Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 23:28   #1231
sweetsunday
Raczkowanie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Fajnie wygląda, krawat mi się podoba.
a dziękuję, ciężko było znaleźc to , co sobie TŻ umyślił

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, 10 dni przed slubem TŻ skrecił kostkę i ma pościeraną lewą nogę i ręke. Jechał na skuterze i zaciął mu się gaz. Ratował się wyciagnieciem kluczyka i w tym momencie kierownica mu odbiła, on spadł na ziemię, pęd skutera sprawił, że szurnął jeszcze tak z 1,5 metra, lewa noga została z tyłu i ostatecznie skuter przewrócił sie na niego. Dzieki Bogu, że na podwórku , które nie jest utwardzone, a nie na szosie bo odwoływalibysmy wesele. Chce mi sie płakac. Lekarz niby powiedział, że do 3 dni bedzie go boleć a do 5 mu powinno zejść tylko musi chodzić o kuli i usztywnić kostkę. Dał jakieś maści. Ale boje się, że podczas wesela sobie nadwyręży... Jeszcze w sobote gra wesele... Chyba bedzie musiał na siedząco no bo jak...
oby do wesela wszystko już dobrze było

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
A wyobraźcie sobie, że ostatnio tak "lukam" w wiadomości TŻta i widzę nażeczona przez ż!!! Mało nie padłam trupem... (ort jest ważna dla mnie! zawsze mnie pyta jak coś pisać). Więc nie wytrzymałam i pytam się go jak się pisze NARZECZONA! a ten mi, że wie, że przez "rz", ale o mnie pisze przez "ż" ponieważ pisząc przez "rz" kojarzy mu się to z "rzeczą" co uznał za mało właściwe, a poza tym kropeczka nad "ż" jest słodka
męska logika

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
UWAGA CHWALĘ SIĘ
Kupiliśmy dziś dla TŻ-ta:
- smoking czarny
- koszulę białą smokingową
- muchę czarną
- spinki do koszuli srebrne
- pasek
- buty skórzane lakierowane

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
No i po przymiarce.Było dużo poprawek ale jestem nawet zadowolona.Aha i został w sukni tren,jak dobrze ,że go uszyli
Na umowie napisałam bez trenu ,ale pani w sklepie powiedziała,że jak dziewczyny widzą ten tren to się na niego decydują ,także firma szyje również tren.
Powiedzcie co o niej sądzicie i co byście zmieniły ,bo i tak krawcowa ma dużo poprawek
Aha i welon będzie do ziemi,pojedynczy czysty.
Aha i nie patrzcie na długość,bo oczywiście to 1 przymiarka i suknia jest za długa.
Zdjęcia niewyraźne,moja sis robiła...
Aha i to ostatnie zdjęcie to już jestem cała w szpilkach
super

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
już mi się chce ryczeć. połamały mi się dwa paznokcie (a przez cały miesiąc były bardzo mocne), wyskoczył mi mega pryszcz na czole (pierwszy raz od bardzo dawna), dostałam okresu, 3 gości jednak nie będzie (a winietki, plan stołów i usadzenie są już gotowe), tata mnie wkurza, nie mogę roprostować welonu...

a ja lecę do kosmetyczki
będzie dobrze

TŻ zaprezentował się dzisiaj w całym ubiorze i Już nie mogę się doczekać

Widziałam się dzisiaj z moją dekoratorką na mojej sali, którą na ten weekend przystrajała. i muszę powiedzieć, że szczęka mi opadła a oczy się zaszkliły jej dekoracje wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciach Nie żałuję ani jednej godziny spędzonej na poszukiwaniu dekoratorki Tylko teraz mam dylemat, bo już nie wiem jaką kolorystykę bym chciała (nie mam koloru przewodniego)
Stary 2014-08-01, 00:48   #1232
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Zmiana kodu 2 z przodu !!!!!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 00:55   #1233
bardorja
Zadomowienie

Uważacię że z tylu powinna być kokarda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1406847259517.jpg (73,6 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1406847298240.jpg (43,3 KB, 152 załadowań)

Daję z siebie 200%
Stary 2014-08-01, 00:59   #1234
Konkardia
Wtajemniczenie

Moim zdaniem ładnie by wyglądała, ale może nie taka olbrzymiasta jak na zdjęciu?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 01:01   #1235
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem ładnie by wyglądała, ale może nie taka olbrzymiasta jak na zdjęciu?
Nie ma innej właśnie mogą zrobić zwykła bez dodatków w środku ale wtedy ona opada lekko i nie wygląda ładnie

Daję z siebie 200%
Stary 2014-08-01, 01:56   #1236
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kochane, bardzo dziękuję za życzenia

Kwasna truskawka Te rzeczy, które Wam zostały, spokojnie ogarniece. Ja za mszę płaciłam tydzień przed, na spotkaniu z omówieniem przebiegu ceremonii. Spokojnie sama możesz doręczyć te dekomuenty, nie potrzeba obecności TŻ-ta.

Must Minimalizm jest dobry.A panienski naprawdę nie musi oznaczać scen rodem z Warsaw Shore/ Miłości na bogato. To Twój dzień i fajnie, żeby koleżanki zabdały o to, żeby był piękny dla Ciebie.

A co do dylematów - jeśli suknia ślubna jest inna, śmiało weź woalkę. Zresztą, woalki występują w różnych wersjach.

iliy Jeśli szkoła ma takie przeboje, to może lepiej rozważyć same lekcje prywatne? My mieliśmy kombinację kurs plus 2lekcje prywatne, dużo szybciej się uczy na indywidualnych.

Elrosa Bajeczne zdjęcia Bardzo podoba mi się Twoje portretowe, jak i to ostatnie, jak patrzycie na siebie. Świetna z Was para

Szczeperka Niestety nie załapałam się na zdjęcia, ale to niesamowicie pozytywne, że jesteś zadowolona z rezultatów sesji.

marlenqa22 Współczuję wypadku z rowerzystą, mam nadzieję, że wydobrzejesz do ślubu

bardorja Gratuluję zakupu garnituru. Sukienka prezentuje się idealnie - jest obłędna, a Ty masz do niej świetną figurę Co do kokardy - mniejsza jest lepsza.

jumapili Przepiękne papeterie

KonkardiaSuper, że przymiarka rozwiała Twoje wszystkie wątpliwości

21klaudyna O Ciebie to jestem spokojna, na bank TŻ wzruszy się na Twój widok. Trzymam kciuki za garniaka i za prezent

Cytat:
Wszystkim dzisiejszym PMkom zycze duzo milosci, wytrwalosci, pieknej p]
Jestesmy po ostatecznym spotkaniu z kamerzysta. Jestesmy pozytywnie nastawieni aczkolwiek zaczynam sie bac tej otoczki. Tu dobrze ustan, tu sie usmiechnij. Nie mozna pokazac ani odrobiny slabosci bo bedzie uwiecznione. Albo tylko tak mi sie wydaje....
Nie ma się co bać - ustawianie Was na pewno pomoże - reportaż będzie ładny. A co do pokazywania słabości - błogosławieństwo i ślub w większości przepłakałam ze wzruszenia - nie jest mi z tego powodu źle.

A dla Twojego TŻ-ta dużo zdrowia Dobrze, że nie stało mu się nic poważniejszego, masakra...

zły jeż Ja Cię rozumiem z tym, że nie chcesz brać wolnego na przymiarkę, przyda Ci się na inne ślubne załatwienia. Nieprofesjonalny salon... A wybór "Iris" na pierwszy taniec jest świetny, walc wiedeński jest do ogarnięcia.

Salon z makijażem rządzi - ale powinno być łatwo znaleźć dojeżdżającą makijażystkę.

Glodomorek I jak poszukiwania sali? Co do pieśni, u nas nie było Ave Maria, tylko tradycyjna pieśń na uwielnienie "O salutaris hostia" - wyciska łzy. Piękne jest też "Miłujcie się wzajemnie".

mysza Piękne buty, obłędny kolor U nas butonierkę też mial świadek, jak i tatusiowie.

asiulek Super, że panieński udany

fascinata Błyszczyk Paese? Bardzo sobie chwalę tę markę. Co do rzeczy do hotelu - suchy szampon, naprawdę pomocny po całej nocy szaleństw. Ew. kolorówka do poprawy makijażu (puder, podkład).

Agnessa Super, że jesteście na końcówce zapraszania

Dotka Gratuluję zakupów

Kiss Przepiękna sukienka Na pierwszy rzut oka wydaje się ok, ale nie wiem, jak wyglądała wersja salonowa przy pierwszej przymiarce. Tatą się nie przejmuj, najważniejsze, żey Tobie się podobało. I TŻ-twoi

Sunset Faktycznie dziwna akcja ...

bardorja TŻ miał ciemnogranatowy (taki atramentowy) garniak, świetnie wyglądał.

madziara Srebrny sweterek będzie idealnie pasował

cude Gratuluję żonko. Zazdroszczę Ci trochę tego wytańczenia się, tym bardziej cieszę się, że wszystko było u Was piękne Wypocznij w Grecji, na pewno Ci się spodoba.

Buczorek Ale radość bije z Twojej relacji. Cieszę się, że ślub był tak cudownym przeżyciem dla Was, a wesele wyszło idealnie Zabawa z ulubionym serialem dobra

Kasiulenkowo Na poprawiny idealna

mojakaren Ale fajnie, że wesele siostry TŻ-ta było piękne Czy przeżyć swój - na pewno przeżyjesz, wzruszenia nie są takie straszne Wiesz może, jak spodobał się prezent?

olgaimikolajek Bajeczna sukienka, masz w niej cudną figurę

kallina Te rękawki to część sukienki, nie da się ich zdjąć - zerknij tutaj.

kamilka Zostaje Ci dokupienie butów stacjonarnie, ale trzymam kciuki, żeby nie było to konieczne. Ja korzystałam z bibułek wibo, dały radę.

A rady co do obrotów naprawdę dobre, pomogą Ci.

ewapucy Sukienka zapowiada się obłędnie - masz świetną figurę do niej

pysia Szczerze mówiąc ten foto jest ok, ale poprzedni fotograf był lepszy pod względem umiejętności. Ten akurat jak dla mnie stosuje za dużo obróbki graficznej (filtr wysokoprzepustowy), nie służy to zdjęciom.

Lusija Faktycznie wtopa ze strony restauracji. Podejdź do tego na spokojnie.

Sziket Ale fajnie, że uwinęliście się z rozdawaniem zaproszeń. Piękne pudełko

re_nata U nas była czarna mucha, ale po poprawinach TŻ miał przebrać na popielaty krawat.

marlenqa Ale masz przejścia z salonem, nie zazdroszczę

say Ale fajnie, że dekoracje są idealne, będzie bajecznie - czuję to w kościach A na paznokcie - dosztukuj je na żelu, da radę. Na niespodzianki makijażystka coś doradzi. Z gośćmi rozumiem - u nas też tak wyszło, dowiedzieliśmy się w dniu ślubu i odpuściliśmy. Pomogło

rabbitka Ale to pozytywne z zaproszeniami na nowe nazwisko

hihihi Udanego wyjazdu

Kishlaszkowa Rozumiem Twoje zmęczenie przygotowaniami. Ale już niedługo, jesteście na finiszu

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

I wreszcie - taka prawdziwa relacja

Piątek:
Ten dzień był bardzo szalony pod wieloma względami. Między innymi takimi, że wszystkie nasze plany poszły się paść Według rozpiski miałam tylko oddać do druku tablice z nazwami stołów, plan stolików oraz zrobić kotyliony dla osób funkcyjnych (jest to zabawa, którą zaproponował nam wodzirej - każdy stolik miał jedną osobę o specyficznej funkcji - do wyboru abstynent weselny, dyżurny tancerz lub weselna pielęgniarka). Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że mój poczciwy i niezawodny komputer wyłączył się dwa razy (oczywiście pliki się nie zapisały), a za trzecim razem poszły korki w całym mieszkaniu. No i płacz i zgrzytanie zębów. Sytuację poratował TŻ i mama, a potem panowie elektrycy. Udało się na szczęście zrobić projekty i wydrukować je w terminie. Odebraliśmy też literki ze sklejki, które potem służyły jako topper. Mieliśmy w planach pójść do spowiedzi, ale jak zobaczyliśmy kilkunastoosobową kolejkę u Dominikanów, szukaliśmy innego miejsca, gdzie mogliśmy pójść do spowiedzi. Po długich perypetiach, znaleźliśmy kościół, spowiedź też była naprawdę sporym wyciszającym przeżyciem. Na koniec dnia pojechaliśmy do hotelu rozkładać winietki i tu niespodzianka - rozłożyli stoły w dziwnej kombinacji, nic się nie zgadzało - nasz stół miał być w innym miejscu niż poprzednio zakładaliśmy (nie dało się nigdzie zawiesić inicjałów, które wcześniej zamówiliśmy u florystki). Jako, że mieliśmy diabetyków, wegetarian, po powrocie do domu musiałam na nowo rozrysować układ stołów, dokończyłam też kotyliony (doszłam w tym do ogromnej wprawy). Poszłam spać o drugiej, z kotem śpiącym w nogach - zasnęłam praktycznie od razu.

Sobota:
Wstałam o 6 rano z melodią w głowie - nie wiedzieć czemu było to intro z "Enter the sandman" - bardzo ślubna melodia Orzeźwiający prysznic, umycie włosów i śniadanie - moi rodzice emocjonalnie reagowali na te wszystkie ostatnie panieńskie posiłki. Spojrzenie w niebo - szaro, brzydko i pochmurnie - według 10 prognoz pogody w porze naszego ślubu miały być burze i ulewy. Szybki telefon do TŻ-ta - a on mi mówi, że położył się spać o 4:30, spał 2 godziny i ma czerwone oczy Kazałam mu zrobić okłady z zimnych łyżek na oczy, a on zaczynał kwestionować, czy aby na pewno to bezpieczne. Obładowana tobołami niczym baba z targu, wsiadłam w czerwone pierdzikółko (moje auto jest naprawdę maluteńkie) i ruszyłam na makijaż. Na makijażu trochę się zrelaksowałam, na chwilę wpadł TŻ na korektę fotograficzną (a ja się niecierpliwiłam, że nie starczy czasu na mnie). Potem p. Monika zajęła się mną, a TŻ pojechał na swoje przygotowania. Później przyszedł czas na fryzurę i o ile nigdy na próbnej nie miałam poczucia, że to jest to, tak tutaj byłam bardzo zadowolona z rezultatów. Po fryzurze biegałam jeszcze po sali układając nazwy stolików - podziwiałam też kompozycje - bajeczne i kolorowe. Przy ubieraniu trochę udzielił mi się stres rodziców, byłam niesamowicie spięta i myślałam, że to wszystko mnie przerasta, że pewnie nie przeżyję tego dnia tak pięknie, jakbym sobie wymarzyła. Przed błogosławieństwem byliśmy umówieni z TŻ-tem na małe spotkanie we dwoje - first look (w dyskretnym towarzystwie fotografa). TŻ potem się przyznał, że fotograf powiedział mu, że musi mnie koniecznie mocno przytulić, bo jestem cała w nerwach. Jak tylko zobaczyłam TŻ-ta, to wszystkie emocje puściły - wyściskaliśmy się, wyprzytulaliśmy. Oczywiście wszystko okraszone ogromnymi wzruszeniami. Wreszcie poczułam, że jest dobrze, że obok mnie jest najważniejsza osoba w moim życiu.

Przyszedł czas na błogosławieństwo i tu wyszły ogromne różnice między rodzicami TŻ-ta a moimi Moi uparli się, że będą błogosławić ikoną, bo krzyż to cierpienie na całe życie, a rodzice TŻ-ta przynieśli własny krzyż. Moi mówili bardziej formułkami z czerwonego zeszytu dla narzeczonych, a rodzice TŻ-ta - tak od serca. Ale wszyscy byli poruszeni i wzruszeni.

Nadjechała limuzyna i bardzo powoli pojechaliśmy do kościoła. Było pięknie, pogodnie i słonecznie - jakby ktoś odpędził złe prognozy. Przy kościele z daleka mignęły nam twarze naszych znajomych, przyjaciół i bardzo ciepło zrobiło nam się na serduchu. W zakrystii złożyliśmy podpisy, a punkt 16.00 udaliśmy się do wejścia - przyszedł po nas nasz ksiądz. Kiedy tak powoli kroczyliśmy przez nawę, najbardziej liczyło się, że idę obok TŻ-ta, nawet nie byłam w stanie rozróżnić osób, które są w środku, czy też stwierdzić, jakie były dekoracje. Na początku Mszy zapaliliśmy dwie wąskie świeczki. Przyszedł czas na czytania, które przeczytali nasi przyjaciele - każdy wczuł się w tekst Co do kazania - zaczęło się od dialogu - ksiądz zapytał, co nas przekonało do siebie nawzajem. I to było punktem wyjścia do bardzo pięknego kazania o jedności, byciu odpowiedzialnym za siebie. Kiedy przyszedł czas na składanie przysięgi, widziałam po TŻ-cie, że był wzruszony. Mnie natomiast co chwilę łamał się głos, do oczu leciały łzy, ale słowa wypowiadałam z uśmiechem. Po przysiędze daliśmy sobie buziaka i zgasiliśmy małe świeczki, by potem wspólnie zapalić jedną dużą świecę. To nie był jedyny moment, kiedy pochlipywałam na ślubie, wzruszeń było naprawdę sporo - na ofiarowanie chór zaśpiewał moją ukochaną pieśń (Miłujcie się wzajemnie), potem przy komunii. Po Mszy poszliśmy do kaplicy Matki Boskiej, żeby się pomodlić, zostawiłam tam jeden z bukietów - i tu też dołapały nas łezki. Później przyszedł czas na życzenia, zaskoczyłam się pozytywnie obecnością paru osób z dalszych znajomych. Załapaliśmy się na życzenia od nieznajomych, co nas pozytywnie nastroiło. Później wiele osób mówiło nam, że ślubne wzruszenie udzielało się i im, albo że w ich sąsiedztwie słychać było jakieś chlipanie.

W samochodzie miałam poczucie, że to, co najważniejsze, już się stało i że w zasadzie to mogłabym jechać do mieszkania, żeby nacieszyć się mężem Nie to, że nie chciałam wesela - bo mieliśmy ochotę na szalone tańce i zabawy - ale mieliśmy świadomość, że najważniejsze za nami... c.d.n.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 02:14   #1237
cornflower_girl
Zakorzenienie

Relacja c.d.
Z samego przyjęcia pamiętam przepięknie przystrojoną salę, estetycznie podane posiłki (nie jadłam za wiele, bo suknia była mocno dopasowana) i sporo szalonej zabawy. Nasz wodzirej spisał się na medal - przede wszystkim zabawa z funkcyjnymi była genialna, zintegrowała gości. Moja siostra jako kierowniczka sali tak mocno wczuwała się w rolę, że podchodziła do każdego stolika i wznosiła toasty. Z młodymi, ze starszymi (naprawdę mocno szalała ) Ludzie też integrowali się między sobą, co było niesamowicie pozytywne. Pierwszy taniec, z tego co wiem, był ładny, ale dopiero nasze podziękowanie dla rodziców zachwyciło gości. Właśnie w ramach podziękowania dla rodziców zatańczyliśmy dla nich pokaz tanga argentyńskiego (TŻ przebrał buty na swoje taneczne, a ja miałam na sobie lekką, zwiewną sukienkę, która czasami plątała się w obcas przy majtaniu nogami). Pokaz był improwizowany i emocjonalny i to też udzieliło się wszystkim. Po nim było wiele gratulacji i komplementów, że goście nie mogli nagrywać filmików, bo byli urzeczeni muzyką i nastrojem chwili. Przyszedł czas na oczepiny - te były niesamowicie zabawne. Panie, które nie złapały welonu, miały zatańczyć kankana dla pana młodego. Jeden z wujków tak się wczuł w rolę, że siedział na krześle i jego nogi same podrygiwały do muzyki (widziałam to na amatorskim filmiku, byłby gwiazdą youtube'a). Z kolei panowie, którzy nie złapali muszki mieli za zadanie zagrać wyimaginowaną solówkę do "Highway do hell" - naprawdę mocno wczuli się w rolę gwiazd rocka.
Potem przyszedł czas na obowiązki pary młodej, czyli żegnanie pojedycznych gości - niestety przez to nie wytańczyłam się tak dużo, jakbym chciała i mam poczucie, że nie poświęciłam wystarczającej ilości czasu z każdym - najchętniej wybralibyśmy się na jakieś inne wesele z naszych wodzirejem, ale już jako zwykli goście

DJ skończył grać o 5.00, ale w apartamencie znaleźliśmy się dopiero o 6.30, gdy wysłaliśmy wszystkich gości do domu i zapłaciliśmy za transport kierowcom. Potem relaks w jacuzzi i krótki sen.

Co się u nas sprawdziło:
dystrybutor z piwem - wesele w bardzo eleganckiej sali, a faceci bardzo chętnie nalewali sobie piwa. Smakowało im, tym bardziej, że był upał.
wódka i wino w coolerach - świetna sprawa.
menu na stołach - niestety zapomnieliśmy o wpisaniu orientacyjnych godzin posiłków, goście wiedzieliby, kiedy wrócić
koszyczki ratunkowe - sporo podziękowań od dziewczyn
dodruk winietek z napisem osoba towarzysząca - jak się okazało, zmiany personalne nastąpiły również 24h przed weselem

Co się nie sprawdziło:
nazwy stołów (wymarzyły nam się tematyczne), o wiele lepiej byłoby je zwyczajnie ponumerować
zbieranie resztek jedzenia (nie lubię, jak się coś marnuje). Tutaj lepiej byłoby odpuścić, a tak mieliśmy problem z zapakowaniem tego do auta; dwa - że jedzenie z zimnej płyty szybciej się psuje. No i ciężko o tak dużą lodówkę

Co do niedociągnięć - było ich trochę - auto miało inne przystrojenie niż to, które wybraliśmy (machnęliśmy ręką), tort nawet w wersji nie z naszych marzeń wyglądał całkiem ładnie (a sporo osób chwaliło, że smaczny). Mieliśmy też sytuację emergency, kiedy widzimy w hotelu wujka, ktory odmówił przyjścia na wesele, a tu się pojawił (jak się potem okazało, tylko przywiózł żonę i dzieci). 2 towarzyszące osoby nie przyszły, dowiedzieliśmy się o tym po ślubie, ale to już naprawdę odpuściliśmy, bo szkoda naszych nerwów.

Niedziela i poniedziałek nam minął na odwiedzinach gości, otworzyliśmy też prezenty - niektóre bardzo oryginalne - wielki młotek (chyba metrowy) na wybijanie głupot mężowi z głowy (podejrzewam, że ofiarodawca uważa raczej, że to mąż będzie go używał); dwie pary małżeńskich crocksów od ferajny siostrzeńców (czyli jednak nie pościel z Hello Kitty). Wiele kartek z życzeniami, miało bardzo piękne dopiski

Wczoraj późnym wieczorem dowiedzieliśmy się o śmierci babci TŻ-ta Pogorszyło jej się przed naszym weselem (zapalenie płuc i inne choroby podeszłego wieku), szpital ją odesłał do ośrodka rehabilitacyjnego, antybiotyki nie zadziałały, nie było z nią kontaktu. Bardzo smutny widok. Teściowa nie powiedziała nam, że ten stan jest aż tak poważny. POjechaliśmy ją odwiedzić we wtorek i dlatego przełożyliśmy podróż poślubną. TŻ opowiadał jej o ślubie, o tym, że ma wspaniałą żonę. Bardzo się wzruszałam jego słowami... Niestety nie mogliśmy jej bardziej pomóc poza obecnością i modlitwą. Żałuję tylko, że ta choroba przyszła tak nagle, bo planowaliśmy, żeby chociaż mogła być w kościele. Ona sama bardzo na to liczyła. TŻ się w miarę trzyma, najważniejsze, że pożegnaliśmy się z nią.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 02:53   #1238
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny, oby wyszedl z tego tak szybko jak z tego zatrucia miesiac temu.

Panna izabela - faktycznie, duzo odmow. Ale zazwyczaj tak jest, im wiecej sie prosi gosci tym wiecej odmawia.
No dużo, najgorzej z wiejskim stołem...
Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Właściciel powiedział, a nie napisał. Ja na słowo nie ufam, bo już się przejechaliśmy. Mam nadzieję, że nie zrobi was w bambuko.
Zazdroszczę wylegiwania na basenie

mimi, współczuję, dobrze, że nie złamana

Dobre
Ale napisał w umowie, że miesiąc wcześniej mamy wiedzieć, także luzik
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
nie mam czasu nadrabiać. bycie żoną jednak pochłania czas
życzę wszystkim PMkom z najbliższej soboty wszystkiego najpiękniejszego

my lecimy dzisiaj w podróż poślubną na 8 dni do Hiszpanii
Zazdroszczę!!!

A u nas lipa.... Tż się ma do jutra zastanowić, czy chce ślubu. Dlatego jestem o tej porze tu bo z nerwów spać nie mogę, zwłaszcza że jutro próbny fryz....

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 07:54   #1239
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

myśle że ładnie będzie wyglądać ale jakaś mniejsza kokardka

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No dużo, najgorzej z wiejskim stołem...

Ale napisał w umowie, że miesiąc wcześniej mamy wiedzieć, także luzik

Zazdroszczę!!!

A u nas lipa.... Tż się ma do jutra zastanowić, czy chce ślubu. Dlatego jestem o tej porze tu bo z nerwów spać nie mogę, zwłaszcza że jutro próbny fryz....
co się stało ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 07:58   #1240
Lemon_Drop
Zadomowienie

Kamilka buty prezentują się fajnie, szkoda że dali ciała z kolorem, fuksja to faktycznie nie jest.
Co do pończoch to nie wiem czy są dostępne w pl - siostra mieszka w uk i tam ma mi kupić. Jeśli nie stacjonarnie to przez stronkę.

Marlenka myślę że "małolaci" będą ci wdzięczni że nie sadzasz ich z rodzicami

Say i co dostaliście?

bardorja straszna jest ta kokarda! NIe bierz jej!

Corn moje kondolencje

Panna Izabela co się dzieje?? dlaczego TŻ się waha?
Stary 2014-08-01, 08:03   #1241
say-hello
Zakorzenienie

Lemonróżnego rodzaju kieliszki przydadza się nam bardzo

Corn, zapisalam sobie twoja relacje na później
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:14   #1242
kallina_2014
Wtajemniczenie

bardorja,
moim zdaniem albo mniejsza kokarda albo wcale.

Panna Izabela,
co sie stało???
Stary 2014-08-01, 08:27   #1243
Panna Izabela
Zakorzenienie

Pokłóciliśmy się, podobno jestem złą narzeczoną i trzeba mu współczuć... Dlatego chyba oboje musimy przemyśleć, czy tego chcemy.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:34   #1244
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Nieeeeeee!
Deformuje Ci całą sylwetkę z tyłu

Iza, cóż się dzieje?
Edit: doczytałam.
Ale to typowa przedślubna kłótnia z nerwów, czy jakaś poważniejsza akcja?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:56   #1245
cude
Zadomowienie

ewapucy, ładnie wyglądasz

hihihi, gratuluję Mam nadzieję, że nasza pierwsza podróż będzie początkiem naszych wojaży

say, paznokcie można dokleić, mnie coś w przeddzień ugryzło na czole (czerwona krwista plama) - makijaż wszystko ładnie zakrył, okres - lepiej teraz niż w sobotę, goście zawsze się wykruszają w ostatniej chwili, welon ponaciągaj trochę. Uszy do góry i do przodu!

Tak mi się przypomniało... nie mogłam włożyć obrączki mężowi. Sam się zaobrączkował

Kochanym jutrzejszym PMkom wszystkiego najlepszego! Dobrej pogody A od Męża: Spokoju ducha i niech nie próbują wszystkiego ogarnąć

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Jak coś się stanie trochę inaczej, to też jest za☠☠☠iście :P
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:35   #1246
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale nie taka duża.

Gratuluję załatwionych spraw, jutrzejsze żonki, spokojnie wszystko załatwicie.

Restauracji nie mam, jedna po wstępnych oględzinach byłaby dobra (dobra lokalizacja, cena ok, wygląd może być), ale... mają zamknięte między świętami a sylwestrem Szukam dalej. Mam na oku 2 punkty krawieckie, muszę popytać o przeróbki sukni. Jedna krawcowa odpisała mi emalem, że cena to 250-350zł+koszt kryształków, wydaje mi się drogo jak na poszerzenie sukni i doszycie ramiączek. Oblecę dziś kilka sklepów z sukniami za bolerkiem, może coś mi wpadnie w oko.
"O salutaris hostia" piękne, ale czy dobrze brzmi śpiewane solo?
Piękne jest też "Miłujcie się wzajemnie".

Żałuję, że mam takie małe mieszkanie, bo jakbym miała duży pokój ciut większy to rzuciłabym to całe przygotowanie, ugotowała rosół i schabowego i najbliższych wcisnęła do domu. No a nie zmieszczę 12 osób przy stole. A jak już restauracja, to można zaprosić tego i tamtego i koszty rosną...

Panna Izabela, to dobrze, że napisał, coś mi się pomieszało bo któraś pisała że nie było tego w aneksie.
Co się stało? Pokłóciliście się? Podał jakieś konkrety co mu przeszkadza? Niezbyt miły tekst tuż przed ślubem.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:49   #1247
velika
Winter is coming

Panna Izabela, oby wszystko się między wami ułożyło! Przed ślubem zdarzają się niestety takie kłótnie, jest ogromny stres, trzymam za was kciuki.
Bardorja, mi się ta wielka kokarda nie widzi
Corn, przykro mi z powodu babci

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:02   #1248
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Rozmawiałam własnie z florystką!! Będą piwonie w moim bukiecie!!!!!
ale wspaniała wiadomość, piwonie w bukietach są absolutnie boskie

Cytat:
dziękuję Wam kochane, już mi trochę lepiej byliśmy na sali, wygląda super koledzy tż zrobili nam niespodziankę, przyjechali na salę i dali nam wielki prezent tż musiał rozpracować z nimi wódkę weselną, a ja siedziałam obok (byłam kierowcą) i już chciałam wracać do domku, poogarniać co jutro muszę załatwić. zgubiłam swoją super listę zadań

jeszcze tylko jutro i już sobota! nie wiem jak ogarniemy jutrzejszy dzień, bo strasznie dużo załatwiania zostało.
powodzenia dzisiaj say!

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Witam się i ja po ciężkim dniu

Nadjechali pierwsi goście za granicy i znad morza

Byliśmy na sali rozstawiać winietki i... spędziliśmy tam 3 godziny!
To wcale nie było takie proste. Ale z efektu końcowego jestem zadowolona a nawet bardzo.
Tylko mama trochę jest na mnie zła bo posadziłam taką grupkę jak to ja mówię małolatów w wieku od 15 do 18 lat razem a rodziców daaaleko i mama uważa że oni się upiją bo nie będą mieć kontroli.
No ale ludzie nie będę sadzała 17letniej panny ,która idzie sama bez partnera z rodzicami, tylko z rówieśnikami.
Plan stołów wisi już na tej tablicy korkowej przed wejściem

Jutro zostanie zawieść sękacze i alkohol na salę i wszystko.

Na 17:00 jutro mam paznokcie

Jezu, nie mogę uwierzyć że za 2 dni będę żonką!!!!!!!!!
my przed weselem siostry TŻ rozkładaliśmy winietki i kurka faktycznie pomimo gotowej listy usadzenia, zdarzały się poprawki i zajęło nam wszystko 2h - a nie można było rozstawiać dzień wcześniej bo to hotel i musieliśmy jechać około 11 w sobotę jak goście hotelowi skończą śniadania

Cytat:
nieee ta kokarda szpeci całość

cornflower_girl kondolencje z powodu Babci
ale najwazniejsze, że zdżyliście się pożegnać!

po raz drugi przeczytałam Twoją relację - czuć wspaniały klimat! wyobrażam sobie jak piękne było Wasze wesele

Cytat:
i co zastanowił się już?
mam nadzieję, że to tylko chwilowe załamanie przedślubne, chyba każda z nas miała z takim do czynienia

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:04   #1249
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
strasznie mi przykro z powodu cioci i szkoda gości... ja sie ciągle obawiam, że coś u nas wyskoczy, chociaż się nie zapowiada... ale u mojej przyjaciółki się nic nie zapowiadało i teściowa wzięła i się zabiła
świadkowa jak najbardziej może, a nawet moim zdaniem powinna mieć inny bukiet

Na pewno nic się nie stanie a przyjaciółce współczuje

Cytat:
Zmiana kodu 2 z przodu !!!!!

Cytat:
Tylko mała, bo ta duża wygląda brzydko. Jeśli tylko możesz dużą to nie bierz wcale

cornflower_girl Przepiękna relacja! Popłakałam się oczywiście
Tak mi przykro z powodu babci

Cytat:
Co się dzieje? O co poszło? Przedślubna kłótnia czy coś poważniejszego?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Kolejna odmowa z mojej strony
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:17   #1250
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem zdecydowanie bez!

Cytat:

Trzymaj się kochana, bardzo bardzo mocno. Wiem jak to jest.

Dziewczyny orientuje się może któraś z Was czy salon może za opłatą przetrzymać u siebie suknię, nie jestem gotowa się ze swoją pożegnać, choćby miała czekać 20 lat.

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today

Edytowane przez tinyheart
Czas edycji: 2014-08-01 o 11:21
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:23   #1251
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
już mi się chce ryczeć. połamały mi się dwa paznokcie (a przez cały miesiąc były bardzo mocne), wyskoczył mi mega pryszcz na czole (pierwszy raz od bardzo dawna), dostałam okresu, 3 gości jednak nie będzie (a winietki, plan stołów i usadzenie są już gotowe), tata mnie wkurza, nie mogę roprostować welonu...
Kochana, sama ostatnio mi mówiłaś, że wszystko będzie dobrze przy moim kryzysie To przeraża, wiem. Jednak znając Ciebie wszystko będzie perfekcyjne. Niestety wiele rzeczy dzieją się samowolnie, bez naszej ingerencji. Dlatego myśl, że to Twój dzień i Twojego TŻ'a, a reszta za przeproszeniem - mniej ich w

Cytat:
Pokłóciliśmy się, podobno jestem złą narzeczoną i trzeba mu współczuć... Dlatego chyba oboje musimy przemyśleć, czy tego chcemy.
Widzę, że i u Was gorący okres... Pamiętaj, że przed ślubem emocje sięgają zenitu. Stąd pamiętajcie, co Was połączyło i dlaczego zawsze chcieliście być razem

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:43   #1252
Must
Rozeznanie

Hello

U mnie od wczoraj jakoś nie tak.

Byłam dawac zaproszenia znajomej parze i tak się pokłóciliśmy w trakcie, że
Było źle. Dałam się sprowokować.

Jestem pewna, że nie przyjadą. I nawet mam taką nadzieję, bo chce z nimi zerwać kontakt.

Dziś rano się dowiedzieliśmy, że nasza podróż poślubna została odwołana. Było za mało chętnych.
I postanowiliśmy przenieść podróż na styczeń.

Dzwoniła babka z sali. Jeśli będzie do 160 osób będą okrągłe stoły, pożyęj nie
modle się o 150 osób
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:51   #1253
Agnessssa
Rozeznanie

Ja z TŻ ostatnio wymieniamy coraz bardziej ostrzejsze zdania, nie kłócimy się, ale słowa są wymieniane w dość głośnym tonie. Wczoraj poszło o cukiernie i ciasta, ale w końcu doszliśmy do kompromisu. Myśle, że to wszystko jest po prostu stres przed ślubem

A mój TŻ ma dzisiaj 28 urodziny Dzisiaj zamieniam się w kuchareczkę i robie: sernik na zimno z brzoskwiniami, pieczony karczek z grilowanym bakłażanem i zupe krem z serków topionych. Mi się chce jeszcze jajek w majonezie ale nie wiem czy pasuje do tego . Do tego świeczki i winko będzie wyżerka
Stary 2014-08-01, 12:43   #1254
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientuje się może któraś z Was czy salon może za opłatą przetrzymać u siebie suknię, nie jestem gotowa się ze swoją pożegnać, choćby miała czekać 20 lat.
Ja nie wiem, a nie masz gdzie jej w domu trzymać?

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Myśle, że to wszystko jest po prostu stres przed ślubem

A mój TŻ ma dzisiaj 28 urodziny
My też się ciągle kłóciliśmy, teraz od jakiegoś tygodnia jest spokój

Wszystkiego najlepszego dla Tż!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 12:52   #1255
Must
Rozeznanie

Dziś zapisze siebie i TŻ na piaskowanie i lakierowanie zębów.
A potem wybielania.

TŻ nie bardzo chciał, ale pali od 10lat i nigdy nie wybielał i od 9 lat nie widział dentysty
Więc go przekonałam, że kontrast między naszymi zębami będzie ogromny jeśli się nie przyłoży.

W tamtym roku koleżanka wychodziła za mąż i miała takie żółte żeby, ze
postanowiłam, że musze zadbać o moje na luks !

Jutro muszę pogadać z teściami jak widza bimber, bo to ostatni dzwonek za zamówienie go.
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 12:56   #1256
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Must Pokaż wiadomość
Dziś zapisze siebie i TŻ na piaskowanie i lakierowanie zębów.
A potem wybielania.

TŻ nie bardzo chciał, ale pali od 10lat i nigdy nie wybielał i od 9 lat nie widział dentysty
Więc go przekonałam, że kontrast między naszymi zębami będzie ogromny jeśli się nie przyłoży.

W tamtym roku koleżanka wychodziła za mąż i miała takie żółte żeby, ze
postanowiłam, że musze zadbać o moje na luks !

Jutro muszę pogadać z teściami jak widza bimber, bo to ostatni dzwonek za zamówienie go.

jeśli ktoś ma zżółknięte zęby to nie oznacza od razu że nie dba o nie... ja niestety mam taką kość i nawet ich wybielić nie dam rady....
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 13:56   #1257
jumapili
Raczkowanie

Bardoja moim zdaniem ta kokarda nie pasuje. Moglaby byc nawet duza, ale gladka, ta co pokzalas zakloca jakos styl sukienki. Jak nie ma innych , to suknia bez kokardy rowniez pieknie sie prezentuje, wiec na twoim miejscu zostawilabym bez kokardy
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 13:58   #1258
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, a nie masz gdzie jej w domu trzymać?
Niby mam, ale boje się, że się zabrudzi czy coś. Plus tak myślałam, że by ją dopasowali później a nie teraz, jednak figura może się sporo zmienić przez ileś tam lat Chyba muszę się zebrać i tam zadzwonić po prostu

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 13:58   #1259
jumapili
Raczkowanie

cornflower_girl super relacja!! Wspolczuje z powodu babci :-(
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 14:04   #1260
marlenqa22
Zadomowienie

U mnie szał weselny

Przyjechali goście, dzwoniłam do usługodawców, sprzątam swój pokój, pakuję wszystkie rzeczy potrzebne na salę.
Jest co robić

O 17 mam paznokcie

Pogoda dzisiaj u nas taka sobie, ale jutro 33 stopnie..nie wiem jak my damy radę w taki upał..

Powiem Wam dziewczyny że ogarnęła mnie panika.Czy wszystko się uda, czy goście dobrze usadzeni, czy zespół będzie dobrze śpiewał, czy nie będę w kościele płakać itp itp..

Oby jakoś to się udało

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości