|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
moja wazy 3200 ale nic nie urosla ![]() pytalam lekarza czy to normalne mowil ze tak wiec sie nie martwie ![]() mocne ![]() moja jak na razie placze tylko jak jest glodna moj dzien identycznie wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś zły dzień. Wszystko mnie wk.. denerwuje! Mój popieprzony telefon co chwilę się zawiesza, głupi laptop to samo, tżtowi rozwaliły się nowe buty i musieliśmy w tym upale jechać i reklamować, jest za gorąco, w domu mam syf, ale nie mam siły sprzątać w tym upale i w ogóle....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
slodziaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Wtajemniczenie
|
100 lat Malutki słodziaku
![]()
#2585 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Franek potrafi 90 ml mm wypić ![]() Cytat:
![]() co do krwawienia to ja od wczoraj praktycznie już nie krwawię. Mam straszną ochotę na pomidora i ogórka, ale boję się zjeść. Może dzisiaj spróbuje kawałek i zobaczę czy małemu nic nie będzie. Cytat:
Mały dostał sporo fajnych ubranek i zebrał dużo pieniędzy. Muszę w końcu skarbonkę kupić ![]()
![]() |
#2586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam zamiar dzisiaj w nocy, ale nic nie zapowiada. Dzisiaj nawet nieźle spałam ![]() A u Pati może w końcu coś ruszyło faktycznie ![]() Naprawdę Ci zazdroszczę, że przynajmniej wiesz kiedy będziesz miała swojego synka przy sobie ![]() Ja jakoś nie mam nastroju na pisanie, na forum też za bardzo się nic nie dzieje. Dziewczyny już mają inne tematy niż wiecznie skwaszone ciężarne ![]() Cytat:
![]() Moni, Lilka- trzymam mocne kciuki!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje wspomnienia też już się trochę zatarły, więc pewnie wszystkiego nie opisałam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
Mamamarta mały słodziak
![]()
#2589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To zostaw te sprzęty i cuda techniki i idź na łono natury ![]() Mamamarta2010 malutki jaki słodziutki ![]() Zaczarowanadlaniego zazdraszczam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pelnia ma byc po 20:00, wiec moze cos sie na noc zacznie dziac w temacie ![]() Powiem wam, ze mam juz serdecznie dosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Wtajemniczenie
|
O fak, to faktycznie słabo
![]() U nas typowo angielska pogoda. Deszcz, słońce i tak co 15 min zmiana... Cytat:
![]() Jakby u Ciebie coś ruszyło i będziesz rodzic w wodzie, pamiętaj opisz wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dziewczyny, poogladalam fotki Waszych dziecicaczkow i az sie wzruszylam, wszystkie slodkie i do schrupania!
![]() Co placzu i trybu zycia, to u nas przy 1 tez bylo tak, ze tydz po porodzie wszystko cacy a placze, nie kolkowe, ciagla chec wiszenia przy cycu po pare godzin i bycia na raczkach przyszly po chwili, pewnie jak dziecie odespalo juz trudny porodu! A zagladam sprawdzic, czy ktos jeszcze rodzi, bo moja pociecha mam nadzieje dzis lub jutro wyjdzie z brzuszka! Melduje sie ze szpitala, odchodzi mi krwawy czop od wczoraj wieczor w duzej ilosci, do tego przeczyscilo mnie kilka razy juz. Skurcze mialam czeste ale nieregularne od 7 rano, co 5-15 min ale po przyjezdzie do szpitala i podpieciu pod ktg przeszly mi niemal zupelnie i teraz pojawiaja sie raz w czas ![]() Trzymajcie prosze kciuki, zeby skurcze same wrocily ![]() A czy ktoras wie, jak tam Moni i lilka-vanilka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wasze dzieci walcza z kolka, a moja ma biegunke ;-(
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2596 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() A Gosia, mimo pelni u mnie na izbie przyjec ruchu praktycznie nie bylo, az sie zdziwilam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pilke mam w domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie już do domku wrócisz z dzieciaczkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
Olivka 2 razy obsrala porządnie tatusia
![]() Wiec to chyba było chwilowe bo teraz robi kupkę normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Tez mam dzis gorszy dzien. Czuje, ze pod koniec dnia wybuchne i zaleje sie lzami. 9 missiecy ciazy to chyba taki maxymalny czas, wiecej by nie wytrzymala kazda z nas i psychicznie i fizycznie. Tez marze wrocic do normalnego zycia, a nie tylko wegetowac i jsszcze teraz zyc w nieswiadomosci, bo nie wiadomo kiedy nastanie porod.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mężem głupia sprawa ![]() ![]() ![]() Mąż oddał kolczyki, powiedział, że jak już będziemy mogły, to weźmie nas na CH i coś sobie wybiorę... Cytat:
No widzisz, ja się spodziewałam, ale jak widać, niesłusznie. Mama pomyślała o mnie, dostałam bieliznę i sukienkę ![]() Co do tatusiów, to wiesz, jest zwyczaj pępkowego. Wtedy tata jest w centrum uwagi, dostaje alkohol itp, wszyscy go wypytują, gratulują itp... a jak mama już wróci z dzieckiem do domu, to już wszyscy przychodzą do dzidziusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obyś szybko urodziła ![]() ![]() Cytat:
![]() I oczywiście, że jest ważne, najważniejsze, ale kobiecie byłoby miło, jakby ktoś i o niej pomyślał. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do ogarniania, to na pewno wejdziesz w rytm. Każda z nas stanęła przed nową rolą, bez względu na to, czy już ma się dziecko czy to pierwsze. Ale nauczymy się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale brakuje mi trochę właśnie tego przesadnego chwalenia, o którym Ty piszesz... ja jestem cienka buła, potrzebuję pochwał i głaskania po główce ![]() Cytat:
![]() Mnie ciągnęły dwa szwy, jeszcze w szpitalu, lekarka mi je nacięła i wyjęła. W trakcie myślałam, że umrę z bólu, ale potem - nowa jakość życia!! To zjedz kawałeczek ogórka, zobaczysz, pewnie nic się nie stanie ![]() ![]() ![]() Hania dostała ubranek akurat niewiele, chociaż jedną przepiękną sukienkę!! ![]() ![]() Pieniędzy nie. Chyba nie ma u nas takiego zwyczaju. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Korzystam z wolnej chwili żeby przesłać dobre emocje dla dziewczyn które rodzą
![]() Iga na razie śpi więc odrobiłam forum ![]() oczywiście nie od tamtej niedzieli ![]() dziś spałam 1h20min...Mała daje popalić w nocy, w dzień śpi dużo ale noce są ciężkie. pozdrawiam Was |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
A ja sie ciesze ze teraz kazdy skupia sie na malej
![]() ![]() Co do prezentow to na nic nie liczylam, nic tez nie dostalam wrecz glupio bym sie czula jakby ktos mi prezent kupil z okazji udanego porodu hehe ![]() Ogolnie Mela jakos tak nic nie dostala jeszcze oprocz pieluch:P ale wcale mi to nie przeszkadza i tak mam dla niej wszytko a kolejne ciuszki to bylaby masakra bo i tak nie zdaze wszystkiego jej ubrac:P A i o tz-ta tez nic nie dostalam ![]() ![]() Pamietam tylko ze jak mialam mega skurcz i sie zwijalam z bolu na pilce to tz mi powiedzial ze po wszystkim zabierze mnie na lody haha ![]() Nie wiem skad mu sie to wzielo ale na chwile zapomnialam o skurczach bo mi sie smiac chcialo ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-08-10 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie Hania już też kilka razy obfajdała...i obsiusiała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pieluch, to mi się wydaje, że to jeden z bardziej trafionych prezentów! Zawsze się wykorzysta i zawsze się przyda! My dostaliśmy np. trochę zabawek, a to tak naprawdę na razie kompletnie niepotrzebne. Ciuszki się przydają, ale te na 50 cm, bo mało mamy takich, które są na nią dobre. A pieluch dostała 2 paczki, ale tych jedynek, a my używamy zerówek, bo z jedynek kupa wypływała ![]() ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-08-10 o 15:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie spodziewam żadnych prezentów dla siebie, jedynie liczę na jakiś drobiazg czy kwiaty od męża (zobaczymy czy się nie przeliczę ;-)). To o czym piszesz Butter rozumiem, szczególnie jeśli dziewczyna była bardzo młoda,a może to od tamtej pory się u Was stworzył taki zwyczaj? ;-) ja nigdy o tym nie słyszałam ani nie pomyślałam. No ale w sumie miłe
![]()
#2609 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, byłam dziś w conversie reklamować buty tżta i się zakochałam w nowym modelu. Nie mam kasy w tym miesiącu i nie kupiłam, ale były takie mega, że nie mogę przestać o nich myśleć. Takie jasne, białe prawie, w pastelowe serduszka. Odlotowe!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
Butter no ja sie ciesze z tycj pieluch najbardziej:P i jeszcze chuwteczki do tego a to tez super bo u mnie to tez schodzi bardzo szybko...
Zreszta to od mojego wuja i sam pytal co chcemy to powiedzialam ze pampersy hehe ![]() I ja tez chetnie sie dowiem po czym poznajecie ze dzieciaczki maja rozwolnienie ![]() ![]() Temat kup rzadzi ![]() Dziewczyny jutro musimy zostawic mala z moja mama na troche i teraz pytanie bo sprobuje odciagnac troche pokarmu i ile czasu on mpze byc w lodowce? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.