|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Nie martw sie
Samo weselicho to atrakcja: jedzenie, zabawa, spotkanie rodziny, przyjaciol.U nas tez tort bez fajerwerkow, fontanny czekoladowej nie chcemy, stolu wiejskiego brak. Bedzie dj/zespol (sie okaze jak TZ wroci na weekend) prawdopodobnie bez przebierancow, dymu i baniek mydlanych. Zastanawiam sie czy jeden lampion puszczany tylko przez nas bedzie ok, ale to i tak chyba bardziej dla ladnego ujecia na zdjeciu niz dla puszczania
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie martwię na poważnie. Mam atrakcję w postaci grosiaków pod kościołem. I może ten chórek dziecięcy tez mogę uznać za atrakcję?
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
ex atrakcje to także (wg www): zespól smyczkowy w kościele, ave Maria, wypuszczenie gołębi lub motyli, platki wystrzelone z tuby, grosiaki na szczęście, bańki mydlane, oryginalny pierwszy taniec, balon z mniejszymi balonami, śpiewniki dla gości, fontanny, księga gości, barman, sztuczne ognie i la piony, teatr ognia, lasery, karaoke, upominki dla gości.
Moje wesele jest mało atrakcyjne. Hehehe, to my z atrakcji mooooże będizemy mieć księgę gości. Swoją drogą ostatnio nawoływali strażacy, by rezygnować z lampionów, bo robią dużą szkodę zwierzętom (zaplątane w krzaki działają jak strachy jak wróble), ale mogą też wywołać pożar. Poza tym one potem gdzieś spadają i kto ma je sprzątnąć? Bardzo popieram ten zakaz nigdy tego zwyczaju nie rozumialam - ok, wyglada to slicznie, no ale myslmy o konsekwencjach. A nie lubie też sztucznych ogni - ale jestem psiarą i wiem, jak reagują na to zwierzęta. I o ile jestem jeszcze w stanie zrozumieć te 10 minut w sylwestra, tak faktu, że dwa dni rpzed i dwa dni po są non stop jakieś☠wybuchy, to nie. Zadusiłabym takich ludzi, bo widzę jak reagują moje psy.
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
panipuchatkowa, aneta_91, eeyesblue i Shanti90 - dodałam Was do kalendarza na pierwszej stronie, sprawdzcie prosze, czy nie wkradły się żadne literówki
![]() Witamy Na liście mamy ok 200 osób... Wgl jak wyglądają u Was sprawy podziału gości - tzn. ile osób z Waszej strony, a ile z TŻ. Bo u nas wychodzi tak dziwnie... TŻ ma małą rodzinę, ja dużą (moja Mama ma 3 rodzeństwa, każde ma swoje rodziny i swoje dzieci, a moje kuzynostwo jest w moim wieku i też zakłada już swoje rodziny) - i wychodzi z mojej strony ok 150 osób, a TŻ 50 Cytat:
A tak wgl to też się boję golębi ![]() Przewinął się temat mieszkania: do tej pory mieszkalismy oddzielnie, od połowy marca u TŻ rodziców. W maju przeniosłam się do swoich rodziców spowrotem, bo TŻ poszedł do wojska i jeszcze krępowałam się mieszkać sama z przyszłymi teściami przez 4 miesiące A propo teściów - jak się dogadujecie ze swoimi przyszłymi teściami?
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas gosci wyszlo idealnie po równo, w szoku byłam
![]() Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do atracji - właściciel naszej sali powiedział nam, że powinno być max 2 atrakcje na ceremoni ślubnej i max 3 podczas przyjęcia :P
My planujemy: W kościele -Oprawa muzyczna podczas mszy -Moja kuzynka i chrześnica będa sypać kwiatkami - ewentualnie TŻ do kościoła pójdzie w mundurze wojskowym, a z kościoła będziemy wychodzić pod szabelkami ![]() Zabawa weselna: - Barman - drinki/wiejski stół - liczę to jako jedno, bo chodzi o żywność :P - Pierwszy taniec - zatańczymy coś szałowego ![]() - Chcieliśmy podziękowac nie tylko rodzicom, ale np. też świadkom za pomoc, Babciom, itd, ale teściowa twierdzi, że Ci, którzy nie zostaną wyróżnieni będzie im przykro - Będzie animator na weselu dla dzieci Dzieci będzie dużo (ok 20), więc chcemy im też uatrakcyjnić teć dzień.
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do atrakcji, u nas można uznać, że atrakcją będzie śpiew w kościele. Jakiś szczególnych nie przewidujemy, ewentualnie zimne ognie do tańca, ale to od sali zależy. |
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
My juz podczas teledysku z podziękowaniami wymienimy dziadków. Nie wyobrazam sobie ich pominąć, są dla mnie jak rodzice. A świadkom będzie pewnie jakas dedykacja
chcialabym piosenkę z friendsów Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Nawyki z innego forum z tym cytowaniem przez kursywe.
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Coraz więcej wątków powstaje podobnych do naszego
Tnż sierpniowe, lipcowe, itd
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodaje kilka zdjęć z sesji narzeczeńskiej
Później usunę.
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
C.d.
Nie mogłam się zdecydować, które wrzucić
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odgapily ![]() Zdjęcia już kiedyś mówiłam że super bardzo w Naszym stylu i ogólnie się wydajecie mega pozytywni na piwo bym z Wami poszla |
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam jeszcze o trzech zdjęciach -w tym dwóch moich ulubionych
![]() Jeszcze jest jedno moje ulubione - jego nie dodaje, bo będzie do zaproszeń
Edytowane przez NiColQa14 Czas edycji: 2014-08-14 o 16:26 |
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, ex piwa nie piję, ale drinka bardzo chętnie haha
![]() Mój TŻ mówi, że zamiast kultularnie sączyć piwko, to ja od razu z grubej rury - drinki z wódką
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
nicolQa, świetne te zdjęcia, bardzo dynamiczne. Lubię tak uchwycone emocje
|
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Nicolqa, super sejsa! Kolejny super pomysł
I rzeczywiście widać, że Was nosi ![]() Dworzec we Wrocławiu, jak widzę, studiowałam tam przez 3 lata (potem przeniosłam się☠do Poznania).
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha no a co się będziesz ograniczać ![]()
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo dziewczyny
My z "atrakcji" na sali to mamy tylko stół wiejski i chyba zrobimy stolik z drinkami, pierwszy taniec to standardowo ale bez jakiś dymów, balonów czy baniek mydlanych (chociaż ta opcja mi się podoba Ex można wiedzieć ile płaciłaś za barmanów ? Nicolqa aleeeee pozytywne te fotki, super |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
1000 barmani i kupujemy im alkohol jeszcze
Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Myśleliśmy właśnie też nad tym, ale chyba zostaniemy na tym że bedzie stolik i kilka rodzajów alkoholi i taka tablica z drinkami jakie można zrobić z tych dostępnych alkoholi
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
To też bardzo fajny pomysl
![]() Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Moja data :06.06.2015 r.
Przepraszam, że się praktycznie w ogóle nie udzielam, ale generalnie na wizaż mam mało czasu ostatnio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Troche tak "po kosztach" ale jak ktoś będzie miał ochotę to skorzysta
Jutro wybieram się na wesele więc podpatrzę co i jak i może się czymś jeszcze zainspiruje W ogóle zauważyłam że teraz chyba przyszła moda na "młode śluby" (nie wiem jak to okrślić) mojej przyjaciółki siostra jest na 1 roku studiów i mówiła że 70% lasek chodzi i się chwali pierścionkiem na palcu i ślubem nie wiem czy też to zauważyłyście ? Ja jak miałam 20 lat to nie było mi w głowie wesele ślub itd a teraz takie powszechne się to zrobiło że 20-21 latki biorą ślub itd
|
|
|
|
#956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie w tej chwili śluby eksytują 100% bardziej i wszystko oglądam z fascynają Mrs. Ja mam w tej chwili 21 lat, więc w dniu ślubu będę miała 22 za bezmyślność i nieszanowanie się. Także myślę, że to zalezy od osoby Bo np. moja siostra ma fiu bzdziu w głowie (o czym sama mowi głośno ) i ja w tej wieku byłam zupełnie inna. Musiałam szybko dorosnąć, może dlatego... No i mój TŻ ma 25lat, w dniu ślubu 26, więc to chyba taki "statystyczny" wiek na ślub, dlatego też nie byłam zaskoczona jego oświadczynami ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Ale zgadzam się w jednym: niektóre dziewczyny uważają, że to "modne", dlatego chcą wyjść za mąż szybko... Jestem w tej chwili na 3 roku studiów i na 1 roku koleżanka zaszła w ciążę (planowaną!), bo to tak fajnie mieć dziecko, poza tym jej chłopak tak ją kocha, więc później po porodzie wezmą ślub, a ona zawsze marzyła o ślubie. Skończyło się to tym, że w tej chwili została sama z dzieckiem, a facet ją zostawił...
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
NikolQa nic takiego, po prostu praca, praktyki, niedługo zaczną mi się egzaminy...
W ogóle pisałam już na PM 2015, że wymyśliłam, że odświeżę i przerobię welon mojej mamy i w nim pójdę do ślubu Któraś z Was też planuje coś podobnego?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniała mi sie jeszcze jedna historia z takich perełek
Moja przyjaciółka idzie na wesele brata swojego chłopaka 30 sierpnia (za 2 tygodnie!). Pan Młody ma 27 lat i oświadczył się po 3 miesiącach znajomości, wpadł po uszy, zakochał się, stwierdził, że to "ta jedyna". Wszyscy byli zdziwieni, ale dobra... Dorosły, wie co robi. Panna Młoda co prawda 8 lat młodsza (wtedy miała 19 lat), ale w sumie to nie dziecko... Miesiąc temu był wieczór panieński Panny Młodej i była na nim moja przyjaciółka. W międzyczasie wyszedł temat: "wychodzę za niego za mąż, no bo ile mam jeszcze czekać? Za rok będę miała już 20 lat!". Na co moja przyjaciółka się pyta "No ale go kochasz, prawda?", a PM: "Miłosć przyjdzie z czasem. To nie ważne! Ale za to jakie przyjęcie weselne będzie bajeranckie!" ![]() :brzyda l:Ciekawa jestem ile to małżeństwo przetrwa...
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
No to wlaśnie o tym świadczy, że "to nie dziecko"
ale jemu sie dziwię ![]() Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A masz zdjęcie welonu? Wrzuuuuuć!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Samo weselicho to atrakcja: jedzenie, zabawa, spotkanie rodziny, przyjaciol.

dziewczyna gra na skrzypcach od kilku lat, chodzila do szkoly muzycznej, bierze 100zl niezaleznie od ilosci granych utworow
)

Na liście mamy ok 200 osób... 

nie wiem czy też to zauważyłyście ? Ja jak miałam 20 lat to nie było mi w głowie wesele ślub itd
za bezmyślność i nieszanowanie się. Także myślę, że to zalezy od osoby