|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
A to nie będzie przeszkadzać że to nie bawełna?
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wciąż niezdecydowana jestem a pieluszki tanie! a my dziś wizytujemy na 15 jeszcze mamy chwilke na nic nierobienie
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez wczorajj patrzyłam na ten model ![]() spodobał mi się jeszcze ten: http://allegro.pl/esotiq-koszula-do-...482523539.html z misiem pandą... no ale krój fajny.
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten wydaje się fajny, kosztuje 1500zł i ma wszystko w zestawie prócz parasolki, ma fajny design, jest lżejszy... Chciałabym go zobaczyć na żywo Chociaż prowadziłam Bebetto Luca i fajny był![]() za wizytę
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oo tyż fajna, nawet ta panda przejdzie! |
||
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
czekoladka - ale śliczności kochane !!
Złożyłam zamówienie w gemini, wyszło 314 zł, a nie brałam nic super drogiego ale ciesze się że już mam te pierdółki z głowy... Jeszcze pare rzeczy zostało, no i nieszczęsne koszule do karmienia i porodu
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam, jakoś nie mam głowy by pisać.... może wieczorkiem będzie lepiej heh
miłego popołudnia |
|
|
|
#4208 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Niech zdrowo rośnie Trzymam kciuki za wizytujące dziewczyny
|
||
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słoneczko - wow, gratulacje, jak to szybko leci! Olaya - TT albo Avent Ja mam zestaw TT i jest suuuper Zanet - ja polecam jeszcze podpaski Naturelli - też świetnie chłoną zapachy. Kostka - jak to 10 paczek na cholerę tyle? Chyba, że dla dziecka na później, bo można je na tym też przewijać.Ja zamówiłam 2 paczki podkładów poporodowych czyli inaczej higienicznych Seni 60x60, tak mi rodziły dziewczyny które rodziły. Je się kładzie na łóżko żeby był większy komfort żeby nie zapaćkać białej szpitalnej pościeli na czerwono no i przed tp można 1 podkład włożyć w domu pod prześcieradło - podobno to dobre wyjście, bo jak wody płodowe odejdą np. w nocy albo w dzień w trakcie leżenia to nie trzeba myć materaca całego tylko samo prześcieradło do prania idzie. ![]() Natomiast wkładów poporodowych mam 2 op. czyli 20 szt., ale na później zamówiłam 2 op. maxi podpasek super chłonnych + będę miała też zwykłe podpaski. Sweet kciuki za wizytę Kasia, Lola, silesianna - no właśnie trochę się dziwię co do tej teorii że po cc nie ma połogu nasza koleżanka abra z wątku pco na wizażu urodziła tydzień temu 4-raczki w jak dobrze pamiętam w 31 tc przez cc i właśnie to, że jak się ocuciła i nie krwawiła to ją zaniepokoiło, okazało się, że pessara jej nie wyjęli (cesarka z powodu komplikacji robiona w biegu), dopiero jak wyjęli (zapomnieli wcześniej), to chlusnęła ostro krwią. Także z tego wynika, że musi być jakiś połóg! silesianna - spoczko anuszka - jak to z rozstępów krew Ci leci? powiem Ci, że ja mam rozstępy np. na udach, piersiach i choć piersi mi się w ciąży zwiększyły o 2 rozmiary to żadna krew z rozstępów nie leci... tak powinno być?? Pierwszy raz słyszę o tym ![]() manieczka - mi polecono mocno seni Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-07 o 13:15 |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z sukienkami też dobry pomysł, jeśli są przewiewne i dobrze się układają, no i wyglądają sexy
|
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uzupełniać swoją![]() ja kupuje butelki TT te z Aventu sa podobno tez swietne ale wizualnie podobaja mi sie TT Cytat:
http://www.pierwsza-wyprawka.pl/poka...ma_10_szt.html nie te płachty... ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- kupiłam w końcu jedne Belli jedne Baby Ono i jedna paczke Teny normal - tych urologicznych ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- fajne te sukienki ale czy sie w nich brzuch zmieści??chyba , że z myślą juz na po porodzie?? mam podobną z wiskozy, musze ja wygrzebać z szafy, tylko to przewężenie w pasie mnie martwi... ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- wiem, że juz było o rozkach...ale jakie kupiłyście w końcu/zamierzacie kupic te z usztywnieniem czy takie kocykowe? |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Martha kciuki za wizyte ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() właśnie też zastanawiam się co na sam poród ubrać. koszulka to chyba jakaś niedługa musi być ? |
|||
|
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Zanet ale maleństwo, ale są duże szanse, że będzie całkiem zdrowe. Dlatego ja ze swoją szyjką grzecznie leże, bo choć tragedii nie ma to chce mieś synka jak najdłużej w brzuchu.
Kiara 4 raczki w 31tc? i jak dzieci pewnie malutkie były? Beige trzymam kciuki za serduszko może ta plamka to nic takiego i taka miejmy nadzieję ![]() Dziewczyny kciuki za wasze dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści. Ja na butelki zdecyduję się z Aventu, ale o TT też słyszałam same dobre rzeczy. Podkładów też chcę 2 paczki. Tam gdzie chcę rodzić podobno wszystko dają dla mamy i dziecka, ale nigdy nie wiadomo co to będzie, więc podkłady chyba zabiorę swoje. Potem chce jakieś podpaski, bo w domu to wolę częściej zmienić niż taką wielką pieluchę. Ciuszków nie będę brała, bo się boję, że poginą tylko na wyjście.
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiara, tych wielkich podpasek poporodowych to ja tez chcę 2 paczki po 10, jakby się lało strasznie, to kupię w aptece normalnie, a te do przewijania podkłady są bardzo praktyczne, na przewijak, do torby i jak się wybrudzi to do śmieci, ja kupowałam te duże dla dorosłych jak nie bylo małych i cięłam nożyczkami.
U mnie do porodu dostałam koszulę jednorazową i potem się przebrałam, ale polecałabym nie za długą, ale też taką, zeby jednak tyłek zasłaniała, bo czasem trzeba jednak pochodzić, wstać, gdzieś podejść, a szlafrok zostanie w pokoju.
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymczasem wszystkie musimy wytrwać do końca i wierzę, że tak będzie
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
I do domu i do szpitala polecam mieć ręcznik papierowy, bo ręcznik zwykły zaraz brudny będzie, a trzeba często w pierwszych dniach się myć i odświeżać i wytrzeć takim ręcznikiem papierowym jest bardziej higienicznie i mniej kłopotliwe.
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Niby dwa dni w szpitalu a ja z wielką walizką pojadę tyle tego trzeba mieć
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja narazie zamówiłam tylko witaminy i podklady poporodowe zeby miec na wszelki wypadek...a resztę czyli łóżeczko, lekarstwa i akcesoria maluszkowe zamówię we wrześniu..narazie tylko zapisuję więc poza ciuszkami (nie wiem czy wszystkimi) mam tylko wózek i fotelik...chociaz zamierzam w razie czego wyrobić się ze wszystkim do końca września i potem juz tylko przeprac ciuszki jeszcze raz, tp. mam na 2 listopada... chyba zdąże..
|
|
|
|
|
#4222 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem sakd sie takie glupoty ludziom biora ![]() tez polecam jonsona Cytat:
2009 ![]() Cytat:
a lekka(no niby bo to nie typowa parasolka) specerowke mam Chicoo multiway-kupilam tylko z tego wzgledu ze do auta bez problemu wchodzila, ogolnie polecam, jest wygodna , duza, szerokie siedzisko ma , rozklada sie na plasko ,uzwyalam do prawie 4 lat!! i ciagle jest w uzyciu bo chrzesniaczka sie w niej wozi, za rok bede ja miala spowrotem a naprawde nic nie trzeszczy ,kolka w stanie dobrym nadal sa ![]() Cytat:
Cytat:
Rożek mam jeden uszytywniany ale ta wkladke mozna wyjac,na poczatku w taki pakowalam mala bo wiadomo w odwiedziny kazdy chce dziecko potrzymac wiec mialam pewnosc ze plecki sa dobrze trzymane, a zwykly mialam 1 , teraz jeszcze bratowa dala mi 2 tez zwykle-przydadza sie jako mata ![]() ufff zalatwione wszystko najbardziej mnie przeraza remont w lazience.....wszystko od podstaw trzeba robic- prad, wode, podlogowke , sufit z oswietleniem , dopiero potem plytki klasc takze nie wiem czy zdazymy do listopada, wykonawca bedzie moj brat i juz mu zapowiedzialam zeby chociaz podloge polozyl to bedzie dobrze
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
To się już teraz powinno nazywać walizki do szpitala a nie pakowanie torby
![]() Ja po informacjach o mojej szyjce i rozważaniach lekarza chce kupić już teraz większość. Jak tylko pieniążki wpłyną na konto to będę szalała.
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zamierzam się zmieścic w jedną torbę
![]() ![]() (tylko u mnie ubranie dla dziecka tylko na wyjście, moze jakieś skarpetki wezmę i kocyk, ubranie na wyjście tŻ przywiezie)
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie ma mowy żebym się ze wszystkim spakowała w jedną
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
Silesianna, moja spacerówka ma amorki, choć juz jej z dwa lata nie widziałam, stoi przykryta w piwnicy, jak Staś miał niecałe 3 lata w lato, już z niej nie korzystaliśmy, wszędzie chodził pieszo.
Ja się jeszce zastanawiam nad wkładkami laktacyjnymi wielorazowymi, jak już mi się laktacja ustabilizuje.
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mialam wizyte u endo z tarczyca ok wyniki w miare w normie ale leki i tak wieksza dawka.
A powieccie mi cy 9 kg w 6 miesiecy to duzoczy malo bo moja pani endokrynolog stwierdzila ze za duzo i zebym jedzenie ograniczyla a ja tak duzo nie jem znowu. Fakt ze duza wage wyjsciowa mialam .
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany julek.....Wy wszystkie już macie wybrane szpitale, a ja nie umiem się zdecydować.....jakoś nie mam głowy do tego, przeraża mnie to. chciałabym jechać obejrzeć, ale o co pytać znając mnie, pozapominam wszystko i trema mnie zje.....
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jak poszłam po 2 miesiącach to dostałam opiernicz i pogadankę za to, ze nic nie przytyłam. Nie dogodzisz. A tak szczerze, to zależy właśnie jak dalej pójdzie waga. 9kg w 6 miesięcy to może być sporo, ale potem waga może zwolnić i w sumie nie przekroczysz 12kg czyli tyle ile się zaleca. Skoro piszesz, że nie jesz dużo, ale tak na prawdę, bez podżerania, to może to woda się zbiera. Kontroluj wagę co jakiś czas i tyle
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

A to nie będzie przeszkadzać że to nie bawełna?

ale wciąż niezdecydowana jestem 
krój fajny.

za wizytę
ale ciesze się że już mam te pierdółki z głowy...

na cholerę tyle? Chyba, że dla dziecka na później, bo można je na tym też przewijać.
no i przed tp można 1 podkład włożyć w domu pod prześcieradło - podobno to dobre wyjście, bo jak wody płodowe odejdą np. w nocy albo w dzień w trakcie leżenia to nie trzeba myć materaca całego tylko samo prześcieradło do prania idzie.
nasza koleżanka abra z wątku pco na wizażu urodziła tydzień temu 4-raczki w jak dobrze pamiętam w 31 tc przez cc i właśnie to, że jak się ocuciła i nie krwawiła to ją zaniepokoiło, okazało się, że pessara jej nie wyjęli (cesarka z powodu komplikacji robiona w biegu), dopiero jak wyjęli (zapomnieli wcześniej), to chlusnęła ostro krwią. Także z tego wynika, że musi być jakiś połóg!
23.06.2011
01.06.2013