|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
chce karmić piersią, wziąć butelke antykolkową czy zwykła? 265ml?
polecono mi jeszcze użytkownika rodzyneczki
|
#4864 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Kasia i Tiera mam dokladnie takie samo podjscie do siedzenia w szpitalu po porodzie jak wy, zdecydowanie lepiej sie bede czula w domu we wlasnym lozku, wlasnej lazience itp., a polozna jest na telefon, cokolwiek bedzie sie dzialo moge zadzwonic i ona przyjedzie.
Tiera wlasnie nie wiem skad ludzie w PL biora te bajki o zasilkach w UK fakt zaplecze socjalne jest lepsze niz w Polsce ale bez przesady, nie sa to miliony, zeby wazyly o dcyzji posiadania potomstwaSamemu tez trzeba sie niezle napracowac, zeby cos miec. Wydaje mi sie, ze ludzie uslysza cos w Tv albo przeczytaja w gazecie i pozniej chodza i powtarzaja ![]() marthatrzymam kciuki za wyniki ![]() Kostkastomatolog jest tutaj batdzo drogi, dlatego Polacy mieszkajacy w UK lataja do Polski (ale jeszcze nie spotkalam zadnego Anglika, ktory by w tym celu polecial do naszego kraju), ginekologow jako takich tutaj nie ma ![]() Cytat:
![]() Kiedys w liceum w wakacje rozkladalam towar w jednym z supermarketow, musialam robic to jeszcze przed otwarciem sklepu, ok. 7.00, jak nowa gazetka wychodzila to babcie juz koczowaly przed drzwiami od 6.00 rano Cytat:
![]() Z tym 20 tyodniem to troche przesadzili. Ja o ciazy dowiedzialam sie w 2 tygodniu, w 4 juz mialam piewrsze spotkanie z polozna (badanie krwi, moczu, wywiad itp.) a w 12 mialam usg, oni to wszystko robili, ale gdyby cos sie dzialo z plodem zainteresowalibym sie tylko moim zdrowiem z ciaza nie zrobili by nic. A kolezanka miala usg w 12 tygodniu? O! I kolejna roznica, tutaj nikt o lewatywie przed porodem nawet nie slyszal. Cytat:
Cytat:
anuszkatrzymaj sie Cytat:
![]() Dziewczyny to straszne, co opisujecie o odzywianiu dzieci i swiadomosci rodzicow ![]() ![]() Cytat:
Przeciez tutaj jest lepszy sprzet, do specjalisty czeka sie o wiele krocej, ma sie wysztsko na miejscu, wiec jak wyniki nie sa dobre to odrazu mozna konsultowac ![]() Slyszalam kiedys o przypadkach Polakow latajacych do Pl do lekarza, ale oni nie mowili slowa po angielsku, wiec nawet nie potrafili wytlumaczyc, co im dolega ani nawet zapytac o tlumacza, ktory im przysluguje. Justanasuper, ze z coreczka szystko ok ![]() Cytat:
![]() zanetciesze sie, ze wszytsko ok, szkoda tylko ze trafilas na innego lekarza.sliczne ciuszki. Ja wczoraj kupilam malej letnie sukienki, kapelusiki i pare bluzek juz na przyszly rok, bo wlasnie sie promocje letnie zaczely, wiec wszystko jest nawet o 80% taniej ![]() Co do tego nieszczesnego usg to ja sie wczoraj tak rozpisalam, bo zdziwil minie lament podniesiony apropos nie robienia usg w 3 trymestrze. Codziennie rodzi sie tutaj mnostwo dzieci, w wiekszosci sa to dzieci zdrowe, lekarze potrafia poprzez dotyk okreslic wielkosc i ulozenie dziecka ( oczywiscie, ze zdarzaj sie tragiczne przypadki,tak jak wszedzie, ale jest ich stosunkowo malo), kiedy trzeba robia cesarke kiedy nie trzeba stawiaja na nature (chwala im za to!), i to ze my Polki jestesmy przyzwyczajone do takiej a nie innej opieki nad ciezarna (usg co chwile-mimo tego, ze sa badania potwierdzajace jego szkodliwosc, luteina proforma, antybiotyki na wyrost itp., itd.) wcale nie znaczy, ze ta w UK czy gdziekolwiek indziej jest gorsza (a jak sie okazuje jest jednak lepsza). Skoro grono lekarzy stwierdzilo, ze mi dwa usg na cala ciaze wystarcza to im wierze, mam za mala wiedze, zeby to podwazac i glosic wszem i wobec, ze popelniaja blad, bo nie robia trzeciego usg. A na obiad zamarzyl mi sie ryz z jablkami i cynamonem, za oknem jesienna pogoda, wiec danie w sam raz
Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-08-12 o 15:37 |
|||||||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
to z pepco
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
a to z sh
cz.1
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
i z sh cz. 2
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Ale świetne łowy dziewczyny
))Głupie pytanie zadam, bo tyle źródeł podaje tak różne informacje że sama nie wiem... Kiedy zaczyna się 3 trymestr?
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
od 27t0d
ja dziś zaczynam III trymestr
|
#4870 |
|
Raczkowanie
|
manieczkasliczne ciuszki
![]() Mam dosc intymne pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily, jesli wolicie odpowiedziec w klubie to tam przeniose to pytanie. Jak bylo/jest u was z sexem po porodzie? Oczywiscie nie mowie o okresie plogu. zmienilo sie cos?odczuwacie mniejsza/wiejsza satysfakcje, a moze jest tak samo, jak bylo. Bardzo mnie ciekawi ta kwestai, ja osobiscie wolalabym, zeby w moim przypadku jic sie nie zmienilo ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Wlasnie zauwazylam, ze dzisaj zaczelam 30 tydzien |
|
|
|
#4871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jaka masz grupe krwi? Cytat:
![]() dokladnie to w 28tc(27t1d)
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
manieczka - super a sweter z nexta
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem jakos to minelo a jak dla mnie satysfakcja wieksza, ciekawe jak bedzie teraz![]() gratuluje nowych tygodni
|
|
#4874 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jako małe dziecko byłam straaaaasznym niejadkiem, mam chyba nawet kilka zdjęć jak płaczę nad talerzem, a mama zawsze mi mówiła wtedy: "nie płacz nad tą zupą bo będziesz miała więcej"... albo akcje typu: -co byś zjadła? -hm.... brązowego kotlecika - [wszyscy cały dzień rozmyślają o jaki kotlecik chodzi?? wtf???] następnego dnia: -Ola... zrobiłam Ci kotleciki brązowe (mielone)... - ..... .....-czemu nie chcesz jeść? -bo ja je chcialam WCZORAJ ehhh ja planuję wprowadzić metodę BLW, bardzo mi się ona spodobała... na youtubie jest pełno filmików jak dzieci odzywiają się na tej metodzie i jak wyglądaja efekty żywienia BLW po kilku latach ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
też jestem ciekawa!!!
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Silesiana wspolczuje problemow zywieniowych u twojej coreczki, moze z wiekiem z tego wyrosnie
![]() mojej szwagierki corka ma teraz 9 lat i tez niewiele je, znaczy bardzo malo produktow lubi, jak byla mniejsza to tylko kako pila i tez tylko chleb z serem jadla, slodyczy tez nie jadla, a teraz doszly pomidory, ogorki ale na chlebie, zadnych surowek , salatek nie tknie, ooo kielbase z grilla lubi a na obiad tylko kotlet schabowy , innego miesa nie tyka.... moja corka za to miesozerna, kazde miesko zje, kazde warzywo, owoc, uwielbia surowki, do ziemniakow sie przekonala w przedszkolu, tak samo do barszczu , ale sa dania ktore jej nie smakuja np. fasolki szparagowej nie tknie i nie lubi zup warzywnych z kawalkami warzyw- musi byc krem z grzankami wiec jej miksuje to wtedy zje cala miske ale slodycze tez uwielbia i niestety musza ja ograniczac bo co chwila dostaje od kogos napoje gazowane typu cola to bardzo rzadko, ja nie kupuje , jedynie malz do drinka wiec czasem zobaczy ze cola jest i chce lykaa tak to woda z sokiem malinowym ![]() w przedszkolu panie chwala ze jako jedna z nielicznych zawsze zjada cala porcje obiadu, bo sniadanie to troche poskubie
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-12 o 16:17 |
|
|
|
#4876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U wasala83 tez kupowalam, i jeszcze r_p77 czy jakos tak. Wszyscy godni polecenia. Cytat:
To oc!ywiscie moje doświadczenia. Ale bliskie kolezanki potwierdzaja
|
|||
|
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje chłopaki śpią
![]() Dziewczyny, ja wiem, że system u nas jest beznadziejny, choćby taki relikt w przepisach jak ten, że ciezarna może pracować przy kompie przez 4 godziny, a potem pracodawca ma jej znaleźć inne zajęcie, tylko najczęściej nie ma takiej możliwości, więc wygodniej wysłać na zwolnienie, kobieta dobrze się czuje i martwi czy zus jej nie nawiedzi, ja sama mam spoko pracę, ale w upał nie dałam rady dojeżdżać, a nikt nie będzie w pracy czekał, czy wrócę za tydzień, a może za miesiąc, łatwiej było przekazać moje obowiązki i ułożyć plan pracy beze mnie, problemem są kobiety, które idą na zwolnienie zaraz po pozytywnym teście, często zachodzac w ciążę jak tylko umowę na czas nieokreślony dostaną, to nie jest taki mały odsetek kobiet Rosalie, ja wiem, że nie ma co robić co chwilę usg czy badań, ale nie chciałabyś być tym jednym przypadkiem na tysiąc, u którego czegoś nie dopatrzono i wierz mi, socjal i opieka finansowa nad dziecmi w przypadku rodzin zwłaszcza z trójką i większą ilością dzieci to przepaść między uk a polską, był niedawno publikowany taki raport, o ilości dzieci średnio rodzonych przez kobietę w polsce i w uk, jak masz dobrze płatną pracę, to pomoc państwa nie jest istotna, ale jak dzieci sporo, a w polsce masz najniższą krajową, to każdy grosz więcej się liczy. U mnie seks po porodzie był trudniejszy na początku, problemy z nawilzeniem, żel był konieczny, teraz już ok, nie wiem czy lepiej, ale gorzej z pewnością nie ![]() Ja miałam kto robione codziennie od 38tc, bezpłatnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Mój syn ładnie je, teraz nad morzem bez problemu rybę z odrobiną frytek, ale wszystkie surówki wsuwa. Gazowanego nie pije wcale, najtrudniej mi upilnowac te wszystkie dobre ciocie i sąsiadki, które wciskaja mu wiecznie zelki, batony itp. Potem to wszystko ląduje w moim i TŻ żołądku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo zjadlabym, mniam. Kupe lat tego nie jadlam ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Super te wszystkie ciuszki . Ja ostatnio w sh widuje kupe fajnych rzeczy dla chlopcow heh
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz mialam robione w szpitalu przed porodema moja bratowa to jezdzila na ktg dopiero po tp haha u nas podobnie i smiejemy sie z malzem ze wyzeramy dziecku slodycze
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ktg czytalam wlasnie na roznych forach ze w niektorych osrodkach czy klinikach robia od 30 tc, ale najczesciej blizej TP. No ale skoro mam bezplatne to chyba bede jezdzic, co myslicie ? No chyba to dziecku nie zaszkodzi... |
|
|
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladko, ludzie nie rozumieją, to przecież tylko mała paczka zelkow, niedroga, ale jak codziennie tak od kilku osób coś mały dostanie, to nie jest w stanie tego zjeść
musiałam też ostro niektórym krewnym wytłumaczyć, zwlaszcza jednej cioci, że jak tylko sie spotykamy na grillu, to nie moze małemu dawać słodkiej przekąski, a potem dziwić się, że obiadu nie je, jak zje obiad i będzie jeszcze chciał to proszę.Bardzo dużo widzimy na plaży otyłych dzieci, kiedyś to był margines a teraz plaga. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam kilka lat temu na pierwszej komunii i dziewczynka lat 9 nie pojechała na zdjęcia pamiątkowe, bo ma wysokie czoło i brzydko wychodzi na zdjęciach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Rosalie wow 30 tc
strach się bać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Przyszedł w koncu palmers, super pachnie i konsystencja tez fajna. Zobaczymy czy jakies efekty beda ale moglam wziac od razu dwa, bo troche maly jest...
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-12 o 18:42 |
|||
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Mam tą samą niebieską czapeczkę z uszami
![]() I te same body ( u mnie w pepco to te byly wlaśnie po 2,99 zł)
|
#4887 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj miałam wizytę u gina. Z dzieciem wszystko OK. Łożysko się podniosło i mogę wreszcie chodzić dalej niż do kibelka |
|||
|
|
|
#4888 |
|
Rozeznanie
|
anuszka21
Zanet84 szkoda, że nie było Twojego lekarza ale ważne, że z dzidzią wszystko dobrze podpytasz następnym razem a na KTG możesz chodzić zaszkodzić nie zaszkodzi i fajne te Twoje łowy ![]() manieczka1 fajne ciuszki ![]() Rosalie01 30TC to teraz już tylko odliczanie gratulujęAleska super wiadomość Dziękuję Wam za gratulacje, teraz już szperam po allegro i etc za ciuszkami wkońcu wiem co mam kupować troszkę od siostry męża mamy też dostać
Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-08-12 o 19:31 |
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny gratki za wiesci i wizyty,za to ze dalyscie rade na glukozie..
super ubranka..u mnie tez jest ten sh biga ale mam juz od tz tam zakaz wstepu..hehe..wczoraj wrocila z niemiec moja siostra i przytachala ubranka..ja juz sie nimi zasypalam!!! cale dopoludnie spedzilam w banku i nie mam dostepu internetowego do konta..wrr..jakas migracja bankowosci..a tez chcialam poszalec jak wy po tym gemini i innych..w drodze powrotnej weszlam do Housa i kupilam tz 2 bluzeczki z 30 % rabatem,niech zna moje dobre serce..hihi.. ja nie kupuje gondoli bo bd miala od szwagierki ale rozgladam sie powoli za spacerowka..wiem,ze mam jeszcze duzo czasu ale zostaly mi jeszcze pieniazki od mamy i tesciowej dla malenstwa i chcialabym je jakos konkretnie ulokowac..a tak wloze do portfela i 3 razy do biedry i ich nie ma..znalazlam taka..co o niej sadzicie? a w biedrze dorwalam dzis staniki do karmienia te co byly kiedys..teraz po 8 zl za szt..jupi jupi.. na allegro kupilam 2 inne i okazaly sie za duze..musze gdzies opylic.. a ja oprocy tego sprzedawcy HW polecam tych http://allegro.pl/butelka-340-ml-tom...476751414.html http://allegro.pl/wanna-100-termomet...431899639.html http://allegro.pl/pizama-ciazowa-i-d...451373424.html
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
Seks po porodzie
Ja bardzo sie balam i szczerze mowiac dlugo zwlekalam ale okazalo sie ze wszystko ok, roznicy nie widze a moze nawet jest lepiej ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- A co do słodyczy dla dzieci, tez zwykle ja zjadam to co dostanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

nie byłoby nic widać
23.06.2011
01.06.2013
fakt zaplecze socjalne jest lepsze niz w Polsce ale bez przesady, nie sa to miliony, zeby wazyly o dcyzji posiadania potomstwa

potem jakos to minelo a jak dla mnie satysfakcja wieksza, ciekawe jak bedzie teraz
strach się bać