|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() Czyli wynik tego psychotestu wskazuje u mnie na wysoki próg bólu i urodzę z uśmiechem na twarzy?
|
|
|
|
|
#1952 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję ![]() Ja o porodzie nie chcę nawet myśleć ale prawdą jest że jak się zobaczy dziecko to wszystko gdzieś odchodzi. |
||
|
|
|
#1953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Melduję, że mamy wypakowanych 20 mamuś. Zostało 26, z tym, że część z nich to osoby nieudzielające się. Niedługo się przepołowimy
|
||
|
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Maria gratulację! Duża dziewczynka!
Kolejna ksieżniczka na wątkulilka u ciebie czekają tydzień aby zrobić indukcję tak??? Coś ci daja czy czekaja na rozwój akcji??? |
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję kolejnej mamusi
![]() Cytat:
"u mnie było ciężko..." Bo każdy poród jest inny i nie ma co generalizować że poród jest straszny, ze to boli jakby cię zarzynali... ( sorry Sara ale akurat to mi teraz przychodzi teraz do głowy, zeby zobrazować o co mi chodzi, wiem że nie było Twoim celem straszenie nas moja siostra rodziła dwukrotnie bez znieczulenia powiedziała mi że boli, ale da się wytrzymać, ktoś inny stwierdzi że to ból nie do zniesienia i męka. Każda z nas spotka się z różnymi opiniami, to które więc uznawać za prawdziwe? ![]() No i druga kwestia, to co już pisały dziewczyny, każda z nas ma inny próg bólu.
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiadomo, ze kazdy porod jest inny i kazdego boli inaczej
ja wytrzymalam.bez zajakniecia do 7 cm, pozniej juz gorzej:P tez sie darlam w niebolosy, ryczalam i mowilam ze nie dam rady rzucalam sie az po tym lozku a tz dzielnie przypominal o oddychaniuAle tak jak ktoras napisala jak juz poloza Ci ta mala cieplutka istotke na brzuchu to po prostu odlatujesz ze szczescia, no nie da sie tego opisac co sie wtedy czuje Wiec glowa do gory kochane:-* i nie przejmujcie sie klotniami z tz, obojetnie jak bardzo sie nie posprzeczacie przed porodem to jak przyjdzie co do czego obydwoje sybko o tym zapomnicie ![]() Boze ja nadal siedze i nie moge wyjsc z podziwu dla tego mojego meza... No po prostu tylko dzieki niemu dalam rade A i jeszcze pocieszenie dla Waszych tztow, jesli oni tez maja.stracha przed.porodem to mozecie powiedziec na przykladzie.mojego, ze wstepuja wtedy w nich nadprzyrodzone sily i NA PEWNO kazdy da rade !!!Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mężaZuken a w twoim podpisie budzik nadal bije na dwójce Rodziłaś bez znieczulenia? |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie nastawiłam, ze będzie bolało i koleżanka mi powiedziała, że takie nastawienie jest lepsze niż takie że nie boli ![]() Jej koleżanki opowiadały, z eból jest straszny itp itd, a ona mi powiedziała, że wyobraźiła sobie że to będzie masakra! Powiedziało, bolało, ale to nie jest ból którego nie jesteś w stanie wytrzymać! a skoro tyle kobiet rodzi, to jednak coś w tym jest Ja dziś powiedziałam koleżance, ja tam mogę juz isc rodzić nie czuje strachu, chce juz mieć synka...Wole raz a konkretnie sie nacierpieć niż użerać sie ze swędzeniem, bólem pleców itp...bo to mam cały czas, bez przerwy i nic z tego nie mam...A tutaj jak poczuje ból to chociaż będe wiedziała, ze ten ból ma sens, bo zaraz przytule maluszka!
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-05 o 20:38 |
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
To dla mnie to już w ogóle nie ma nadziei, bo dodatkowo rodzę bez Tż- to już nie wiem jak sobie dam radę
![]() a tak na serio, macie we wszystkim racje. Nie zmienia to faktu, że u mnie strach przed porodem jest coraz silniejszy. I sama muszę sobie z tym poradzić. I wiecie co ostatnio wymyśliłam- że nie będę się właśnie drzeć wniebogłosy, wyzywać nikogo, ani krzyczeć że umieram ![]() Jeśli kogoś jeszcze na tym wątku będzie interesował mój poród ( wg tp dopiero na koniec sierpnia), to napiszę czy mi się to udało.
|
|
#1961 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymamy kciuki moooocno!!!!!!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A masz zamiar podac jej cos na te kolki czy narazie sie wstrzymujesz? Cytat:
Cytat:
![]() o rany..dobrze ze nic Ci sie nie stalo powaznego i brzuszek nie uvierpial..
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Pentuerka zapytam jeszcze raz miałaś bóle krzyżowe?
Ja nie krzyczałam, nie wyzywałam nikogo, a dałam radę tylko dlatego że tż był ze mną. Jest różnica jak rodzi się ze znieczuleniem a bez. Nie piszę już nic o bólu...
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piekna mloda dama dla was
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie dziewczynki
.Gratulacje dla mamusiek które już tulą maleństwa swoje!!!Ja byłam dzisiaj też na izbie przyjec bo miałam skurcze,cieknie ze mnie coś ,jednak to siusiu ale wróciłam do domu ,mała ma już 3200,jest już bardzo nisko ,brzuch już też opadł,gdyby było miejsce to by mnie zostawili.
|
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
a ja się nastawiłam ze będzie ciężko i słowa sary mnie nie przerazaja, chec zobaczenia malej jest u mnie już tak silna ze mam to gdzies ze będzie bolało
|
|
|
|
#1966 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wierze, ze Ciebie bolalo i wspolczuje. |
||
|
|
|
#1967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja też bym chciała urodzić po cichu, marzę o tym odkąd tu nasze dziewczyny pisały że się da, ale na nic się nie nastawiam, bo potem będę na siebie zła i zawiedziona ;-)
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Niektore szpitale maja zoo, u mnie jest platne, ale jest jesli nie bedzie tak jak za pierwszym razem tylko bol bedzie niedo znisienia to wezme. Szkoda tulko, ze nie w kazdym szpitalu maja zoo. Dziewczyny pisaly ze nie majs u siebie.
Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-08-05 o 21:06 |
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. A termin mam na jutro.Ja jestem w Danii i tu wanny porodowe to dosc standardowe wyposazenie pokoju porodowego. W szpitalu w Herlev, gdzie mam rodzic, jest 10 pokojow i w 6 z nich sa wanny. Przy rozmowie z polozna wspomnialam o tym, ze chce byc w wodzie, wpisala to do mojego planu porodu, beda widzieli ze mialam takie zyczenie.
|
||
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec tematu, bo nie chce się kłócić !!!!
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę by Tż przy tym był. Tzn chciałabym aby był na początku, a później jak zacznie się poród, by wyszedł. Ale tutaj co druga mamusia pisze, że bez Tż nie dałaby rady urodzić. ![]() Więc nie wiem jak to będzie ![]() To chyba Gosia klucz do sukcesu, na nic się specjalnie nie nastawiać. Ale też mi zaimponowało jak bodajże Pentuerka napisała że rodziła w skupieniu i w spokoju Taka wizja porodu jakoś bardziej mi się podoba niż wspomniane darcie wniebogłosy/ bicie czy wyzywanie Tż ( o takich przypadkach czytałam na innych forach ).
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny to ja jeszcze coś o bólach, nie bijcie.
Czy przed porodem miałyście bóle jak na miesiączkę, kłucie przy spojeniu łonowym i bóle krzyża? I czy przy tych bólach krzyża miałyście parcie na wypróżnienie się? Mam takie uczucia ostatnio, ale jak zachodzę do łazienki to nici z akcji. Nie wiem, może to młody naciska jelita? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Jeszcze dodam, ze nie chodzi mi o rozpoczęcie porodu, tylko ta kwestia jelitowa mnie denerwuje, nie chcę przy porodzie się wypróżnić. |
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki spokój!
każda ma prawo do własnej racji...Przecież i tak nie ma mozliwości sprawdzenia którą bolało bardziej To jest sprawa indywidualna! Na mnie akurat opisy porodów czy to jak kobitki opowiadają nie działa, bo to tylko suche fakty...Uwierzę jak sie przekonam na własnej skórze ![]()
|
|
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mamusi i dla małej Gwiazdeczki
|
#1975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile się u Ciebie płaci? Cytat:
Cytat:
Widzę że chyba hormony znowu biorą górę w naszym wątku ;-) dziewczyny, nie kłócić się! Jak bardzo by nie bolało to wszystkie musimy urodzić, potem się najwyżej będziemy licytować ;-)
|
|
#1976 | ||||
|
Zadomowienie
|
Zle sie dzis czuje, nadal leze Posortowalam rozmiarami polowe ubranek i nie mam sily ich schowac, caly brzuch mi sie napial.
Z upalu zrobila sie burza i troche temp spadla ale nadal jest strasznie duszno. Jestem tak zmeczona dzis ze nie mam sily jesc choc i tak mam +13kg to jak czehos nie zjem to nie ma czego zalowac![]() Cytat:
gratulacje !!!!!! Cytat:
GRATULACJE!!!! Cytat:
Cytat:
dla Tz
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-08-05 o 21:27 |
||||
|
|
|
#1977 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulu je!! Mela jest sliczna!!!!!![]() ![]() Cytat:
Jutro opisze moj porod bo..zapomnialam o tym
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni wywolaja w poniedziałek. Tobie tez lekarz dal tydzien. Tylko ja juz od piatku leze w szpitalu, a wiadomo, ze lepiej się nudzic w domu. Przed chwilą dziewczyna szla rodzic taka zadowolona :-D pewnie tez długo czekala ;-) I to chyba bedziw taku plus czekania - strach minął i jak przyjdzie co do xzego to zamiast się bac, to będę się cieszyc i zniose wszystko byle juz miec za sobą Bolu sie nie obawiam. Mialam takie bole zębów zatokowe, ze marzylam o smierci, tluklam glowa o scianę, wiec myslę, ze poród nie bedzie nawet w polowie tak zly. Fajnie befzie poczytac opisy porodow jak juz wszystkie urodzimy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie mialam znieczulenia bo u nas w szpitalu nie ma niestety...
Dopiero jak mnie lekarz szyl dostalam jakis zastrzyk i mega mi sie krecilo.w glowie ![]() Malutka u nas tez bylo takie zalozenie ze tz wychodzi zanim mala opusci brzuszek zreszta on nie mogl patrzec jak mi pielegniarka wkluwala wenflon bo robil sie blady ale jak przyszlo co do czego i zobaczyl w jakim.stanie ja jestem to nie opuscil mnie nawet na sekunde, tylko dzieki niemu oddychalam bo tak to zapominalam caly czas i bolalo jeszcze.bardziej, takze pamietajcie babeczki o oddychaniu bo mi to duzo pomagalo mimo wszystko![]() Co do kwestii praktycznej to uwierzcie mi na slowo ze to czy sie zalatwimy podczas porodu, wydrzemy w nieboglosy, rzucamy po lozku i prosimy zeby ktos nas uratowal to jest.calkowicie od nas niezalezne i nie mamy na to zadnego wplywu Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stronie jest napisane że zzo jest bezpłatne. Ale by móc z niego skorzystać, na 2-3 tygodnie przed planowanym terminem porodu trzeba zgłosić się na konsultacje do anestezjologa, by mógł wykonać wywiad, czy dana kobieta może to znieczulenie dostać. Koszt konsultacji- 30 zł ![]() Jutro właśnie jadę. A co do rodzenia z Tż czy bez- to ja bym Gosia właśnie chciała tak jak Ty piszesz Na dzień dzisiejszy mówię, że chcę rodzić sama, ale jak to wyjdzie w praniu to nie wiem na 100%, może nie będę chciała by wychodził
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

jest absolutnie boska i ma super wlosy
zobaczymy jak sie obudzi to moze sie uda bo pokarm mimo moich obaw jest

ale wróciłam do domu ,mała ma już 3200,jest już bardzo nisko ,brzuch już też opadł,gdyby było miejsce to by mnie zostawili.
za to żebyś już jechała do szpitala.