|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Chyba w ogole warto dodawac COS do mielonego miesa, mozna tylko zyskac moim zdaniem. I jedzenia jest wiecej
Wiele z tych rzeczy - panierki, duzo tluszczu - to przyzwyczajenie. I tylko kwestia, czy da sie taka osobe przekonac, ze mozna inaczej. Moja mama sprobowala i do wielu rzeczy sie przekonala. Nawet na aerobik chodzi! Ale juz np mojej babci nie dalo sie przekonac zadnym sposobem. Kwestia charakteru... Ostatnio ogladalam jakis program kulinarny, facet gotuje cos zdrowego. Mowi: na patelnie wlewamy 1 lyzke oliwy... i leje co najmniej 5 lyzek z butelki (na oko) Padlam.---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Mi dzis nagle wlaczyl sie alarm przeciwpozarowy w mieszkaniu Tak z niczego, bo nawet niczego nie gotowalam. Myslalam, ze na zawal zejde... a zanim wzielam krzeslo, wlazlam na nie i wylaczylam alarm... w uszach mi dzwonilo jak nie wiem co |
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blee... Paskudztwa w mięsie to moja trauma z podstawowkowej stołówki. Do teraz nigdy nie kupuje mielonego mięsa, tylko sama miele. Ale z ta cebulką to fajny pomysł, tylko moze warto ja najpierw na chwile zamoczyć? ![]() Od czasów diety, dodaje do kotletów mielone siemię lniane. Dzięki temu maja dobra konsystencje, a i to zawsze trochę zdrowiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3723 |
|
Komplikatorka
|
Ja do mielonych dodaję majonez i musztardę
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak widać odrobina to rzecz względna ja robię czasem faszerowane mielone, dobre są nie tylko pieczarkami ale też nadziane mozarellą albo fetą (to takie na styl grecki) ![]() kurde aż zrobiłam się głodna
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się ostatnio wycwaniłam, ponieważ mielone niespecjalnie mi wychodzą (tzn. ich dosmażanie, bo nie mogę wyczuć czasu ile na to potrzeba) i robię pulpeciki w sosie pomidorowym. Gotuję uformowane pulpeciki w wodzie, którą później przeznaczam na wywar do zupy, dzięki czemu nie muszę używać tych ohydnie niezdrowych kostek rosołowych (mięso do zupy nie zawsze mam pod ręką). Potem zalewam je koncentratem pomidorowym wymieszanym z solą, pieprzem i czasem jogurtem naturalnym. Baaaardzo dobre
.
|
#3727 |
|
Konto usunięte
|
pulpety w sosie pomidorowym też robię ale jednak dla mnie to zupełnie inny smak niż smażonych klopsów mielonych
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Lubię pulpety. Ale w sosie koperkowym. Myślicie, że takie coś mogę zrobić TŻowi jak ma być na diecie lekkostrawnej? |
||
|
|
|
#3729 |
|
Konto usunięte
|
Miss myślę, że gotowane pulpeciki jak najbardziej
a pulpety w sosie koperkowym też lubię ale wieki już nie robiłam, zapomniałam o nich dzięki za przypomnienie Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-08-01 o 14:31 |
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
To zrobię. Może nie dziś ale jutro i zrobię
![]() ![]() Ryż TŻ lubi, wiec powinien zjeść. Chociaz w sumie kiedyś mówił, że sos koperkowy źle mu się kojarzy. Dziś mnie wyśmiał jak powiedziałam, żeby ugotował na parze szaszłyki... |
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Bo szaszłyki z grilla są dobre
My byśmy chcieli elektryczny ale czekamy do ślubu z zakupem różnych sprzętów bo może ktoś coś kupi
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elektryczny jest super, mamy taki 1,5 roku i teraz nawet jak zimą przyjdzie ochota na grilla to nie ma problemu ![]()
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. pyszną fasolkę szparagową
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz ma zbiornik z wodą na dole i zbiera tłuszcz
|
|
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie mówiłaś tego w złej wierze ![]() Kurczę, ja też jestem przeciwna wspólnemu mieszkaniu, nawet z mamą bym nie chciała, no ale trudno, jakoś żyć trzeba. Wolę się przemęczyć rok-dwa, niż do końca życia wynajmować mieszkanie ![]() No i jak coś, to wiem do kogo uderzać Bo na bank będą takie dni, kiedy będę się chciała wyżalić, bo wiadomo jak jest, nawet teraz mnie czasem denerwuje, a ostatnie czego człowiek wtedy chce to 'a nie mówiłam' ![]() To nie ja robiłam ![]() Cytat:
Ja robię na parze ![]() Doprawiam mięso, najlepiej świeżymi ziołami, robię kulki i nakładam na garnek metalowe sitko, wkładam tam kuleczki, przykrywam i paruję ok 20-25 minut, świetne są ![]() Co do panierowania, to ja w ogóle nic nie panieruję, bułki tartej zupełnie nie używam. Jak cos, to w otrębach można zapanierować, polecam fileta z kurczaka w otrębach, bardzo fajnie wychodzi ![]() Raaany, przyjrzałam się sobie dziś w lustrze i popędziłam po nową bluzkę do pracy Obecna koszula, jak ją kupowałam, była przyciasna, a teraz jest już duża i dotarło teraz do mnie, że przez to, ze jest za duża, wyglądam na 10kg więcej Kupiłam normalną bluzkę w moim rozmiarze i od razu lepiej
|
||
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
ja to musztardę do klopsików daję
a mielony to zawsze w bułce tartej obtaczałam ![]() rodzice zabrali córkę na chwilę do siebie to wysprzątałam sobie całe mieszkanie no prawie, została kuchnia ale skończył mi się płyn do naczyń a tu cały zlew naczyń a nie lubię tak na raty, wiec sobie na wieczór posprzątam
|
|
|
|
#3738 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak nie chce mięsa gotowanego to niech je warzywa i surowiznę, przecież od braku mięsa się nie umiera ![]() Cytat:
Ostatnio robiłam to, superhit był: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...monka---matcha A u mnie dziś na obiad makaron z kurkami, BOŻE JAKI PYSZNY http://zapachmiety.blog.pl/2013/10/0...-i-mascarpone/ Zaraz kończę robotę, lecę na małe zakupy, a później ćwiczonka |
||
|
|
|
#3739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O mniam, jak ja kocham kurki i mascarpone...O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Beznadziejny ten piątek
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Mam frenczyk na paznokciach, kupione 3 opakowania tabletek i wizytę na 15 września
Chciałam po ślubie żeby już nie szaleć pośród przygotowań
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Slaave, co się stało?
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MOja babcia stwierdziła ostatnio, że jestem nieudacznikiem. Bo skoro mam stałą pracę to powinnam sobie kupić mieszkanie. Jakiś kredyt wziaść No bo przecież skoro 4 lata studiów w obcym mieście potrafiłam się sama utrzymac to co mi za problem kredyt mieć teraz. Bo po co komuś płacić za pokój skoro mogę spłacać raty![]() Więc ja raczej się na tych tematach nie znam Bo jak powiedziałam, że nie zamierzam brać kredytu na mieszkanie bo jestem sama, nie mam oszczędności i nie mam aż tak stabilnej sytuacji materialnej to powiedziała, że mnie żle matka wychowałaMiałam dzisiaj pracowity dzień. Wpłynęła pensja Potem umyłam okna, i teraz firanki powiesiłam. Zostało mi jedną jeszcze powiesić i koniec Kupiłam w rosmanie płyn do Okien Domol i powiem Wam, ze w domu zawsze używamy tych droższych a ten się ekstra spisał.Ugotowałam bigosik I zostało mi trochę młodej kapusty i nie wiem co z nią zrobić. Szkoda mi wyrzucać Macie jakieś pomysły? (wiem, że któraś podawała link do przepisu jak zrobić ja do ziemniaczków, ale nie mogę znaleźć
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie jadł. Nie lubi bo jego mamusia nigdy nie potrafiła zrobić aby było smacznie i zdrowo. W ogóle była masa rzeczy których nie lubił jadać. Pol roku mieszkaliśmy z moja mama i jak ona zrobiła to czego niby nie lubi to jadł aż się uszy trzes l y. Teraz sam się o to dopomina |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zaobserwowałam, że teściowie z powodzeniem stosują ciągle taki jakże urozmaicony jadłospis, pomimo tego, że jedno z nich miało raka...MASAKRA.kiedyś teściowa na mnie naskoczyła jak się dowiedziała że wcinamy sałatkę owocową na śniadanie (wybitnie pyszną, autorską mojej mamy) i zaczęła wrzeszczeć że ciekawe jak można mieć siłę po owocach, jak trzeba jeść mięso! a jak zobaczyła owsiankę to też zrobiła głupią minę, że jak to jemy papkę dla dzieci hehe otwieram poranną zmianę wątkową, witajcie dziewczyny
|
|
|
|
|
#3746 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Moge sie dolaczyc do porannej zmiany watkowej?
Wprawdzie jest po poludniu, ale co tam!U nas sobotnie pozne sniadanie bylo z tych mniej zdrowych jajka sadzone (bez tluszczu), bekon (z tych chudych ), tosty... tylko tz mnie zaskoczyl i nie wiem kiedy wyszedl z domu i kupil nam na poranny (tzn 11:30) deser custard tarts ![]() A teraz siedzimy, wstawilam pranie, niedlugo planujemy wyprawe do 'warzywniaka' po jakies owoce na dzem, bo wreszcie zgromadzilam porzadna kolekcje sloikow |
|
|
|
#3748 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Mnie się marzy takie spa. Może kiedyś się wybiorę. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- a my wczoraj wiedzieliśmy kleszcza w brodziku, tam był tylko fartuszek dzidziusia. Dzień wcześniej wieczorem daliśmy mu kaszkę na dworze. |
|||||
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz teściowa juz wie, że ja nic z majonezem nie zjem ale kiedyś to się obraziła że nie chciałam jej sałatki z pekinska. W ogóle w tym temacie to do klubu zapraszam |
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się porannie. TŻ od wczoraj w pracy, dziecko było na noc u dziadków więc raz się wyspałam. Teraz popijam kawkę i nadrabiam zaległości wątkowe.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Padlam.
Tak z niczego, bo nawet niczego nie gotowalam. Myslalam, ze na zawal zejde... a zanim wzielam krzeslo, wlazlam na nie i wylaczylam alarm... w uszach mi dzwonilo jak nie wiem co 

dzięki za przypomnienie 

My byśmy chcieli elektryczny ale czekamy do ślubu z zakupem różnych sprzętów bo może ktoś coś kupi
13.03.2008
nie wiem jak inne dziewczyny ale ja pisałam o mieszkaniu z teściami z życzliwości
więc nawet jak będziesz miała później jakieś problemy wynikające ze wspólnego mieszkania to wiedz, że masz we mnie grupę wsparcia a nie mądrzenie się w stylu "a nie mówiłam" 

Macie jakieś pomysły? (wiem, że któraś podawała link do przepisu jak zrobić ja do ziemniaczków, ale nie mogę znaleźć