Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-06, 09:59   #3901
magdula87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

Jak malz wrocil wczoraj z pracy to pokazalam mu wszyskie wozki te same ktore tutaj wklejalam i najbardziej przypadl mu do gustu Camarelo Carmela!!! na drugim miejscu tako ....
a ten camarelo to taki:
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-cama...s-p-18387.html
zaproponowal zebysmy pojechali zobaczyc na zywo te wozki to potem kupimy
wiec juz was nie mecze tematem wozka , napewno kupie jakis
Śliczna ta Carmela
Ja na żywo widziałam seville i carere bo były w pobliskim sklepie dziecięcym i osobiście jestem zdecydowana na Camarelo i będzie szary
A co do różnic w modelach to kolorystyka i kształt torby

U mnie dzisiaj na obiad faszerowane papryczki

Ja w chwili obecnej czytam 5 kryminał z serii, autorka Camilla Lackberg. Uwielbiam kryminały :p
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:00   #3902
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Prawda? Rozkoszne!

I niech mi jeszcze któraś z koleżanek mówi, że po porodzie powinno się pozbywać psa z domu, bo szkodzi dziecku
my póki co, nie mamy zwierzaka, ale chciałabym kiedyś by dziecko wychowywało się z jakimś pupilem

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
no jako ze kupilam juz fotelik teraz zostaje mi opcja 2w1 a adaptery chyba mozna dokupic na kazdy wozek
ja często w opisach widziałam, że w zestawie jest już adapter, tylko trzeba sobie doczytać lub dopytać do jakich modeli adapter pasuje
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:01   #3903
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
no jako ze kupilam juz fotelik teraz zostaje mi opcja 2w1 a adaptery chyba mozna dokupic na kazdy wozek
Maxi cosi są bardzo popularne więc z adapterami pasują do większości wózków. Bo ogólnie to nie każdy fotelik z każdym wózkiem można połączyć. Ja mam ten problem, że do fotelików które oglądałam to mało wózków pasowało. A ze względu na malutkie auto chciałabym mieć opcję wpinania fotelika.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:06   #3904
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Ja w chwili obecnej czytam 5 kryminał z serii, autorka Camilla Lackberg. Uwielbiam kryminały :p
potwierdzam swietne wogole zaczytałam sie w szwedzkich kryminałach, zaczęłam od Millenium potem Lackberg, Mankel..

ja tez jestem fanką kryminałów dlatego nawet nie polecam bo na lato to mało komu pasują kryminały
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:10   #3905
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Śliczna ta Carmela
Ja na żywo widziałam seville i carere bo były w pobliskim sklepie dziecięcym i osobiście jestem zdecydowana na Camarelo i będzie szary
A co do różnic w modelach to kolorystyka i kształt torby

U mnie dzisiaj na obiad faszerowane papryczki

powiem ci ze czytalam opinie i ogolnie Camarelo na dosc dobre, jedynie narzekaja ze spacerowka we wszystkich modelach jest nisko osadzona i trudny dostep do kosza jest....
a z kolei na tako skarza sie ze puszcza spaw na ramie wozka, wiec naprawde musze to przemyslec bo poki co to moje 2 faworyty

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

ja często w opisach widziałam, że w zestawie jest już adapter, tylko trzeba sobie doczytać lub dopytać do jakich modeli adapter pasuje

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Maxi cosi są bardzo popularne więc z adapterami pasują do większości wózków. Bo ogólnie to nie każdy fotelik z każdym wózkiem można połączyć. Ja mam ten problem, że do fotelików które oglądałam to mało wózków pasowało. A ze względu na malutkie auto chciałabym mieć opcję wpinania fotelika.
najzwyzej dopytam sprzedawce jak juz bede kupowac o te adaptery
a jaki chcesz fotelik?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:17   #3906
paulina119a
Zadomowienie

Cześć

Po wczorajszej wizycie czuję się uspokojona na temat mniejszej aktywności dziubka. Gin mi powiedział, ze to zupełnie normalne, ze ruchy są nieregularne. Mogą się nawet pojawić dni totalnego lenistwa. Dopiero od 30tc mam liczyć ruchy.
Dla uspokojenia mnie słuchaliśmy bicia serduszka i ogladaliśmy maleństwo. W trakcie tego maluch kopał jak szalony a ja nie czułam kompletnie nic. Za to dziś od rana imprezuje na całego
POza tym mam zacząc brać BIOFER oraz magnez na skurcze (w nocy mam meeega skurcze i to boli jak cholerka!)
Kolejna wizyta za miesiąc i mam na nią przyjść z wynikami glukozy (to juz moja druga glukoza będzie w tej ciąży )

Naczytałam się Waszej dość burzliwej dyskusji nt kp i szczepień.
Ja zamierzam karmic piersią. Lecz może się okazać, ze życie zweryfikuje moje nastawienie i wyjdzie zupełnie inaczej. Czas pokaże. Tym samym jestem daleka od krytykowania tych z Was które nie chcą karmić i nie mam zamiaru nikogo tu umoralniać i przekonywać. To jest indywidualna sprawa każdej z nas ! Nic do tego nikomu !!!!

Co do szczepionek jest podobnie... dopiero sie wdrażam w ten temat... troszkę czytam i poznaję grunt. Na te chwilę jeszcze się nie zadeklarowałam. Tu równiez czas pokaże.

Ja z zakupami jednak się wstrzymuję. Zaczęliśmy teraz zajęcia w SR. Licze ta to że się "doszkolę". Tym samym zakupy wstrzymuje do momentu ukończenia kursu

Przepraszam że się nie odnoszę do każdej z Was ale tyle wczoraj przez pół dnia naskrobałyście, że ledwo przez to przebrnęłam

Anuszka i Ela witam w 24tc
Kasiu straszne tragedie. Współczuję przeżyć
Manieczka cieszę się, że wszystko oki z maluszkiem
Czekoladko podziwiam Cię z tymi wózkami musisz mieć niezły Sajgon w głowie
Kiara super że Ci się udało z tym zamówieniem w Gemini

Ja mam dziś dylemat obiadowy. Pojęcia nie mam co ugotować
To musi być coś szybkiego i niewymagającego stania w kuchni pół dnia bo mi się dziś wyjatkowo nie chce !
Chyba sie skonczy tym, że spapuguję po tych z Was co mają żurek...
Akurat jest dziś ciut chłodniej więc ze smakiem zjemy zupkę.

Co do wózków to powiem Wam, że ta Camarelo Carmela bardzo mi się podoba. W szczególności ta w połączeniu szary-zielony
Nie wiecie tylko jak on się sprawuje na terenach podmiejskich (trudnych) ??? To typowy wózek miejski ???? Gdzie mogę o tym doczytać ????

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-06 o 10:21
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:19   #3907
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
powiem ci ze czytalam opinie i ogolnie Camarelo na dosc dobre, jedynie narzekaja ze spacerowka we wszystkich modelach jest nisko osadzona i trudny dostep do kosza jest....
a z kolei na tako skarza sie ze puszcza spaw na ramie wozka, wiec naprawde musze to przemyslec bo poki co to moje 2 faworyty

a jaki chcesz fotelik?
Na allegro widziałam, że niektórzy dają adaptery do maxi cosi gratis, więc na bank są. Zresztą na samej ulotce producenta widnieje logo maxi cosi Najlepiej dopytać. My mamy fotelik maxi cosi city i właśnie widziałam że takie adaptery są
Stary 2014-08-06, 10:19   #3908
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
PO burzy spokój ;p

Lepiej powiedzcie, co dziś na obiad bo nie mam totalnie pomysłu Cos lekkiego najlepiej ;p moze jakis ryż... ale z czym ;/
U mnie dziś raczej mało lekkostrawnie spaghetti carbonara
Cytat:
NO ten jest bardzo ładny Ja w sumie jestem/byłam zdecydowana, ale żeście mi nagadały, ze pogrzebowy i znow mam dylemat ;/ ale chyba i tak go kupie, przypne różoowy kwiatuszek i będzie petarda ;p
Anuszka czarny jest fajny !! elegancja, i klasyka
Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ostatnio byliśmy w max fliz z mężem i on mnie wola i mówi, "fajny wozek nie?" To był właśnie ten ale na czerwonych kółkach, fajne sa te wózki

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Jak podoba Ci sie czarny to bierz czarny, ja sama sie zastanawiam czy czarnego nie wziąć, czarny to tez najbardziej elegancki kolor
Quinny jest boski czarny ! do tego fuksjowa parasolka i jest czad albo szary.... ale tak jak mówiłam ja mam fioła na punkcie szarości , bieli,i czarnego
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Nie wiem dlaczego dziecko nie miałoby latać samolotem?
Mój syn alergik mieszka z kotem i słyszałam już, że chcę go zabić, ale też, że taka jest nowa praktyka, alergenu się nie eliminuje.

Kurde blaszka, ja teraz skończyłam Wiedźmina i Bożych Wojowników Sapkowskiego, a zaczynam Władcę Pierścieni. Z lekkich to słyszałam, że Szwaja jest całkiem przyjemna i zabawna.

TEż nie chcę się zagłębiać w te dyskusje, bo to są poglądy nie do pogodzenia. Jeszcze się tu pokłócimy na śmierć i będzie źle.
Mogę tylko powiedzieć, że to juz nie jest sprawa i wybór taki jak kp, że ewentualne konsekwencje dotkną tylko jej i jej dziecka. Wiele chorób dotąd uznanych za wyeliminowanych wraca, obwinia się o to właśnie rezygnację ze szczepień. Spotkałam się z opinią, ze dopóki 95% populacji jest zaszczepiona, to nawrót choroby nie grozi, te nieszczepione osobniki korzystają z tego, że reszta się zaszczepiła. Jednak faktycznie odra znów sieje żniwo, a jest w pakiecie podstawowych szczepień.

O właśnie słyszałam o Szwaii? ( nie wiem jak to sie odmienia lol)że całkiem spoczko, dzięki A tak poza tym to zgadzam się z tobą w 100 % , dogadałybyśmy się
Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Hej.
Widziałam, że Anuszka zaproponowała,żeby usunąć mnie z listy. Jeśli uważacie, że to konieczne to nie widzę problemu. Piszecie tak dużo, że nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tematów, a bez tego trudno się wbić w rozmowę. Staram się odezwać od czasu do czasu.
Dziewczynom, króre muszą leżeć bardzo współczuję i tezymam kciuki żeby było lepiej i żebyście mogły cieszyć się tą ciążą. Mi najbardziej dokuczają upały, ale to pewnie każdej z Was.
Co do karmienia piersią i szczepień myślę, że to indywidualna decyzja każdego i każdy zrobi jak uważa, nie ma co się sprzeczać.
Mi w końcu udało się wyciągnąć męża żeby obejrzeć wózki, na razie spodobały nam się Camerelo Carera i Emjot Miyo - ten drugi lekki i całkiem fajny. Poza tym koszyk w gemini mam już wartości 470 zł a to jeszcze nie wszystko.
Miłego dnia wszystkim życzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
edzka ja tu dołączyłam w II części i też Cię kojarzę także spokojnie, myślę że nikt Cie tu nie skreśli ! nie każdy ma tyle czasu by tu co chwile zaglądać

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:20   #3909
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
potwierdzam swietne wogole zaczytałam sie w szwedzkich kryminałach, zaczęłam od Millenium potem Lackberg, Mankel..

ja tez jestem fanką kryminałów dlatego nawet nie polecam bo na lato to mało komu pasują kryminały
Ja również zaczynałam od Millenium a w kolejce mam już następną serię Jo Nesbo
Stary 2014-08-06, 10:24   #3910
manieczka1
Zakorzenienie

paulina najważniejsze, że jesteś uspokojona mój po dwóch dniach totalnego zastoju dziś rano dał popalić nie wiem jak będzie dalej, ale utwierdziłam się w tym, żę po prostu faktycznie może mieć gorsze dni najważniejsze, że się codziennie rusza, a że lekko, no tak ma czasem pewnie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:25   #3911
paulina119a
Zadomowienie

Az się cała trzęsę jak to obejrzałam https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

Zabiłabym ją własnymi rękoma !
Stary 2014-08-06, 10:26   #3912
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Czekoladko podziwiam Cię z tymi wózkami musisz mieć niezły Sajgon w głowie

Co do wózków to powiem Wam, że ta Camarelo Carmela bardzo mi się podoba. W szczególności ta w połączeniu szary-zielony
Nie wiecie tylko jak on się sprawuje na terenach podmiejskich (trudnych) ??? To typowy wózek miejski ???? Gdzie mogę o tym doczytać ????
hahah wery fany

tu masz o camarelo, pisza ze nadaje sie na wertepy tez i ze jest zwrotny
http://forum.trojmiasto.pl/Wozki-Cam...296,1,160.html

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-06, 10:33   #3913
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
paulina najważniejsze, że jesteś uspokojona mój po dwóch dniach totalnego zastoju dziś rano dał popalić nie wiem jak będzie dalej, ale utwierdziłam się w tym, żę po prostu faktycznie może mieć gorsze dni najważniejsze, że się codziennie rusza, a że lekko, no tak ma czasem pewnie
U mnie podobnie. Tez ostatnie dni były baaardzo spokojne. a dziś tak jak napisałam - Imprezka od samego rana

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
hahah wery fany

tu masz o camarelo, pisza ze nadaje sie na wertepy tez i ze jest zwrotny
http://forum.trojmiasto.pl/Wozki-Cam...296,1,160.html
dzięki
Ale chcę zebyś wiedziała, że łączę się z Tobą w bólu
Stary 2014-08-06, 10:34   #3914
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Az się cała trzęsę jak to obejrzałam https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

zobaczyłam początek i wyłączyłam i się poryczałam.....nie mogę na coś takiego patrzeć :pala :
mam to cały czas przed oczami....masakra....nie mogę się uspokoić....to nie na moje nerwy ;(
nawet nie wiem i nie chcę wiedzieć co było dalej....chyba ten obraz nie zniknie mi sprzed oczu

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-06 o 10:39
Stary 2014-08-06, 10:36   #3915
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
zdziwił mnie trochę ton Twojej wypowiedzi....tak samo mozna powiedzieć do tej kobiety która nie chce karmic piersia - weź się zastanów lepiej robisz krzywde swojemu dziecku, albo tej która chce znieczulenie ZZO, albo tej która chce posłac dziecko do złobka...itd... można sie zapędzić, wszystkie decyzje kobiet należą tylko do nich samych i nic komuś do tego, a myślę, że tak poważne decyzje są przez każdego solidnie przeanalizowane a nie są kwestią widzimisię...
Ameeeeen!

Ja o szczepieniach nie gadam z zasady :P bo przy twkiej dyskusji moznq przyjaciol stracic, to gorszy temat niz polityka
Ogolnie to nie jestem ani za ani przeciw. Chyba najgorsza z opcji, bo zarowno ruch pro- jak i antyszczpionkowy mnie nie lubi bo uwaza ze jestem po tej drugiej stronie mocy

Szczepie, ale jestem baaaardzo ostrozna w terminach, w doborze szczepionek itd. Mam tez kontrowersyjne poglady typu: wole zaszczepic dziecko na pokleszczowe zapalenie opon mkzgowych niz na ospe, rotawirusy czy pneumokoki. Mloza zaszczepilam na odre swinke i rozyczke z ponad dwuletnim opoznieniem, troche uleglam naciskom z zewnatrz, troche mialam taki plan, i to jest jedna z niewielu decyzji szczepieniowych, ktorej zaje.....cie zaluje. Syna nie zaszczepie, ew.po 10 roku zycia. I tak dalej.
Takie mniej wiecej sa moje poglady szczepieniowe, ale sa moje i wylacznie moje. I moze jeszcze mojego meza ale on raczej mi ufa i przytakuje. I uwazam ze nikomu nic do tego i mnie nic do tego, jak kto szczepi albo nie szczepi.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:37   #3916
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

o kur$%^&*$# !!!!!! nie mogę...aż cała chodzę z nerwów. zabiłabym taką
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:37   #3917
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:

Juz to kiedyś widziałam... U chinoli to normalka pewnie, że chwalą się w internecie ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:37   #3918
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

dzięki
ale chcę zebyś wiedziała, że łączę się z tobą w bólu
:d

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-06, 10:40   #3919
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki chcesz fotelik?
Oglądaliśmy foteliki firm Cybex i Romer. Myślę też o Recaro. Na razie byliśmy raz tak wstępnie się rozejrzeć ale wyszłam z bólem głowy i głupsza niż weszłam do sklepu więc na razie nie mam ochoty zabierać się za szukanie. Zależy mi na bezpiecznym foteliku i tu mogę się szarpnąć i zapłacić dużo. No ale wózka już drogiego bym nie chciała a ciężko zgrać to ze sobą. Powinnam wrócić do tematu bo czas ucieka. Kupować można później ale dobrze by było wiedzieć co by potem nie kupić byle czego na szybko.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:40   #3920
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które robiły zakupy apteczne, zapodajcie linka jaki spirytus do pepka kupiłyscie? Bo octenisept w sumie troche drogi, a tego się nie żużyje całego, tylko troszeczkę. Ja po córce wyrzuciłam pare dni temu, bo termin miał do stycznia, to bym sie bała uzywac.
Ja sie zaopatrze w gaziki leko, nasaczone spirytem juz, a dla noworoda to chyba nie produkuja odpowiedniego spirytusu? W kazdym razie jak malwe rodzilam to nie bylo, trzeba bylo kupic setke spirytusu spozywczego i dolac 30ml wody zrodlanej
Stary 2014-08-06, 10:43   #3921
Kostka09
Zakorzenienie

silesianna - na Twojej liście jest flanela na pieluszki - Kochowskiego - to sprzedawca na allegro? czy jakis sklep?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 10:44   #3922
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Juz to kiedyś widziałam... U chinoli to normalka pewnie, że chwalą się w internecie ;/
chwalą, jak chwalą....ale jak można tak traktować takie maleństwo ?????
ja wiem, ze jest zło na świecie i są ludzie gorzej niż chorzy, ale jak widzę coś takiego to aż gotuje się we mnie... czym dziecko sobie zasłużyło na takie traktowanie ?
Stary 2014-08-06, 10:44   #3923
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
zobaczyłam początek i wyłączyłam i się poryczałam.....nie mogę na coś takiego patrzeć :pala :
mam to cały czas przed oczami....masakra....nie mogę się uspokoić....to nie na moje nerwy ;(
nawet nie wiem i nie chcę wiedzieć co było dalej....chyba ten obraz nie zniknie mi sprzed oczu
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
o kur$%^&*$# !!!!!! nie mogę...aż cała chodzę z nerwów. zabiłabym taką
Cytat:
Nie wiem co bylo dalej bo i ja sie nie nadaję do ogladania tego typu filmów !!!
Dla mnie to nie jest normalne. Juz się nakreciłam... musze ochłonąć !!!!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-06, 10:46   #3924
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądaliśmy foteliki firm Cybex i Romer. Myślę też o Recaro. Na razie byliśmy raz tak wstępnie się rozejrzeć ale wyszłam z bólem głowy i głupsza niż weszłam do sklepu więc na razie nie mam ochoty zabierać się za szukanie. Zależy mi na bezpiecznym foteliku i tu mogę się szarpnąć i zapłacić dużo. No ale wózka już drogiego bym nie chciała a ciężko zgrać to ze sobą. Powinnam wrócić do tematu bo czas ucieka. Kupować można później ale dobrze by było wiedzieć co by potem nie kupić byle czego na szybko.
Recaro sa fajne, widzilam na zywo i bardzo masywne sie wydaja
my ogladalismy chyba recaro young profi plus http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/pr...rofi-plus-2012
Stary 2014-08-06, 10:47   #3925
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Trochę się zagotowałam. Krytykowanie innych za ich wybory prywatne jest wg mnie złe. Źle, gdy któreś z Was nie chcą karmić piersią i spotykają się z otracyzmem. Ale RÓWNIE źle, gdy matka karmiąca piersią jest krytykowana, bo nieładnie wygląda! Karmienie przy 10-osobowym stole uważam za przesadę i nietakt. Być może więcej członków rodziny jest zażenowanych, a nikt nic nie mówi?

Ale już teksty "po co ciągnąć oseska do marketu"- no na miłość boską, po zakupy! Całą ciążę (zagrożoną) muszę przeleżeć w domu. Potem mam siedzieć jeszcze 6 miesięcy, bo moje karmienie brzydkie?! Zakładając że robię to z kulturą, na boku, lekko przykryta, nie wywalam cycka "na Rynek". A czemu ja mam być zawsze ładna i estetyczna? A pan Józek w lecie może chodzić z gołym brzuchem i smarkać w powietrze, czy on się mnie pyta jak moje doznania estetyczne na jego widok?

Żyjcie i dajcie żyć innym...
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Serio uważasz, że toaleta jest dobrym miejscem do karmienia?

Natomiast karmienie w miejscach publicznych jest dla mnie jak najbardziej naturalne, kobieta karmiąca na ławce w markecie, to nic nadzwyczajnego. Nie każdy ma gdzie dziecko zostawić i jechać samemu na zakupy. Rozumiem, że wyciąganie cyca przy stole może być przesadą, ale to już zwyczajny brak kultury, podobnie jak przewijanie dziecka w restauracji przy stole. Takie historie już też słyszałam.
Trzeba zachować umiar i kulturę.
Sama wychodziłam do drugiego pokoju, jak byli goście, a chciałam nakarmić, bo mi było wygodniej, na ławce też mi się zdarzyło, choć wybierałam taką ustronną, a nie w przejściu. Można się szalem przykryć, sama nie chciałam epatować piersią. Ja miałam możliwość zostawić syna pod opieką rodziców i spokojnie zrobić zakupy, ale mój syn jadł jak w zegarku, mogłam wyjsć po karmieniu na 3 godziny spokojnie, mm i butli na poczatku nie chciał wcale.
Jednak próby zamykania kobiet karmiacych w domach, to już lekka przesada. Macierzyństwo jest fajne, ale zobaczycie, jak będziecie chciały się wyrwać do ludzi choć na chwilę, bo na co dzień nie będzie z kim pogadać, a TZ w pracy.
MNIE póki co karmienie piersią w pewnym stopniu obrzydza. Nie jest to dla mnie żadna wzniosła czynność. Może jak urodzę dziecko to mi się odmieni. Na razie po prostu tak mam i już. I razi mnie kobieta karmiąca w miejscu publicznym, nic na to nie poradzę. Nikogo nie krytykuję, ale dla mnie to jest nie do pomyślenia żebym miała cyca w supermarkecie wywalić.
Stary 2014-08-06, 10:47   #3926
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Ja sie zaopatrze w gaziki leko, nasaczone spirytem juz, a dla noworoda to chyba nie produkuja odpowiedniego spirytusu? W kazdym razie jak malwe rodzilam to nie bylo, trzeba bylo kupic setke spirytusu spozywczego i dolac 30ml wody zrodlanej
te gaziki leko sa super.
Choc ja zdecydowałam się na Octenisept.
Stary 2014-08-06, 10:47   #3927
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
to tez porzadne foteliki
ja mam wiekszy maxi cosi od 9kg , zamontowany u mamy w aucie bo corka z nia tez jezdzi i jeszcze sie miesci a w naszym mam cybexa isofix , taki ktory sluzy do 12 lat bo gore sie wydluza, wolalam kupic fotelik niz tandetna podstawke ktora zadnej ochorny nie daje, a tu mam boczne oslonki glowy
cos o tym wiem bo im wiecej sie oglada tym trudniej podjac decyzje

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
tez tak robilam
u nas pepek odpadl w 2 tyg. zycia
teraz mam octenisept ale i tak bede spirytusem tez przemywac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-06, 10:47   #3928
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
silesianna - na Twojej liście jest flanela na pieluszki - Kochowskiego - to sprzedawca na allegro? czy jakis sklep?
To sklep stacjonarny niedaleko mnie...
Stary 2014-08-06, 10:48   #3929
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem, ze jest zło na świecie i są ludzie gorzej niż chorzy, ale jak widzę coś takiego to aż gotuje się we mnie... czym dziecko sobie zasłużyło na takie traktowanie ?
Ja tego nie obejrzalam i nie obejrze. 15 sekund widzialam i mi sie w glowie zakrecilo :/
Stary 2014-08-06, 10:49   #3930
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
obejrzalam i zaluje biedne dzieciatko

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości