Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-01, 13:49   #3721
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Chyba w ogole warto dodawac COS do mielonego miesa, mozna tylko zyskac moim zdaniem. I jedzenia jest wiecej

Wiele z tych rzeczy - panierki, duzo tluszczu - to przyzwyczajenie. I tylko kwestia, czy da sie taka osobe przekonac, ze mozna inaczej. Moja mama sprobowala i do wielu rzeczy sie przekonala. Nawet na aerobik chodzi! Ale juz np mojej babci nie dalo sie przekonac zadnym sposobem. Kwestia charakteru...

Ostatnio ogladalam jakis program kulinarny, facet gotuje cos zdrowego. Mowi: na patelnie wlewamy 1 lyzke oliwy... i leje co najmniej 5 lyzek z butelki (na oko) Padlam.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja kiedyś dodałam do kotletów mielonych cebulki smażonej takiej do kupienia w paczkach, potem wyszłam na chwilę i zapomniałam o cebulce i dziwiłam się co to za twarde cząstki - może kości ? I byłam taka strasznie zła i wydłubałam całą cebulę aż przyszedł TŻ i mi przypomniał
Dobra jestes!

Mi dzis nagle wlaczyl sie alarm przeciwpozarowy w mieszkaniu Tak z niczego, bo nawet niczego nie gotowalam. Myslalam, ze na zawal zejde... a zanim wzielam krzeslo, wlazlam na nie i wylaczylam alarm... w uszach mi dzwonilo jak nie wiem co
Stary 2014-08-01, 13:57   #3722
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Ja kiedyś dodałam do kotletów mielonych cebulki smażonej takiej do kupienia w paczkach, potem wyszłam na chwilę i zapomniałam o cebulce i dziwiłam się co to za twarde cząstki - może kości ? I byłam taka strasznie zła i wydłubałam całą cebulę aż przyszedł TŻ i mi przypomniał

Blee... Paskudztwa w mięsie to moja trauma z podstawowkowej stołówki. Do teraz nigdy nie kupuje mielonego mięsa, tylko sama miele.

Ale z ta cebulką to fajny pomysł, tylko moze warto ja najpierw na chwile zamoczyć?

Od czasów diety, dodaje do kotletów mielone siemię lniane. Dzięki temu maja dobra konsystencje, a i to zawsze trochę zdrowiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-01, 14:00   #3723
Dagunia
Komplikatorka

Ja do mielonych dodaję majonez i musztardę
Stary 2014-08-01, 14:14   #3724
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Jak już uformuje tego placka to potem go obtacza jeszcze w bułce tartej. I twardo się ze mną kłuciła, że inaczej się nie da.
Zadziwiające, w takim razie moja mama potrafi dokonywac niemożliwego bo potrafi zrobić mielone bez obtaczania w bułce tartej. Ba nawet jej nadprzyrodzone moce pozwoliły jej nauczyć mnie tego.

W skrócie: da się!

Dostał jakies leki na to.
Nigdy by mi nie przyszło do głowy, że można zrobić mielone bez panierki

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 14:15   #3725
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość

Ostatnio ogladalam jakis program kulinarny, facet gotuje cos zdrowego. Mowi: na patelnie wlewamy 1 lyzke oliwy... i leje co najmniej 5 lyzek z butelki (na oko) Padlam.
widzę to nagminnie w programach kulinarnych czy na filmikach na yt, ktoś mówi "odrobina oleju do smażenia" i leje pół butli jak widać odrobina to rzecz względna

ja robię czasem faszerowane mielone, dobre są nie tylko pieczarkami ale też nadziane mozarellą albo fetą (to takie na styl grecki)

kurde aż zrobiłam się głodna
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 14:21   #3726
Terha
Zakorzenienie

A ja się ostatnio wycwaniłam, ponieważ mielone niespecjalnie mi wychodzą (tzn. ich dosmażanie, bo nie mogę wyczuć czasu ile na to potrzeba) i robię pulpeciki w sosie pomidorowym. Gotuję uformowane pulpeciki w wodzie, którą później przeznaczam na wywar do zupy, dzięki czemu nie muszę używać tych ohydnie niezdrowych kostek rosołowych (mięso do zupy nie zawsze mam pod ręką). Potem zalewam je koncentratem pomidorowym wymieszanym z solą, pieprzem i czasem jogurtem naturalnym. Baaaardzo dobre .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 14:22   #3727
201604250957
Konto usunięte

pulpety w sosie pomidorowym też robię ale jednak dla mnie to zupełnie inny smak niż smażonych klopsów mielonych
Stary 2014-08-01, 14:28   #3728
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
widzę to nagminnie w programach kulinarnych czy na filmikach na yt, ktoś mówi "odrobina oleju do smażenia" i leje pół butli jak widać odrobina to rzecz względna

ja robię czasem faszerowane mielone, dobre są nie tylko pieczarkami ale też nadziane mozarellą albo fetą (to takie na styl grecki)

W ogole przepisy są genialne. Z ciekawości pogooglałam przepisy na mielone i zastanawiam się czy ktoś naprawdę "rozpłaszcza" kotlety przygniatając je nożem? Ja klepnę takiego z jednej i z drugiej strony ręką i od razu jest płaski;p;p

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
pulpety w sosie pomidorowym też robię ale jednak dla mnie to zupełnie inny smak niż smażonych klopsów mielonych

Lubię pulpety. Ale w sosie koperkowym.

Myślicie, że takie coś mogę zrobić TŻowi jak ma być na diecie lekkostrawnej?
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 14:29   #3729
201604250957
Konto usunięte

Miss myślę, że gotowane pulpeciki jak najbardziej

a pulpety w sosie koperkowym też lubię ale wieki już nie robiłam, zapomniałam o nich dzięki za przypomnienie jedziemy na weekend do rodziców to przywiozę świeżego kopru z działki i zrobię

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2014-08-01 o 14:31
Stary 2014-08-01, 14:36   #3730
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

wlasnie mialam pisac ze z fetą są fantastyczne
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 14:39   #3731
Miss Saeki
Zakorzenienie

To zrobię. Może nie dziś ale jutro i zrobię

Ryż TŻ lubi, wiec powinien zjeść. Chociaz w sumie kiedyś mówił, że sos koperkowy źle mu się kojarzy.

Dziś mnie wyśmiał jak powiedziałam, żeby ugotował na parze szaszłyki...
Stary 2014-08-01, 14:50   #3732
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Bo szaszłyki z grilla są dobre My byśmy chcieli elektryczny ale czekamy do ślubu z zakupem różnych sprzętów bo może ktoś coś kupi

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 14:53   #3733
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Bo szaszłyki z grilla są dobre My byśmy chcieli elektryczny ale czekamy do ślubu z zakupem różnych sprzętów bo może ktoś coś kupi
Wiadomo, ze dobre, ale mu nie wolno, bo ma być lekkostrawny.

Elektryczny jest super, mamy taki 1,5 roku i teraz nawet jak zimą przyjdzie ochota na grilla to nie ma problemu
Stary 2014-08-01, 14:59   #3734
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, ze dobre, ale mu nie wolno, bo ma być lekkostrawny.

Elektryczny jest super, mamy taki 1,5 roku i teraz nawet jak zimą przyjdzie ochota na grilla to nie ma problemu
Niby są takie odprowadzające tłuszcz ale to też nie wiadomo na ile... może niech ugotuje na parze coś za czym nie będzie łkał że to zwykle robi się na tłuszczu Np. pyszną fasolkę szparagową

Stary 2014-08-01, 15:26   #3735
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Niby są takie odprowadzające tłuszcz ale to też nie wiadomo na ile... może niech ugotuje na parze coś za czym nie będzie łkał że to zwykle robi się na tłuszczu Np. pyszną fasolkę szparagową
Fasolki też nie powinien jeść bo to wzdyma. Poza tym mamy na tyle dość fasolki, że ostatnio pozwoliłam sąsiadce obrobić całą grządkę.

Nasz ma zbiornik z wodą na dole i zbiera tłuszcz
Stary 2014-08-01, 15:59   #3736
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka nie wiem jak inne dziewczyny ale ja pisałam o mieszkaniu z teściami z życzliwości jak to mawia kolega mojego Tż "życie zmusza nas do pewnych scenariuszy" a najważniejsze że to będzie tylko przejściowe więc nawet jak będziesz miała później jakieś problemy wynikające ze wspólnego mieszkania to wiedz, że masz we mnie grupę wsparcia a nie mądrzenie się w stylu "a nie mówiłam"
Dzięki wielkie kochana Wiem, że nie mówiłaś tego w złej wierze
Kurczę, ja też jestem przeciwna wspólnemu mieszkaniu, nawet z mamą bym nie chciała, no ale trudno, jakoś żyć trzeba. Wolę się przemęczyć rok-dwa, niż do końca życia wynajmować mieszkanie
No i jak coś, to wiem do kogo uderzać Bo na bank będą takie dni, kiedy będę się chciała wyżalić, bo wiadomo jak jest, nawet teraz mnie czasem denerwuje, a ostatnie czego człowiek wtedy chce to 'a nie mówiłam'

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
Dotka jakie to te gołąbki ?
To nie ja robiłam
Cytat:
Myślicie, że takie coś mogę zrobić TŻowi jak ma być na diecie lekkostrawnej?
Jasne!
Ja robię na parze
Doprawiam mięso, najlepiej świeżymi ziołami, robię kulki i nakładam na garnek metalowe sitko, wkładam tam kuleczki, przykrywam i paruję ok 20-25 minut, świetne są

Co do panierowania, to ja w ogóle nic nie panieruję, bułki tartej zupełnie nie używam. Jak cos, to w otrębach można zapanierować, polecam fileta z kurczaka w otrębach, bardzo fajnie wychodzi

Raaany, przyjrzałam się sobie dziś w lustrze i popędziłam po nową bluzkę do pracy Obecna koszula, jak ją kupowałam, była przyciasna, a teraz jest już duża i dotarło teraz do mnie, że przez to, ze jest za duża, wyglądam na 10kg więcej Kupiłam normalną bluzkę w moim rozmiarze i od razu lepiej
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 16:26   #3737
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Ja do mielonych dodaję majonez i musztardę
ja to musztardę do klopsików daję

a mielony to zawsze w bułce tartej obtaczałam

rodzice zabrali córkę na chwilę do siebie to wysprzątałam sobie całe mieszkanie no prawie, została kuchnia ale skończył mi się płyn do naczyń a tu cały zlew naczyń a nie lubię tak na raty, wiec sobie na wieczór posprzątam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 16:47   #3738
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Ha, ale się sprawa skonczyła

TŻ był u lekarza. Od weekendu źle się czuł. Miał wieczną zgagę, wymiotował i bolało go gardło.

I wyszło, że wszystko jest od żołądka. Ma zakaz smażonego, zakaz surowych warzyw, zakaz napojów gazowanych i alkoholu.

Ja staram się ogólnie gotować lekko, jeśli smażymy to na patelni grillowej bez tłuszczu.

Wyszedł teraz weekend kiedy kochany synuś był dokarmiany tłustymi, smażonymi kotletami (po cholerę dodatkowo panierować mielone?!?!? żeby więcej tłuszczu miały?), ziemniakami smażonymi we frytkownicy (nie frytkami a małymi, całymi ziemniaczkami) i ogromną ilością warzyw prosto z octu zaostrzonych piripiri.

Dziś na obiad uruchamiamy parowar. I nie ma, że mięsko gotowane;p
Śmiał się, że wyjdzie na moje, bo ja już od dawna mu marudzę, że musimy jeść zdrowiej, ale w kółko słyszę, że on mięsa gotowanego nie lubi, że coś tam...
Szkoda mi bardzo Twojego TŻta, ale należą mu się baciki!!!
Jak nie chce mięsa gotowanego to niech je warzywa i surowiznę, przecież od braku mięsa się nie umiera

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dostałam tę książkę w prezencie ggwiazdkowym od przyjaciółki i przerobilam już chyba połowę przepisów. Cukiernik ze mnie średni, a z tej książki wszystko mi wychodzi

Za niedługo najbardziej boczki z biodrowek

Uwielbiam mojewypieki
Ostatnio robiłam to, superhit był:

http://www.mojewypieki.com/przepis/s...monka---matcha

A u mnie dziś na obiad makaron z kurkami, BOŻE JAKI PYSZNY

http://zapachmiety.blog.pl/2013/10/0...-i-mascarpone/

Zaraz kończę robotę, lecę na małe zakupy, a później ćwiczonka życzę wszystkim miłego wieczoru!
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 17:31   #3739
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

Jak nie chce mięsa gotowanego to niech je warzywa i surowiznę, przecież od braku mięsa się nie umiera

Uwielbiam mojewypieki

Zaraz kończę robotę, lecę na małe zakupy, a później ćwiczonka życzę wszystkim miłego wieczoru!

O mniam, jak ja kocham kurki i mascarpone...O

Stary 2014-08-01, 18:06   #3740
slaaave13
Zadomowienie

Beznadziejny ten piątek
Stary 2014-08-01, 18:07   #3741
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mam frenczyk na paznokciach, kupione 3 opakowania tabletek i wizytę na 15 września Chciałam po ślubie żeby już nie szaleć pośród przygotowań

Stary 2014-08-01, 18:08   #3742
Dotka90
Zakorzenienie

Slaave, co się stało?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 21:37   #3743
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Rise, niby nie krytykujesz, ale 'każdy ma swoje priorytety', jest jednak delikatnym wbijaniem szpileczki

Dobra dziewczyny, nieważne, żałuję szczerze mówiąc, że napisałam o tym mieszkaniu z rodzicami
Racja, to nasza sprawa i to jak będzie, to też nasz problem

Także już byłoby fajnie jakbyście zeszły z tematu mieszkania z rodzicami
a ja Cię w pełni rozumiem. Też bym wolała jakiś czas pomieszkać z rodzicami/teściami i kasę włożyć w dom niż w wynajem.

MOja babcia stwierdziła ostatnio, że jestem nieudacznikiem. Bo skoro mam stałą pracę to powinnam sobie kupić mieszkanie. Jakiś kredyt wziaść No bo przecież skoro 4 lata studiów w obcym mieście potrafiłam się sama utrzymac to co mi za problem kredyt mieć teraz. Bo po co komuś płacić za pokój skoro mogę spłacać raty
Więc ja raczej się na tych tematach nie znam Bo jak powiedziałam, że nie zamierzam brać kredytu na mieszkanie bo jestem sama, nie mam oszczędności i nie mam aż tak stabilnej sytuacji materialnej to powiedziała, że mnie żle matka wychowała

Miałam dzisiaj pracowity dzień. Wpłynęła pensja Więc korzystając z wolnego zrobiam zakupy większe.
Potem umyłam okna, i teraz firanki powiesiłam. Zostało mi jedną jeszcze powiesić i koniec Kupiłam w rosmanie płyn do Okien Domol i powiem Wam, ze w domu zawsze używamy tych droższych a ten się ekstra spisał.

Ugotowałam bigosik I zostało mi trochę młodej kapusty i nie wiem co z nią zrobić. Szkoda mi wyrzucać Macie jakieś pomysły? (wiem, że któraś podawała link do przepisu jak zrobić ja do ziemniaczków, ale nie mogę znaleźć
Stary 2014-08-01, 22:29   #3744
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam mojewypieki

Surowizny tym bardziej nie może. Jest równie ciezkostrawna jak smażone.

Będzie jadł. Nie lubi bo jego mamusia nigdy nie potrafiła zrobić aby było smacznie i zdrowo. W ogóle była masa rzeczy których nie lubił jadać. Pol roku mieszkaliśmy z moja mama i jak ona zrobiła to czego niby nie lubi to jadł aż się uszy trzes l y. Teraz sam się o to dopomina
Stary 2014-08-02, 06:16   #3745
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Surowizny tym bardziej nie może. Jest równie ciezkostrawna jak smażone.

Będzie jadł. Nie lubi bo jego mamusia nigdy nie potrafiła zrobić aby było smacznie i zdrowo. W ogóle była masa rzeczy których nie lubił jadać. Pol roku mieszkaliśmy z moja mama i jak ona zrobiła to czego niby nie lubi to jadł aż się uszy trzes l y. Teraz sam się o to dopomina
znam to aż za dobrze mój też jest chory a jego rodzinka, z której wszyscy poza nim są raczej otyli wcina w kółko to samo, żadnych warzyw i owoców, przeraża mnie to. jak poznałam mojego to on był już od dawna chory a żywił się głównie kanpkami z żółtym serem i wędliną na tym ohydnym najbardziej przetworzonym chlebie, kotletami, frytkami, gołąbkami i bigosem, bo jego matka niewiele więcej potrafi ugotować zaobserwowałam, że teściowie z powodzeniem stosują ciągle taki jakże urozmaicony jadłospis, pomimo tego, że jedno z nich miało raka...MASAKRA.

kiedyś teściowa na mnie naskoczyła jak się dowiedziała że wcinamy sałatkę owocową na śniadanie (wybitnie pyszną, autorską mojej mamy) i zaczęła wrzeszczeć że ciekawe jak można mieć siłę po owocach, jak trzeba jeść mięso! a jak zobaczyła owsiankę to też zrobiła głupią minę, że jak to jemy papkę dla dzieci hehe jak ja ją kocham...

otwieram poranną zmianę wątkową, witajcie dziewczyny
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 06:31   #3746
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ja też chcę koleżanki na kawę w pracy !
Średnia wieku u mnie to 50+ ...

Cholera, zawsze pod górę. Nie mam fryzjerki i wizażystki na sesję ślubną. Urlopy, urlopy...
Ja mieszkam w Chorzowie, a mam koleżankę z Katowic, która jest wizażystką m.in.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 06:31   #3747
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Moge sie dolaczyc do porannej zmiany watkowej? Wprawdzie jest po poludniu, ale co tam!

U nas sobotnie pozne sniadanie bylo z tych mniej zdrowych jajka sadzone (bez tluszczu), bekon (z tych chudych), tosty... tylko tz mnie zaskoczyl i nie wiem kiedy wyszedl z domu i kupil nam na poranny (tzn 11:30) deser custard tarts

A teraz siedzimy, wstawilam pranie, niedlugo planujemy wyprawe do 'warzywniaka' po jakies owoce na dzem, bo wreszcie zgromadzilam porzadna kolekcje sloikow
Stary 2014-08-02, 08:40   #3748
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej, hej, można dołączyć?
Ja początkowa Pani Domu (5 lat mieszkałam sama, prawie, TŻ z doskoku), miesiąc po ślubie, próbuję zaakceptować istnienie męża w mojej codzienności,- namolny taki, dużo je i dużo zainteresowania potrzebuje
Ale i tak jest cudownie

W sobotę mam wproszonych gości, planuję pałki z kurczaka w miodzie - jedyne danie na ciepło, bo mamy małą kuchnię i ograniczone naczynia (wynajęte mieszkanie) - zresztą taki upał...
Co proponujecie - na szybko i smacznie - jakieś przegryzki, sałatki?
Witam

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:
ja mam 29 i nie daję się zwariować presji wieku i utartym schematom, że w tym wieku to trzeba być już żoną i matką
Ja za niedługo skończę 30 i cieszę się, że mam dziecko. Żoną jestem od 6 lat. Nie miałam presji wieku, ja od dawna chciałam dziecko, tylko nie wychodziło.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
Dlaczego samochód jest zarejestrowany na TŻ? Dziewczyny dbajcie o swoje interesy! W naszym przypadku oboje jesteśmy współwłaścicielami każdego kupowanego samochodu.
My też oboje jesteśmy współwłaścicieliami samochodu. Ważne to jest przy zniżkach oc.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
My sie w spa wylegujemy, wlasnie wrocilam z masazu, teraz Tz poszedl.
Mnie się marzy takie spa. Może kiedyś się wybiorę.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
P

Mam silne postanowienie, że w środę zaczynam jeździć na orbim Bijcie mnie jeśli będę wymyślać jakieś wymówki
Jak tam postanowienie?

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ojej, Lucy, pytalaś a ja Ci nie odpowiedziałam?! Przepraszam, widocznie mi umknęło!

Jeszcze nie mamy na 100% wybranej, ale na razie nr 1 to Zabiorę Cię - wersja Tomasza Karolaka - bardzo lubimy tę piosenkę, przypomina nam fajne chwile
My mieliśmy tą piosenkę.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
moja Mama złapała ostatnio kleszcza na grillu u cioci która mieszka przy lesie więc jak widać nawet nie trzeba wchodzić do lasu by wrócić z towarzyszem
a my wczoraj wiedzieliśmy kleszcza w brodziku, tam był tylko fartuszek dzidziusia. Dzień wcześniej wieczorem daliśmy mu kaszkę na dworze.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 08:50   #3749
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
znam to aż za dobrze mój też jest chory a jego rodzinka, z której wszyscy poza nim są raczej otyli wcina w kółko to samo, żadnych warzyw i owoców, przeraża mnie to. jak poznałam mojego to on był już od dawna chory a żywił się głównie kanpkami z żółtym serem i wędliną na tym ohydnym najbardziej przetworzonym chlebie, kotletami, frytkami, gołąbkami i bigosem, bo jego matka niewiele więcej potrafi ugotować zaobserwowałam, że teściowie z powodzeniem stosują ciągle taki jakże urozmaicony jadłospis, pomimo tego, że jedno z nich miało raka...MASAKRA.

kiedyś teściowa na mnie naskoczyła jak się dowiedziała że wcinamy sałatkę owocową na śniadanie (wybitnie pyszną, autorską mojej mamy) i zaczęła wrzeszczeć że ciekawe jak można mieć siłę po owocach, jak trzeba jeść mięso! a jak zobaczyła owsiankę to też zrobiła głupią minę, że jak to jemy papkę dla dzieci hehe jak ja ją kocham...

otwieram poranną zmianę wątkową, witajcie dziewczyny
U mojego albo konserwowe albo suto okraszone majonezem.
Teraz teściowa juz wie, że ja nic z majonezem nie zjem ale kiedyś to się obraziła że nie chciałam jej sałatki z pekinska.

W ogóle w tym temacie to do klubu zapraszam
Stary 2014-08-02, 08:57   #3750
kraven
Zakorzenienie

Witam się porannie. TŻ od wczoraj w pracy, dziecko było na noc u dziadków więc raz się wyspałam. Teraz popijam kawkę i nadrabiam zaległości wątkowe.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości