|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
??Ja wczoraj sprzątałam we wszystkich szafach i myłam podłogę na kolanach a i tak nic się nie ruszyło ![]() Także nastawiam się na tego 11 sierpnia na szpital a urodzę 13 tak, żeby mój tata miał prezent ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tymek długi, wiec ciuszki na 56cm chyba się nie przydadzą
|
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, że na zdjęciu nie widać maluszka Halinki! ![]() Kurcze, jak dziś miałam czas nadrobić, to wizaż nie działał! My wczoraj wyszłyśmy do domu. Bilirubina spadła, ale małą muszę obserwować...ciągle mi się wydaje, że się zażółca no i mamy mocno cisnąć na jedzenie! Więc muszę ją wybudzać na jedzenie. Najpierw karmię z piersi, potem jeszcze dopajam z butli odciągniętym, więc cały dzień praktycznie spędzam z wywalonymi cycami ![]() Opędzamy się też tłumów, które dziko chcą ją oglądać. Rozumiem to, ale ludzie nie kapują,że to wcześniak i jakoś średnim pomysłem jest zwalać nam się od razu do domu... aż mi głupio, że odmawiam ludziom... ale kurcze, nie wiem, ja to bym czekała na zaproszenie, a nie się cisnęła ![]() Dla e-cioć w załączeniu Hania
|
||
|
|
|
#1684 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny dla was i maluszkow teraz szybkiego powrotu do domu zyczeCytat:
venus może zdradzisz nam przepis na taki błyskawiczny porod, przydal by się
|
||
|
|
|
#1685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak do jutra się nie rozkręci mocniej to i tak jadę na cotygodniowe ktg. Cytat:
współczuję Sara, Franio słodziak Cytat:
aby samo się ruszyło![1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568045]A ja dzisiaj po wizycie. Mały wazy ok. 4,2kg więc niech lepiej już nie rośnie... Mam już 3cm rozwarcia i lekarz mi przepowiedzial, że jak się zaczną skurcze to powinno pójść szybko. Oby się nie mylił...[/QUOTE] Spory synek Ci się szykuje. Cytat:
Nie mogę się doczekać aż mój Szymcio spotka pierwszy raz Hanię ![]() Cytat:
Ciekawe czy córa posłucha tatusia [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568681]Bardzo możliwe ![]() A ty nie miałaś mieć wywoływanego porodu??? Ale mnie wszyscy dzisiaj wkurzają. Jak powiedziałam ile waży młody to wszyscy gadają, że powinnam mieć CC. Czy naprawdę waga ponad 4kg to już wskazania do cc? Bo z tego co zrozumiałam to niekoniecznie, zresztą trzeba wziąć poprawkę na błąd pomiaru USG. Oj... Nie pomaga mi takie gadanie Moja sąsiadka urodziła 2 dzieci. Każde ważyło po 4200g. Mówi, że było dość ciężko ale jest zadowolona, że rodziła SN.
|
|
#1686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje dla Dziewczyn klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście dawno się nie odzywałaś, ale w takiej sytuacji to zrozumiałe ![]() jak się czujesz w roli mamusi? Cytat:
![]() Co do toreb do szpitala- dziewczyny oświećcie mnie bo nie wiem czy czegoś źle nie zrozumiałam- wy bierzecie 2 torby?? bo ja spakowałam się do jednej,ale wg określonego klucza- na samym spodzie rzeczy dla mnie po porodzie, kolejna warstwa to rzeczy dla małego, a na samym wierzchu to co przyda się do porodu- koszula, klapki itd. Myślałam, że będę mogła to sobie po prosto wyciągnąć w odpowiednim momencie... jak radzicie, może tak być? bo ja kurcze nie mam drugiej torby, tzn mam ale takiej samej wielkości jak ta, w którą się spakowałam, jakoś nie widzę siebie jak wparowuje z takim bagażem na porodówkę
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
venus i halinka gratulację kochane!
Venus wzbudziłaś moja ciekawość, nie powiem....Zrobiłas nam niespodziankę i weszłaś w kolejke ![]() Ale fajnie ze szybko poszło butter Hania jeszcze słodsza niz ostatnio ![]() sara mały przystojniacha w dalszym ciagu |
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja spakowałam sie dokładnie według tego klucza co ty ![]() Ja zostawiam tak bo u nas dziewczyny wszystkie co były przygotowane do porodu miały jedna torbę..... Ale jak mnie nie wpuszcza na porodówkę z nia to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
a długo cie trzymają???ciekawa jestem jak wy odczuwacie skurcze? Bo może ja je z czyms myle??? pentuerka trzymamy kciuki!
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-04 o 21:01 |
||
|
|
|
#1691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie w szpitalu dopiero powyżej 5 kg waga MOŻE ale nie musi być wskazaniem do cc. H4linka zVenus gratulacje dla was! Witamy maluszki na świecie. Tymek jaki wysoki! Ale jestem ciekawa, co tam zVenus nam opisze... Zuken, no wiesz, a już byłam pewna, że i ty! |
|||
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Słodziaczek mały
![]() Skąd ja to znam u nas na początku też było tak z karmieniem ale teraz mała wisi mi cały czas na cycku ![]() Oj nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia moim zdaniem na takie wizyty jest za wcześnie zwłaszcza ze mała jest wcześniakiem. Lepiej się wstrzymac troche. A ty jak się czujesz ? |
|
|
|
#1693 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Waszych Pociech ![]() Cytat:
Ciekawe jaką niespotykaną akcję miała zVenus ![]() Cytat:
za testCytat:
Trzymam za Twoją jutrzejszą wizytę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odwiedzających nie rozumiem jak można tak szybko wpraszać się do nowo narodzonego dziecka a tym bardziej do wcześniaka ![]() Nie miej Butter wyrzutów sumienia odmawiając ludziom wizyty. Hania słodziutka! aż się wzruszyłam. Mam dziś dzień płaczka. Wszystko mnie wzrusza i płaczę jak pomyślę o moim synku, którego nie ma w domu. Stęskniłam się już za nim. Cytat:
Na wierzchu mam koszulę do porodu, klapki, podkład poporodowy i wodę. Oddzielnie mam pampersy. Zjadłam kolację. Skurcze raz są częstsze, raz rzadsze ale cały czas są. Idę się umyć i spróbuję trochę odpocząć, bo po wczorajsze prawie nieprzespanej nocy jestem strasznie zmęczona.
|
|
#1694 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568045]A ja dzisiaj po wizycie. Mały wazy ok. 4,2kg więc niech lepiej już nie rośnie... Mam już 3cm rozwarcia i lekarz mi przepowiedzial, że jak się zaczną skurcze to powinno pójść szybko. Oby się nie mylił...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale klopsik;-) Oby slowa lekarza sie sprawdzily! ![]() Cytat:
Oby bo martwie sie ze bede bala sie wykapac wlasne dziecko ![]() A Franiu slodki U mnie tez nie do konca jest jeszxze ok z wizazem;/ Cytat:
Super!! Bravo dzielne kobietki! Witamy brzdace!;-) Cytat:
Oby Hania rosla w sile! Goscmi sie teraz nie przejmuj, wy i wasze samopoczucie jestescue teraz najwazniejsze!;-) Hania slodziutka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odczuwam skurcz jako ból promieniujący w pachwinach i w krzyżu oraz ucisk w podbrzuszu. Do tego twardnieje mi cały brzuch. Ból nie mija przy zmianie pozycji.
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się zmieściłaś do jednej, to super, ja jestem w dwie spakowana- jedna moja, druga dla dziecka. Ale ja mam te mniejsze torby, takie weekendowe.
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Małej odpadł pępek wiec jutro o 10.00 przychodzi położna i mała będzie pierwszy raz kapana
![]() ciekawe czy będzie płakać
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
A bobasy wszystkie słodkie! Hania, Franio, Olivka, Tymek!
|
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla nowych, kolejnych Mamusiek!!!
Ja proszę o kciuki w czwartek między 10 a 12, wtedy mam już na 100% cesarkę...
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
twin dzięki, to chyba ja miałam coś w podobie, ale tylko dwa pod rząd.... ale mam dzień po tobie tp, to licze na cud ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
super! a ja juz myślałam ze ty po cesarce i tak czekałam, aż napiszesz że jesteś już po ![]() Będziemy trzymały ! |
||
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
A to dobrze dziewczyny, uspokoiłyście mnie z tą torbą
![]() W takim razie zostawiam tak jak jest ButterBear- śliczna jest Twoja Hania ![]() a co do wizyt- ja pewnie też bym się stresowała i głupio czuła, że muszę odmawiać, ale masz całkowitą rację, że do wcześniaka takie tłumy raczej nie są wskazane... Tasia34- będę trzymać kciuki w czwartek
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-08-04 o 21:12 |
|
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Okropny ból w krzyzu, klucie w podbrzuszu jakby ktos wbijal mi sztylet w srodek krychy i dochodzil on do brzucha. Jestem strasznie slaba i ledwo chodzę. No i takie uczucie opasania brzucha od strony plecow w przod. Jakby ktos mi zaciskal gorset coraz ciasniej. Moze to sa te bóle obnizajace, bo dzis zauwazylam, ze strasznie brzuchol mam nisko. Wstawię jutro fotki dla porownania, bo robilam tydz temu.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
solą fizjologiczna a jak odpadł to posypywalam pudrem z weledy |
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Skasowalo mi taki dlugi wpis... :-(
Halinka i zVenus Gratuluję!!! Mnie tu będą trzymac juz do konca. Jutro będę miec usg. Lekarz mowi, ze nic sie nie dzieje. Rozwarcie zewnetrzne na palec - tak jak w czwartek, wiec serio, chodzenie i wysilek nic nie daje... Chodzilam na okrąglo i nic. Powinni zrobic sale do seksu, bo to pomaha podobno. Sami lekarze zalecają, szkoda tylko, ze nie ma gdzie :-P dzis mi mąz proponowal seks w aucie :-D. Mowie 'ok, tylko zalatw busa albo kampera' :-P Generalnie jestem juz znuzona czekaniem. Nerwy mi puszczaja i podekscytowanie mi minęło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka ja biorę 2 torby ale ta druga to jest taka mała jak torebka, format a4
taka przez ramię, sportowa![]() Ja bym się jednak radziła dowiedzieć jak to jest u Ciebie w szpitalu z tym porodem bo ja też byłam spakowana w jedną walizkę a teraz na ostatnią chwilę przepakowałam się osobno rzeczy do porodu i osobno po porodzie i dla dzidzi właśnie ![]() Bo u mnie to jest tak, że przyjeżdżasz na IP, wszystkie formalności itd, idziesz się przebrać w tą ich koszulę, tż w strój lekarza jak ja to mówię i dostajesz swoją szafkę i tam do tej szafki położna każe zostawić rzeczy tż-ta i torbę a zabrać tylko to co potrzebne na poród![]() No i takim sposobem musiałabym wszystko wyciągać na szybko z torby i nieść w rękach ![]() Także warto podpytać na przykład znajomych jak to dokładnie funkcjonuje u każdej w szpitalu |
|
|
|
#1709 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie cesarki. Niby nastawienie jest najważniejsze, ale jak słyszę teksty "jak ty go urodzisz" to jakie można mieć nastawienie
|
||
|
|
|
#1710 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkłady i podpaski nie wiem, kazali to mam ;-) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568045]A ja dzisiaj po wizycie. Mały wazy ok. 4,2kg więc niech lepiej już nie rośnie... Mam już 3cm rozwarcia i lekarz mi przepowiedzial, że jak się zaczną skurcze to powinno pójść szybko. Oby się nie mylił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Duży chłopak moja koleżanka urodziła córę 4850 naturalnie, wszystko jest do zrobienia ;-) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tymek jaki długi chłopak a u Venus jak taka szybka akcja to zazdroszczę! Chyba że nie zdążyła dojechać do szpitala, to wtedy już mniej :-D Cytat:
Ja po sesji jestem wykończona i pożarta przez komary ale mam nadzieję że efekty będą tego warte ;-) w każdym razie ledwo żyje.. ;-) ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

dziwnie sie czuje, mam rozne bóle i jakies przeczucia...
??

no i mamy mocno cisnąć na jedzenie! Więc muszę ją wybudzać na jedzenie. Najpierw karmię z piersi, potem jeszcze dopajam z butli odciągniętym, więc cały dzień praktycznie spędzam z wywalonymi cycami 

Dzisiaj myslałam już, że to te skurczybyki, ale chyba nie 
aby samo się ruszyło!
klask i:

u mnie mimo ze dziecko nie jest duze to wszyscy mi radzą zapłacić za cc. Nawet tata

ale mam dzień po tobie tp, to licze na cud
28.06