|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Dla mnie też nie ma nikt czasu nie martw się ! Tż wymyślił,że idzie na ryby,dobrze,że tylko zejdzie na dół i już może łowić ale nie chcę sama siedzieć,bo już zajoba dostaję i do tego on jutro też pracuje i w sobote i będę siedzieć jak debil sama... Cytat:
popłacz sobie to czasem serio pomaga ! A ja miałam dobry humor tzn. bez szału ale doła nie było i Tż wrócił z pracy,już zobaczyłam,że dupsko mu się pali z obiadem ,żeby jechać szybko z kolegą do Brico i poczułam presję,że już czuję że on mnie pospiesza,bo wielce głodny i zaczęłam z nerwów wyć i zjadł,nagle wyzdrowiał i pojechał sobie... Jeszcze będzie mu pomagać przy remoncie to już w ogóle super... Ja zaraz rodzę a go całymi weekendami teraz nie będzie a kolega jeszcze taki co lubi wypić i będzie go namawiać,bo przecież mu nie zapłaci ale za to piwko czy flaszkę już postawi a ja będę sama... Do tego jeszcze idzie na rybki,bo mu się nudzi w domu,jutro pracuje i idzie pomagać z remontem, w sobotę taki sam plan... A mnie oczywiście w tym wszystkim nie ma
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Niestabilna najpierw zachwyciłaś mnie koszem - cudny!!!
I wygląda jak nowy MałaPaulina Zawsze masz nas Jak coś to jesteśmy wieczorem do dyspozycji ![]() A co do kolejek wszędzie, to mnie już nic nie zdziwi... Ostatnio nawet jak stałam w kolejce do kasy z dwoma rzeczami, a za mną stał mój kuzyn z całym koszem, to wyobraź sobie, że jak otworzyli kasę obok, to on szybko poleciał i nawet nie pomyślał, żeby mnie przepuścić Ach, ta rodzina!!!!A HCV miałam robione na samym początku DorissiriD Pozwól sobie na trochę łez, a na pewno będzie Ci lepiej ![]() Miałam leniuchować dzisiaj, ale pranie się na mnie patrzy!!! Biorę się za prasowanie, bo nikt nie chce tego zrobić za mnie
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butelki do szpitala nie biorę,bo u nas raczej każdy szpital ma buteleczki z gotową już mieszanką |
|
|
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą nie chciałabym być w takiej sytuacji jak moja mama - gdy mnie urodziła (cesarką) to z powodu przepukliny zabrano mnie do innego szpitala na operację przepukliny. Coś strasznego. Musiała chodzić tam i mnie karmić kilka razy dziennie, a szpitale były oddalone od siebie sporo. Dlatego wolę, żeby Staszek jednak urodził się w terminie, żeby uniknąć jakiś komplikacji... Ale wszystko będzie dobrze, ja to wiem
28 sierpnia 2014 r. przyszedł na świat Maleńki Cud - Nasz Stasinek Edytowane przez 88madziuszka88 Czas edycji: 2014-08-14 o 15:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak bede zamawiać zestaw butelek to tam jest smoczek. Do szpitala wezmę smiczek ale myślę ze sie nie przyda ;-) zobaczymy a butelek nie biorę bo w sumie w szpitalu są jak coś. Jak coś to maz przywiezie gdyby coś mi brakowało ;-)
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna suuuuuper to wyszło
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana*** aaa to super to ciekawe gdzie ja tak to urodze??
Meta nie trzeba ale mozna to zalatwic przed porodem i ten papierek wziać do szpitala.Dla mnie lepiej bo tam trzeba podpisy zlozyc a po porodzie nie bedzie mi sie chcialo jeździc po urzedach zasranych![]() Nie znosze urzędow i calej tej biurokracji w tym kraju Po porodzie juz tylko sam Tz pojedzie ustalic adres zameldowania dziecka i podac imie oczywiscie Jeszcze mieszkam w tak zakorkowanym i rozkopanym mieście ze naprawde coś załatwic jest ciezko No to Meta mily wieczor sie nam zapowiada ![]() madziuszka ja jeden smoczek dostalam w luxmedzie,jeden na SR a jeden kupial tesciowa
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz też biorę smoczka i dam, bo mi ułatwiło to życie młoda zasypiała szybko ze smoczkiem![]() niestabilna, piękny pokoik no i fajny masz metraż, ja mam 3 pokoje ale mieszkanie 63 m2, także spora różnica a przy dwójce dzieci to i 80m2 by mnie urządzało
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Niestabilna, piekna kolyska
mialam wlasnie pisac, ze fajnie by wygladala z jakims materialem ![]() Mam do Was pytanie, uzywala ktoras z Was, albo miala stycznosc z chusteczkami mokrymi Lansinoh? Wiem, ze masc na sutki jest super, husteczki maja dobre opinie, ale nie wiem jak Wasze odczucie, no i czy w ogole sie zetknelyscie. Musze dzis dokupic fride do noska i te ampulki soli fizjologicznej. Czy lepiej w sprayu? Doradzcieee |
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam powoli zgarniać wszystkie papierki do becikowego żeby dziecko po wyjściu ze szpitala zarejestrować od razu i w ogóle,bo potem nie będzie chciało mi się jeździć 20 km kilka razy ale ciężko mi się zabrać żeby poszukać co w ogóle trzeba pobrać,co wypełnić i gdzie więc wątpię,że przed porodem to zrobię
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle dziewczyny kochane - czy jak byłyście małe to miałyście coś, do czego lubiłyście się przytulać do snu? Mój brat zasypiał z koszulą nocną mojej mamy w objęciach, córcia mojej siostry z pieluszką tetrową, a ja słyszałam o takich "maskotkach" dla najmłodszych dzidziów, które nabierają zapachu mamy i dziecko się czuje bezpieczne gdy taka materiałowa przytulanka jest obok. Co o tym myślicie?
|
|
#642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to faktycznie. .. a myślicie o czyms większym ?? Czy tam u was drogo ?? Cytat:
Dziękuję, staraliśmy się z M. On też się zaangażował. ... a najbardziej po mojej wizycie w szpitalu hihi. Jak nue macie sposobu jak zmotywowac tz to jest dobry sposób. Ja tez mialam nic nie robić. A ha juz pranie zrobilam i zabieram się za mycie okien bo już na nie patrzeć nie mogę. .. i zaraz dostanę od kogis lanie ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Niestabilna, śliczny ten pokoik, rozbroił mnie
My mamy mieszkanie małe bo 37 mkw dwupokojowe, ale oczywiście też planujemy dla Stasia kącik, tylko trochę później.
|
#644 | ||||
|
Raczkowanie
|
wybaczcie mi kochane, że tak rzadko się udzielam, ale jestem z Wami na bieżąco i od początku naszego wątku czytam co tam się dzieje z naszymi mamusiami. Nie raz mi bardzo pomogłyście i wspierałyście mnie w trudnych chwilach. Nie zapominam o tym i jestem z Wami
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
często sobie wyobrażam jak maly się bawi w swoim pokoiku. Gdybyśmy nie mieli extra pokoju tez bym robiła koncik później w sebsie na dniach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo lubimy ta okolice i to mieszkanie ale w przyszłym roku juz zaczniemy szukać czegoś większego i to w tej samej okolicy chcemy...a drogo jest nawet to mieszkanie wiec większe pewnie wyjdzie nas maksymalnie 200 euro więcej niz to ogólnie na razie nie czuje potrzeby zmiany ale jak mała podrośnie tak ze przyda jej sie pokój to uciekamy stad Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
88madziuszka88
ja wlasnie o tym czytalam i teraz mi o tym przypomnialas tylko ze jest problem bo ja nie mam zadnej zabawki dla malego![]() i kolejna sprawa ze ja wiecznie jestem nabalsamowana albo naoliwiona wiec nie wiem jak z tym moim zapachem ![]() ja mam tez 37m2 tylko ze kawalerka...
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a dzidziuś przyszedł zaraz potem w komplecie Marzy mi się zielony pokoik dla Stasia, ale to jeszcze chwila. To się nie smaruj ze 2, 3 razy niczym, albo mniej, pośpij z takim przytulaczkiem i załapie Twój zapach ja się zastanawiam nad takim, a jak nie to może sama coś uszyję bawełnianego
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
A co tu tak nagle cicho. Na porodowkach czy jak ??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maz wrócił wczoraj, jtr.lub w sobotę jedzie, wraca w środę, wyjeżdża w czwartek do 27.... Achh... Damy radę! |
|
|
|
|
#651 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Ano, popłakałam sobie. Wyjść nie wyjdę, bo pada. Może i ta pogoda przyczynia się do mojego nastroju? TŻ teraz bawi się z córką a ja zasiadłam do kompa.
Super efekt! I cały pokój pięknie urządziłaś! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja małej dawałam do spania i też nie od razu po urodzeniu tylko później. Bardzo wisiała mi na piersi to żeby się nie obudziła jak mi przysnęła to dawałam jej smoczek co bym mogła ją położyć do łóżeczka. Teraz zamierzam wziąć smoczek w razie w - dostałam taki tyci tyci dla noworodka. Właśnie żebym nie musiała mieć małej przy piersi zbyt długo, bo znowu sobie sutki "popsuję" i będą pękać. Będę karmić krócej ale częściej. Martę trzymałam przy piersi i po 2 godz. bo niby przysnęła ale zaraz się budziła. Nikt mi nie powiedział, że to nie tak... Cytat:
Po rezygnacji ze smoczka u mojej córki (miała chyba 15 m-cy smoczka używała tylko do spania) zaczęłam jej wkładać maskotki do łóżeczka - najpierw miała ulubionego pieska, potem misia, teraz na zmianę: lala, miś, świnka, pies x2, bocian - co sobie zażyczy. I nie zawsze potrzebuje. Czasem chce książkę ![]() Noworodki lubią mieć coś przy nosku, instynktownie szukają do czego by się przytulić, a mamy boją się że dziecko się zadusi o odsuwają wszystko. Warto jednak dziecku dać koło noska np pieluszkę tetrową - będzie spokojniej spało. ![]() Cytat:
Ja tylko przed pierwszym użyciem wygotowałam 10 minut butelki i smoczki, a potem to tylko wrzątkiem przelewałam.
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Golgie daj znać czy maz sobie poradził;p, hehehhe!
Niestabilna przecudnie! |
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze dosłownie chwila aby się nacieszyć,więc korzystaj
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Doris no wlasnie w karcie ciazy nie mam tego,mam puste okienko i lekarz sie sam zdziwil,powiedzial zebym poszukala tego wyniku w domu ale nie mam
no dobra posprzątalam,ugotowalam obiad i co mam robic dalej? nie spać mamuśki ![]()
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszędzie z nami jeździ, gdzie Asia ma nocować.
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bez sił jakaś jestem, pojadłam zapiekanki i nic mi się nie chce
|
|
#658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
DorissiriD, anesh_,Aliszcze
i inne mamy, dobrze, że jesteście, najlepiej jak jest mama doświadczona, od której można się uczyć Aha, dołączam do grona dziewczyn, których panowie mają obecnie jakieś choróbsko, mój właśnie mi powiedział, że chyba coś go złapało... Ale on raczej z takich co to nie pójdą do lekarza tylko sami będą się leczyć. Aha, Doris, gorąco Cię wspieram psychicznie, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz
28 sierpnia 2014 r. przyszedł na świat Maleńki Cud - Nasz Stasinek Edytowane przez 88madziuszka88 Czas edycji: 2014-08-14 o 17:44 |
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki Aniu,niedługo dołączysz do grona szczesliwych mam
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

a wszyscy wyjezdzaja na dlugi weekend i nikt nie ma dla mnie czasu

popłacz sobie to czasem serio pomaga !
i zjadł,nagle wyzdrowiał i pojechał sobie... Jeszcze będzie mu pomagać przy remoncie to już w ogóle super... Ja zaraz rodzę a go całymi weekendami teraz nie będzie a kolega jeszcze taki co lubi wypić i będzie go namawiać,bo przecież mu nie zapłaci ale za to piwko czy flaszkę już postawi a ja będę sama... Do tego jeszcze idzie na rybki,bo mu się nudzi w domu,jutro pracuje i idzie pomagać z remontem, w sobotę taki sam plan... A mnie oczywiście w tym wszystkim nie ma

Biorę się za prasowanie, bo nikt nie chce tego zrobić za mnie 

ale mozna to zalatwic przed porodem i ten papierek wziać do szpitala.Dla mnie lepiej bo tam trzeba podpisy zlozyc a po porodzie nie bedzie mi sie chcialo jeździc po urzedach zasranych

Ja teraz też biorę smoczka i dam, bo mi ułatwiło to życie

Ślub: 6 września 2008 ___