Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 18:37   #991
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Pstryniu, gdzie jedziecie nad morze???

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:09   #992
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hmm napisałaś, że biorą raz na miesiąc więc śmieci się pali. Niby nie napisałaś wszystko ale tak to odebrałam, chociaż chyba i tak najgorsze są dla mnie pieluchy. Ale ja się nie wypowiadam, bo nie żyje w domu jednorodzinnym i nie wiem co i jak trzeba i ile schodzi na ogrzanie wody domu itp... chociaż mimo wszystko no nie paliła bym
edt. jednak się wypowiedziałam
A inny temat, to były u Was te drewniane instrumenty w biedzrze? ja tego nawet na plakatach w swojej nie widziałam
Były. . Sa nawet nadal. My kupiliśmy tamburyn ale na razie został olany..
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzis w nocy odeszla moja ukochana babcia
Doswiadczona przez zycie, wszyscy mieli ja za niezniszczalna - przezyla wojne, jako najstarsza opiekowala sie pieciorgiem rodzenstwa, potem wysiedlenie z rodzinnej miejscowosci.
Miala 85 lat, po dwoch zawalach, do samego konca pomagala swojemu bratu na gospodarstwie, chodzila w pole, zniwa, wykopki. No wszystko. A gospodarstwo przedpotopowe, zadnych nowoczesnych maszyn, masa roboty recznie.

Jeszcze wczoraj byli na polu....
A w nocy organizm odmowil posluszenstwa
A tak ją prosilam, zeby sie oszczedzala!!
Kochana trzymaj się i płacz jeśli czujesz taka potrzebę.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
"Cudowną" odżywką okazała się Garnier Fructis
Naprawdę? skąd wiesz? Mi niczym poza zapachem nie zaimponowala:banghead:
Cytat:
Skopiowane z grupy na fb :
"Ratunku dziewczyny, bo wezmę i sprzedam ŁOBUZA! Mój 2,5 latek wstaje co dzień o 5:00 rano, niezależnie o której pójdzie spać i ile śpi w dzień! !! Z moich sposobów wszystkie zawiodły, macie jakieś skuteczne aby dał pospać choć do 6:00? Kompot z maku odpada, piwa nie lubi ....a ja na rzesach chodzę!" Mam nadzieję, że Pani żartuje... Ale ktoś doradził glukozę krystaliczną, którą (cytat) "podaje się maluchom w szpitalu, aby smacznie spały i nie płakały"...
Dzizas co to za grupa? Wierze ze to dżołk
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja się zaraz zbieram do pracy. Od 19.30 do 5.00 rano
Będę jutro. Paaaaaaaaa
Dzizas co to za godziny pracy? :banghead:

My juz spakowani-jutro po tz pracy jedziemy. Także pewnie będzie mnie mniej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:45   #993
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
to ja cie troszke sprowadze na ziemie
jak film byl w kinach o nasza szkola lacznie z gim chciala zoganizowac wyjazd dla rodzicow do kina. autokar + bilet do kina. za autokar gosze bo na wszystkich, bilet grupowy wiec tez tanio. i co? 1, J.E.D.N.A. osoba sie zdeklaowala, "moj tatus", corka byla wtedy bodajze w 5 klasie, z gimanzjum NIKT, olewka kompletna!
chlopina przyjechal autem sam, reszta olala spawe sikiem prostym!
sadzisz ze jakby bylo zebranie na ktorym bedzie puszczany film to rodzice by przyszli?
tez plakalam na tym filmie
A czy muszą wiedzieć po co przyjdą? Wiem, że rodzice stosują system olewczy, ale moze potrzeba mocnego bodźca aby coś do nich dotarło?

Cytat:

Będę jutro. Paaaaaaaaa

Miłej pracy

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Naprawdę? skąd wiesz? Mi niczym poza zapachem nie zaimponowala:banghead:

Dzizas co to za grupa? Wierze ze to dżołk
Dostałam wiadomość na Wizażu.
Grupa FitMamy
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:28   #994
Ultra81
Rozeznanie

Halo
Podczytuję regularnie, ale z pisaniem gorzej. Niemniej - melduję się U nas ok, Młoda jest słodzizną absolutną, ze szczyptą destrukcji wszystkiego, ale ogólnie spoko. Dziś nie byłam w pracy, więc miałyśmy dzień dla siebie, jutro podobnie
W ogóle od paru dni po kąpieli jakieś 40 min. spędzamy na tylko przytulaniu, buziakach, turlaniu się itp., a potem ona sobie słodko zasypia
Martwię się tylko, że nadal mało mówi, no ale ogólnie ma się dobrze.

To tyle z tego, co u nas.

Nawijko - moje kondolencje. Trzymaj się mocno! Wiem, że łatwo się pisze, sama nigdy nie zapomnę, jak umarli moi dziadkowie (dziadek i babcia jednego dnia, on to chyba bez niej żyć nie mógł). Nigdy nie zapomnę tego telefonu o poranku

Misiaeel - udanego wypoczynku nad morzem! Wiem, gdzie ten strumyczek, o którym piszesz. A zachowanie Hani w wodzie bardzo przypomina mi moją Mychę

Black - fajnie, że biznes się rozkręca! Powodzenia!

Lenova, Fewciu - super, że się spotkałyście! I - Lenova - kciuki za pracę!

Szaja - Dorotka cudne włoski ma!

Silver - powodzenia na nocce.

Bokeh - bardzo mi się podobają ostatnie zdjęcia na blogu! Przepiękna modelka.

Ifwka - udanego urlopu

Tyle zapamiętałam, podczytując.
Buziaki
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:34   #995
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

nawijko bardzo, bardzo współczuję

fewciu brawa dla Blanki

Lenova kciuki!

Ifwka udanego urlopu

pstryczku gdzie się wybieracie nad to morze??

Hania już się z wodą oswoiła chociaż i tak szaleje
ogólnie jestem w szoku bo moje dziecko na plaży, w porze drzemki przychodzi do mnie, przytula się i pokazuje na wózek. i zasypia sama. a tak się o to bałam, że będziemy musieli wracać, czy że będą jakieś problemy z zaśnięciem. a Ona zasypia sobie na plaży pełnej ludzi a wieczorem sama w łóżeczku wtulona w butelkę po mleku

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:44   #996
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Dzizas co to za godziny pracy? :banghead:

Praca nocna, na dostawie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:50   #997
BlackSanctum
Zakorzenienie

Uff, dziecko śpi, jeden filmik na yt już jest - teraz pora na drugi , ale jeszcze muszę obrobić go, także szykuje się pracowity wieczór. No i ofkors, kolejna partia zdjęć z weselicha...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 20:53   #998
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Uff, dziecko śpi, jeden filmik na yt już jest - teraz pora na drugi , ale jeszcze muszę obrobić go, także szykuje się pracowity wieczór. No i ofkors, kolejna partia zdjęć z weselicha...
Milej pracy. My już z tz oboje w łóżku. Dziecko śpi-no co za luksus. Dawno takiego nie było
Dobrej nocki mamusie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-08-07, 21:15   #999
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hmm napisałaś, że biorą raz na miesiąc więc śmieci się pali. Niby nie napisałaś wszystko ale tak to odebrałam
No ale skoro biorą to znaczy, że jednak coś segregujemy i im dajemy?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jak zabraknie worków to biorę zwykly i przyklejam kartkę "odpady zmieszane"
Dziękuję

Cytat:

Będę jutro. Paaaaaaaaa

Zdaj relację, jak będziesz w stanie

Nawijko, ogromnie Ci współczuję Tym bardziej się nie mieści w głowie, kiedy odchodzi taki dobry, pracowity, energiczny człowiek
Ja mojej jednej babci nawet nie znałam, zmarła, gdy miała 41 lat, a mnie na świecie jeszcze nie było...

---------------------------------

Pola już śpi Biorę się oglądanie.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:17   #1000
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Milej pracy. My już z tz oboje w łóżku. Dziecko śpi-no co za luksus. Dawno takiego nie było
Dobrej nocki mamusie

Ja czekam na męża, będzie tak w okolicach 23:30 (druga zmiana), potem robię dla nas Malibu z mlekiem i będziemy oglądać jakiś filmik...

A co do drugiego filmiku na yt, to już pocięty, renderuje się - w dodatku już jest 75%, mój nowy laptop mnie zadziwia. Jednak duża ilość RAMu robi swoje.
Stary 2014-08-07, 21:31   #1001
Ewik86
Zakorzenienie

Hej

Byliśmy dziś z Domcią w zoo. Fajnie było, Domcia cieszyła się jak mysz do sera, zwłaszcza jak mogła pogłaskać kozy

Niestety dzień nie zakończył się tak miło - Domcia spadła mi z łóżka, pierwszy raz, twarzą do podłogi - ale był płacz

Cytat:
Doswiadczona przez zycie, wszyscy mieli ja za niezniszczalna - przezyla wojne, jako najstarsza opiekowala sie pieciorgiem rodzenstwa, potem wysiedlenie z rodzinnej miejscowosci.
Miala 85 lat, po dwoch zawalach, do samego konca pomagala swojemu bratu na gospodarstwie, chodzila w pole, zniwa, wykopki. No wszystko. A gospodarstwo przedpotopowe, zadnych nowoczesnych maszyn, masa roboty recznie.

Jutro idziemy na slub brata TZ (TZ swiadkuje), a ja myslalami jestem zupelnie gdzie indziej... Pogrzeb jest jakies 400km ode mnie, ale musze tam byc. Urwe sie ze slubu i jade... Wczesniej nie mam z kim Kuby zostawic.
Siedze i wyje, od rana nie umiem zebrac sie do kupy.
Taka dobra kobieta, do rany przyloz, wiecie babcia w stylu "nikt ode mnie z domu glodny nie wyjdzie"...
Bardzo mi przykro

Cytat:
Były. I nawet kupiłam dla małej tamburyno-bębenek z wielką biedroną, jest nim zachwycona. I dużo innych, fajnych było.
Upolowałam dokładnie to samo - zainteresowanie było przez 5 minut

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

aaaa, no i najlepsze - rano dodzwonialm sie do osrodka na ktorym mi strasznie zalezalo bo jest typowo dla rodzin z malymi dziecmi i w niedziele jedziemy nad morze
Gdzie jedziecie? Co to za ośrodek, w którym były miejsca?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:36   #1002
Delicjanka
Zakorzenienie

Nawijko.... baaardzo mi przykro i rozumiem TWoj ból.... dyktatorka już 3 msc prawie nie zyje a do mnie wczoraj to chyba dotarlo, bylam na cmentarzu i juz byly ba grobie napisy i zdjecie ... za szybko ech, plakac mi sie az chce ... U bas burza, kompa dalam koledze do naprawy tzn formar itd .. nie mam hak cwiczyc :/ w tv lipa ale poczytalan ksiazke sobie Amelka dalej mi daje popaluc aha pomazala sciany- nie to ze za 3 tyg wyprowadzka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:52   #1003
nancykenator
Zakorzenienie

Nawijko strasznie mi przykro... :-(
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 21:54   #1004
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ogólnie jestem w szoku bo moje dziecko na plaży, w porze drzemki przychodzi do mnie, przytula się i pokazuje na wózek. i zasypia sama. a tak się o to bałam, że będziemy musieli wracać, czy że będą jakieś problemy z zaśnięciem. a Ona zasypia sobie na plaży pełnej ludzi a wieczorem sama w łóżeczku wtulona w butelkę po mleku
no widzisz, to super, tym samym masz chwilkę dla siebie na plaży
pamiętam jak S był malutki i też zasypiał na plaży, wtedy wszyscy pod parasolem szliśmy w kimę na plaży

Cytat:
Ja czekam na męża, będzie tak w okolicach 23:30 (druga zmiana), potem robię dla nas Malibu z mlekiem i będziemy oglądać jakiś filmik...
aaaaaaa,malibu z mlekiem rany ile ja nie piłam % no i najlepsze to,żr pewnie przez najbliższe dwa lata znowu się nie napiję a ja tak koooooocham wino i mojito

MaJuMi przyszła książeczka "Kołysanka o piersiach mamy" bardzo mnie wzruszyły obrazki, książka przede wszystkim o miłości ale myślę,że mamy karmiące MM mogłyby jej tak nie odebrać

Leosiowi spodobala się lektura i usnął wtulony w moje cycki

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Nawijko strasznie mi przykro... :-(
Nancy a co Ty się ostatnio tak mało odzywasz?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:08   #1005
insolito
Zadomowienie

Nawijka, bardzo mi przykro Przytulam Cię bardzo mocno

Marsi, możesz zaklinować książeczkę Który TC u Ciebie?

Ewik, gratki za baboszkę

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:10   #1006
sylwietta1988
Zakorzenienie

jestem na szybcika tylko dzieciunio mnie rozjechało, tzn nas, bo i tatus dzis był- od 10 do 18 normalnie opad szczeny zaliczylam jak zadzwonił czy dzis tez by mógł.... Ide zaraz lulu bo mnie tak głowa na jutrzejszą @ napiernicza, ze mało co widze
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
My dzis bylysmy na basenie na wolnym powietrzu: wyszalalysmy sie z Yae na zjezdzalni, im wiecej wody na twarz lecialo, tym lepiej. I nawet czika przy basenie niestraszna

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Yae po plywalnianych harcach zdrzemnela sie kwadrans i od nowa wojuje. Nie wyrabiam juz.
Kurcze, Meneq, wesoło macie...... Jak Ty dajesz rade fizycznie ?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Kurde no, nie wiem, młoda do pierwszej pobudki śpi w nocy ładnie, nieraz do 1, nieraz i do 5, ale jak się już obudzi raz, to potem już nie śpimy normalnie, tylko drzemki po półgodziny i tak w kółko A jak Pola RAZ się obudzi, to nie ma opcji, żeby pampersa jej nie przewinąć, więc nie muszę mówić, ile razy czasem zmieniam pampa w nocy. Dziś sobie darowałam ok. 6, bo stwierdziłam, że i tak krótko już pośpimy i OFC po 7 piękna kałuża idealnie na połówce połówki łóżka
ma swoje zasady
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

uuuuu to się dużo zmieniło podczas mojej nieobecności

dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki o 9.30...........

Dziewczyny mam problem. W sumie to nie problem może ale dla mnie uciążliwe. Blanka jest do mnie przyklejona non stop. Nawet w nocy czuje kiedy mnie nie ma obok i się wybudza. Wcześniej jak ją zostawiałam pod opieką mamy czy kogoś to spokojnie zostawała a teraz gdzie tam, babcia jest fajna tylko wtedy gdy ja jestem obok. Z mężem też nie chce przebywać za bardzo no chyba, że ja jestem obok. Do łazienki chodzimy razem i muszę ją mieć na kolanach bo inaczej płacz, robić nic nie mogę bo płacz, że na nią nie patrzę , pobawi się sama tylko wtedy gdy ja się patrzę. Dziś chciałam zjeśc śniadanie wysypałam jej kasze i fasole na podłogę oooch jaki szał, tylko usiadłam przy stole -szału nie ma
Ja rozumiem, że etap II lęku separacyjnego ale on trwa już tak ze 3 miesiące i z dnia na dzień jest silniejszy.
Słowo mamam przeciągnięte najdłużej jak się da słyszę co kilka minut ...Ja wiem , że to może taki charakter albo co ale ja niedługo na studia wracam i nie będzie mnie cały weekend w domu i martwię się co to będzie
No, zmieniło sie jakies dwa tyg temu zaczał przyjezdzac, przepraszac itp itd.

Kciuki zacsniete, a co do lęku u nas był i minął na szczęscie
Cytat:

Jutro idziemy na slub brata TZ (TZ swiadkuje), a ja myslalami jestem zupelnie gdzie indziej... Pogrzeb jest jakies 400km ode mnie, ale musze tam byc. Urwe sie ze slubu i jade... Wczesniej nie mam z kim Kuby zostawic.
Siedze i wyje, od rana nie umiem zebrac sie do kupy.
Taka dobra kobieta, do rany przyloz, wiecie babcia w stylu "nikt ode mnie z domu glodny nie wyjdzie"...
tak bardzo bardzo mi przykro, nie napisze trzymaj sie, tylko rycz! Ile mozesz! Ulgi troche przyniesie..... Nie dziwie sie, ze nastroj zupełnie nieweselny....

Cytat:
Skopiowane z grupy na fb :
"Ratunku dziewczyny, bo wezmę i sprzedam ŁOBUZA! Mój 2,5 latek wstaje co dzień o 5:00 rano, niezależnie o której pójdzie spać i ile śpi w dzień! !! Z moich sposobów wszystkie zawiodły, macie jakieś skuteczne aby dał pospać choć do 6:00? Kompot z maku odpada, piwa nie lubi ....a ja na rzesach chodzę!" Mam nadzieję, że Pani żartuje... Ale ktoś doradził glukozę krystaliczną, którą (cytat) "podaje się maluchom w szpitalu, aby smacznie spały i nie płakały"...
powiedz kochana, ze to żart

Wszystkim urlopującym i wczasującym zycze zbiorowo słodkich miłych dni

dobranoc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:12   #1007
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Nawijka, bardzo mi przykro Przytulam Cię bardzo mocno

Ewik, gratki za baboszkę
http://www.mamania.pl/ksiazki/kolysa...rsiach-mamy,19

u mnie 25 tc a maleństwo tak kopie że aż dziś w głos powiedziałam ałaaaa
a jak TZ gadal do brzucha to kopniakami maluch mu odpowiadał
Stary 2014-08-07, 22:12   #1008
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Ewik, gratki za baboszkę
Insolito! czy Ty chcesz nam cos powiedziec
Stary 2014-08-07, 22:17   #1009
nancykenator
Zakorzenienie

Marsi jestem u rodzicow,wracam w niedziele wtedy postaram sie byc bardziej aktywna

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Lenova kciuki za rozmowe,na pewno bedzie dobrze
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:18   #1010
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
to samo pomyslałam

Sylwietta a Ty złożyłaś już pozew czy jeszcze nie? jak dzis on do Ciebie?....
Stary 2014-08-07, 22:20   #1011
insolito
Zadomowienie

Cytat:
http://www.mamania.pl/ksiazki/kolysa...rsiach-mamy,19

u mnie 25 tc a maleństwo tak kopie że aż dziś w głos powiedziałam ałaaaa
a jak TZ gadal do brzucha to kopniakami maluch mu odpowiadał
Dziękuję

O ja

Cytat:
Ja nic nie wiem
Trzymam kciuki za dalszą przemianę Pana Ślubnego

Lenowa, kciuki na jutro

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:29   #1012
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuje Wam kochane jestescie!
Pogrzeb jutro o 16, o tej samej godzinie co wesele, takze nie ide.
TZ bedzie sam z Kuba+tesciowie mu pomoga.
Co za ironia losu. O jednej godzinie jedni sie ogromnie ciesza, a inni placza...

Wracam pojutrze

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:35   #1013
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
to samo pomyslałam

Sylwietta a Ty złożyłaś już pozew czy jeszcze nie? jak dzis on do Ciebie?....
Kochana jestes, ze pytasz nie złozyłam, gdybym złozyła i go dostał to bym pomyslała, ze ta przemiana pod publiczke a tak to sam z siebie,bez mojej jakiejkolwiek "zachęty". Do mnie pełna kultura, jak rowniez do moich rodziców powiem tak: widze, ze sie stara wobec małego byc taki jaki powinien byc od zawsze, ze mną cos próbuje rozmawiac, przebąkuje to i owo, ALE dystans z mojej strony zachowany. Niech sie stara, długo i pracowicie na to, zebym mogła cokolwiek myslec pozytywnego w kierunku odbudowania naszych relacji.

teraz to juz smigam naprawde, bo oko leci

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

INSOLITO, nie piernicz tylko mów!!!!

NAWIJKO kochana, duzo siły
Stary 2014-08-07, 22:56   #1014
marsi11
Zakorzenienie

znalazłam na poczekalni, Boże po co ja to włączylam, nie mogę się uspokić
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Stary 2014-08-07, 23:04   #1015
LadyWhisper
Zakorzenienie

pierdutnęłam 20km, dżizas, moje nogi!
a jaka głodna jestem......
na nic więcej nie mam siły, buziaki!

spaliłam 1169 kalorii czym to zajeść?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 23:16   #1016
pstryczek84
Zakorzenienie

Kubson spal dzis do 18tej takze po dzemce zjadl podwieczrek, zapakowalismy sie i pojechaismy do t. co by sie mlody wyszalal bo o spaniu o 20 moglam tylko pomarzyc
u t. jak to u t. - jak tylko mlody wysiadl z samochodu to zaraz ciotki go porwaly (kocham je! ) wiec mialam chwile wolnego
zanal w drodze powrotnej, o 22.30, pare metrow przed domem

Cytat:
Ty w ogole spiochasz?

Cytat:
A czy muszą wiedzieć po co przyjdą? Wiem, że rodzice stosują system olewczy, ale moze potrzeba mocnego bodźca aby coś do nich dotarło?
Hmmm, czy musza wiedziec? nie wiem, pewnie zalezy od dyr., u nas zawsze mowi sie dzieciakom co bedzie glownym tematem zebrania i ile ono mniej wiecej potrwa.
no i wlasnie - czy sama bedac rodziecm chcialabys sie wpakowac na taka "mine" ze niby idziesz na wywiadowke 30 minutowa a tu zonk bo Ci kaza ogladac jakis 2godzinny film + jeszcze potem pogadanka psychologa? nierealne

a z bodźcem sie zgadzam

co do wyprawy nad morze - jedziemy do Krynicy Morskiej, od nas to prosta droga, jest najblizej, tzn blizej jest do Stegny ale tam daleko jest bardzo do plazy wiec padlo na Krynice. a w drodze powrotnej zahaczymy o Gdansk i szwagra od kosmetykow

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-08-07 o 23:17
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 23:17   #1017
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryku, ofkors. Ale kładę się późno. Tyle że moje dziećko śpi przynajmniej do 8:00, najczęściej do 8:30, a czasem nawet do 9:00, więc generalnie się wysypiam. Wieczór i noc to czas, gdy mogę w spokoju popracować. A potem się zrelaksować.
Stary 2014-08-08, 04:47   #1018
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ania się ogarnia, dopiero co wyjechała jej siostra
ale u nich wszystko ok

Ja to odebrałam jako żart

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

moj mały dostawal w szpitlu glukozę i spał jak aniołeczek ale teraz w życiu bym nie dała
wystarczy,że ostatnio zjadł kawałek tortu domowego u kuzyna na urodzinach i speed byl przynajmniej na godzinkę

Meneq pytałam ostatnio o lot z Yae, i odpisałaś mi,że same lecicie ale mi chodzilo czy masz stres że z małym, tak ruchiwym dzieckiem tyle w samolocie, masz pomysł co będziecie robić?

Stresu jako takiego nie odczuwam. Raczej "zdrowe" podekscytowanie. Jestem w tej komfortowej sytuacji, ze nie lece na wycieczke w nieznane, tylko z domu do domu. Odnosnie samego lotu i "jet lag" rozmawialam z moja kolezanka, ktora, co prawda z mezem, ale i z trzema malutkimi synami, non stop gdzies podrozuja i to tak na maxa, np. kilka tygodni w dzungli amazonskiej. Udzielila mi kilku rad i teraz dzielnie planuje. Wbrew pozorom bardziej obawiam sie lotu nieco ponad godzinnego na terenie Europy niz miedzykontynentalnego. Mam zamiar korzystac ze wszystkich przyslugujacych nam praw, juz zarezerwowalam dla Yae lozeczko, wiem na jaka pomoc moge liczyc na lotnisku, sprawdzilam, gdzie mozemy sie pobawic w samolocie, jak ogarnac posilki czy toalete, w odwecie czeka rowniez nosidelko, no i pewnie bedzie duuuuzo kp. Poza tym po cichu licze na czyniace cuda wizazowe kciuki ;-) Bedzie dobrze!

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Cytat:
jestem na szybcika tylko dzieciunio mnie rozjechało, tzn nas, bo i tatus dzis był- od 10 do 18 normalnie opad szczeny zaliczylam jak zadzwonił czy dzis tez by mógł.... Ide zaraz lulu bo mnie tak głowa na jutrzejszą @ napiernicza, ze mało co widze
Kurcze, Meneq, wesoło macie...... Jak Ty dajesz rade fizycznie ?

ma swoje zasady

No, zmieniło sie jakies dwa tyg temu zaczał przyjezdzac, przepraszac itp itd.

Kciuki zacsniete, a co do lęku u nas był i minął na szczęscie
tak bardzo bardzo mi przykro, nie napisze trzymaj sie, tylko rycz! Ile mozesz! Ulgi troche przyniesie..... Nie dziwie sie, ze nastroj zupełnie nieweselny....

powiedz kochana, ze to żart

Wszystkim urlopującym i wczasującym zycze zbiorowo słodkich miłych dni

dobranoc

Dzieki, ze pytasz. No wlasnie ostatnio nie daje i nie wiem, czy to zmeczenie wynikajace z opieki nad Yae, czy czika. Tz tez zmeczony, ale aktywnie wlaczyl sie do pomocy. Yae jest nie do zdarcia; teraz musze sie skupic nad regeneracja swoich sil.
nawijko wspolczucia i bezpiecznie wracaj!
ewik jak po wizycie?
Gdzie sie ezzo podziala?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 06:35   #1019
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej

Byliśmy dziś z Domcią w zoo. Fajnie było, Domcia cieszyła się jak mysz do sera, zwłaszcza jak mogła pogłaskać kozy

Niestety dzień nie zakończył się tak miło - Domcia spadła mi z łóżka, pierwszy raz, twarzą do podłogi - ale był płacz

Bardzo mi przykro

Upolowałam dokładnie to samo - zainteresowanie było przez 5 minut

Gdzie jedziecie? Co to za ośrodek, w którym były miejsca?
My dzis rano zaliczylismy pierwszy upadek z łózka poszłam do łazienki a Julo z Tz na łozku byli tz przysnoł i tylko usłyszałam łubudu a zawsze pod łózkiem był dywanik a dziadek zdjoł kilka dni temu i poleciał na goła podłoge do teraz mi sie rece trzesa ale chyba wsio ok

Nawijka moje wyrazy wspołczucia dużo siły
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 07:16   #1020
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pierdutnęłam 20km, dżizas, moje nogi!
a jaka głodna jestem......
na nic więcej nie mam siły, buziaki!

spaliłam 1169 kalorii czym to zajeść?
Już za późno. .. ja bym zjadła lody

Od dziś lub jutra zaczynam trening biegacza ten do 30 minut ciągłego biegu. Niestety 2km które biegalam nadal biegam z takim samym trudem i więcej nie dam rady. Warto więc spróbować czegoś lżejszego i stopniowo zwiększać. Co sądzicie?

MENEQ o kciuki nie masz co prosić bo oczywiste jest ze my tu wszytskie z Tobą i Yae myślami będziemy . I cicho liczę na to ze mała z natłoku wrażeń i przeżyć będzie cicha i spokojna jak trusia podczas całej podróży

INSOLITO o czym tu Sylwia prawi? Jest coś o czym powinnyśmy wiedzieć. .

Sylwia najważniejsze że w ważnym okresie dla małego-gdy Bartulo juz tak kumaty jest- tatuncio poszedł po rozum do głowy i buduje relacje z synem. Życzę Wam aby tego nie spierdzielil bo będzie cierpieć tylko dziecko.
A Ty to mała jesteś i niepozorna ale silna baba. Masz łeb na karku i wierzę że się nie dasz podejść. A jakby tatuncio odstawil numer jednak to znajdzie się wśród nas kilka takich co się pofatyguje w Wasze strony i prz..p..i..rd.li tatuńciowi:p

Dziecię mi śpi a ja nie mogę- poszłabym potrenować ale no nie mam jak kiedy on spi obok:banghead:

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-08-08 o 07:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości