|
|
#1951 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LIII
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ledwie pamiętam, potas mi podawali - to pamiętam.
Lekarz pytał tylko czy jestem w ciąży - ocucili i wypuścili. ![]() Prowadziłam auto, pamiętam tylko tyle że zdążyłam zaparkować bezpiecznie i mama wzywała pogotowie. Zimne poty, dreszcze trzęsawka, zielona cera - serce wali jak młot, widzę na żółto, tracę oddech i obraz. Nie utraciłąm jednak przytomności do końca, bo matka się mocno darła na babkę w telefonie i nie pozwalała mi "zejść" głowa w dół nogi do góry takie tam. Zdarzyło mi się kilkanaście razy w ciągu kilku lat, lekarze zwalili na nerwicę Raz jeden prywatny przepisała Kalipoz. Tyle. Do dziś zdarza mi sie podobnie, ale zazwyczaj jest przy mnie chuop i zgarnia mnie do klimatyzowanego auta, daje Glukardiamid i wiezie do dom. Czasem mija. Przy Twojej historii to pikuś, jakoś żyję. Musiałabym chyba iebnąć głową o beton, zeby ktoś poważnie mnie zaczał badać Tylko obawiam się czy byłoby co jeszcze badać. Nie mam już kasy na prywatne diagnozowanie. Nul. ![]() Mam nadzieję, że to związane z zaduszkami, przed burzą, upały, no ale coś we mnie szwankuje skoro tak reaguję, inni w upał dają radę. Szybko tracę elektrolity z potem widać. No i często mam Litrosal przy sobie jak wybywam na dłużej w takich temperaturach. Ostatnio załatwiałam co się da od świtu. Żeby zdążyć przed upałem.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-01 o 17:18 |
|
|
|
#1953 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Zapewniam Cię na 200%, ze przy takim natężeniu dźwięku, jakie ja przeżyłam dziś rano, nijak byś się nie wyłączyła Co do niewidomych... naprawdę, na tej trasie nie jeżdżą ani niewidomi ani cudzoziemcy, to jest zwykły podmiejski pociąg. No, może przez te 20 lat jak dojeżdżam, dwóch się trafiło ![]() A poza tym... narażę się i tego rodzaju niepełnosprawności bardzo współczuję, ale przez te wszystkie taśmy dla niewidomych na Centralnym i w metrze, normalny człowiek może się wyje...ć bez większego wysiłku. A człowiek na obcasach, który się na dodatek spieszy, to już w ogóle bez problemu. I 55 stopni jak dla mnie może być, mnie w pracy nogi zmarzły a szefowa siedzi w marynarce
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Ju gat mi!!!
Uffff, na tym punkcie nigdy nie złapię żarta upału boję sie bardziej od ognia. ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
2. Nie musisz ich widywać, zawsze mogą być, i mają prawo mieć informację. IMO to norma. 3. "Normalny" człowiek ma oczy i widzi, dzięki czemu powinien bez trudu uniknąć wywrotki. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-01 o 17:18 |
|
|
|
|
#1955 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Jestem głucha, ślepa i poobijana a co do właściwego rozłożenia klepek też niektórzy maja wątpliwości
|
|
#1956 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
bo normalnie wybieram 10 minut serek wiejski w sklepie parterek, z ogródeczkiem, na nowym osiedlu, koło cmentarzy na powązkach i koło torów Cytat:
Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam dostarczyłam beki z tymi stopniami
Na swoje usprawiedliwionko, czemu łyknę każdy kit, mam to że na wschodzie Polski mieliśmy rekordowe upały (no dobra 55 nie ![]() Gópek ze mnie, ale nie macie pojęcia jaka to ulga Moja zatrwożona mina była bezcenna |
|
|
|
#1958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem to jest bardzo dobre rozwiązanie, szczerze mówiąc nie przyszłoby mi do głowy ze komuś może to przeszkadzać nie mówię oczywiście o zapowiadaniu na cały regulator (z takim nie spotkałam sie nigdy, ale wierzę ze może być irytujące), ale takie normalne jest fajne i popieram Cytat:
![]() Cytat:
no i dzięki nam jutro będziesz odczuwała przyjemny chłodek, bo już się wstępnie nastawiłaś na 55 to co tam takie 30
|
|||
|
|
|
#1959 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
kwestia właściwego odniesienia ![]() ![]() ale po prawdzie to właśnie tak działa, sobie też można wmawiać różne pozytywne rzeczy aż się w końcu w to uwierzy co nie? jak nie ja ![]() nie wiem skąd mi się to wzięło, mam jakiś dziwny pałer, nie męczą mnie upały, w dodatku teraz jest gorący okres, bo w pracy zostaję na jakiś czas sama gdzie normalnie jest nas cztery a od tygodnia działamy tylko we dwie, w związku z czym robię w domu duże tłumaczenia bo nie ma mowy żeby je zrobić w pracy, więc kolejny weekend z bakteriami E.coli się szykuje --- a tak przy okazji, z innej beczki, może wpadniecie na pomysł - bo się wybieram z mamą do tej naszej rodziny i nie wiem co można by im sprezentować
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Mother of Cats
|
Znad całodziennego bólu łeba. Acz odnotowuję sukces - chwilowo przestało mi się chcieć rzygać z tego bolenia
|
|
|
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to zależy od metrażu i potrzeb. No i miasta. Przez potrzeby mam an myśli materiały wykończeniowe - można kupić tanie kuchnie, można drogie i najdroższe. Booosz ja już się cieszę na kolejną barową kuchnię Myślę jednak że jeśli robi się wszystko, to to idzie w dyszkach Tzn poniżej dyszki Mój chuopin robił kiedyś kosztorys łązienki od zera, czyli od pustaków, czyli wsie rury, no i w domu to chyba koszty większe? Ale to było już 4 lata temu zdaje się, no i w tańszym regionie także bez porównania. Cytat:
znam ten typ bólu, najgorszy w moim rankingu
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-01 o 19:21 |
|||
|
|
|
#1962 |
|
Nindżopesz
|
Kameno, jestem podjarana Twoimi planami, kupuj, kupuj
![]() Ad cen to wypowiem się odnośnie kuchni, że nasza łącznie z AGD, robocizną i wszystkim wszystkim kosztowała około 10 tys, chyba poniżej. Jakby coś mam też namiary na taniego i fajnego fachoffca. |
|
|
|
#1963 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1964 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki jakieś to bardziej drogie i skomplikowane niż mi się wydawało ![]() a tak zanim wrócę do moich bakterii, zastanawia mnie kolejność prac na logikę powinno być wg mnie najpierw malowanie ściany/sufity a potem podłoga tymczasem co artykuł to widzę że piszą o malowaniu ścian po zrobieniu podłogi
|
||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, nie znam się, myśmy sobie sami podłogi robili na końcu. Owszem, tam gdzie już były, np przemlowywaliśmy ściany, sufit, też dało radę, więcej folii ochronnej szło, tylko było trudniej przy listwach podłogowych etc. Mniej wygodnie. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:45 |
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:55 |
||
|
|
|
#1968 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
kurde zazdroszcze..ja sie bujam z decyzja zmiany mieszkania ze 2 laat juz i raczej sie skonczy na niczym ![]() Cytat:
jak podłoga typu prawdziwy parkiet to najpierw podloga, jak panele to raczej bez znaczenia, ale tak "po budowlanemu" to malowanie jest na samym koncu końców
|
|
|
#1969 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() Ale mam fajne plany na weekend... NIC!! "House of Cards", "Czardasz z mangalicą", w niedzielę może targi śniadaniowe...
|
|
#1970 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
trudno, najwyżej wzięłabym więcej kredytu, jak zostanie to nadpłacę ![]() zresztą, może nie będzie tak źle, nie planuję żadnych ekscesów, podwieszanych sufitów, podpodłogowych ogrzewań, marmurowych blatów, oświetleń w dziwnych miejscach... edit: albo o, płytki, one wychodzą drogo a ja płytek nie znoszę i sto razy bardziej wolę na podłogę coś jednolitego typu linoleum a na ściany farbę Cytat:
akt bym ewentualnie miała 13 sierpnia, więc prawie 2 tygodnie na zmianę zdania mam... ale wolałabym go nie zmieniać bo jak teraz decyzji nie podejmę to się odłoży w czasie w nieskończoność, a kolano mi zaczyna z lekka nawalać u Ciebie plany zmiany powodowane metrażem pewnie? czemu na niczym? 2. acha ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- nie młyny, żoliborz artystyczny (nazwa idiotyczna) co to struś?
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-08-01 o 22:33 |
||
|
|
|
#1971 | ||||||
|
Panaroja
|
Leeeje
Cytat:
![]() 2.a studentów nauczasz ?3.no wiadomo że zależy , ale te 10 lat temu ten był niby najlepszy , i dalej ciągnie , tylko z rurą i ssawką problem , no i workami Cytat:
2.nieee , to mu się teraz zrobiło i po claritinie mija jak ręką odjął . 3. na człowieku to widać , ale na razie się nie nadaje do pokazywania 4.fotografowanie eksponatów jak najbardziej rozumiem 5.mnie raz wkurza raz nie , jak dobrze idzie to przez sen nie słyszę , nawet jak głośnik nad głową ![]() Cytat:
. Ta pani też tylko sobie na tle robiła , nie obrazu . I to całą sesję w kliku ujęciach ![]() Cytat:
![]() 2.mnie się zdarza nie słyszeć jak się zaczytam i o mało nie przejechać , a kiedyś zgubiłam przez to rękawiczki wysiadając w pośpiechu . Zresztą wzrokowcowi gadanie nie przeszkadza , i tak się orientuję po wyglądzie stacji ![]() Cytat:
Cytat:
Poszłyśmy ze Śnieżką szukać dla niej spodni , wskutek czego mam dwie pary sandałów na koturnie , dwie kiecki w stylu sieroco-bezdomno-workowym i bluzkę na upał mimo że część na wyprz trafiona
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na podłodze w łąz mam np glauzrę tarasową ![]() Ad podwieszane sufity - dla kogoś z wadą wzroku jak moja - bueno - nie posiadam ich i żałuję przeokropnie. Mój kuzyn ma - i ja się u niego czuję swietnie - oświetlenie jest jednolite, i jakgdyby znikąd? Nie ma jednego źródła światła, względem którego tworzą się cienie etc. po prostu jest równomienie rozłożone i oczy nie bolą a jest jasno - genialne to jest. Ad fotografowanie obiektów - obojętnie gdzie - ja nie uznaję robienia sobie fotek an tle czegokolwiek. I znam jeszcze tylko jedną taką osobę, mężczyznę. Oboje uważamy, że albo robimy zdjęcie czemuś po coś, i zawsze wiemy po co, albo osobie. Od zawsze niecierpiałam zdjątek JA na tle - serio, nawet na tle piramid bym se nie cykła, bo to nie o to w tym chodzi. Dla mnie of kors. Dlatego ja nie mam zdjęć na tle wieży Eifla etc etc. Nigdy nie pozowałam i nie pozuję do "pamiątkowych" fotek. I wiecie co, to jest dobre. Oglądałam zdjęcia mojej Mam z Teneryfy. Wniosek - hmmm moja Mam na tle jakiejś wioski, widoczków czasem tylko łądnych, no słowem typowa beznadzieja, nie rozumiem fenomenu Kanarów. Oglądnęłam zdjęcia jej przyjaciółki (były razem) i zamarłam Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-01 o 23:06 |
|
|
|
|
#1973 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Takicuś, przynamniej nie będzie szkoda jak się zniszczy. Mam nadzieję, że się da zasznurować tak, żeby nie spaść
Bo mój młody i niemądry ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za mna też zakup mieszkanka chodzi, koniec świata
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#1974 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszy mię to. ![]() Dodam, że dasię zrobić dobre zdjęcie kogoś na tle czegoś, ale nie celowe, pozowane, jak aj to mówię "zakrywane", tylko osoba, np partner wyprawy, chadza sobie nic nei wiedząc, a drugi cyka tak, ze czasem ta osoba jest uchwycona w trakcie naturalnego spacerku zwiedzalnego - ot jedna z wielu, ot element krajobrazu. Wtedy - to się trzyma kupy. Osoba zazwyczaj jest z boku, od tyłu etc. A nie facjatą w obiektyw i
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-01 o 23:16 |
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś na basenie testowałam taki mam jeszcze ten, ale jakiś 'za krótki' jest na mój wzrost i dziwnie się wyciąga ![]() a bikini mam takie ![]() raz na rok się w nie wbiję na pół godziny i kompleksy do następnego sezonu gotowe...
|
|
#1977 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
A co do żółtego to te kompleksy to chyba u pań, które Cię spotkają na plaży... ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo i na pozowanych i z ukrycia zawsze wychodzę fatalnie... trzeba by seriami pstrykać, a to już mnie przerasta w publicznych miejscach. chuop już się nauczył, odkąd na tower bridge miałam atak paniki i się poryczałam, gdy naciskał na zdjęcia boszsz... mam w pokoju czarnego, latającego, furkoczącego nocnego robala... na poduszce mi wylądował, zrzuciłam na podłogę celem unieszkodliwienia napastnika, ale zwiał gdzieś nie zasnę, bo wylezie i mnie zeżre
|
|
#1979 |
|
To ja :)
|
Deweloper taki, z atrakcyjnym nazwiskiem
Prawie, jak piłkarz "Marszczęrano"
|
#1980 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ale rozumiem, też się nie wiadomo czemu boję wszelkich trzepoczących i furkoczących i niestabilnych kierunkowo robali Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() podobnie w kuchni nad blatem... kafelków nie lubię bo są zimne, jednak nie takie proste do utrzymania w czystości (wszystko włazi w fugi i trzeba doszorowywać) no i dają wrażenie krat chyba że jakoś inaczej poukładane, na ukos może i byłoby ok, albo takie poziome podługowate i wąskie, ale kratki dookoła mi jakoś nie leżą
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Raz jeden prywatny przepisała Kalipoz. Tyle. Do dziś zdarza mi sie podobnie, ale zazwyczaj jest przy mnie chuop i zgarnia mnie do klimatyzowanego auta, daje Glukardiamid i wiezie do dom. Czasem mija.
Przy Twojej historii to pikuś, jakoś żyję.
Musiałabym chyba iebnąć głową o beton, zeby ktoś poważnie mnie zaczał badać
Żeby zdążyć przed upałem.

a od tygodnia działamy tylko we dwie, w związku z czym robię w domu duże tłumaczenia bo nie ma mowy żeby je zrobić w pracy, więc kolejny weekend z bakteriami E.coli się szykuje 

i raczej sie skonczy na niczym