Scent Bar LIII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-01, 16:59   #1951
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyy Eeeeejjjj no co Wy? bez jaj? Skąd Wy takie info macie? o 55 stopniach, na Onecie jak byk wisi 31

Reeejcz, Ty dzieciaku łatwowierny Ty...
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 17:06   #1952
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
1 Ooooo to miałaś za mało?!?
Objaw Trousseau był obecny ?
Nie wiem, ledwie pamiętam, potas mi podawali - to pamiętam.

Lekarz pytał tylko czy jestem w ciąży - ocucili i wypuścili.
Prowadziłam auto, pamiętam tylko tyle że zdążyłam zaparkować bezpiecznie i mama wzywała pogotowie. Zimne poty, dreszcze trzęsawka, zielona cera - serce wali jak młot, widzę na żółto, tracę oddech i obraz. Nie utraciłąm jednak przytomności do końca, bo matka się mocno darła na babkę w telefonie i nie pozwalała mi "zejść" głowa w dół nogi do góry takie tam. Zdarzyło mi się kilkanaście razy w ciągu kilku lat, lekarze zwalili na nerwicę Raz jeden prywatny przepisała Kalipoz. Tyle. Do dziś zdarza mi sie podobnie, ale zazwyczaj jest przy mnie chuop i zgarnia mnie do klimatyzowanego auta, daje Glukardiamid i wiezie do dom. Czasem mija. Przy Twojej historii to pikuś, jakoś żyję. Musiałabym chyba iebnąć głową o beton, zeby ktoś poważnie mnie zaczał badać Tylko obawiam się czy byłoby co jeszcze badać.

Nie mam już kasy na prywatne diagnozowanie. Nul.

Mam nadzieję, że to związane z zaduszkami, przed burzą, upały, no ale coś we mnie szwankuje skoro tak reaguję, inni w upał dają radę. Szybko tracę elektrolity z potem widać. No i często mam Litrosal przy sobie jak wybywam na dłużej w takich temperaturach. Ostatnio załatwiałam co się da od świtu. Żeby zdążyć przed upałem.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-08-01 o 17:18
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 17:07   #1953
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No a nie jest to zalecenie ze względu na niewidomych????? Dla mnie to wygoda, jak nie chcę słuchać, to się wyłączam

Zapewniam Cię na 200%, ze przy takim natężeniu dźwięku, jakie ja przeżyłam dziś rano, nijak byś się nie wyłączyła Nawet ze stoperami w uszach - widziałam twarze współpasażerów, którzy jechali ze sluchawkami na uszach

Co do niewidomych... naprawdę, na tej trasie nie jeżdżą ani niewidomi ani cudzoziemcy, to jest zwykły podmiejski pociąg. No, może przez te 20 lat jak dojeżdżam, dwóch się trafiło

A poza tym... narażę się i tego rodzaju niepełnosprawności bardzo współczuję, ale przez te wszystkie taśmy dla niewidomych na Centralnym i w metrze, normalny człowiek może się wyje...ć bez większego wysiłku. A człowiek na obcasach, który się na dodatek spieszy, to już w ogóle bez problemu.

I 55 stopni jak dla mnie może być, mnie w pracy nogi zmarzły a szefowa siedzi w marynarce
Stary 2014-08-01, 17:11   #1954
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Reeejcz, Ty dzieciaku łatwowierny Ty...
Ju gat mi!!!

Uffff, na tym punkcie nigdy nie złapię żarta upału boję sie bardziej od ognia.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Zapewniam Cię na 200%, ze przy takim natężeniu dźwięku, jakie ja przeżyłam dziś rano, nijak byś się nie wyłączyła Nawet ze stoperami w uszach - widziałam twarze współpasażerów, którzy jechali ze sluchawkami na uszach

Co do niewidomych... naprawdę, na tej trasie nie jeżdżą ani niewidomi ani cudzoziemcy, to jest zwykły podmiejski pociąg. No, może przez te 20 lat jak dojeżdżam, dwóch się trafiło

A poza tym... narażę się i tego rodzaju niepełnosprawności bardzo współczuję, ale przez te wszystkie taśmy dla niewidomych na Centralnym i w metrze, normalny człowiek może się wyje...ć bez większego wysiłku. A człowiek na obcasach, który się na dodatek spieszy, to już w ogóle bez problemu.
1.

2. Nie musisz ich widywać, zawsze mogą być, i mają prawo mieć informację. IMO to norma.

3. "Normalny" człowiek ma oczy i widzi, dzięki czemu powinien bez trudu uniknąć wywrotki.

Czas edycji: 2014-08-01 o 17:18
Stary 2014-08-01, 17:13   #1955
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
3. "Normalny" człowiek ma oczy i widzi, dzięki czemu powinien bez trudu uniknąć wywrotki.
A gdzie ja twierdziłam, ze jestem normalna...?

Jestem głucha, ślepa i poobijana a co do właściwego rozłożenia klepek też niektórzy maja wątpliwości
Stary 2014-08-01, 17:20   #1956
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
zmieniaz mieszkanie? chyba obecne nie tak dawno kupowałas?
cos przegapulam chyba
nom, kupowałam 3,5 roku temu sama się dziwię, tak się nieśmiało myśl zaczynała kluć aż tu nagle mnie napadł spontan bo normalnie wybieram 10 minut serek wiejski w sklepie parterek, z ogródeczkiem, na nowym osiedlu, koło cmentarzy na powązkach i koło torów

Cytat:
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyy Eeeeejjjj no co Wy? bez jaj? Skąd Wy takie info macie? o 55 stopniach, na Onecie jak byk wisi 31

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nie lubię gadać z obcymi, nie lubię jak ktoś się na mnie patrzy, w miejscach publicznych unikam więc kontaktu wzrokowego, staram się przemykać szybko żeby nikt mnie nie zatrzymał. Zresztą zapytana mam pustkę w głowie, nagle nie pamiętam nazw ulic, nazw stacji, zaczynam się plątać w zeznaniach i pytający nadal nie wie jak ma gdzieś dojść ani gdzie wysiąść.
szczególnie ta pustka w głowie

Cytat:
Ja też trzymam kciukasy za Twój plan , zapomniałam o tym napisać Ważne że pomyślałam
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 17:31   #1957
rachell111
Zakorzenienie

Ale Wam dostarczyłam beki z tymi stopniami

Na swoje usprawiedliwionko, czemu łyknę każdy kit, mam to że na wschodzie Polski mieliśmy rekordowe upały (no dobra 55 nie ) no i słyszę w radiu że na świecie fala upałów, się zatrwożyłam, że i do nas japońskie upały nadchodzą.

Gópek ze mnie, ale nie macie pojęcia jaka to ulga Teraz będzie tylko 31

Moja zatrwożona mina była bezcenna
Stary 2014-08-01, 18:04   #1958
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Zrozumiałabym coś takiego w pociągach dalekobieżnych, którymi jeździ się raz na jakiś czas i trasy człowiek nie zna na pamięć, ale tu - po co?! Ani się rano zdrzemnąć, ani książki poczytać.
hmmm, moim zdaniem to akurat odwrotnie, jak nic nie gadają to tym bardziej nie da sie skupić na książce ani na spaniu bo trzeba uważać żeby nie przegapić przystanku

Moim zdaniem to jest bardzo dobre rozwiązanie, szczerze mówiąc nie przyszłoby mi do głowy ze komuś może to przeszkadzać nie mówię oczywiście o zapowiadaniu na cały regulator (z takim nie spotkałam sie nigdy, ale wierzę ze może być irytujące), ale takie normalne jest fajne i popieram
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
w ogóle to dziękuję za kciukasy byłam (i znowu miałam kłopot z dojazdem tam ta kwestia coś nie zapowiada się różowo ) i okazało się że nie taki diabeł straszny, bo miałam wizję konieczności ciągnięcia od zaraz dwóch kredytów na raz... ale okazuje się, że ewentualnie będą pokrywać się w całości tylko przez parę miesięcy.... (tzn. jak dobrze pójdzie i uda mi się szybko sprzedać obecne mieszkanie) Tylko przez te parę lat zmieniły się zasady i nie ma już takich fajnych kredytów jak wtedy - na obecnym mam oprocentowanie poniżej 2% teraz są tylko kredyty w PLN i przez to nawet z małą marżą jest powyżej 4% całkowity koszt więc sporo większy. Muszę jeszcze pokalkulować, poprzypominać sobie co i jak, np. doszło do mnie, że potrzebne jest dodatkowe 10 tyś. na notariusza i podatek pewnie jeszcze parę takich niespodzianek wyskoczy i kompletnie nie wiem ile potrzeba na wykończenie tzn. na pewno trzeba będzie zrobić podłogę, łazienkę i kuchnię - nie mam zielonego pojęcia, ile to może kosztować...
idziesz jak burza

Cytat:
Ale Wam dostarczyłam beki z tymi stopniami

Na swoje usprawiedliwionko, czemu łyknę każdy kit, mam to że na wschodzie Polski mieliśmy rekordowe upały (no dobra 55 nie ) no i słyszę w radiu że na świecie fala upałów, się zatrwożyłam, że i do nas japońskie upały nadchodzą.

Moja zatrwożona mina była bezcenna

no i dzięki nam jutro będziesz odczuwała przyjemny chłodek, bo już się wstępnie nastawiłaś na 55 to co tam takie 30

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 18:45   #1959
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
co nie kwestia właściwego odniesienia

Cytat:

ale po prawdzie to właśnie tak działa, sobie też można wmawiać różne pozytywne rzeczy aż się w końcu w to uwierzy

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
idziesz jak burza
co nie? jak nie ja

nie wiem skąd mi się to wzięło, mam jakiś dziwny pałer, nie męczą mnie upały, w dodatku teraz jest gorący okres, bo w pracy zostaję na jakiś czas sama gdzie normalnie jest nas cztery a od tygodnia działamy tylko we dwie, w związku z czym robię w domu duże tłumaczenia bo nie ma mowy żeby je zrobić w pracy, więc kolejny weekend z bakteriami E.coli się szykuje

---
a tak przy okazji, z innej beczki, może wpadniecie na pomysł - bo się wybieram z mamą do tej naszej rodziny i nie wiem co można by im sprezentować
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-01, 18:57   #1960
aileenn
Mother of Cats

Znad całodziennego bólu łeba. Acz odnotowuję sukces - chwilowo przestało mi się chcieć rzygać z tego bolenia

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 19:20   #1961
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

no i dzięki nam jutro będziesz odczuwała przyjemny chłodek, bo już się wstępnie nastawiłaś na 55 to co tam takie 30
sama mam z siebie ubaw
Cytat:

nie wiem skąd mi się to wzięło, mam jakiś dziwny pałer, nie męczą mnie upały, w dodatku teraz jest gorący okres, bo w pracy zostaję na jakiś czas sama gdzie normalnie jest nas cztery a od tygodnia działamy tylko we dwie, w związku z czym robię w domu duże tłumaczenia bo nie ma mowy żeby je zrobić w pracy, więc kolejny weekend z bakteriami E.coli się szykuje
Ad mieszkanie i ile kosztuje kuchnia łazienka (bo mi się nie cytłaś wcześniej)
to zależy od metrażu i potrzeb. No i miasta. Przez potrzeby mam an myśli materiały wykończeniowe - można kupić tanie kuchnie, można drogie i najdroższe. Booosz ja już się cieszę na kolejną barową kuchnię

Myślę jednak że jeśli robi się wszystko, to to idzie w dyszkach Tzn poniżej dyszki No ale to mówię od stanu surowego. Jeśli kupujesz wannę, kabinę, lustro, umywalkę, szafki, glazurę, klej, fugi, robocizna, rurki, i pełno drogich pierdół technicznych, których nazw nie znam poza syfonem, baterie czyli krany, wieszaki, grzejniki albo ogrzew podłogowe itd... Ale nie zniechęcam broń boże, tylko suma sumarum mniej niż 10 nie chce wyjść. Chyyyba, że ktoś ma mały metraż i np ma tylko prysznic/wannę. Robocizna wychodzi kilka tysiaczków.

Mój chuopin robił kiedyś kosztorys łązienki od zera, czyli od pustaków, czyli wsie rury, no i w domu to chyba koszty większe? Ale to było już 4 lata temu zdaje się, no i w tańszym regionie także bez porównania.

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Znad całodziennego bólu łeba. Acz odnotowuję sukces - chwilowo przestało mi się chcieć rzygać z tego bolenia
Oł maaaan A miało już być koniec problemsów zębowych na ten rok

znam ten typ bólu, najgorszy w moim rankingu

Czas edycji: 2014-08-01 o 19:21
Stary 2014-08-01, 19:30   #1962
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kameno, jestem podjarana Twoimi planami, kupuj, kupuj
Ad cen to wypowiem się odnośnie kuchni, że nasza łącznie z AGD, robocizną i wszystkim wszystkim kosztowała około 10 tys, chyba poniżej. Jakby coś mam też namiary na taniego i fajnego fachoffca.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 20:15   #1963
gryx82
BAN stały

Cytat:
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 20:32   #1964
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:

Ad mieszkanie i ile kosztuje kuchnia łazienka (bo mi się nie cytłaś wcześniej)
to zależy od metrażu i potrzeb. No i miasta. Przez potrzeby mam an myśli materiały wykończeniowe - można kupić tanie kuchnie, można drogie i najdroższe. Booosz ja już się cieszę na kolejną barową kuchnię

Myślę jednak że jeśli robi się wszystko, to to idzie w dyszkach Tzn poniżej dyszki No ale to mówię od stanu surowego. Jeśli kupujesz wannę, kabinę, lustro, umywalkę, szafki, glazurę, klej, fugi, robocizna, rurki, i pełno drogich pierdół technicznych, których nazw nie znam poza syfonem, baterie czyli krany, wieszaki, grzejniki albo ogrzew podłogowe itd... Ale nie zniechęcam broń boże, tylko suma sumarum mniej niż 10 nie chce wyjść. Chyyyba, że ktoś ma mały metraż i np ma tylko prysznic/wannę. Robocizna wychodzi kilka tysiaczków.

Mój chuopin robił kiedyś kosztorys łązienki od zera, czyli od pustaków, czyli wsie rury, no i w domu to chyba koszty większe? Ale to było już 4 lata temu zdaje się, no i w tańszym regionie także bez porównania.
Cytat:
Kameno, jestem podjarana Twoimi planami, kupuj, kupuj
Ad cen to wypowiem się odnośnie kuchni, że nasza łącznie z AGD, robocizną i wszystkim wszystkim kosztowała około 10 tys, chyba poniżej. Jakby coś mam też namiary na taniego i fajnego fachoffca.
hm
dzięki
jakieś to bardziej drogie i skomplikowane niż mi się wydawało

a tak zanim wrócę do moich bakterii, zastanawia mnie kolejność prac
na logikę powinno być wg mnie najpierw malowanie ściany/sufity a potem podłoga
tymczasem co artykuł to widzę że piszą o malowaniu ścian po zrobieniu podłogi

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-01, 20:43   #1965
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
hm
dzięki

Zobaczysz na sklepach jak będziesz kupowac, zamawiać, może udać się taniej. ale prawda smutna - tanio nie jest. To co jest tanie, jest z reguły, zwłaszcza w branży remontowej tak niemożebnie liche i tandetne, że aż żal

Nie wiem, nie znam się, myśmy sobie sami podłogi robili na końcu. Owszem, tam gdzie już były, np przemlowywaliśmy ściany, sufit, też dało radę, więcej folii ochronnej szło, tylko było trudniej przy listwach podłogowych etc. Mniej wygodnie.

Czas edycji: 2014-08-01 o 20:45
Stary 2014-08-01, 20:48   #1966
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
To, to mnie akurat raczej śmieszy.
mieu śmieszy 'plac Wilsona' [vilsona]

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 20:58   #1967
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem głucha, ślepa i poobijana a co do właściwego rozłożenia klepek też niektórzy maja wątpliwości
A nie wiem, to bez znaczenia, albowiem myślałam, że przez "normalni" ludzie masz na myśli widzących, w sensie wszystkich, że nie rozmawiamy stricte Tobie tylko o całej reszcie widzących przechodniów. W przeciwnym wypadku, napisałabyś że Ja się potykam, nie zauważam czy coś tam.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:

Ad głosy w metrze to ja akurat lubię. Czasami jest tak ciasno, że trudno zobaczyć jaka to stacja, czasami się zamyślę, zagapię pod stopy, i taki głos z offu przypomina mi, że czas wysiadać. Poza tym jam ślepawa ale zbyt próżna żeby popylać po mieście w okularach i czasami niedowidzę co tam leci na wyświetlaczu. Ale faktycznie nie muszą się drzeć na cały regulator.

Czas edycji: 2014-08-01 o 20:55
Stary 2014-08-01, 21:24   #1968
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
nom, kupowałam 3,5 roku temu sama się dziwię, tak się nieśmiało myśl zaczynała kluć aż tu nagle mnie napadł spontan bo normalnie wybieram 10 minut serek wiejski w sklepie parterek, z ogródeczkiem, na nowym osiedlu, koło cmentarzy na powązkach i koło torów

szczególnie ta pustka w głowie

a to juz na 100 procent kupujesz?
kurde zazdroszcze..ja sie bujam z decyzja zmiany mieszkania ze 2 laat juz i raczej sie skonczy na niczym

Cytat:
hm
dzięki

jak podłoga typu prawdziwy parkiet to najpierw podloga, jak panele to raczej bez znaczenia, ale tak "po budowlanemu" to malowanie jest na samym koncu końców
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 22:12   #1969
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Czyżby Młyny Królewskie, albo Struś???

Ale mam fajne plany na weekend... NIC!! "House of Cards", "Czardasz z mangalicą", w niedzielę może targi śniadaniowe...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 22:25   #1970
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Zobaczysz na sklepach jak będziesz kupowac, zamawiać, może udać się taniej. ale prawda smutna - tanio nie jest. To co jest tanie, jest z reguły, zwłaszcza w branży remontowej tak niemożebnie liche i tandetne, że aż żal
.
...a kupować liche i tandetne wcale się nie opłaca trudno, najwyżej wzięłabym więcej kredytu, jak zostanie to nadpłacę

zresztą, może nie będzie tak źle, nie planuję żadnych ekscesów, podwieszanych sufitów, podpodłogowych ogrzewań, marmurowych blatów, oświetleń w dziwnych miejscach...
edit: albo o, płytki, one wychodzą drogo a ja płytek nie znoszę i sto razy bardziej wolę na podłogę coś jednolitego typu linoleum a na ściany farbę

Cytat:
a to juz na 100 procent kupujesz?
kurde zazdroszcze..ja sie bujam z decyzja zmiany mieszkania ze 2 laat juz i raczej sie skonczy na niczym

jak podłoga typu prawdziwy parkiet to najpierw podloga, jak panele to raczej bez znaczenia, ale tak "po budowlanemu" to malowanie jest na samym koncu końców
1. no, może nie na 100 ale na 90 akt bym ewentualnie miała 13 sierpnia, więc prawie 2 tygodnie na zmianę zdania mam... ale wolałabym go nie zmieniać bo jak teraz decyzji nie podejmę to się odłoży w czasie w nieskończoność, a kolano mi zaczyna z lekka nawalać
u Ciebie plany zmiany powodowane metrażem pewnie?
czemu na niczym?

2. acha

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Czyżby Młyny Królewskie, albo Struś???
nie młyny, żoliborz artystyczny (nazwa idiotyczna) co to struś?

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2014-08-01 o 22:33
Stary 2014-08-01, 22:45   #1971
Parabelka
Panaroja

Leeeje
Cytat:
Hej joł snad nap... głowowego chyba

Dziękuję za słowa zrozumienia asz się wzruszyłam
A tak szczerze trochę mi głupio że tak piszę o tym i piszę ale poczułam że może Parabelka podrzuci mi jakiś dodatkowy sposób co z tym można zrobić...No bo np 2008 roku przy kolejnym ataku który odbył się po niemal 3 letniej przerwie dowiedziałam się że w takie upały przy moim schorzeniu (a było prawie po 40 stopni ciepła) powinnam wypijać od 4 do 6 l wody.... A żeby było śmieszniej atak mi wypadł na tydzień przed moim ślubem .... I jak człowiek ma atak to dochodzi do skurczu prawie wszystkich mięśni w ciele i wbicie igły i założenie welflonu jest baaaardzo
utrudnione, no i dzięki temu miałam całe łapy w siniakach co jest udokumentowane na ślubnych zdjęciach.

Z promotorką nie miałam styczności ale pisałam pracę semestralną u Pani prof. Przecławskiej Wspaniała osoba . Tak jestem pedagogiem s UW
To wszystko zależy ja mam małego elektroluksa silece czy jakoś tak i ciągnie jak szalony a taki kurdupelek
1 niewiele pomogę , poza tym że 4-6 litrów to jakby trochę za dużo zwłaszcza na osobę Twojej postury , woda wysoko zmineralizowana i owszem i elektrolity jak przy biegunce do picia , więcej nic nie powiem
2.a studentów nauczasz ?
3.no wiadomo że zależy , ale te 10 lat temu ten był niby najlepszy , i dalej ciągnie , tylko z rurą i ssawką problem , no i workami
Cytat:
Wiadomo Red piękna jest

Może mieś też jakąś niedrożność w nochalku

spódnica fajna

Ja na Kubricku fotografowałam wszystko tak samo jak w Figueras u Salvadora Dalego

Mnie też to wkurza... W metrze jaka stacja i z której strony wysiadać...
1.zgadzam się - Red jest piękna
2.nieee , to mu się teraz zrobiło i po claritinie mija jak ręką odjął .
3. ona taka miała być stylizowana na spódnicę od kostiumu tailleur z przełomu XIX/XX w. na człowieku to widać , ale na razie się nie nadaje do pokazywania
4.fotografowanie eksponatów jak najbardziej rozumiem ale nie rozumiem fotografowania siebie na tle eksponatów
5.mnie raz wkurza raz nie , jak dobrze idzie to przez sen nie słyszę , nawet jak głośnik nad głową

Cytat:
nie widze róznnicy pomiedzy fotkami na zewnatrz a w muzeum -taka sama pamiatka i ten sam stopien chwalenia sie znajomym

w polskich muzeach przez lata nie mozna było fotografowac, ale ja np z luwru, muzeów w berlinie czy wiedniu mam całe stosy fotografi
paczaj wyżej - zdjęcia obiektów jak najbardziej tak , ale po cholerę jeszcze siebie obok uwieczniać ? dla mnie to kompletnie niezrozumiałe . I taka sytuacja zajeżdża mi snobizmem - paczajcie , to ja i obiekt XXXX sławny i znany , byłam , widziałam jestem światowa . Ale zdjęcia samego obiekta do pozachwycania się nie ma . Ta pani też tylko sobie na tle robiła , nie obrazu . I to całą sesję w kliku ujęciach

Cytat:
Nesko, aż mi się komentować nie chce Ale że ciut schudłam (u mnie to kwestia 1-2 kg) to zaczynam w to wierzyć.

Ad głosy w metrze to ja akurat lubię. Czasami jest tak ciasno, że trudno zobaczyć jaka to stacja, czasami się zamyślę, zagapię pod stopy, i taki głos z offu przypomina mi, że czas wysiadać. Poza tym jam ślepawa ale zbyt próżna żeby popylać po mieście w okularach i czasami niedowidzę co tam leci na wyświetlaczu. Ale faktycznie nie muszą się drzeć na cały regulator.
1.
2.mnie się zdarza nie słyszeć jak się zaczytam i o mało nie przejechać , a kiedyś zgubiłam przez to rękawiczki wysiadając w pośpiechu . Zresztą wzrokowcowi gadanie nie przeszkadza , i tak się orientuję po wyglądzie stacji
Cytat:

czy Ty to ja

Cytat:

Poszłyśmy ze Śnieżką szukać dla niej spodni , wskutek czego mam dwie pary sandałów na koturnie , dwie kiecki w stylu sieroco-bezdomno-workowym i bluzkę na upał oraz plan żywienia się do końca miesiąca kartoflami z masłem roślinnym mimo że część na wyprz trafiona

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 22:46   #1972
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
...a kupować liche i tandetne wcale się nie opłaca trudno, najwyżej wzięłabym więcej kredytu, jak zostanie to nadpłacę

zresztą, może nie będzie tak źle, nie planuję żadnych ekscesów, podwieszanych sufitów, podpodłogowych ogrzewań, marmurowych blatów, oświetleń w dziwnych miejscach...
edit: albo o, płytki, one wychodzą drogo a ja płytek nie znoszę i sto razy bardziej wolę na podłogę coś jednolitego typu linoleum a na ściany farbę
Dlategoż pisałam Ci o tym, że zależy od potrzeb, albowiem wiem, że masz inne Co do kafelek wiedziałam, hhhm chyba intuicyjnie? Farba kitchen, czyli antywoda para tłuszcz, w kuchni sprawdza się GENIALNIE -NIC się z nią nie dzieje, można szorować domestosem i jest ok. Zatem może i łazienkowe się sprawdzą. Ja płytki w łązience kocham -ale specyficzne. Nietypowe. Lubię fakturę. I fakt że wszystko po tym spływa i nic nie trzeba malować przez naście lat Lubię glazurę. Wiesz, spędzam miliony godzinw wannie ze stopami opartymi o ścianę. Muszę mieć pewnosć, że to coś to wytrzyma Na podłodze w łąz mam np glauzrę tarasową

Ad podwieszane sufity - dla kogoś z wadą wzroku jak moja - bueno - nie posiadam ich i żałuję przeokropnie. Mój kuzyn ma - i ja się u niego czuję swietnie - oświetlenie jest jednolite, i jakgdyby znikąd? Nie ma jednego źródła światła, względem którego tworzą się cienie etc. po prostu jest równomienie rozłożone i oczy nie bolą a jest jasno - genialne to jest.

Ad fotografowanie obiektów - obojętnie gdzie - ja nie uznaję robienia sobie fotek an tle czegokolwiek. I znam jeszcze tylko jedną taką osobę, mężczyznę. Oboje uważamy, że albo robimy zdjęcie czemuś po coś, i zawsze wiemy po co, albo osobie. Od zawsze niecierpiałam zdjątek JA na tle - serio, nawet na tle piramid bym se nie cykła, bo to nie o to w tym chodzi. Dla mnie of kors. Dlatego ja nie mam zdjęć na tle wieży Eifla etc etc. Nigdy nie pozowałam i nie pozuję do "pamiątkowych" fotek. I wiecie co, to jest dobre. Oglądałam zdjęcia mojej Mam z Teneryfy. Wniosek - hmmm moja Mam na tle jakiejś wioski, widoczków czasem tylko łądnych, no słowem typowa beznadzieja, nie rozumiem fenomenu Kanarów. Oglądnęłam zdjęcia jej przyjaciółki (były razem) i zamarłam padłam 100 razy. Nie ta wycieczka, nie to miejsce. Po prostu "oko" do miejsc. Ktoś pokazał wyspę, architekturę, elementy kulturowe, krajobrazowe, wszystko. Tak jakbym tam była. A ktosia nei widziałąm w ogóle. To jest sens !! dla mnie przynajmniej!!!

Czas edycji: 2014-08-01 o 23:06
Stary 2014-08-01, 23:01   #1973
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
poka
Takicuś, przynamniej nie będzie szkoda jak się zniszczy. Mam nadzieję, że się da zasznurować tak, żeby nie spaść

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.moje na zabawę się namówić nie dają
Bo mój młody i niemądry

Cytat:
---
a tak przy okazji, z innej beczki, może wpadniecie na pomysł - bo się wybieram z mamą do tej naszej rodziny i nie wiem co można by im sprezentować
Świeczkę pafnącą? Wiechcia doniczkowego? Fensi alko albo słodycze? Czy prezenty nie "dla domu" a dla ludziów z osobna?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
2.nieee , to mu się teraz zrobiło i po claritinie mija jak ręką odjął .
Macie szczęście, bo normalnie u kotów przeciwhistaminowe nie działają, z wyjątkiem takiego jednego, który ściągamy z UK

Za mna też zakup mieszkanka chodzi, koniec świata

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 23:05   #1974
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Ad fotografowanie obiektów - obojętnie gdzie - ja nie uznaję robienia sobie fotek an tle czegokolwiek. I znam jeszcze tylko jedną taką osobę, mężczyznę.
to znasz 2

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 23:12   #1975
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
to znasz 2
Cieszy mię to. fefnaście lat byłam odosobniona. Rok temu dopiero przyjszła pierwsza sztama

Dodam, że dasię zrobić dobre zdjęcie kogoś na tle czegoś, ale nie celowe, pozowane, jak aj to mówię "zakrywane", tylko osoba, np partner wyprawy, chadza sobie nic nei wiedząc, a drugi cyka tak, ze czasem ta osoba jest uchwycona w trakcie naturalnego spacerku zwiedzalnego - ot jedna z wielu, ot element krajobrazu. Wtedy - to się trzyma kupy. Osoba zazwyczaj jest z boku, od tyłu etc. A nie facjatą w obiektyw i

Czas edycji: 2014-08-01 o 23:16
Stary 2014-08-01, 23:26   #1976
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Takicuś, przynamniej nie będzie szkoda jak się zniszczy. Mam nadzieję, że się da zasznurować tak, żeby nie spaść
jaki fikuśny

ja dziś na basenie testowałam taki
mam jeszcze ten, ale jakiś 'za krótki' jest na mój wzrost i dziwnie się wyciąga
a bikini mam takie
raz na rok się w nie wbiję na pół godziny i kompleksy do następnego sezonu gotowe...
Stary 2014-08-01, 23:31   #1977
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
jaki fikuśny

ja dziś na basenie testowałam taki
mam jeszcze ten, ale jakiś 'za krótki' jest na mój wzrost i dziwnie się wyciąga
Fajne, ten pierwszy zwłaszcza

A co do żółtego to te kompleksy to chyba u pań, które Cię spotkają na plaży...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 23:49   #1978
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszy mię to. fefnaście lat byłam odosobniona. Rok temu dopiero przyjszła pierwsza sztama

Dodam, że dasię zrobić dobre zdjęcie kogoś na tle czegoś, ale nie celowe, pozowane, jak aj to mówię "zakrywane", tylko osoba, np partner wyprawy, chadza sobie nic nei wiedząc, a drugi cyka tak, ze czasem ta osoba jest uchwycona w trakcie naturalnego spacerku zwiedzalnego - ot jedna z wielu, ot element krajobrazu. Wtedy - to się trzyma kupy. Osoba zazwyczaj jest z boku, od tyłu etc. A nie facjatą w obiektyw i
ja się zawsze pazurami bronię przed takimi zdjęciami
bo i na pozowanych i z ukrycia zawsze wychodzę fatalnie... trzeba by seriami pstrykać, a to już mnie przerasta w publicznych miejscach.
chuop już się nauczył, odkąd na tower bridge miałam atak paniki i się poryczałam, gdy naciskał na zdjęcia

boszsz... mam w pokoju czarnego, latającego, furkoczącego nocnego robala... na poduszce mi wylądował, zrzuciłam na podłogę celem unieszkodliwienia napastnika, ale zwiał gdzieś
nie zasnę, bo wylezie i mnie zeżre
Stary 2014-08-02, 01:01   #1979
Murszafka
To ja :)

Cytat:
nie młyny, żoliborz artystyczny (nazwa idiotyczna) co to struś?
Deweloper taki, z atrakcyjnym nazwiskiem Prawie, jak piłkarz "Marszczęrano"

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 07:19   #1980
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

boszsz... mam w pokoju czarnego, latającego, furkoczącego nocnego robala... na poduszce mi wylądował, zrzuciłam na podłogę celem unieszkodliwienia napastnika, ale zwiał gdzieś
nie zasnę, bo wylezie i mnie zeżre
mam na dzieję, że nie zeżarł

ale rozumiem, też się nie wiadomo czemu boję wszelkich trzepoczących i furkoczących i niestabilnych kierunkowo robali

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Deweloper taki, z atrakcyjnym nazwiskiem Prawie, jak piłkarz "Marszczęrano"

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Dlategoż pisałam Ci o tym, że zależy od potrzeb, albowiem wiem, że masz inne Co do kafelek wiedziałam, hhhm chyba intuicyjnie? Farba kitchen, czyli antywoda para tłuszcz, w kuchni sprawdza się GENIALNIE -NIC się z nią nie dzieje, można szorować domestosem i jest ok. Zatem może i łazienkowe się sprawdzą. Ja płytki w łązience kocham -ale specyficzne. Nietypowe. Lubię fakturę. I fakt że wszystko po tym spływa i nic nie trzeba malować przez naście lat Lubię glazurę. Wiesz, spędzam miliony godzinw wannie ze stopami opartymi o ścianę. Muszę mieć pewnosć, że to coś to wytrzyma Na podłodze w łąz mam np glauzrę tarasową
rozumiem no, ja mam zdecydowanie inne potrzeby łazienkowe, moja jest zazwyczaj sucha i nie generuje dużo pary, bo kąpieli nie biorę, wyłącznie prysznic, i to najlepiej przy otwartych drzwiach - bo mam wtedy więcej powietrza i nie robi mi się słabo... w takich okolicznościach przyrody wg mnie, niefachowca, kafelki nie są niezbędne w łazience, można chyba dać np tapetę z włókna szklanego i pomalować jakąś śliską antywodną szorowalną farbą
podobnie w kuchni nad blatem...
kafelków nie lubię bo są zimne, jednak nie takie proste do utrzymania w czystości (wszystko włazi w fugi i trzeba doszorowywać) no i dają wrażenie krat chyba że jakoś inaczej poukładane, na ukos może i byłoby ok, albo takie poziome podługowate i wąskie, ale kratki dookoła mi jakoś nie leżą

EVERY WOMAN IS A STAR
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości