Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 05:45   #4021
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Dzień dobry
głowa ćmi mnie.... to skandal, już 4 dzień....

Szukałam teraz karty od małej do lekarza i przypadkiem zaglądam do mojej karty ciąży i co? gin wpisał mi nie 16tc, tylko 18 tc Ja za nim nie nadążę...

Teściowa obudziła mnie dzisiaj budzikiem bo nie chciało jej się wstać i wyłączyć
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 05:53   #4022
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

tomorrow jak zareagowali w pracy?
dusiolka a to usg trwało dłużej niż zwykłe? bo teraz miałaś połówkowe tak?
Princes na pewnie wynik będzie dobry
eirene niezły opis, wymęczyłaś się
super, ze wyniki u endo dobre
ja też się nie nudzę. Moze za 2-3 miesiące zacznę, ale póki co nieeee.Teściowa mnie we wtorek pytała, czy się nudzę, bo wyglądam na znudzoną. Zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam, ze ja sie w domu nie nudzę, a poza tym jeszcze nie zdążyłam, bo o dopiero 2-gi dzień
to nie moja wina, ze ona nie potrafi usiedziec na miejscu.
lilijka ja mam tak samo. Wczoraj zrobiliśmy sobie dłuższy spacer i po powrocie miałam twadru brzuch i ciągnął mnie. Nawet jak lezałąm, tp czułam dyskomfort. Też biore na to magnez i czasem nospe jak mocno ciągnie.
ellyunia a ja bym chciała chłopaka
jaką zamówiłaś tą koszulę?
allgood cudowne uczucie i wodok ja czaem patrze na brzuch mimo ze sie nie rusza, ale wypatruję hehe A jak zacznie, to wzroku nie moge oderwać

A mi mama wczoraj podrzuciła trochę papierówek z działki, więc mam dziś w planach szarlotkę http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-sypana polecam

A tak prezentuje się mój brzucholek 19-20 tydzień
http://voila.pl/uploads/qcfotne0gh/#prettyPhoto

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 06:57   #4023
Eirene1987
Zakorzenienie

hej ho

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
My uczulamy małą że nie wolno jej rzucać sie na mnie i skakać na brzuszek ale wiecie jak to jest w przypływie radości dziecko zapomina o takich rzeczach niestety, a mnie i tak brzuch pobolewa wiec bardzo tego pilnuje
a to mój w sumie bardzo delikatnie podchodzi do brzucha wręcz pyta czy może go dotkąć. no ale mój 3.5 roku ma to rozumie jakoś.
wczoraj mi się śmiać chciało bo poszedł z moją mamą do ciotki a ja sobie leżałam i ciotka pyta gdzie mama. a on: mamusia musi odpocywać bo ma w brzuszku dzidziusia i on mnie kopie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
jak się rozłoży w czasie na 5 miesięcy to nie będzie tak źle
Jeszcze chwilunia i będziemy miały kolejną- 3 część wątku
Nim pojawiają sie pierwsze maleństwa dojdziemy chyba do 10 części ciekawe jaki był rekord do tej pory (w sensie największa ilość części wątku szalonych mamusiek)
przy poprzedniej ciąży też dużo wątków zakładałyśmy z dziewczynami tak to jest że pisze się tu dużo

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
za wyniki i za sny

no sny to durne że hej

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Teściowa obudziła mnie dzisiaj budzikiem bo nie chciało jej się wstać i wyłączyć
oj znow głowa...

boże co za teściowa...

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
eirene niezły opis, wymęczyłaś się
super, ze wyniki u endo dobre
ja też się nie nudzę. Moze za 2-3 miesiące zacznę, ale póki co nieeee.Teściowa mnie we wtorek pytała, czy się nudzę, bo wyglądam na znudzoną. Zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam, ze ja sie w domu nie nudzę, a poza tym jeszcze nie zdążyłam, bo o dopiero 2-gi dzień
to nie moja wina, ze ona nie potrafi usiedziec na miejscu.

allgood cudowne uczucie i wodok ja czaem patrze na brzuch mimo ze sie nie rusza, ale wypatruję hehe A jak zacznie, to wzroku nie moge oderwać
brzuszek masz piękny
wymęczyłam się ale to dlatego że dla mnie to długo trwało bo męczyłam się od soboty po południu - o 18 zaczęły mi się nieregularne skurcze a dopiero w niedzielę o 21 urodziłam. tym byłam wykończona

za 2 miesiące nie zaczniesz bo będziesz wyprawkę szykować
ja sie nie nudzę. gadam z wami, oglądam seriale, urządzam nasz dom (na etapie kafelek jesteśmy) wręcz brakuje mi czasu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 07:05   #4024
niunia_ona
Zakorzenienie

witam Was

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Szukałam teraz karty od małej do lekarza i przypadkiem zaglądam do mojej karty ciąży i co? gin wpisał mi nie 16tc, tylko 18 tc Ja za nim nie nadążę...

o jej przerażasz mnie tym bólem głowy może idż do lekarza , bo to nie jest normalne tyle czasu ból głowy.Współczuję Ci nienawidzę bólu głowy

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Nim pojawiają sie pierwsze maleństwa dojdziemy chyba do 10 części ciekawe jaki był rekord do tej pory (w sensie największa ilość części wątku szalonych mamusiek)
hehehe a co tam bijemy rekordy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 07:31   #4025
LindaC
Wtajemniczenie

Hej-ho

dusiolka kiedyś pisała, że ma zadatki na matkę - wariatkę chyba oficjalnie muszę do niej przyłączyć

pół nocy nie przespałam, bo nawkręcałam sobie że zaszkodziłam dziecku domestosem Do tej pory ze względu na moje okropne samopoczucie nic a nic w domu nie sprzątałam, robił to TŻ

no ale jak już poszłam na to L4 i lepiej się troszkę we wtorek czułam to się dorwałam do jego zaniedbań i niedociągnięć

no i wyszorowałam zlewy domestosem bez rękawiczek i maski gazowej no

do tego naczytałam się internetu i mam dość

pocieszcie wariatkę myjecie domestosem?
Stary 2014-08-08, 07:35   #4026
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Hej-ho

dusiolka kiedyś pisała, że ma zadatki na matkę - wariatkę chyba oficjalnie muszę do niej przyłączyć

pół nocy nie przespałam, bo nawkręcałam sobie że zaszkodziłam dziecku domestosem Do tej pory ze względu na moje okropne samopoczucie nic a nic w domu nie sprzątałam, robił to TŻ

no ale jak już poszłam na to L4 i lepiej się troszkę we wtorek czułam to się dorwałam do jego zaniedbań i niedociągnięć

ja tylko do lazienki wlewam zostawiam na godzinę , minutę szoruję i wychodzę z łazienki.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-08, 08:03   #4027
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

eirene mi też brakuje czasu. G wraca z pracy i pyta co robiłam, a ja mówię yyyyy, a on "pewnie na wizazu siedziałaś"
linca dlatego ja staram się nie czytać tego co piszą w necie.

Ale bym się napiła piwka, albo wina musującego hehe.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 08:24   #4028
charliss
Zadomowienie

LindaC ja nie myje ani domestosem ani cifem ani zadna taka chemia w ciazy a to dlatego ze mi za mocno smierdzi. Zostawiam dla tza takie sprzątanie. Ale nic sie nie martw, nie zaszkodzilas dziecku na pewno, po prostu więcej juz takich rzeczy nie rob najwyżej moglas sobie skórę na dłoniach zniszczyć.

Ja juz w pracy od 2 godz ale glowa boli mnie tak ze mi niedobrze
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:30   #4029
allgoodthings
Zadomowienie

pękają Wam żyłki na ciele? nie miałam wcześniej tego problemu a dziś przypadkiem zauważyłam, że ramiona dekolt (ogólnie tam gdzie cieńsza skóra) mam w malutkich czerwonych kropeczkach ;/ ech
Stary 2014-08-08, 08:34   #4030
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
pękają Wam żyłki na ciele? nie miałam wcześniej tego problemu a dziś przypadkiem zauważyłam, że ramiona dekolt (ogólnie tam gdzie cieńsza skóra) mam w malutkich czerwonych kropeczkach ;/ ech
mi jeszcze nic takiego się nie dzieję a który tydzień jesteś?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-08, 08:49   #4031
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
ja już dziś o 8:30wstałam jaka dumna z siebie jestem
i stwierdzam że jestem od was uzależniona bo znowu mi się dziewczyny śniły Teja, z taaakim brzuchem i urodziła chłopczyka
Simonee, miała piękną dziewczynkę z długimi czarnymi włoskami a Eyllunia, nie pamiętam co z nią ale wiem że gdzies na zakupach byłyśmy

Cytat:
Super że dziewczynka mi też się marzy mała księżniczka, ale to chyba kolejnym razem
mnie tak samo ale tym razem nam się nie udało zobaczymy następnym jak to ise mówi do 3 razy sztuka zostały nam 2

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Ja się w sobotę przekonam czy moja druga królewna nadal jest nią a nie nim.... Choć nasza Zuzia robi nam za chłopaka taki z niej łobuziak a teraz chodzi za mną i daje mi buziaki w brzuszek, że niby całuje dzidziusia i mówi mu -nununu nie wolno dzidziusiu kopać mamusie. Wiecie jakie to slodkie
ojej jakby była za grzeczna to byś się za bardzo nudziła
a tak to jaka kochana jest jak mówi do dzidziusia

Cytat:
Zamówiłam w końcu koszule nocna, wcześniej nie była mi potrzebna :p
Jeszcze tyle rzeczy do kupienia ahh..
nawet mi nie mów z tymi zakupami bo ja nie mam pojęcia za co się zabrać tyle tego jest że głowa mała

Cytat:
no takich gaduł mamusiek to chyba tu jeszcze nie było
ale dobrze że jesteśmy takie rozmowne przynajmniej czas w domku leci a mój mąż tylko się pyta: i co tam dzisiaj u dziewczynek?"

Lilijka, kurcze może weż sobie jakąś tabletkę? albo w ogole zadzwoń do lekarza bo to jest niemożliwe żeby aż tyle bolało

muszę się do sklepu po rybkę wybrać bo dziś mam ochotę na rybkę z ziemniaczkami i buraczki z chrzanem

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
ja na nogach to zauważyłam w ogóle teraz na nogach mam mega przeźroczystą skórę

Linda, ja myję domestosem tylko wleje do ubikacji czy zlewu zostawie na chwilkę a potem szybciutko zmyję i tyle, nie czytaj NETA! ja już się o tym przekonałam że nie warto bo potem czowiek się tylko mega denerwuje a niepotrzebnie
Stary 2014-08-08, 08:53   #4032
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
ja szukam od jakiegoś czasu, bo ostatnio jak byłam w szpitalu to w t-shircie męża
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
tomorrow jak zareagowali w pracy?
kierownik (relacje koleżeńskie) szok i pretensje (ale to wiem od innych, mi nic nie mówiła), że nie powiedziałam wcześniej-ale co by to zmieniło, przecież dalej pracuję
a właściciel się urlopuje, więc jeszcze nie wie
Cytat:
pół nocy nie przespałam, bo nawkręcałam sobie że zaszkodziłam dziecku domestosem
ja przez 3 tygodnie miałam w pracy płytkę przeciw owadom i też miałam schizy ...
Cytat:
ja pisałam już dawno temu, że jestem zielona taka od prześwitujących żył

Asia W-ja też mam takie schizy jak Ty i jakoś mi tak lepiej, jak wiem, że inni mają te same obawy i odczucia jak ja-bo to oznacza, że wszystko jest ok

dziś zamiana ról z mężem-leży i umiera
skoczył wczoraj na sekundę do rodziców i wrócił po 3 godzinach w takim stanie...
a teraz mówi, że mu się wymiotować chce i że się od CZEGOŚ zatruł, tia...
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:12   #4033
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Strasznie :/ mam w ogóle cienka skore a teraz w ciazy to mam cale uda w fioletowych pajączkach
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:14   #4034
bajlaga
Zadomowienie

Ahoj

Myszunia u mnie w tym roku zero wakacji. i zapewne prędko nigdzie nie pojedziemy. Nawet wyjaz na łikend jest super, lepszy rydz niż nic oby była pogoda!
Ja od początku obstawiałam, że w brzuchu siedzi chłopak i na razie siusiak ciągle jest
U mnie śniadanie to prawie zawsze płatki z mlekiem, nie mam ochoty na nic innego + nie chce mi się nic robić

elvira ale brzuszek
od 13. roku życia borykam się z opryszczką, w ciąży miałam raz, ale nie smarowałam niczym, raz chyba tylko olejem kokosowym

Szczeperka zazdroszczę wczasów szybko zleci, zaraz już wrzesień będzie

Princes lekarzem nie jestem, ale krew robi się do 13t6d więc nie wiem jak później odczytuje się takie wyniki

AsiaW przyznaję, że też trochę świruję... a z tym stetoskopem chciałam spróbować, a zapomniałam o tym pomyśle na pewno wszystko jest ok

dusiolka wielka ta Twoja baba a jednak zapisalas sie na polowkowe

Kinqaa mi się podobają kocyki minky

Eirene za dobre wyniki !

lilijka to stawianie brzucha, ciągnięcie w dół... jeśli to jest to co mam, to właśnie też tak mam muszę powiedzieć ginekologowi, że tak mi się dzieje? magnez i tak musialabym zacząć brać ze względu na skurcze w rękach
I współczuję bólów łba, też się z tym męczę, tak jak ma.ko damy radę!

oszaleję z tym moim chłopem, doprowadza mnie do szału, wczoraj sobie trochę popłakałam, na dzień dzisiejszy mam wszystkiego dość
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:33   #4035
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga nie płacz nie warto. Wez i zrób porządek

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Ahhh z tymi facetami. .. żyć ciężko, ale zabić szkoda.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 09:35   #4036
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna84x Pokaż wiadomość
Tez nie moge sie doczekac usg i mam nadzieje ze 26 sierpnia poznam juz plec dziecka
jeszcze musimy troche poczekac u mnie jak maluszek zakryje na zwyklym usg to pewnie pojde na 3d

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Simonee, ja tez tyle siedzę w domu i szczerze mówiąc tak mi się nudzi że masakra jakaś, jeszcze jak mój P jest w pracy to w ogóle
a czemu się czujesz ograniczona?
oj 2 tygodnie już tuż tuż
na zwolnieniu mam 2 czyli lezenie, srednio sie czuje i nie zawsze mam sile wyjsc z domu do tego nie chce by mnie ktos z pracy zobaczyl bo beda plotkowac itp
lepiej by bylo gdybym dobrze przechodzila ciaze, mogla chodzic do pracy i robic co chce
...ale dla malenstwa wszystkie niedogodnosci znosze dzielnie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Simonee nie licz na to mi w poprzedniej ciąży śnił się chłopiec mam dziewuche
Teraz ostatnio chłopiec mi się śnił,więc chyba mam znów babę
U ciebie stawiam dziewczynkę nie wiem czemu..
mowisz... hmm moze sny sa odwrotnoscia tego co bedzie? w 6tc snilo mi sie ze serduszko za wolno bilo a jak bylam na usg to bylo wszystko ok jeszcze 2 tyg i bedzie wiadomo kto mieszka w brzuszku, to moje pierwsze dziecko... ale jakos tak tez mysle o dziewczynce choc na poczatku sadzilam ze to chlopiec
trzymam kciuki abys miala chlopca
Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Też NIC nie mam i myślę, że wrzesień, a raczej jego koniec to dobry czas żeby zacząć kompletować wyprawkę .
tez tak sadze ze to dobry czas u mnie w rodzinie czekaja jak dam im zielone swiatlo na kupowanie roznych rzeczy dla dziecka

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja już przestałam się przejmować tym czy fotelik da się wpiąć w wózek. Przypomniałam sobie, że z pierwszym dzieckiem może 3 razy użyliśmy fotelika ze stelażem z wózka. Jak szliśmy do supermarketu to wsadzaliśmy fotelik do wózka sklepowego. Jedynie do łażenia po galerii się przydawał, ale teraz stwierdziliśmy, że w razie czego to weźmiemy gondolę ze sobą.
Zastanawiam się jeszcze nad jakąś spacerówką z miękką gondolą... Najbardziej mnie waga ogranicza, bo fajnych wózków jest dużo, ale w większości strasznie ciężkie są... Jak bym miała windę to byłoby mi łatwiej... No ale jakoś sobie trzeba radzić
Alb ja to nie mam doswiadczenia wiec licze na wasze doswiadczenie czytam i analizuje
Pamietam jak pisalas ze mieszkacie na 4p wiec cos lekkiego jest najlepszym rozwiazaniem.
Duzo sie rozgladam na ulicy za wozkami i wiekszosc ma wpiety fotelik w wozek - no ale teraz jest lato wiec to sa fajne spacerki.
My duzo jezdzimy wiec fotelik to bedzie najszybsza forma przenoszenia dziecka w pierwszych miesiacach, chyba z gondoli zrezygnujemy na rzecz gleboko rozkladanej spacerowki (od 0+ ) z mozliwoscia wpinania fotelika.
ehhh jeszcze jest troche czasu na podjecie decyzji

Cytat:
Cześć koleżanki chciałam się pochwalić, że podczas gdy czułam jak dzidzia się rusza, odchyliłam portki, a tam widać jakby kawałek brzucha się unosi nie spodziewałam się takiego widoku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super widok prawda? a to dopiero poczatek

Cytat:
hahaha ciaza motywuje do kupna koszuli nocnej ja tez sobie kupilam koszule taka w ksztalcie litery "A" zeby mi sie brzuch zmiescil w razie co gdyby mi byla potrzebna teraz lub pozniej...

Cytat:

domestosa wlewam do kibelka na sam koniec sprzatania bo jego wyziewy sa ostre.
Na czas ciazy kupuje ekologiczne srodki czystosci np frosch, dostepne w kazym markecie. Nie sa tak bardzo chemiczne i maja delikatny zapach.

Cytat:
hej hej
i stwierdzam że jestem od was uzależniona bo znowu mi się dziewczyny śniły Teja, z taaakim brzuchem i urodziła chłopczyka
Simonee, miała piękną dziewczynkę z długimi czarnymi włoskami a Eyllunia, nie pamiętam co z nią ale wiem że gdzies na zakupach byłyśmy
jejku jaki mialas piekny sen
21.08 zobaczymy czy twoj sen sie sprawdzi
Stary 2014-08-08, 09:36   #4037
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia: to nie były polowkowe,to zwykle usg było u mojej gin. No jednak zapisałem sie do doktorka na polowkowe a co mi tam bede spokojniej spac;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:41   #4038
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

Jasne że używam domestosa, cifa i innych czyszczących proszków też Lubię mieć czysto i pachnąco w domu
Używam rękawiczek, a domestosa zostawiam na trochę i potem wracam spłukać. Nie czytaj internetu bo prędzej oszalejesz!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:45   #4039
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
mi jeszcze nic takiego się nie dzieję a który tydzień jesteś?
kończę 19 tydzień

a simone: 2 na zwolnieniu to chodzone, 1 do leżenie. Wiem, bo mi cały czas wpisuje lekarz 1, mimo że mogę normalnie "żyć"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 09:45   #4040
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej
tż byłby zachwycony
Stary 2014-08-08, 09:57   #4041
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
kończę 19 tydzień

a simone: 2 na zwolnieniu to chodzone, 1 do leżenie. Wiem, bo mi cały czas wpisuje lekarz 1, mimo że mogę normalnie "żyć"
no faktycznie
az looknelam na ksero zwolnienia i 2 mialam na wczesniejszych l4
Stary 2014-08-08, 10:35   #4042
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
kończę 19 tydzień

ja zaczęłam tydzień 11 więc mnie takie dolegliwości pewnie jeszcze czekają. no ale to ciąża nikt nie mówił że będzie jak w bajce hehe

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-08, 10:43   #4043
smerfetka2808
Zakorzenienie

Bajlaga, kochana nie przejmuj się tak jak Kinqa mówi, faceci nigdy nas nie zrozumieją

Simonee, kurcze no to nie dobrze jak taka sytuacja ale może następne l4 będzie że będziesz mogla chodzić
no sen piękny piękny
jak się sprawdzi 2 zlote chce

Teja, od Ciebie tez chce 2 zlote jak się spełni
jeszcze biznes na Was "ubije"

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

a wczoraj mój P tak siedzi na fotelu ja sobie leżę na łóżku i się tak na mnie patrzy, ja pytam co..a on fajnie..a ja że co fajnie...a on że będziemy mieć dzidziusia i mówi że brzyndgol mi urósl i że już coraz bardziej widać że jestem w ciąży
Stary 2014-08-08, 10:45   #4044
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Alb ja to nie mam doswiadczenia wiec licze na wasze doswiadczenie czytam i analizuje
Pamietam jak pisalas ze mieszkacie na 4p wiec cos lekkiego jest najlepszym rozwiazaniem.
Duzo sie rozgladam na ulicy za wozkami i wiekszosc ma wpiety fotelik w wozek - no ale teraz jest lato wiec to sa fajne spacerki.
My duzo jezdzimy wiec fotelik to bedzie najszybsza forma przenoszenia dziecka w pierwszych miesiacach, chyba z gondoli zrezygnujemy na rzecz gleboko rozkladanej spacerowki (od 0+ ) z mozliwoscia wpinania fotelika.
ehhh jeszcze jest troche czasu na podjecie decyzji
Ja wczoraj znowu byłam w sklepie oglądać wózki i dalej nic nie wiem Chicco Urban jest spoko i w nim się spacerówka rozkłada w gondolę, ale znowu nie da się złożyć całego wózka tylko sam stelaż a reszta zostaje oddzielnie. Niestety fotelik Chicco z bazą przypinaną pasem to jest totalna porażka, może sam fotelik przypięty pasem lepiej by się trzymał, ale z tą bazą to lata po całym fotelu, więc jak dla mnie odpada... No i znowu nie wiem co wybrać bo do tego wózka innego fotelika się wpiąć nie da ale już podjęłam decyzję, że nie sprzedaję auta i będę wózek trzymać w bagażniku, więc już nie jestem tak bardzo ograniczona wagą. Teraz rozważam nawet zakup samego głębokiego wózka dobrze, że zaczęłam teraz wybierać to może do stycznia coś wybiorę a w foteliku dziecko nie powinno jeździć dłużej niż 2 godziny bez przerwy, więc jak planujesz długie spacerki to musi leżeć na płaskim
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:49   #4045
LindaC
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia już mi powoli stres mija, ale postanowiłam bardziej na tego domestosa uważać

właśnie odwiedziła mnie teściowa skutecznie podnosząc mi ciśnienie, wyjaśniając ile to niebezpieczeństw na mnie czeka, a to:
- wcale nie jest powiedziane, że urodzisz w styczniu, może w grudniu
- mam natychmiast wybrać szpital, bo jej córka od razu wiedziała który, najlepiej jakbym wybrała ten co jej córka, bo ona sobie chwaliła
- wcale nie jest powiedziane, że urodzisz naturalnie
- jej córka, miała wiele komplikacji, które grożą każdej cieżarnej
- powinnam bardziej przybierać na wadze
- powinnam zainwestować w ładne ubrania ciążowe

była tylko 30 minut, ale dłużyło się to całą wieczność

wiecie co - jak ja kocham moją, rodzoną mamę tą prawdziwą, jedną jedyną, niepowtarzalną

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

simonee - dobrze dziewczyny mówią, ja też mam B2 i też mi gin wyjaśnił, że znaczy to że mogę chodzić
Stary 2014-08-08, 10:55   #4046
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Bajlaga, kochana nie przejmuj się tak jak Kinqa mówi, faceci nigdy nas nie zrozumieją

Simonee, kurcze no to nie dobrze jak taka sytuacja ale może następne l4 będzie że będziesz mogla chodzić
no sen piękny piękny

jeszcze biznes na Was "ubije"

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

a wczoraj mój P tak siedzi na fotelu ja sobie leżę na łóżku i się tak na mnie patrzy, ja pytam co..a on fajnie..a ja że co fajnie...a on że będziemy mieć dzidziusia i mówi że brzyndgol mi urósl i że już coraz bardziej widać że jestem w ciąży
Będzie przelew, tż osobiście naciśnie wyślij
Stary 2014-08-08, 11:03   #4047
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
no takich gaduł mamusiek to chyba tu jeszcze nie było
ale dobrze że jesteśmy takie rozmowne przynajmniej czas w domku leci a mój mąż tylko się pyta: i co tam dzisiaj u dziewczynek?"
pozdrowienia dla męża
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 11:03   #4048
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
no sen piękny piękny

jeszcze biznes na Was "ubije" [COLOR="Silver"]
:
hahaha ok

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja wczoraj znowu byłam w sklepie oglądać wózki i dalej nic nie wiem Chicco Urban jest spoko i w nim się spacerówka rozkłada w gondolę, ale znowu nie da się złożyć całego wózka tylko sam stelaż a reszta zostaje oddzielnie. Niestety fotelik Chicco z bazą przypinaną pasem to jest totalna porażka, może sam fotelik przypięty pasem lepiej by się trzymał, ale z tą bazą to lata po całym fotelu, więc jak dla mnie odpada... No i znowu nie wiem co wybrać bo do tego wózka innego fotelika się wpiąć nie da ale już podjęłam decyzję, że nie sprzedaję auta i będę wózek trzymać w bagażniku, więc już nie jestem tak bardzo ograniczona wagą. Teraz rozważam nawet zakup samego głębokiego wózka dobrze, że zaczęłam teraz wybierać to może do stycznia coś wybiorę a w foteliku dziecko nie powinno jeździć dłużej niż 2 godziny bez przerwy, więc jak planujesz długie spacerki to musi leżeć na płaskim
widzisz! dobrze ze napisalas o tych 2 h w foteliku bo nie wiedzialam
mamy troche czasu wiec do stycznia cos sie zadecyduje . Szkoda ze foteliki nie sa uniwersalne pasujace do kazdego typu wozka

Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia już mi powoli stres mija, ale postanowiłam bardziej na tego domestosa uważać

właśnie odwiedziła mnie teściowa skutecznie podnosząc mi ciśnienie, wyjaśniając ile to niebezpieczeństw na mnie czeka, a to:
- wcale nie jest powiedziane, że urodzisz w styczniu, może w grudniu
- mam natychmiast wybrać szpital, bo jej córka od razu wiedziała który, najlepiej jakbym wybrała ten co jej córka, bo ona sobie chwaliła
- wcale nie jest powiedziane, że urodzisz naturalnie
- jej córka, miała wiele komplikacji, które grożą każdej cieżarnej
- powinnam bardziej przybierać na wadze
- powinnam zainwestować w ładne ubrania ciążowe

była tylko 30 minut, ale dłużyło się to całą wieczność

wiecie co - jak ja kocham moją, rodzoną mamę tą prawdziwą, jedną jedyną, niepowtarzalną

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

simonee - dobrze dziewczyny mówią, ja też mam B2 i też mi gin wyjaśnił, że znaczy to że mogę chodzić
no swietna tesciowa!! jak jest taka dobra to niech jeszcze pojdzie za ciebie rodzic
u mnie w rodzinie nikt mi nic nie mowi ale denerwuje sie jak ktos zaczyna "dobrze radzic" zrob to, idz tam, tego ci nie wolno itp

B2 - to oznaczenie ze jest sie ciezarna i chyba info dla zusu o 100% wyplacie
a 1 lub 2 w okienku przed B2 oznacza wskazania do lezenia lub nie
juz wyszystko mi sie wyjasnilo bo sprawdzilam ksero moich l4
Stary 2014-08-08, 11:03   #4049
smerfetka2808
Zakorzenienie

Linda, a weź ty się nie przejmuj tą babą!
co ona sobie myśli że poskradała wszystkie rozumy?
wrzuć na looz

Teja, oki. Zapisuję tego posta żeby mieć podkładkę
Stary 2014-08-08, 11:04   #4050
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Smerfetka prawo nie działa wstecz

któraś tu mówiła o jeździe na rowerze. Mi ginekolog zabronił żeby nie wywoływać wilka z lasu.

mi też lekarz zabronił jeździć na rowerze

byłam wczoraj u lekarza,
mały ma 270 gr, i na pewno chłopak, o dziewczynce mogę zapomnieć,
ale ciśnienie miałam 168 na 103, badanie krwi mam powtórzyć, jeśli będę miała znów wysokie ciśnienie stale to będzie cesarka 2 stycznia,
ale jest kośc nosowa!

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości