Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 15:16   #4861
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
zrób hurtową fotkę :P
nie da rady nie byłoby nic widać
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:23   #4862
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
No to wrzucam moje łowy
supcio !

Manieczka - to podziel na części

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:33   #4863
benetta
Zadomowienie

chce karmić piersią, wziąć butelke antykolkową czy zwykła? 265ml?

polecono mi jeszcze użytkownika rodzyneczki

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:33   #4864
Rosalie01
Raczkowanie

Kasia i Tiera mam dokladnie takie samo podjscie do siedzenia w szpitalu po porodzie jak wy, zdecydowanie lepiej sie bede czula w domu we wlasnym lozku, wlasnej lazience itp., a polozna jest na telefon, cokolwiek bedzie sie dzialo moge zadzwonic i ona przyjedzie.

Tiera wlasnie nie wiem skad ludzie w PL biora te bajki o zasilkach w UKfakt zaplecze socjalne jest lepsze niz w Polsce ale bez przesady, nie sa to miliony, zeby wazyly o dcyzji posiadania potomstwa
Samemu tez trzeba sie niezle napracowac, zeby cos miec.
Wydaje mi sie, ze ludzie uslysza cos w Tv albo przeczytaja w gazecie i pozniej chodza i powtarzaja

marthatrzymam kciuki za wyniki

Kostkastomatolog jest tutaj batdzo drogi, dlatego Polacy mieszkajacy w UK lataja do Polski (ale jeszcze nie spotkalam zadnego Anglika, ktory by w tym celu polecial do naszego kraju), ginekologow jako takich tutaj nie maciaze prowadzi polozna, cytologie robi pielegniarka, z ginekologiem ma sie doczynienia juz przy bardzo powaznych chorobach jak np. rak, a my Polki jestesmy przyzwyczajone, ze odczasu do czasu ginekolog mas przebada, wiec poewnie dlatego Twoja ciocia lata

Cytat:
byłam na badaniu krwi rano...wchodze a tam juz rząd staruszek którym z rana najbardziej się śpieszy i ledwo zdążyłam do pracy
Przeciez musza zdazyc na promocje do supermarketu
Kiedys w liceum w wakacje rozkladalam towar w jednym z supermarketow, musialam robic to jeszcze przed otwarciem sklepu, ok. 7.00, jak nowa gazetka wychodzila to babcie juz koczowaly przed drzwiami od 6.00 rano

Cytat:
Rosalie, mam kolezanke w UK, ktora ma termin na za 16 dni Na poczatku ciazy poszla do lekarza ja potwierdzic. Lekarz pierwsze co zapytal czy ona w ogole chce urodzic. Dopiero po 20tc zaczely sie jej rozne ciazowe badania. Bylam nie mniej zdziwiona jej opowiesciami niz ona sama- jest w UK od niedawna i to jej pierwsze dziecko.
Mnie tez sie pytali czy sie ciesze z ciazy, stety albo nie aborcja jest legalna, wiec w ten delikatny sposob sie probija dowiedziec czy dziewczyna chce miec dziecko czy to byla weekendowa wpadka
Z tym 20 tyodniem to troche przesadzili.
Ja o ciazy dowiedzialam sie w 2 tygodniu, w 4 juz mialam piewrsze spotkanie z polozna (badanie krwi, moczu, wywiad itp.) a w 12 mialam usg, oni to wszystko robili, ale gdyby cos sie dzialo z plodem zainteresowalibym sie tylko moim zdrowiem z ciaza nie zrobili by nic.
A kolezanka miala usg w 12 tygodniu?

O! I kolejna roznica, tutaj nikt o lewatywie przed porodem nawet nie slyszal.

Cytat:
O ilości zagrożonych ciąż w Polsce, to już rozmawiałysmy, bo to właśnie te wszystkie zwolnienia lekarskie ciagniete od dwóch kresek na teście, to jest ewenement w Europie. Jest taki wątek o zwolnieniu lekarskim, może czytalyscie i straszna kłótnia oraz argumenty, że kobieta ma prawo do zwolnienia, bo to jej święte prawo matki polki.

Cytat:
Oglądałam też film dokumentalny o brytyjskim programie ratowania dzieci urodzonych przed 26 tc, byli zwolennicy zaprzestania tej praktyki, bo bardzo mało dzieci przeżywa, rzadko są to dzieci zdrowe, a koszty finansowe są olbrzymie.
Ale za to w ratowaniu dzieci po 26 tygodni przoduja w Europie.

anuszkatrzymaj siepamietaj, ze po burzy zawsze wychodzi slonce

Cytat:
begie, Łucja bardzo ładne, ale Celina to mi sie kojarzy tylko z piosenka kultu Celina xD
Mi dokladnie tak samo

Dziewczyny to straszne, co opisujecie o odzywianiu dzieci i swiadomosci rodzicow (miesko w McD to zdrowie), tak jak Ela pisze mozna od czasu do czasu pojsc z dzieckiem do fast fooda, ale trzeba miec swiadomosc, ze to nie jest wartosciowe jedzenie i jesli dziecko nie chce to nie wmuszac, bo 'miesko zdrowe', podawanie coli dzieciom tez jest dla mnie nie zrozumiale

Cytat:
Mam kuzynkę w Londynie, ma bliźniaki i na wszelkie poważniejsze badania lecą do PL albo do Czech ( jej mąż stamtąd pochodzi).
Jak dentyste czy ginekologa jestem w stanie zrozumiec to reszty 'powazniejszych badan' juz nie
Przeciez tutaj jest lepszy sprzet, do specjalisty czeka sie o wiele krocej, ma sie wysztsko na miejscu, wiec jak wyniki nie sa dobre to odrazu mozna konsultowac
Slyszalam kiedys o przypadkach Polakow latajacych do Pl do lekarza, ale oni nie mowili slowa po angielsku, wiec nawet nie potrafili wytlumaczyc, co im dolega ani nawet zapytac o tlumacza, ktory im przysluguje.

Justanasuper, ze z coreczka szystko ok

Cytat:
ja właśnie się zastanawiam czy iść na to III uSG bo moja gin mi wczoraj powiedziała żebym zrobiła jak chcę bo ona nie widzi sensu robienia skoro wszystko jest dobrze i nie ma wskazań do zrobienia tych badań ale znając mnie dla swojego spokoju i tak je zrobię:P
Jak widac nawet w PL nie wszyscy uwazaja, ze to usg jest konieczne

zanetciesze sie, ze wszytsko ok, szkoda tylko ze trafilas na innego lekarza.sliczne ciuszki.
Ja wczoraj kupilam malej letnie sukienki, kapelusiki i pare bluzek juz na przyszly rok, bo wlasnie sie promocje letnie zaczely, wiec wszystko jest nawet o 80% taniej

Co do tego nieszczesnego usg to ja sie wczoraj tak rozpisalam, bo zdziwil minie lament podniesiony apropos nie robienia usg w 3 trymestrze.
Codziennie rodzi sie tutaj mnostwo dzieci, w wiekszosci sa to dzieci zdrowe, lekarze potrafia poprzez dotyk okreslic wielkosc i ulozenie dziecka ( oczywiscie, ze zdarzaj sie tragiczne przypadki,tak jak wszedzie, ale jest ich stosunkowo malo), kiedy trzeba robia cesarke kiedy nie trzeba stawiaja na nature (chwala im za to!), i to ze my Polki jestesmy przyzwyczajone do takiej a nie innej opieki nad ciezarna (usg co chwile-mimo tego, ze sa badania potwierdzajace jego szkodliwosc, luteina proforma, antybiotyki na wyrost itp., itd.) wcale nie znaczy, ze ta w UK czy gdziekolwiek indziej jest gorsza (a jak sie okazuje jest jednak lepsza).
Skoro grono lekarzy stwierdzilo, ze mi dwa usg na cala ciaze wystarcza to im wierze, mam za mala wiedze, zeby to podwazac i glosic wszem i wobec, ze popelniaja blad, bo nie robia trzeciego usg.

A na obiad zamarzyl mi sie ryz z jablkami i cynamonem, za oknem jesienna pogoda, wiec danie w sam raz

Edytowane przez Rosalie01
Czas edycji: 2014-08-12 o 15:37
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:42   #4865
manieczka1
Zakorzenienie

to z pepco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140812_111559.jpg (124,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140812_111641.jpg (158,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140812_111726.jpg (133,7 KB, 23 załadowań)
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-12, 15:46   #4866
manieczka1
Zakorzenienie

a to z sh cz.1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140812_111816.jpg (138,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140812_111904.jpg (113,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140812_111933.jpg (114,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140812_112110.jpg (134,0 KB, 12 załadowań)
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-12, 15:47   #4867
manieczka1
Zakorzenienie

i z sh cz. 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140812_112011 - Kopia.jpg (187,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140812_112235.jpg (126,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140812_112326.jpg (127,4 KB, 11 załadowań)
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-12, 15:47   #4868
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
No to wrzucam moje łowy
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
to z pepco
Ale świetne łowy dziewczyny ))

Głupie pytanie zadam, bo tyle źródeł podaje tak różne informacje że sama nie wiem... Kiedy zaczyna się 3 trymestr?
Stary 2014-08-12, 15:51   #4869
manieczka1
Zakorzenienie

od 27t0d ja dziś zaczynam III trymestr
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-12, 15:54   #4870
Rosalie01
Raczkowanie

manieczkasliczne ciuszki

Mam dosc intymne pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily, jesli wolicie odpowiedziec w klubie to tam przeniose to pytanie.
Jak bylo/jest u was z sexem po porodzie? Oczywiscie nie mowie o okresie plogu. zmienilo sie cos?odczuwacie mniejsza/wiejsza satysfakcje, a moze jest tak samo, jak bylo.
Bardzo mnie ciekawi ta kwestai, ja osobiscie wolalabym, zeby w moim przypadku jic sie nie zmienilo

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Wlasnie zauwazylam, ze dzisaj zaczelam 30 tydzien
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:56   #4871
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Sęk w tym, że ja żadnego kartonika przy przewijaku nie miałam, zapakowany w samą folię poczekam jeszcze co mi odpowiedzą a jak nie to zwrócę się do Ciebie, dziękuję
hmm dziwne , ja mialam pod przewijakiem przyklejony ten kartonik

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość

super że z małą wszystko oki
wózka jeszcze nie mam ale jestem praktycznie zdecydowana, jeszcze nie widziałam na zywo tego babyheaven z tako ale chyba jest cięższy od Jedo.

moja kruszynka ma dopiero 741 g więc połowa Twojej, gin nie mówiła żeby cos było nie tak więc chyba z dzidzią i z cała resztą oki. Trochę mnie martwi, że nie przeprowadza ze mną jakiegoś porządniejszego wywiadu, być moze dzieje się cos na co uwagi nie zwracam i jej o tym nie mowię? A ona się tylko pyta jak się czuję? Potem przechodzi do badania;/
wczoraj wymacała, że jest ułożenie główkowe, że szyjką wsio oki więc chociaż tyle dobrego A i potwierdziła kolejny raz że dziewczyna więc już mam pewność ziarenko kawy jak to nazwała widać
a i mam zrobić przeciwciała jeśli chodzi o grupę krwi, spotkałyście się z czymś takim?

rowniez gratuluje ze wszystko dobrze z malutka
a jaka masz grupe krwi?

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Ale świetne łowy dziewczyny ))

Głupie pytanie zadam, bo tyle źródeł podaje tak różne informacje że sama nie wiem... Kiedy zaczyna się 3 trymestr?
na 1 stronie jest informacja
dokladnie to w 28tc(27t1d)

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:56   #4872
Keithlyn
Zadomowienie

manieczka - super a sweter z nexta

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:59   #4873
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
manieczkasliczne ciuszki

Mam dosc intymne pytanie do dziewczyn, ktore juz rodzily, jesli wolicie odpowiedziec w klubie to tam przeniose to pytanie.
Jak bylo/jest u was z sexem po porodzie? Oczywiscie nie mowie o okresie plogu. zmienilo sie cos?odczuwacie mniejsza/wiejsza satysfakcje, a moze jest tak samo, jak bylo.
Bardzo mnie ciekawi ta kwestai, ja osobiscie wolalabym, zeby w moim przypadku jic sie nie zmienilo

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

hmmm na poczatku po pologu to przeszkadzala suchosc w pochwie, wiec zel intymny musial byc potem jakos to minelo a jak dla mnie satysfakcja wieksza, ciekawe jak bedzie teraz

gratuluje nowych tygodni

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-12, 16:02   #4874
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Ona nadal nie chce jesc tzn ma wiekszy repertuar niz rok temu czy dwa, ale nadal jest b.ograniczony. z nowych rzeczy w ciagu ostqtniego roku doszly ser zolty, klopsiki, parowki, czekolada i ryz. Makaron z sosem pomidorowym.Chyba tyle. Za radami psychologa probowalam ja uczyc jedzenia warzyw (tablica motywacji i te sprawy). Lipa. Jedzenie rzeczy ktorych nie akceptuje to ewidentny dla niej bol, plus wymioty (nie prowokuje ich sama) i inne objawy. Kazdy posilek to ogromny stres.

Jest ciezko, zwlaszcza na wakacjach, gdzie nie mam mozliwosci dania jej tego co lubi, bo nie w kazdej knajpie sa np.frytki i klopsiki, to nie ikea

Powiem Ci ze ciezko to znosilam przez pierwszy i drugi rok, potem juz latwiej. Po prostu przywyklam ze mam takie dziecko. Badania krwi ma dobre (zapewne dlatego ze nadal dostaje mm).
W przedszkolu tez nie je, potrafi nie tknac niczego z obiadu, wtedy panie daja jej chleb z serem. Takze ludzkie "jak pojdzie do przedszkola i zobaczy jak inne dzieci jedza to sama zacznie jesc" sie nie sprawdzily.
Ludzkie "odstaw jej slodycze to zacznie jesc" tez mnie zawsze wprawialy w smiech, i odpowiadalam ze jakby moje dziecko chcialo jesc slodycze to bym byla najszczesliwsza matka na swiecie bo bym wiedziala ze jest normalne, tqkie jak inne dzieci ze slodyczy jadla chrupki kukurydziane, paluszki i herbatniki pelnoziarniste. wcale nie w duzych ilosciach. Czekolady odwazyla ske sprobowac pierwszy raz w zyciu w lutym tego roku, jak miala prawie 4 lata... wczesniej nie brala do ust. Pierwszy raz w zyciu polizala lody w maju tego roku, lizaka polizala niewiele wczesniej. Kupuje jej teraz slodycze czy inne produkty z czekolada, zeby sie otworzyla na rozne smaki, na rozne ich rodzaje. I dla mnie to wielki postep ze moje dziecko chce polizac lizaka czy ugryzc delicje...

Emocjonalnie pierwsze dwa lata byly b.trudne. potem, jakoz z niecaly rok temu zdalam sobie sprawe / dowiedzialam sie, ze to nie jest qni moja wina, ani jej, ze po proatu mam dziecko, ktore nie je. To jest pewnego rodzaju zaburzenie, ktorego wystąpienie nie bylo zalezne od nikogo (Malwi ma najprawdopodobniej neofobie zywieniowa; zwburzenie z rodziny zaburzeń odżywiania, niestety w pl nadal b.malo jest specjalistow ktorzy sie zajmuja zab.odzywiania u dzieci, wiec nie do konca wiadomo jak sprawe ugryzc). Jak juz sobie to uswiqdomilam to zrobilo mi sie lepiej. Probowalam rad psychologa i dietetyka, nie pomogly nic. Szukam troche poomacku, czasem trafiam, czasem nie. Na razie chce ja uczyc tych smakow i produktow, ktore dzieci lubia "znatury" oraz tych, ktore dostaja jako pierwsze.

I ona nie byla taka od poczatku. Jak juz mowilam, do 18mies zycia jadla WSZYSTKO, na co jej pozwalala alergia, ze smakiem i apetytem.
silesianna trzymam mocno kciuki, żeby Twoja córa uporała się z tymi zaburzeniami. Wiem, z doświadczenia, że wszelkie kłopoty z jedzeniem to istny koszmar. Może z wiekiem przejdzie... a może potrze tu dobrego specjalisty.
Ja jako małe dziecko byłam straaaaasznym niejadkiem, mam chyba nawet kilka zdjęć jak płaczę nad talerzem, a mama zawsze mi mówiła wtedy: "nie płacz nad tą zupą bo będziesz miała więcej"...
albo akcje typu:
-co byś zjadła?
-hm.... brązowego kotlecika
- [wszyscy cały dzień rozmyślają o jaki kotlecik chodzi?? wtf???]
następnego dnia:
-Ola... zrobiłam Ci kotleciki brązowe (mielone)...
- ..........
-czemu nie chcesz jeść?
-bo ja je chcialam WCZORAJ

ehhh

ja planuję wprowadzić metodę BLW, bardzo mi się ona spodobała... na youtubie jest pełno filmików jak dzieci odzywiają się na tej metodzie i jak wyglądaja efekty żywienia BLW po kilku latach

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
manieczkasliczne ciuszki

też jestem ciekawa!!!

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 16:14   #4875
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Silesiana wspolczuje problemow zywieniowych u twojej coreczki, moze z wiekiem z tego wyrosnie

mojej szwagierki corka ma teraz 9 lat i tez niewiele je, znaczy bardzo malo produktow lubi, jak byla mniejsza to tylko kako pila i tez tylko chleb z serem jadla, slodyczy tez nie jadla, a teraz doszly pomidory, ogorki ale na chlebie, zadnych surowek , salatek nie tknie, ooo kielbase z grilla lubi a na obiad tylko kotlet schabowy , innego miesa nie tyka....

moja corka za to miesozerna, kazde miesko zje, kazde warzywo, owoc, uwielbia surowki, do ziemniakow sie przekonala w przedszkolu, tak samo do barszczu , ale sa dania ktore jej nie smakuja np. fasolki szparagowej nie tknie i nie lubi zup warzywnych z kawalkami warzyw- musi byc krem z grzankami wiec jej miksuje to wtedy zje cala miske
ale slodycze tez uwielbia i niestety musza ja ograniczac bo co chwila dostaje od kogos napoje gazowane typu cola to bardzo rzadko, ja nie kupuje , jedynie malz do drinka wiec czasem zobaczy ze cola jest i chce lyka
a tak to woda z sokiem malinowym
w przedszkolu panie chwala ze jako jedna z nielicznych zawsze zjada cala porcje obiadu, bo sniadanie to troche poskubie

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-08-12 o 16:17
Stary 2014-08-12, 16:47   #4876
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Podobno ... wzięłam jeszcze z babyOno, najwyżej tamte wyrzucę

Silesianna - abstrahując od przypadku twojej córeczki.
Kiedyś mi się obiło o uszy na zajęciach że mniej wiecej dziecko w wieku 2-3 lat przechodzi okres tzw "anoreksji" czyli je bardzo malutko i tylko wybrane rzeczy... że to całkiem normalne a rodzice się stresują i wpychają dziecku na siłe jedzenie co może prowadzić do większych problemów, podobno mija z czasem Pamiętam mój brat tak miał , i mama też się nieźle nastresowała, jadł tylko i wyłącznie owoce, i soczki owocowe, mięsa ani nic konkretniejszego nie chciał ...

Właśnie przyszła do mnie paka z gemini. Wszystko fajnie popakowane w folie bąbelkową, super tylko z jedną rzeczą mnie zezłościli...mianowicie dali mi Linomag z terminem ważności 01.2015 super ....przeca tego nie zużyje
A no i w czwartek zrobiłam zamówienie i popłaciłam i dziś już jest więc szybko

Dziś Tż robi pizze na obiad ale będzie późny obiad bo go jeszcze w domu nie ma ..
Anoreksja dziecieciwca to troche inna ranva, to akurat bardzo powazna sprawa, natomiast fkt, ze takie ostre niejadztwo dzieciece jest zwiazane z buntem xwulatka i jest jakby elementem ksztaltowania sie "ja" dziecka
Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
chce karmić piersią, wziąć butelke antykolkową czy zwykła? 265ml?

polecono mi jeszcze użytkownika rodzyneczki
U rodzyneczek ja kupuje i na sporo rzeczy ma nizse nieznacznie ceny niz HW. Ale nie na wszystko

U wasala83 tez kupowalam, i jeszcze r_p77 czy jakos tak. Wszyscy godni polecenia.

Cytat:
manieczkasliczne ciuszki

Seks po porodzie... mega ; D duuuuzo lepiej niz przed. Owszem, na poczatku boli, jest doskomfort itd, ale po jakims czasie... o moj Boze
To oc!ywiscie moje doświadczenia. Ale bliskie kolezanki potwierdzaja
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 16:53   #4877
Indra83
Wtajemniczenie

Moje chłopaki śpią

Dziewczyny, ja wiem, że system u nas jest beznadziejny, choćby taki relikt w przepisach jak ten, że ciezarna może pracować przy kompie przez 4 godziny, a potem pracodawca ma jej znaleźć inne zajęcie, tylko najczęściej nie ma takiej możliwości, więc wygodniej wysłać na zwolnienie, kobieta dobrze się czuje i martwi czy zus jej nie nawiedzi, ja sama mam spoko pracę, ale w upał nie dałam rady dojeżdżać, a nikt nie będzie w pracy czekał, czy wrócę za tydzień, a może za miesiąc, łatwiej było przekazać moje obowiązki i ułożyć plan pracy beze mnie, problemem są kobiety, które idą na zwolnienie zaraz po pozytywnym teście, często zachodzac w ciążę jak tylko umowę na czas nieokreślony dostaną, to nie jest taki mały odsetek kobiet

Rosalie, ja wiem, że nie ma co robić co chwilę usg czy badań, ale nie chciałabyś być tym jednym przypadkiem na tysiąc, u którego czegoś nie dopatrzono i wierz mi, socjal i opieka finansowa nad dziecmi w przypadku rodzin zwłaszcza z trójką i większą ilością dzieci to przepaść między uk a polską, był niedawno publikowany taki raport, o ilości dzieci średnio rodzonych przez kobietę w polsce i w uk, jak masz dobrze płatną pracę, to pomoc państwa nie jest istotna, ale jak dzieci sporo, a w polsce masz najniższą krajową, to każdy grosz więcej się liczy.

U mnie seks po porodzie był trudniejszy na początku, problemy z nawilzeniem, żel był konieczny, teraz już ok, nie wiem czy lepiej, ale gorzej z pewnością nie

Ja miałam kto robione codziennie od 38tc, bezpłatnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Mój syn ładnie je, teraz nad morzem bez problemu rybę z odrobiną frytek, ale wszystkie surówki wsuwa. Gazowanego nie pije wcale, najtrudniej mi upilnowac te wszystkie dobre ciocie i sąsiadki, które wciskaja mu wiecznie zelki, batony itp. Potem to wszystko ląduje w moim i TŻ żołądku

Stary 2014-08-12, 17:08   #4878
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
[

A na obiad zamarzyl mi sie ryz z jablkami i cynamonem, za oknem jesienna pogoda, wiec danie w sam raz

Ooo zjadlabym, mniam. Kupe lat tego nie jadlam

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
i z sh cz. 2
Super te wszystkie ciuszki . Ja ostatnio w sh widuje kupe fajnych rzeczy dla chlopcow heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 17:14   #4879
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Ja miałam kto robione codziennie od 38tc, bezpłatnie.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Mój syn ładnie je, teraz nad morzem bez problemu rybę z odrobiną frytek, ale wszystkie surówki wsuwa. Gazowanego nie pije wcale, najtrudniej mi upilnowac te wszystkie dobre ciocie i sąsiadki, które wciskaja mu wiecznie zelki, batony itp. Potem to wszystko ląduje w moim i TŻ żołądku

ja nie chodzilam wogole na ktg pierwszy raz mialam robione w szpitalu przed porodem
a moja bratowa to jezdzila na ktg dopiero po tp
haha u nas podobnie i smiejemy sie z malzem ze wyzeramy dziecku slodycze

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-12, 17:19   #4880
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja nie chodzilam wogole na ktg pierwszy raz mialam robione w szpitalu przed porodem
a moja bratowa to jezdzila na ktg dopiero po tp
haha u nas podobnie i smiejemy sie z malzem ze wyzeramy dziecku slodycze
Dla jego zdrowia

Co do ktg czytalam wlasnie na roznych forach ze w niektorych osrodkach czy klinikach robia od 30 tc, ale najczesciej blizej TP.

No ale skoro mam bezplatne to chyba bede jezdzic, co myslicie ?
No chyba to dziecku nie zaszkodzi...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 17:22   #4881
Indra83
Wtajemniczenie

Czekoladko, ludzie nie rozumieją, to przecież tylko mała paczka zelkow, niedroga, ale jak codziennie tak od kilku osób coś mały dostanie, to nie jest w stanie tego zjeść musiałam też ostro niektórym krewnym wytłumaczyć, zwlaszcza jednej cioci, że jak tylko sie spotykamy na grillu, to nie moze małemu dawać słodkiej przekąski, a potem dziwić się, że obiadu nie je, jak zje obiad i będzie jeszcze chciał to proszę.

Bardzo dużo widzimy na plaży otyłych dzieci, kiedyś to był margines a teraz plaga.

Stary 2014-08-12, 17:27   #4882
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czekoladko, ludzie nie rozumieją, to przecież tylko mała paczka zelkow, niedroga, ale jak codziennie tak od kilku osób coś mały dostanie, to nie jest w stanie tego zjeść musiałam też ostro niektórym krewnym wytłumaczyć, zwlaszcza jednej cioci, że jak tylko sie spotykamy na grillu, to nie moze małemu dawać słodkiej przekąski, a potem dziwić się, że obiadu nie je, jak zje obiad i będzie jeszcze chciał to proszę.

Bardzo dużo widzimy na plaży otyłych dzieci, kiedyś to był margines a teraz plaga.

jak slysze od mojej bratowej ze ma dziewczynki w klasie 9 letnie ktore sie odchudzaja to szlag mnie trafia, przeciez to dzieci sa ....

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-12, 17:33   #4883
Indra83
Wtajemniczenie

Byłam kilka lat temu na pierwszej komunii i dziewczynka lat 9 nie pojechała na zdjęcia pamiątkowe, bo ma wysokie czoło i brzydko wychodzi na zdjęciach.

Stary 2014-08-12, 17:48   #4884
manieczka1
Zakorzenienie

Rosalie wow 30 tc strach się bać

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-12, 18:35   #4885
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Anoreksja dziecieciwca to troche inna ranva, to akurat bardzo powazna sprawa, natomiast fkt, ze takie ostre niejadztwo dzieciece jest zwiazane z buntem xwulatka i jest jakby elementem ksztaltowania sie "ja" dziecka

U rodzyneczek ja kupuje i na sporo rzeczy ma nizse nieznacznie ceny niz HW. Ale nie na wszystko

U wasala83 tez kupowalam, i jeszcze r_p77 czy jakos tak. Wszyscy godni polecenia.

Seks po porodzie... mega ; D duuuuzo lepiej niz przed. Owszem, na poczatku boli, jest doskomfort itd, ale po jakims czasie... o moj Boze
Mi tam sie w ogole nie chce... bardzo rzadko, do tego dorzuc oblesne cyce, ktorych pokazywanie mnie nie zachęca.... szału nie ma ;/

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:

Społeczenstwo ogólnie coraz grubsze ;/

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki, witam się dzisiaj!

no ładnie;/ faktycznie ustrzeliłaś kumulację;/
dobrze że Wam w starciu z sarną się nic nie stało!! A jak auto? mocno skasowane? My jak ustrzelilismy jakieś 5 lat temu sarnę to do dziś auto nie zrobione ale jeździ normalnie bo tylko przód maski ma wgnieciony, zreszta nie tylko bo mój małż poobijał go juz z każdej strony, tylko tył został;p ale za to serce zdrowe:P
Niee, auta takie rzeczy nie ruszają- mamy jeepa, to juz moja druga sarna ;/, nie ma ani ryski.

Przyszedł w koncu palmers, super pachnie i konsystencja tez fajna. Zobaczymy czy jakies efekty beda ale moglam wziac od razu dwa, bo troche maly jest...

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-12 o 18:42
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 19:18   #4886
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
to z pepco
Mam tą samą niebieską czapeczkę z uszami

I te same body ( u mnie w pepco to te byly wlaśnie po 2,99 zł)

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 19:28   #4887
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jak slysze od mojej bratowej ze ma dziewczynki w klasie 9 letnie ktore sie odchudzaja to szlag mnie trafia, przeciez to dzieci sa ....
Cytat:
Byłam kilka lat temu na pierwszej komunii i dziewczynka lat 9 nie pojechała na zdjęcia pamiątkowe, bo ma wysokie czoło i brzydko wychodzi na zdjęciach.
Masakra. Przeraża mnie ogólnie cała ta seksualizacja dziewczynek, zwracanie od najmłodszych lat uwagi na wygląd i wizerunek. Chłopców chyba to nie dotyczy.

Cytat:
A to bardzo dobra wiadomość

Wczoraj miałam wizytę u gina. Z dzieciem wszystko OK. Łożysko się podniosło i mogę wreszcie chodzić dalej niż do kibelka Byłam dzisiaj na pierwszych łowach lumpeksowych.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 19:28   #4888
GoniaaaS
Rozeznanie

anuszka21 faktycznie niezła kumulacja ;/

Zanet84 szkoda, że nie było Twojego lekarza ale ważne, że z dzidzią wszystko dobrze podpytasz następnym razem a na KTG możesz chodzić zaszkodzić nie zaszkodzi i fajne te Twoje łowy

manieczka1 fajne ciuszki

Rosalie01 30TC to teraz już tylko odliczanie gratuluję

Aleska super wiadomość

Dziękuję Wam za gratulacje, teraz już szperam po allegro i etc za ciuszkami wkońcu wiem co mam kupować troszkę od siostry męża mamy też dostać

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-08-12 o 19:31
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 19:34   #4889
esti87
Rozeznanie

dziewczyny gratki za wiesci i wizyty,za to ze dalyscie rade na glukozie..
super ubranka..u mnie tez jest ten sh biga ale mam juz od tz tam zakaz wstepu..hehe..wczoraj wrocila z niemiec moja siostra i przytachala ubranka..ja juz sie nimi zasypalam!!!

cale dopoludnie spedzilam w banku i nie mam dostepu internetowego do konta..wrr..jakas migracja bankowosci..a tez chcialam poszalec jak wy po tym gemini i innych..w drodze powrotnej weszlam do Housa i kupilam tz 2 bluzeczki z 30 % rabatem,niech zna moje dobre serce..hihi..

ja nie kupuje gondoli bo bd miala od szwagierki ale rozgladam sie powoli za spacerowka..wiem,ze mam jeszcze duzo czasu ale zostaly mi jeszcze pieniazki od mamy i tesciowej dla malenstwa i chcialabym je jakos konkretnie ulokowac..a tak wloze do portfela i 3 razy do biedry i ich nie ma..znalazlam taka..co o niej sadzicie?
a w biedrze dorwalam dzis staniki do karmienia te co byly kiedys..teraz po 8 zl za szt..jupi jupi.. na allegro kupilam 2 inne i okazaly sie za duze..musze gdzies opylic..

a ja oprocy tego sprzedawcy HW polecam tych
http://allegro.pl/butelka-340-ml-tom...476751414.html

http://allegro.pl/wanna-100-termomet...431899639.html

http://allegro.pl/pizama-ciazowa-i-d...451373424.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10602582_678633442212624_1249279477_n.jpg (56,1 KB, 9 załadowań)
Stary 2014-08-12, 19:36   #4890
ela_86
Wtajemniczenie

Seks po porodzie
Ja bardzo sie balam i szczerze mowiac dlugo zwlekalam ale okazalo sie ze wszystko ok, roznicy nie widze a moze nawet jest lepiej

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

A co do słodyczy dla dzieci, tez zwykle ja zjadam to co dostanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości