|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() Ale fajnie ![]() A ja dzisiaj troszkę zagoniona, piorę drugą turę ubranek dla Olci. Pierwsza część czeka już na prasowanie, a w między czasie zrobiłam ciasto ze śliwkami i już na nie ostrze zęby ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4142 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() Bo ja teraz też sapię i wzdycham jak mam buty jakieś zakładać, po prostu nie wiem jak te stopy sięgnąć...zazwyczaj stawiam sobie wyżej na krześle i tak zakładam ![]() ![]() Przy okazji, jakim cudem jest już 14? Mam wrażenie, że chwile temu wstałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No kawał chłopa z niego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oooo burza idzie, w końcu będzie chłodniej ![]()
![]() |
#4145 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem tylko ciekawa jakie to będą ciuszki no on jednak z lata, a tu jednak jesienny dzidziuś będzie ![]() Jak braliśmy ślub ( w kwietniu) to mój tata chciał nam dać na obrączki, ja powiedziałam wtedy żeby dał spokój i najwyżej się dołożył do wózka jak chce. No ale teraz cisza, a mi głupio się upomnieć ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja albo w japonkach teraz, albo w sandałkach z rozciągliwymi paskami, mam też takie sandałki gumowe, sportowe, do sportów wodnych i też wrócily do łask, bo są meeeeeeega wygodne ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zadomowienie
|
Mortisha, Koralinka, dołączam do Was przy świętowaniu rozpoczęcia 33 tc, czyli 8 m-ca
![]() Jezuuu, jaka parówka u nas ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj w psychicznym dołku. Mam jakieś złe przeczucia co do tego kiedy urodzę... Nawet dzisiaj śniło mi się, że urodziłam jutro
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |||
Zadomowienie
|
Co wy gadacie, ja nawet daje rade golic sie TAM z lusterkiem
![]() Ja tez chce juz miec malutka przy sobie!! Ale jeszcze tylko 2,5 miesiaca, wiec sie bardzo ciesze. Ale nie moge sie doczekac i czasami az mi bardzooo smutno, ze tyle jeszcze czekania ![]() Dzis zapomnialam.rano wziac tabletki z mineralami i odcinek ledzwiowy dal sie fest we znaki, teraz leze po pracy, zaraz wstane i obiad robie. Jutro mam wizyte u poloznej, to wreszcie z nia porozmawiam, czy z tymi bolami gornymi brzucha, jak bedzie fest zle, czy mam isc do lekarza, czy co troche dzownic do pracy i meldowac sie na pojedyncze chorobowe :/ ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
A ja jutro zaczynam 30 tydzien ![]() Kurde Wy z poczatku pazdziernika macie lepiej, juz tuz tuz a ja sie naczekam :/ ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Spodziewalas sie tego??? ![]() Tak, to tez moja fantazja i az lzy mam w oczach jak mysle, ze ja tyle mam czekac ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- I jeszcze chcialam napisac, ze przykre, ze niektore jak czytalam, maja takie wredne kolezanki :/ chyba lepiej miec jak ja, wcale niz takie hihi. Tu w Dk sie spotkam z jakas znajoma raz na 2 miesiace max chyba, a przyjaciol nigdy juz miec nie bede nowych, oni sa w Pl, ale czesc rozjechana po Europie ![]() Tylko biedny Tz musi wszystkiego wysluchiwac, zaniast wygadac sie przyjaciolce ![]()
![]() |
#4150 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Przede wszystkim gratulacje dla Koralinki ![]() Ja na razie jestem w miarę samodzielna jeśli chodzi o buty i golenie, ale mam mały brzuch to pewnie dlatego. Jeśli chodzi o tycie w ciąży to na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że szczupłe dziewczyny powinny, a nawet muszą przytyć 10-15 kg, a te ,,nieszczupłe'' mniej. Pochwalę się, że sprzedałam pierwszą zawieszkę do smoczka na allegro za 15zł ![]() ![]()
#4151 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za gratulacje
![]() Powiem tak, wiedziałam, że to nastąpi i że to będzie niebawem, ale nie wiedziałam kiedy. Myślałam, że może nad morzem ![]() ![]() ![]() Widzę, że wyszedł temat butów, też starał się kupić po rozklejeniu sandałów, ale niestety nie idzie. Normalnie noszę 39-40, a teraz mierzyłam 41 a i tak nie dałam wcisnąć na nogę i zapiąć paseczka ![]()
#4152 |
Raczkowanie
|
Witam w 31 tygodniu
![]() Jestem po USG i wszystko jest w porządku. Adaś waży 1754 g. Lekarz stwierdził, że jest duży. Termin porodu się zmienił na 09.10. niestety mój Mały ułożony jest pośladkowo, mam się zgłosić na następne USG w 37 tygodniu i mam jeść pietruszkę (Czy ona ma jakiś wpływ na ułożenie dziecka?) i pić dużo wody. Poprosiłam lekarza o sprawdzenie mojej szyjki i wyszło 43 mm i zamknięta. Jutro idę na kontrolę do mojej gin i ciekawa jestem, co mi powie. Pomyliła się wcześniej, czy co?
#4153 |
Raczkowanie
|
Ja odnośnie butów mam tenisówki bez wiązań i espadryle. Normalnie rozmiar od zawsze 38, tym razem 40
![]() Ze stopami i goleniem daję jeszcze radę. Mam pytanko, jakie pieluchy kupić jako pierwsze? Pampers z nr 1 czy 2? 2 jest od 3 do 6 kg, czy będą ok czy za duże i kupić pierwsze z nr1?
#4154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do butów, to mi też już ciężko zakładać. Noszę głównie japonki, a jak muszę inne założyć, to tylko na siedziąco. Na szczęście jeszcze mi noga nie urosła, ale z Łucją urosła mi dopiero po porodzie, więc kto wie... Golić się daję jeszcze radę, ale co się nagimnasytkuję to moje ![]() agnieszkakr1987 ![]() alapiotrek ja kupuję od razu 2. Wątpię, żeby młody ważył mniej niż 3kg, a nawet jeśli, to najwyżej Tż poleci kupić 1 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4156 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupuję 2x78 sztuk i paczkę 33 do szpitala, jak poczytalam na sierpniówkach, że paczka 78 poszła w 5 dni, to wolę być zaopatrzona ![]() Cytat:
![]() No i brawa dla Adasia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie zmierzyłam się metrówką w brzuchu - równe 100 cm. Coś mi się mało wydaje, może źle spojrzałam. ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-08-11 o 16:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do snu to właśnie tak mówię że gdzieś już słyszałam albo czytałam taka historię ![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, mi nawet nie chodzi o inne tematy, ale nie chcę się narzucać ze swoimi dołami i problemami...Takie mamy czasy, jedna ma 2 szalejących dzieci, inna co prawda jest w ciąży ale jej głównym problemem jest ojciec dziecka, a o Maluszku jakoś tak nie lubi rozmawiać, kolejna jest 200 km ode mnie i ma problemy z pracą...I tak dalej ! Wolę pogadać sama do siebie albo napisać tu ![]() Co do jedzenia w zupełności się zgadzam, ja też planuję nie szaleć z dietami, nie chcę, żeby Dzidziol nie był nauczony smażonych czy pieczonych rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Ogromne gratulacje z okazji zaręczyn ! Spodziewałaś się czy niespodziankę zrobił ? ![]() No i 33 tydzień ![]() ![]() Codziennie myślę o Maluszku i o tym, jak to będzie ![]() Kupiłam bratankowi fajny kask, jak znalazł na rower bo to mały Brój, żeby głowy nie porozbijał ![]() ![]() Vilet, z kotami jest większy problem niż z psami podobno..Znajoma będąc w ciąży miała ogromny problem ze swoją dotychczas cudownie grzeczną kotką...Potrafiła się na nią rzucić bez powodu, drapać rzeczy kupione dla Malutkiej i inne takie...Niestety musiała ją oddać. Obyś nie miała aż takich problemów... Farminka, głowa do góry. Masz jeszcze trochę czasu ! Obawy są normalne, ja też je mam... ![]() ![]() Ever, nie martw się, przede mną dokładnie tyle co przed Tobą ![]() ![]() Agnieszkakr, faktycznie duży ten Twój Maluszek ![]() ![]() ![]() ![]() Alapiotrek, jedynki są chyba dla takich Maluszków, może zależy ile Twoje Maleństwo waży ? Jak całkiem sporo, to chyba nie ma co katować dzidzi ciasnymi..Chociaż jedna, dwie paczki tych najmniejszych chyba nie zaszkodzą ![]() Ja tak czytam o Waszych zakupach na Gemini. Zajrzałam tam i faktycznie jest sporo rzeczy...Ma może któraś (albo ominęłam stronę na której było to napisane), listę tego, co kupiła na Gemini ? Pod koniec sierpnia jadę do hurtowni w Gdyni albo Gdańsku- Akpol Baby (wie coś o niej któraś z Was?) i chciałabym tam kupić wszystko. Myślę, że z kosmetycznych rzeczy też będzie tam większość, ale ciekawi mnie co kupujecie na Gemini ![]()
![]() |
#4159 | |
Zadomowienie
|
Ja tylko tak na szybciora wpadłam na forum - siostra do mnie przyjechała dotrzymać mi przez kilka dni towarzystwa, więc tylko z doskoku podczytuję
![]() Koralinka - gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4160 |
Zadomowienie
|
ever: szkoda, ze nie mieszkasz blizej, moglybysmy na kawe sie umowic.
![]() agnieszka: Ty jestes w 29 tygodniu? czy masz niezmieniony podpis? bo ja mam koncowke i tydzien temu mala wazyla 1100... to o wiele mniej niz Twoja dzidzia... mozliwy jest taki rozstrzal? ![]()
#4161 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja wklejałam listę z Gemini, przeszukaj sobie przez moje posty, bo nie wiem jaka to strona była. Nie zamawiałam jedynie majtek siateczkowych (bo chcę bez nogawek, a nie mogłam znaleźć) i kosmetyków kąpielowych - miałam kupione wcześniej, soli fizjologicznej - jedyne opakowanie było 100 ampułek
![]() A mogę zapytać co miałaś z bakteriami? Bo ja tu czekam na wyniki posiewu i zobaczymy co dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Znalazłam to na innym forum i zapożyczyłam dla nas ![]() ![]() ![]() CO JEŚĆ? - warzywa: marchew, dynia, burak, seler, pietruszka- także natka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, koperek, szpinak, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia i wszystkie rodzaje sałat - owoce (jabłka, banany) - pieczywo (na początku białe, potem ciemne, potem pełnoziarniste) - makarony, kasze, ryż - mięso drobiowe (pieczone lub gotowane), królik, wieprzowina chuda - przetwory mleczne: twaróg (najlepiej półtłusty), jogurty naturalne, jogurty owocowe zawierające dozwolone owoce, śmietana, serki waniliowe - naleśniki - desery: biała czekolada, galaretka, budyń, sernik (najlepiej domowy), biszkopty, ciasto kruche - oliwa z oliwek, margaryna, z masłem ostrożnie - przyprawy, zioła: sól, pieprz, bazylia, tymianek, majeranek - do sałatek i surówek dodawaj łyżkę oleju rzepakowego - mleko i przetwory sera koziego - jajka - rozcieńczony sok z czarnej jagody i aronii, kisiele i kompoty domowe - domowej roboty wędliny, pieczone chude mięsa CZEGO NIE JEŚĆ? - owoce pestkowe (śliwki, morele, wiśnie, czereśnie) - ser żółty i dojrzewający - produkty z puszek - pomidory i seler, papryka i por - ciasta i słodycze - fast foody, chipsy, krakersy - kapusta, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, groch, rzodkiewka, drożdże - orzechy (szczególnie ziemne, ale także migdały) - soja - czekolada i kakao - miód - ryby wędzone - truskawki, poziomki, jagody, maliny, agrest, porzeczki - ostre przyprawy, papryka, chili, pieprz, kurkuma - aspartam, benzoesan sodu, wzmacniacze smaku, musztarda, chrzan, ketchup, kawa i mocna herbata , marynaty, ocet oraz potrawy smażone - owoce morza - wędliny paczkowane, tłuste wędliny i mięsa - cytrusy
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |||
Rozeznanie
|
Zobaczymy co będziesz gadała za 3 tygodnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To moja lista z gemini: HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml 12,51 23 % 15,39 15,39 215 Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki 4,79 23 % 5,89 5,89 420 ZIAJKA Maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml 4,38 23 % 5,39 5,39 75 DZIDZIUŚ proszek do prania do kolorów 3kg 21,94 23 % 26,99 26,99 3155 DZIDZIUŚ płyn do płukania 750ml 5,11 23 % 6,29 6,29 850 Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk 1,10 8 % 1,19 3,57 90 CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk 2,95 8 % 3,19 3,19 35 Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk 6,84 8 % 7,39 7,39 530 NUK wkładki laktacyjne Classic 30 sztuk + 30 sztuk gratis 11,19 8 % 12,09 12,09 220 CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe, rozmiar S/M, 2 sztuki 5,52 23 % 6,79 13,58 30 WEBER, pieluchy tetrowe, białe, LUX, 80x80cm, 10 sztuk 24,38 23 % 29,99 29,99 830 CANPOL szczotka + grzebień do włosów z grzechotką zoo 4,79 23 % 5,89 5,89 55 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk 4,62 8 % 4,99 4,99 130 Tantum Rosa, 10 saszetek 19,34 8 % 20,89 20,89 120 OCTENISEPT, Płyn, 50ml 16,66 8 % 17,99 17,99 80 FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk 2,31 8 % 2,49 2,49 5 MERIDOL pasta do zębów 75ml 10,89 23 % 13,39 13,39 120 MERIDOL płyn do płukania ust 400ml 14,95 23 % 18,39 18,39 480 Enema płyn doodbytniczy 150ml 4,99 8 % 5,39 5,39 215 To ostatnie to lewatywa. Tak na wszelki wypadek, jeśli sama nie dostanę biegunki to jak zdążę, zrobię sobie w domu żeby nie musieć w szpitalu tego przeżywać ![]() ![]() A no i pasta i płyn do ust też nie dla dzidzi. Polecam jak którejś krwawią dziąsła, mi zalecił dentysta i faktycznie pomaga. U mnie w aptece zapłaciłam za płyn 30 zł a tu kosztuje 18 ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Nie wkleiło mi całej listy z gemini, to reszta: BABY ONO szczotka do butelek i smoczków 4,63 23 % 5,69 5,69 55 Termometr Microlife NC 150 bezkontaktowy 107,21 8 % 115,79 115,79 165 NoseFrida, spray do nosa, 20ml 9,71 8 % 10,49 10,49 45 FRIDA Aspirator do nosa 17,31 8 % 18,69 18,69 80 Bepanthen Baby maść ochronna 30g 9,26 23 % 11,39 11,39 50 LINOMAG BOBO Krem A+ E 50ml 5,03 23 % 6,19 6,19 95 BAMBINO mydło dla dzieci i niemowląt 90g 1,46 23 % 1,79 ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Ciekawi mnie dlaczego margarynę można a masło nie? Myślałam że masło zdrowsze. Będę próbowała jeść zdrowo, z głową i po kolei wprowadzać produkty a nie wszystko naraz żeby wiedzieć co ewentualnie uczuliło. Poza tym jak mam dostarczyć dziecku witamin o chlebie i wodzie? Chyba że łykając tony witamin. Ale nie powiem, to że białą czekolada jest dozwolona bardzo mnie cieszy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja miałam bakterie E coli ![]() ![]() Vilet, dzięki Ci dobra kobieto ![]() ![]() 4,99 8 % 5,39 w jakim celu ten płyn doodbytniczy ? Nie umiem znaleźć listy którą wklejałaś Coffe ![]()
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-08-11 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Rozeznanie
|
To nie chodzi chyba o to żeby nie jeść ich w ogóle ale wprowadzać powoli, a masło podobno jest cięższe do strawienia tak jak żółty ser.. ja tez nie zamierzam trzymać się kurczowo ale są na pewno rzeczy na które należy uważać.
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, widziałam dzisiaj w gazetce z lidla, że od poniedziałku 18.08 będą ubranka dla maluszków, może kogoś zainteresuje..
![]()
#4167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czytałam ze po zjedzeniu czosnku przez matkę jet dla dzieci smaczniejsze i jest to jeden ze sposobów na niejadki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4169 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam sobie właśnie stary wątek z poczekalni jak rozwijała się u mnie akcja porodowa jak rodziłam córcię. Chciałam sobie trochę przypomnieć te pierwsze objawy, bo mam trochę luk w pamięci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.