Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 12:53   #4141
kasiakg
Rozeznanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Witam się z łóżka jednak wybrałam się dzisiaj do lekarza, moja zielarka jest na urlopie, i dobrze zrobiłam, bo się okazało, że mam ostre zapalenie gardła i po prawej stronie już zaczęła wychodzić ropa na anginę :banghead: dostałam antybiotyk, syrop i kupiłam, za Waszą radą, tantum verde. Musi mi przejść do piątku, bo jedziemy nad morze

O puchnięciu to mogę książkę napisać ;-) pochwale się Wam, że wczoraj TŻ padł na kolanko i oficjalnie poprosił bym została jego żoną pierścionek piękny, ale był zamawiany w grudniu i teraz wchodzi mi... do połowy palca! także będę go nosiła po porodzie.

PurBlanka, wiem jak Tobie ciężko. Mój też wyjeżdża często w delegacje, ale z reguły na weekendy wraca. Ale jeśli chodzi o koleżanki, to akurat nie mogę narzekac, bo te bliskie to albo właśnie urodziły albo starają się o dziecko ;-) także są mocno z tematem związane

I zaczęłam 33 tydzień! Lada chwila i Bejbik będzie z nami! Dziewczyny, wyobrażacie sobie moment jak położą Wam dziecko na brzuchu? Bo to ostatnio moja ulubiona fantazja

Pozdrawiam. K86
Koralinka serdeczne gratulacje!!!
Ale fajnie Jejku u mnie to już było kawał czasu temu (jakieś 4 lata) ale miłe wspomnienia.

A ja dzisiaj troszkę zagoniona, piorę drugą turę ubranek dla Olci. Pierwsza część czeka już na prasowanie, a w między czasie zrobiłam ciasto ze śliwkami i już na nie ostrze zęby Kupiłam sobie też dzisiaj takie zwykłe tenisówki bez zawiązywania, bo nie wiem jak Wy ale ja mam problem żeby wejść do większości butów Do końca ciąży myślę, że dadzą radę
Stary 2014-08-11, 13:00   #4142
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Ale fajnie Jejku u mnie to już było kawał czasu temu (jakieś 4 lata) ale miłe wspomnienia.

A ja dzisiaj troszkę zagoniona, piorę drugą turę ubranek dla Olci. Pierwsza część czeka już na prasowanie, a w między czasie zrobiłam ciasto ze śliwkami i już na nie ostrze zęby Kupiłam sobie też dzisiaj takie zwykłe tenisówki bez zawiązywania, bo nie wiem jak Wy ale ja mam problem żeby wejść do większości butów Do końca ciąży myślę, że dadzą radę
Ale chodzi o to, że stopa większa czy o to, że nie umiesz założyć?
Bo ja teraz też sapię i wzdycham jak mam buty jakieś zakładać, po prostu nie wiem jak te stopy sięgnąć...zazwyczaj stawiam sobie wyżej na krześle i tak zakładam Co mi przypomina, że czeka mnie pedicure do zrobienia - od tygodnia się zastanawiam jak to ogarnąć

Przy okazji, jakim cudem jest już 14? Mam wrażenie, że chwile temu wstałam
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 13:01   #4143
vilet784
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
A może ona wyczuwa nowego członka rodziny i jest zazdrosna i robi na złość?? A tej cioci Dzidziol to Giganciorek trochę!!!
No właśnie na to mi wygląda... Boję się co to będzie jak się maluszek pojawi w domu... Do kotki jestem bardzo przywiązana i nie chciałabym się jej pozbywać, wolałabym znaleźć jakieś inne rozwiązanie, tylko nie wiem jakie

No kawał chłopa z niego A ciocia wyglądała jak z reklamy, szczuplutka z takim brzuszkiem - piłeczką W życiu bym nie powiedziała że tam taki gigant siedzi
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 13:04   #4144
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Bo ja teraz też sapię i wzdycham jak mam buty jakieś zakładać, po prostu nie wiem jak te stopy sięgnąć...zazwyczaj stawiam sobie wyżej na krześle i tak zakładam Co mi przypomina, że czeka mnie pedicure do zrobienia - od tygodnia się zastanawiam jak to ogarnąć

W sumie to i to Przed ciążą nosiłam 38 a teraz kupiłam 40Ale myślę, że to też ta chińska rozmiarówka. Będą wygodne do wkładania bo tylko łyżka do butów i już

Oooo burza idzie, w końcu będzie chłodniej
Stary 2014-08-11, 13:11   #4145
vilet784
Rozeznanie

Cytat:
Ojej gratulacje
Moj pierścionek był duuużo za duży, jakieś 4 rozmiary, też się naczekałam na noszenie go, a potem okazało się, że i tak za luźny Ale już nie chciałam się rozstać...

Ale fajnie masz z tymi rzeczami. My jeszcze nic od nikogo nie dostaliśmy (nie licząc mega starej kołderki i 2 poszewek), także na wszystko próbuję jakoś sama kasę zorganizować Chociaż przepraszam, rodzice dorzucili się na łóżeczko połowę kasy, a teściowa coś wspominała, że chce nam do wózka dołożyć, no ale to nie wiadomo jak to będzie i czy czasem się nie okaże, że "zapomni".

Poleżałam trochę w wannie i to kłucie przeszło...pewnie na chwilę...
No mi też proponowano stary beznadziejny wózek i materacyk

Jestem tylko ciekawa jakie to będą ciuszki no on jednak z lata, a tu jednak jesienny dzidziuś będzie

Jak braliśmy ślub ( w kwietniu) to mój tata chciał nam dać na obrączki, ja powiedziałam wtedy żeby dał spokój i najwyżej się dołożył do wózka jak chce. No ale teraz cisza, a mi głupio się upomnieć

Cytat:

Powiem Ci, że mi łatwiej pomalować paznokcie u stóp, niż założyć i zawiązać buty
Stary 2014-08-11, 13:20   #4146
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie to i to Przed ciążą nosiłam 38 a teraz kupiłam 40Ale myślę, że to też ta chińska rozmiarówka. Będą wygodne do wkładania bo tylko łyżka do butów i już

Oooo burza idzie, w końcu będzie chłodniej
A to możliwe, że chińska rozmiarówka
Ja albo w japonkach teraz, albo w sandałkach z rozciągliwymi paskami, mam też takie sandałki gumowe, sportowe, do sportów wodnych i też wrócily do łask, bo są meeeeeeega wygodne Na jesień baletki i jakoś oblatam

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość
No mi też proponowano stary beznadziejny wózek i materacyk

Jestem tylko ciekawa jakie to będą ciuszki no on jednak z lata, a tu jednak jesienny dzidziuś będzie

Jak braliśmy ślub ( w kwietniu) to mój tata chciał nam dać na obrączki, ja powiedziałam wtedy żeby dał spokój i najwyżej się dołożył do wózka jak chce. No ale teraz cisza, a mi głupio się upomnieć

Powiem Ci, że mi łatwiej pomalować paznokcie u stóp, niż założyć i zawiązać buty
No własnie wiem, głupio się przypomnieć...też nie zamierzam się domagać, no ale przed ślubem co obiecała to dała, więc ładnie się zachowali, może nie trzeba będzie się dopominać, teraz wiadomo każdy grosz się przyda!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-08-11, 13:24   #4147
wodaqua
Zadomowienie

Mortisha, Koralinka, dołączam do Was przy świętowaniu rozpoczęcia 33 tc, czyli 8 m-ca (bynajmniej tak mi podpowiada mój tel).

Jezuuu, jaka parówka u nas
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 14:52   #4148
farminka
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj w psychicznym dołku. Mam jakieś złe przeczucia co do tego kiedy urodzę... Nawet dzisiaj śniło mi się, że urodziłam jutro Mimo, że planowałam zacząć pranie ubranek pod koniec sierpnia, to zmieniłam zdanie i właśnie kończy mi się pierwsza partia tych najmniejszych 50/56.
Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Rany, to puchnięcie jest nie do zniesienia. Jeden zaledwie dzień upału wystarczył (wczoraj) żebym znowu miała problem ze ściągnięciem obrączki. A na wadze w jeden dzień +700 g.
Mnie też puchną palce. Obrączka mnie odparzyła i musiałam sobie smarować dzidziusiowym kremem do pupy
Cytat:
Śnił mi się dziś Juliuszek Że rodziłam i gółwka juz wyszła a ja nie miałam siły dalej przeć, a położna do mnie mówi tak: dotknij jego czuprynki bo on juz prawie jest z nami I dostałąm sił nadprzyrodzonych A jak go tuliłam do siebie Z niecierpliwością czekam na tą chwilę, i powiem Wam że czym bliżej tym bardziej nie mogę się doczekać
To chyba zainspirował Cię mój poród, bo u mnie tak było

Cytat:
Ja ostatnio noszę tylko japonki, jak zakładam sandały to tylko jak wychodzę z TŻ i on mi zapina. Nogi też mi musi golić bidulekOdkąd mały się obrócił to nie mam w ogóle możliwości schylenia się do przodu i po prostu do stóp nie dosięgam.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 15:08   #4149
ever_92
Zadomowienie

Co wy gadacie, ja nawet daje rade golic sie TAM z lusterkiem

Ja tez chce juz miec malutka przy sobie!!
Ale jeszcze tylko 2,5 miesiaca, wiec sie bardzo ciesze. Ale nie moge sie doczekac i czasami az mi bardzooo smutno, ze tyle jeszcze czekania

Dzis zapomnialam.rano wziac tabletki z mineralami i odcinek ledzwiowy dal sie fest we znaki, teraz leze po pracy, zaraz wstane i obiad robie.

Jutro mam wizyte u poloznej, to wreszcie z nia porozmawiam, czy z tymi bolami gornymi brzucha, jak bedzie fest zle, czy mam isc do lekarza, czy co troche dzownic do pracy i meldowac sie na pojedyncze chorobowe :/

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mortisha, Koralinka, dołączam do Was przy świętowaniu rozpoczęcia 33 tc, czyli 8 m-ca (bynajmniej tak mi podpowiada mój tel).

A u nas zimno, marzne normalnie.
A ja jutro zaczynam 30 tydzien
Kurde Wy z poczatku pazdziernika macie lepiej, juz tuz tuz a ja sie naczekam :/

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Hej Kochane!
Witam się z łóżka jednak wybrałam się dzisiaj do lekarza, moja zielarka jest na urlopie, i dobrze zrobiłam, bo się okazało, że mam ostre zapalenie gardła i po prawej stronie już zaczęła wychodzić ropa na anginę :banghead: dostałam antybiotyk, syrop i kupiłam, za Waszą radą, tantum verde. Musi mi przejść do piątku, bo jedziemy nad morze

O puchnięciu to mogę książkę napisać ;-) pochwale się Wam, że wczoraj TŻ padł na kolanko i oficjalnie poprosił bym została jego żoną pierścionek piękny, ale był zamawiany w grudniu i teraz wchodzi mi... do połowy palca! także będę go nosiła po porodzie.

PurBlanka, wiem jak Tobie ciężko. Mój też wyjeżdża często w delegacje, ale z reguły na weekendy wraca. Ale jeśli chodzi o koleżanki, to akurat nie mogę narzekac, bo te bliskie to albo właśnie urodziły albo starają się o dziecko ;-) także są mocno z tematem związane

I zaczęłam 33 tydzień! Lada chwila i Bejbik będzie z nami! Dziewczyny, wyobrażacie sobie moment jak położą Wam dziecko na brzuchu? Bo to ostatnio moja ulubiona fantazja

Pozdrawiam. K86
Wow gratulacje!!! Ale super!!!
Spodziewalas sie tego??? mega!

Tak, to tez moja fantazja i az lzy mam w oczach jak mysle, ze ja tyle mam czekac

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
koralinka: gratulacje!!!

u mnie kiepska noc, zasnelam na tv, a potem do 6 rano nie moglam spac. w koncu zasnelam i spalam prawie do poludnia, wiec dzien dzisiaj z glowy. a poza tym ok, mala juz nie kopie, ale teraz zaczyna sie wypychac z roznych stron. brzuch ma co chwile inny ksztalt. jutro zaczynamy 30. tydzien, a w piatek polozna.
Przybij piatke ja wlasnie pisalam, ze tez jutro 30 tydz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

I jeszcze chcialam napisac, ze przykre, ze niektore jak czytalam, maja takie wredne kolezanki :/ chyba lepiej miec jak ja, wcale niz takie hihi. Tu w Dk sie spotkam z jakas znajoma raz na 2 miesiace max chyba, a przyjaciol nigdy juz miec nie bede nowych, oni sa w Pl, ale czesc rozjechana po Europie
Tylko biedny Tz musi wszystkiego wysluchiwac, zaniast wygadac sie przyjaciolce
Stary 2014-08-11, 15:23   #4150
siuska
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

Przede wszystkim gratulacje dla Koralinki

Ja na razie jestem w miarę samodzielna jeśli chodzi o buty i golenie, ale mam mały brzuch to pewnie dlatego. Jeśli chodzi o tycie w ciąży to na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że szczupłe dziewczyny powinny, a nawet muszą przytyć 10-15 kg, a te ,,nieszczupłe'' mniej.

Pochwalę się, że sprzedałam pierwszą zawieszkę do smoczka na allegro za 15zł
Stary 2014-08-11, 15:42   #4151
Koralinka86
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny za gratulacje

Powiem tak, wiedziałam, że to nastąpi i że to będzie niebawem, ale nie wiedziałam kiedy. Myślałam, że może nad morzem wiedziałam, że panie złotniczki w końcu zrobiły pierścionek (prawie siedem miesięcy im to zajęło ) i że TŻ go odebrał, ale i tak mnie to zaskoczyło. Oczywiście się popłakałam, potem uspokoiłam a potem popłakałam znowu

Widzę, że wyszedł temat butów, też starał się kupić po rozklejeniu sandałów, ale niestety nie idzie. Normalnie noszę 39-40, a teraz mierzyłam 41 a i tak nie dałam wcisnąć na nogę i zapiąć paseczka
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 15:51   #4152
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam w 31 tygodniu

Jestem po USG i wszystko jest w porządku. Adaś waży 1754 g. Lekarz stwierdził, że jest duży. Termin porodu się zmienił na 09.10. niestety mój Mały ułożony jest pośladkowo, mam się zgłosić na następne USG w 37 tygodniu i mam jeść pietruszkę (Czy ona ma jakiś wpływ na ułożenie dziecka?) i pić dużo wody. Poprosiłam lekarza o sprawdzenie mojej szyjki i wyszło 43 mm i zamknięta. Jutro idę na kontrolę do mojej gin i ciekawa jestem, co mi powie. Pomyliła się wcześniej, czy co?
Stary 2014-08-11, 15:54   #4153
alapiotrek
Raczkowanie

Ja odnośnie butów mam tenisówki bez wiązań i espadryle. Normalnie rozmiar od zawsze 38, tym razem 40
Ze stopami i goleniem daję jeszcze radę.

Mam pytanko, jakie pieluchy kupić jako pierwsze? Pampers z nr 1 czy 2?
2 jest od 3 do 6 kg, czy będą ok czy za duże i kupić pierwsze z nr1?
alapiotrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 16:12   #4154
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:

Ja się zaręczyłam prawie 8 lat temu

Co do butów, to mi też już ciężko zakładać. Noszę głównie japonki, a jak muszę inne założyć, to tylko na siedziąco. Na szczęście jeszcze mi noga nie urosła, ale z Łucją urosła mi dopiero po porodzie, więc kto wie...

Golić się daję jeszcze radę, ale co się nagimnasytkuję to moje

agnieszkakr1987 za udaną wizytę!

alapiotrek ja kupuję od razu 2. Wątpię, żeby młody ważył mniej niż 3kg, a nawet jeśli, to najwyżej Tż poleci kupić 1

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 16:22   #4155
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam w 31 tygodniu

Jestem po USG i wszystko jest w porządku. Adaś waży 1754 g. Lekarz stwierdził, że jest duży. Termin porodu się zmienił na 09.10. niestety mój Mały ułożony jest pośladkowo, mam się zgłosić na następne USG w 37 tygodniu i mam jeść pietruszkę (Czy ona ma jakiś wpływ na ułożenie dziecka?) i pić dużo wody. Poprosiłam lekarza o sprawdzenie mojej szyjki i wyszło 43 mm i zamknięta. Jutro idę na kontrolę do mojej gin i ciekawa jestem, co mi powie. Pomyliła się wcześniej, czy co?
Kurde, moglas zapytac o ta pietruszke, szok ze ma.witaminy to oczywiste, ciekawe...

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez alapiotrek Pokaż wiadomość
Ja odnośnie butów mam tenisówki bez wiązań i espadryle. Normalnie rozmiar od zawsze 38, tym razem 40

Ja bede kupowac 2 pieluchy. A ja.rozmiar jaki mialam taki teraz tez mam czyli 39 w kazdych butach

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Ja się zaręczyłam prawie 8 lat temu

Co do butów, to mi też już ciężko zakładać. Noszę głównie japonki, a jak muszę inne założyć, to tylko na siedziąco. Na szczęście jeszcze mi noga nie urosła, ale z Łucją urosła mi dopiero po porodzie, więc kto wie...

Golić się daję jeszcze radę, ale co się nagimnasytkuję to moje

agnieszkakr1987 za udaną wizytę!

alapiotrek ja kupuję od razu 2. Wątpię, żeby młody ważył mniej niż 3kg, a nawet jeśli, to najwyżej Tż poleci kupić 1
A nawet jak 2800 albo 2900 to pewnie te od 3 kg tez by pasowaly

Stary 2014-08-11, 16:26   #4156
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:

My na 1 stawiamy, one są chyba do 5 kg? Moje dziecię od początku zapowiada się małe....no ale to różnie może być, nie planuję tego zakupu do połowy września (jakby co kupię 2) Poza małą paczką, bo tą chce mieć już spakowaną w torbe.
Kupuję 2x78 sztuk i paczkę 33 do szpitala, jak poczytalam na sierpniówkach, że paczka 78 poszła w 5 dni, to wolę być zaopatrzona

Cytat:
Witam w 31 tygodniu

Jeszcze ma czas się obrócić, na którymś wątku widziałam, że dziewczyny za latarką w dole brzucha siedziały, ponoć dziecko może się tym światełkiem zaciekawić i obrócić, są też jakieś ćwiczenia. Może poczytaj coś i próbuj! Masz trochę czasu

No i brawa dla Adasia
Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Przede wszystkim gratulacje dla Koralinki

Ja na razie jestem w miarę samodzielna jeśli chodzi o buty i golenie, ale mam mały brzuch to pewnie dlatego. Jeśli chodzi o tycie w ciąży to na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że szczupłe dziewczyny powinny, a nawet muszą przytyć 10-15 kg, a te ,,nieszczupłe'' mniej.

Pochwalę się, że sprzedałam pierwszą zawieszkę do smoczka na allegro za 15zł
Golę na ślepo i potem na dotyk badam czy ok Ale jako tako wychodzi (chyba). Wolę tam nie zaglądać z lusterkiem, bo czuję, że napuchłam i mogłabym doznać szoku

Cytat:

Gratulacje za nowe tygodnie, ja w środę dopiero 33 świętuję

właśnie zmierzyłam się metrówką w brzuchu - równe 100 cm. Coś mi się mało wydaje, może źle spojrzałam.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-08-11 o 16:28
Stary 2014-08-11, 16:28   #4157
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:

Hahahahaha jak czytam o zakładaniu buyów przez Ciebie to mam siebie przed oczami bo ja robię to identycznie A stopy wcale nie mam większej W ogóle mi nie puchną nogi jak na razie
Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość
No właśnie na to mi wygląda... Boję się co to będzie jak się maluszek pojawi w domu... Do kotki jestem bardzo przywiązana i nie chciałabym się jej pozbywać, wolałabym znaleźć jakieś inne rozwiązanie, tylko nie wiem jakie

No kawał chłopa z niego A ciocia wyglądała jak z reklamy, szczuplutka z takim brzuszkiem - piłeczką W życiu bym nie powiedziała że tam taki gigant siedzi
Wiesz kot mimo wszystko to nie pies.. nie jest aż tak rozumny że tak to ujmę.. W każdym bądź razie trzymałabym kota z dala od dziecka przynajmniej nie w jednym pomieszczeniu, i unikała sytuacji kiedy są blisko.. a słyszałam już szokujace historie o kotach i dzieciach..z reszta żadnemu zwierzeciu się nie wierzy.. nawet psu na 100%
Cytat:

Gratki za kolejny tydzień
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w psychicznym dołku. Mam jakieś złe przeczucia co do tego kiedy urodzę... Nawet dzisiaj śniło mi się, że urodziłam jutro Mimo, że planowałam zacząć pranie ubranek pod koniec sierpnia, to zmieniłam zdanie i właśnie kończy mi się pierwsza partia tych najmniejszych 50/56.

Mnie też puchną palce. Obrączka mnie odparzyła i musiałam sobie smarować dzidziusiowym kremem do pupy

To chyba zainspirował Cię mój poród, bo u mnie tak było

Ja ostatnio noszę tylko japonki, jak zakładam sandały to tylko jak wychodzę z TŻ i on mi zapina. Nogi też mi musi golić bidulekOdkąd mały się obrócił to nie mam w ogóle możliwości schylenia się do przodu i po prostu do stóp nie dosięgam.
Nie myśl i nie przyciagaj złych myśli .. Dzidziol pewnie tez to odczuwa..
A co do snu to właśnie tak mówię że gdzieś już słyszałam albo czytałam taka historię a to ściągnęło mi się pewnie od Ciebie
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 16:36   #4158
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Witam się

U nas wczoraj miłe popołudnie było, pojechaliśmy sobie nad wodę powylegiwać się trochę na koniec dnia - ja sobie tylko brzuszek oblewałam wodą pod prysznicem i właziłam do kolan (czekam na te wyniki moczu i nie chcę dokładać nowych bakterii, więc chucham na zimne). Obczajaliśmy z TŻtem maluchy na kocykach i wózki Powiem Wam, że on wyprawką się jakoś nie interesuje zbytnio, ale za maluchami oczami wodzi i mi pokazuje cały czas jakiegoś bobasa
Potem spacerek i pizza w jakiejś knapce co nas nigdy tam nie było, więc bardzo przyjemnie Filmik na wieczór i spać. Tylko piwa zimnego mi w tym zestawie brakowało

Strasznie Ci współczuję, jak tak tylko kwiecień musiałam przeżyć i było mi bardzo baaaaardzo ciężko! Nie wyobrażam sobie teraz być sama! Szczególnie, ze już się robi upierdliwie! A do koleżanek wiem co masz na myśli, ja też jakoś nie potrafię się odnaleźć, one mają tematy - imprezy, faceci, nie wiem....zakupy cośtam, a my wózki, pieluszki, spuchnięte stopy Wiadomo każdy z grzeczności zapyta co i jak, ale wysłuchiwać takiej ciężarnej przez pare godzin też niebardzo.

Marudź ile wlezie

Ja już prawie od miesiąca obrączki nie noszę, mam bardzo dopasowaną i bałam się, że jak spuchnę bardziej to nie ściągnę.....więc leży w pudełeczku i czeka (chlip chlip). Śmieję się z męża, bo on cały czas nosi swoją (a zarzekał się przed ślubem, że nie będzie), a ja zdjęłam.

Zgadzam się co do diety, że to jakiś obłęd. Jemy wszystko, zdrowo i z umiarem i na szczęście coraz więcej położnych ma takie podejście. Wiadomo, że powrocie ze szpitala nie rzucimy się na wszystko, trzeba ograniczyć mocne doprawianie potraw, wywalić fast foody, ograniczyć słodycze. Warto też zacząć od jakiegoś zestawu produktów i dokładać po czymś dziennie, obserwować dziecko czy się coś nie dzieje, żeby w razie w można było to wyeliminować.
Mięso pieczone, czy nawet podgrillowane na patelni też krzywdy nie zrobi, ja nie zamierzam się katować gotowanym kurczakiem z marchewką przez miesiąc.

A teraz się legnę bo znowu mnie kłuje pod żebrem
Ja przez moje bakterie nie zaliczyłam w tym roku ani jednej kąpieli w morzu, ani w jeziorku. Do kolan i z powrotem, więc znam ten ból ! Ale za rok będzie można się kąpać na spokojnie
Wiesz co, mi nawet nie chodzi o inne tematy, ale nie chcę się narzucać ze swoimi dołami i problemami...Takie mamy czasy, jedna ma 2 szalejących dzieci, inna co prawda jest w ciąży ale jej głównym problemem jest ojciec dziecka, a o Maluszku jakoś tak nie lubi rozmawiać, kolejna jest 200 km ode mnie i ma problemy z pracą...I tak dalej ! Wolę pogadać sama do siebie albo napisać tu

Co do jedzenia w zupełności się zgadzam, ja też planuję nie szaleć z dietami, nie chcę, żeby Dzidziol nie był nauczony smażonych czy pieczonych rzeczy Ale wiadomo, zobaczymy jak będzie.

Cytat:
Hej Kochane!

Pozdrawiam. K86
Współczuję okropnego choróbska Polecam prenalen, syrop dla kobiet w ciąży, malina plus czosnek, na prawdę mi pomógł
Ogromne gratulacje z okazji zaręczyn ! Spodziewałaś się czy niespodziankę zrobił ?
No i 33 tydzień Jeszcze miesiąc mi został do takiej cudnej daty
Codziennie myślę o Maluszku i o tym, jak to będzie

Kupiłam bratankowi fajny kask, jak znalazł na rower bo to mały Brój, żeby głowy nie porozbijał I widziałam w smyku cudny bezrękawnik akurat na jesień i wiosnę, chyba mu dokupię. Wcześniej kupiłam klocki i książki, więc coś tam dla niego mam

Vilet, z kotami jest większy problem niż z psami podobno..Znajoma będąc w ciąży miała ogromny problem ze swoją dotychczas cudownie grzeczną kotką...Potrafiła się na nią rzucić bez powodu, drapać rzeczy kupione dla Malutkiej i inne takie...Niestety musiała ją oddać. Obyś nie miała aż takich problemów...

Farminka, głowa do góry. Masz jeszcze trochę czasu ! Obawy są normalne, ja też je mam... A sny są zazwyczaj odwrotne, więc trzeba podchodzić do nich z dystansem

Ever, nie martw się, przede mną dokładnie tyle co przed Tobą Termin mam na 28.10, więc jak dobrze pójdzie to większość Dziewczyn będzie już tuliło Maluszki a my dopiero będziemy jechać na porodówkę

Agnieszkakr
, faktycznie duży ten Twój Maluszek Będę miała porównanie bo jestem w tym samym tygodniu i jutro mam wizytę, zobaczymy ile przybrał przez 3 tygodnie Nie mam pojęcia co do tej pietruszki, pierwsze słyszę, żeby miała wpływ na ułożenie Dzidzi Szyjka długa i zamknięta więc no stres. Moja jest o dobrą połowę krótsza Czemu myślisz, że Twoja gin się pomyliła ? Może mały dobrze przybiera ?

Alapiotrek
, jedynki są chyba dla takich Maluszków, może zależy ile Twoje Maleństwo waży ? Jak całkiem sporo, to chyba nie ma co katować dzidzi ciasnymi..Chociaż jedna, dwie paczki tych najmniejszych chyba nie zaszkodzą

Ja tak czytam o Waszych zakupach na Gemini. Zajrzałam tam i faktycznie jest sporo rzeczy...Ma może któraś (albo ominęłam stronę na której było to napisane), listę tego, co kupiła na Gemini ? Pod koniec sierpnia jadę do hurtowni w Gdyni albo Gdańsku- Akpol Baby (wie coś o niej któraś z Was?) i chciałabym tam kupić wszystko. Myślę, że z kosmetycznych rzeczy też będzie tam większość, ale ciekawi mnie co kupujecie na Gemini
Stary 2014-08-11, 16:40   #4159
Mojra87
Zadomowienie

Ja tylko tak na szybciora wpadłam na forum - siostra do mnie przyjechała dotrzymać mi przez kilka dni towarzystwa, więc tylko z doskoku podczytuję

Koralinka - gratulacje

Cytat:
Witam w 31 tygodniu

Od leżenia szyjka mogła się wydłużyć i oby była w takim stanie, jak Ci dzisiaj powiedział ten lekarz! A Adaś jeszcze ma trochę czasu na obrócenie się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 16:42   #4160
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

ever: szkoda, ze nie mieszkasz blizej, moglybysmy na kawe sie umowic.

agnieszka: Ty jestes w 29 tygodniu? czy masz niezmieniony podpis? bo ja mam koncowke i tydzien temu mala wazyla 1100... to o wiele mniej niz Twoja dzidzia... mozliwy jest taki rozstrzal?

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 16:44   #4161
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Ja wklejałam listę z Gemini, przeszukaj sobie przez moje posty, bo nie wiem jaka to strona była. Nie zamawiałam jedynie majtek siateczkowych (bo chcę bez nogawek, a nie mogłam znaleźć) i kosmetyków kąpielowych - miałam kupione wcześniej, soli fizjologicznej - jedyne opakowanie było 100 ampułek

A mogę zapytać co miałaś z bakteriami? Bo ja tu czekam na wyniki posiewu i zobaczymy co dalej
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-08-11, 17:14   #4162
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Witam w 31 tygodniu

Gratuluje udanej wizyty a dzidziolek może się jescze obrócić Odnosnie pietruszki to na bank chodzi o to że ma duuużo żelaza, byc może masz z wyników badań mało hemoglobiny, badź też chce Cię ustrzec przed jej spadkiem i dlatego ta pietrucha

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Znalazłam to na innym forum i zapożyczyłam dla nas Może sie przyda Odnośnie jedzenia w czasie karmienia
CO JEŚĆ?

- warzywa: marchew, dynia, burak, seler, pietruszka- także natka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, koperek, szpinak, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia i wszystkie rodzaje sałat
- owoce (jabłka, banany)
- pieczywo (na początku białe, potem ciemne, potem pełnoziarniste)
- makarony, kasze, ryż
- mięso drobiowe (pieczone lub gotowane), królik, wieprzowina chuda
- przetwory mleczne: twaróg (najlepiej półtłusty), jogurty naturalne, jogurty owocowe zawierające dozwolone owoce, śmietana, serki waniliowe
- naleśniki
- desery: biała czekolada, galaretka, budyń, sernik (najlepiej domowy), biszkopty, ciasto kruche
- oliwa z oliwek, margaryna, z masłem ostrożnie
- przyprawy, zioła: sól, pieprz, bazylia, tymianek, majeranek
- do sałatek i surówek dodawaj łyżkę oleju rzepakowego
- mleko i przetwory sera koziego
- jajka
- rozcieńczony sok z czarnej jagody i aronii, kisiele i kompoty domowe
- domowej roboty wędliny, pieczone chude mięsa

CZEGO NIE JEŚĆ?

- owoce pestkowe (śliwki, morele, wiśnie, czereśnie)
- ser żółty i dojrzewający
- produkty z puszek
- pomidory i seler, papryka i por
- ciasta i słodycze
- fast foody, chipsy, krakersy
- kapusta, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, groch, rzodkiewka, drożdże
- orzechy (szczególnie ziemne, ale także migdały)
- soja
- czekolada i kakao
- miód
- ryby wędzone
- truskawki, poziomki, jagody, maliny, agrest, porzeczki
- ostre przyprawy, papryka, chili, pieprz, kurkuma
- aspartam, benzoesan sodu, wzmacniacze smaku, musztarda, chrzan, ketchup, kawa i mocna herbata , marynaty, ocet oraz potrawy smażone
- owoce morza
- wędliny paczkowane, tłuste wędliny i mięsa
- cytrusy
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-08-11, 17:30   #4163
vilet784
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Co wy gadacie, ja nawet daje rade golic sie TAM z lusterkiem

Zobaczymy co będziesz gadała za 3 tygodnie

Cytat:

Wiesz kot mimo wszystko to nie pies.. nie jest aż tak rozumny że tak to ujmę.. W każdym bądź razie trzymałabym kota z dala od dziecka przynajmniej nie w jednym pomieszczeniu, i unikała sytuacji kiedy są blisko.. a słyszałam już szokujace historie o kotach i dzieciach..z reszta żadnemu zwierzeciu się nie wierzy.. nawet psu na 100%
No kot oczywiście nie będzie zostawiany z dzieckiem sam na sam, ale chciałabym żeby jakieś tam relacje między nimi były Zobaczymy co będzie, na razie muszę coś wymyślić żeby spać w nocy.

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość

Vilet, z kotami jest większy problem niż z psami podobno..Znajoma będąc w ciąży miała ogromny problem ze swoją dotychczas cudownie grzeczną kotką...Potrafiła się na nią rzucić bez powodu, drapać rzeczy kupione dla Malutkiej i inne takie...Niestety musiała ją oddać. Obyś nie miała aż takich problemów...
O kurcze to nieźle z tym kotem, mam nadzieję że u mnie nie będzie aż tak strasznie.

To moja lista z gemini:

HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml
12,51 23 % 15,39

15,39 215
Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki
4,79 23 % 5,89

5,89 420 ZIAJKA Maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml
4,38 23 % 5,39

5,39 75 DZIDZIUŚ proszek do prania do kolorów 3kg
21,94 23 % 26,99

26,99 3155 DZIDZIUŚ płyn do płukania 750ml
5,11 23 % 6,29

6,29 850 Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
1,10 8 % 1,19

3,57 90 CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk
2,95 8 % 3,19

3,19 35 Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk
6,84 8 % 7,39

7,39 530 NUK wkładki laktacyjne Classic 30 sztuk + 30 sztuk gratis
11,19 8 % 12,09

12,09 220 CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
5,52 23 % 6,79

13,58 30 WEBER, pieluchy tetrowe, białe, LUX, 80x80cm, 10 sztuk
24,38 23 % 29,99

29,99 830 CANPOL szczotka + grzebień do włosów z grzechotką zoo
4,79 23 % 5,89

5,89 55 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
4,62 8 % 4,99

4,99 130 Tantum Rosa, 10 saszetek
19,34 8 % 20,89

20,89 120 OCTENISEPT, Płyn, 50ml
16,66 8 % 17,99

17,99 80 FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk
2,31 8 % 2,49

2,49 5 MERIDOL pasta do zębów 75ml
10,89 23 % 13,39

13,39 120 MERIDOL płyn do płukania ust 400ml
14,95 23 % 18,39

18,39 480 Enema płyn doodbytniczy 150ml
4,99 8 % 5,39

5,39 215

To ostatnie to lewatywa. Tak na wszelki wypadek, jeśli sama nie dostanę biegunki to jak zdążę, zrobię sobie w domu żeby nie musieć w szpitalu tego przeżywać Wiadomo, swój kibelek najlepszy
A no i pasta i płyn do ust też nie dla dzidzi. Polecam jak którejś krwawią dziąsła, mi zalecił dentysta i faktycznie pomaga. U mnie w aptece zapłaciłam za płyn 30 zł a tu kosztuje 18

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Nie wkleiło mi całej listy z gemini, to reszta:

BABY ONO szczotka do butelek i smoczków
4,63 23 % 5,69

5,69 55
Termometr Microlife NC 150 bezkontaktowy
107,21 8 % 115,79

115,79 165
NoseFrida, spray do nosa, 20ml
9,71 8 % 10,49

10,49 45
FRIDA Aspirator do nosa
17,31 8 % 18,69

18,69 80
Bepanthen Baby maść ochronna 30g
9,26 23 % 11,39

11,39 50
LINOMAG BOBO Krem A+ E 50ml
5,03 23 % 6,19

6,19 95
BAMBINO mydło dla dzieci i niemowląt 90g
1,46 23 % 1,79

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Gratuluje udanej wizyty a dzidziolek może się jescze obrócić Odnosnie pietruszki to na bank chodzi o to że ma duuużo żelaza, byc może masz z wyników badań mało hemoglobiny, badź też chce Cię ustrzec przed jej spadkiem i dlatego ta pietrucha

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Znalazłam to na innym forum i zapożyczyłam dla nas Może sie przyda Odnośnie jedzenia w czasie karmienia
CO JEŚĆ?

- warzywa: marchew, dynia, burak, seler, pietruszka- także natka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, koperek, szpinak, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia i wszystkie rodzaje sałat
- owoce (jabłka, banany)
- pieczywo (na początku białe, potem ciemne, potem pełnoziarniste)
- makarony, kasze, ryż
- mięso drobiowe (pieczone lub gotowane), królik, wieprzowina chuda
- przetwory mleczne: twaróg (najlepiej półtłusty), jogurty naturalne, jogurty owocowe zawierające dozwolone owoce, śmietana, serki waniliowe
- naleśniki
- desery: biała czekolada, galaretka, budyń, sernik (najlepiej domowy), biszkopty, ciasto kruche
- oliwa z oliwek, margaryna, z masłem ostrożnie
- przyprawy, zioła: sól, pieprz, bazylia, tymianek, majeranek
- do sałatek i surówek dodawaj łyżkę oleju rzepakowego
- mleko i przetwory sera koziego
- jajka
- rozcieńczony sok z czarnej jagody i aronii, kisiele i kompoty domowe
- domowej roboty wędliny, pieczone chude mięsa

CZEGO NIE JEŚĆ?

- owoce pestkowe (śliwki, morele, wiśnie, czereśnie)
- ser żółty i dojrzewający
- produkty z puszek
- pomidory i seler, papryka i por
- ciasta i słodycze
- fast foody, chipsy, krakersy
- kapusta, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, groch, rzodkiewka, drożdże
- orzechy (szczególnie ziemne, ale także migdały)
- soja
- czekolada i kakao
- miód
- ryby wędzone
- truskawki, poziomki, jagody, maliny, agrest, porzeczki
- ostre przyprawy, papryka, chili, pieprz, kurkuma
- aspartam, benzoesan sodu, wzmacniacze smaku, musztarda, chrzan, ketchup, kawa i mocna herbata , marynaty, ocet oraz potrawy smażone
- owoce morza
- wędliny paczkowane, tłuste wędliny i mięsa
- cytrusy
Czyli tak naprawdę nie jedz nic, a jak już to nie przyprawione. Nie mam zamiaru się tego trzymać bo bym z głodu umarła.
Ciekawi mnie dlaczego margarynę można a masło nie? Myślałam że masło zdrowsze.
Będę próbowała jeść zdrowo, z głową i po kolei wprowadzać produkty a nie wszystko naraz żeby wiedzieć co ewentualnie uczuliło.
Poza tym jak mam dostarczyć dziecku witamin o chlebie i wodzie? Chyba że łykając tony witamin. Ale nie powiem, to że białą czekolada jest dozwolona bardzo mnie cieszy
Stary 2014-08-11, 17:38   #4164
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Ja wklejałam listę z Gemini, przeszukaj sobie przez moje posty, bo nie wiem jaka to strona była. Nie zamawiałam jedynie majtek siateczkowych (bo chcę bez nogawek, a nie mogłam znaleźć) i kosmetyków kąpielowych - miałam kupione wcześniej, soli fizjologicznej - jedyne opakowanie było 100 ampułek

A mogę zapytać co miałaś z bakteriami? Bo ja tu czekam na wyniki posiewu i zobaczymy co dalej
Ok zaraz poszukam

A ja miałam bakterie E coli Jutro pewnie znowu pobierze mi posiew i heja do mikrobiologii na wyniki...Mam nadzieję, że sobie poszła. Antybiotyk był ogromnej wielkości

Vilet, dzięki Ci dobra kobieto Dłuuuga lista Interesuje mnie bardzo to : 18,39 480 Enema płyn doodbytniczy 150ml
4,99 8 % 5,39 w jakim celu ten płyn doodbytniczy ?

Nie umiem znaleźć listy którą wklejałaś Coffe

Edytowane przez PurBlanka
Czas edycji: 2014-08-11 o 17:49
PurBlanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 17:39   #4165
gosiakk23
Rozeznanie

To nie chodzi chyba o to żeby nie jeść ich w ogóle ale wprowadzać powoli, a masło podobno jest cięższe do strawienia tak jak żółty ser.. ja tez nie zamierzam trzymać się kurczowo ale są na pewno rzeczy na które należy uważać.
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-08-11, 17:47   #4166
Katrina2000
Raczkowanie

hej dziewczyny, widziałam dzisiaj w gazetce z lidla, że od poniedziałku 18.08 będą ubranka dla maluszków, może kogoś zainteresuje..
Stary 2014-08-11, 17:56   #4167
vilet784
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Ok zaraz poszukam

A ja miałam bakterie E coli Jutro pewnie znowu pobierze mi posiew i heja do mikrobiologii na wyniki...Mam nadzieję, że sobie poszła. Antybiotyk był ogromnej wielkości

Vilet, dzięki Ci dobra kobieto Dłuuuga lista Interesuje mnie bardzo to : 18,39 480 Enema płyn doodbytniczy 150ml
4,99 8 % 5,39 w jakim celu ten płyn doodbytniczy ?

Nie umiem znaleźć listy którą wklejałaś Coffe
Zerknij jeszcze raz na tamtego posta, wszystko wytłumaczyłam : Wiedziałam ze ktoś o to zapyta

Cytat:
To nie chodzi chyba o to żeby nie jeść ich w ogóle ale wprowadzać powoli, a masło podobno jest cięższe do strawienia tak jak żółty ser.. ja tez nie zamierzam trzymać się kurczowo ale są na pewno rzeczy na które należy uważać.
Kurcze chyba za bardzo się uniosłam Wiadomo, że nie będę jadła kapusty czy grochu, ale jak patrzę na tę listy to mi się słabo robi I ja właśnie odnoszę takie wrażenie, że to są produkty surowo zabronione i nie należy ich jeść. Ale może to tylko ja to tak odbieram
Czytałam ze po zjedzeniu czosnku przez matkę jet dla dzieci smaczniejsze i jest to jeden ze sposobów na niejadki Ale czytałam też, że podobno dzieciom to śmierdzi i nie chcą jeść... I bądź tu mądry. Zdecydowanie za dużo sprzecznych informacji nas bombarduje i nie wiadomo już w co wierzyć.
Stary 2014-08-11, 18:06   #4168
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Witam w 31 tygodniu

Cieszę się, że wizyta udana. A ułożeniem maluszka się nie przejmuj, jeszcze może zdąży
Cytat:

Ja pieluchy na pewno kupię przynajmniej jedną paczkę tych najmniejszych, z tego względu że mają wycięcie na pępek a te ciut większe już chyba nie.
Stary 2014-08-11, 18:21   #4169
farminka
Wtajemniczenie

Przeczytałam sobie właśnie stary wątek z poczekalni jak rozwijała się u mnie akcja porodowa jak rodziłam córcię. Chciałam sobie trochę przypomnieć te pierwsze objawy, bo mam trochę luk w pamięci No i teraz już wiem, że na jakieś 3-4 dni przed miałam bóle krzyża bez skurczy, w środę ok.20 zaczęły się skurcze co pół godziny, ale noc przespałam, a od przebudzenia miałam co 20 min, a później co 10 min, w nocy co 4 min i pojechałam na porodówkę ok.2 w nocy (2 raz, bo za pierwszym mnie jeszcze odesłali do domu), a urodziłam o 14.05.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 18:27   #4170
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
ever: szkoda, ze nie mieszkasz blizej, moglybysmy na kawe sie umowic.

agnieszka: Ty jestes w 29 tygodniu? czy masz niezmieniony podpis? bo ja mam koncowke i tydzien temu mala wazyla 1100... to o wiele mniej niz Twoja dzidzia... mozliwy jest taki rozstrzal?
Moze jak bede na macierzynskim to sie spotkamy? Dla mnie nie problem, tyle km co ciagle jezdze :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości