Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 08:56   #1291
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Fewcia gdzie jesteś????????bo my tu jajo znosimy
melduj szybko jak zdrówko
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:57   #1292
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

W nocy przyszła @ więc test poczeka na lepsze czasy
W nocy gorączka 40,5 st., rano 39,5. Ból glowy potworny Martwie się, bo nie rozumiem tych objawów. aaa... jeszcze dwa razy tamowałam krwawienie z nosa.
Wiecie, pewnie mnie potępicie, ale w takiej sytuacji cieszę się, że mamy żłobek. Zawiozłam Małą, ma tam wspaniałą opiekę, zabawki, dzieci. Ja zwyczajnie nie dałabym dzisiaj sobie z Nią rady
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:02   #1293
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

W nocy gorączka 40,5 st., rano 39,5. Ból glowy potworny Martwie się, bo nie rozumiem tych objawów. aaa... jeszcze dwa razy tamowałam krwawienie z nosa.
Wiecie, pewnie mnie potępicie, ale w takiej sytuacji cieszę się, że mamy żłobek. Zawiozłam Małą, ma tam wspaniałą opiekę, zabawki, dzieci. Ja zwyczajnie nie dałabym dzisiaj sobie z Nią rady
Jakie potępimy?
To normalne i ludzkie, że potrzebujesz pomocy kiedy jesteś chora.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:03   #1294
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

o matko Fewcia, leć jeszcze raz do lekarza moze to jakieś zapalenie opon mozgowych tfu tfu ostatnio byl przecież wirus i wiele przypadków
a aspiryna migrenowa pomaga?
rany jak Cię sciskam mocno
Stary 2014-08-13, 09:06   #1295
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Nawijko, potrzebuje Twojej rady
Myślisz, że dobrym pomysłem będzie jazda nad morze pociągiem EIC trwająca 4godz ale z miejscami siedzącymi tylko? Liczę na ten przedział matki z dzieckiem...

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Bo tak: te z kuszetkami pociągi jadą w takich godzinach że mi to nie pasuje, np. Jest taki na miejscu o 5 rano i co ja zrobię o tej godzinie? Jakbym do rodziny jechała to ok, ale dobra hotelowa od 14 więc musiałabym płacić za jedna dobę więcej. Poza tym wyjechać koło północy, wsiąść w pociąg, Ola by się wybudziła, no taka noc niekorzystna dla niej. A taki Eic jedzie nie dość, że 4h tylko to jeszcze jest o 18 na miejscu

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Kurka, myślałam, że jest, bo niby we wszystkich IC powinien być, no ale jak tak...

Bo doszłam do wniosku, że 4h to naprawdę krótko, a ta podróż w nocy i przyjazd na miejsce może się okazać gorsza...
Czy w takim pociągu będę miała jak wtarabanić wózek? Jak z miejscem na bagaże?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Charlizz, jako, że podróżowaliśmy ostatnio pociągiem to sie podzielę świeżo zdobytym doświadczeniem
W każdą stronę mieliśmy zarezerwowane miejscówki. W tamtą stronę jechaliśmy 1klasą i tak - gdyby nie to, że w naszym wagonie rozpylono gaz() mielibyśmy przedział tylko dla siebie, tak wylądowaliśmy w innym i w połowie drogi doszedł koleś, który miał tam miejscówkę. Wózek wjechał cały, było bardzo mało ludzi (w 1 klasie, bo w 2 widziałam wiekszy tłok) więc bez problemu, w przedziale też nie przeszkadzał (chociaz jest naprawde wasko, ale zawsze mozna poprosic o bilet w przedziale przy drzwiach)
Powrót 2 klasa, też z miejscówkami, ale tragedia. Z naszych miejsc musiałam wywalić 2 paniusie, który miały bilety, ale bez miejscówek, po prostu siadły gdzie było wolne. Wózkiem wjechaliśmy, ale cudem, bo ludzi full, siedzieli na podłodze, wszedzie torby itp. a Ola w tym wozku usneła, wiec nie usmiechało mi sie ja wyciagac i go składac. Z nami przedział pełny i korytarze tez. W 1 klasie wozek z hebatka/kawa/ciastkiem , w 2 pan proponujacy kupno piwa. W 1 lepsza klima i wolne wc W 2 dwa razy tańszy bilet, choc na ten i na ten mozna skorzystac z promocji

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-08-13 o 09:15
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:16   #1296
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

marsi dzieki. Bede probowac.
fewciu zrob sobie morfologie pod katem stanow zapalnych. Niech mnie nancy poprawi: glownie leukocyty i crp. Tego nie musisz robc na czczo, zrob jak najszybciej.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:18   #1297
ILLUSION
Wtajemniczenie

Marsi, gratulacje

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A tu proszę mój model z MAMĄ w końcu:p
Takie pytanie mi się nasunęło akurat przy tym zdjęciu Antonia. Nakładacie dzieciom skarpetki do sandałków? Jeśli tak to po co? Ja nie nakładam i jak widzę na podwórku niektóre dzieciaczki to mnie to dziwi.

Cytat:
Lekarz kazała mi zrobić ttest ciążowy i jeśli będzie negatywny to wrócić po antybiotyk na obniżenie gorączki... podejrzewa ciążę ponieważ doszły jeszcze mdłości i wymioty. więc uznają że trzeba to sprawdzić.
Jadę po Blankę. Nie wiem jak dam radę się nią zająć.
Fewciu i jak tam się czujesz dzisiaj? Mam nadzieję że lepiej Testowałaś?
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Pokażę Wam moją biegającą Darunię
https://www.youtube.com/watch?v=32oB...ature=youtu.be
Jaka słodkaaaa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 09:25   #1298
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka, myślałam, że jest, bo niby we wszystkich IC powinien być, no ale jak tak...

Bo doszłam do wniosku, że 4h to naprawdę krótko, a ta podróż w nocy i przyjazd na miejsce może się okazać gorsza...
Czy w takim pociągu będę miała jak wtarabanić wózek? Jak z miejscem na bagaże?
Kochana, ja te informacje znalazlam w necie, a wiesz jak to bywa z rzetelnoscia...
Takze moze zadzwon na infolinie i upewnij sie jak sprawa wyglada w tym konkretnym pociagu EIC?

Nigdy nie jechalam takim pociagiem, wiec niestety nie odpowiem na Twoje pytania. Ale mysle, ze wejscie jest standardowe i ze zlozonym wozkiem sobie poradzisz.

4h to faktycznie niewiele (ja ostatnio z Wa-wy nad morze jechalam 7 h), w tych pociagach raczej nie ma scisku, bo sa drozsze od zwyklych.
A jakby nie bylo tego przedzialu dla matek to myslisz, ze Ola wytrzyma te 4h w zwyklym przedziale?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

fewciu, dlaczego Ty jeszcze nie jestes u lekarza?
Moze to jakies oslabienie...
Kochana, nie lekcewaz tego!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:34   #1299
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Takie pytanie mi się nasunęło akurat przy tym zdjęciu Antonia. Nakładacie dzieciom skarpetki do sandałków? Jeśli tak to po co? Ja nie nakładam i jak widzę na podwórku niektóre dzieciaczki to mnie to dziwi.
z reguły nie, ale pewnie czasem wychodzą mamy z dziecmi jak jest jeszcze chłodno i zamiast brac dodatkowa parę butów lepiej pozniej zdjac sarpetki
Mnie troche smiesza dzieci w sandałkach i skarpetkach w piaskownicy
Stary 2014-08-13, 09:34   #1300
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=ILLUSION;47682103

[/QUOTE]

Jak jest chłodniej to zakładam ale to dlatego, bo nie kupiłam Amelce żadnych trampków :p ale zazwyczaj bez skarpetek.

Nie sądziłam że fugi mogą być tak problemowe;/ może mi poradzicie;/ jakie fugi będą pasować do tych płytek? tak, wiem jasne, ale nie chce być masochistką i latać ciągle ze szczoteczką i szorować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg athorno_beige_2_215x985.jpg (9,3 KB, 25 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:40   #1301
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ILLUSION u nad Antonio bez skarpetek lata. Tyle że wczoraj było deszczowo i mokro i raz ciepło a raz chłodniej wiec zamiast zakładać mu zakryte butki założyłam my skarpetki. A tak to nie panietam juz kiedy tak biegał

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jak jest chłodniej to zakładam ale to dlatego, bo nie kupiłam Amelce żadnych trampków :p ale zazwyczaj bez skarpetek.

Nie sądziłam że fugi mogą być tak problemowe;/ może mi poradzicie;/ jakie fugi będą pasować do tych płytek? tak, wiem jasne, ale nie chce być masochistką i latać ciągle ze szczoteczką i szorować.
Wcale nie muszą być Jasne.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 09:46   #1302
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Deli-ostatnio czytałam książkę słynnego włoskiego cukiernika, który podchodzi do kuchni w sposób naukowy, udowadnia że sól nie wpływa na białka jednak wszyscy kucharze na świecie nasze babcie,my używamy soli

Meneq przede wszystkim jajko musi mieć temp pokojową

a ja zawsze jajko z lodówki, siup do suchego garnka i miksowałam. Bez soli i jajko zimne, problemu nie było. Dopiero osttnio usłyszłam żeby soli troche dodać, różnicy nie widzę.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Gojka, serio się nie spotkałaś z marką Esotiq? Dziwne.
Serio, u nas w mieście bieda i bezrobocie. Ciężko o normalne sklepy. Butików mnóstwo, ale żeby jakieś porządne ubrania, drogerie. Marzenie. Niedawno otworzyli esotiq, albo nigdy nie zwróciłam uwagi. W każdym bądź razie wszystkie znajome, które kupują porządne biustonosze polecają mi mały sklep z bielizną, jakiej firmy, nie wiem, bo nie byłam. Z wózkiem nie lubię po schodach do sklepu wchodzić a zostawić P. nie mam zbytnio z kim. A jak już się uda to nie mam czasu chodzić po sklepach, ide wtedy i załatwiam co musze.

Cytat:

Ja obstawiam zatoki + przemęczenie. Mój tż ma identycznie jak właśnie załapią go zatoki i jest zmęczony. ?Czyli parktycznie non stop.

Biegnę ćwiczyć boście mnie zmotywowały Róbcie tak częściej, bo też chce być sexi

AA i odstawiłam tabletki i zaaplikowałam ten krążęk i kurde taka się lekka czuję. Chyba naprawde mi się woda w organiźmie zbierała, dlatego też tyłam. Narazie jestem pozytywnie nastawiona do tego wynalazku.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:47   #1303
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A to płytki gdzie. . Do kuchni chyba przegapiłam ?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:54   #1304
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A to płytki gdzie. . Do kuchni chyba przegapiłam ?

Kuchnia i kawałek salonu przy kominku i drzwiach balkonowych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif mini.gif (54,1 KB, 32 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 10:28   #1305
ezzo
Zadomowienie

Fewciu jakie potępicie?? przecież to normalne, dziecko ma dobrą opiekę, a ty się zajmij teraz przede wszystkim sobą. Proponuję wyłączyć telefon, komputer, tv i się zregenerować. Zdrówka!!

Cytat:
Marsi, gratulacje

Illusion to ja ci powiem tak, nie cierpie skarpet w sandałach, ani u dużych ani u malych, ALE moje dziecko nie włoży od jakiegoś czasu buta bez skarpetki, jak mu się z miesiąc temu obtarła stópka w emelku, tak wtedy zaczął się u nas butowy problem. Wciągu 2 tygodni wypróbowaliśmy ze 3 pary sandałków, elmele poszły w cąłkowitą odstawkę, teraz śmiga w najprostysz trampkowych sandałkach, ale młody sam upomina się o skarpetę inaczej nie da sobie włożyć buta.
Swoją drogą, napisz nam jak tam u was? Może jakieś zdjęcie Igorka, bo już długo go nie widzieliśmy

charlizz ja myślę, że 4 godzinnej podóży spokojnie dacie sobie radę, ja jechałam z młodym całkiem niedawno trochę ponad 3 godziny i nie było tragedii. W intercity rozdają maluchom kolorowanki i kredki, Tomaszkowi dobre pół godziny zajęła zabawa w wkładanie i wyjmowanie kredek z opakowania. Kolorowanie zostawił mamie
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 10:41   #1306
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
marsi dzieki. Bede probowac.
fewciu zrob sobie morfologie pod katem stanow zapalnych. Niech mnie nancy poprawi: glownie leukocyty i crp. Tego nie musisz robc na czczo, zrob jak najszybciej.
Dokladnie morfologia plus crp,niektorzy lekarze zalecaja tez ob
Cytat:
Marsi, gratulacje

Jaka słodkaaaa
My nie nakladamy skarpet do sandalow,byl czas,ze Kuba nie chcial bez skarpet,wtedy zakladalam ale teraz juz nie.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Nie wiem,czy znacie ale ostatnio Kuba dostal ukladanke z Trefla Kolory i ksztalty. Jest rewelacyjna,zdecydowanie polecam na deszczowe dni
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 11:05   #1307
Lenova
Wtajemniczenie

Fewciu - do lekarza jeszcze raz goń! I bardzo dobrze , że posłałaś Małą do żłobka , musisz odpoczywać.

Dziewczyny wybaccie, że więcej się nie odniosę ale wpadłam w dziką rozpacz.Dzwoniłam do przedszkola- nie chcą mnie
Jest mi cholernie ale to cholernie przykro, bo nie dość, że ciągle nie mam pracy a szukam już od lutego to na tej tak bardzo mi zależało, bo to była jedyna oferta w moim mieście gdzie pracowałabym z pasją a nie z przymusu tylko.Siedzę i wyje
W poniedziałek też miałam rozmowe w sklepie odzieżowym gdzie mi zaproponowali prace na pełen etap za 1000 zł na umowę zlecenie. Czyli nawet to nie była najniższa krajowa, umowa śmieciowa i do tego wymagali kwalifikacji conajmniej menedżerskich. I jak im powiedziałam że czekam na odp z innej lepszej oferty pracy to powiedzieli nara.
Dziewczyny przez te pół roku byłam na 5ciu rozmowach i z żadnej nic. Co jest ze mną nie tak ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 11:10   #1308
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Fewciu - do lekarza jeszcze raz goń! I bardzo dobrze , że posłałaś Małą do żłobka , musisz odpoczywać.

Dziewczyny wybaccie, że więcej się nie odniosę ale wpadłam w dziką rozpacz.Dzwoniłam do przedszkola- nie chcą mnie
Jest mi cholernie ale to cholernie przykro, bo nie dość, że ciągle nie mam pracy a szukam już od lutego to na tej tak bardzo mi zależało, bo to była jedyna oferta w moim mieście gdzie pracowałabym z pasją a nie z przymusu tylko.Siedzę i wyje
W poniedziałek też miałam rozmowe w sklepie odzieżowym gdzie mi zaproponowali prace na pełen etap za 1000 zł na umowę zlecenie. Czyli nawet to nie była najniższa krajowa, umowa śmieciowa i do tego wymagali kwalifikacji conajmniej menedżerskich. I jak im powiedziałam że czekam na odp z innej lepszej oferty pracy to powiedzieli nara.
Dziewczyny przez te pół roku byłam na 5ciu rozmowach i z żadnej nic. Co jest ze mną nie tak ?
Lenova, kochanie powiedz mi tak szczerze, 5 rozmow to dużo w ciągu pół roku? no co Ty nie załamu się, to powinno Cię jeszcze bardziej zmotywować do pracy!
j trzymam mocno za Ciebie kciuki, w przedszkolu podczas rozmowy podali Ci konkretne powody, nie placz bo to bez sensu
Stary 2014-08-13, 11:36   #1309
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Marsi, gratulacje

Jaka słodkaaaa
Nakładam skarpetki, chociażby cieniutkie. Mojej małej mocno poca się stopy potem się odparzają albo obcierają bez skarpetek, także koniecznośc

Fewciu zdrówka
Dopiero co wydobrzałam bo chorowałam na coś podobnego co ty.

Włosomaniaczka

Stary 2014-08-13, 11:51   #1310
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Nakładam skarpetki, chociażby cieniutkie. Mojej małej mocno poca się stopy potem się odparzają albo obcierają bez skarpetek, także koniecznośc

Fewciu zdrówka
ale masz cudny awatarek
wrzuc jakieś zdjęcie niuni please!
Stary 2014-08-13, 12:32   #1311
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Gojka, serio się nie spotkałaś z marką Esotiq? Dziwne.
A co w tym dziwnego? Nie w kazdym miescie sa sklepy wszystkich marek W moim np. Esotiq jest tylko w jednej galerii i to dosc maly, nie zwrocilabym na ten sklep uwagi gdyby nie to, ze przyjaciolka jest fanka ich majtek. Za to Triumph, Intimissimi na kazdym kroku.

Cytat:

Ale co tu niby jest do potepiania? Zlobki sa po to zeby odciazyc rodzicow. Ja jakos nie mam wyrzutow sumienia, ze moje dziecko jest teraz w zlobku. Wiem, ze krzywda jej sie tam nie dzieje, jest wsrod dzieci, wychodzi radosna. Smigaj do lekarza po antybiotyk, bo sie zalatwisz na dluzej!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
a ja zawsze jajko z lodówki, siup do suchego garnka i miksowałam. Bez soli i jajko zimne, problemu nie było. Dopiero osttnio usłyszłam żeby soli troche dodać, różnicy nie widzę.

Serio, u nas w mieście bieda i bezrobocie. Ciężko o normalne sklepy. Butików mnóstwo, ale żeby jakieś porządne ubrania, drogerie. Marzenie. Niedawno otworzyli esotiq, albo nigdy nie zwróciłam uwagi. W każdym bądź razie wszystkie znajome, które kupują porządne biustonosze polecają mi mały sklep z bielizną, jakiej firmy, nie wiem, bo nie byłam. Z wózkiem nie lubię po schodach do sklepu wchodzić a zostawić P. nie mam zbytnio z kim. A jak już się uda to nie mam czasu chodzić po sklepach, ide wtedy i załatwiam co musze.

Ja obstawiam zatoki + przemęczenie. Mój tż ma identycznie jak właśnie załapią go zatoki i jest zmęczony. ?Czyli parktycznie non stop.

Biegnę ćwiczyć boście mnie zmotywowały Róbcie tak częściej, bo też chce być sexi

AA i odstawiłam tabletki i zaaplikowałam ten krążęk i kurde taka się lekka czuję. Chyba naprawde mi się woda w organiźmie zbierała, dlatego też tyłam. Narazie jestem pozytywnie nastawiona do tego wynalazku.
Zatoki? Hmm ja mam co chwile zapchane zatoki, conajmniej raz w tygodniu + bole i nigdy nie mam goraczki.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Piona jestem w podobnej sytuacji! Ale ja mam troche inne podejscie. Uwazam, ze jestem za☠☠☠istym pracownikiem, profesjonalnym, wykonuje swoja prace od a do z dokladnie i sumiennie. Jesli ktos nie chce mnie zatrudnic, to meski narzad rozrodczy mu w oko, jego strata. Co do sklepu- nie bylo w ogloszeniu, ze zlecenie? Ja nawet nie wysylam CV na ogloszenia z umowa zlecenie, bo w 99% daja taka stawke, ze nie wiem czy smiac sie czy plakac( lub jesc gruz czy piasek). Przyznam, ze tez juz mnie to wykancza psychicznie, czlowiek chcialby miec zwykla uczciwa prace bez wyzysku i dupa ;/ + za☠☠☠iste rady rodziny, znajomych co powinnam zrobic, gdzie wyslac cv lub najlepiej isc na staz jak moja kuzynka ktora mieszka z rodzicami i mezem. Ostatnio tez uslyszalam- po co wysylasz dziecko do zlobka? Jak to kur.wa po co? Dla jaj. Zeby sobie siedzialo. No zero logiki, jak mialabym znalezc prace bez opieki do dziecka. Ludzie to debile.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

Fewciu zdrówka

Jakie macie sandalki? Klusce tez mocno poca sie stopki, ale w sandalkach nie, bo sa skorzane w srodku i na zewnatrz. Nie poca sie nawet w mega upaly ani nie odparzaja. Moze wina lezy w bucikach?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:39   #1312
hje
Zakorzenienie

Cytat:

W najlepszym wypadku to faktycznie z przemęczenia, ale rzeczywiście, lepiej przejdź się do lekarza
I bardzo dobrze, że dałaś Małą do żłobka, Ty odpoczniesz, a Ona pobawi się z dziećmi

Polę w nocy urąbał komar na samym środku między oczami, wygląda jak bokser po walce
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:44   #1313
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: a podali ci powody odmowy?
Tak na prawdę u nas z Krk osoba w sytuacji jak nasza ( na studiach, a nie po, i do tego bez doświadczenia) na tego typu pracę w p-lu czy gdzieś w podobnym charakterze nie ma .. żadnych szans. Studia w trakcie to kwalifikacje właściwie jeszcze żadne (oczami pracodawcy). Niestety twoja miła aparycja, podejście itp mogły mieć niewielkie znaczenia jak stanął przed nimi ktoś jeszcze z masą papierów. ;/

5 rozmów to niewiele!, na pewno coś znajdziesz. I ogromny szacun za to, że ciągle szukasz czegoś blisko zawodu

Czy wasze dzieci też mają taką fazę na wspinanie się? Na stoły, krzesła, wc, wszystko wszystko? nie mogę się napić, nie mam 10 sekund i latam ciągle z wywieszonym jęzorem żeby mi z czegoś nie spadła. Padam i szczerze - czekam aż minie :P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:49   #1314
marsi11
Zakorzenienie

Little dobrze napisalaś, a rady rodziny- no proszę, dobrze,że masz do tego dystans.
Szkoda,że to taki chory kraj.....

a z drugiej strony? p my szukamy informatyka, na ciekawych warunkach, umowa o prace,praca rozwojowa, wyjazdy zagraniczne itp.... też nie ma chętnych póki co korzystamy z firm outsorcingowych będziemy szukać studentó na politechnice, bo oni to młodzi i jeszcze nie zepsuci

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Czy wasze dzieci też mają taką fazę na wspinanie się? Na stoły, krzesła, wc, wszystko wszystko? nie mogę się napić, nie mam 10 sekund i latam ciągle z wywieszonym jęzorem żeby mi z czegoś nie spadła. Padam i szczerze - czekam aż minie :P
oj to jeszcze poczekasz
moj ostatio wspinał się na rusztowanie płoty już mu się znudziły

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-08-13 o 12:51
Stary 2014-08-13, 12:50   #1315
hje
Zakorzenienie

Debrah, niestety, ale faza na wspinanie nie mija zbyt szybko
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:55   #1316
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Little dobrze napisalaś, a rady rodziny- no proszę, dobrze,że masz do tego dystans.
Szkoda,że to taki chory kraj.....

a z drugiej strony? p my szukamy informatyka, na ciekawych warunkach, umowa o prace,praca rozwojowa, wyjazdy zagraniczne itp.... też nie ma chętnych póki co korzystamy z firm outsorcingowych

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

oj to jeszcze poczekasz
moj ostatio wspinał się na rusztowanie płoty już mu się znudziły
Przeca TŻCałej zna się na rzeczy!

Ezzo, a jesteś w stanie mi doradzić, czy wybrać wagon bezprzedziałowy czy z przedziałami? I jakie miejsce najlepiej wybrać, przy oknie, w korytarzu? jestem całkiem zielona i czy płaciliście za bilet dla Małego w pierwszej klasie? Bo o ile w drugiej klasie bilet ze zniżka studencką kosztuje 36zł, o tyle w pierwszej klasie taka zniżka nie obowiązuje i bilet jest za 150zł ale zdzierstwo, samolotem bym za tyle poleciała
I czy jak wykupie miejsce w drugiej klasie jakieś konkretne, to chyba nie będę stała w jakimś tłoku, taka podróż do przeżycia chyba? Ech

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 13:12   #1317
marsi11
Zakorzenienie

Charliz, a kiedy jedziesz? może faktycznie taniej Cię wyjdzie lot, mała do dwóch lat siedzi Ci na kolanach
obczajaj rynanair.com i leć gdzieś za 200 zł w ciepłe kierunki

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-08-13 o 13:14
Stary 2014-08-13, 13:23   #1318
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Przeca TŻCałej zna się na rzeczy!

Ezzo, a jesteś w stanie mi doradzić, czy wybrać wagon bezprzedziałowy czy z przedziałami? I jakie miejsce najlepiej wybrać, przy oknie, w korytarzu? jestem całkiem zielona i czy płaciliście za bilet dla Małego w pierwszej klasie? Bo o ile w drugiej klasie bilet ze zniżka studencką kosztuje 36zł, o tyle w pierwszej klasie taka zniżka nie obowiązuje i bilet jest za 150zł ale zdzierstwo, samolotem bym za tyle poleciała
I czy jak wykupie miejsce w drugiej klasie jakieś konkretne, to chyba nie będę stała w jakimś tłoku, taka podróż do przeżycia chyba? Ech

my jechalismy 1 i 2 klasą ze zniżką rodzinną i jakąś za to, że wykupilismy bilet 7dni przed podróżą. Moim zdaniem zawsze lepiej przy oknie, jak jej sie znudzi malowanie/czytanie to mozesz jej cos pokazać Jak masz miejscowke to dojedziesz na siedzco, a jest szansa, ze w przedziale trafi sie inne dziecko i Ola zajmie się jego oglądaniem
Stary 2014-08-13, 13:24   #1319
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
A co w tym dziwnego? Nie w kazdym miescie sa sklepy wszystkich marek W moim np. Esotiq jest tylko w jednej galerii i to dosc maly, nie zwrocilabym na ten sklep uwagi gdyby nie to, ze przyjaciolka jest fanka ich majtek. Za to Triumph, Intimissimi na kazdym kroku.

Ale co tu niby jest do potepiania? Zlobki sa po to zeby odciazyc rodzicow. Ja jakos nie mam wyrzutow sumienia, ze moje dziecko jest teraz w zlobku. Wiem, ze krzywda jej sie tam nie dzieje, jest wsrod dzieci, wychodzi radosna. Smigaj do lekarza po antybiotyk, bo sie zalatwisz na dluzej!

Zatoki? Hmm ja mam co chwile zapchane zatoki, conajmniej raz w tygodniu + bole i nigdy nie mam goraczki.

Piona jestem w podobnej sytuacji! Ale ja mam troche inne podejscie. Uwazam, ze jestem za☠☠☠istym pracownikiem, profesjonalnym, wykonuje swoja prace od a do z dokladnie i sumiennie. Jesli ktos nie chce mnie zatrudnic, to meski narzad rozrodczy mu w oko, jego strata. Co do sklepu- nie bylo w ogloszeniu, ze zlecenie? Ja nawet nie wysylam CV na ogloszenia z umowa zlecenie, bo w 99% daja taka stawke, ze nie wiem czy smiac sie czy plakac( lub jesc gruz czy piasek). Przyznam, ze tez juz mnie to wykancza psychicznie, czlowiek chcialby miec zwykla uczciwa prace bez wyzysku i dupa ;/ + za☠☠☠iste rady rodziny, znajomych co powinnam zrobic, gdzie wyslac cv lub najlepiej isc na staz jak moja kuzynka ktora mieszka z rodzicami i mezem. Ostatnio tez uslyszalam- po co wysylasz dziecko do zlobka? Jak to kur.wa po co? Dla jaj. Zeby sobie siedzialo. No zero logiki, jak mialabym znalezc prace bez opieki do dziecka. Ludzie to debile.

Jakie macie sandalki? Klusce tez mocno poca sie stopki, ale w sandalkach nie, bo sa skorzane w srodku i na zewnatrz. Nie poca sie nawet w mega upaly ani nie odparzaja. Moze wina lezy w bucikach?
Mamy z Zetpolu, ale w sumie i tak już do wyrzucenia bo robią się za małe
Po upomnieniach Marsi i Fewci wstawiam foty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140531-0004.jpg (202,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140710-0003.jpg (137,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140731-0001.jpg (227,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140802-0001.jpg (96,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaaaa.jpg (106,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg webcam-toy-foto11.jpg (49,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg webcam-toy-foto13.jpg (58,4 KB, 59 załadowań)

Włosomaniaczka

Stary 2014-08-13, 13:32   #1320
marsi11
Zakorzenienie

Nadia niesamowita piękność
ja chcę taką żonę dla Leosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości