|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
Dziewczyny mala ma pecherzykowate zapalenie gardla, mamy zastrzyki raz dziennie dr byla zdziwiona ze tak nas zlekcewazyli na pogotowiu z takim maluchem bo pow ze wczoraj juz na pewno miala chore gardlo.Poki co mala goraczkuje ale na szczescie udalo mi sie ja w koncu nakarmic bo w ogole jesc nie chce ani pic.strasznie to przechodzi
Wybaczcie ze tak tylko o sobie, dziekujemy wam za mile slowa, lofka ![]() Coffee trzymam kciuki bo na pewno wody juz sie sacza wiec najpozniej jutro bedzie Madziulka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo siły dla wasJa jem obiad i zbieramy się do lekarza.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna jednak dobry lekarz to podstawa. Teraz juz bedzie tylko lepiej!!!!
Coffee tak mi ciekły wody. Dobrze ze jedziesz do poloznej, to bardzo wazne Iza trzymam kciuki za wazenie Natanku, Dżassss ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
Gianna Dobrze, że chociaż się wyjaśniło. Dużo zdrówka dla małej.
Agabi Zapomniałam o Jaśminie, też gratulacje |
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Malutka póki co grzeczna. Je i śpi i kupki robi. Czasami troszke pomarudzi. Mam nadzieje ze tak juz zostanie ![]() Za to Paweł daje troche popalić, zazdrosny jest ale nie chce tego pokazać. Myśle ze jeszcze troche i sie przyzwyczaji. Coffee trzymam kciuki!! Oby poród poszedł szybko i gładko. Gianna biedna mała. Mam nadzieje ze juz wszytsko bedzie dobrze. Dużo zdrówka. Lila, Aga gratulacje dla maluszków i dużo dużo zdrówka ![]() Basiu pannica juz duża i sprytna.Przepraszam ze tylko tyle ale mała wzywa pora karmienia.
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Tasou oby już malutka taka spokojna została
![]() Do kogo Coffee będzie pisała ww razie porodu?? Mu?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moje kochane, położna zrobiła mi test, nie były to wody płodowe (tłumaczyła, ale już nie umiem powtórzyć co to było
) szyjka zaczyna się powolutku otwierać, jest miękka, ale nie na tyle dojrzała, żeby wywoływać poród, do niedzieli mam dreptać ile popadnie, bo to już jest termin. Jeszcze jest troszkę czasu, mam nadzieję, że nie będę na wieki przeterminowana.Taka sytuacja...
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Spiszę sobie nr, będę pisać
Dostałam od położnej rady jak przyspieszyć dojrzewanie szyjki macicy, czy oprócz dreptania, drażnienia brodawek i nie oszczędzania tż'ta jest coś jeszcze? ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Tak poza tym dziękuję Wam za kciukasy ![]() Basiu
|
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja juz ryczalam ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
gianka moja kochana,ile strachu sie najedliscie, biedna nasza Natalcia:-( oby szybko pomogło, woóle jak napisałaś to sie zdziwiłam ze nie zostawili na obserwacj.
ziajka tak tz wrócił,potem pojechalismy na te zakupy,potem z nim jeszcze raz porozmawiałam ale on tylko "no ja wiem ze źle zrobiłem" i tak w kółko. a co do tescia to ciezki temat,co mam mu poweidziec??? a wogóle wieczorem ogladalismy jakis program "66 coś tam" i tam mówili ze statystycznie co któreś tam małżeństwo sie rozpada z winy tesciów, i ze dla faceta ojciec to swietosc i nigdy im nie odmówią. kami brawo za ząbek!!! byłam rano w ogórkach, niedawno wróćiłam,wypiłam kawe i biore sie za ten cały bałagan no i ogórki musze robic.
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
I to jest to o czym ja wczoraj pisałąm w k. Ślub, żona, nowa rodzina - to nie ma znaczenia. Rodzice są zawsze najważniejsi. Same teraz wiecie jako młode mamy, jak wasze szkraby są od was zależne. I jeśli nie wydarzy w waszym życiu się coś co dramatycznie odmieni taką sytuację, to zawsze tak będzie tylko zmieni formę. Można jedynie znaleźć kompromis, albo ogromne pokłady cierpliwości. Inne rozwiązanie to wyprowadzka z domu rodzinnego, ale i tak będą dzwonić i prosić o to czy o tamto (ja tak mam).
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee, czyli jednak lekko fałszywy alarm
![]() Basia, jeszcze poczekaj z rykiem chwilkę
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
Coffee
plus wszystko to co pisałaś. Porozpieszczaj się na końcówce. Zjedz słoik nutelli ![]() Basiu dla WikiTasia oby tak już Hani zostałoArletko znowu masz sajgon, bidulo kiedy koniec żniw, może trochę odpoczniesz? Iza za wagęWrócił dziś Czarodziej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka jaki kochany ten Twój Czarodziej
Arletko wykończą Cię z tymi ogórkami, współczuję, bo ja nie znoszę pola, a przez wiele lat musiałam pomagać ![]() Coffee mi pomogło kilka rundek po schodach Dziewczyny co do konfliktów z teściami... Najlepiej mieszkać z dala tak jak my, wtedy o konflikt trudniej Poza tym mąż musi wiedzieć z czyim zdaniem powinien się liczyć ( na pewno nie z mamusi) i zawsze stawać w obronie żony.. ZAWSZE! Mój TŻ musiał wręcz dokonać wyboru i wybrał ..mnie... wiedział, że jego matka nigdy mnie nie zaakceptuje i będzie szukać spięć ze mną, więc ograniczył kontakt z nią do minimum.. ja ostatni raz rozmawiałam z nią w czerwcu..2013 Natka jeszcze nie widziała i na razie nie planuję jej tego kontaktu umożliwić.. może zołza jestem, ale to co ona zrobiła mi jest dużo gorsze.. Koniec rozmowy na temat tej mendy, bo od razu mi się ciśnienie podnosi.. Robię pyszną zapiekanką z ziemniaków, bakłażana, mięsa mielonego, sera żółtego i sosu beszamelowego (grecka Musaka jak ktoś jadł) Poza tym mam od dzisiaj TŻa w domu cały czas
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje znowu. Miałam brać Wiktorie na rower i nie zdążyłam z nią wyjść
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Moją żaba jak zwykle się śmieje przez sen
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
ooo lila to masz super tesciówke,nie ma co. tak jak piszecie jak sie wyprowadzac to na drugi koniec polski chyba. tz sie liczy z moim zdaniem tylko jak widzi ze tatus sie smiertelnie obrazi to woli go nie wkrzac,a ja co, no zaraz mnie się uda przeprosic. wczoraj mu nie pomógl wogóle jak cos tam naprawiał i dzis rano kazanie dostał on i jego brat ze nie pomogli, tz powiedział ze całe dnie na kombajnie siedzi i chciał spedzic czas z córką i żoną, a brat tz miał gości i tez chciał odpoczac,a le mój tesc tego nie rozumie niestety. bedzie jazda jak nad morze bedziemy jechac.
|
#679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mały przybrał na wadze Dla pewności mamy zrobić jeszcze usg,mam czekać na telefon z przychodni kiedy to usg to będzie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko a kiedy planujecie jechać? To teść będzie niezadowolony
My we wrześniu jedziemy, ale jeszcze nie wiemy gdzie, cały czas się zastanawiamy, nie wiem czy mały zniesie taką długą podróż ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Iza no to super
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wy gdzie planujecie??? a tesc niech se gada,kuźwa nigdy nigdzie nie jezdzimy bo ROBOTA, niech se ja w dupe wsadzi!!! ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- iza no super!!oby tak dalej.
|
|
#682 |
|
Wtajemniczenie
|
Lila popieram co do teściów. My mieszkamy dwie ulice dalej
My też nad morze jedziemy, Natek da radę tylko trzeba mądrze rozplanować. Macie prawie tak daleko jak my My planujemy wyruszyć w środku nocy, żeby Kubula przespał podróż, zresztą on lubi auto. A Natek z matą był kochany Mali Siłacze jak ta wysypka?Arletka no nic nie zrobisz , tylko nie odpuszczaj urlopu. Przyda Wam się kilka dni razem bez tescia. Tż siedzi właśnie z Kubulkiem :lovel i dostałam wolne do kąpieli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko my planujemy 8 września - 9 września wyjazd no i właśnie nie wiem gdzie? TŻ marzy o Helu, bo strasznie mu się tam podobało, a mnie jest w zasadzie wszystko jedno
Najlepiej by było z Balic samolotem do Gdańska, mieszkamy parę km od lotniska, ale cenowo jakiś kosmos wychodzi ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Ziajka niestety wysypka nadal się utrzymuje, ale ja już jestem przyzwyczajona do tego... od 3 m-cy się zmagam z różnymi wysypkami... Gdzie jedziecie i kiedy? Bo nie wiem czy pytałam? Może wszystkie spotkamy się w tym samym terminie Dziewczyny jaki hotel możecie polecić nad morzem? Macie jakiś sprawdzony? Miejsce nie gra roli
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
no my na Hel tez chcemy skoczyc
![]() ja nad morze pierwsz raz wiec ciemna jestem,nie pomoge co do hotelu. kto wie moze sie spotkamy
|
#685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że przez ten cały AmberGold padły linie OLT, bo nimi to było tanio. My zrobiliśmy trasę Gdańsk - Kraków w jeden dzień. Tymi autostradami to szło rzeczywiście sprawnie. Strasznie mnie głowa dziś boli i niedobrze mi. Coś mi się wydaje że ta owu to jednak dzisiaj. Podobne mało sympatyczne objawy miałam ostatnio. Widać takie skutki tego faszerowania hormonami, bo wcześniej tak nie miałam. Takie mnie dziś myśli nachodzą, co by nowego bloga założyć. Tamten stary nie ma już ze mną za wiele wspólnego. Chciała bym pisać o tym PGD, wiele osób do mnie się zgłasza po informację, poradę. No nie wiem. Do bloga zawsze mam słomiany zapał. Udało się jednak dostać ten schab, będzie rozpusta. |
|||
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Lila jedziemy 20tego na tydzien do Kołobrzegu.
Władysławowo uwielbiam Arletko oj byłoby cudownie, ale ja już w Wasz termin nie wstrzeliłam się Yss oj rozpusta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
yss to aż tak masz z rodzicami???moi w zasadzie nigdy nie dzwonia, no chyba ze coś chca a tak to moze ze 2-3 razy w ciaży mama zadzwoniła.ja do nich tez nie dzwonie za czesto.
laski ja spadam na kąpiel, tesciowie wino stawiaja, zaprosili, jak ja z tesciem przy stole wytrzymam to nie wiem.
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Lila nie jesteś zołzą, przynajmniej masz święty spokój
choć w sumie już ostro się dziś za siebie wzięłam.Basia chciałabym nawet w poniedziałek rodzić, byleby nie kilka dni po terminie, może się uda ![]() Ziajka jestem zdolna do tego, żeby zjeść cały słoik nutelli, niewiele mi trzeba, ale jak ja będę później wyglądać Gianka biedna Natulka, skąd się jej takie dziadostwo przytrafiło ![]() Tasia z malutką Hanią na pewno już będzie tylko lepiej, najważniejsze, że jest już obok |
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chce nad morze:banghead: moj tz tez jedzie 8-9 bedzie gral tam navweselu ale jada na tydzień a mnie nie chce zabrac bo za daleko.
Coffe ja juz myslalam ze Madziulke wypychasz ;-) moze schody nic nie daly tylko sie zakwasow nabawilam a jsk latalam pies mi wiernie towarzyszył i latal ze mną Iza brawa dla Dominika ![]() My kupilismy Nati dzisiaj hustawke bo szwagier robil nowa ogrodowa i zrobil miejsce dla chrzesnicy ;-) mala sie tak głośno na niej smiala. Jutro sprubuje nagrac Dobra ide sie ogarnac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Kami Ty miałaś poród kilka dni po terminie, coś tak pamiętam, więc ja się też nastawiam na taka opcję, mimo wszystko.
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Ciekawe co tam z Ewunią, odpoczęłaś coś? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Mały ma wysypkę na całym ciele po szczepionce.... Lekarka mnie ostrzegła, że tak może być...
dla Jasieńki za 5 miesięcy 

) szyjka zaczyna się powolutku otwierać, jest miękka, ale nie na tyle dojrzała, żeby wywoływać poród, do niedzieli mam dreptać ile popadnie, bo to już jest termin. Jeszcze jest troszkę czasu, mam nadzieję, że nie będę na wieki przeterminowana.
a ja juz ryczalam