|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Ale fajnie Jejku u mnie to już było kawał czasu temu (jakieś 4 lata) ale miłe wspomnienia.A ja dzisiaj troszkę zagoniona, piorę drugą turę ubranek dla Olci. Pierwsza część czeka już na prasowanie, a w między czasie zrobiłam ciasto ze śliwkami i już na nie ostrze zęby Kupiłam sobie też dzisiaj takie zwykłe tenisówki bez zawiązywania, bo nie wiem jak Wy ale ja mam problem żeby wejść do większości butów Do końca ciąży myślę, że dadzą radę
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() Bo ja teraz też sapię i wzdycham jak mam buty jakieś zakładać, po prostu nie wiem jak te stopy sięgnąć...zazwyczaj stawiam sobie wyżej na krześle i tak zakładam Co mi przypomina, że czeka mnie pedicure do zrobienia - od tygodnia się zastanawiam jak to ogarnąć Przy okazji, jakim cudem jest już 14? Mam wrażenie, że chwile temu wstałam |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No kawał chłopa z niego A ciocia wyglądała jak z reklamy, szczuplutka z takim brzuszkiem - piłeczką W życiu bym nie powiedziała że tam taki gigant siedzi
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed ciążą nosiłam 38 a teraz kupiłam 40 Oooo burza idzie, w końcu będzie chłodniej
|
|
#4145 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem tylko ciekawa jakie to będą ciuszki no on jednak z lata, a tu jednak jesienny dzidziuś będzie Jak braliśmy ślub ( w kwietniu) to mój tata chciał nam dać na obrączki, ja powiedziałam wtedy żeby dał spokój i najwyżej się dołożył do wózka jak chce. No ale teraz cisza, a mi głupio się upomnieć Cytat:
|
||
|
|
|
#4146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja albo w japonkach teraz, albo w sandałkach z rozciągliwymi paskami, mam też takie sandałki gumowe, sportowe, do sportów wodnych i też wrócily do łask, bo są meeeeeeega wygodne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Mortisha, Koralinka, dołączam do Was przy świętowaniu rozpoczęcia 33 tc, czyli 8 m-ca
Jezuuu, jaka parówka u nas
|
|
|
|
#4148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj w psychicznym dołku. Mam jakieś złe przeczucia co do tego kiedy urodzę... Nawet dzisiaj śniło mi się, że urodziłam jutro
Mimo, że planowałam zacząć pranie ubranek pod koniec sierpnia, to zmieniłam zdanie i właśnie kończy mi się pierwsza partia tych najmniejszych 50/56. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4149 | |||
|
Zadomowienie
|
Co wy gadacie, ja nawet daje rade golic sie TAM z lusterkiem
![]() Ja tez chce juz miec malutka przy sobie!! Ale jeszcze tylko 2,5 miesiaca, wiec sie bardzo ciesze. Ale nie moge sie doczekac i czasami az mi bardzooo smutno, ze tyle jeszcze czekania ![]() Dzis zapomnialam.rano wziac tabletki z mineralami i odcinek ledzwiowy dal sie fest we znaki, teraz leze po pracy, zaraz wstane i obiad robie. Jutro mam wizyte u poloznej, to wreszcie z nia porozmawiam, czy z tymi bolami gornymi brzucha, jak bedzie fest zle, czy mam isc do lekarza, czy co troche dzownic do pracy i meldowac sie na pojedyncze chorobowe :/ ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
A ja jutro zaczynam 30 tydzien ![]() Kurde Wy z poczatku pazdziernika macie lepiej, juz tuz tuz a ja sie naczekam :/ ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Spodziewalas sie tego??? mega!Tak, to tez moja fantazja i az lzy mam w oczach jak mysle, ze ja tyle mam czekac ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
ja wlasnie pisalam, ze tez jutro 30 tydz. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- I jeszcze chcialam napisac, ze przykre, ze niektore jak czytalam, maja takie wredne kolezanki :/ chyba lepiej miec jak ja, wcale niz takie hihi. Tu w Dk sie spotkam z jakas znajoma raz na 2 miesiace max chyba, a przyjaciol nigdy juz miec nie bede nowych, oni sa w Pl, ale czesc rozjechana po Europie ![]() Tylko biedny Tz musi wszystkiego wysluchiwac, zaniast wygadac sie przyjaciolce
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Przede wszystkim gratulacje dla Koralinki ![]() Ja na razie jestem w miarę samodzielna jeśli chodzi o buty i golenie, ale mam mały brzuch to pewnie dlatego. Jeśli chodzi o tycie w ciąży to na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że szczupłe dziewczyny powinny, a nawet muszą przytyć 10-15 kg, a te ,,nieszczupłe'' mniej. Pochwalę się, że sprzedałam pierwszą zawieszkę do smoczka na allegro za 15zł
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za gratulacje
![]() Powiem tak, wiedziałam, że to nastąpi i że to będzie niebawem, ale nie wiedziałam kiedy. Myślałam, że może nad morzem wiedziałam, że panie złotniczki w końcu zrobiły pierścionek (prawie siedem miesięcy im to zajęło Widzę, że wyszedł temat butów, też starał się kupić po rozklejeniu sandałów, ale niestety nie idzie. Normalnie noszę 39-40, a teraz mierzyłam 41 a i tak nie dałam wcisnąć na nogę i zapiąć paseczka
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
Witam w 31 tygodniu
Jestem po USG i wszystko jest w porządku. Adaś waży 1754 g. Lekarz stwierdził, że jest duży. Termin porodu się zmienił na 09.10. niestety mój Mały ułożony jest pośladkowo, mam się zgłosić na następne USG w 37 tygodniu i mam jeść pietruszkę (Czy ona ma jakiś wpływ na ułożenie dziecka?) i pić dużo wody. Poprosiłam lekarza o sprawdzenie mojej szyjki i wyszło 43 mm i zamknięta. Jutro idę na kontrolę do mojej gin i ciekawa jestem, co mi powie. Pomyliła się wcześniej, czy co?
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
Ja odnośnie butów mam tenisówki bez wiązań i espadryle. Normalnie rozmiar od zawsze 38, tym razem 40
Ze stopami i goleniem daję jeszcze radę. Mam pytanko, jakie pieluchy kupić jako pierwsze? Pampers z nr 1 czy 2? 2 jest od 3 do 6 kg, czy będą ok czy za duże i kupić pierwsze z nr1?
|
|
#4154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do butów, to mi też już ciężko zakładać. Noszę głównie japonki, a jak muszę inne założyć, to tylko na siedziąco. Na szczęście jeszcze mi noga nie urosła, ale z Łucją urosła mi dopiero po porodzie, więc kto wie... Golić się daję jeszcze radę, ale co się nagimnasytkuję to moje ![]() agnieszkakr1987 za udaną wizytę!alapiotrek ja kupuję od razu 2. Wątpię, żeby młody ważył mniej niż 3kg, a nawet jeśli, to najwyżej Tż poleci kupić 1
|
|
|
|
|
#4155 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze ma.witaminy to oczywiste, ciekawe...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4156 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza małą paczką, bo tą chce mieć już spakowaną w torbe.Kupuję 2x78 sztuk i paczkę 33 do szpitala, jak poczytalam na sierpniówkach, że paczka 78 poszła w 5 dni, to wolę być zaopatrzona Cytat:
No i brawa dla Adasia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() właśnie zmierzyłam się metrówką w brzuchu - równe 100 cm. Coś mi się mało wydaje, może źle spojrzałam.
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-08-11 o 17:28 |
||||
|
|
|
#4157 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A stopy wcale nie mam większej W ogóle mi nie puchną nogi jak na razie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do snu to właśnie tak mówię że gdzieś już słyszałam albo czytałam taka historię
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#4158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, mi nawet nie chodzi o inne tematy, ale nie chcę się narzucać ze swoimi dołami i problemami...Takie mamy czasy, jedna ma 2 szalejących dzieci, inna co prawda jest w ciąży ale jej głównym problemem jest ojciec dziecka, a o Maluszku jakoś tak nie lubi rozmawiać, kolejna jest 200 km ode mnie i ma problemy z pracą...I tak dalej ! Wolę pogadać sama do siebie albo napisać tu Co do jedzenia w zupełności się zgadzam, ja też planuję nie szaleć z dietami, nie chcę, żeby Dzidziol nie był nauczony smażonych czy pieczonych rzeczy Ale wiadomo, zobaczymy jak będzie.Cytat:
Polecam prenalen, syrop dla kobiet w ciąży, malina plus czosnek, na prawdę mi pomógł Ogromne gratulacje z okazji zaręczyn ! Spodziewałaś się czy niespodziankę zrobił ? ![]() No i 33 tydzień Codziennie myślę o Maluszku i o tym, jak to będzie ![]() Kupiłam bratankowi fajny kask, jak znalazł na rower bo to mały Brój, żeby głowy nie porozbijał I widziałam w smyku cudny bezrękawnik akurat na jesień i wiosnę, chyba mu dokupię. Wcześniej kupiłam klocki i książki, więc coś tam dla niego mam Vilet, z kotami jest większy problem niż z psami podobno..Znajoma będąc w ciąży miała ogromny problem ze swoją dotychczas cudownie grzeczną kotką...Potrafiła się na nią rzucić bez powodu, drapać rzeczy kupione dla Malutkiej i inne takie...Niestety musiała ją oddać. Obyś nie miała aż takich problemów... Farminka, głowa do góry. Masz jeszcze trochę czasu ! Obawy są normalne, ja też je mam... A sny są zazwyczaj odwrotne, więc trzeba podchodzić do nich z dystansem Ever, nie martw się, przede mną dokładnie tyle co przed Tobą Termin mam na 28.10, więc jak dobrze pójdzie to większość Dziewczyn będzie już tuliło Maluszki a my dopiero będziemy jechać na porodówkę Agnieszkakr, faktycznie duży ten Twój Maluszek Szyjka długa i zamknięta więc no stres. Moja jest o dobrą połowę krótsza Czemu myślisz, że Twoja gin się pomyliła ? Może mały dobrze przybiera ?Alapiotrek, jedynki są chyba dla takich Maluszków, może zależy ile Twoje Maleństwo waży ? Jak całkiem sporo, to chyba nie ma co katować dzidzi ciasnymi..Chociaż jedna, dwie paczki tych najmniejszych chyba nie zaszkodzą ![]() Ja tak czytam o Waszych zakupach na Gemini. Zajrzałam tam i faktycznie jest sporo rzeczy...Ma może któraś (albo ominęłam stronę na której było to napisane), listę tego, co kupiła na Gemini ? Pod koniec sierpnia jadę do hurtowni w Gdyni albo Gdańsku- Akpol Baby (wie coś o niej któraś z Was?) i chciałabym tam kupić wszystko. Myślę, że z kosmetycznych rzeczy też będzie tam większość, ale ciekawi mnie co kupujecie na Gemini
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko tak na szybciora wpadłam na forum - siostra do mnie przyjechała dotrzymać mi przez kilka dni towarzystwa, więc tylko z doskoku podczytuję
Koralinka - gratulacje ![]() Cytat:
A Adaś jeszcze ma trochę czasu na obrócenie się
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
ever: szkoda, ze nie mieszkasz blizej, moglybysmy na kawe sie umowic.
agnieszka: Ty jestes w 29 tygodniu? czy masz niezmieniony podpis? bo ja mam koncowke i tydzien temu mala wazyla 1100... to o wiele mniej niz Twoja dzidzia... mozliwy jest taki rozstrzal?
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wklejałam listę z Gemini, przeszukaj sobie przez moje posty, bo nie wiem jaka to strona była. Nie zamawiałam jedynie majtek siateczkowych (bo chcę bez nogawek, a nie mogłam znaleźć) i kosmetyków kąpielowych - miałam kupione wcześniej, soli fizjologicznej - jedyne opakowanie było 100 ampułek
![]() A mogę zapytać co miałaś z bakteriami? Bo ja tu czekam na wyniki posiewu i zobaczymy co dalej |
|
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnosnie pietruszki to na bank chodzi o to że ma duuużo żelaza, byc może masz z wyników badań mało hemoglobiny, badź też chce Cię ustrzec przed jej spadkiem ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Znalazłam to na innym forum i zapożyczyłam dla nas Może sie przyda Odnośnie jedzenia w czasie karmienia ![]() CO JEŚĆ? - warzywa: marchew, dynia, burak, seler, pietruszka- także natka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, koperek, szpinak, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia i wszystkie rodzaje sałat - owoce (jabłka, banany) - pieczywo (na początku białe, potem ciemne, potem pełnoziarniste) - makarony, kasze, ryż - mięso drobiowe (pieczone lub gotowane), królik, wieprzowina chuda - przetwory mleczne: twaróg (najlepiej półtłusty), jogurty naturalne, jogurty owocowe zawierające dozwolone owoce, śmietana, serki waniliowe - naleśniki - desery: biała czekolada, galaretka, budyń, sernik (najlepiej domowy), biszkopty, ciasto kruche - oliwa z oliwek, margaryna, z masłem ostrożnie - przyprawy, zioła: sól, pieprz, bazylia, tymianek, majeranek - do sałatek i surówek dodawaj łyżkę oleju rzepakowego - mleko i przetwory sera koziego - jajka - rozcieńczony sok z czarnej jagody i aronii, kisiele i kompoty domowe - domowej roboty wędliny, pieczone chude mięsa CZEGO NIE JEŚĆ? - owoce pestkowe (śliwki, morele, wiśnie, czereśnie) - ser żółty i dojrzewający - produkty z puszek - pomidory i seler, papryka i por - ciasta i słodycze - fast foody, chipsy, krakersy - kapusta, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, groch, rzodkiewka, drożdże - orzechy (szczególnie ziemne, ale także migdały) - soja - czekolada i kakao - miód - ryby wędzone - truskawki, poziomki, jagody, maliny, agrest, porzeczki - ostre przyprawy, papryka, chili, pieprz, kurkuma - aspartam, benzoesan sodu, wzmacniacze smaku, musztarda, chrzan, ketchup, kawa i mocna herbata , marynaty, ocet oraz potrawy smażone - owoce morza - wędliny paczkowane, tłuste wędliny i mięsa - cytrusy
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#4163 | |||
|
Rozeznanie
|
Zobaczymy co będziesz gadała za 3 tygodnie
![]() Cytat:
Zobaczymy co będzie, na razie muszę coś wymyślić żeby spać w nocy.Cytat:
To moja lista z gemini: HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml 12,51 23 % 15,39 15,39 215 Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki 4,79 23 % 5,89 5,89 420 ZIAJKA Maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml 4,38 23 % 5,39 5,39 75 DZIDZIUŚ proszek do prania do kolorów 3kg 21,94 23 % 26,99 26,99 3155 DZIDZIUŚ płyn do płukania 750ml 5,11 23 % 6,29 6,29 850 Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk 1,10 8 % 1,19 3,57 90 CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk 2,95 8 % 3,19 3,19 35 Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk 6,84 8 % 7,39 7,39 530 NUK wkładki laktacyjne Classic 30 sztuk + 30 sztuk gratis 11,19 8 % 12,09 12,09 220 CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe, rozmiar S/M, 2 sztuki 5,52 23 % 6,79 13,58 30 WEBER, pieluchy tetrowe, białe, LUX, 80x80cm, 10 sztuk 24,38 23 % 29,99 29,99 830 CANPOL szczotka + grzebień do włosów z grzechotką zoo 4,79 23 % 5,89 5,89 55 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk 4,62 8 % 4,99 4,99 130 Tantum Rosa, 10 saszetek 19,34 8 % 20,89 20,89 120 OCTENISEPT, Płyn, 50ml 16,66 8 % 17,99 17,99 80 FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk 2,31 8 % 2,49 2,49 5 MERIDOL pasta do zębów 75ml 10,89 23 % 13,39 13,39 120 MERIDOL płyn do płukania ust 400ml 14,95 23 % 18,39 18,39 480 Enema płyn doodbytniczy 150ml 4,99 8 % 5,39 5,39 215 To ostatnie to lewatywa. Tak na wszelki wypadek, jeśli sama nie dostanę biegunki to jak zdążę, zrobię sobie w domu żeby nie musieć w szpitalu tego przeżywać Wiadomo, swój kibelek najlepszy ![]() A no i pasta i płyn do ust też nie dla dzidzi. Polecam jak którejś krwawią dziąsła, mi zalecił dentysta i faktycznie pomaga. U mnie w aptece zapłaciłam za płyn 30 zł a tu kosztuje 18 ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Nie wkleiło mi całej listy z gemini, to reszta: BABY ONO szczotka do butelek i smoczków 4,63 23 % 5,69 5,69 55 Termometr Microlife NC 150 bezkontaktowy 107,21 8 % 115,79 115,79 165 NoseFrida, spray do nosa, 20ml 9,71 8 % 10,49 10,49 45 FRIDA Aspirator do nosa 17,31 8 % 18,69 18,69 80 Bepanthen Baby maść ochronna 30g 9,26 23 % 11,39 11,39 50 LINOMAG BOBO Krem A+ E 50ml 5,03 23 % 6,19 6,19 95 BAMBINO mydło dla dzieci i niemowląt 90g 1,46 23 % 1,79 ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Ciekawi mnie dlaczego margarynę można a masło nie? Myślałam że masło zdrowsze. Będę próbowała jeść zdrowo, z głową i po kolei wprowadzać produkty a nie wszystko naraz żeby wiedzieć co ewentualnie uczuliło. Poza tym jak mam dostarczyć dziecku witamin o chlebie i wodzie? Chyba że łykając tony witamin. Ale nie powiem, to że białą czekolada jest dozwolona bardzo mnie cieszy |
|||
|
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja miałam bakterie E coli Jutro pewnie znowu pobierze mi posiew i heja do mikrobiologii na wyniki...Mam nadzieję, że sobie poszła. Antybiotyk był ogromnej wielkości Vilet, dzięki Ci dobra kobieto Interesuje mnie bardzo to : 18,39 480 Enema płyn doodbytniczy 150ml4,99 8 % 5,39 w jakim celu ten płyn doodbytniczy ? Nie umiem znaleźć listy którą wklejałaś Coffe
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-08-11 o 18:49 |
|
|
|
|
#4165 |
|
Rozeznanie
|
To nie chodzi chyba o to żeby nie jeść ich w ogóle ale wprowadzać powoli, a masło podobno jest cięższe do strawienia tak jak żółty ser.. ja tez nie zamierzam trzymać się kurczowo ale są na pewno rzeczy na które należy uważać.
|
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, widziałam dzisiaj w gazetce z lidla, że od poniedziałku 18.08 będą ubranka dla maluszków, może kogoś zainteresuje..
|
|
#4167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, że nie będę jadła kapusty czy grochu, ale jak patrzę na tę listy to mi się słabo robi I ja właśnie odnoszę takie wrażenie, że to są produkty surowo zabronione i nie należy ich jeść. Ale może to tylko ja to tak odbieram Czytałam ze po zjedzeniu czosnku przez matkę jet dla dzieci smaczniejsze i jest to jeden ze sposobów na niejadki Ale czytałam też, że podobno dzieciom to śmierdzi i nie chcą jeść... I bądź tu mądry. Zdecydowanie za dużo sprzecznych informacji nas bombarduje i nie wiadomo już w co wierzyć.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam sobie właśnie stary wątek z poczekalni jak rozwijała się u mnie akcja porodowa jak rodziłam córcię. Chciałam sobie trochę przypomnieć te pierwsze objawy, bo mam trochę luk w pamięci
No i teraz już wiem, że na jakieś 3-4 dni przed miałam bóle krzyża bez skurczy, w środę ok.20 zaczęły się skurcze co pół godziny, ale noc przespałam, a od przebudzenia miałam co 20 min, a później co 10 min, w nocy co 4 min i pojechałam na porodówkę ok.2 w nocy (2 raz, bo za pierwszym mnie jeszcze odesłali do domu), a urodziłam o 14.05.
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

jednak wybrałam się dzisiaj do lekarza, moja zielarka jest na urlopie, i dobrze zrobiłam, bo się okazało, że mam ostre zapalenie gardła i po prawej stronie już zaczęła wychodzić ropa na anginę :banghead: dostałam antybiotyk, syrop i kupiłam, za Waszą radą, tantum verde. Musi mi przejść do piątku, bo jedziemy nad morze
Jejku u mnie to już było kawał czasu temu (jakieś 4 lata) ale miłe wspomnienia.
Do końca ciąży myślę, że dadzą radę

13.12.13
A tej cioci Dzidziol to Giganciorek trochę!!! 

Czemu myślisz, że Twoja gin się pomyliła ? Może mały dobrze przybiera ?