Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 13:49   #1321
bijkora
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Marsi, o zdecydowanie przypadliby sobie do gustu, charaktery jak dwie krople wody i zachowania podobne

Włosomaniaczka

Stary 2014-08-13, 14:09   #1322
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
na powidła są najlepsze węgierki, im późniejsze tym więcej cukru maja w sobie ja wogóle do powidel nie używam cukru, niektorzy dosladzają
ostatnio smażyłam na takiej ogroooomnej patelni- 3 dni, na delikatnym ogniu,oczywiście nie non stop tylko po pare godz dziennie
ostatniego dnia smażenia dodałam meżowego rumu (miał akurat Capitana Morgana) i kore cynamonu, dwa słoiki poszły zaraz po zrobieniu- jedliśmy z nalesnikami i tostami
będę jeszcze robić we wrześniu jak zastanę śliwki oczywiście

a dlaczego nie możesz octu? ja na razie robiłam ogórki w zalewie musztardowej ale niestety w składzie też jest ocet
a może na winnym możesz? ponoc przetwory są zdrowsze na occie winnym, nigdy nie probowałam, tylko czytalam
poszukam w mojej książce z przetworami, może będzie coś bez octu to dam Ci znać
Dziękuję kochana A powiedz mi jeszcze bo ja ciemna masa jestem, dlaczego to się smaży tyle dni? Nie można za jednym zamachem usmażyć i zapakować w słoiki? No i chowasz to do lodówki na noc między jednym, a drugim smażeniem? Wiem, że głupie pytania, ale nie chcę nic zepsuć

Nie mogę octu bo mam żołądek chory. Winny niestety też odpada wszystko muszę mieć delikatne i jak najmniej chemii.

Fewciu oby lekarz coś zaradził Zdrówka!

Lenova głowa do góry, ja wierzę, że jeszcze czeka na Ciebie porządna praca w zawodzie Swoją drogą mojej koleżance w sklepie pani zaoferowała trzymiesięczny okres próbny na zlecenie za 2,50, a jak się sprawdzi to stawkę rośnie do 3zł a sklep wcale nie jakiś spożywczy tylko wydawałoby się porządny markowy obuwniczy

Bijkorka, ale podobne do siebie jesteście no i znowu to napiszę bo mnie to za każdym razem zdumiewa, jak niektóre nasze wątkowe dzieciaczki dorośle wyglądają

Ewa wczoraj poszła spać o 0:40 i tyle w temacie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 14:34   #1323
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Heja..

No fewcia juz Ci napisała. Ja Kupowałam tiul w rolkach na allegro. Na jeden pompon jedna Rolka. ale może masz gdzieś w okolicy to napewno wyjdzie taniej.

Kochana ja właśnie o tym mówię. .8 rund i w każdej po 4 różne ćwiczenia wykonywane po dwa razy- każde ćwiczenie 20 sekund. Szybko zlatuje i człowiek mokry. Uwielbiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dla mnie też jest super i zlatuje mi szybciej niż Focus T25
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 14:41   #1324
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

W nocy przyszła @ więc test poczeka na lepsze czasy
W nocy gorączka 40,5 st., rano 39,5. Ból glowy potworny Martwie się, bo nie rozumiem tych objawów. aaa... jeszcze dwa razy tamowałam krwawienie z nosa.
Wiecie, pewnie mnie potępicie, ale w takiej sytuacji cieszę się, że mamy żłobek. Zawiozłam Małą, ma tam wspaniałą opiekę, zabawki, dzieci. Ja zwyczajnie nie dałabym dzisiaj sobie z Nią rady
ojoj Kochana mam nadzieję że to nic poważnego i szybko dojdziesz do siebie zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Fewciu - do lekarza jeszcze raz goń! I bardzo dobrze , że posłałaś Małą do żłobka , musisz odpoczywać.

Dziewczyny wybaccie, że więcej się nie odniosę ale wpadłam w dziką rozpacz.Dzwoniłam do przedszkola- nie chcą mnie
Jest mi cholernie ale to cholernie przykro, bo nie dość, że ciągle nie mam pracy a szukam już od lutego to na tej tak bardzo mi zależało, bo to była jedyna oferta w moim mieście gdzie pracowałabym z pasją a nie z przymusu tylko.Siedzę i wyje
W poniedziałek też miałam rozmowe w sklepie odzieżowym gdzie mi zaproponowali prace na pełen etap za 1000 zł na umowę zlecenie. Czyli nawet to nie była najniższa krajowa, umowa śmieciowa i do tego wymagali kwalifikacji conajmniej menedżerskich. I jak im powiedziałam że czekam na odp z innej lepszej oferty pracy to powiedzieli nara.
Dziewczyny przez te pół roku byłam na 5ciu rozmowach i z żadnej nic. Co jest ze mną nie tak ?

wiem, że Ci ciężko i jesteś rozczarowana, ale na prawdę 5 rozmów to wcale nie dużo!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dla mnie też jest super i zlatuje mi szybciej niż Focus T25
ja niestety Shaun'a opuściłam, bo mi się znudziło

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 14:58   #1325
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Przeca TŻCałej zna się na rzeczy!

Ezzo, a jesteś w stanie mi doradzić, czy wybrać wagon bezprzedziałowy czy z przedziałami? I jakie miejsce najlepiej wybrać, przy oknie, w korytarzu? jestem całkiem zielona i czy płaciliście za bilet dla Małego w pierwszej klasie? Bo o ile w drugiej klasie bilet ze zniżka studencką kosztuje 36zł, o tyle w pierwszej klasie taka zniżka nie obowiązuje i bilet jest za 150zł ale zdzierstwo, samolotem bym za tyle poleciała
I czy jak wykupie miejsce w drugiej klasie jakieś konkretne, to chyba nie będę stała w jakimś tłoku, taka podróż do przeżycia chyba? Ech

Charlizz my jechaliśmy bezprzedziałowym, bo tz swierdził, ze tak bedzie i wygodniej i bezpieczniej- wg niego w przedziale zawsze można trafić na jakiegoś psychopatę, a tak na otwartej przestrzeni nikt krzywdy nie powinien zdrobić. Mieliśmy wykupioną miejscówkę przy oknie i faktycznie widoki za oknem bardzo mocno absorbowały młodego. Pociąg nie był przeludniony i przesiedliśmy się na miejsce przy stoliku i tą opcję polecam najbardziej, na stoliku bączek zasuwał swoimi resorakami, rysował sobie, oglądał książeczki i takie tam. My kupowaliśmy bilet przez internet na 2 klasę i w sumie tz kupił bilet tylko dla mnie, bo pierwszy raz od was usłyszałam, że trzeba mieć jakiś bilet zerowy dla dzieciaczka, konduktor nie robił mi żadnych problemów. Acha, w intercity należy się coś do picia dla podróżnika
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 14:58   #1326
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ojoj Kochana mam nadzieję że to nic poważnego i szybko dojdziesz do siebie zdrówka!

wiem, że Ci ciężko i jesteś rozczarowana, ale na prawdę 5 rozmów to wcale nie dużo!

ja niestety Shaun'a opuściłam, bo mi się znudziło

Ja też, po 2,5 tyg ćwiczenia. Efekty są, bo waga ruszyła. Choć tylko 25 min + rozgrzewka + rozciąganie to i tak wolę 46 minutową Ewkę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:15   #1327
hope01
Zakorzenienie

Słyszałyście że do Wrocławia wrócili licealiści którzy byli wolontariuszami na terenach epidemii eboli w Afryce...?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 15:19   #1328
ezzo
Zadomowienie

Bijkora śliczna ta Wasza Nada, taka mała łobuziara chyba? A włosy to ma jak przedszkolak.

szklanko a Ewcia to z randki wróciła, że tak pożno spać poszła ? Spi choć trochę dłużej jednym ciągiem? U nas był czas, że było zdecydowanie lepiej, ale ostatnio na nasze nocki to trzeba spuścić zasłonę milczenia...

Lenova tez mi się wydaje,że 5 rozmów to nie dużo. próbuj, a my będziemy za Ciebie trzymać wizażowe kciuki
swoją drogą a propos tego co napisała marsi my też cały czas poszukujemy pracowników na kilka stanowisk, całkiem atrakcyjne warunki i mało kto się zgłasza, nie wiem z czego to wynika...
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:05   #1329
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Słyszałyście że do Wrocławia wrócili licealiści którzy byli wolontariuszami na terenach epidemii eboli w Afryce...?
No właśnie wczoraj czytałam. Teraz to już tylko pozostaje mieć nadzieję, że nic nie złapali...

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

szklanko a Ewcia to z randki wróciła, że tak pożno spać poszła ? Spi choć trochę dłużej jednym ciągiem? U nas był czas, że było zdecydowanie lepiej, ale ostatnio na nasze nocki to trzeba spuścić zasłonę milczenia...

swoją drogą a propos tego co napisała marsi my też cały czas poszukujemy pracowników na kilka stanowisk, całkiem atrakcyjne warunki i mało kto się zgłasza, nie wiem z czego to wynika...

Dostała od mojego brata gazetkę Pszczółka Maja i w środku był prezent, dwa ślimaczki na takich malutkich kółeczkach i one teraz uciekają, a Ewa je goni, albo odwrotnie. Wszystko okupione głośnym piskiem i tak w kółko, do nocy
U nas były dwie nocki, że Ewa spała ciągiem 6h, trzeciej wszystko wróciło do normy

No właśnie to jest fascynujące, że z jednej strony tyle osób szuka pracy, a z drugiej jak ktoś chce zatrudnić pracownika to chętni wcale nie walą drzwiami i oknami
Stary 2014-08-13, 18:04   #1330
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana A powiedz mi jeszcze bo ja ciemna masa jestem, dlaczego to się smaży tyle dni? Nie można za jednym zamachem usmażyć i zapakować w słoiki? No i chowasz to do lodówki na noc między jednym, a drugim smażeniem? Wiem, że głupie pytania, ale nie chcę nic zepsuć
jak rzucisz na początek kilka kg śliwek to one puszczą wodę a końcowa konsystencja powideł powinna być gęsta, lepka
zatem trzeba troszkę czasu i cierpliwości zanim owoce rozpadną się,odparują, nabiorą koloru itp
nie chowam do lodówki
co do ogorków- to nie możesz postawić małosolnych?
ja wsadzam do glinianego garnka, warstwami:koper,ogórki,cz osnek,chrzan,liście wiśni (dzięki liściom z drzew owocowych ogorki nie wychodzą "kapciowate" ) zalewam wystudzoną posoloną wodą (łyżka na litr) i odstawiam na 2-3 dni

przeglądałam wczoraj książkę, znalazłam dwa przepisy bez octu na ogórki, wkleje wieczorem albo jutro
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:00   #1331
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

fewciu i jak sie czujesz?

bijkora ale cudna Mała! i te włosy

Lenova tulę znajdziesz coś w końcu na pewno

i taka o sytuacja, poznajecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140813_173531.jpg (81,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140813_172443.jpg (79,3 KB, 51 załadowań)

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 19:14   #1332
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Charliz, a kiedy jedziesz? może faktycznie taniej Cię wyjdzie lot, mała do dwóch lat siedzi Ci na kolanach
obczajaj rynanair.com i leć gdzieś za 200 zł w ciepłe kierunki
Kochana, Ola nie ma dowodu i mieć prędko nie będzie, bo tatusia zgody potrzebuję.

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:16   #1333
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Fewciu - do lekarza jeszcze raz goń! I bardzo dobrze , że posłałaś Małą do żłobka , musisz odpoczywać.

Dziewczyny wybaccie, że więcej się nie odniosę ale wpadłam w dziką rozpacz.Dzwoniłam do przedszkola- nie chcą mnie
Jest mi cholernie ale to cholernie przykro, bo nie dość, że ciągle nie mam pracy a szukam już od lutego to na tej tak bardzo mi zależało, bo to była jedyna oferta w moim mieście gdzie pracowałabym z pasją a nie z przymusu tylko.Siedzę i wyje
W poniedziałek też miałam rozmowe w sklepie odzieżowym gdzie mi zaproponowali prace na pełen etap za 1000 zł na umowę zlecenie. Czyli nawet to nie była najniższa krajowa, umowa śmieciowa i do tego wymagali kwalifikacji conajmniej menedżerskich. I jak im powiedziałam że czekam na odp z innej lepszej oferty pracy to powiedzieli nara.
Dziewczyny przez te pół roku byłam na 5ciu rozmowach i z żadnej nic. Co jest ze mną nie tak ?
U nas jest podobnie. W większości umowy zlecenie i praca za 5zł za godz. Ja rok temu pracowałam na 1/2 etatu za 500zł, śmiech na sali, ale dobre i to. I ludzie mi się dziwią, że siedzę w domu z dzieckiem zamiast pracy szukać. Niańki chcą 7-10zł za godz a mi proponują 5,4. Zresztą nawet gdybym miała 10zł a niańce płaciła 7 to i tak wolę z dzieckiem zostać. Nikt mi tego czasu nie odda, a do żłobka jej nie wyślę. Wystarczy mi to, co rok temu przeszłyśmy. Do szpitala już nie zamierzam wracać. Chcę jeszcze rok z nią posiedzieć a potem już przedszkole.

Lecę usypiać młodą, bo 4 część kwiatów na poddaszu czeka i się do mnie uśmiecha

Miłej nocki
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:22   #1334
charlizz
Zadomowienie

Dobra, z pociągiem już wszystko wiem teraz tylko muszę znaleźć nocleg i można jechać

Gdyby któraś słyszała o dobrym noclegu w Sopocie to proszę dac namiar!

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:36   #1335
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Ej, słońce, ale 5 rozmów w pół roku to BARDZO mało, naprawdę nie możesz się tym łamać

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
W najlepszym wypadku to faktycznie z przemęczenia, ale rzeczywiście, lepiej przejdź się do lekarza
I bardzo dobrze, że dałaś Małą do żłobka, Ty odpoczniesz, a Ona pobawi się z dziećmi

Polę w nocy urąbał komar na samym środku między oczami, wygląda jak bokser po walce
Fewciu, ja bym się MOCNO zdziwiła, gdybyś w takiej sytuacji małej do żłobka nie dała przecież mama to też człowiek, który w chorobie potrzebuje odpocząć.

Hje, Dorotka od tygodnia z bindi na czole chodzi

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lenova: a podali ci powody odmowy?
Tak na prawdę u nas z Krk osoba w sytuacji jak nasza ( na studiach, a nie po, i do tego bez doświadczenia) na tego typu pracę w p-lu czy gdzieś w podobnym charakterze nie ma .. żadnych szans. Studia w trakcie to kwalifikacje właściwie jeszcze żadne (oczami pracodawcy). Niestety twoja miła aparycja, podejście itp mogły mieć niewielkie znaczenia jak stanął przed nimi ktoś jeszcze z masą papierów. ;/

5 rozmów to niewiele!, na pewno coś znajdziesz. I ogromny szacun za to, że ciągle szukasz czegoś blisko zawodu

Czy wasze dzieci też mają taką fazę na wspinanie się? Na stoły, krzesła, wc, wszystko wszystko? nie mogę się napić, nie mam 10 sekund i latam ciągle z wywieszonym jęzorem żeby mi z czegoś nie spadła. Padam i szczerze - czekam aż minie :P
Też mają fazę

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Mamy z Zetpolu, ale w sumie i tak już do wyrzucenia bo robią się za małe
Po upomnieniach Marsi i Fewci wstawiam foty
Przy takiej pomocnicy dom raz dwa będzie
--------------------
Myśmy na sali zabaw dzisiaj były, A. już ją zna, ale D. nie - no szał, odważna, wszędzie za paniami chodziła (panie cudne! bawią się z dziećmi, organizują im zabawy, zawody), tańczyła w kółeczku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:53   #1336
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kochana, Ola nie ma dowodu i mieć prędko nie będzie, bo tatusia zgody potrzebuję.

a tatuś nie zgadza się ??
Stary 2014-08-13, 20:16   #1337
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
jak rzucisz na początek kilka kg śliwek to one puszczą wodę a końcowa konsystencja powideł powinna być gęsta, lepka
zatem trzeba troszkę czasu i cierpliwości zanim owoce rozpadną się,odparują, nabiorą koloru itp
nie chowam do lodówki
ja wsadzam do glinianego garnka, warstwami:koper,ogórki,cz osnek,chrzan,liście wiśni (dzięki liściom z drzew owocowych ogorki nie wychodzą "kapciowate" ) zalewam wystudzoną posoloną wodą (łyżka na litr) i odstawiam na 2-3 dni

przeglądałam wczoraj książkę, znalazłam dwa przepisy bez octu na ogórki, wkleje wieczorem albo jutro
Rozumiem już, jeszcze raz Ci dziękuję! A co do tych małosolnych to nie wychodziły mi, ale nie dawałam wiśni, to pewnie przez to, bo takie rozmiękłe były. To jak będziesz mieć czas, nic się nie spieszy, super, że chciało Ci się sprawdzić

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

O jak ładnie się bawią to chyba Kubulek zawarł najwięcej wątkowych znajomości

Wiecie co mnie zdumiewa? Jak widzę ile dziwnych nicków siedzi z nami od wielu, wielu miesięcy. Zero postów na wizażu, a co wchodzę to widzę niektóre nicki na pasku. Że też komuś się tak w życiu nudzi, że siedzi i podczytuje...

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2014-08-13 o 20:18
Stary 2014-08-13, 20:26   #1338
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

weszłam do Was w obawie przed falą krytyki, a cała się zaryczałam Tyle ciepłych słów Kochane jesteście!
Czuję się lepiej, niestety żaden lekarz nie był w stanie mnie przyjąć dzisiaj brak miejsc Płacisz człowieku składki, a tu... aj, nie ma co zrzędzić. w każdym razie nie uwierzycie co mi pomogło. Najzwyklejszy Apap. Jako pierwszy lek od dwóch dni zbił mi troszkę gorączkę, co prawda do 38,5, ale zawsze. Zrobiłam CRP na cito, jest troszkę podwyższoe -21mg/l więc chyba bez tragedii. Głowa mnie tak boli, że wolałabym rodzić jeszcze raz niż czuć ten ból.....

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Takie pytanie mi się nasunęło akurat przy tym zdjęciu Antonia. Nakładacie dzieciom skarpetki do sandałków? Jeśli tak to po co? Ja nie nakładam i jak widzę na podwórku niektóre dzieciaczki to mnie to dziwi.
Blanka chodzi bez skarpetek, dzisaj u nas było 18 st, więc skarpetki były. Jednak podczas ciepłych dni , to gołe nóżki królują, a w 98% czasu, to nawet gołe stópki

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Fewciu jakie potępicie?? przecież to normalne, dziecko ma dobrą opiekę, a ty się zajmij teraz przede wszystkim sobą. Proponuję wyłączyć telefon, komputer, tv i się zregenerować. Zdrówka!!
Tak zrobiłam, leżałam, ale miałam wyrzuty sumienia, że z Blanką nie jestem

Cytat:
Strasznie mi przykro Kochana to nie jest tak, że problem tkwi w Tobie, po prostu w Twojej/naszej okolicy nie ma pracy dla ludzi z Twoim wykształceniem. Jest ciężko i to jest problem Ja jednak wierzę, że ani się obejrzysz i skończysz studia, otworzysz swoją prywatną prakykę i będziesz się bić piętami

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Piona jestem w podobnej sytuacji! Ale ja mam troche inne podejscie. Uwazam, ze jestem za☠☠☠istym pracownikiem, profesjonalnym, wykonuje swoja prace od a do z dokladnie i sumiennie. Jesli ktos nie chce mnie zatrudnic, to meski narzad rozrodczy mu w oko, jego strata. Co do sklepu- nie bylo w ogloszeniu, ze zlecenie? Ja nawet nie wysylam CV na ogloszenia z umowa zlecenie, bo w 99% daja taka stawke, ze nie wiem czy smiac sie czy plakac( lub jesc gruz czy piasek). Przyznam, ze tez juz mnie to wykancza psychicznie, czlowiek chcialby miec zwykla uczciwa prace bez wyzysku i dupa ;/ + za☠☠☠iste rady rodziny, znajomych co powinnam zrobic, gdzie wyslac cv lub najlepiej isc na staz jak moja kuzynka ktora mieszka z rodzicami i mezem. Ostatnio tez uslyszalam- po co wysylasz dziecko do zlobka? Jak to kur.wa po co? Dla jaj. Zeby sobie siedzialo. No zero logiki, jak mialabym znalezc prace bez opieki do dziecka. Ludzie to debile.
ja wiem, że nie taki był zamysł Twojej wypowiedzi, przepraszam więc z góry, ale uśmiałam się z Twojej wypowiedzi

Cytat:
Czy wasze dzieci też mają taką fazę na wspinanie się? Na stoły, krzesła, wc, wszystko wszystko? nie mogę się napić, nie mam 10 sekund i latam ciągle z wywieszonym jęzorem żeby mi z czegoś nie spadła. Padam i szczerze - czekam aż minie :P
Tak. Ale u mojeg szoguna to nie mam nawet 10 sekund na napicie się

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Mamy z Zetpolu, ale w sumie i tak już do wyrzucenia bo robią się za małe
Po upomnieniach Marsi i Fewci wstawiam foty
To teraz przyznaj się, avatar to ściema, tzn te włosy Nadii :P

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
nie chowam do lodówki

Mam mi zawsze powtarzała, że im więcej razy się przesmaży dżem tym smaczniejszy jest. I nie potrzebuje tych wszystkich dżemiksów itp.
a ogórki małosolne uwielbiam, jem od pierwszych ogórków na tony. U mnie są non stop

Cytat:
fewciu i jak sie czujesz?

Dziękuję, lepiej
oooo... Nawijkowy Kubulencjusz Jak ładnie razem siedzą, z Blanką nie znaleźli wspólnego języka I plac zabaw znajomy

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Rozumiem już, jeszcze raz Ci dziękuję! A co do tych małosolnych to nie wychodziły mi, ale nie dawałam wiśni, to pewnie przez to, bo takie rozmiękłe były. To jak będziesz mieć czas, nic się nie spieszy, super, że chciało Ci się sprawdzić

Wiecie co mnie zdumiewa? Jak widzę ile dziwnych nicków siedzi z nami od wielu, wielu miesięcy. Zero postów na wizażu, a co wchodzę to widzę niektóre nicki na pasku. Że też komuś się tak w życiu nudzi, że siedzi i podczytuje...
Ja po dwóch dniach wkładam ogórki do lodówki, wtedy są cały czas chrupiące i twarde, no i nie kiszą się tylko pozstają małosolne.

Ja też tego nie rozumiem, nawet jeśli to jacyś nasi "znajomi", to nie wiem co to za frajda;/
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:42   #1339
litllesweetangel
Lurker ;)

Sory, ze tak z buta wjezdzam ale IDE NA ROZMOWE o prace w poniedzialek

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 20:44   #1340
meneq
Zakorzenienie

fewciu jesli bol glowy nie ustapi za kilka dni powtorz crp. Nie masz problemow z oczami? Dobrze widzisz?
charliz nie znam sie, ale jestem niemal pewna, ze w wyrobieniu dowodu jakos mozna obejsc zgode tatusia; zwlaszcza w Waszym przypadku. Dowiedz sie Kochana. A jak nie dowod, to moze z paszportem bedzie latwiej?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:49   #1341
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu jesli bol glowy nie ustapi za kilka dni powtorz crp. Nie masz problemow z oczami? Dobrze widzisz?
charliz nie znam sie, ale jestem niemal pewna, ze w wyrobieniu dowodu jakos mozna obejsc zgode tatusia; zwlaszcza w Waszym przypadku. Dowiedz sie Kochana. A jak nie dowod, to moze z paszportem bedzie latwiej?
wyrabialiśmy teraz Samkowi, musieliśmy być oboje
do odbioru tylko jedno z rodzicow

Little, kciuki
Fewcia, oby jutro już było lepiej
Stary 2014-08-13, 20:55   #1342
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
wyrabialiśmy teraz Samkowi, musieliśmy być oboje

do odbioru tylko jedno z rodzicow

Little, kciuki

Fewcia, oby jutro już było lepiej

Tylko u Was jest normalna sytuacja, a w przypadku charliz sadze, ze jest szansa ominiecia normalnej procedury
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:57   #1343
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Fewciu dobrze ze juz troche lepiej, ale do lekarza idz jutro
Lenova 5 rozmow to nie tak duzo, na pewno cos znajdziesz
Litel trzymam kciuki
Marsi dzis robilam rissoto z twojego przepisu super tyle ze bez patmezanu

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:00   #1344
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

kochana, wiem jak Ci zakeżało ! nie poddawaj się, jesteś świetną dziewczyną na pewno zjadziesz dobrą pracę. Ja przed moją ostatnią tez byłam na wielu i w żadnym miejscu mnie nie chcieli, aż w końcu trafiłam na rozmowe na której mogłam się wykazać. Nos do góry
Cytat:
powodzenia !!!!

Fewciu, zdrówka !

Ja dziś kupiłam małej buty na przecenie..... i zostawiłam je nad wodą
Stary 2014-08-13, 21:00   #1345
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Matka sie nie zdazy zalogowac, a syn juz na wizazu

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
weszłam do Was w obawie przed falą krytyki, a cała się zaryczałam Tyle ciepłych słów Kochane jesteście!
Czuję się lepiej, niestety żaden lekarz nie był w stanie mnie przyjąć dzisiaj brak miejsc Płacisz człowieku składki, a tu... aj, nie ma co zrzędzić. w każdym razie nie uwierzycie co mi pomogło. Najzwyklejszy Apap. Jako pierwszy lek od dwóch dni zbił mi troszkę gorączkę, co prawda do 38,5, ale zawsze. Zrobiłam CRP na cito, jest troszkę podwyższoe -21mg/l więc chyba bez tragedii. Głowa mnie tak boli, że wolałabym rodzić jeszcze raz niż czuć ten ból.....

oooo... Nawijkowy Kubulencjusz Jak ładnie razem siedzą, z Blanką nie znaleźli wspólnego języka I plac zabaw znajomy
Jak dobrze, ze juz lepiej!!
I nie rozumiem Twoich wyrzutow sumienia - nie bylas w stanie fizycznie zajac sie Blanka, Ty tez musisz kiedys odpoczac!

A figa, wlasnie, ze nieznajomy

Cytat:

bijkora, ale gwiazda Ci rosnie!
I jaka podobna do Ciebie!

Hania misi przeslodka!!
A jak buziaka dostalam to juz w ogole cud, miod i orzeszki!!
Tylko moj Kuba jakis oporny na amory byl... Mnie za to kupila calkowicie!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:01   #1346
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko u Was jest normalna sytuacja, a w przypadku charliz sadze, ze jest szansa ominiecia normalnej procedury
to są chore procedury pamiętam jak moj brat robił na złość swojej byłej żonie i nie zgadzał się na wyrobienie dokumentu a ona chciała synka zabrać na zagraniczną wycieczkę, palant, dopiero po ograniczeniu praw mogła sama wyrabiać dokuementy, powiedziałą,że to było konieczne chociażby z takiego względu gdyby coś się stało i mały wymagałby natychmiastowego leczenia za granicą, mając tatusia debila to nie ma co liczyć,że w sytuacji kryzysowej nagle zachowa się inaczej
Stary 2014-08-13, 21:01   #1347
s i l v e r
Zakorzenienie

Padam ze zmęczenia po dzisiejszym dniu.

Jutro pracuję 11 h ale pociesza mnie to że jeszcze tylko jeden dzień i URLOOOOOOOOOOP
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Jaram się dzisiejszym dialogiem.
P: Po swojemu tłumaczy, że chce malować.
J: Będziesz malowała?
P: Bede

Ostatnio bawimy się na balkonie P. wzięła z kuchni garnek, pokrywkę. Dałam jej do kompletu drewnianą łyżę.

Bawi się, miesza, przykrywa itp. W pewnym momencie podnosi pokrywkę i mówi "mama olej".

Nie zapeszając, ale chyba coś się ruszyło z mową u nas

Cytat:
Dziewczyny mają rację, że to niewiele rozmów jak na pół roku ! Nie płacz kochana.
Cytat:
Daria tak od tygodnia się wspina na WSZYSTKO!
Cytat:
o jaaaaaaaaa! Ale fajnie
Cytat:
niech moc będzie z Tobą

Poucinało mi cytaty

Bijkora, jak fajnie Was widzieć Śliczne WY
Fewciu, DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE!!!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-08-13 o 21:03
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:03   #1348
litllesweetangel
Lurker ;)

Meneq nie mozna, potrzebna jest zgoda ojca podpisana przy notariuszu. Dlatego tez syn tza od roku przebywa poza granicami Polski bez waznego dokumentu

Fewciu ja tez musialam czekac caly dzien do godziny 16 zeby ktos mnie przyjal z zapaleniem gardla ;/ koszmar! A dlaczego? Bo urlopy

Bijkora przyznaj sie dajesz Nadzie jakies odzywki na porost wlosow czekam az mojej tak urosna

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:03   #1349
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli ma prawa rodzicielskie (nawet ograniczone) to musi być...
Stary 2014-08-13, 21:05   #1350
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale u nas burza

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości