|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
![]() ) . Liczę na to, że to w końcu poskutkuje .
|
|
#4262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my też mieszkamy w kawalerce z dwoma kotami i o ile nie wyobrażam sobie dziecka w takich warunkach mieszkaniowych o tyle nam się w miarę dobrze mieszka a co do rozmowy to nie mówię żeby stawiać sprawę na ostrzu noża ale czasem warto popchnąć niektóre tematy bo mam wrażenie, że jak się facetowi wszystkiego nie powie to sam się nie domyśli ja też chcę rodzić przed 35 rokiem życia więc już mówiłam Tż że zostało nam 6 lat i trzeba się sprężyć
|
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
. Mój Tż to by się chyba zapłakał jak na informatyka przystało . Komputer mógłby zamienić jedynie na telewizor i książki . Telewizora nie posiadamy, bo m. in. on nie chce, ale jak jedziemy do jego mamy, to oderwać się od tego pudła nie może . Książki czyta i to często - codziennie przed snem .
|
|
#4264 |
|
Konto usunięte
|
mój Tż też bardzo dużo czyta, chyba nawet więcej niż ja
bardzo mi się to w nim podoba, z resztą kupiłam mu kiedyś w empiku przypinkę do jego skórzanej torby listonoszki z napisem "Hanibal Lektur" idealnie do niego pasuje najbardziej lubi czytać w wannie, mógłby tam leżeć godzinami w gorącej wodzie i czytać i czytać
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos zmuszania.... Moja znajoma żaliła się kiedyś, że mąż w gniewie powiedział jej: "Chciałaś dzieci, to teraz je masz!!" Aż się we mnie zagotowało, co za chamisko!! Ale to tylko dowodzi tego, że na siłę nic się nie da. Dlatego też nigdy świadomie nie poświęciłabym dziecka, żeby ratować związek. Niektóre kobiety myślą,że jak urodzą dziecko, to się wszystko ułoży. Guzik prawda!! No......chyba, że kryzys w związku dotyczył niemożności posiadania dzieci.
|
|
#4266 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja smartfona uzywam tylko do dzwonienia/odbierania/pisania sms Cytat:
Cytat:
Ale dojrzałość, kashmirko, nono... Cytat:
Co za okropna noc Miałam trzy koszmary, każdy z innej 'beczki', każdy o czymś innym, po każdym obudziłam sie z krzykiem Zajadam płatki na mleku na śniadanie i zabieram sie za testy
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Slaaave13. Ja do tego ile wydałam używam aplikacji w tel.
|
|
|
|
#4269 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo to mnie obraża nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek ja Cię obraziła, nawet gdy pisałaś głupoty o filtrach czy wodzie gazowanej jesteś przewrażliwona na swoim punkcie i nie sposób z Tobą podysktuować bo wszystko odbierasz jako personalny atak dlatego żałuję, że w ogóle zaczynałam zabawne że ktoś taki jak Ty mówi o dojrzałości ale zrzucę to na karb Twego młodego wieku, ode mnie tyle, koniec tematu
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-08-14 o 12:30 |
|
|
|
|
#4270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4271 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo wiesz android w telefonie to be ale tablet to już spoko więc proszę o info co to za program |
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://play.google.com/store/apps/d...roid.pro&hl=pl Można podpiąć sobie na 2 telefonach i ogólnie działa świetnie. My prowadzimy (chociaż bardziej prawdziwe jest stwierdzenie, że TŻ prowadzi i uzupełnia moje zaległe ) i widać gołym okiem ile idzie... u nas na przykład 60% pieniędzy w ciągu pół roku poszło na ciuchy i ubrania. jak widzisz to w pieniądzach to można się za głowę złapać! ![]() Najlepsza opcja to płacenie za wszystko kartą, bo później robisz wydruk z konta i wpisujesz. Ogólnie bardzo bardzo polecam |
|
|
|
|
#4274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jaka jest różnica między jednym a drugim?
|
|
|
|
|
#4275 | |||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czytam jedynie w drodze powrotnej ![]() Cytat:
![]() Niestety, my mamy maleńką lodówkę (2 półki) i niestety większa ilość zakupów nie wchodzi w grę... Jestem z siebie dumna, bo wstałam dziś o 6 i kończyłam ciasto ![]() Zrobiłam własną modyfikację ciasta: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...nowa-z-owocami Tylko z borówkami - mam nadzieję, że wyjdzie dobre ![]() Tylko układanie tych ciastek to była masakra - ja się szybko poddałam i zatrudniłam do tego TŻ - ma w końcu magistra z budownictwa, to co dla niego taki płotek z ciastek
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a faktycznie w takiej popołudniowej porze do wczesnego wieczora sama szmira w stylu rozmów w toku czy dlaczego ja |
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Blondie ja też oglądam ID - uwielbiam ten kanał i jeszcze 13 ulica.
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nawet natknęłam się ostatnio w telewizji na "Nowe miodowe lata", czy jakoś tak
|
|
#4280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też widziałam że jest druga część "całkiem nowe lata miodowe" czy jakoś tak, ale już nie ma tego klimatu co 1 część przez to że pierwsza była nagrywana w warunkach teatralnych z udziałem publiczności, no i wolę te odcinki gdzie Alinę gra Agnieszka Pilaszewska a nie prawdziwa żona Żaka
|
|
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do końca tego tygodnia mam tak: Dzisiaj: śniadanie: jajecznica z wędliną i pomidorem, dla córki kaszka obiad: kluski śląskie z sosem (reszta z wczoraj) + barszcz czerwony z mięsem dla córki (też ją wpisuję, bo dla niej gotuję osobno i potrzebuję innych produktów) kolacja: chleb z wędliną i pomidorem Piątek: tylko śniadania: parówki z chlebem (nie, nie poszczę w piątki). dla córki kleik kukurydziany z jabłkiem reszty nie planuję bo idziemy na wesele, dla córki słoiczek bo nie będzie czasu żeby ugotować świeże Sobota: śniadanie: chleb z wędliną i warzywami, dla córki kleik z nektaryną obiad: chili con carne (z Waszego przepisu ) + dla córki zupa jarzynowa (marchew, pietruszka, seler, kapusta)kolacja: chleb z wędliną i warzywami Niedziela: śniadanie: omlet z wędliną, dla córki kleik z bananem obiad: makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą, dla córki powinnam mieć porcje zupy z dnia wcześniejszego do tego żółtko kolacja: chleb z wędliną i warzywami. zawsze staram się mieć w lodówce jakąś wędlinę, ser żółty, słoik powidła (bo ja uwielbiam) no i czasem jak mi się odwidzi coś z listy to zmieniam plan śniadaniowo- kolacyjny. Niezmienne są obiady, chyba że nagle mama mnie czymś obdaruje to trzeba zjeść. Poza tym w lodówce są zawsze jogurty naturalne- jadam z musli i zapas niepsujących się owoców. Trochę improwizuję, jak idę z córką na spacer to kupię jakieś inne owoce, no i nie robię zapasów wędliny na cały tydzień, bo się zepsuje, a ja ogólnie jem mało. TŻ teraz w domu jest od czwartku wieczorem do poniedziałku z rana. On śniadań nie je, na kolację zawsze coś wygrzebie i muszę mieć mleko dla niego do kawy Głównie w tym moim planowaniu chodzi o obiady.Cytat:
|
||
|
|
|
#4282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wydatki wpisujemy w arkuszu kalkulacyjnym w google. Każdy miesiąc ma swoją zakładkę, robimy tak, że jest główna kolumna (wydatki), po lewej jestem ja, po prawej TŻ. Wpisujemy wszystko na plus, czyli wyłaty itd. i od tego odejmujemy wydatki. Mamy podział na kolumny: jedzenie, chemia/kosmetyki i samochody i wpisujemy adekwatnie do każdej kolumny ![]() Dodatkowo na poczatku miesiaca robimy kolumne 'wydatki' i tam wpisujemy, że np. w tym m-cu dentysta, albo auto mechanika itd. Co do zaręczyn, to my się zaręczyliśmy po roku i 7 m-cach związku, mieszkaliśmy już wtedy razem. Ale u nas oboje dość wcześnie o tym mówiliśmy - bez konkretów ani niczego, ale pojawiało sie zawsze to, że 'jak będziemy po ślubie, to coś tam', albo jak zaręczyny to coś tam. Lucy, ja też lubię o seryjnych mordercach, masz jakieś tytuły?
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś dla mnie takie tempo było nie do pomyślenia. Ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. |
|
|
|
|
#4285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja znam np. parę która była ze sobą 10 lat przed ślubem, ożenili się i po pół roku był rozwód a znam też taką co właśnie znali się pół roku przed ślubem i są udanym małżeństwem z kilkuletnim już stażem
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Z radością informuję, że za 5 minut kończę pracę, później 2 godziny drugiej pracy, pakowanie i sruuuu nad morze
![]() Może uda mi się zajrzeć. Jeżeli nie to miłego długiego weekendu !
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś stanowczo twierdziłam, że nie mogłabym się widywać z facetem codziennie, bo ileż można, przecież to aż męczące, poza tym o czym tu gadać ![]() A jak zaczęliśmy być ze sobą, to do momentu wspólnego zamieszkania, na palcach jednej ręki policzę dni, kiedy się nie widzieliśmy
|
|
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak a propos telewizji... Kiedyś był taki świetny program o gotowaniu "Gastronomia ekonomia" . Bardzo mi się podobał . Fajne przepisy, dużo praktycznych rad (np. jak ugotować ryż praktycznie go na gazie nie gotując) i do tego jeszcze pomagali w jaki sposób wykorzystać niezużyte wcześniej produkty do kolejnych dań lub jak na bazie jednej potrawy przygotować 2 lub 3 różne obiady . Chciałam zakupić sobie ich książkę, ale podobno trochę odstaje od polskiej rzeczywistości .---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
|
#4289 |
|
Blond forever!
|
Ja też za chwilę się pakuję z pracy, do domu, pakowanko i do znajomych, a jutro do drugich znajomych nad jeziorko
Może pogoda dopisze
|
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
Jutro u nas będzie mała imprezka. Znajomi przywiozą ciasto, więc o to nie muszę się martwić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

U nas mijał od nich rok i nic nie ruszało bo nie moglismy zdecydować czy robimy wesele czy obiad. W końcu się wściekłam, zrobiłam mojemu opiernicz i wszystko było załatwione w 3 dni 
)
. Liczę na to, że to w końcu poskutkuje
.

Nie wiem czemu
dla mnie koniec tematu, żałuję, że w ogóle zaczęłam z Tobą dyskutować i obiecuję już nie komentować Twoich wypowiedzi,