|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chyba się nastawiłysmy na tą pełnię a tu nic nie wyszło i wszystkie złe jak osy ![]() Coś mnie dzisiaj pobolewa brzuch ale ja już sama nie wiem co to jest. Mąż sie pyta czy to może już? A ja mu powiedziałam ze wszyscy straszą że to tak boli, aż sie zęby w parapet wgryza to to raczej nie to. POCZEKAM NA TAKI BÓL ![]()
![]() |
#2732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na blokadę polecam espumisan, mąż mi przywiózł 3 dnia i od razu 4 wzięłam, kolejnego dnia tez i jak wrocilam do domu to pierwsze co zrobilam to polecialam na kibelek,troszkę bolalo, tzn jelita ale ulga niesamowita, ja za każdym cc miała problem z gazami przez co brzuch bardziej bolal i espumisan mam juz sprawdzony ![]() co do jedzenia to w każdym szpitalu jest inaczej, mi na drugi dzień dali pol paczki sucharów i to miałam na caly dzień, normalne jedzenie dostałam dopiero trzeciego dnia, ale to pewnie zalezy od godziny cc, ja miałam o 10. Ale w sumie nie bylam głodna, pilam dużo wody i dalam rade. mi cewnik wyjęli przed pionizacja, wiec troche dziwne ze h4alinka miała tak długo, może przez to ja piekło bo ja nie czułam dyskomfortu i normalnie sikalam, odchodów poporodowych tez nie miałam duzo wiec nie korzystałam ze sposobu z prysznicem(ale po pierwszym cc tez tak robiłam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
A jak u Was z praniem ?
Ja piore co 2/3 dzien nie dlatego ze nie mam w co malej ubrac czasem przebieram ja tylko raz dziennie ale jak sie okupka to potem w lazience mi smierdzi i musze wstawiac w malej ilosci pranie ale najgorsze to pozniej prasowanie tych pieluch tetrowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dziewczyny tez czuje ze wygladam okropnie.. Blada, jakas poplamiona, rece chyba tez mi przytyly, wlosy sie nie ukladaja a dookola pelno powabnych laseczek w letnich, zwiewnych sukieneczkach :banghead: Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano dostala normalnie sniadanie po poluudniu zdjeli jej cewnik maz pomogl jej sie umyc i od razu poszla do malej zeby ja karmic, wiem ze jeszcze w nocy do niej chodzila wiec tu jest troche inaczej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Cześć Ciotki, to ja Hania, pozdrawiam wszystkie dzieciaczki
![]()
#2737 |
Zakorzenienie
|
sliczna ![]() ![]() wloski cudne |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Chilanes Hania przeslodka ![]() Zaczarowana ja jeszcze nie pralam nawet ![]() ![]() Meli kupki jakos nie smierdza nawet ![]() ![]() A czy Wasze dzieciaczki tez sie tak wyginaja jak leza? Mela tak mocno czasem odchyla glowe i sie wyciaga ze sie boje ze sobie krzywde zrobi... Ogolnie caly czas sie boje ze cos jest nie tak ![]() Zastanawiam sie czy to normalne ze mala lezac tak mocno kopie i przebiera nozkami, podnosi tylek do gory i sie sama juz przekreca ![]() Mam nadzieje ze to nie zadne problemy brzuszkowe bo kupy robi zawsze 1-2 na dobe wiec chyba ok... Aha i jak spi to ma takie tiki ze cala sie wzdryga az i czasami az zaplacze bo sie obudzi:/ Mamuski pomocy ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
zuken jeśli nie placze przy tym lub nie pojekuje "boleśnie" przy tym rozciąganiu to nie masz się czym martwić.
#2740 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czuje sie taka zielona w tych sprawach, nigdy nie mialam zabiegow, operacji, cewnikow i nie wiem jak sie zachować, nastawic na to wszystko. A przy cewniku czuje sie, ze sie sika? ![]() Bo jak tak to nie miałyście wrazenia, ze sikacie do łóżka? ![]() ![]() Ja wiem tylko tyle, ze po cc pierwszego dnia nie moge wstawać, drugiego dnia mnie odlączą od wszystkiego i musze wstać. Ponoć położne szybko każą wstawać, zeby dojść do siebie, koleżanka opowiadała, ze nawet złożyli jej podłokietniki/trzymadła, żeby szybko uczyła się sama wstawać a nie opierała się na tym. No a po dwóch dobach juz do domu, oczywiscie jak bedzie wszystko ok. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myśle, ze zdąży cię złapać przed wywołaniem ![]() Ojojojo..jakie cudne policzki ![]() ![]()
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja to samo kopie glowke podnosi jak ja kladziemy na brzuszek zeby pupke wyczyscic dokladnie to glowke podnosi i sie wykreca Przed wypisem ze szpitala lekarz powiedzial ze mala jest bardzo silna bo sie wyginala w kazda strone i powiedzial ze jest okazem zdrowia wiec to chyba normalne |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam wrazenie od wczoraj, ze lada chwila urodze. Nawet sie pytałam tż czy to normalne, ze mysle, ze w ciagu 24h cos sie zacznie...
Brzuch juz mi wisi jakby zaraz miał się urwać, czasem coś w kryśce strzyka ![]() Ide zaraz po kolejna piżame, mam koszule porodową, na ramiączka odpinaną do karmienia i taki jakby dres na dzien.. kupie jeszcze jakas... chyba bede mogła spać w koszulce i spodenkach w szpitalu?
#2743 |
Raczkowanie
|
Matko juz sie zaczynaja jakies durne smsy i telefony. Kolezanka sie chyba z miesiac nie odzywała i naisała smsa ja nie odp bo sprzatałam to wielka panika..... Jak urodzę to urodzę. Chociaż mam wrażenie, że na zawsze zostane z tym brzuchem i nigdy już nie zobacze Krychy
![]()
#2744 | |||
Rozeznanie
|
Pokaże, ale nie zdąże dziś pewnie. A jak jutro zostane w szpitalu to dopiero pokaże jak już będę Wam Mikołaja prezentować
![]() Cytat:
Cześć piękna Haniu!! Witamy na świecie!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oki czekam z niecierpliwoscia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć Hania! Ładna jesteś. ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko 1-2 dziennie? Mój to chyba z 5 albo i więcej. A tiki przy spaniu to odruch Moro, Tymek też ma, nie martw się, przejdzie z wiekiem, to nic groźnego. ![]() Pomalowałam sama paznokcie u nóg! Witajcie spowrotem moje stopy! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Wtajemniczenie
|
Kupka jest wodnista
![]() Cytat:
![]() Śliczności i jakie śliczne włoski mam ![]() ButterBear ja już prawie wszystkich lekarzy obskoczę przed szczepieniem. W tym tyg neurolog i okulista. Zostanie Mi tylko ortopeda i endo i USG głowy , które pewnie zrobi mi neurolog. A jak Twoja Malutka, jak żółtaczka ? Mój suwaczek nie odlicza dni mojej Tuśki, dlaczego ? Kurcze ja prawię nic nie mogę zrobić, Mała ciągle chciałaby być ze Mną, właśnie teraz śpi mi na nogach, bo w łóżeczku marudzi.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-08-11 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to po powrocie ze szpitala zrobilismy przemeblowanie bo w poprzednim ulozeniu nie widzialam malej i mi sie to strasznie nie podobalo spac przez to nie moglam a teraz wyglada tak
![]() ochraniacz na szczebelki zabieral niepotrzebnie swiatlo malej wiec go sciagnelismy bo polozna powiedziala ze to wazne zeby mala odrozniala dzien od nocy : ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wklejam fajna str, można na niej wyczytać tydz po tygodniu rozwój naszych Maluszków ![]() ![]() https://mamotoja.pl/
#2751 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja chce poinformowac, ze nasz malutki Sebastianek przyszedl wczoraj na swiat, czyli 10.08 2014 o godz 20.16! Ciezszy i dluzszy od siostry, 53 cm i 3,630 g, nie wyglada jak chucherko tylko solidny kawal chlopczyka;-) Pieknie przyssal sie do piersi i zjadl z obu, pierwszy placz wydal z siebie dopiero jak musial poczekac na druga piers, wowczas dal glos z niezadowolenia! Niestety, poniewaz mamy komplikacje w postaci niskich plytek, zostal zabrany na oddzial intensywnej opieki i raczej tam zostanie do konca tyg. Chodze go karmic i przytulac, na szczescie pozostale wyniki badan wychodza dobrze, ale musieli mu przetaczac plytki, podawac antybiotyki ( w zwiazku z gbs, nie otrzymalam pelnej dawki przy porodzie) choc nie ma oznak infekcji, ale w ramach prewencji i dodatkowo tlen, gdyz czasem oddycha zbyt szybko i spada mu jakis wskaznik. Robili Mu USG glowki, serduszka, rentgeny etc i wszystko dobrze. W skali Apgar otrzymal. 1 min 9 pkt, a w kolejnych juz 10. Trzymajcie kciuki, zebym jak najszybciej mogl wyjsc z intensywnej opieki i zeby dodatkowo obeszlo sie bez zoltaczki! W wolnej chwili opisze swoj porod, byl z pewnoscia inny od pierwszego, po tamtym mowilam od razu ze chce jak najszybciej kolejne dziecko, po tym ze musimy sie zabezpieczac bo nie chce juz wiecej miec dzieci i porodow ![]() lilka-vanilka gratulacje dla Ciebie! Na reszcie masz swoja Kruszynke ze soba! I kciuki trzymam za porody pozostalych dziewczyn, teraz porody sie posypia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje ![]() ![]() to az tak zle bylo ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Zadomowienie
|
śliczna
![]() ![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego - a tak wszyscy mówią że 2 poród łatwiejszy. I do tej pory trzymałam sie tej myśli a tu mnie na ziemie sprowadziłas ![]() A tak w ogóle to jestem chyba od dzis jedyną oczekujaca której nie spieszy się do porodu bo za parę-kilkanascie dni przywracaja ZZO do mojego szpitala. zmienił sie dyrektor jakies 2-3 tyg temu i sa wilekie zmiany. Zniesiono juz opłatę za towarzystwo męża przy porodzie a teraz ma pojawic sie oficjalny komunikat o mozliwośći dostania znieczulenia na żądanie. Niestety niepowiedziano mi dokładnie od kiedy uzyskałam jedynie inf ze to kwestia paru, max kilkunastu dni. I się smieję z TŻ że czuję ze moja na złośc mamie postanowi wyjść przed terminem i przed mozliwością dostania tego znieczulenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja mam kilka pytan, mlodego urodzilam 11 dni temu, przez cc i juz nie mam prawie wcale odchodow, nic ze mnie nie leci... czy Wy tez tak macie??? Czy moze cos mi sie zablokowalo??? Pokarmu mam bardzo duzo... Co do diety, to w szpitalu byla specjalistka polozna od laktacji i mowi, ze teraz jest szkola, ze sie je to co przed urodzeniem dziecka, bo dziecko zna te samki i potrafi je trawic, wiec jem wszystko, bez trzymania diety, lacznie z cytryna w herbacie. Dorobilam sie chyba przepukliny... bo z prawej strony blizny zrobilo mi sie wybrzuszenie... no cholera jasna... i co teraz zrobic??? Poloznej u mnie jeszcze nie bylo, jak zadzwonilam do przychodni z pytaniem, kiedy pani sie raczy u mnie pojawic, uslyszalm, ze mam dzwonic jutro, bo juz jej nie ma.... jak pojade na ostry dyzur do szpitala, to spedze tam caly dzien.... rece mi opadaja.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Wtajemniczenie
|
Ewelajna i Lilka GRATULUJEMY i WITAMY KOLEJNE SZKRABY ;-)))
Zuken moja też się wygina strasznie, jak ją trzymam to muszę się nieźle natrudzić żeby Mi nie wyskoczyła . Twoja robi tylko dwie kupki dziennie moja chyba z 5 albo i więcej. Justa ja już prawie 6 tyg po , a dalej muszę wkładki używać bo leci lekko dalej. OJ z tą dietą uważaj . Ja zjadłam jedno żeberko, a na drugi dzień Małą tak brzuch bolał i kupki nie mogła zrobić bidulka, ale to pewnie od dziecka zależy. Ponawiam pyt , wiecie dlaczego Mój suwaczek nie odlicza dni Tuśki ;-(??????
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-08-11 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |||||||
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki!
Widze ze bardzo Wam juz ciezko z brzuszkami chodzic, wspolczuje tzakiego samopoczucia, bo ja juz zapomnialam jak to bylo i troche brakuje mi ruchow, czuje sie taka...pusta ![]() Cytat:
A polozna do Ciebie nie przyvhodzi? Ona powinna pokazac co i jak.. Cytat:
![]() No wlasnie tak!!! Masakra ciagnie mnie strasznie, zwlaszcza na slodkie, cholera jasna po 1 porodzie bylo to samo i w sumie karmiac tylam zamiast chudnac! I co z tym robic??? Zostaly mi jeszcze 2 kg i walek brzuszka na dole, rano jest spoko nawet plaski ale po poludniu odstaje i wszytsko takie wiotkie....ble... Cytat:
my uzywamy w bialych, sa takie ciensze i delikatniejsze Cytat:
No czesc Slicznotko!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.