Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-05, 13:14   #3691
sloneczko_1201
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Ale kusicie z tymi tostami, a ja leżę, jem i tyję. Wogóle moje trawienie przez to leżenie od wczoraj się zatrzymało.

Ja z wkładek laktacyjnych mam zamiar też wypróbować babydream z rossmana.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:17   #3692
Kasia427
Wtajemniczenie

Hej!

Wczoraj nie wchodzilam juz na wizaz, doła złapałam bo moja kumpela dopiero co sie dowiedziala o ciazy i wczoraj poronila, czekam na info od niej bo miala zabieg przed chwilą...
I jeszcze sie rozmawialam z matką dziewczyny ktora w 6 miesiacu ciazy urodzila martwe dziecko.. jakis zator sie zrobil w pepowinie i koniec.. najgorsze jest to ze ta ciaze prowadzila moja lekarka :/ a ta kobieta z lzami w oczach mi opowiadala ze najchetniej to by ja do sadu podala, bo 2 tyg wczesniej byla na wizycie i dziecko bylo mniejsze niz poprzednio to zmienila date porodu na pozniej.. a to juz cos sie musialo dziac wtedy...
Masakra...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Mam juz dosc sluchania tych negatywnych opini na szpital i lekarzy tutaj i chyba sie zdecyduje na Koszalin... bo to wykonczyc sie nerwowo mozna..

Stary 2014-08-05, 13:18   #3693
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to zesmy wredne matki sa
Ja to dopiero będę wyrodna matka... Nie zamierzam spać z dzieckiem, nie zamierzam karmić za wszelką cenę, nie zamierzam trzymać diety podczas karmienia piersią, nie zamierzam używać proszku dla dzieci non stop, nie zamierzam prasować ubranek po każdym praniu, zamierzam mieć też czas dla siebie i męża czyt. podrzucać dziecko mężowi/rodzicom A jak wyjdzie to zobaczymy, bo czuję, że po urodzeniu dziecka mi się to może mocno odmienić

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2014-08-05 o 13:19
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:18   #3694
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
No ja myslam ze kupie jakas pamiatke chsztu cos w stylu takiej ksiazki do wypelniania i dam ze 100-150 zl w koperte bo nie stac mnie na wiecej.
No i dobry prezent

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:20   #3695
Kiara_kier
Wtajemniczenie

anuszka - masakra! i takie baby w szpitalach pracują

Zanet- dokładnie... Nasz mały to nie była wpadka nastolatków, tylko efekt długich i niełatwych starań.

Kasiu - strasznie mi przykro z powodu Twojej koleżanki i tamtej dziewczyny też...
Tragedia
Ale my musimy być dobrej mysli!

Napisałam maila do gemini i sprawa Dziudziusia się wyjaśniła - jak ja pakowałam rzeczy to koszyka to akurat mieli dziurę i go nie było Dopiero później domówili. Ale babka powiedziała, że jak chcę, to anuluje mi zamówienie, zwrócą pieniądze i jeszcze jedno zamówienie złożę.
Już to zrobiłam, bo płacić 2x za wysyłkę to ja dziękuję. W takim wypadku na razie zrezygnowałam z tego Białego Jelenia.
W ogóle to zamówienie wyszło na 430zł
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:25   #3696
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja pierdziele masakra!! to moja siostra po operacji czy na jednej z chemii nie pamiętam dokładnie( miała raka jajnika- wiec nie ma macicy, jajników, wężłów itp.) pielęgniarka pyta się jej: "a dzieci Pani ma?" a ona: "nie", to ta: "to nic, to se Pani czasami od sąsiadów pożyczy" siostra była w szoku, ale mówi, że jak by na jakąś bardziej wrażliwą trafiło to mogłaby się załamać ;/

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

właśnie tez ide robic tosta
może one myślą, że kogoś to rozbawi.....

smacznego

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

Napisałam maila do gemini i sprawa Dziudziusia się wyjaśniła - jak ja pakowałam rzeczy to koszyka to akurat mieli dziurę i go nie było Dopiero później domówili. Ale babka powiedziała, że jak chcę, to anuluje mi zamówienie, zwrócą pieniądze i jeszcze jedno zamówienie złożę.
Już to zrobiłam, bo płacić 2x za wysyłkę to ja dziękuję. W takim wypadku na razie zrezygnowałam z tego Białego Jelenia.
ooo no to super
hmmm to może i mnie by poszli na rękę choć nie wiem czy chce mi się znów to wszystkie wybierać i zaznaczać....leń jestem
tylko u Ciebie była inna sytuacja, bo nie mieli na stanie...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:25   #3697
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
może one myślą, że kogoś to rozbawi.....

smacznego

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

ooo no to super
hmmm to może i mnie by poszli na rękę choć nie wiem czy chce mi się znów to wszystkie wybierać i zaznaczać....leń jestem
tylko u Ciebie była inna sytuacja, bo nie mieli na stanie...
Tak na poprawe nastroju żarcik
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:26   #3698
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że się udało to odkręcić
Nie martw się, moje wyszło 2 razy tyle Ale nawkładałam tam pieluch, termometr bezdotykowy, środki przeciwbólowe dla rodziny, suplementy dla mnie, kilka przydatnych rzeczy, które i tak co jakiś czas kupuję w aptece, ręcznik dla malucha itd No i w sumie z takich rzeczy zostanie mi kupić szczoteczkę do włosów i smoczek, bo w Gemini dają losowe kolory, a ja nie chciałam różowych dla synka
Stary 2014-08-05, 13:35   #3699
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na poprawe nastroju żarcik
to już lepiej by było jak by się nic nie odezwała
Stary 2014-08-05, 13:39   #3700
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
to prawda ruchy poczulam wczesniej pomimo iz lozyko mam na przedniej scianie, ale wydaje mi sie ze starsza corka bardziej kopala mamusie tzn. bolesniej no chyba ze to lozysko amortyzuje troche i az tak nie boli
a aktywnosc chyba taka sama

na opakowaniu pisze ze 4kg=8kg i ze to koncentrat proszku

wczoraj dostalam meila ze wyslali firma kurierska, ale od samej firmy kurierskiej nie otrzymalam zadnej wiadomosci .....
Ja tez tylko mekka od sklepu ale firma kurierska ma 24h tak wiec dziś powinnaś dostać
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:43   #3701
anuszka21
Zakorzenienie

A ile zamierzacie siedziec z dzieckiem w domu? Po jakim czasie powrót do pracy? Ja bym chciała po pół roku, ale nie wiem czy to takie proste bedzie, bo z małą siedze prawie 2 lata;/
Moze uda sie znaleźć coś na pół etatu...
Stary 2014-08-05, 13:47   #3702
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja to dopiero będę wyrodna matka... Nie zamierzam spać z dzieckiem, nie zamierzam karmić za wszelką cenę, nie zamierzam trzymać diety podczas karmienia piersią, nie zamierzam używać proszku dla dzieci non stop, nie zamierzam prasować ubranek po każdym praniu, zamierzam mieć też czas dla siebie i męża czyt. podrzucać dziecko mężowi/rodzicom A jak wyjdzie to zobaczymy, bo czuję, że po urodzeniu dziecka mi się to może mocno odmienić
Hehe, mam podobne postanowienia. Jeszcze nie mam zamiaru sterylizować wszystkiego.

Też mnie wkurza terror laktacyjny. Owszem, fajnie że są poradnie i fora, gdzie można zasięgnąć porady, jak karmić, jak pobudzić laktację itd. Super, że jak ktoś bardzo chce karmić, to stanie na rzęsach i da radę.
Ale jak ktoś nie może, nie daje rady, wyje z bezsilności (i bólu) razem z głodnym dzieckiem, albo po prostu nie chce i już, bo taką ma kurna filozofię, to po coś w końcu wymyślono mleko modyfikowane. Moje piersi, moja sprawa.
Ja bym chciała karmić piersią, tak długo jak się da, ale się nie spinam. Jak nie dam rady, to trudno. Będę kupować mm i wyparzać butelki. W usg piersi mi wyszło, że mam za mały przyrost tkanki gruczołowej i mogę mieć mało pokarmu, więc opcja z mm wydaje się być u mnie dosyć realna. Ale jeszcze muszę z położną pogadać.
W rodzinie na szczęście nie mam terrorystów. Wszyscy prezentują zdrowe podejście: jak nie da rady, to jest mm.

Za tydzień mam wizytę u gina i jak zwykle pojawił się u mnie stres "przedwizytowy". Czy z małym wszystko ok i jak tam łożysko. Niestety miałam je na dwóch ostatnich badaniach nisko ułożone, blisko szyjki - dwa miesiące temu centralnie nad ujściem, miesiąc temu na szczęście już trochę dalej od ujścia. Mam nadzieję, że się jeszcze bardziej podniosło.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:47   #3703
Kasia427
Wtajemniczenie

Anuszka21 ja chce po pol roku wrocic do pracy, mam nadzieje ze sie uda..

Stary 2014-08-05, 13:51   #3704
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ile zamierzacie siedziec z dzieckiem w domu? Po jakim czasie powrót do pracy? Ja bym chciała po pół roku, ale nie wiem czy to takie proste bedzie, bo z małą siedze prawie 2 lata;/
Ja idę na roczny macierzyński. Potem chciałabym pójść do pracy ale czas pokaże jak będzie. Umowa mi wygasa podczas macierzyńskiego więc nie wiem ile będę nowej roboty szukać.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:53   #3705
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
jesli masz juz butelke to nie kupuj, zobaczysz najpierw jak wam pojdzie kp, a jak maluszek bedzie chetnie jadl z tej butelki to potem dokupisz druga wieksza

mi sie podoba kolor 5 -szary, zreszta ja tylko patrze na szare
tylko ten chyba ciezszy od tego tako jest

szary i fiolet to mój faworyt
a slyszalas jakies opinie o tych wózkach?
bo ja nie spotkałam się z ta firma wcześniej ...

Cytat:
no to ja juz nie wiem na ktory wozek sie zdecydowac a im wiecej ogladam tym wiekszy metlik w glowie mam
czekoladka przez Ciebie mam podobnie, hehe, zarzucasz linki, a mnie podobne wozki się podobają ! patrze - nowy model nad którym się zastanawiasz, to i ja od razu obczajam, czy fajny, a im więcej oglądam, tym mniej jestem pewna, jaki chcemy ...

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka wozek b. ładny A ja wczoraj złapałam doła...mały się rzadziej i słabiej rusza niż do tej pory...dziś od rana niby się rusza, ale to nie jest tak jak kiedyś. Nie wiem czy ma kolejny taki dzień czy co...czytałam też, że nagłe osłabienie ruchów może być niepokojące...nie wiem czy nie iść szybciej do gina...ale czy znajdzie czas? Ehh

daj znac, co CI gin powiedział, ja podobny dylemat miałam w ubiegłym tygodniu, ale wydaje mi się, ze Dzieciom dokucza goraco.. ja chyba mniej tez czuje ruchy jak jestem przejedzona. Mala najmocniej kopie w nocy i nad ranem, w ciągu dnia, to jeden z dwa razy i już jak było chłodniej to się uaktywnia szybciej i częściej.

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ginka przyjmie mnie dzis. Wiec lece. Dam znac po. Trzymajcie kciuki

daj, daj

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Wyszłam tylko do sklepu, a już tyle naskrobałyście.

Na Gemini też jest zestaw początkowy do karmienia piersią TT. Droższy, ale laktator jest w nim i wkładki laktacyjne i inne pierdoły.

Które wkładki laktacyjne polecacie?? Ja zakupy na Gemini zrobię gdzieś tak za dwa tygodnie myślę...w gruncie trochę czasu jeszcze jest.

U mnie ruchy są jakieś dziwne od 3 dni. Młody rusza się, aczkolwiek jakoś mniej intensywniej. :/ Trochę mnie to martwi. Rano czasem się porusza, czasem nie. Wieczorem raczej regularnie. Tylko, że te kopniaki już nie takie mocne. Jak jest chłodniej to się rusza bardziej. Sama nie wiem co myśleć.

ja dostałam wkładki z rossmanna, otworzyłam i smieszne takie, nie wiem, jak się utrzymają w staniku

1). a wlasnie, ktoras zamawiala staniki do karmienia - przyszly już? jak z jakoscia? warto? jak rozmiarowo?

2). co do butelek - to ja tez chciałabym zacząć kp, ale jeśli nie dam rady, to trudno. mam jednak koleżanki, które twardo stoja na stanowisku, ze kazda może karmic piersią i jak nie karmi, to jest zla ... ble ble ble. mam dwie butelki 125ml i wieksza i poki co nie kupiec więcej, chyba ze będzie potrzeba to tak

3). chciałam się pochwalić wygrałam w konkursie rossmanna z ta wyprawka - nagrodę I stopnia, czyli laktator manualny avent ze smoczkiem, butelka i smoczkiem uspokajającym do 6 m-c ! ale niespodzianka! ufffff nie będę musiala kupować!

4). o pościelach... macie sprawdzonych sprzedawcow lub sklepy? żeby bawelna była dobra? bo chciałam poprosić Mame, żeby uszyla, ale nie wiem jak stoja ceny za material...

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Co do usg to ja nie mam na każdej wizycie. Na nfz miałam raz w 11 tyg. O połówkowym tylko mi lekarz powiedział, żebym sobie gdzieś prywatnie zrobiła. Za to ten prywatny lekarz jak nie robi usg to sprawdza bicie serca. Do tego sprawdza szyjkę ręcznie i ph pochwy.
u mnie podobnie z szyjka i ph , usg zawsze choć na sekundę, dwie, zebym widziala, ze okej jest. i ostatnio był tez pomiar tętna, ale tak raz-dwa.
w czwartek wizyta i się doczekać nie mogę, a w następnym tygodniu na ostatnia chwile ide na glukozę, bo tak czekam jakos i czekam i zebrac się mogę, bo mi się nie chce..

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ale kusicie z tymi tostami, a ja leżę, jem i tyję. Wogóle moje trawienie przez to leżenie od wczoraj się zatrzymało.

Ja z wkładek laktacyjnych mam zamiar też wypróbować babydream z rossmana.
ja mam paczke i się zobaczy, a nie sa drogie, wiec na gemini nie będę zamawiac...

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Hej!

Wczoraj nie wchodzilam juz na wizaz, doła złapałam bo moja kumpela dopiero co sie dowiedziala o ciazy i wczoraj poronila, czekam na info od niej bo miala zabieg przed chwilą...
I jeszcze sie rozmawialam z matką dziewczyny ktora w 6 miesiacu ciazy urodzila martwe dziecko.. jakis zator sie zrobil w pepowinie i koniec.. najgorsze jest to ze ta ciaze prowadzila moja lekarka :/ a ta kobieta z lzami w oczach mi opowiadala ze najchetniej to by ja do sadu podala, bo 2 tyg wczesniej byla na wizycie i dziecko bylo mniejsze niz poprzednio to zmienila date porodu na pozniej.. a to juz cos sie musialo dziac wtedy...
Masakra...

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Mam juz dosc sluchania tych negatywnych opini na szpital i lekarzy tutaj i chyba sie zdecyduje na Koszalin... bo to wykonczyc sie nerwowo mozna..

Kasia - ciężko się slucha o takich przydakach, przykro

Cytat:
anuszka - masakra! i takie baby w szpitalach pracują

Zanet- dokładnie... Nasz mały to nie była wpadka nastolatków, tylko efekt długich i niełatwych starań.

Kasiu - strasznie mi przykro z powodu Twojej koleżanki i tamtej dziewczyny też...
Tragedia
Ale my musimy być dobrej mysli!

dobrze, ze tak to załatwili , widać, ze sa ugodowi i zależy im na kliencie.
a kwota zamówienia - wow, ale jeśli CIe pociesze , u mnie było początkowo 303zl, ale wciąż dokładam cos do koszyka, bo zamówienia jeszcze nie wyslalam... i kwota rosnie i rosnie

Edytowane przez martha330
Czas edycji: 2014-08-05 o 13:58
martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 13:53   #3706
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Anuszka21 ja chce po pol roku wrocic do pracy, mam nadzieje ze sie uda..

i złobek?
Stary 2014-08-05, 13:58   #3707
Kiara_kier
Wtajemniczenie

martha wow super wygrana a co to był za konkurs?

melleczka - u mnie też tego dużo wyszło poza listę wyprawkową, bo niektóre rzeczy mi sie pokończyły/popsuły
wiem właśnie z tymi korami, dlatego nie zamawiałam np. smoczków Mam już kupione gdzie indziej.

Moja lista Jednak wyszło 456zł, ale z tego 113zł zł nie z wyprawki
  • CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk - 1 szt. 3,19
  • Płatki kosmetyczne BELLA z aloesem okrągłe 70 sztuk - 1 szt. 3,19
  • Spirytus salicylowy 2% 100g - 1 szt. 1,49
  • Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk - 2 szt. 7,78
  • Podkłady higieniczne SENI SOFT 60cmx60cm 5 sztuk- 2 szt. 10,38
  • Podpaski BELLA Nova, Classic, Maxi, ze skrzydełkami, 10 sztuk- 2 szt. 6,18
  • Herbatka dla kobiet karmiących 20 saszetek - 1 szt. 5,69
  • Cerutin, 125 tabletek powlekanych -1 szt. 5,69
  • Asparaginian Magnezu Potasu 100 tabletek - 2 szt. 8,78
  • Urosept, 60 tabletek 2 szt. 20,58
  • Vita-miner Prenatal + DHA 30 tabletek + 30 kapsułek - 2 szt. 38,38
  • Witamina D+ K 45 kapsułek twist-off - 2 szt. 25,98
  • Enema płyn doodbytniczy 150ml - 1 szt. 5,79
  • CANPOL laktator elektryczny 12/201 - 1 szt. 144,89
  • BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z korą dębu 500ml - 1 szt. 7,49
  • TANGLE TEEZER Original szczotka do włosów Plum Delicious - 1 szt. 24,39
  • BABY ONO grzechotka do wózka piesek - 1 szt. 14,69
  • AQUAFRESH, płyn do płukania ust Mint Breeze, 500ml - 1 szt. 12,89
  • Maltan maść 40ml - 1 szt. 14,09
  • Paracetamol 500mg 20 tabletek - 1 szt. 2,39
  • Humer, woda morska dla niemowlat i dzieci, 150ml - 1 szt. 17,29
  • DZIDZIUŚ proszek do prania do kolorów 3kg - 1 szt. 26,99
  • DZIDZIUŚ proszek do prania Biel 3kg - 1 szt. 26,99
  • BABY ONO osłonki na piersi rozmiar S 2 sztuki - 1 szt. 7,69
  • BABY ONO szczotka z gąbką do butelek i smoczków - 1szt. 4,79zł
  • UNIMER Baby, Natrium Chloratum 0,9% 50 ampułek po 5ml - 1 szt. 11,29

Także ja w sierpniu już chyba dziękuję za zakupy
Tylko jeszcze chcę kupić taką zabawkę z pozytywką dla malucha, żeby do brzucha puszczać: o taką.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-08-05 o 14:02
Stary 2014-08-05, 14:01   #3708
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

I jeszcze sie rozmawialam z matką dziewczyny ktora w 6 miesiacu ciazy urodzila martwe dziecko.. jakis zator sie zrobil w pepowinie i koniec.. ..
smutne wieści...ale na to nie mamy wpływu, trzeba byc dobrej mysli.

Cytat:
oj ja takich założen mam jeszcze długą listę...a życie pewnie zweryfikuje
Cytat:
ja chciałam po 6 miesiącach wrócić do pracy...ale tak myślę, że jak u mnie w pracy zmian po wyborach nie będzie to wezmę jeszcze z 3 miesiące rodzicielskiego i resztę urlopu i będe chciała max. od września wrócić do pracy no i muszę jeszcze znaleźć sensowny żłobek albo opiekunkę...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:06   #3709
Kasia427
Wtajemniczenie

Anuszka no chyba żłobek,

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Ja pracuje od pon do pt od 8.00-15.30 wiec jesli by maz zalatwil sobie tak sluzby zeby miec nocek wiecej i popoludniowek to jakos do roku moze bysmy sie zamieniali opieką.. no zobaczymy..

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Wtedy by mała poszła później do żłobka..

Stary 2014-08-05, 14:07   #3710
aleksandrettaa
Zakorzenienie

martha gratuluję wygranej

Ja się z zamawianiem rzeczy z apteki chyba wstrzymam. Może jak pochodzę do szkoły rodzenia to będę mądrzejsza i lepiej skompletuję zamówienie. Choć z drugiej strony zaczynamy zajęcia dopiero 3 września więc czekanie do października na koniec kursu to trochę późno.

Powiedzcie mi kupujecie już koszule do szpitala czy czekacie na ostatnią chwilę? Ja myślałam nad kupnem jakiejś awaryjnie już teraz (wstyd się przyznać ale ma jedną piżamę już za małą raczej bo ja w gaciach samych sypiam). No tylko nie wiem w jaki rozmiar celować tak, żeby po porodzie się zmieścić ale też nie topić w za dużej o 2 rozmiary

Tak w ogóle to czekam na pensję (a w zasadzie kasę z zusu) bo na koncie pustka a poszalałabym z zakupami dla córy. Mam nadzieję, że skoro pracuję w wielkiej firmie to w piątek będzie normalnie przelew od pracodawcy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:08   #3711
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie będzie to rok z Małą!
mam umowę na czas nieokreślony, ale myślę, co by zrobić, aby tam nie wracać do pracy, bo mielibyśmy problem, kto się zajmie Hanią, bo na zmiany byśmy pracowali, które się na siebie nakładają . poza tym chciałabym pracować nie zmianowo- choć wiem, że ciężko takie cos znaleźć i marzą mi się jeszcze studia podyplomowe albo kurs jakiś i może poszukałabym czegoś innego, ale czas pokaże na co się zdecyduję... w razie czego mam, gdzie wracać, choć szczęśliwa nie będę.

może zrobiłybyśmy listę, która jaki wózek będzie miała? plusy itp.?

Stary 2014-08-05, 14:11   #3712
Zanet84
Zakorzenienie

[QUOTE=martha330;47578752

3). chciałam się pochwalić wygrałam w konkursie rossmanna z ta wyprawka - nagrodę I stopnia, czyli laktator manualny avent ze smoczkiem, butelka i smoczkiem uspokajającym do 6 m-c ! ale niespodzianka! ufffff nie będę musiala kupować!

[/QUOTE]
to super, gratuluję

my kiedyś na warsztatach wygraliśmy torbę taką do wózka, zawsze się przyda główną nagrodą był fotelik maxi cosi i na to "polowaliśmy", no ale dobra i torba

a laktator super jedna rzecz, jak ważna, z głowy \
Stary 2014-08-05, 14:12   #3713
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się z zamawianiem rzeczy z apteki chyba wstrzymam. Może jak pochodzę do szkoły rodzenia to będę mądrzejsza i lepiej skompletuję zamówienie. Choć z drugiej strony zaczynamy zajęcia dopiero 3 września więc czekanie do października na koniec kursu to trochę późno.

Powiedzcie mi kupujecie już koszule do szpitala czy czekacie na ostatnią chwilę? Ja myślałam nad kupnem jakiejś awaryjnie już teraz (wstyd się przyznać ale ma jedną piżamę już za małą raczej bo ja w gaciach samych sypiam). No tylko nie wiem w jaki rozmiar celować tak, żeby po porodzie się zmieścić ale też nie topić w za dużej o 2 rozmiary

Tak w ogóle to czekam na pensję (a w zasadzie kasę z zusu) bo na koncie pustka a poszalałabym z zakupami dla córy. Mam nadzieję, że skoro pracuję w wielkiej firmie to w piątek będzie normalnie przelew od pracodawcy.
ja mam pare koszul, co prawda nie typowo rozpinanych przy dekoldzie, ale nie kupuje więcej może wystarcza. ale kupuje szlafrok, bo nie mam

ja tez czekam na wyplate, u mnie normalnie przekazują mi ja pracodawca, wiec mam wszystko na czas, tj do 10go każdego miesiąca.

Stary 2014-08-05, 14:12   #3714
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Sweet pochwal się jakie ozdoby będziesz robić sama

To u mnie jest podobnie jak u Aleksandretty. Ruchy czuję ale nieregularnie. Czasem mnie nad ranem obudzi stado koni w brzuszku a czasem coś mnie smyrnie koło południa. W miarę regularnie czuję ruchy wieczorem. Więc zazdroszcze Wam że czujecie tak intensywnie.

Dziękuję więc ja też kupię po 1,5kg na próbę. A jak sie okaże że nie uczula to kupię większe.
Ja coś dzisiaj nie czuję małej za bardzo, może dlatego że cały dzień latam. Ale oczywiście już się martwię

A zrobić chcę tiulowe pompony, przy okazji pokuszę się też może o takie słodkie tiulowe spódniczki, zrobię jeszcze lampkę taką też ozdobioną tiulem z 20 ledowych lampek choinkowych, nie pokażę Wam teraz jaką bo nie ma nigdzie w necie takich No i najważniejsze, taką literkę chcę: http://www.pinterest.com/pin/356065914262867198/ tylko jeszcze nie wiem jaka to będzie literka i jak ją zrobię, ale zrobię
i jeszcze podobają mi się takie obrazki: http://www.pinterest.com/pin/356065914262867703/

Cytat:
u mnie to samo , moj brzuch ciagle faluje

ja mam wizyty co 3 tyg. i na kazdej mam usg

tez mialam sprzatac ale odloze na jutro a w czwartek chce okna pomyc

to jelp 4 kg starcza na 50 pran

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Przyszedl kocyk minky
Kurczę, ja mam wizyty co miesiąc, a USG robił mi tylko na początku i chyba w 17 tyg jak poprosiłam żeby zerknął co tam między nóżkami. Na test podwójny i połówkowe odeslal mnie gdzie indziej - wydaliśmy na to prawie 700zł! A i wizyta za 150, kurde, za co oni tyle kasują!

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
To prawda. Niestety na ceny nie mamy wpływu.

To zazdroszę Ci tego falowania. Ja gdzieś czytałam, że pierwsza ciąża często bywa bardziej leniwa. Przy kolejnej pierwsze ruchy czuje się zdecydowanie wcześniej i poza tym dziecko jest bardziej aktywne. Tylko nie wiem czy to się sprawdza w praktyce

Więc wychodzi na to, że Jelp jest ekomomiczniejszy !
A ja poczułam szybko, pod koniec 16 tc pierwsze 'trzepnięcie' ,a to pierwsze dziecko, ale bardzo się skupiałam żeby poczuć

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Wyszłam tylko do sklepu, a już tyle naskrobałyście.

Na Gemini też jest zestaw początkowy do karmienia piersią TT. Droższy, ale laktator jest w nim i wkładki laktacyjne i inne pierdoły.

Które wkładki laktacyjne polecacie?? Ja zakupy na Gemini zrobię gdzieś tak za dwa tygodnie myślę...w gruncie trochę czasu jeszcze jest.

U mnie ruchy są jakieś dziwne od 3 dni. Młody rusza się, aczkolwiek jakoś mniej intensywniej. :/ Trochę mnie to martwi. Rano czasem się porusza, czasem nie. Wieczorem raczej regularnie. Tylko, że te kopniaki już nie takie mocne. Jak jest chłodniej to się rusza bardziej. Sama nie wiem co myśleć.
U mnie mała rusza się więcej jak jest ciepło

Cytat:
i BARDZO dobrze

Cytat:
Ja idę na roczny macierzyński. Potem chciałabym pójść do pracy ale czas pokaże jak będzie. Umowa mi wygasa podczas macierzyńskiego więc nie wiem ile będę nowej roboty szukać.
Ja na 100% będę rok na macierzyńskim. Pracowałam na umowę o dzieło i założyłam działalnosc bo inaczej nie miałabym kompletnie nic... A do pracy wcale mi sięnie chce wracać, może drugie dziecko

Edytowane przez My Sweet Little Precious
Czas edycji: 2014-08-05 o 14:17
My Sweet Little Precious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:16   #3715
Kiara_kier
Wtajemniczenie

aleksandretta - też miałam taki plan, ale jak zobaczyłam ile rzeczy potrzebuję dla siebie na teraz z gemini, to stwierdziłam, że nie będę czekać, tylko zamówię wszystko na raz żeby nie płacić za wysyłkę później. Dużo poczytałam najpierw o tym wszystkim i sądzę, że będzie ok Co do koszul - jak mi pozwolą chodzić, to we wrześniu kupię. Tym bardziej, że ja teraz cały czas chodzę w jakichś koszulach, także jakbym do szpitala z jakiegoś powodu trafiła, to takie porodowe też się przydadzą. Co do rozmiaru - ja chce kupić taką jak teraz noszę ale żeby była luźniejsza od góry + żeby w miejscu brzucha była duża.
Też czekam na kasę z ZUS-u... chyba mają jeszcze z max tydzień na przesłanie mi tej wypłaty. Pracodawca mówił, że przysłali do niego jakiś list, że ma umowę naszą im podesłać (ksero oczywiście), już to zrobił.

Sweet - ee płacisz 150zł za wizytę i masz bez usg? Ja mam co miesiąc wizytę prywatną i za każdym razem usg.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-08-05 o 14:17
Stary 2014-08-05, 14:18   #3716
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ja wolę wcześniej porobić takie zakupy....tyle dziewczyn wkoło mnie ma jakieś problemy i albo leżą w szpitalu, albo wcześniej urodziły (35tc), nie chcę czekać na ostatnią chwilę. Staram się kupować to co będzie potrzebne od początku.

Koszule mam już dwie, te z Biedronki, ostatnio udalo mi się kupić na wyprzedaży za 15 zł/szt. - kupiłam M, bo wychodzą spore

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

ja tez czekam na wyplate, u mnie normalnie przekazują mi ja pracodawca, wiec mam wszystko na czas, tj do 10go każdego miesiąca.
mi tez przekazuje pracodawca na konto, ale normalne wypłaty są do 10 dnia każdego miesiąca. jakieś było teraz moje zaskoczenie, jak kasa wpłynęła mi 1-go ;D
Stary 2014-08-05, 14:21   #3717
melleczka
Zakorzenienie

Ja na liście rzeczy dla siebie i dziecka mam:

Pieluchy tetrowe x 10szt (kolejne 10szt. dokupię w Smyku)
Pieluchy flanelowe x 10szt
Alantan Plus maść
Katarek aspirator do nosa
Octenisept 50ml
Canpol nożyczki, cążki, pilniczek
Bobotic Forte krople doustne
Holle herbatka dla niemowląt od 2 tygodnia życia
Chusteczki Huggies Natural Care 64szt
Baby Ono klips do smoczka
Sól fizjologiczna Natrium Chloratum 100 ampułek
Wata bawełniano opatrunkowa Bella
Termometr Microlife 150NC bezdotykowy
Podkłady ginekologiczne Absorgyn 10 szt x 2
Podkłady higieniczne Bella Mama 10szt
Tantum Rosa 10 saszetek x 2
Rumianek 30 saszetek
Avent muszle laktacyjne 6szt
Baby Ono majtki wielorazowe siateczkowe 2szt x 4
Canpol patyczki higieniczne z ogranicznikiem x 3
Baby Ono płatki kosmetyczne dla niemowląt 60szt
Canpol ceratka higieniczna x 2
Wkładki higieniczne Tena Lady Super 30szt
Efferalgan 80mg 10 czopków
Sopelek Baby podkłady higieniczne jednorazowe 20szt
Medela herbatka Bocianek
Woda morska dla dzieci 25ml
Canpol gruszka do nosa silikonowa
Maltan maść 40g
Tommee Tippee zestaw do karmienia butelką początkowy
Dzidziuś proszek do prania do kolorów 1,5kg
Dzidziuś proszek do prania do białego 1,5kg
Dzidziuś płyn do płukania 750ml
Tommee Tippee wkładki laktacyjne 50szt
Lovi krążki laktacyjne 40szt
Kompresy jałowe Medicomp 5x5cm 50szt
Baby Ono okrycie kąpielowe 76x76 cm z kapturem

Suma: 723,54 zł

Z rzeczy wyprawkowych zostanie mi do kupienia:
laktator
koszula do karmienia x 2
stanik do karmienia x 2
mydło marsylskie
olej kokosowy
mąka ziemniaczana
szczoteczka z miękkim włosiem
smoczek
pampersy
krem ochronny na zimę
woreczki na pampersy (w awaryjnych sytuacjach kiedy nie ma kosza)

No i oczywiście:
wózek
łóżeczko
materac
prześcieradło x 2
fotelik samochodowy
ręcznik z kapturkiem x 2 (mam upatrzone taniutkie na all)
komody
przewijak
wanienka
pieluchy tetrowe ze Smyka
śpiworek do wózka
koszyki na akcesoria do przewijaka
ewentualnie jak starczy kasy to karuzela na łóżeczko i mata

No to się podsumowałam
Stary 2014-08-05, 14:21   #3718
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Sweet - ee płacisz 150zł za wizytę i masz bez usg? Ja mam co miesiąc wizytę prywatną i za każdym razem usg.
ja płacę za wizytę 100 zł, a usg....drugie 100 zł....
chociaż tyle ze on ma umowe z nfz wiec czasem uda mi sie zapisac na nfz no i kiedys zrobil mi tez usg na nfz
Stary 2014-08-05, 14:23   #3719
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie się wstrzymam jeszcze z miesiąc i coś kupię zostawiając "zapas" na brzuchola
Stary 2014-08-05, 14:23   #3720
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Nooo To znaczy jak chcę to mam, ale jakoś się nie upominałam w 20 tyg bo wiedziałam że za 2 tyg mam połówkowe, a teraz na to 3 mam isć w 30 tygodniu. Ale chyba w czwartek powiem mu żeby zrobił, powiem ze się boję czy dobrze rośnie przez tą moją cukrzycę No i nie mam żadnego ładnego zdjęcia małej, ostatnie które nadaje się do pokazania komukolwiek i coś na nim widać jest z 12 tc jak miała 5 cm :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości