Mamusie Marcowe 2015 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 09:40   #1831
Mirelka_90
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Super! Gratuluję!
mój też czasami tak mnie zdenerwuje, że niech nawet nie podchodzi! ale ostatnio go olśniło i zrozumiał, że mam leżeć, że jem tyle leków, pobyt w szpitalu, ze nie ma żartwów!!! że nie będę po całej chacie latac z mopem i odkurzaczem, że mam dpoczywać nogi w górę i tyle. Jedynie co, to pranie wstawiam, gotuję obiad, jakieś zkaupy lekkie zrobię, a mąż kochany rozwiesza ciezkie pranie, odkurza i lata na mopie! czasami śmiać mi się chce , ale Kochany jest! i żeby nie było nie wyorzytsuje go
biedaczek, też usłyszał, ze żadnego SEXU ale jakos dajemy rade

a ja od wczoraj ZERO glutów, smarków, niteczek itp. jedynie z rana wczoraj miałam, ale poźniej CZYSTO! dzisiaj tez czysto ! i mam nadzieję, ze jak zawsze pisze, ze u mnie OK, zaraz nie napiszę, że jednak znowu...
jedynie, dzisiaj rozbolało mnie podbrzusz i to tak, ze musiałam usiąść, trwało to z 10 minut... takie ciągnięcie, rozpierające jak np. okres oczywiscie cała sie zapociłam ze stresu i mysli... o co chodzi?? ale ponoc to tak jest, jak ból jest i sam mija i bez zadnych innych plamień to objaw rozciągania się macicy itp. i mam nadzieję, ze od dzisiaj juz zaczyna się wwszytsko OK, i zadnych więcej problemów miec nie będę. Kupię sobie dzisiaj nospe, rozmawiałam z moją sis to mówiła, ze jej lekarz mowił, żeby brała przy każdym takim bólu, nie zaszkodzi a rozluźni tam wszytsko.
Dzisiaj też mam jechac pod Wrocław po moją sis i jej coreczkę, przyjeżdżaja do nas na tydzień, i wyprawiamy u mnie w domu naszemu TACIE urodziny! grilll itp. fajnie się zapowiada! a maleńka jej taka pocieszna, że szok człowiek chociaż, zapomni o tym ciągłym fiksowaniu! wyrwe sie z tych mysli durnowatych

Miłego dnia!

a co do objawów:
- ktoś tez ma takie bóle jak ja?
- swędzą mnie cycochy? ktoś tez tak ma?
Witajcie. Mnie tez często swędzą cycochy to chyba efekt powiększania się ich. Ja czuje że są teraz pełniejsze no i obolałe bolą mnie nawet jak ze schodów schodzę. W ogóle to zaczynaja mi wychodzić ze stanika jakby za mały sie nagle zrobił. Muszę zakupić nowy większy.

Wiktorek 15.03.2015r.
Mirelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 09:42   #1832
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No mój też że za dużo wymyślam, ale może chodzi mu o mnie :/ mój to wszystkim gada choć też jest w szoku, że pierwszy cykl i już ostatnio mierze kurtke a on do ekspedientki...no ale przydalby sie wiekszy rozmiar bo żona w ciąży jeszcze brzuszka nie ma a już jak cieżarówka
Mój gada non stop o ciąży, dziecku i wręcz przeciwnie namawia mnie bym jeździła gdzieś dalej do lekarza, bo kasa nieważna... Cóż, ja jestem mniej rozrzutna, mam lekarza na miejscu i jestem zadowolona póki co. Już zapowiedział, że jedziemy po kurtkę zimową dla mnie, bo tamta z tamtego roku się nie nadaje. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ale on jak słyszał o zakupach ze mną dostawał gęsiej skórki.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witajcie. Mnie tez często swędzą cycochy to chyba efekt powiększania się ich. Ja czuje że są teraz pełniejsze no i obolałe bolą mnie nawet jak ze schodów schodzę. W ogóle to zaczynaja mi wychodzić ze stanika jakby za mały sie nagle zrobił. Muszę zakupić nowy większy.
Mnie tez swędzą
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 09:44   #1833
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja też jestem obsyfiona. Ja w Rossmann kupuję takie plasterki przezroczyste za 7 zł..I te wstrętne wulkany giną po jednej nocy.

Wróciłam od gina. Słyszałam serce. 0.88mm równo 7 tydzień termin na 30 marca)

Co do facetów...mój mąż chyba jest cały czas w szoku że tak.szybko się nam udało i jakoś szczególnej euforii po nim nie.widzę...nawet nie.chce nikomu powiedzieć, jęczy ze.lekarz za pieniądze i ze dojechać jeszcze trzeba...aż się poryczalam. Czasami mam dość go już.chyba wolę jak.jest w pracy przynajmniej mam ciszę i.spokoj. dobranoc dziewczynki pamiętajcie. Girl Power!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Z jakiej firmy te plasterki są?
Stary 2014-08-12, 09:44   #1834
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Tez mam bole podobne do tych okresowych i strasznie mnie denerwuja, nie tego sie spodziewalam po ciazy :P piersi mnie nie swedza ale bola, tez troche jak przed okresem no i sie zaokraglaja

Czytam Was na biezaco ale rzadko pisze bo mam do dyspozycji tylko tablet a na nim pisze mi sie malo wygodnie ;/ musze poszukac niedrogiej dopinanej klawiatury zeby moc aktywnie uczestniczyc w watku

Ide dzisiaj do lekarza na kontrole, tak jak mi zalecila gin stwierdzajaca ciaze i po raz pierwszy ide do faceta, dziwnie mi :P mam nadzieje, ze nie bedzie duzych kolejek i ze zrobi mi kontrolne usg, jestem ciekawa jak duze jest dziecko
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 09:57   #1835
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Mój gada non stop o ciąży, dziecku i wręcz przeciwnie namawia mnie bym jeździła gdzieś dalej do lekarza, bo kasa nieważna... Cóż, ja jestem mniej rozrzutna, mam lekarza na miejscu i jestem zadowolona póki co. Już zapowiedział, że jedziemy po kurtkę zimową dla mnie, bo tamta z tamtego roku się nie nadaje. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ale on jak słyszał o zakupach ze mną dostawał gęsiej skórki.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Mnie tez swędzą
Dbaj o swojego mężczyzne zmiana na plus! No własnie kurtka zimowa....w zeszłym roku kupiłam sobie taka fają opiętą(taliowaną).....I dupa blada....a w tym roku to chyba w narciarskiej lubego bedę chodzić

Mnie cycki bola,są duze I nabrzmiałe -w jeden biustonosz się mieszcze! Dokupiłam ostatnio 3 pary na wyprzedażach....ale podobno jeszcze urosną pod koniec ciąży.... Tu akurat sie ciesze bo zawsze chciałam miec większe cycuchy
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 09:58   #1836
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Też się wybieram na uniwersytecka ale dopiero 19 tego. Chyba wyniki beda na nast dzień, co?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 10:33   #1837
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie. Czytam was cały czas ale jakoś ostatnio nie mialam weny co napisać. Ja wciaż ranne mam nudnosci i okropnie się czuje ale mój tż mi w to nie wierzy uważa że ciąża to nie choroba i ze mam robić to co robilam zawsze a on mi nie bedzie pomagał. Zaczął sie po trochu u nas remont robimy pokój dla Majusi. Tak sie dzis nadzwigałam że szok strasznie mnie teraz brzuch boli... aż mam zawroty w dodatku na mase pokłuciłam się z tż i powiedział słowa że "niechce tego dziecka" płakałam dziś trzy razy ale nie bede sie tu użalać nad sobą w końcu to forum w którym wszystkie się cieszycie z mężów i ciąż. Miłej nocy
Trzymaj się Przykro usłyszeć takie słowa od partnera, mam nadzieję, że się chłop opamięta

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Czy Wam też wyskakują na twarzy, dekolcie, plecach takie krosty?! Już nie mogę wytrzymać. I to takie bolące! W ogóle cera mi się okropniście pogorszyła, chyba aż do dermatologa się wybiorę jak tak dalej pójdzie.
Ja wysyp miałam z miesiąc temu, teraz mi się uspokoiło, używam punktowo maści cynkowej trochę pomaga, najgorzej mam na ramionach bo ciągle albo wyciskam albo coś zdrapne

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hej hej!

Ogólnie na takie wulkany rewelacyjna jest maść ichtiolowa, bo wyciąga to wszystko. Tyle, że prawdopodobnie w ciąży nie można jej używać Ale mówię tak na zaś, gdyby któraś z Was miała później takie problemy
Nie wiem co Ci poradzić, bo większość takich wysuszających preparatów jest na bazie alkoholu

Mirelka_90 Po to jest forum, żeby się żalić, marudzić i dzielić swoimi smutkami w kupie zawsze raźniej Na Twoim mniejscu przeprowadziłabym z tż poważną rozmowę ostrzegawczą, bez histerii, bez emocji Myślę, że do faceta trzeba wprost, bez owijania w bawełnę

Miałam iść dziś do laboratorium zrobić badania, ale tak mi się wstać nie chciało, że olałam sprawę

Macie jakieś plany na długi weekend?
Ja dzisiaj o 7:45 byłam na badaniach, weszłam bez kolejki razem z teściową bo pracuje w szpitalu jako położna
W ogóle krew nie chciała mi lecieć i tak mi wierciła baba w żyle, że już mam ładnego siniaka

My w piątek planujemy sobie zrobić wycieczkę do Biskupina

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Tez mam bole podobne do tych okresowych i strasznie mnie denerwuja, nie tego sie spodziewalam po ciazy :P piersi mnie nie swedza ale bola, tez troche jak przed okresem no i sie zaokraglaja

Czytam Was na biezaco ale rzadko pisze bo mam do dyspozycji tylko tablet a na nim pisze mi sie malo wygodnie ;/ musze poszukac niedrogiej dopinanej klawiatury zeby moc aktywnie uczestniczyc w watku

Ide dzisiaj do lekarza na kontrole, tak jak mi zalecila gin stwierdzajaca ciaze i po raz pierwszy ide do faceta, dziwnie mi :P mam nadzieje, ze nie bedzie duzych kolejek i ze zrobi mi kontrolne usg, jestem ciekawa jak duze jest dziecko
Ja chodzę do faceta i jestem zadowolona, delikatny, nawet się nie wstydzę

Ech nie mogę się doczekać 20.08 .. zaczyna mi się dłużyć..
Stary 2014-08-12, 10:35   #1838
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Zielone oko- do Biskupina? Byłam z 1,5 miesiąca temu. Złaziłam się nieźle ale warto było
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-12, 10:40   #1839
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Zielone oko- do Biskupina? Byłam z 1,5 miesiąca temu. Złaziłam się nieźle ale warto było

Fajnie, że mówisz, że warto Mamy 70km a nigdy nie byłam
Stary 2014-08-12, 11:06   #1840
smv
Zakorzenienie

Babeczki te plasterki sa firmy synergen https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...l-patches.html u mnie sie sprawdzają od kilku miesiecy stosuje przed okresem i w trakcie, reraz znów atakują mnie takie twarde obolałe gule- kiedys to bylam hardkor i przebijalam je iglą to od razu wszystko wychodzilo:P tteraz juz daje sobie spokój..

ja z tż przeprowadzilam dzis rano rozmowe, of kors uryczana od rana chodze bo nie umiem inaczej zareagowac tylko chodze i placze w tej ciąży cały czas. Doslownie nie ma dnia zebym nie plakała i to ze 2-3 razy dziennie tak becze o nic;/ wypiescili mnie w domu to teraz się mąż męczy ;/ ale juz chyba wsio oki

ja od rana w rozbiegu, a to urzad skarbowy, a to zakupy zezarłam juz 2 kanapki, poprawilam kapuśniakiem i jabłkiem, opędzlowałam przed chwilą bułkę z szynką (blee) serkiem ogórkiem i majonezem...i szczerze? Dalej mi się żryć chce(( a przecież nie mogę no cholerrrra!!!
Stary 2014-08-12, 11:17   #1841
jalouse
Wtajemniczenie

W ciazy nie powinno sie stosowac kwasow, a w tych plasterkach jest kwas salicylowy, wiec nie radzilabym stosowac.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Mirelka, strasznie brzydkie zachowanie Tzta. Ciekawe czy on bylby taki chetny do robienia czegokolwiek na kacu (ja tak sie czuje w ciazy, przy mdlosciach, zawrotach glowy itd.).
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:21   #1842
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też poswędują
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Mnie cycki bola,są duze I nabrzmiałe -w jeden biustonosz się mieszcze! Dokupiłam ostatnio 3 pary na wyprzedażach....ale podobno jeszcze urosną pod koniec ciąży.... Tu akurat sie ciesze bo zawsze chciałam miec większe cycuchy
nie dość, ze urosną to i obwód się zwiększy, ja na razie ratuję się stanikiem z czasów karmienia bo ten, któy ostatnio kupiłam jest juz za mały
Stary 2014-08-12, 11:44   #1843
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ja wysyp miałam z miesiąc temu, teraz mi się uspokoiło, używam punktowo maści cynkowej trochę pomaga, najgorzej mam na ramionach bo ciągle albo wyciskam albo coś zdrapne

Ja dzisiaj o 7:45 byłam na badaniach, weszłam bez kolejki razem z teściową bo pracuje w szpitalu jako położna
U mnie też z twarzą trochę lepiej, ale za to, jak u Ciebie, ramiona wyglądają strasznie... A di tego za 10 dni wesele mojej siostry i sukienka akurat ramiona odsłania
Wow, teściowa położną, zazdroszczę

Mnie, o dziwo, piersi tylko delikatnie bolą, nawet mnie niż przed okresem Ale gdzieś ostatnio czytałam, że najbardziej ten dyskomfort odczuwany jest w 1. ciąży. W kolejnych może być różnie.

Pisałyście o straszeniu porodami, itp.
Ja też czasem słyszę takie opowieście, ale na szczęście poród porodowi nierówny
Osobiście bardziej boję się tego, co będzie potem. Poprzednio miałam nacięte krocze i to strasznie dało mi się we znaki, teraz zamierzam masować krocze- mam nadzieję, że pomoże
Poza tym zrobię wszystko, żeby obejrzeć z położną łożysko, choć nie wiem czy da mi to pewność, że nic we mnie nie zostanie, jak poprzednio

U mnie dziś przyjemny chłodek, czuję się nieźle, więc może jakoś ogarnę mieszkanko.

Miłego dnia
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:50   #1844
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Mnie, o dziwo, piersi tylko delikatnie bolą, nawet mnie niż przed okresem Ale gdzieś ostatnio czytałam, że najbardziej ten dyskomfort odczuwany jest w 1. ciąży. W kolejnych może być różnie.

Osobiście bardziej boję się tego, co będzie potem. Poprzednio miałam nacięte krocze i to strasznie dało mi się we znaki, teraz zamierzam masować krocze- mam nadzieję, że pomoże
Poza tym zrobię wszystko, żeby obejrzeć z położną łożysko, choć nie wiem czy da mi to pewność, że nic we mnie nie zostanie, jak poprzednio
z piersiami to może być prawda. Ja teraz przypominam sobie że pobolewają jak ściągam stanik przed kąpielą i jak moje 11 kilo się na mnie uwali

Ponoć przy drugim porodzie rzadziej nacinają
Stary 2014-08-12, 12:01   #1845
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Dbaj o swojego mężczyzne zmiana na plus! No własnie kurtka zimowa....w zeszłym roku kupiłam sobie taka fają opiętą(taliowaną).....I dupa blada....a w tym roku to chyba w narciarskiej lubego bedę chodzić

No i mam wlasnie problem, bo nie kupie kurtki specjalnie ze wzgledu na brzuszek zeby potem lezala w szafie a zebym za rok kupowala nastepna juz normalna...chyba zostalo mi cos typu parka...i brzuszek sie zmiesci i potem bez brzuszka bedzie dobrze wygladac. Nie mam innych pomyslow

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
U mnie też z twarzą trochę lepiej, ale za to, jak u Ciebie, ramiona wyglądają strasznie... A di tego za 10 dni wesele mojej siostry i sukienka akurat ramiona odsłania

U mnie dziś przyjemny chłodek, czuję się nieźle, więc może jakoś ogarnę mieszkanko.

Miłego dnia
Tak odnosnie wesela...termin mam na marzec, a wczerwcu wesele mojej jedynej siostry. I juz mysle jak to bedzie z 3 miesiecznym bobaskiem. Jedyny plus to pokoje nad sala, wiec moze wezmiemy jakas nianie co by nam z malenstwem troche posiedziala

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Babeczki te plasterki sa firmy synergen https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...l-patches.html u mnie sie sprawdzają od kilku miesiecy stosuje przed okresem i w trakcie, reraz znów atakują mnie takie twarde obolałe gule- kiedys to bylam hardkor i przebijalam je iglą to od razu wszystko wychodzilo:P tteraz juz daje sobie spokój..

ja z tż przeprowadzilam dzis rano rozmowe, of kors uryczana od rana chodze bo nie umiem inaczej zareagowac tylko chodze i placze w tej ciąży cały czas. Doslownie nie ma dnia zebym nie plakała i to ze 2-3 razy dziennie tak becze o nic;/ wypiescili mnie w domu to teraz się mąż męczy ;/ ale juz chyba wsio oki

ja od rana w rozbiegu, a to urzad skarbowy, a to zakupy zezarłam juz 2 kanapki, poprawilam kapuśniakiem i jabłkiem, opędzlowałam przed chwilą bułkę z szynką (blee) serkiem ogórkiem i majonezem...i szczerze? Dalej mi się żryć chce(( a przecież nie mogę no cholerrrra!!!
A ja wlasnie wcinam paczka, ale kupiłam sobie stos parówek, bo mnie tak nalecialo na parówy z musztarda i keczupem
Stary 2014-08-12, 12:10   #1846
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Też się wybieram na uniwersytecka ale dopiero 19 tego. Chyba wyniki beda na nast dzień, co?
Na niektóre chyba czeka się dłużej. Któraś z dziewczyn pisała, że te związane z różyczką dłużej się robi

zielone oko Byłam w Biskupinie w sobotę

Ja już w staniki przedciążowe się nie mieszczę. Kupiłam 3 większe. Ja mam ogólnie dosyć spory biust i mam nadzieję, że już dużo bardziej nie urośnie
A kurtkę zimową zamierzam pożyczyć od mamy, tylko rękawy pewnie będą ciut za długie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:32   #1847
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia
Poprzednio? Wystraszylas mnie... W Polsce nacinanie krocza jest obowiazkowe ? ) tez slyszalam wiele opowiesci, jedna rodzila kilka godzin i wyla z bolu, a druga w dwie godziny i nic nie czula, takze ja sie wogole nie nastawiam na nic, urodzic trzeba bedzie, czy chce czy nie chce mnie to nie ominie. To chyba jedyny plus ze nie mieszkam w Polsce, jesli chodzi o opieke podczas porodu, i wizyta u anestozjologa juz w 7 miesiacu ciazy wypelnienie dokumentow i zapoznanie sie z miejscem porodu, slysze same dobre opinie jesli chodzi o traktowanie pacjentki itd. Z drugiej strony zazdroszcze, chodzicie do ginekologow co chwile i sprawdzacie czy wszystko wporzadku.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

Ja ostatnio krzyczalam caly dzien na meza, ze nie ma u nas zadnego polskiego sklepu, a wszystkie produkty w tutejszych marketach sa gownian*** i nie znajde nic kwasnego. Wysluchiwal mnie caly dzien, i mysle ze mial ochote wyjsc z domu przeze mnie hahaha Jedz jak trzeba jedz u mnie to roznie w jeden dzien jem tak jak ty na potege, bo jak nie zjem to slabo sie czuje, a w inny dzien mam takie mdlosci ze ciezko mi wode przelknac, bo mi sie odbija nawet woda... )) Kolezanka pamietam jadla dzien w dzien duzo , podczas ciazy, kupywala drobne przekaski i owoce, nisko kcal w sklepie,i podjadala je miedzy posilkami zeby nie jadac dwoch czy trzech obiadow albo zbyt duzej ilosci sniadania i kolacji.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Na niektóre chyba czeka się dłużej. Któraś z dziewczyn pisała, że te związane z różyczką dłużej się robi

zielone oko Byłam w Biskupinie w sobotę

Ja już w staniki przedciążowe się nie mieszczę. Kupiłam 3 większe. Ja mam ogólnie dosyć spory biust i mam nadzieję, że już dużo bardziej nie urośnie
A kurtkę zimową zamierzam pożyczyć od mamy, tylko rękawy pewnie będą ciut za długie
Zdazylam juz kupic dwa nowe w wiekszym rozmiarze , w sumie to fajnie miec wieksze piersi, ale jak jeszcze mialyby urosnac to ojjj za wiele ))
Czytam jak tak piszecie o tych kurtkach, i nawet nie pomyslalam ze moja tez sie nie bedzie nadawac jak przyjda zimne dni :/ i znowu trzeba bedzie wydawac i kupowac cos na chwile.... nie cierpie :/
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:34   #1848
judkaaa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,

wczoraj dochodziłam do ładu po weekendowym wyjeździe do Włocławka na wesele. O dziwo wytrzymałam całą noc! Z parkietu zeszliśmy o 6.30! A potem jeszcze od 13.00 poprawiny. Oczywiście robiłam sobie stosowne przerwy i odpoczywałam od ciągłych wygibasów. Czułam się potem całkiem nieźle (tylko zgaga mnie męczyła od tego ciągłego podjadania, no i wymiotowałam raz...). Za to żadnych bólów podbrzusza, żadnych plamień.

Przez ten czas, jak mnie nie było naklikałyście tyle stron wątku, że nie dam rady nadrobić!!
Stary 2014-08-12, 12:51   #1849
RaDaMa
Raczkowanie

judkaaa podziwiam ja już mam doła przed czwartkowym weselem o 22 jestem ledwo żywa, a powinnam zostać do końca imprezy
Stary 2014-08-12, 13:07   #1850
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
judkaaa podziwiam ja już mam doła przed czwartkowym weselem o 22 jestem ledwo żywa, a powinnam zostać do końca imprezy
Juz wyobrazam siebie w lutym na weselu, siedzaca cala noc przy stole, kiedy wszyscy sie beda bawic.... ciekawe jak dlugo wytrzymam i to miesiac przed porodem hihih
Stary 2014-08-12, 13:13   #1851
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Juz wyobrazam siebie w lutym na weselu, siedzaca cala noc przy stole, kiedy wszyscy sie beda bawic.... ciekawe jak dlugo wytrzymam i to miesiac przed porodem hihih
Crystal- ja tak miałam 4 lata temu na weselu brata byłam miesiąc przed porodem. Też w lutym i ryczeć mi się chciało bo ani wypić ani potańczyć, poskakać. Tylko kolka wolnych się pobujałam z tżtem.Muza też wydawała mi się za głośna dla dziecka i to jeszcze tak długo. Pogadać się nie dało bo za głośno na dwór wyjść też nie bo za zimno. Powiem ci, że nie był to dla mnie dobry czas. Ale może u ciebie będzie lepiej.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-12, 13:18   #1852
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
byłam ostatnio na weselu gdzie była taka jedna mamuśka z oggggromniastym brzuchem - tańcowała cały wieczór.... I o dziwo nie urodziła tego samego wieczoru
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 13:25   #1853
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal- ja tak miałam 4 lata temu na weselu brata byłam miesiąc przed porodem. Też w lutym i ryczeć mi się chciało bo ani wypić ani potańczyć, poskakać. Tylko kolka wolnych się pobujałam z tżtem.Muza też wydawała mi się za głośna dla dziecka i to jeszcze tak długo. Pogadać się nie dało bo za głośno na dwór wyjść też nie bo za zimno. Powiem ci, że nie był to dla mnie dobry czas. Ale może u ciebie będzie lepiej.
Mam nadzieje ze przezyje. Wlasnie tym sie martwie... tyle dobrze ze nie bede na typowo polskim weselu wiec alkohol w wielkich ilosciach na stolach odpada ale ta muzyka.... temperatura w lutym... cala noc... i pewnie znow nic nie zjem, francuskie wesela skladaja sie z owocow morza glownie, ktorych ja nie nawidze, a i tak w ciazy nie mozna ich jesc i bede mezowi marudzila ze glodna jestem )) jakbym mogla to bym odmowila, ale to brat mojego TZ, wiec napewno pojdziemy ) No a jego przyszla zona na naszym weselu byla w 5 miesiacu ciazy, i tez ledwo wytrzymala tak naprawde i to jeszcze w srodku lata.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
byłam ostatnio na weselu gdzie była taka jedna mamuśka z oggggromniastym brzuchem - tańcowała cały wieczór.... I o dziwo nie urodziła tego samego wieczoru
To niezle sie trzymala , chyba przyzwyczajona co tydzien na dyskoteki chodzila hihi ) Ja to chyba bym sie bala tak podskakiwac, bawic sie, wlasnie ze wzgledu na to, ze byc moze to mogloby miec wplyw na szybszy porod. )
Stary 2014-08-12, 13:57   #1854
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

wczoraj dochodziłam do ładu po weekendowym wyjeździe do Włocławka na wesele. O dziwo wytrzymałam całą noc! Z parkietu zeszliśmy o 6.30! A potem jeszcze od 13.00 poprawiny. Oczywiście robiłam sobie stosowne przerwy i odpoczywałam od ciągłych wygibasów. Czułam się potem całkiem nieźle (tylko zgaga mnie męczyła od tego ciągłego podjadania, no i wymiotowałam raz...). Za to żadnych bólów podbrzusza, żadnych plamień.

Przez ten czas, jak mnie nie było naklikałyście tyle stron wątku, że nie dam rady nadrobić!!
Długo wytrzymałaś
My w sobotę tez byliśmy na weselu i o 1:30 już byliśmy w domu
Stary 2014-08-12, 14:36   #1855
aneta_s13
Rozeznanie

Przy drugim porodzie nie bylam nacinana i czułam się super... wszystkie dziewczyny na sali zazdrościły mi, że mogę siedzieć

Dziewczyny czy robicie jakieś pamiątkowe fotki rosnącego brzuszka? Bo przyznam, że ja zrobiłam dziś drugą po miesiącu - siedzę i nie mogę się nadziwić, że on tak urósł
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 14:50   #1856
smv
Zakorzenienie

Ja robię zdjęcia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-12, 15:05   #1857
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja jeszcze nie robiłam zdjęć.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-12, 15:16   #1858
aneta_s13
Rozeznanie

smv może kiedyś pokażesz
Stary 2014-08-12, 15:31   #1859
crystal25
Zakorzenienie

jeszcze nie, ale zaczne napewno )
Stary 2014-08-12, 15:33   #1860
aneta_s13
Rozeznanie

W sieci dużo zestawień miesiąc po miesiącu i bardzo ten pomysł mi się spodobał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości