jest jajo to jednak dzidzia tzn. ja jajo mam zawsze w boku z prawej lub lewej strony

ale np. przed chwilą brzuch mi się napiął cały na kilka sekund....nie bolało, ale tak jakbym czuła jego ciężar...i to był chyba skurcz B-H
Stary 2014-07-31, 13:26   #3110
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja wlasnie czekam w aucie na parkingu przed kauflandem; wiazadla tak mnie ciągną ze nie dam rady łazić i robić zakupów... mama poszła sama...

Aleska z TT, Lovi i Aventu też samo mleko nie poleci ze smoka tylko trzeba ssać... z nuka chyba tez nie o ile dobrze pamietam.. chyba ze z tego smoczka do kaszki..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-31, 13:33   #3111
aleska
Raczkowanie

Cytat:

Aleska z TT, Lovi i Aventu też samo mleko nie poleci ze smoka tylko trzeba ssać... z nuka chyba tez nie o ile dobrze pamietam.. chyba ze z tego smoczka do kaszki..
Wyczytałam, że przy tych innych butelkach dziecko łatwiej ssie, przez co może się rozleniwić i zniechęcić do piersi. A przy medeli podobno musi się trochę bardziej namęczyć - tak jak przy piersi - żeby poleciał pokarm.
Ale nie wiem, ile w tym prawdy, a ile marketingu.

Medela jest niestety dość droga w porównaniu do innych butelek
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 13:34   #3112
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
ja też zwykły t-shirt i majtki jak jest ciepło, to nawet nie zakładam spodenek
Ja tak samo - siedzę w tunice i nic mnie nie obchodzi Jak kurier przyjedzie, na szybko w szorty wskoczę

Cytat:
Futbolowa moja szwagierka byla raz z bolem a raz z ''niby '' bolem na NFZ miala wszystko bezplatnie..doplacila tylko 30 zl do swiatloutwardzanej plomby
To i tak nie tak źle, myślałam, że to kilkaset zł kosztuje Bo kiedy nie miałam jak dojeżdżać do mojego dentysty, szłam do kobiety niedaleko siebie. I ona niby ma jakąś umowę z NFZ, ale i tak płaci się tyle, co prywatnie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Najlepiej iść do dentysty. Pomoc doraźna to tak jak dziewczyny pisały, że paracetamol albo płukanka z wody i sody. Łyżeczka sody na pół szklanki przegotowanej wody i płukać. )
Wiadomo, wybiorę się. przy czym przed snem mnie tak to zaatakowało, że pomyślałam o jakiś sprawdzonym przez Was domowym sposobie. Dzisiaj już nie boli, ale dziura jest, więc nie ma co tego ignorować, tylko leczyć, póki nie jest najgorzej.

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Futbolowa, Ty jesteś specem od książek znasz może jakieś sposoby czy cwiczenia na technikę szybszego czytania? Bo ja mam wrażenie ze robię to dokładnie ale zbyt wolno. I chyba dlatego nie lubię książek czytać bo mi na to szkoda czasu. A niektórzy to książki wręcz połykają
Ściągałam kiedyś jakieś ćwiczenia z chomika, na pewno tam coś znajdziesz. Wiem też, że są specjalne strony i kursy, ale z reguły płatne, a i nie zawsze skuteczne [przyjaciółka moja była i nie bardzo przyniosło to efekt ]. Pamiętam z książek, że na pewno pomaga używanie np. ołówka czy patyczka, którym wodziłoby się po tekście - dzięki temu wzrok jest bardziej skupiony. Z ćwiczeń z kolei pamiętam trenowanie oka na zasadzie 'niech widzi więcej' [coś w stylu poszerzania pola widzenia - wiem, że wykonywałam coś takiego, być może na podstawie książki 'Ucz się i myśl', ale tak naprawdę nie pamiętam, bo sporo różnych poradników w swoim życiu przerobiłam

A, no i oczywiście największym problemem jest to o czym piszesz - nadmierne skupianie się na każdym słowie. Ja już tak nie czytam - obejmuję wzrokiem większą partię tekstu i wszystko do mnie dociera. Pewnie dzięki temu z czytaniem idzie mi tak szybko.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 13:49   #3113
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Wyczytałam, że przy tych innych butelkach dziecko łatwiej ssie, przez co może się rozleniwić i zniechęcić do piersi. A przy medeli podobno musi się trochę bardziej namęczyć - tak jak przy piersi - żeby poleciał pokarm.
Ale nie wiem, ile w tym prawdy, a ile marketingu.

Medela jest niestety dość droga w porównaniu do innych butelek
Mialam kiedys worki do przechowywania mleka z tej firmy.. tez slyszalam dobre opinie, ale butelek nigdy nie mialam... ale tersz kazdy producent zachwala ze butelka jak piers matki, ze taki sam kształt itd trzeba po prostu sprawdzić co dziecku będzie odpowiadać....

Stary 2014-07-31, 14:28   #3114
esti87
Rozeznanie

Cytat:

skąd ja znam niedyspozycje tz..zwykly katar to juz tragedia..

Cytat:
tak, dokładnie ta piżamka na żywo jest bardzo ładna

przepraszam, że dopiero teraz odpisałam, ale nie wiem jakim cudem przeoczyłam posta...
nic sie nie staloznalazlam ja wczoraj na allegro i pomyslalam,ze napewno bd wygodniejsza niz te wszystkie koszule dla karmiacych. u nas w szpitalu mozna miec spodniew koszuli bd sie słaniała do rozwoju akcji,potem to juz tylko ta pizamka albo kupilam w reserved taka w panterke-dlugie gacie
Stary 2014-07-31, 14:42   #3115
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

ela ja tez mialam wczoraj klipsa,jak odeszlam od kasy zaczelo wyc..juz dawno nie bylam w takim centrum uwagi

)
tylko, że ja swojego doniosłam do domu aż sie boję jak na mnie zareagują

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

wogóle teraz podobno jest tak żeby nie smarowac pupy za każda zmianą pieluchy tylko w razie konieczności....?? macie jakies info?

jak to wyglada w praktyce kochane doświadczone mamy???

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj
też tak słyszałam, swojego smarowałam przy każdej zmianie, ale pod koniec pieluch tylko wtedy jak widziałam, że potrzeba

co do kremów wszelkich
myślę, że i tak dużo zależy od skóry dziecka i to od tej strony trzeba patrzeć moim zdaniem, a nie klasyfikować, że ten krem jest dobry, a ten nie

ja używałam chusteczek nawilżanych i sudocremu i nigdy nie miał odparzonej pupy....
no dobra raz miał, ale wtedy miał coś z brzuchem i megakwaśne kupy z niego wylatywały co chwilę, więc to od tego
poza tym nigdy nie miał najmniejszego odparzenia, a dlłłllłuuuugo nosił pieluchy

moje pakowanie ruszyło mocno naprzód właśnie odpoczywam chwilkę
Johny u dziadka, w samotności lepiej mi poszlo
niedługo będę się zbierać, bo jeszcze do tego TESCO muszę skoczyć

ciekawe co tam w brzuchu słychać
dzięki za kciuki

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-07-31 o 14:43
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 14:57   #3116
Kasia427
Wtajemniczenie

Ela zgadzam sie w 100 % ! Dla jednego dziecka sudocrem bedzie idealny, a dla drugiego puder, a dla trzeciego linomag nie ma co teraz polecać, bo roznie moze byc..
Tak samo z chusteczkami, jednemu dziecku dada nie zaszkodzi, a drugiemu zrobi skorupę na pupie :/ no jest różnie..
Daj znać co tam na wizycie

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Ja pierdziele moje dzieci tak mi dają popalić, że już nie ogarniam :/ jakiś dzień świra mają czy co...

Stary 2014-07-31, 15:08   #3117
Kostka09
Zakorzenienie

u mnie grzmi i zrobiło sie strasznie ciemno...

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Ela zgadzam sie w 100 % ! Dla jednego dziecka sudocrem bedzie idealny, a dla drugiego puder, a dla trzeciego linomag nie ma co teraz polecać, bo roznie moze byc..
Tak samo z chusteczkami, jednemu dziecku dada nie zaszkodzi, a drugiemu zrobi skorupę na pupie :/ no jest różnie..
.
dokładnie to chyba jest najistotniejsze
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 15:10   #3118
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Daj znać co tam na wizycie

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Ja pierdziele moje dzieci tak mi dają popalić, że już nie ogarniam :/ jakiś dzień świra mają czy co...

Macie racje z Elą, dlatego też nie ma co robić moim zdaniem wielkich zakupów i opakowań niektórych rzeczy, bo jak sie nie przyjmą, to trzeba komuś oddać. A jak jakiś krem czy chusteczki będą ok, to można kupić czy zamówić więcej.
U mnie też sudokrem był ok, ale nie kupię teraz tego największego opakowania, dopóki nie przetestuję mniejszego opakowania. Z innymi rzeczami tak samo.
Stary 2014-07-31, 15:22   #3119
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja przy corci stosowalam puder z Nivei, tylko ze ona z lata , u nas zadne oliwki sie nie sprawdzily bo potowki jej sie robily a po puderku nic , zasypywalam tylko tam gdzie zgiecia i pupke tez czasem.
Sudocrem wogole sie nie sprawdzil, dobrze ze nie mialam kupionego, dostalam probke w szpitalu i raz posmarowalam to cala dupka w ogniu byla, po bepanthenie odrazu byla poprawa wiec przy nim zostalismy.
Wiec i tym razem kupilam ta masc, pomaga na wszystko , na poranione sutki tez. A zasypki poki co nie kupuje, zawsze moge dokupic jakby co.

Anuszka pampersy z pampersa
Ja tez kupie bephanten tylko który lepszy? Krem czy maść? Używałam na tatuaż i maść była dla mnie trochę za tłusta jak miałam bluzkę zakładać ale dla dzieci sama nie wiem
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 15:30   #3120
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

nic sie nie staloznalazlam ja wczoraj na allegro i pomyslalam,ze napewno bd wygodniejsza niz te wszystkie koszule dla karmiacych. u nas w szpitalu mozna miec spodniew koszuli bd sie słaniała do rozwoju akcji,potem to juz tylko ta pizamka albo kupilam w reserved taka w panterke-dlugie gacie
o to nawet nie wiedzialam

kurcze dostalam meila od HealthWorld rano ze dziekuja za wplate , a przed chwila przyszel meil ze wyslali towar za pobraniem zgodnie z ustaleniami, napisalam juz do nich ze to jakas pomylka jest i ze 2 raz nie bede placic za towar, czekam co odpisza

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja tez kupie bephanten tylko który lepszy? Krem czy maść? Używałam na tatuaż i maść była dla mnie trochę za tłusta jak miałam bluzkę zakładać ale dla dzieci sama nie wiem
masc
ja czasem i teraz smaruje mlodej pipke jak mowi ze ja szczypie
a u niemowlaczka to wlasnie ta masc trzyma sie pupki nawet po sikaniu dzieki czemu chroni przed odparzeniami

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości