|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
SIMKA moje jedzenie nie ma nic do rzeczy bo nie karmię piersią hehe
Lekarz przepisał nam kropelki Delikol.. Mam nadzieję że pomogą na dolegliwości brzuszkowe bo kosztowały mnie one 50 zł za 15 ml ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3902 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
U nas też pojawiła się wysypka na buzi, położna stwierdziła że to potówka ale też może być skaza z tym, że nie taka stała tylko ok 4-6 tyg życia występuje zjawisko nadwrażliwości na białko krowie, wystarczy na jakiś czas odstawić nabiał i samo przejdzie, moja bratanica też to miała i przeszło ok 8 tyg życia.
Też mamy zamiar wprowadzić krochmal, tylko my przy Wojtku kąpaliśmy w krochmalu robionym w prosty sposób czyli garść mąki ziemniaczanej rozpuszczałam w wanience przed kąpielą i tyle, pomagało. Simka ty dajesz sab simplex, jak to stosujesz?? cały czas czy doraźnie?? Uwaga dzisiaj jest Dzień Karmienia Piersią!!!!
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
simka, ja tej „maseczki” nie zmywam
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka przy pierwszym dziecku, jeśli mąż nie zrobiłby kanapek jak wychodził do pracy, to by nie jadła aż nie wrócił... a jadła te kanapki tylko jak karmiła... a co do spania, to się jeszcze może odwrócić, a jak się nawet nie odwróci i będzie mało spać, to jak będzie większa ciut to i zabawki zadziałają, a nie będzie wołać tylko "mama, mama"... u mnie mąż ma opiekę na mnie 2tyg, właśnie minął pierwszy tydzień no ale to pomaga tylko przy starszych dzieciach, bo moja mała się u niego zupełnie nie uspakaja, nawet jak ją nosi - mam nadzieję że w końcu zaprzyjaźni się z jego zapachem i da się mu ją oddać na trochę Cytat:
zmierzyłam i faktycznie mam długą ranę na tle Waszych... Większość jak widzę ma po 16cm, ktoś nawet 13 a ja 21 w tej sytuacji przestaję się dziwić, że na każdej wizycie po porodzie lekarze mi tłumaczyli że mam nie mieć więcej dzieci...
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez jakiś czas stosowalam przy każdym karmieniu Sab simplex po 4-5 kropelek a teraz nie zawsze i raczej po jedzeniu jak widzę ze zaczyna się spinac
Nie mieliśmy szczepienia i w poniedziałek do szpitala bo żółtaczka słabo schodzi! Jak o tym pomyśle to juz chora jestem
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3907 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a rana pieczę ale tylko gdy zbyt długo pochodzę, zmęcze się itp.Gratulacje ![]() [QUOTE=ecencia;47533225]Irsin, gratulacje! Moja Oliwka konczy dzis 3 tygodnie, ale ten czas leci. [/QUOTESlicznosci Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- ledwie nadrobiłam zaległosci,wczoraj spędziliśmy cały dzień na sesji noworodkowej dzis pol dnia jeżdżenia po mieście bo matce tak cycki urosły,ze się żadne ciuchy nie mieści
|
||
|
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe do nas dopiero pierwsi poza najbliższą rodziną zaczynają zjeżdżać
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Podaje nazwę leku na kolki, tylko niewiem czy dostępny w Polsce, wiem że w Niemczech jest i podobno działa cuda LEFAX
niewiem czy się wam przyda ale ja tam jutro lecę do apteki zapytać czy można zamówić i czy wogóle jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki mam pytanie..
Czy zostawialyscie już Wasze pociechy z tżtami na dłużej? Np cały dzień? Chociaż przy kp to niezbyt możliwe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3912 |
|
Raczkowanie
|
Ja swoja jak narazie zostawilam na jakies 2h bo na tyle malutka pozwolila sie zostawic bez karmienia.
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
Ja swojej jeszcze nie zostawilam, ale będę musiała niedługo to zrobić bo mam wizyte u gina. Zastanawiam się ile mleka będę musiala jej ściągnąć żeby wytrzymała. ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Fame jak musimy coś załatwić to babcia zostaje. Ma na podorędziu butlę z moim mlekiem i nie ma problemu
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze nie zostawilam alee wczoraj siostra wziela mala na spacer na godzine.
Dzisiaj nakarmilam mala: zjadla 70ml bo ja wazylam i poszlam na spacer. Nie spala cala droge. Jak o 18 wyszlismy to dopiero wrocilismy i sie karmimy. Miala swoje 2h czuwania, lezala spokojnie -myslalam ze zasnie na spacerze ale sie nie udalo... moze po kapieli szybcciej padnie ![]() Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- A i zdecydowanie moj nastroj spowodowany jest brakiem towarxystwa. Zawsze jak siedze z mama albo tz albo z kims innym to od razu czuje sie lepiej. Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Mam pytanie, boicie się zbliżenia z tż-tami bo ja strasznie. :banghead: czuje się jak dziewica ha ha Dziewczyny po cc które już mialyscie wcześniej, nie boli brzuch i rana? Jestem ciekawa... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
joanna2228: ja poprzednio długo czekałam, bo bardzo długo plamiłam/krwawiłam i byłoby to dla mnie zbyt niekomfortowe i jak już potem doszło do wiadomo czego to nic mnie nie bolało...
a teraz się zastanawiam czy trzeba czekać to 6 tygodni połogu, bo w sumie już teraz mam dłuższe przerwy w krwawieniu, potem nagle więcej poleci i znów posucha... a te pierwsze 6 tygodni niby pewne są żeby dzidziusia kolejnego nie począć...
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
My juz w trasie
![]() Joanna mnie nie boli nic już, śpię na brzuchu, rana nie ciągnie. We wtorek mija 6 tygodni i sama jestem ciekawa jak to będzie aha dziewczyny cesarkowe, mialyście tez zakaz depilacji na czas połogu? Ja tak
|
|
|
|
#3919 |
|
Raczkowanie
|
Nas tez juz chyba dopadly kolki. Od rana kiepski dzien, mala prawie nie spala. Moze ze trzy godziny w sumie i to tak w drobnych ratach. Bylismy u pediatry akurat wiec ja widzial w tym stanie i przepisal kropelki Delicol. Mam nadzieje, ze noc bedzie lepsza niz dzien bo szkoda mi malej jak sie tak meczy krzyczy i spac nie moze.
|
#3920 |
|
Rozeznanie
|
Część melduję że 31lipca o rodzinie 16;45 przyszła na świat nasza córeczka lilianna poród śilami nAtury waga 2950 g wzrost 50cm jest absolutnie piękna i cudowna
Opis porodu dam potem (Ale było ciężko)
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#3921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam przerwy w krwawieniu , raz coś tam leci jakby chciało, a nie mogło, a raz nic przez dwa dni przy pierwszym porodzie sn nie miałam takich przerw Cytat:
poza tym raczej nie myślałam na początku o depilacji ale teraz musiałam zgolić piżmaka bo wszystko mnie swędziało ![]() Cytat:
![]()
|||
|
|
|
#3922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:melduję, że żyjemy! nie nadrobię tych stron, co naskrobałyście, przez tydzień nie miałam komputera bo byliśmy na wsi u rodziców, żeby uciec trochę przed upałami, a z tabletu źle mi było pisać i z czytaniem też kiepsko, bo przy karmieniu albo czytałam książkę, albo jakiś film leciał i na forum brakło czasu ![]() postaram się więcej pisać od jutra- może się uda
|
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zastanawiam się jaka nocka mnie czeka Chyba muszę iść szybko spać raczej ...---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- SPOKOJNEJ NOCY ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------
|
|
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas pojawila się wlasnie zielona kupa z domieszka zoltej. Nie mam pojęcia po czym bo dzisiaj zjadlam bulke z maslem i szynka z kurczaka, leniwe, 2 kanapki z maslem i szynka z indyka. ![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje ![]() Czyżbym została sama na placu boju Jestem na biezaco ale nie komentuje bo to poki co nie moje tematy Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Lillian gratulacje!!!
przegrałam.... zapaliłam.... |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, absolutnie nie dostałam zakazu. Wręcz zostałam na wizycie u gina pochwalona, ze sie ogolilam
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
debesciara wlasnie wiem, ze to za czesto jesli chodzi o mm, ale mimo ze w miedzyczasie daje piers to nie pomaga to, a 1.5h ciezko go przetrzymac, jak nie spi oczywiscie bo tak to luz
Dzis tz kupil mleko dla "glodnych dzieci" bo wczesniej zaopatrzyl nas zapobiegawczo w antykolkowe a to sie szybciej trawi, moze bedzie poprawa...Tz tez nie moze sie doczekac przytulanek, nawet sprawdzal w internecie, kiedy bede mogla i wyczytal ze po 4tyg Od razu odp.na pyt joanny - panicznie boje sie zblizenia, po tym co tam widze ![]() aga_tka to dlugosc ciecia ma jakies znaczenie? Myslalam ze tylko ilosc, a ktora to twoja cesarka? Chcielibyscie jeszcze dzieci? Przepraszam, za ciekawosc ![]() malwiska to hormony jeszcze dzialaja, zmeczenie, no i zderzenie z nowa rzeczywistoscia wiem, ze teraz trudno ci to sobie wyobrazic, ale Oliwka wynagrodzi ci wszystko jak troszke podrosnie, zwykly usmiech czy calus sprawi ze bedziesz najszczesliwsza mama na swiecie juz nie mowie o postepach w rozwoju, duma bedzie cie rozpierac ![]() Tez nie lubie byc sama, duzo daje aby ktos po prostu byl... Fame moj tz nie zostanie z synkiem sam nawet na 5min, bo cykor jest ale planujemy,zeby wyszedl sam z dziecmi na spacer, bo synio nawet na takim 1.5 godzinnym ladnie spi.Lilian gratulacje Wiecie co moje dziecko tez nie jest jakies bardzo spiace jak na noworodka, ale spi troche sam w wozku, spi na spacerach, lubi kapiele, lubi jezdzic samochodem i jak najedzony i przewiniety to przewaznie nie marudzi, przy tym co mialam z corka to luksus Teraz jak wrocilismy ze szpitala, bylam w szoku ze moje dziecko tak po prostu spi, tesciowa sie ze mnie smiala i kazala przyzwyczaic, ale dla mnie to bylo niespotykane wiec nie narzekam, choc nocki moglyby byc lepsze ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Oj tam zaraz 'przegralam'... Lepiej sie poczulas? ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
i kiedy planujesz rodzic?
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Lillian gratulacje!
![]() ![]() ![]() ![]() Mamaya, Joanna dzięki za odpowiedzi dziś biorę się za siebie w takim razie, bo dłużej nie wytrzymam może mój gin tez mnie pochwali ![]() Jesteśmy u teściów w domu i wszyscy noszą i bawią mi dziecko. Żyć nie umierać. Jako że moje Dziecię spożywa z jednakowym zapałem cyca jak i mm to zdecydowałam ze jutro pojadę na to wesele ![]() Fame, nie załamuj się. Jeśli lepiej było Ci po papierosie no to było i tyle. Nie karmisz kp, nie palisz przy dziecku
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-08-01 o 23:23 |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, ogarnęła mnie zazdrość
Jak było? Ja tez sie coraz bardziej łamię :/ Tym bardziej, ze TŻ wrócił do palenia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

moja koleżanka przy pierwszym dziecku, jeśli mąż nie zrobiłby kanapek jak wychodził do pracy, to by nie jadła aż nie wrócił... a jadła te kanapki tylko jak karmiła... a co do spania, to się jeszcze może odwrócić, a jak się nawet nie odwróci i będzie mało spać, to jak będzie większa ciut to i zabawki zadziałają, a nie będzie wołać tylko "mama, mama"... u mnie mąż ma opiekę na mnie 2tyg, właśnie minął pierwszy tydzień
no ale to pomaga tylko przy starszych dzieciach, bo moja mała się u niego zupełnie nie uspakaja, nawet jak ją nosi - mam nadzieję że w końcu zaprzyjaźni się z jego zapachem i da się mu ją oddać na trochę
a rana pieczę ale tylko gdy zbyt długo pochodzę, zmęcze się itp.
[/QUOTE
usypia przy odbijaniu. Nie noszę jej raczej długo po prostu śpi na mojej piersi i po chwili ja odkładam. Ale zdarzały się dni ze nie spała wcale
nie zmuszam jej do snu generalnie. Widać taka już jej uroda.

prawie 6 tygodni razem 

aha dziewczyny cesarkowe, mialyście tez zakaz depilacji na czas połogu? Ja tak
przy pierwszym porodzie sn nie miałam takich przerw
poza tym raczej nie myślałam na początku o depilacji
klask i:
i zastanawiam się jaka nocka mnie czeka 

Jak było?