|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Cytat:
|
|
#1832 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam bole podobne do tych okresowych i strasznie mnie denerwuja, nie tego sie spodziewalam po ciazy :P piersi mnie nie swedza ale bola, tez troche jak przed okresem
no i sie zaokraglaja ![]() Czytam Was na biezaco ale rzadko pisze bo mam do dyspozycji tylko tablet a na nim pisze mi sie malo wygodnie ;/ musze poszukac niedrogiej dopinanej klawiatury zeby moc aktywnie uczestniczyc w watku ![]() Ide dzisiaj do lekarza na kontrole, tak jak mi zalecila gin stwierdzajaca ciaze i po raz pierwszy ide do faceta, dziwnie mi :P mam nadzieje, ze nie bedzie duzych kolejek i ze zrobi mi kontrolne usg, jestem ciekawa jak duze jest dziecko
|
|
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmiana na plus! No własnie kurtka zimowa....w zeszłym roku kupiłam sobie taka fają opiętą(taliowaną).....I dupa blada....a w tym roku to chyba w narciarskiej lubego bedę chodzić Mnie cycki bola,są duze I nabrzmiałe -w jeden biustonosz się mieszcze! Dokupiłam ostatnio 3 pary na wyprzedażach....ale podobno jeszcze urosną pod koniec ciąży....
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Też się wybieram na uniwersytecka ale dopiero 19 tego. Chyba wyniki beda na nast dzień, co?
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle krew nie chciała mi lecieć i tak mi wierciła baba w żyle, że już mam ładnego siniaka ![]() My w piątek planujemy sobie zrobić wycieczkę do Biskupina ![]() Cytat:
![]() Ech nie mogę się doczekać 20.08 .. zaczyna mi się dłużyć..
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Zielone oko- do Biskupina? Byłam z 1,5 miesiąca temu. Złaziłam się nieźle ale warto było
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że mówisz, że warto Mamy 70km a nigdy nie byłam
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki te plasterki sa firmy synergen https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...l-patches.html u mnie sie sprawdzają od kilku miesiecy stosuje przed okresem i w trakcie, reraz znów atakują mnie takie twarde obolałe gule- kiedys to bylam hardkor i przebijalam je iglą to od razu wszystko wychodzilo:P tteraz juz daje sobie spokój..
ja z tż przeprowadzilam dzis rano rozmowe, of kors uryczana od rana chodze bo nie umiem inaczej zareagowac tylko chodze i placze w tej ciąży cały czas. Doslownie nie ma dnia zebym nie plakała i to ze 2-3 razy dziennie tak becze o nic;/ wypiescili mnie w domu to teraz się mąż męczy ;/ ale juz chyba wsio oki ja od rana w rozbiegu, a to urzad skarbowy, a to zakupy zezarłam juz 2 kanapki, poprawilam kapuśniakiem i jabłkiem, opędzlowałam przed chwilą bułkę z szynką (blee) serkiem ogórkiem i majonezem...i szczerze? Dalej mi się żryć chce (( a przecież nie mogę no cholerrrra!!!
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
W ciazy nie powinno sie stosowac kwasow, a w tych plasterkach jest kwas salicylowy, wiec nie radzilabym stosowac.
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Mirelka, strasznie brzydkie zachowanie Tzta. Ciekawe czy on bylby taki chetny do robienia czegokolwiek na kacu (ja tak sie czuje w ciazy, przy mdlosciach, zawrotach glowy itd.). |
|
|
|
#1842 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow, teściowa położną, zazdroszczę ![]() Mnie, o dziwo, piersi tylko delikatnie bolą, nawet mnie niż przed okresem Ale gdzieś ostatnio czytałam, że najbardziej ten dyskomfort odczuwany jest w 1. ciąży. W kolejnych może być różnie.Pisałyście o straszeniu porodami, itp. Ja też czasem słyszę takie opowieście, ale na szczęście poród porodowi nierówny Osobiście bardziej boję się tego, co będzie potem. Poprzednio miałam nacięte krocze i to strasznie dało mi się we znaki, teraz zamierzam masować krocze- mam nadzieję, że pomoże ![]() Poza tym zrobię wszystko, żeby obejrzeć z położną łożysko, choć nie wiem czy da mi to pewność, że nic we mnie nie zostanie, jak poprzednio ![]() U mnie dziś przyjemny chłodek, czuję się nieźle, więc może jakoś ogarnę mieszkanko. Miłego dnia |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ponoć przy drugim porodzie rzadziej nacinają
|
|
|
|
|
#1845 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zielone oko Byłam w Biskupinie w sobotę ![]() Ja już w staniki przedciążowe się nie mieszczę. Kupiłam 3 większe. Ja mam ogólnie dosyć spory biust i mam nadzieję, że już dużo bardziej nie urośnie ![]() A kurtkę zimową zamierzam pożyczyć od mamy, tylko rękawy pewnie będą ciut za długie
|
|
|
|
|
#1847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce nacinanie krocza jest obowiazkowe ? ) tez slyszalam wiele opowiesci, jedna rodzila kilka godzin i wyla z bolu, a druga w dwie godziny i nic nie czula, takze ja sie wogole nie nastawiam na nic, urodzic trzeba bedzie, czy chce czy nie chce mnie to nie ominie. To chyba jedyny plus ze nie mieszkam w Polsce, jesli chodzi o opieke podczas porodu, i wizyta u anestozjologa juz w 7 miesiacu ciazy wypelnienie dokumentow i zapoznanie sie z miejscem porodu, slysze same dobre opinie jesli chodzi o traktowanie pacjentki itd. Z drugiej strony zazdroszcze, chodzicie do ginekologow co chwile i sprawdzacie czy wszystko wporzadku. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Jedz jak trzeba jedz u mnie to roznie w jeden dzien jem tak jak ty na potege, bo jak nie zjem to slabo sie czuje, a w inny dzien mam takie mdlosci ze ciezko mi wode przelknac, bo mi sie odbija nawet woda... )) Kolezanka pamietam jadla dzien w dzien duzo , podczas ciazy, kupywala drobne przekaski i owoce, nisko kcal w sklepie,i podjadala je miedzy posilkami zeby nie jadac dwoch czy trzech obiadow albo zbyt duzej ilosci sniadania i kolacji. ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
))Czytam jak tak piszecie o tych kurtkach, i nawet nie pomyslalam ze moja tez sie nie bedzie nadawac jak przyjda zimne dni :/ i znowu trzeba bedzie wydawac i kupowac cos na chwile.... nie cierpie :/ |
|||
|
|
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
wczoraj dochodziłam do ładu po weekendowym wyjeździe do Włocławka na wesele. O dziwo wytrzymałam całą noc! Z parkietu zeszliśmy o 6.30! A potem jeszcze od 13.00 poprawiny. Oczywiście robiłam sobie stosowne przerwy i odpoczywałam od ciągłych wygibasów. Czułam się potem całkiem nieźle (tylko zgaga mnie męczyła od tego ciągłego podjadania, no i wymiotowałam raz...). Za to żadnych bólów podbrzusza, żadnych plamień. Przez ten czas, jak mnie nie było naklikałyście tyle stron wątku, że nie dam rady nadrobić!!
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wyobrazam siebie w lutym na weselu, siedzaca cala noc przy stole, kiedy wszyscy sie beda bawic.... ciekawe jak dlugo wytrzymam i to miesiac przed porodem hihih
|
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Crystal- ja tak miałam 4 lata temu na weselu brata byłam miesiąc przed porodem. Też w lutym i ryczeć mi się chciało bo ani wypić ani potańczyć, poskakać. Tylko kolka wolnych się pobujałam z tżtem.Muza też wydawała mi się za głośna dla dziecka i to jeszcze tak długo. Pogadać się nie dało bo za głośno na dwór wyjść też nie bo za zimno. Powiem ci, że nie był to dla mnie dobry czas. Ale może u ciebie będzie lepiej.
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ta muzyka.... temperatura w lutym... cala noc... i pewnie znow nic nie zjem, francuskie wesela skladaja sie z owocow morza glownie, ktorych ja nie nawidze, a i tak w ciazy nie mozna ich jesc i bede mezowi marudzila ze glodna jestem )) jakbym mogla to bym odmowila, ale to brat mojego TZ, wiec napewno pojdziemy ) No a jego przyszla zona na naszym weselu byla w 5 miesiacu ciazy, i tez ledwo wytrzymala tak naprawde i to jeszcze w srodku lata.---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ) Ja to chyba bym sie bala tak podskakiwac, bawic sie, wlasnie ze wzgledu na to, ze byc moze to mogloby miec wplyw na szybszy porod. )
|
||
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w sobotę tez byliśmy na weselu i o 1:30 już byliśmy w domu
|
|
#1855 |
|
Rozeznanie
|
Przy drugim porodzie nie bylam nacinana i czułam się super... wszystkie dziewczyny na sali zazdrościły mi, że mogę siedzieć
Dziewczyny czy robicie jakieś pamiątkowe fotki rosnącego brzuszka? Bo przyznam, że ja zrobiłam dziś drugą po miesiącu - siedzę i nie mogę się nadziwić, że on tak urósł
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię zdjęcia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie robiłam zdjęć.
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
smv może kiedyś pokażesz
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie, ale zaczne napewno
)
|
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
W sieci dużo zestawień miesiąc po miesiącu i bardzo ten pomysł mi się spodobał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

i zrozumiał, że mam leżeć, że jem tyle leków, pobyt w szpitalu, ze nie ma żartwów!!! że nie będę po całej chacie latac z mopem i odkurzaczem, że mam dpoczywać nogi w górę i tyle. Jedynie co, to pranie wstawiam, gotuję obiad, jakieś zkaupy lekkie zrobię, a mąż kochany rozwiesza ciezkie pranie, odkurza i lata na mopie! czasami śmiać mi się chce , ale Kochany jest! i żeby nie było nie wyorzytsuje go 

oczywiscie cała sie zapociłam ze stresu i mysli... o co chodzi?? ale ponoc to tak jest, jak ból jest i sam mija i bez zadnych innych plamień to objaw rozciągania się macicy itp. i mam nadzieję, ze od dzisiaj juz zaczyna się wwszytsko OK, i zadnych więcej problemów miec nie będę. Kupię sobie dzisiaj nospe, rozmawiałam z moją sis to mówiła, ze jej lekarz mowił, żeby brała przy każdym takim bólu, nie zaszkodzi a rozluźni tam wszytsko.
człowiek chociaż, zapomni o tym ciągłym fiksowaniu! wyrwe sie z tych mysli durnowatych 

no i sie zaokraglaja