|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Idę jutro do pracy, zobaczyć w ogóle jak się będę czuła. Najwyżej w weekend z Tż zdecyduję co dalej
Zrobiłam sobie przykładowy koszyk w Gemini i chyba też się skuszę, tym bardziej że wiele rzeczy jest w tych samych cenach co na allegro (albo i taniej) a załapię się na darmową wysyłkę
|
|
#3122 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi po goleniu Bozenki wyskoczyly takie krostki i potraktowalam je ta mascia i przeszlo..i dziewczyny mowia,ze wentile tez mozna nia smarowac![]() Cytat:
ma sie ''wietrzyc''fufke i Rutkowski tego ''stara sie ''pilnowac ale reszta ''bialych''nie zwraca uwagi do obchodu tylko gacie w dol jak beda sprawdzac nadwozie podczas obchodu tylko oblukali i zapytali czy cos dolega powaznego i finito jak ja odwiedzilam z rana to w szoku bylam,ze tak dobrze wyglada..lekki makijaz,fajna fryzurka i dres.. mowi,ze ok.5 nad ranem pielegniarka z korytarza wola:``mamusie zapraszam po dzieci``nie dopytalam jak jest w nocy z karmieniem..chyba daja z butli .. ja tak wlasnie patrze i u HealthWorld kupilam jakis msc temu dodatkowa posciel do lozeczka i pamietam,ze nie bylo problemu ![]() mialam w koszyku wanienke i inne takie i ciagle mi wyskakiwal blad a ja klikalam kup i kup i na maila mi przyszlo,ze kupilam 7 zestawow napisalam gostkowi maila i nie bylo problemu..odpisal mi,ze myslal,ze sie 7 raczkow spodziewam
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-07-31 o 16:00 |
||
|
|
|
#3123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie no, żartuję, ale też jakaś super. No i nie wiem czy tą Medelę kupować, czy narazie spróbować Avent, czy cisnąć się tylko z cyckiem przez kilka miesięcy...
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak bratowa mi mowila ze zabieraja dzieci na noc, przynajmniej mozna sie wyspac, a i ponoc podklady poporodowe tez daja i nie trzeba miec,tak samo ubranka dla dziecka no ja czekam co mi odpisza bo nie zamierzam sie jutro denerwowac przy odbiorze
|
|
#3125 |
|
Raczkowanie
|
sloneczko witaj w trzecim trymestrze
![]() elapowodzenia na wizycie ![]() Kostkazgadzam sie z Indra i Kasia jednemu maluszkowi moze cos przypasowac a drugiemu nie. Ja rowniez chce robic tak, jak Kasia napisala, myc malucha pod woda za kazdym razem i wietrzyc, ale z dziewczynkami jest o tyle prosciej, ze one nie sikaja na odleglosc wszystkie pudry sa dla mnie wielkim NIE, czytalam kiedys o tym, unosi sie ten proszek w powietrzu i jest wdychany do plucek przez malucha![]() Krem chec uzywac tylko jesli faktycznie sie pojawi juz odparzenie, normalnie bede uzywala oleju kokosowego, ktory zreszta tez spkojnie moze zastapic kremy na odparzenia (mimo tego, ze nie zawiera w sobie ani alantoiny ani lanoliny ani tym bardziej cynku).a jesli juz bede zmuszona to albo Weleda krem nagietkowy na odparzenia albo earth friendly baby krem z czerwona konieczyna (ten pierwszy zawiera cynk, ale jest jako jeden z ostatnich na liscie, a ten drugi nie). Mam nadziele, ze chociaz troche pomoglam ![]() Esti, Justana sliczne ciuszki ![]() Ja tez wczoraj kupilam malej znowu pare ciuszkow (body i koszulki na 3-6msc) zamiast sie skupic na tym, co potrzebuje (przescieradelka, termometr itp.) to ja caly czas tylko ciuchy kupuje Przepraszam,ze tak ogolnie tylko odpisalam, ale musze sobie odpuscic dzisiaj komputer, zdecydowanie za duzo czasu siedze przed komputerem (8 godzin w pracy), ipadem lub telefonem (bardzo czesto reszta dnia).wzrok mi sie pogorszyl bardzo w ciazy, ostatnio jak kupowalam soczewki to musialam kupic -1.5 i -1.75 a jeszccze miesiac przed zajsciem w ciaze, jak kupowalam okulary to mialam wade -1.00 w obu oczach.Wam tez pogorszyl sie wzrok w ciazy? Uciekam robic obiad, zapiekanka z makaronu i warzyw, od wczoraj sie jej nie moge doaczekac ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- P.s. we wszystkich szpitalach w PL zabieraja dzieci od matki? A rodzi sie na osobnej sali takiej pojedynczej, czy jak sa inne porody to jest jedna wielka sala oddzielona tylko parawanem? Wiem, ze pytanie jest tendencyjne, ale nie mam sie kogo zapytac (moja mama ostatni raz rodzila prawie 30 lat temu, siostra rodzila w UK a jedyna kolezanka, ktora ma juz dziecko korzystala z prywatnego szpitala)a bardzo mnie ciekawi, jak to w Polsce wyglada. |
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam gdzie rodzilam poprzednio dziecko jest z matka caly czas, a co do porodu to ja akurat rodzilam na pojedynczej, a w tym szpitalu gdzie teraz bede rodzic jest sala wlasnie odzielona parawanami tylko ![]() Esti wlasnie zapytaj kolezanke
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nie zabierali dziecka w ogole, caly czas byl ze mną. A porody oddzielone sciankami. Chyba ze rodzinny to wtedy osobny pokoj. Ale to i tak zalezy od szpitala.
Siedze w kolejce, trochę mi zejdzie. ... :/ i juz sie zamartwiam, bo bylo juz wazenie u poloznej i schudlam pol kilo.... Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Tam gdzie ja rodziłam były tylko sale pojedyncze i mozna bylo z mezem czy osoba towarzyszaca rodzic.. bylo ich kilka i kazda miala owocową nazwę
Rosalie mi tez sie wzrok pogorszył, niestety ciągle wiszę na telefonie lub laptopie... ja z daleka nie widze, nosze okulary do jazdy autem i do ogladania tv, a teraz czuje ze bardziej mi sie rozmywa wzrok :/ Ja ide robic teraz mozarelkę z pomidorami.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzieci są z matkami, ale jeśli kobieta sobie życzy to pielęgniarki noworodkowe zabiorą dziecko na jakiś czas. U mnie zabrały zaraz po porodzie, ale przywiozly po 3h na karmienie.
Sale porodowe są 2 oddzielne. Pokoje są 2 i 3 osobowe z łazienką, są też jednoosobowe, ale głównie dla kobiet po cesarce. Ja dostałam jedynkę po znajomości. Mój wzrok jakoś się trzyma, miałam w maju badania okresowe w pracy, to dalej mam-2 i-1,75. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ela, ty jesteś straszna chudzinka, jedz kobieto ![]() Ja dostałam opieprz od endo, że nic nie przytylam przez 2 miesiące. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela
Ja po porodzie nie chcialam sama lezec, no i trafilam na fajne dziewczyny, przegadalysmy cala noc.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi było samej bardzo dobrze, jakaś mało towarzyska jestem, tym razem też bym tak chciała. Robiłam małemu zdjęcia, książkę poczytalam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
ale oberwanie chmury u nas...
ledwo dojechałam, rzeka zamiast ulicy.. wszystko dobrze z małą, waży 620 gram ![]() jakaś taka padnięta jestem dzisiaj, u ginki strasznie duszno, a wyczekałam się z więcej jak godzinę, potem zawiozłam do koleżanki zwolnienie, żeby zaniosła do pracy, w sklepach jeszcze kupiłam ostatnie rzeczy na wyjazd i padam na twarz w Terranovej jakie obniżki.... jakość może średnia, ale wzięłam parę rzeczy
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyjezdzacie jutro? kurcze jestem juz zla bo wyslalam juz 6 wiadomosci do tego sprzedawcy i zero odzewu, dzwonilam nie odbiera, normalnie dostaje nerwicy bo poczytalam opinie i ma tez duzo negatywnych
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę na grillu i jest tu typiara w 19 tygodniu. Nie zna jeszcze płci, ale do brzucha mówią "on" bo jej mąż twierdzi ze to na pewno chłopak bo zona czasami coś mądrego powie. A jak ona mówi do brzucha ona to on ją poprawia na "on" masakra ;/ juz chciałam mówić czy jak się okaże dziewczynka to czy ja do adopcji oddadzą ;/
|
|
|
|
#3136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle wyszłam ze szkoły z 3 reklamówkami gadżetów: 3 czasopisma o dzieciach, miliard ulotek, próbki kosmetyków, 2 pieluchy, 2 wkładki laktacyjne i łyżeczka
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Rosalie oj jak ja Cię rozumiem
my dziś pojechaliśmy do koleżanki, dała nam kolejną siatę ciuszków a ja jeszcze zajrzałam do pepco i kupiłam chyba 10 nowych mąż mówi, że jestem chora naprawdę muszę skupić się na butelkach i innych rzeczach z wyprawki, bo póki co same ciuszki i już mam ich dość ![]() Ela dobrze, że mała pięknie rośnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- A pieluszki to mam zamiar kupić jedno opakowanie 1 firmy pampers i jedne 2 dady. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dopiero po południuCytat:
3maj sie tam ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka no dobre towarzystwo
Ela a czemu tak pozno wyjezdzacie? Gdzie sie zatrzymujecie? W hotelu czy w jakims pensjonacie? Fajnie, ze daja Wam ze szkoly rodzenia tyle gadzetow.. no ja mialam sie zapisac, ale jakos nie mialabym nawet czasu tam chodzic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze szkoły rodzenia.... wpadliśmy do tesco i dorwałam stanik do karmienia za 11 zł
był przeceniony na 18 zł, a tu na kasie niespodziewajka i 11 zł ![]() A ja jutro na gluukozeee mam być przed 8 ...Cytat:
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
a u nas nareszcie padało i było chłodniej. Przyjemnie było nareszcie pooddychać głębiej, i twardnienie brzucha prawie odpuściło!
zaczyna mnie łapać panika porodowa. Strasznie się boję, jestem kompletnie nie wytrzymała na ból, zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki...
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- a w którym szpitalu ? Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-07-31 o 21:24 |
|
|
|
|
#3144 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny.
Padam na pyszczek po całym dzisiejszym dniu. Zjechaliśmy całą Warszawę wzdłuż i wszerz ale warto było Po pierwsze zapisałam nas do szkoły rodzenia ![]() Po drugie naoglądałam się dziś tyle wózków co nie miara. I wiecie co? Mam jeszcze większy dylemat niż przed oglądaniem. Pani w sklepie polecała nam ( na tereny podmiejskie) Lupo Comfort i X-Lander X-Move. Pierwszy 1,400zł drugi 2,400zł. Tylko, że oba wydawały mi się jakieś takie delikatne i gondole małe. Szczególnie w oczy mi się rzuciło to, że obie gondole są bardzo zwężane w nóżkach. I to wydaje mi się niefajne z uwagi na to że my maluszka przełożymy do spacerówki ok.czerwca malec będzie miał 7 miesięcy więc nie wiem jak dziecko ma się tam wygodnie pomieścić I to we mnie wzbudziło dylematy.... Nie wiem co teraz???!!!!!!! Za to stały w sklepie wózki firmy Emmaljunga. Powiem Wam, że to chyba Mercedes wsród wózków... alez one się prowadzą Tylko ich ceny....eghm... słoneczko gratuluję III trymestru ![]() Kostka cudny wózek Dziś weszłam na wagę... nie przytyłam !!!!! waga stoi w miejscu prawie 2 tygodnie ![]() Nadal ważę 69.5kg.... czyli jeszcze 7 z przodu brak... uuuufffffffff ![]() To prawda, jestem skonana ale było miło ![]() Cytat:
![]() Frau pięknie to opisałaś... aż mi łzy stanęły w oczach ze wzruszenia. Cytat:
Cytat:
Ja też mam cały czas mętlik w głowie co do rozmiaru kombinezony na zimę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/ktc-olej-kokosowy-...429864954.html http://allegro.pl/olej-kokosowy-200m...463385375.html http://allegro.pl/olej-kokosowy-100-...435868720.html
|
|
#3146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektórzy mają nasr..ne we łbach (przepraszam za wyrażenie ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Fiorella ja używam do włosów i ciała tego olejku http://allegro.pl/parachute-naturaln...413875690.html i też chcę stosować go u malca tylko nie jestem pewna czy akurat ten co jest dla mnie dobry będzie dobry dla dziecia... może Rosalie cos podpowie
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a macie już jakieś rozstępy? Jak tak to gdzie? duże? ja jeszcze nie ale już mnie swędzi skóra...
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
w Rydułtowach
Cytat:
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam po wizycie:
Gin mocno zmartwiony moją sytuacją, a raczej skurczami i napinaniem się brzucha :| Aż taki smutny się zrobił. Podłączyli mnie pod ktg skurczowe i położna powiedziała (siedziała ze mna cały czas), że faktycznie coś widać. Przez pierwsze 10 min szczególnie, później im dłużej leżałam tym było lepiej. I to było tez tak, ze ja mówiłam położnej kiedy czuję, że mi się napina - potwierdziło się to z ktg, tzn. pokazywało skurcze w tym czasie, także o tyle dobrze, ze teraz wiem, iż tego nie mylę z czymś innym. Gin potwierdził, że szyjka skrócona (niestety nie wiem ile, dyskutowałam z nim, zadawał sporo pytań), przy badaniu ręcznym stwierdził że na szczęście zamknięta. Kazał dalej brać asparginu aż tyle, powiedział, że mam no spę odstawić bo "to pic na wodę" a skoro mam alergię, to nawet jeśli występuje dopiero przy wyższych dawkach, to dziecko od małych już odczuwa także mam nie brac. Powiedział, że najlepszym wyjściem byłby Fenoterol, ale już się go nie stosuje, także jesteśmy w kropce i zostaje tylko ten magnez... Zabronił mi chodzić teraz do szkoły rodzenia a miałam nadzieję, że choć tutaj pójdę... na basen pomoczyć sie raz na jakiś czas też nie mogę. Do 28.08 mam dalej leżeć, "oglądać seriale" i " ja panią błagam, niech pani wytrzyma chociaż ten miesiąc". no i jakby robiło się też tak jak będę leżeć to mam dzwonić...Maluszka obejrzał tylko z grubsza, bo mówi, że badanie anatomii płodu zrobi jak przyjdę w 25+9 tc. Tym bardziej, że w szpitalu wszystko pomierzyli, obejrzeli i mamy z tego rozpiskę jako połówkowe. Maluszek ważył dziś 480g, kopał i boksował mnie rączkami hehe te boksowanie też czułam. Myślałam, że on mnie tak lekko kopie, a później gin robił usg i w tym miejscu okazało się, że ma główkę z łapkami na górze ściśniętymi w pięści i nimi mnie puka Nogami też wywijał łobuziaka.Brzuch mnie dziś mocno boli
|
|
|
|
#3150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

napisalam gostkowi maila i nie bylo problemu..odpisal mi,ze myslal,ze sie 7 raczkow spodziewam
nie no, żartuję, ale też jakaś super. No i nie wiem czy tą Medelę kupować, czy narazie spróbować Avent, czy cisnąć się tylko z cyckiem przez kilka miesięcy...

23.06.2011
mam być przed 8 ...