Scent Bar LIII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 11:26   #1981
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Deweloper taki, z atrakcyjnym nazwiskiem Prawie, jak piłkarz "Marszczęrano"
O krystepanie udusiłabym się z rana (eeee południa )

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
rozumiem no, ja mam zdecydowanie inne potrzeby łazienkowe, moja jest zazwyczaj sucha i nie generuje dużo pary, bo kąpieli nie biorę, wyłącznie prysznic, i to najlepiej przy otwartych drzwiach - bo mam wtedy więcej powietrza i nie robi mi się słabo... w takich okolicznościach przyrody wg mnie, niefachowca, kafelki nie są niezbędne w łazience, można chyba dać np tapetę z włókna szklanego i pomalować jakąś śliską antywodną szorowalną farbą
podobnie w kuchni nad blatem...
kafelków nie lubię bo są zimne, jednak nie takie proste do utrzymania w czystości (wszystko włazi w fugi i trzeba doszorowywać) no i dają wrażenie krat chyba że jakoś inaczej poukładane, na ukos może i byłoby ok, albo takie poziome podługowate i wąskie, ale kratki dookoła mi jakoś nie leżą
Dziś nie musisz być okratowana, możesz mieć kafelki w Marylin Monroe lub w widoczki włoskich uliczek, francuskich kawiarenek etc etc

Ale rozumiem cię, nie namawiam. Ja mam okno w łaź więc praktycznie nigdy się nie paruję. Nazywamy naszą łazienkę kwadraciki bo tak jakoś nam wyszło że element wiodący.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

boszsz... mam w pokoju czarnego, latającego, furkoczącego nocnego robala... na poduszce mi wylądował, zrzuciłam na podłogę celem unieszkodliwienia napastnika, ale zwiał gdzieś
nie zasnę, bo wylezie i mnie zeżre
yyyyyyyyyyyyyyyyyy o bosz współczuję

Przeżyłam takie akcje, nie położyłam się dopóki nie znalazłam dziada. Włażą pod łóżko, za łóżko, Jestę pogromcą robactwa. Na szczęście mieszkam w Alcatraz czyli posiadam moskitiery ale czasem coś się przedrze niepostrzeżenie drzwiami

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-08-02 o 11:22
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:15   #1982
aileenn
Mother of Cats

Znad kawy

Dziękuję za wszystkie głaski - pomogły

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to związane z zaduszkami, przed burzą, upały, no ale coś we mnie szwankuje skoro tak reaguję, inni w upał dają radę. Szybko tracę elektrolity z potem widać. No i często mam Litrosal przy sobie jak wybywam na dłużej w takich temperaturach. Ostatnio załatwiałam co się da od świtu. Żeby zdążyć przed upałem.

Pogrubione - to samo uskuteczniam.

Cytat:
Oł maaaan A miało już być koniec problemsów zębowych na ten rok

znam ten typ bólu, najgorszy w moim rankingu
Nie no, to tylko głowa bolała - zęby (odpukać!!!) siedzą cicho.

Cytat:
CAle mam fajne plany na weekend... NIC!! "House of Cards", "Czardasz z mangalicą", w niedzielę może targi śniadaniowe...
O ja
Ja za chwilę wracam do moich literek - potwornie mi się nie chce.

Cytat:
edit: albo o, płytki, one wychodzą drogo a ja płytek nie znoszę i sto razy bardziej wolę na podłogę coś jednolitego typu linoleum a na ściany farbę
Możesz jeszcze tzw. wykładzinę przemysłową zobaczyć.

Cytat:
nie młyny, żoliborz artystyczny (nazwa idiotyczna) co to struś?
Bardzo podoba mi się rozplanowanie mieszkań Zwłaszcza to, że mają osobną kuchnię - nie znoszę aneksów kuchennych.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Poszłyśmy ze Śnieżką szukać dla niej spodni , wskutek czego mam dwie pary sandałów na koturnie , dwie kiecki w stylu sieroco-bezdomno-workowym i bluzkę na upał oraz plan żywienia się do końca miesiąca kartoflami z masłem roślinnym mimo że część na wyprz trafiona
Ziemniaczki dobre
Poka zakupy

Cytat:
boszsz... mam w pokoju czarnego, latającego, furkoczącego nocnego robala... na poduszce mi wylądował, zrzuciłam na podłogę celem unieszkodliwienia napastnika, ale zwiał gdzieś
nie zasnę, bo wylezie i mnie zeżre
Znalazłaś? Ubiłaś?
Nie znoszę takich gości

Cytat:

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Jeszcze w tematach mieszkaniowych: eksperymentalny tani dom pasywny

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:16   #1983
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
...a kupować liche i tandetne wcale się nie opłaca trudno, najwyżej wzięłabym więcej kredytu, jak zostanie to nadpłacę

zresztą, może nie będzie tak źle, nie planuję żadnych ekscesów, podwieszanych sufitów, podpodłogowych ogrzewań, marmurowych blatów, oświetleń w dziwnych miejscach...
edit: albo o, płytki, one wychodzą drogo a ja płytek nie znoszę i sto razy bardziej wolę na podłogę coś jednolitego typu linoleum a na ściany farbę

1. no, może nie na 100 ale na 90 akt bym ewentualnie miała 13 sierpnia, więc prawie 2 tygodnie na zmianę zdania mam... ale wolałabym go nie zmieniać bo jak teraz decyzji nie podejmę to się odłoży w czasie w nieskończoność, a kolano mi zaczyna z lekka nawalać
u Ciebie plany zmiany powodowane metrażem pewnie?
czemu na niczym?

2. acha

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

a jakie duze to mieszkanko bedzie?

u mnie skonczy sie na niczym bo nie znalazlam odpowiedzniego mieszkania-tzn 1 znalazłam ale cena zabija- 8000 za m2, inne nie odpowiadały mi rozkladem, a szukam juz długo.

po 2 mnie sie dobrze mieszka w tej okolicy w ktorej mieszkam i nie chcialabym zmieniac a tu na złosc na moim osiedlu nie ma wiekszych nmieszkan

po 3 oczywiscie kasa- mieszkanie4 pokojowe to ok 500 tys w stanie developerskim a gdze reszta?

Cytat:

paczaj wyżej - zdjęcia obiektów jak najbardziej tak , ale po cholerę jeszcze siebie obok uwieczniać ? dla mnie to kompletnie niezrozumiałe . I taka sytuacja zajeżdża mi snobizmem - paczajcie , to ja i obiekt XXXX sławny i znany , byłam , widziałam jestem światowa . Ale zdjęcia samego obiekta do pozachwycania się nie ma . Ta pani też tylko sobie na tle robiła , nie obrazu . I to całą sesję w kliku ujęciach

ad1- na pamiatke to chyba oczywiste, w koncu po to sie robi zdjecia

ad2- ale to zdanie mozna dopasowac do fotografowania sie na tle czegokolwiek , nie widze róznicy czy sie sfotografuje na tle piramidy w Luwrze, a na tle ołtarza pergamońskiego, albo obrazu Warhola,

chyba ze chodzi o to ze snobistyczne jest fotografowanie sie z jakimikolwiek obiektami...to tego nie rozumiem

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-08-02 o 12:18
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:18   #1984
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Dziękuję za wszystkie głaski - pomogły

Nie no, to tylko głowa bolała - zęby (odpukać!!!) siedzą cicho.
No to 2 x uffff
Stary 2014-08-02, 12:30   #1985
aileenn
Mother of Cats

Kameno, ewent. jeszcze rozpatrz podłogę z żywicy epoksydowej. Zdaje się, że koniec końców taką właśnie wrzucimy sobie w mieszkaniu w B.

Stary 2014-08-02, 12:31   #1986
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
mam na dzieję, że nie zeżarł

ale rozumiem, też się nie wiadomo czemu boję wszelkich trzepoczących i furkoczących i niestabilnych kierunkowo robali
Cytat:
yyyyyyyyyyyyyyyyyy o bosz współczuję

Przeżyłam takie akcje, nie położyłam się dopóki nie znalazłam dziada. Włażą pod łóżko, za łóżko, Jestę pogromcą robactwa. Na szczęście mieszkam w Alcatraz czyli posiadam moskitiery ale czasem coś się przedrze niepostrzeżenie drzwiami
Cytat:
Znalazłaś? Ubiłaś?
Nie znoszę takich gości

nie ubiłam, atakował jeszcze parę razy, a później się gdzieś zaszył, albo poszedł sobie. myślałam, że ćmy są najgorsze... a tu jeszcze robale, szarańcza, kosiponiki i ważki

proszę o kciuki - testuję przepis na tortille pszenne
Stary 2014-08-02, 13:25   #1987
Parabelka
Panaroja

snad wypitej kawusi i tropiku
Cytat:
Ad fotografowanie obiektów - obojętnie gdzie - ja nie uznaję robienia sobie fotek an tle czegokolwiek. I znam jeszcze tylko jedną taką osobę, mężczyznę. Oboje uważamy, że albo robimy zdjęcie czemuś po coś, i zawsze wiemy po co, albo osobie. Od zawsze niecierpiałam zdjątek JA na tle - serio, nawet na tle piramid bym se nie cykła, bo to nie o to w tym chodzi. Dla mnie of kors. Dlatego ja nie mam zdjęć na tle wieży Eifla etc etc. Nigdy nie pozowałam i nie pozuję do "pamiątkowych" fotek. I wiecie co, to jest dobre. Oglądałam zdjęcia mojej Mam z Teneryfy. Wniosek - hmmm moja Mam na tle jakiejś wioski, widoczków czasem tylko łądnych, no słowem typowa beznadzieja, nie rozumiem fenomenu Kanarów. Oglądnęłam zdjęcia jej przyjaciółki (były razem) i zamarłam padłam 100 razy. Nie ta wycieczka, nie to miejsce. Po prostu "oko" do miejsc. Ktoś pokazał wyspę, architekturę, elementy kulturowe, krajobrazowe, wszystko. Tak jakbym tam była. A ktosia nei widziałąm w ogóle. To jest sens !! dla mnie przynajmniej!!!
ciocia na tle piramidy , ciocia na tle wielbłąda , ciocia na tle krokodyla , ups - krokodyl na tle resztki cioci
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Macie szczęście, bo normalnie u kotów przeciwhistaminowe nie działają, z wyjątkiem takiego jednego, który ściągamy z UK
o , moja pani wet mówi że działają i że można claritinę kothom dawać .
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
to znasz 2
znasz 3

Cytat:
Dodam, że dasię zrobić dobre zdjęcie kogoś na tle czegoś, ale nie celowe, pozowane, jak aj to mówię "zakrywane", tylko osoba, np partner wyprawy, chadza sobie nic nei wiedząc, a drugi cyka tak, ze czasem ta osoba jest uchwycona w trakcie naturalnego spacerku zwiedzalnego - ot jedna z wielu, ot element krajobrazu. Wtedy - to się trzyma kupy. Osoba zazwyczaj jest z boku, od tyłu etc. A nie facjatą w obiektyw i
otóż to .

Cytat:
a bikini mam takie
raz na rok się w nie wbiję na pół godziny i kompleksy do następnego sezonu gotowe...
weź Ty się puknij dziewczyno

Cytat:
Fajne, ten pierwszy zwłaszcza

A co do żółtego to te kompleksy to chyba u pań, które Cię spotkają na plaży...
otóż to
Cytat:
ale rozumiem, też się nie wiadomo czemu boję wszelkich trzepoczących i furkoczących i niestabilnych kierunkowo robali
i ja też tak mam

Cytat:
Ziemniaczki dobre
Poka zakupy
1.
2.buty jedne takie tylko popielate http://allani.pl/zdjecie/buty-damski...koturnie/75680 a drugie takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...7.1.1409567207
tylko brązoworude .
bluzka taka http://www.orsay.com/pl-pl/moda/bluz...-60182701.html a kiecki sfocić musze bo ich nie ma
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ad1- na pamiatke to chyba oczywiste, w koncu po to sie robi zdjecia

ad2- ale to zdanie mozna dopasowac do fotografowania sie na tle czegokolwiek , nie widze róznicy czy sie sfotografuje na tle piramidy w Luwrze, a na tle ołtarza pergamońskiego, albo obrazu Warhola,

chyba ze chodzi o to ze snobistyczne jest fotografowanie sie z jakimikolwiek obiektami...to tego nie rozumiem
1.na pamiątkę - to zdjęcie obiektu , po co siebie obok ładować , żeby siebie podziwiać ? jeżeli chcę mieć pamiątkę że coś widziałam , to robię zdjęcie temu czemuś , a nie sobie , w końcu wiem jak wyglądam
2.o to mi chodziło - wszelkie zdjęcia pamiątkowe na tle , że JA stanowię pierwszy plan a obiekt jaki by nie był tło dla MNIE . Po co ? bessęsu wg mnie , bo obiekt wtedy niewidoczny/słabo widoczny jako tło i popodziwiać go w domu na zdjęciu się nie da .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2014-08-02 o 13:26
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:34   #1988
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:

Świeczkę pafnącą? Wiechcia doniczkowego? Fensi alko albo słodycze? Czy prezenty nie "dla domu" a dla ludziów z osobna?
dla domu ludziów aż tak bardzo nie znam
dziękuję, pomysł ze świeczką pachnącą jest super

Cytat:
Dziś nie musisz być okratowana, możesz mieć kafelki w Marylin Monroe lub w widoczki włoskich uliczek, francuskich kawiarenek etc etc

Ale rozumiem cię, nie namawiam. Ja mam okno w łaź więc praktycznie nigdy się nie paruję. Nazywamy naszą łazienkę kwadraciki bo tak jakoś nam wyszło że element wiodący.
okno w łaźni kurcze, nie pamiętam już czemu się wtedy nie zdecydowałam na to mieszkanko w galeriowcu, tam były okna w łazienkach

co do kafli, ale te w widoczki itp. nadal są prostokątne, nie? więc tworzą sobą kratkę, o to mi chodziło

Cytat:
Pogrubione - to samo uskuteczniam.
dziś udało mi się pojechać do kotów brata i wrócić zanim wylazło słońce zza chmur, dawno nie było mi tak przyjemnie na dworze, wręcz chłodnawo
obecnie siedzę odroletowana od słońca i daje radę

Cytat:
Możesz jeszcze tzw. wykładzinę przemysłową zobaczyć.

Bardzo podoba mi się rozplanowanie mieszkań Zwłaszcza to, że mają osobną kuchnię - nie znoszę aneksów kuchennych.
1. nie wiem co to wykładzina przemysłowa (pcw?) ale żywicę też rozważam

2. a ja tym razem właśnie aneks kiedyś też miałam awersję ale mi przeszła, na przykładach odwiedzanych mieszkań widzę że jest to pod pewnymi względami wygodne i sensowne

Cytat:
Jeszcze w tematach mieszkaniowych: eksperymentalny tani dom pasywny
bardzo mi się podoba że coraz więcej piszą o takich pomysłach, że są wdrażane, oby tak dalej

Cytat:
a jakie duze to mieszkanko bedzie?

u mnie skonczy sie na niczym bo nie znalazlam odpowiedzniego mieszkania-tzn 1 znalazłam ale cena zabija- 8000 za m2, inne nie odpowiadały mi rozkladem, a szukam juz długo.

po 2 mnie sie dobrze mieszka w tej okolicy w ktorej mieszkam i nie chcialabym zmieniac a tu na złosc na moim osiedlu nie ma wiekszych nmieszkan

po 3 oczywiscie kasa- mieszkanie4 pokojowe to ok 500 tys w stanie developerskim a gdze reszta?
1. mniej więcej jak teraz, 41,5 m2 (tzn. w tym obecnym mi się jeszcze do metrażu wlicza loggia i wychodzi 45) - w tym nowym za tarasy i ogródki dodatkowo nie płacę, chyba są wkalkulowane w cenę
na jedną stronę sypialnia 13 m2 na drugą salon z aneksem niecałe 19 m2, łazienka niecałe 5 m2 - z ew możliwością powiększenia łazienki kosztem sypialni
w internecie czytam o średnim koszcie wykończenia 1-2 k i więcej za metr i nie wiem, jakoś strasznie dużo

2. rozumiem szczególnie kwestia przywiązania do okolicy... o cenie nic nie mówię bo 8000 to normalna cena warszawska tzn. mówię o mieszkaniach mniejszych... i w sensownej lokalizacji, na takiej białołęce są fajne mieszkania z ogródkami po 100 metrów i o 1/4 czy 1/3 taniej za metr.. ale sama białołęka to już lepiej za warszawą..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:00   #1989
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

okno w łaźni kurcze, nie pamiętam już czemu się wtedy nie zdecydowałam na to mieszkanko w galeriowcu, tam były okna w łazienkach

co do kafli, ale te w widoczki itp. nadal są prostokątne, nie? więc tworzą sobą kratkę, o to mi chodziło

1. mniej więcej jak teraz, 41,5 m2 (tzn. w tym obecnym mi się jeszcze do metrażu wlicza loggia i wychodzi 45) - w tym nowym za tarasy i ogródki dodatkowo nie płacę, chyba są wkalkulowane w cenę
na jedną stronę sypialnia 13 m2 na drugą salon z aneksem niecałe 19 m2, łazienka niecałe 5 m2 - z ew możliwością powiększenia łazienki kosztem sypialni
w internecie czytam o średnim koszcie wykończenia 1-2 k i więcej za metr i nie wiem, jakoś strasznie dużo
1. No, całe życie brakowało mi w blokowym pudełku okna

2. Wiem o co Ci chodziło, tak sobie żartobliwie napisałam Z przymrużeniem

3. Mrrrrrrrrrrr Jednak boję się parterów, nie czuję się komfortowo bo śpię przy otwartych oknach.

A i też mi się kiedyś nie widziały aneksy i bardzo polubiłam, właśnie przebywając u innych .
Stary 2014-08-02, 14:17   #1990
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
1. No, całe życie brakowało mi w blokowym pudełku okna

3. Mrrrrrrrrrrr Jednak boję się parterów, nie czuję się komfortowo bo śpię przy otwartych oknach.
mi nie to, że brakuje, bo nigdy nie miałam, ale sama myśl jest pamiętam jeszcze z eksem planowaliśmy że jak będziemy mieć duuużo pieniędzy to przerobi się pokój zwany graciarnią na łazienkę - i z tego co ostatnio słyszałam od niego i jego kobity to w końcu planują to zrobić - 8 metrów łazienki z dużym oknem, nawet im trochę zazdroszczę ale absolutnie nie zazdroszczę generalnego remontu mieszkania z wyburzaniem ścian itp. w którym się jednocześnie mieszka

co do parterów i okien, to ja śpię przy otwartym balkonie na ostatnim piętrze i jakoś się nie boję że można do mnie wleźć z dachu jestem niefrasobliwa, wiem a tam sypialnia wychodzi na zamknięty dziedziniec wewn plus zawsze można dać jakąś czujkę a tył niby wychodzi na otwartą przestrzeń, ale początkowo będę będę się zamykać bo i tak będzie zima a potem może zamontuję rozsuwaną kratę i będę się ryglować na noc
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2014-08-02 o 14:20
Stary 2014-08-02, 14:19   #1991
Murszafka
To ja :)

Robala polizałam!!!
Białego... Jadłam borówki, a on też, ale nie patrzyłam, bo czytałam i o...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:23   #1992
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Robala polizałam!!!
przepraszam, ale

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-02, 14:24   #1993
Murszafka

Cytat:
przepraszam, ale
Buuu... Teraz się boję borówek...

Stary 2014-08-02, 14:25   #1994
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Buuu... Teraz się boję borówek...
ja się tak boje malin

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-02, 14:27   #1995
Murszafka

Cytat:
ja się tak boje malin
Nawet nie myślę, jak boi się ten robak...

Stary 2014-08-02, 14:29   #1996
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Kameno, ewent. jeszcze rozpatrz podłogę z żywicy epoksydowej. Zdaje się, że koniec końców taką właśnie wrzucimy sobie w mieszkaniu w B.
dopiero dotarła do mnie treść - czy to znaczy że są plany wyprowadzki z krk

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
hihi co nie

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-02, 14:33   #1997
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
mi nie to, że brakuje, bo nigdy nie miałam, ale sama myśl jest pamiętam jeszcze z eksem planowaliśmy że jak będziemy mieć duuużo pieniędzy to przerobi się pokój zwany graciarnią na łazienkę - i z tego co ostatnio słyszałam od niego i jego kobity to w końcu planują to zrobić - 8 metrów łazienki z dużym oknem, nawet im trochę zazdroszczę ale absolutnie nie zazdroszczę generalnego remontu mieszkania z wyburzaniem ścian itp. w którym się jednocześnie mieszka

co do parterów i okien, to ja śpię przy otwartym balkonie na ostatnim piętrze i jakoś się nie boję że można do mnie wleźć z dachu jestem niefrasobliwa, wiem a tam sypialnia wychodzi na zamknięty dziedziniec wewn plus zawsze można dać jakąś czujkę a tył niby wychodzi na otwartą przestrzeń, ale początkowo będę będę się zamykać bo i tak będzie zima a potem może zamontuję rozsuwaną kratę i będę się ryglować na noc
Brzmi doskonale!

Moje marzenie hmmm nie wiem czy kiedyś się spełni, to wanna otoczona oknami z widokiem na ... Takie holyłódzkie mocno
Dla mnie łazienka, to terapeutyczne miejsce, tylko tam potrafię naprawdę rozładować i zostawić emocje.

2. hue hue - nileubiąca kratek

Cytat:
Robala polizałam!!!
Pomyśl ilu robalom się nie udało

Stary 2014-08-02, 14:49   #1998
Murszafka

Cytat:
Pomyśl ilu robalom się nie udało

Idę łyknąć kocią tabletkę od robaków! :P

Stary 2014-08-02, 15:04   #1999
Katty_p13
Piers do przodu

Mursz samo czyste białko, normalnie basic instinct

znad bycia słomianą weekendowo wdową
Stary 2014-08-02, 15:12   #2000
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Z tond: http://www.euro.com.pl/piekarniki-do...r7331waa.bhtml

Wklejam bezdomną kieckę. Dam też fotkę przed (na kimś innym) bo sama jestem pod wrażeniem tego, co z nią zrobiłam. Znaczy nie chodzi mi o kunszt krawiecki (że co? ) tylko o zmianę stylu kiecy na bardziej "mój".

Świetnie ją przerobiłaś. Chociaż wersja pierwotna też niezła. Gdzie dorwalaś?
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
A ja byłam wczoraj w Gdyni na Red Bull Air Race

Jest tak gorąco, że co godz biorę chłodny prysznic

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
to znasz 2
Cytat:
znasz 3
4

Cytat:
Robala polizałam!!!
Oj tam, oj tam. Toz to tylko białko

Się kiedyś nażarłam czereśni prosto z drzewa
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:47   #2001
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ad zdjęć to mam wrażenie, że nadal pokutuje przekonanie, że na zdjęciach trzeba być, a jak się chce cykać widoki to lepiej kupić pocztówkę. W sumie coś w tym jest, żeby robić widoczki dobrze byłoby mieć lepszy sprzęt i/albo umiejętności. Ponadto po znajomych widzę, że nikomu się nie chce oglądać zdjęć plenerowych - to samo a lepsze zobaczą w googlu I kiedy sama robię zdjęcia bez człeka to potem też stwierdzam, że co za badziew, ani tego wywołać, ani co, i tysiąc razy lepsze foty są w internecie. No ale nadal je cykam.
Natomiast zdjęć w muzeum nie rozumiem ze względów technicznych. Jak mniemam wypada je robić z lampą bo ciemnawo, wyobraźmy więc sobie próbę sfotografowania człowieka na tle gabloty z monetami. Albo będzie widać monety albo człowieka, ma się więc położyć na szybie? Poza tym jak się mu lampą błyśnie po oczach to będzie biała gęba z czerwonymi oczami i ciemna gablota w tle. Bez sensu.
Obrazy też mi się technicznie nie widzą. Ma gość stać centralnie pod obrazem? Przykucnąć jak za wysoki? Toć to będzie wyglądało jak, za przeproszeniem, sranie pod Monalizą. Z boku ma stanąć? Co to będzie za kompozycja? A może popiersie człowieka na tle popiersia jakiegoś króla? Kicz.
Rzeźby jeszcze jestem w stanie przełknąć, rzeźbę można niby objąć czy coś tam, jest w tym jakiś sens o ile kustosz nie da po łbie za macanie.

Cytat:
Zajrzałam jak to wygląda i teraz - uwaga - będę zniechęcać Za ładnie tam, znaczy zbyt wymuskane wszystko. Nie kupuj

Cytat:
(...) dwie kiecki w stylu sieroco-bezdomno-workowym (...)

Cytat:
Robala polizałam!!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Świetnie ją przerobiłaś. Chociaż wersja pierwotna też niezła. Gdzie dorwalaś?
Dzięki, dorwałam na vinted. Aaaale nie jestem do niej przekonana i właśnie kombinuję co tu dalej poprzerabiać. Do gołych nóg nie pasuje (inaczej - moje gołe nogi do niczego nie pasują, tylko do maxi) więc chyba ją skrócę na tunikę czy coś.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 16:26   #2002
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Zajrzałam jak to wygląda i teraz - uwaga - będę zniechęcać Za ładnie tam, znaczy zbyt wymuskane wszystko. Nie kupuj
.
właśnie sama się dziwię że podoba mi się nowe osiedle niby wymuskane na tych wizualizacjach ale byłam tam parę razy, tzn na tej małej części co już jest, i jest sympatycznie a zaraz dalej już są tory, przechodziłam w czwartek nad nimi i stwierdziłam że takie widoki to chcę mieć codziennie

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-02, 16:29   #2003
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Robala polizałam!!!
najmocniej Cię przepraszam ale nie mogię inaczej

proponuję wbić "polizałam robala" do tagów

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Się kiedyś nażarłam czereśni prosto z drzewa
ja tyż i to często gęsto w zeszłym roku, i nie oglądam każdej czy jest robal czy nie. jak jest - ma problem

a tak fogle to
Stary 2014-08-02, 16:55   #2004
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
tak

---
fogle się poskarżę, koleżanka w piątek mówiła, że ma tylko kawałeczek tekstu do przetłumaczenia a dziś dostałam ten kawałeczek i to jest prawie 9 stron

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-02, 17:17   #2005
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
tak

---
fogle się poskarżę, koleżanka w piątek mówiła, że ma tylko kawałeczek tekstu do przetłumaczenia a dziś dostałam ten kawałeczek i to jest prawie 9 stron
uch, uwielbiam takie "kawałeczki" "troszki" i "chwilki"
Stary 2014-08-02, 17:32   #2006
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
uch, uwielbiam takie "kawałeczki" "troszki" i "chwilki"
w sumie to nie powinnam rozpaczać bo im większy kawałeczek tym większy rachuneczek ale już ledwo zipię, kolejny weekend spędzony na tłumoczeniu zamiast na relaksie

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-02, 17:45   #2007
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Jakby mieć działkę, to za taką kasę, jaką trzeba wywalić na mieszkanie, spokojnie można by dom zbudować

Cytat:
proszę o kciuki - testuję przepis na tortille pszenne

I jak wyszło?

Cytat:
ciocia na tle piramidy , ciocia na tle wielbłąda , ciocia na tle krokodyla , ups - krokodyl na tle resztki cioci

Cytat:
2.buty jedne takie tylko popielate http://allani.pl/zdjecie/buty-damski...koturnie/75680 a drugie takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...7.1.1409567207
tylko brązoworude .
bluzka taka http://www.orsay.com/pl-pl/moda/bluz...-60182701.html a kiecki sfocić musze bo ich nie ma
Buty nie w moim guście, ale na kimś fajne
A bluzkę bym capła

Cytat:
Robala polizałam!!!
Przepraszam, bo ogólnie rozumiem, ale

Cytat:
dopiero dotarła do mnie treść - czy to znaczy że są plany wyprowadzki z krk
Przed wyprowadzkę z Krk zapieram się rękami i nogami
Więc przyjmijmy, że na razie są plany doprowadzenia tamtego mieszkania do stanu użyteczności - bo zapuszczone bardzo, bardzo.

Cytat:
a tak fogle to
Co świętujemy? Przyłączę się

Cytat:
Tia... No kawałeczek, jeśli to nie ona ma go tłumaczyć
Z ciekawości - ile czasu zajmuje przetłumaczenie np. 10 stron przy założeniu, że tekst jest przeciętny, tzn. ani bardzo łatwy, ani bardzo trudny?

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-08-02 o 17:47
Stary 2014-08-02, 18:05   #2008
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Takicuś, przynamniej nie będzie szkoda jak się zniszczy. Mam nadzieję, że się da zasznurować tak, żeby nie spaść
fajny
przy takiej figurze można takie nosić

Cytat:
jaki fikuśny

ja dziś na basenie testowałam taki
mam jeszcze ten, ale jakiś 'za krótki' jest na mój wzrost i dziwnie się wyciąga
a bikini mam takie
raz na rok się w nie wbiję na pół godziny i kompleksy do następnego sezonu gotowe...
wszystkie fajne
ja mam jednoczęściowy taki typowo sportowy

a za to białe to
Cytat:

Cytat:

tylko brązoworude .
super zakupy
Cytat:

2. rozumiem szczególnie kwestia przywiązania do okolicy... o cenie nic nie mówię bo 8000 to normalna cena warszawska tzn. mówię o mieszkaniach mniejszych... i w sensownej lokalizacji, na takiej białołęce są fajne mieszkania z ogródkami po 100 metrów i o 1/4 czy 1/3 taniej za metr.. ale sama białołęka to już lepiej za warszawą..
kurcze, ale macie te ceny
u nas najdroższe mieszkania są po 6,5 tys i to są na takim super fęsy-szmęsy osiedlu w centrum i nad jeziorem jednocześnie
Cytat:
Robala polizałam!!!

Cytat:
Ad zdjęć to mam wrażenie, że nadal pokutuje przekonanie, że na zdjęciach trzeba być, a jak się chce cykać widoki to lepiej kupić pocztówkę. W sumie coś w tym jest, żeby robić widoczki dobrze byłoby mieć lepszy sprzęt i/albo umiejętności. Ponadto po znajomych widzę, że nikomu się nie chce oglądać zdjęć plenerowych - to samo a lepsze zobaczą w googlu I kiedy sama robię zdjęcia bez człeka to potem też stwierdzam, że co za badziew, ani tego wywołać, ani co, i tysiąc razy lepsze foty są w internecie. No ale nadal je cykam.
w sumie mam podobne przemyślenia jak bierzemy lustrzankę na wyjazd (nie mamy swojej, pożyczamy od teścia czasami) i TŻ pokombinuje to fajne wychodzą zdjęcia widoczków a jak mamy tylko "małpkę" to w sumie szału nie ma, więc już lepiej z człowiekiem zdjęcie zrobić przynajmniej ktoś głupią minę zrobi czy coś, jakieś urozmaicenie

Cytat:

Cytat:

Znad upału (ale 55 stopni nie ma, więc luz )
Byliśmy w aquaparku znowu, coś trzeba robić jak słonce grzeje

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:18   #2009
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie to nie powinnam rozpaczać bo im większy kawałeczek tym większy rachuneczek ale już ledwo zipię, kolejny weekend spędzony na tłumoczeniu zamiast na relaksie
aaaaaaaaaaa a ja zrozumiałam, że to dla koleżanki po koleżeńsku za niewymienną walutę wdzięcznościową

ale i tak wielkości tego kawałeczka nie rozumiem, no chyba że jaka gęba taki kawałeczek
Cytat:
Jakby mieć działkę, to za taką kasę, jaką trzeba wywalić na mieszkanie, spokojnie można by dom zbudować

Co świętujemy? Przyłączę się
podejrzewam że zwykłe niewymyślne to i dwa gospodarczo dlatego śfinka skarbonka zbiera na dom

a świętuję tyż przeprowadzkę tylko w innym wymiarze

na nowego laptoka wczorajszy niespodziewajkowy prezent od męża a miała być maszynka do włosów i tak mię zaskoczył

Ewuś zazdroszczę Ci tego aquaparku, siedziałabym cały dzień wewodzie gdybym tylko mogła. niestety do lokalnego basenu mam obrzydzenie i tam się wybrać nie wybiorę już nigdy

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2014-08-02 o 18:21
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:22   #2010
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
w sumie mam podobne przemyślenia jak bierzemy lustrzankę na wyjazd (nie mamy swojej, pożyczamy od teścia czasami) i TŻ pokombinuje to fajne wychodzą zdjęcia widoczków a jak mamy tylko "małpkę" to w sumie szału nie ma, więc już lepiej z człowiekiem zdjęcie zrobić przynajmniej ktoś głupią minę zrobi czy coś, jakieś urozmaicenie
No właśnie

A najgorzej jak ktoś potem pokazuje te foty nieobrobione na laptoku, 1000 zdjęć kiepskiej jakości i kompozycji robionych w szaroburą pogodę i przy każdym opowiada "a tutaj szło się na górę w kierunku...", "a tutaj sklep był", "a tutaj..." Właściwie z ludźmi też nie lepiej: "a to jest moja szwagierka, a tutaj wujek Zdzisiek, a to małe to..." I trzeba oglądać, cmokać, mruknąć coś czasem na temat i nie przysnąć.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości