|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
na pewno mu przekażę
![]() ![]() Simonee, czyli możesz chodzić? oki twoj post tez zapisany ![]()
#4052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi na nogach się pojawiło pełno takich małych czerwonych zylek, nie wiem co to i skad
![]() |
#4053 | ||||||
Zakorzenienie
|
ja do kibelka wlewam i po 10-15 minutach szoruję i tyle. w rękawiczkach. a zlew i wannę jakimiś cifami czyszczę itp
![]() Cytat:
![]() oj ja bym się napiła whisky z colą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj współczuję ale nie płacz już ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- wcale nie jest powiedziane, że urodzisz w styczniu, może w grudniu - a może jak słonica za dwa lata ![]() - mam natychmiast wybrać szpital, bo jej córka od razu wiedziała który, najlepiej jakbym wybrała ten co jej córka, bo ona sobie chwaliła - po co mi szpital przecież będę rodzić w piwnicy - wcale nie jest powiedziane, że urodzisz naturalnie - mogę jeszcze sztucznie ![]() - jej córka, miała wiele komplikacji, które grożą każdej cieżarnej - musieli jej wyciąć mózg ![]() - powinnam bardziej przybierać na wadze - a ja robię na przekór ![]() - powinnam zainwestować w ładne ubrania ciążowe - a mama w codzienne ![]() zabiłabym taką babę
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Uwaga będzie długi post:
![]() Wybrałam się dzisiaj do PiP-sy. Już wiem wszystko, jestem spokojna. Aby być bezpieczną z dniem zakończenia urlopu wychowawczego (który mogę skrócić, ale nie chcę) muszę dostarczyć zaświadczenie o ciąży oraz L4. Nie muszę też wcześniej informować pracodawcy o moim stanie. Potem do 14 dni po porodzie muszę dostarczyć wnioski o urlopy i będzie ok. Należy mi się: 20 tyg. urlopu macierzyńskiego, 6 tyg. dodatkowego urlopu macierzyńskiego i 26 tyg. urlopu rodzicielskiego oraz 35 miesięcy urlopu wychowawczego (można wykorzystać do 5 r.ż. dziecka w 5-ciu częściach) i o ile się nie mylę to jeszcze 26 dni urlopu wypoczynkowego. Teraz muszę obmyślić tylko, czy być świnią i nie dać znaku o niczym i dostarczyć papierki, czy wcześniej poinformować? ma.ko jakoś wytrzymuję i nie biorę nos-py… ładny brzuszek eirene plus budzenia taki, że wstałam wcześniej, ogarnęłam się, potem małą i wybrałyśmy się do PiP-sy (otwierają o 9.30, a my już byłyśmy o 9.20 co by uniknąć kolejki), a później zahaczyłam na lumpka i coś dla małej zdobyłam. Gdybym wiedziała, że w brzuszku siedzi chłopak to bym wzięła śliczną koszulkę na 80cm z krótkim rękawkiem, ale że nie wiem to trudno. Podeszłam do takiej ciężarnej Pani, która też przebierała w ciuszkach, spytałam się kogo się spodziewa i zaoferowałam tę bluzeczkę. Ucieszyła się. niunia_ona lekarz wie o tych bólach, mogę brać paracetamol, nawet od neurolożki dostałam pozwolenie na nimesil, ale tu nie biorę tego specyfiku pod uwagę. LindaC hehe ![]() ![]() Tomorrow pamiętam, jak w pierwszej ciąży powiedziałam od razu o moim stanie i dyrka zapewniała, że wszystko ok., a za moimi plecami nieźle mnie obgadała. Dlatego teraz mi się nie spieszy. Mąż – on nie pije – tzn bardzo mało, ale dzisiaj po pracy ewidentnie było czuć od niego. Dał buziaka, po którym się zdradził stanem i poszedł grzecznie spać, a potem chrapał jak zabity. Będzie miał kaca ![]() bajlaga sądzę, że magnez wystarczy, tylko w odpowiednich dawkach. olena to co gratulujemy umowy? ![]()
#4056 |
Wtajemniczenie
|
sweetbe - gratuluję noska!!!!!! oł je!!!! cieszę się bardzo
![]() ![]() Eirene - Twoja odpowiedź na ostatnie pytanie mojej teściowej jest the best ![]() ![]() ![]() ![]() a mój TŻ, też się czasem pyta: "a co tam dziś na wizażu?" ![]() trafił mi się bardzo mało wylewny w uczuciach okaz, ale dziś poczynił mi rano miłosne wyznanie - "Wiesz co, lubię Cię. Kocham Cię też, bardzo. Ale najfajniejsze jest to, że bardzo Cię lubię." ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-08-08 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Wtajemniczenie
|
o to fajnie Olena, gratulacje
![]() ![]()
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szefowa nie robila mi problemow w zwiazku z ciaza. Teraz zmienilismy grafik tak ze pracuje po 6 godzin....takze gitara |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Wtajemniczenie
|
lilijka - oj jaką tam świnią, jaką świnią, ja dostarczyłam L4 ciążowe i tak oto fakt mojej ciąży stał się w pracy wiadomy
![]() ![]() ps. dla mnie to było najlepsze rozwiązanie, bo jakby to ująć - szkoda moich uszu, na jakieś dziwne dąsy szefostwa. Przemyślałam jak temat ugryźć i wybrałam taką opcję z zaskoczenia i jej nie żałuję ![]() Na trudne rozmowy z szefem, przyjdzie czas, teraz jestem w ciąży ![]()
#4061 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ostatnio się pytał: lubisz mnie? a ja że nie, bo Cię kocham, a on: ale ja pytam czy mnie lubisz a nie czy kochasz ![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze musiałam sobie pazury upiłować bo mi rosną jak szalone ![]() ![]()
![]() |
#4062 |
Wtajemniczenie
|
Smerfetka - haha, no właśnie męska logika, cud, że się człowiek dogaduje. A widzisz - od stycznia Twoja logika będzie w mniejszości w domu. Bo i mąż i Jasio ze swoją męską logiką
![]() kurka - muszę jakoś odreagować tę wizytę teściowej, jakoś nie przechodzi mi wnerw. Wezmę zrobię pizzę TŻ-towi, a niech ma ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-08-08 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Olena gratuluję umowy,
ja właśnie aplikowałam o nową pracę,ciekawe,czy sie w ogóle odezwą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sweetbe super że jest kostka nosowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam taką ciotkę jak do nas przyjeżdża to od razu komentarze do WSZYSTKICH. dosłownie wszystkim musi coś przygadać. oczywiście do mnie: ty przytyj w końcu wyglądaj jak kobieta!. ja na to: wyglądam i czuję się jak kobieta teraz takie jak ty ciociu już nie są w modzie. wiem wrednie ale ona zaczęła. mi też paznokcie rosną włosy też ale też strasznie wypadają
![]() |
#4065 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o hoho piękne odreagowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Eirene, a mi jak nigdy nie wypadają teraz ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Lilijko cmok w czolko !! Biedna Ty .może zapytaj lekarza co najlepiej robić. Wiem jak ból głowy może straszny :/
Dzień dobry ![]() Ma.ko piękny domek ! Linda nuc sie nie dzieje.moja bratowa normalnie jechala łazienkę tyle że w rękawiczkach Sweetbe huraaaaa.a pisaliśmy że wszystko jest dobrze Kurde dzisiaj zaczelam 18 tydzien i jeszcze ruchow nie czuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() olena to gratulujemy ![]() ![]() LindaC myślę nad Twoim sposobem ![]()
![]() |
#4069 | |
Wtajemniczenie
|
Witam, dzis zaczęłam 16 tydzien.
W nocy o 1 obudził mnie straszny bol brzucha. Myśle ze to jelita były. Ciezko odróżnić w tym stanie. Ale dzis jest ok. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Wtajemniczenie
|
Eirene - masz refleks dziewczyno, ja mam niestety spóźniony. Przydałabyś mi się jako asystentka do rozmów z "mamusią"
![]() Smerf - haha, najwyżej szybko "dorobicie" córeczkę, żeby wyrównać siły po obu stronach ![]() Brawurko - bo ruchy mogą, ale nie muszą już być w 18 tyg. ciąży. Podobno też prędzej czują te szczuplutkie dziewczyny, a z tego co pamiętam, ty jesteś ze mną razem raczej w tym klubie "duże L" ![]() a tak w ogóle to Brawurka czytałam - że o ruchy to lekarz powinien pytać dopiero około 24 tyg. ciąży, bo wtedy to już coś czuć być na pewno powinno, ale to też zależy ![]() ![]() mój mnie jeszcze o ruchy nie pytał ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-08-08 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zadomowienie
|
Brawurka ja mam 17 tc i tez nie czuje. Kiedy trzeba zacząć się tym martwić? Po 20 tyg chyba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Katerina, oby tylko pomogły
![]() Brawurka, niektóre kobiety czują dopiero od 20 tak czytałam więc masz jeszcze dwa tygodnie zapasu kochana ![]() ![]() Elvira, ![]() ![]() ![]() Lilijka, nawet nie strasz ![]() i jaka niska samoocena? większość ludzi tak robi a Ty się przejmujesz ![]() ![]() ![]() ![]() Linda, będziemy musieli pomysleć o tym szybkim "dorobieniu" tylko czy się uda ![]() ![]() ![]() ![]()
wreszcie z nami ![]() Synek 03.01.2015 ![]() Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-08-08 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
Była u mnie znajoma
![]() ![]() Idę was nadrobic i zaraz trzeba się zebrać do sklepu po obiad,ale nie wiem co ![]()
#4074 |
Zakorzenienie
|
Dzieki babeczki moje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
Brawurka doczekasz się jeszcze
![]() ![]() Olena gratuluje umowy ![]()
#4076 |
Wtajemniczenie
|
Smerf - miałabyś lekko przekichane
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- coś dusiolka się dziś mało oddzywa pewnie buszuje po Smyku, bodziaków poszła dokupić ![]()
#4077 |
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa byla w weekend w smyku. I powiedziala ze nic ciekawego nie ma. Nawet te spiochy w trzypaku sa nieciekawe (czyt. ona dla wnuczki by ich nie kupila za nic w swiecie)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci, mój w ogóle mi nie mówi nic, jedynie znów to na obiad, kiedy sniadanie....
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
Linda ciesz się ,że lubi a nie nienawidzi
![]()
#4080 |
Zakorzenienie
|
Komu tosta z serem i szynka i ogórkiem ? Do tego dorzucam szklane soku pomaranczowego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.