|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Powiem szczerze, że to już robi się niesmaczne, jakktoś tak konsekwentnie dogryza i dogryza... ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do 8 d. ż samą witaminę D a potem do końca 3 m.ż. witaminę K+D Cytat:
![]() Cytat:
Co do obkurczania macicy, to ból po drugim porodzie jest 100% silniejszy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mamy rumień + żółtaczkę fizjologiczną. Cytat:
![]() U nas niedługo moi rodzice przywożą mojego Synka. Będzie pierwsze spotkanie z siostrą.
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kciuki za Natalkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
A jak myślisz, czy zirytowana, zmęczona ciężarna kobieta daje buziaki?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ja po terminie, ale nie dzieje się kompletnie nic,a swoją drogą na żaden bum porodowy nie chciałabym trafić, już wolę przeczekać :-D bo jeszcze mi przyjdzie rodzić na korytarzu jak się wszystkie rzuca... :-P Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem dobrze wiedzieć, że nasza psychika ma aż tak wielką siłę i może się zdarzyć i taka sytuacja, jaką Pentuerka (przepraszam, nie wiem czy dobrze napisałam a nie mam jak sprawdzić w tel) opisała. I to tylko potwierdza, że wszystko siedzi w głowie i wiele zależy od naszego nastawienia. Myślę że wrażliwsze dziewczyny, a mamy tu takich kilka, utwierdzi to w przekonaniu, żeby nie czytać opisów. Poza tym, każdy niech swoje zdanie wyraża, ale niech to działa we wszystkie strony, niezależnie od tego czy kogoś bolało, ktoś się zblokował a ktoś za przeproszeniem obs*ał po pachy. Bo tak to cały czas wychodzi na to że można pisać wszystko, ale w zależności od tego co się pisze, to jednak nie wszystko. Ah te nasze hormony ;-) ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- A ja jeszcze najbardziej u mojej lubię tekst, jak się o coś wściekam - 'a mogę Cię przytulić?' :-P
![]() |
#2377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anulka sliczna kruszynka ![]() Tak czułam wczoraj, ze juz urodziłaś ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio szybka myśl mnie obeszła czy możliwe jest aby urodził się rudy... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Ktoś pytał o bloga dla mamusiek, ja co prawda nie moge nic polecić, ale moja koleżanka podczytuje BAKUSIOWO i mówi, że bardzo fajny.
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
No tak, tylko w połączeniu z moimi hormonami, mam ochotę ją udusić :-P
#2380 |
Zakorzenienie
|
Moja na szczęście takie gadki rezerwuje dla brzucha. Ja leżę i czytam książki, a ona tam sobie nawija w tym noworodkowym języku, którego nie lubię. Ale nie mam zamiaru jej zabraniać. Ja zamierzam do dziecka mówić normalnie, ale ona jak chce, to niech tam sobie ciumka po swojemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wielkie gratulacje ![]() To dziewczyny musimy tak jak UmiZumi upiec kilka blach ciasta, porobić sałatki, kanapki,pieczeń to i może nam w końcu uda się urodzić. ![]() A jak tam w ogóle impreza? Udana była? Czy już sie akcja rozpoczęła na niej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Zrobilam prawie wszystko co chcialam skonczyc przed porodem. Jeszcze kilka rzeczy posortuje, kilka upiore i poczytam i bede miala spokojna glowe. Jesli bedziemy miec czas to jeszcze podczas weekendu cykniemy pare fotek z brzucholkiem. Kupilam czerwona wstazke na kokarde, musze miec w niej zdjecie chocby z porodowki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Gosia, po imieniu moze nikt nikogo nie wywoływał, ale chyba dobrze wiadomo o co chodzi i do kogo się odnosiła wzmianka o "zarzynaniu". Ja uważam, że na forum jest miejsce na wszystkie opisy, bo porody są rózne, nie mozna porównywać. Ale koniec tematu!
Co do butów, mi się one zwyczajnie podobają z fasonu. Na ujędrnienie posladków wolę ćwiczenia. Zresztą, nie mam z tym problemu chyba, zawsze dbałam o ten obszar ciała właśnie przy pomocy ćwiczeń hihi Monia, dla Ciebie kciuki i powodzenia! Mam nadzieje, ze ten cewnik nie przysparza Ci zanadto dyskomfortu i bólu, bo nie umiem sobie wyobrazic jak to ma wygladac i na czym polegac, ale jednak to mechaniczne dzialanie na szyjke? Jest jeszcze cos, co Ty sama moglabys zrobic aby przyspieszyc rozwieranie? Np skakanie na pilce czy cos w tym stylu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zadomowienie
|
Do TP 14 dni, zwazylam sie i mam +14kg!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę o tym cewniku na szyjce i nie daje mi on spokoju. Czy to nie ryzykuje potem w kolejnej ciąży niewydolnością szyjki? Bo skoro ją nienaturalnie się rozwiera? W ogóle boję się tych zabiegów na szyjce wszystkich. Po ostatnim moim jej badaniu przez położną bolała mnie całe popołudnie, a w trakcie badania myślałam, że zdechnę. I jak sobie wyobrażam, jak musi być z masażem "milusio" to aż mam dreszcze. A boję się, że mnie to będzie dotyczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Serdeczne gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#2388 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo podobno jeśli chodzi o wit D to wystarczy wychodzić na spacer codziennie, a K nie ma potrzeby podawać jeśli nie ma siniaków wybroczyn itd. Te dwie witaminy podaje się też dziecku w szpitalu po urodzeniu w końskich dawkach.
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że kocham być mamą
To takie cudowne uczucie Gdy moja córeczka się uśmiecha utwierdzam się w tym ze chodź jedno wyszło mi idealnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam to samo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj pół dnia łaziłam po mieście i powiem wam, że to już nie na moje siły ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny boję sie, ze to JUZ. Wrocilam z lasu z grzybow i strasznie zaczely bolec mnie plecy. Nie tylko krzyz, ale bol idzie od gory do dolu. Boli podbrzusze jak na okres, przed chwila mialam biegunke i czuje ucisk na brzuch jakby ktos mi zaciskal gorset. Moze to falszywy alarm, poczekam jeszcze jakis czas. Najwyzej dam znac co i jak
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Butter to na pewno nie przez smoka bo przeciez od urodzenia go nie miala a juz pierwsze karmienie okropnie bolalo... Mysle ze po prostu mam takie wrazliwe sutki i tyle:/
A no i Mela nie gryzie smoka:niee: ssie tak samo jak cycka ![]() Dzisiejsza kapiel nie poszla juz tak ladnie, mala troche plakala bo polalam jej twarz przez przypadek ![]() Nie mowiac o tym ze po kapieli jest jej tak zimno ze sie cala telepie... Nie wiemy juz z tz co zrobic, przeciez jest lato, w pokoju w ktorym kapiemy mamy cieplo, po kapieli dlugo ja wycieram zeby sie wygrzala w tym reczniku i dopiero pozniej ubieramy ale ona biedna jest taka zmarznieta i sie tak trzesie i wygina ze ja pozniej cala w nerwach ja ubieram, nic mi nie wychodzi i jestem zalamana ze jej krzywde robie ![]() Dziewxzyny jak to jest u Was z kapaniem? Pewnie jak mala nabierze troche tluszczyku to tez bedzie lepiej... Aha i dzisiaj mala zrobila kupe roku ![]() ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaliczyliśmy pierwszy spacer, dwie rundki wokół bloku, młody chyba tego nawet nie odnotował bo spał jak zabity. ![]() Zobaczcie, 3d z połówkowego z 4 kwietnia i zdjęcie z wczoraj. To niesamowite, jak patrzę na jego buzię, że już taki był w moim brzuchu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasza pierwsza kąpiel była straszna, oboje byliśmy spanikowani, młody też dostał niechcący wodą po buzi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz czemu kąpanie w wiaderku było dla was traumatyczne? pewnie bałaś się że mały się wyślizgnie tak? Kiedyś właśnie czytałam o tych wiaderkach, że maluchy je bardzo lubią, ale ostatecznie kupiliśmy wanienkę, bo właśnie bałam się jak ja go tam utrzymam ![]() Cytat:
![]() Ty to jesteś jednak twarda kobita- zawsze to podejrzewałam czytając o jakie ilości jedzenia masz siły gotować i co robisz w domu! ![]() ![]() Cytat:
Kasia to może masz jakieś przeczucia kiedy urodzę?? ![]() ![]() Cytat:
No właśnie dziewczyny chyba nie ma już co wałkować tego tematu ![]() Obydwie strony mają swoje racje- każda z nas ma prawo opisać swoje odczucia odnośnie porodu/bólu, bo od tego jest forum. Druga sprawa, że niektóre osoby są wrażliwsze i taki opis może wywołać niepotrzebny strach. W takim wypadku można po prostu nie czytać, albo postarać się tak nie brać bardzo do siebie, bo przecież każdy poród jest inny. Ja też potrafiłam się jeszcze niedawno nieźle nakręcić czymś co przeczytałam ( nie mam na myśli tylko naszego forum), ale później wszystko przemyślałam i stawiam na pozytywne nastawienie ![]() Ja już prawie w to wierzę, że uda mi się urodzić bez większych problemów i że nie będzie to wcale aż tak bardzo traumatyczne i bolesne przeżycie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, to nie jest głupi pomysł ze zrobieniem wielkiej imprezy
![]() ![]() Malutka wróżę ci, że jak jutro zrobisz imprezę, to w nd.już będziesz wypakowana ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Spędziłam godzinę w łazience doprowadzając się do porządku przed sesją jutrzejszą. Jestem ledwo żywa, plecy mi trzaskają, a jeszcze dziś wychodząc na zakupy poślizgnęłam się na klatce schodowej, nogi mi się rozjechały i naciągnęłam sobie coś w udzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.