Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 14:00   #2221
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Są różne gusta, może się ona nie podobać (mojemu mężowi się nie podoba) mi się straszliwie podoba!!! Ale to co robi jest wielkie i wspaniałe! Nie lubie jak ktoś mówi, że ona wygląda jak koń, ciekawa wtedy jestem jak bardzo idealna jest ta osoba, która tak mówi...
Mam nadzieję, że zarobi na tym miliony i będzie sławna na cały świat

Płyty w Biedrze nie widziałam
Ale po połogu też będę ćwiczyć! na pewno! Widziałam te jej ćwiczenia, żeby wrócić do formy po ciąży, ale to trzeba jakiś dostęp wykupić, myślę, że skalpel na początek będzie dobry bo on w miarę lajtowy.

Malutka będziemy się nawzajem motywować

Jasne, że tak
Jakby wszyscy ludzie na świecie mieliby taki sam gust...byłoby po prostu nudno

Znane osoby są niestety narażone na ocenę i hejty np.w internecie.
Mnie przeraża jak np.otwieram Onet a tam cała galeria kobiet ( różnych aktorek/piosenkarek/ in.celebrytek) i jakąś głupkowata sonda w stylu " czy one wyglądają na swoje 30 lat?, a już najbardziej mnie kiedyś rozwaliło jak były zdjęcia- zbliżenia samych kobiecych dłoni różnych znanych osób i dywagacje czyje dłonie zdradzają prawdziwy wiek właścicielki po prostu M-A-S-A-K-R-A
Pod spodem oczywiście niewybredne komentarze, niektóre naprawdę bardzo chamskie...

A co wspierania i wzajemnego motywowania się po połogu jestem jak najbardziej za
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:08   #2222
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

O kurcze, podaja Ci cos na ta anemie? I skad podejzenie ze Natalka zarazila sie gbs? Dostalas przy porodzie antybiotyk? U mnie niestety tez gbs wyszedl pozytywny....
Trzymam za Was kciuki a do piersi przystawiaj jak najczesciej i ilosc pokarmu powinna stopniowo sie zwiekszac!

.
Antybiotyk dostałam kilka razy ale jakieś badanie wyszło nie bardzo tyle że ono było robione wcześnie i dziś je powtarzali. Chyba wyszło ok bo było ok bo pediatria była powiedzieć mi że pod lampy Natalka narazie nie idzie bo nie ma potrzeby ale jutro będzie ponownie badana.
Dwa ostatnie karmienia były bez ulewania i może będzie ok, wszystkie położne mówią że dziecko się czyści do 48h.
Z karmieniem staram się bardzo bo mi zależy. Tż przywiózł mi laktator którym pobudzam sobie pierś zanim przystawie żeby pokarm był od razu żeby mała się nie zniechęcała
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:12   #2223
M_aria
Rozeznanie

A to zdjęcie z dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0117.jpg (68,9 KB, 114 załadowań)
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:18   #2224
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Tasia urodzila czarnowlosą Anię o 14:05

Czyli wszystko dobrze poszlo!

A co do aktywnosci intelektualnej, to tuz przed wyjazdem do szpitala pracowalam jeszcze nad tlumaczeniem, zeby mi nie przepadło zlecenie :-D A odmóżdżam się tutaj i caly czas gram na tel. Albo czytam party i szoły. Potem myslę co by tu sobie kupić ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:19   #2225
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
A to zdjęcie z dziś
Sliczniutkakla ski:

laski, znacie jakiegoś fajnego bloga młodej mamy?
Stary 2014-08-07, 14:23   #2226
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

A co do aktywnosci intelektualnej, to tuz przed wyjazdem do szpitala pr
acowalam jeszcze nad tlumaczeniem, zeby mi nie przepadło zlecenie :-D A odmóżdżam się tutaj i caly czas gram na tel. Albo czytam party i szoły. Potem myslę co by tu sobie kupić ;-)

Gratuluję

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
A to zdjęcie z dziś

śliczna , gratuluję jeszcze raz

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:34   #2227
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

A co do aktywnosci intelektualnej, to tuz przed wyjazdem do szpitala pracowalam jeszcze nad tlumaczeniem, zeby mi nie przepadło zlecenie :-D A odmóżdżam się tutaj i caly czas gram na tel. Albo czytam party i szoły. Potem myslę co by tu sobie kupić ;-)

Brawo gratulacje dla tasi

pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:39   #2228
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje
Stary 2014-08-07, 14:41   #2229
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Może sa dziewczyny, ktore zachowują się normalnie ale ja do nich napewno nie należę. W jednej chwili jest ok a za 5 min zachowuje się jak totalny kretyn
Zaczęłam tez ogladac "chlopakow do wzięcia"

No to mamy wiele wspólnego

Czytając wasze wypowiedzi dotyczące wyglądu i seksu po porodzie dochodzę po raz kolejny (dzięki wizażowi) do wniosku, że jestem NORMALNA Tez nie raz się nad tym zastanawiałam jak TO wszystko będzie wyglądało po, czy mąż będzie miał ochote mnie dotknąć, czy nie będzie zniesmaczony widokiem obwiśniętych cycków Raz mu nawet powiedziałąm, że boję się tego, ze będę bała mu się pokazać nago, bo jestem okropnie zakompleksiona, a co dopiero po porodzie. Teraz w ciąży przytyłam 7kg i jemu to odpowiada, bo mam tyłek, uda i "wkońcu wyglądam jak kobieta". Ale i tak mówi, że mogłabym jeszcze przytyć i że ma nadzieję, że po porodzie nie strzeli mi nic do łba i nie zacznę się odchudzać jak kiedyś...

Kurde my kobiety to mamy przesrane ! Dobija mnie ta dzisiejsza rzeczywistość kipiąca seksem i nagimi laskami na każdym kroku Jak tu nie popaść w kompleksy widząc takie panienki

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:53   #2230
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Super!

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
A to zdjęcie z dziś
Słodka dzidzia

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
karoseria ma taki plan:-P

Ja myślę ze posypią się porody bo to juz bedzie 9/10 sierpnia. Więc i nawet z końca miesiąca dziewczyny maja już bezpieczne terminy. Jak widać, 2tyg w ta lub w ta.
Lepiej ty też trzymaj nogi zaciśnięte bo wizyta tuż ,tuż
Nie wiem czy u nas będzie burza, ale pełnia będzie także póki co trzymam się planu
Rodzę w nocy z niedzieli na poniedziałek
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:00   #2231
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Sliczniutkakla ski:

laski, znacie jakiegoś fajnego bloga młodej mamy?
Tez chetnie bym poczytala. Pewnie jest takich mnóstwo, ale przydalyy by sie perełki

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 15:24   #2232
mamuska11
Rozeznanie

Cześć dziewczyny na wstępie gratuluje wszystkim nowym mamusiom !!!! Coraz wiecej nas juz jest ja juz zapomniałam jak to było w ciazy az mnie ciarki przechodzą hak sobie pomyśle jak sie czułam

Ze mnie nareszcie woda zeszła i w końcu zaczynam wyglądać normalnie (pomijając wielki obwisły brzuch z rozstepami...)

Byłam wczoraj z Natalka na wizycie u lekarza w moja szpitalu zrobili usg glowki przez ciemiaczko i zmierzyli obwód i wyszło im ze glowka urosła 1cm przez tydzien wiec narobili paniki i za tydzien muszę jechać znowu do centrum Londynu do neurologa na usg i badania....a poza tym co tydzien muszę chodzic do mojego szpitala....

Nie wiem ale moim zdaniem to oni nie potrafią mierzyć każdy robi to inaczej i stad ta różnica ale dobrze w sumie ze szybko reagują nie zaszkodzi tego sprawdzic

Natalka nadal zachowuje sie jak normalny noworodek, je cyca coraz wiecej (raz na jakiś czas odciagam mleko zeby sprawdzic ile zjada i juz zjada 80ml a tydzien temu jeszcze tylko 50ml jadła) nie spi juz non stop jak na poczatku, najchętniej to by na cycu wisiała cały czas a w nocy sobie leży i chce zeby z nią rozmawiać bo jak jest cisza to zaczyna płakać chyba nagram swój głos i jej bede
puszczać :p
Martwię sie bo siniak z oka i łuku brwiowego wogole jej nie schodzi niby mówią ze to od kleszczy ale dziwne ze nic a nic nie znika mam nadzieje ze jej tak nie zostanie....

Zuzia kochana pomaga mi we wszystkim podaje mi świeże pieluchy i wyrzuca brudne do kosza, całuje i przytula Natalke jak płacze, a nawet kąpała ją razem ze mną jest tez czasem zazdrosna na przykład chce sie bawić akurat jak karmie cycem i wiesza sie na mnie i zaczepia mnie ale chyba to normalne

Do tej pory Zuza spała z nami w łóżku ale jak zobaczyła ze Natalka spi sama w łóżeczku to chce zeby jej tez łóżko kupic wiec zamówiłam dzisiaj takie fajne dziecięce z Kubusiem puchatkiem fajnie by było jakby sama juz spała to bede mogła zrobic
osobny dziecięcy pokój za jakiś czas bo mamy 4 pokoje w domu a my w jednym sie cisnieny bo Zuza chce z nami spać a Natalka wole narazie jak tez z nami jest....

Podczytuję was troche w wolnych chwilach ale jakoś nie starcza mi czasu na odpisywanie

Zaczarowana ty kwitniesz widać macierzyństwo ci służy, zazdroszczę sylwetki wogole nie wyglądasz jakbyś w ciazy była

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:29   #2233
mamuska11
Rozeznanie

ImageUploadedByWizaz Forum1407421591.068932.jpgImageUploadedByWizaz Forum1407421610.118393.jpg

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:34   #2234
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Załącznik 5755928Załącznik 5755938

Wspaniałe pociechy!!
Stary 2014-08-07, 15:36   #2235
gosia3103
Zakorzenienie

Mamuśka fajne te Twoje dziewczyny razem
Stary 2014-08-07, 15:37   #2236
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
A to zdjęcie z dziś
śliczna

Mamuśka śliczne masz córki

Tasia gratuluję

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:38   #2237
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Cudne masz te dziewczyny

Nasze szczescie
Stary 2014-08-07, 16:06   #2238
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny na wstępie gratuluje wszystkim nowym mamusiom !!!! Coraz wiecej nas juz jest ja juz zapomniałam jak to było w ciazy az mnie ciarki przechodzą hak sobie pomyśle jak sie czułam

Ze mnie nareszcie woda zeszła i w końcu zaczynam wyglądać normalnie (pomijając wielki obwisły brzuch z rozstepami...)

Byłam wczoraj z Natalka na wizycie u lekarza w moja szpitalu zrobili usg glowki przez ciemiaczko i zmierzyli obwód i wyszło im ze glowka urosła 1cm przez tydzien wiec narobili paniki i za tydzien muszę jechać znowu do centrum Londynu do neurologa na usg i badania....a poza tym co tydzien muszę chodzic do mojego szpitala....

Nie wiem ale moim zdaniem to oni nie potrafią mierzyć każdy robi to inaczej i stad ta różnica ale dobrze w sumie ze szybko reagują nie zaszkodzi tego sprawdzic

Natalka nadal zachowuje sie jak normalny noworodek, je cyca coraz wiecej (raz na jakiś czas odciagam mleko zeby sprawdzic ile zjada i juz zjada 80ml a tydzien temu jeszcze tylko 50ml jadła) nie spi juz non stop jak na poczatku, najchętniej to by na cycu wisiała cały czas a w nocy sobie leży i chce zeby z nią rozmawiać bo jak jest cisza to zaczyna płakać chyba nagram swój głos i jej bede
puszczać :p
Martwię sie bo siniak z oka i łuku brwiowego wogole jej nie schodzi niby mówią ze to od kleszczy ale dziwne ze nic a nic nie znika mam nadzieje ze jej tak nie zostanie....

Zuzia kochana pomaga mi we wszystkim podaje mi świeże pieluchy i wyrzuca brudne do kosza, całuje i przytula Natalke jak płacze, a nawet kąpała ją razem ze mną jest tez czasem zazdrosna na przykład chce sie bawić akurat jak karmie cycem i wiesza sie na mnie i zaczepia mnie ale chyba to normalne

Do tej pory Zuza spała z nami w łóżku ale jak zobaczyła ze Natalka spi sama w łóżeczku to chce zeby jej tez łóżko kupic wiec zamówiłam dzisiaj takie fajne dziecięce z Kubusiem puchatkiem fajnie by było jakby sama juz spała to bede mogła zrobic
osobny dziecięcy pokój za jakiś czas bo mamy 4 pokoje w domu a my w jednym sie cisnieny bo Zuza chce z nami spać a Natalka wole narazie jak tez z nami jest....

Podczytuję was troche w wolnych chwilach ale jakoś nie starcza mi czasu na odpisywanie

Zaczarowana ty kwitniesz widać macierzyństwo ci służy, zazdroszczę sylwetki wogole nie wyglądasz jakbyś w ciazy była

Ciesze sie, ze Natalka tak sie rozwija wam na pewno tez serce sie raduje jak widzicie jej postepy. Jesli chodzi o pomiary to tez wydaje mi sie, ze sa rozbieżności. Nie kazdy lekarz robi to tak samo. Wystarczy zrobic to w innym miejscu. Ale mimo wszystko lepiej to kontrolowac niz pozniej zalowac, ze byla szansa a nie skorzystalysmy.
Fajnie, ze Zuzia tak opiekuje sie siostrzyczka. To jednak jeszcze dziecko i takie zazdrosnicze zachowanie jest pewnie normalne. Wkoncu cala uwaga z niej zostala podzielona tez na Natalke.

Trzymaj sie mamuska i dawaj znac co u ciebie, jak Natala i wyniki ze szpitala

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
Stary 2014-08-07, 16:10   #2239
chilanes
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, gratuluję nowym Mamusiom
My od niedzieli w domu, nie wiem nawet czy pisałam. Syn zakochany w siostrze, trzeba ich pilnować jak oka w głowie, bo by ją co chwilę przytulał i całował, a nie ma wyczucia ten mój niespełna 2latek. Cieszę się, że nie pała zazdrością póki co.
Pierwsza wizyta położne i pierwsze spacery zaliczone. Hancia to aniołek, je/śpi i tak w koło, a nawet jak zdarzy jej się przerwa, to leży sobie spokojnie.
Pozdrawiam Was serdecznie

PS: Jeśli jest wątek na odchowalni to bardzo proszę czy któraś mogła by wysłać mi pw z linkiem?
Stary 2014-08-07, 16:12   #2240
nagiAkt
Zadomowienie

gosia widze, ze zaniedbalas bloga przez czas ciazy
musze zrobic ta tarte miodowa

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
Stary 2014-08-07, 16:22   #2241
kasiuulad
Raczkowanie

Tasia gratulacje!!!
Mamuśka swietne dziewczyny, szczególnie na drugim zdjeciu takie wpatrzone w siebie
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 16:25   #2242
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
gosia widze, ze zaniedbalas bloga przez czas ciazy
musze zrobic ta tarte miodowa
Zaniedbałam go wcześniej, zbrzydło mi urzędowanie w cudzej kuchni :-P i jak miałam perspektywy na własną to brakowało weny i czekałam, a kuchni jak nie było tak nie ma ;-) mam trochę rzeczy do wrzucenia tam, ale nie mogę się zebrać...
Rób rób, bo dobra
Stary 2014-08-07, 16:52   #2243
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Jasne, że tak
Jakby wszyscy ludzie na świecie mieliby taki sam gust...byłoby po prostu nudno

Znane osoby są niestety narażone na ocenę i hejty np.w internecie.
Mnie przeraża jak np.otwieram Onet a tam cała galeria kobiet ( różnych aktorek/piosenkarek/ in.celebrytek) i jakąś głupkowata sonda w stylu " czy one wyglądają na swoje 30 lat?, a już najbardziej mnie kiedyś rozwaliło jak były zdjęcia- zbliżenia samych kobiecych dłoni różnych znanych osób i dywagacje czyje dłonie zdradzają prawdziwy wiek właścicielki po prostu M-A-S-A-K-R-A
Pod spodem oczywiście niewybredne komentarze, niektóre naprawdę bardzo chamskie...

A co wspierania i wzajemnego motywowania się po połogu jestem jak najbardziej za
o tak ja też nie lubie takiego wytykania.w internecie najłatwiej być chamskim... dowartosciowac sie w taki sposob...

Cytat:
A to zdjęcie z dziś
jaki słodziak! duża główka fajne to jest u niemowlaczków

Cytat:

dla Tasi!!!

Cytat:

super dziewczyny!!!

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Któraś z Was pytała o blog młodej mamy, ja czytuję ten:
http://matka-nie-idealna.blog.pl/
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 17:17   #2244
kro0pka
Raczkowanie

hej dziewczyny korzystam z okazji jak mały śpi.. pamiętacie mnie jeszcze? cały czas o Was myślę ale naprawdę, nie mam czasu nawet napisać.. dobrze, że mieszkam z mamą, bo bardzo mi pomaga, gdyby nie ona to bym nie dała rady.. widzę, że już sporo mamusiek się pojawiło gratuluję!
co u mnie.. a więc.. malutki zdrowy, ładnie rośnie.. już z paru ciuszków wyrósł!! ale sporo płacze, ma kolki.. już czasami nie wiem co robić.. bardzo dużo je.. praktycznie co chwilę..

ale uwaga..

mój tż zrobił mi niespodzianke i wrócił 2 sierpnia i cieszymy się sobą i bardzo mi pomaga

a ja..

opuchlizna mi zniknęła z dnia na dzień teraz tylko gubić tłuszczyk. brzuszek troszkę wisi, ale powoli się wchłania. rana po cc też się goi. byłam u nefrologa, bo myślałam, że mam jakieś problemy z nerkami ale jednak okazało się że mam anemię.. no cały czas coś, jedyne co mnie ominęło to hemoroidy

życzę powodzenia przyszłym mamuśkom, nie wiem kiedy się odezwę, nie obiecuję nic. trzymajcie się cieplutko.
Stary 2014-08-07, 17:22   #2245
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Zaniedbałam go wcześniej, zbrzydło mi urzędowanie w cudzej kuchni :-P i jak miałam perspektywy na własną to brakowało weny i czekałam, a kuchni jak nie było tak nie ma ;-) mam trochę rzeczy do wrzucenia tam, ale nie mogę się zebrać...
Rób rób, bo dobra
oj wiem jak ciezko sie zebrac zeby wrzucic notke na bloga. Ja prowadzilam bloga o aktywnosci fizycznej, roznych przepisach, recenzje treningow z youtuba. Ogolnie fit&healthy troszke kosmetykow tez sie znalazlo . Myslalam, ze w ciazy wroce do pisania, bo wiecej czasu sratata. Z tableta niestety ciezko robic wpisy, dbac o jakosc zdjec. A moj pc ulegl zniszczeniu

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
Stary 2014-08-07, 17:23   #2246
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny korzystam z okazji jak mały śpi.. pamiętacie mnie jeszcze? cały czas o Was myślę ale naprawdę, nie mam czasu nawet napisać.. dobrze, że mieszkam z mamą, bo bardzo mi pomaga, gdyby nie ona to bym nie dała rady.. widzę, że już sporo mamusiek się pojawiło gratuluję!
co u mnie.. a więc.. malutki zdrowy, ładnie rośnie.. już z paru ciuszków wyrósł!! ale sporo płacze, ma kolki.. już czasami nie wiem co robić.. bardzo dużo je.. praktycznie co chwilę..

ale uwaga..

mój tż zrobił mi niespodzianke i wrócił 2 sierpnia i cieszymy się sobą i bardzo mi pomaga

a ja..

opuchlizna mi zniknęła z dnia na dzień teraz tylko gubić tłuszczyk. brzuszek troszkę wisi, ale powoli się wchłania. rana po cc też się goi. byłam u nefrologa, bo myślałam, że mam jakieś problemy z nerkami ale jednak okazało się że mam anemię.. no cały czas coś, jedyne co mnie ominęło to hemoroidy

życzę powodzenia przyszłym mamuśkom, nie wiem kiedy się odezwę, nie obiecuję nic. trzymajcie się cieplutko.
No widzisz jaką Ci zrobił niespodziankę, super!
Stary 2014-08-07, 17:30   #2247
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mialam wstawic zdjecie po fryzjerze wiec prosze

A tu moja Olivcia sobie spiulka

Nasze szczescie
Stary 2014-08-07, 17:38   #2248
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie pierwszego:hahaha :
Odnośnie drugiego:współczuję mu, ja sama nie chciałabym tego oglądać.
Też bym wolała tego nie widzieć

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Zuken, kluczem do naturalnego karmienia jest niedokarmianie niczym innym niz mlekiem z cycka, wg zasady ze popyt ksztaltuje podaz. Nie mozna sie spodziewac rzeki mleka tuz po porodzie bo i potrzeby dzidzusia sa niewielkie w tym czasie. Co do braku pokarmu w lewej piersi, u mojej kolezanki tak bylo, dziecko upodobalo sobie tylko jedna piers z jakichs wzgledow, i ona ta jedna piersia karmila swoja corke bite pol roku! Jesli Ci zalezy na naturalnym karmieniu, to sie nie zniechecaj i zycze powodzenia! Aha, ponoc karmienia nocne bardzo sytymuluja laktacje bo wtedy jakis hormon sie wydziela.
Dokładnie
Dlatego ja w szpitalu tak walczyłam o kp, żeby mi nie dokarmiały Hani mm. Udało się. Zuken, najważniejsze jest dobre nastawienie i częste przystawianie.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z TheFall w 100%
Nawet nie wiecie ile razy juz uslyszalam.od tzta jaka to jestem dzielna, najcudowniejsza na swiecie, super sobie daje rade i jestem piekna:P a i ze nasza corka na pewno odziedziczy urode po mamusi i caly czaa mnie przytula i caluje takze glowa do gory laseczki, nie bedzie tak zle

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Brawo dla TŻ! Wspaniale, że jest taki kochany

Cytat:
może ma troszkę taką twarz, no ale od ćwiczeń twarz się się nie zrobi końska :p
Cytat:

Są różne gusta, może się ona nie podobać (mojemu mężowi się nie podoba) mi się straszliwie podoba!!! Ale to co robi jest wielkie i wspaniałe! Nie lubie jak ktoś mówi, że ona wygląda jak koń, ciekawa wtedy jestem jak bardzo idealna jest ta osoba, która tak mówi...
Mam nadzieję, że zarobi na tym miliony i będzie sławna na cały świat

Płyty w Biedrze nie widziałam
Ale po połogu też będę ćwiczyć! na pewno! Widziałam te jej ćwiczenia, żeby wrócić do formy po ciąży, ale to trzeba jakiś dostęp wykupić, myślę, że skalpel na początek będzie dobry bo on w miarę lajtowy.

Malutka będziemy się nawzajem motywować
Matko święta, strach się odezwać to był żart, jakby coś...

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Ale mężowi chodzi o twarz czy o ciało?
Bo jeśli o twarz ( bo takie opinie często czytam o niej w necie, że ma "końskie rysy twarzy"- swoją drogą masakra, ciekawe czy ci wszyscy ludzie tacy piękni że innych oceniają)- to przecież Ci się na taką nagle nie zmieni
A ciało uważam , że ma ładne- wysportowane, nie za bardzo umięśnione, jak dla mnie w sam raz.
No oczywiście, że twarz. Z ciała nie przypomina konia

Cytat:
A to zdjęcie z dziś
O jaka słodka bułeczka!! Przepraszam, że tak piszę, ale przy moim puszku okruszku wszystkie dzieci wydają mi się ogromne

Cytat:

Brawo Tasiu, serdeczne gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Kurde my kobiety to mamy przesrane ! Dobija mnie ta dzisiejsza rzeczywistość kipiąca seksem i nagimi laskami na każdym kroku Jak tu nie popaść w kompleksy widząc takie panienki
Mnie też to dobija. To chyba szczególnie dobijające, jak człowiekowi daleko do ideału

Cytat:

O jakie fajne masz dziewczynki!! Super!
I dobrze, że pójdziesz na kontrolę. Lepiej dmuchać na zimne!

Wstawiam Wam zdjęcie mojego okrucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140811_15_02_02_Pro.jpg (73,8 KB, 96 załadowań)

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-08-07 o 17:50
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 18:45   #2249
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
A to zdjęcie z dziś
ale słodka kruszynka

Cytat:

wspaniały widok

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, gratuluję nowym Mamusiom
My od niedzieli w domu, nie wiem nawet czy pisałam. Syn zakochany w siostrze, trzeba ich pilnować jak oka w głowie, bo by ją co chwilę przytulał i całował, a nie ma wyczucia ten mój niespełna 2latek. Cieszę się, że nie pała zazdrością póki co.
Pierwsza wizyta położne i pierwsze spacery zaliczone. Hancia to aniołek, je/śpi i tak w koło, a nawet jak zdarzy jej się przerwa, to leży sobie spokojnie.
Pozdrawiam Was serdecznie

PS: Jeśli jest wątek na odchowalni to bardzo proszę czy któraś mogła by wysłać mi pw z linkiem?
Zazdroszczę że Hania to taki aniołek musisz być przeszczęśliwa mam nadzieje, że mój synek nie da mi za bardzo popalić

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość

ale uwaga..

a ja..

ale Ci Tż zrobił super niespodziankę
na pewno bardzo go teraz potrzebowałaś

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No oczywiście, że twarz. Z ciała nie przypomina konia
z twarzy też nie

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-08-07 o 19:00
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 18:48   #2250
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez to zainstalowałam mi si w ciąży nawet zmienił gust muzyczny i stalam się niemal fanka disco polo
hihi
Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Może dlatego, że "jest łatwiejsza w odbiorze". Nie chce tu mówić, że wszystkie tak mają ale mój mózg już dawno zwolnił obroty. Więc wszystko co latwiejsze w odbiorze jest stworzone dla mnie.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
ten "pierwszy raz" po porodzie warto sie przygotowac tzn załozyc ładną bieliznę, pomalować się, stworzyc fajny nastrój (np. świece) tak żeby TŻ szczęka opadła i nasz obraz z pieluchami, z cieknacycm mlekiem poszedł w zapomnienie. Ja tak zrobiłam 6tyg po pierwszym porodzie i jak tak przed nim stanełam bez zapowiedzi to słowa nie umiał z siebie wydusić

Cytat:
No to wiadomo, na pewno warto się przygotować, a nie zadrzeć koszulę do karmienia, włochatą nogę wsadzić pod kołdrę i czekać na rozwój wydarzeń

Cytat:
Mój TŻ cały czas powtarza, jaka jestem piękna. No ale w końcu to mój TŻ to komu ma tak mówić
Mimo tego czasem mam obawy i na pewno będę chciała wrócić do formy aby wciąż być dla niego atrakcyjną, mimo że pewnie będzie gadał, że jestem cudna mimo że będę wyglądać jak rozlazłe ciasto wypływające z foremki :p

Cytat:
Tasia urodzila czarnowlosą Anię o 14:05 .
gratulacje!!!!!
Aniu witaj na swiecie

Cytat:
sliczne dziewczyny, a Zuzia taka do ciebie podobna
Super ze jest pomocna i sama postanowila spac w osobym lozku
Natalka jest pod dobra opieka, kontrola i to najwazniejsze
Cytat:
Wstawiam Wam zdjęcie mojego okrucha
super! i jaki extra komplecik w czachy

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości