![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Witam się po dłuższej przerwie. Starałam się czytać na bieżąco.
W związku z roszerzaniem diety pojawily sie u nas problemy z brzuszkiem. Oski cierpial przy kazdym wyproznieniu a nawet baku. Na szczwscie odpukac od 2 dni jakby sie unormowalo. Jestesmy teraz w drodze na upragnione wakacje ![]() ![]() Widzialam ze duzo zdjec jest ale na telefonie nie moge otworzyc. Na pewno wszystkie sliczne!!! Limonko kryzys z tata minal. Pogodzilismy sie. Piekne zdjecia. Emi cudowna i jaka zadowolona! Ag9 i virginia duzo zdrowka dla Gucia i Natusi!! Mariolasl zdrowka zycze!!! Tygrysku oby Kindze apetyt dopisywal!! Buziakuje!!!! wysłane z smartfona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chyba odpuscila, bo nie jest ono niezbędne. Gorzej jakby z wogóle biallka nie chciał. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odp dotyczące przygotowywania obiadów maluchom
![]() My tak 5 dni powalczymy z marchewą a kołoponiedziałku spróbujemy z jabłkiem. no i tu też jest pytanie;p surowe, starte na tarce na papke czy gotowane? co do zapotrzebowanie na białko, to też mnie to zaskoczyło. myślałam, że taki roczniak to już schaboszczaka powinien wsunąć ![]() ![]() ![]() wasze dzieci też pełzają do tyłu? ![]() udanych wakacji dla wszystkich urlopowiczów. ja pamiętam jak my równo rok temu byliśmy na wakacjach w chorwacji. rano rzyg i wio na plaże;D ciąża, ciąża.. kiedy to bylo?;o
#514 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nadrobiłam was w nocy na telefonie, kiedy czekałam aż Kuba zaśnie. Coś mu się całkiem poprzestawiało i w nocy ma fazę aktywności. Smok i butelka nie pomagają. Zapobiegawczo poszłam wczoraj wcześnie spać i tragedii nie ma ![]() Im więcej czytam o tym rozszerzaniu tym bardziej skomplikowane mi się to wydaje ![]() Jutro zaczynamy marchewkę. W poradniku bobovity jest napisane, żeby zacząć od 3 warzyw i codziennie dawać inny smak. Po 3 tyg wprowadzić owoce. chyba jednak będę po 2 dni dawać to samo warzywo. aha czytałam też (akurat w książce BLW) że to normalne, że dziecko może przez kilka chcieć tylko mleko a inne pokarmy odrzucać, i żeby się tym nie martwić bo przecież i tak więcej wartościowych składników czerpie z mleka niż z takiej marchewki Miłego weekendu ![]()
#515 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
My wczoraj z mężem mieliśmy pierwsze wspólne wyjście na dłużej od czasu kiedy się Kinga urodziła. Rocznica ślubu. Młoda została z moją mamą i nie powiem, żeby była dla niej łaskawa ![]() ![]() Tak się nie mogłam doczekać dłuższego wyjścia bez małej, a jakoś tak dziwne to było. Kolejne w planach we wrześniu gdy będziemy szli na Windurfing na Narodowym. O ile ktoś będzie chciał z Kingą zostać ![]() Tak czytam o tym, że rozszerzacie dietę, a my na razie oprócz kaszki (dla zwiększenia wagi) nie dajemy nic. I tak się zastanawiam czy jest sens zaczynać przed wakacjami. Może poczekać do powrotu? Tylko wtedy młoda będzie już miała 6,5 miesiąca.... co sądzicie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że już za tobą i życzę, aby jak najszybciej brzuch przestał boleć no i również miłego rozszerzania diety ![]() Marchewka musi być smakowa ![]() Cytat:
![]() Ja kupuje w Rossmannie. Cytat:
Cytat:
![]() Pokażesz jakieś zdjęcia od Magdy? Do Barcelony jedziemy na koniec września. Jeżeli tam jeszcze nie byłaś to polecam. Jest to bardzo fajne miasto. Cytat:
Cytat:
![]() W skoki to ja już dawno przestałam wierzyć. I tak nie mogę się doczekać aż będzie jeszcze bardziej mobilne moje dziecko ![]() ![]() Cytat:
Życzę cudownych wakacji. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Ok 2,5 tyg. Ja bym poczekala na powrot z wakacji aby eksperymentowac ale ja znawca nie jestem. Mowie na przykladzie Oskara.
wysłane z smartfona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Lutien kombinuje ze zbilansowaniem diety. Nie chce miesa to nie je lub je kiedy chce.
#518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
Tak myślałam, żeby zacząć spisywać jakie warzywka, owoce podajecie maluchom. Jakie wymyślacie kombinacje, w późniejszym czasie potrawy itd. No i w którym miesiącu najwcześniej na wątku zostało to coś podane. Mój post jest prawie na początku wątku, więc mogłabym to spisywać i może by się przydało nie tylko mi. Co sądzicie? Jeżeli wam się podoba pomysł proszę o przypomnienie co podałyście na razie maluchom. |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Tygrysek
Od 4 miesiaca + tydzien - marchewka, ziemniak, zdziebko truskawek 4 m + 2 t -gluten Potem maliny, jablko, gruszka, olej rzepakowy, kleik kukurydziany, kasza jaglana, rosołek i wczoraj lyżeczkę kurczaka. Do samego polizania dalam tez bitą śmietanę i nektarynkę. Nie bierzcie ze mnie przykladu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Dobry
U nas znów kiepska nocka, tym razem z powodu mojego niejadka. Karmienie Natuli w pozycji 'na bociana' czyli na stojąco na jednej nodze o 3 w nocy to nielada wyczyn ![]() Z pozytywów: przyszła do nas kolejna paczka od cioci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() stefan89 bidulko to faktycznie jesz jak Hania ![]() mara86 bawcie się dobrze nad morzem! tygrysku dzięki za odp. dot.kaszki. Będę musiała spróbować bo nestle Natula zdecydowanie odmawia - wczoraj próbowałam nawet zmieszaną z owockiem ale i tak nie chciała, eh ![]() ja też tak chcę!!!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-08-15 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
No to zaczęłam coś klecić na 1 stronie 😀
Z głupich pytań: owoce daje się na surowo czy jakoś przerobione? |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku możesz jeszcze dodać:
szpinak (5) i przykładowe łączenie szpinak+ziemniak pasternak (5) seler (5) z owoców: jagody i połączenie jabłko+jagody Z soczków polecam Hippa, jak już pisałam są bez dodatku cukru. A ze słoiczków Humana - bez dodatku soli, cukru, aromatów, barwników, konserwantów, środków zagęszczających itd. z 'biologicznie kontrolowanych upraw'. Ja jeszcze poprosiłabym o info dot. wprowadzania glutenu, czy na 1ej stronie czy po prostu piszcie w postach jak to robicie. Żeby moja Natalka jadła tak jak Maluszek Magduś ![]()
#524 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Zgadza się, bardzo lubię wszelkie odcienie turkusowego. Nawet buty na ślubie miałam w takim kolorze. Cytat:
![]() U nas jest to samo ![]() Trzymam kciuki za szybkie uporanie się z problemami jedzeniowymi ![]() Cytat:
Bawcie się dobrze nad morzem! Odpoczywajcie i nie myślcie o problemach! Cieszę się, że dogadałaś się z tatą. U nas też już w porządku, chociaż nie zmienia to faktu, że chcemy jak najszybciej rozpocząć życie na swoim, choćby kosztem wzięcia kredytu. Cytat:
![]() Nie. Na razie Emilka pełza głównie wokół własnej osi. Cytat:
![]() Cytat:
Wrzucę coś później na FB. Cytat:
![]() Cytat:
Emi dostała dziś pierwszy raz marchewkę i nie chcę zapeszać, ale chyba nie będę miała w domu niejadka ![]() Co prawda jeszcze nie za bardzo ogarniała co ma robić, ale mieliła ją w buźce z dużym entuzjazmem, a gdy skończyła się porcja, wyraziła dość gwałtownie swój protest ![]()
![]() |
#525 |
Wtajemniczenie
|
Limonka super że Emilce posmakowała marchewka
![]() virginia niestety o nielubieniu mleka nigdzie nic nie widziałam ![]() tygrysek my jeszcze nie rozszerzamy. czytałam tylko, że w 5 mcu życia można podać brokuły, kalafior, banana i śliwki oraz najprostszą zupę z ziemniaka i marchewki z łyżeczką tłuszczu (oliwa, olej lub masełko)
![]() |
#526 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
4 miesiące i 5 dni - marchewka i tyle ![]()
![]() |
#527 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tygrysek- pomysł z pierwsza stroną super, szczególnie dla mnie, bo te warzywa, owoce, soki to jeszcze czarna magia Margo- poszłam do przychodni, powiedziałam co od ciebie usłyszałam i mam zarezerwowana szczepionkę, tylko żeby mi jej nikt nie podebrał. Jeszce raz dzięki za info, kolejny raz wizaż okazał się nieoceniony! ![]()
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Tynka - czyli jednak znikaja?
Dobrze, ze Ci sie udalo. U nas w nocy znow duzo pobudek - 23, 1, 3 i 5. Za kazdym razem karmienie. Obudzil sie o 6.40, ale bez placzu, wiec nie wstawalam, dopiero o 7 zawolal jesc. Gybym tylko miala pewnosc, ze za tym idzie przyrost wagi, to bym nie marudzila ani troche ![]() Mielismy dzis calkiem fajny dzien. Wybralismy sie na przjazdzke kolejka waskotorowa, a potem Ewcia szalala w parku linowym. Wzielam Przemka na rece i zaczal szalec z radosci, pokrzykiwac, machac raczkmi i nozkami, jakby sam chcial tam pobiegac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A myślisz że te pobudki to skok, ząbki czy nie wiadomo co? Bo u nas takie pobudki od jakiegoś tygodnia, co godzinę albo co dwie i tak np. od 2 do 6... :/ Tylko że u nas to postękiwanie jest, a jak nikt nie reaguje to idzie więcej decybeli. No ale wystarczy dać smoczek, ewentualnie pomóc się ułożyć i za kilka minut zasypia. Dzisiaj z kolei mieliśmy godzinną histerię wieczorem, taki płacz jak do tej pory zdarzył się tylko właściwie podczas zakładania wenflonu w szpitalu ![]()
![]() |
#530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Margo- masakrę masz z tym nocnym budzeniem, ja to nieprzytomna jestem jak dwa razy muszę wstać, w tym raz tylko, żeby smoka podać. Ale mnie córa rozpuściła, bo ona tylko przez pierwsze 1,5 miesiąca budziła się w nocy i ostatnio przez 1 tydzień, ale ja zwalam jak zawsze na skok ![]() A gdzie ta kolejka? w Chorzowie? My byliśmy dziś w Wiśle, ale jest przebudowa drogi i jechaliśmy ok 2 godz., ludzi sporo, ale było bardzo fajnie- spacerek, obiadek, deserek + ja jeszcze gofra zjadłam ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie: bo mała teraz jest w trakcie ekspozycji na gluten oprócz tego tylko kp i mam pytanko co do kupek, czy one powinny wyglądać tak, ze są w niej kawałki kaszki, wygląda to tak jakby ona tej kaszki w ogóle nie trawiła, tylko wszystko przez nią przelatuje. Sorki za tak szczegółowy opis- mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam ![]() ![]()
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-15 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Ag - obstawiam skok i zeby, byl czas, ze budzil sie tylko raz lub gora dwa, a teraz mnie nie oszczedza niestety.
Tynka - kolejka w Rudach kolo Raciborza |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#533 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie też wychodziły grudy przy blendowaniu marchewki (może mamy słabe blendery...), dodałam troszkę wody i wyszła gładka masa ![]() Jak mi coś zostaje to wyrzucam, nie podaję następnego dnia. Super, że już jesteś w domku z córą! Współczuję diety, ale chociaż Hani raźniej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ludzie HUGO, MIA - masz rację koniec świata... ![]() Cytat:
![]() Udanego urlopu z tym kawałem chłopa! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja planuję uroczyste ![]() ![]() Cytat:
![]() Owoce będą od jutra - zaczynamy od jabłuszka. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- uff, udało mi się nadrobić ![]() My dziś mieliśmy tę sesję z Magdą, jestem bardzo ciekawa efektów... Limonko i ja bym chętnie obejrzała Wasze zdjęcia, wrzuć proszę ![]() ![]() ![]() Jutro będziemy pierwszy raz podawać owoc ![]() ![]() Warszawianki, co powiecie na wspólny spacer? Miałybyście ochotę na ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ależ mnie dawno u Was nie było ![]() Widzę, że na tapecie rozszerzanie diety- czytam i zapamiętuję co mogę ale nie złośćcie się jak we wrześniu zacznę Was podpytywać co i jak ![]() Limonka- widzę, że powróciłaś z wakacji pełna energii ![]() Kateczka ja chętna na spotkanie bo na ostatnim nawaliłam i mam wyrzuty sumienia ![]() ![]() U nas wszystko po staremu- Toś nadal jest bezproblemowym pogodnym dzieckiem- ciągle się śmieje a ostatnio to nawet kilka razy na głos zarechotał ![]() Małżowi natomiast nocki się dają we znaki bo synek coś stracił poczucie czasu i budzi się co 2 godziny- a to na smoka, a to na wodę i no i w końcu na mleko ![]() Chodzimy na rehabilitację, na spacerki, na zakupy i w goście i tak nam czas mija ![]() A i jeszcze pytanko do fotografujących- któraś z Was kupowała chyba stałkę canona 50, 1.8 (albo coś źle zapamiętałam) Jak się sprawuje, warto?
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-08-16 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas dalej koszmar. Jak dotąd Natalka zjadła 410ml mleka a i to okupione jej krzykiem a moim płaczem i bezsenną nocką, soczków specjalnie za dużo jej nie podawałam, żeby mlekiem nadrobiła (taaaa...) i 20ml kaszki podawanej na zasadzie łyżeczka kaszki - smoczek żeby wessała i przełknęła i tak dalej ![]() Ponadto wczoraj od 17.30 do 21.30 był jeden wielki płacz - podejrzewam, zresztą nie od dziś, ząbki, próbowałam już dawać jej gryzaczki (nie chce), masować pieluszką nasączoną zimną wodą/rumiankiem, dziś chcę kupić jej coś w aptece. Polecicie coś? Jak tak ma wyglądać ząbkowanie to ja odpadam, masakra a ile Niunia się namęczy ![]() Wczoraj się dowiedziałam, że jej tata w wieku 3m odrzucił całkowicie mleko, więc jak wyniki posiewu i pasożytów będą ok i jeśli to nie przez ząbkowanie to nie wiem może to to ![]() Wracam do swojej bidulki ![]()
![]() |
#536 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
U nas na szczęście po kilku niefortunnych nocach wszystko wróciło do normy, czego i Wam życzę! Fajnie, że mieliście taki udany dzień. My cały dzień kisiliśmy się w domu, bo TŻ był "zmęczony po urlopie" ![]() Wieczorem wpadł tylko na chwilę brat z rodziną. Ja BARDZO chętnie, tym bardziej, że poprzedni mnie ominął, ale niestety tylko w weekendy. W tygodniu mąż jeździ naszym autem do pracy. Cytat:
![]() Głośny śmiech maluszka to muzyka dla uszu ![]() Cytat:
![]() Dla zainteresowanych wrzucam link do strony Magdy, gdzie można zobaczyć efekty sesji : http://obrazotworczo.pl/emilka/ ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Przykro mi, że u Was ciężkie dni ![]()
![]() |
#537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku napisz mi kiedy podajesz tą kaszkę, ok? Nie chcę, żeby Natalka się nią zapchała i potem nic nie zjadła..
#539 |
Zakorzenienie
|
Melduje ze czytam ale korzystajac z faktu ze u tesciow sezon na polu to robie zapasy
![]() Zdjecia sa cudne ![]() Ja od 4 mies gluten A rozszerzanie diety zaczelam od 4,5 bo z cycem czasem nie wyrabialam. Mamy brokula marchew i wczoraj pietruszke probowal, czyli za nami 2 tyg warzyw. Gotuje blenduje i dodaje rroszke wody zeby sie lepiej zblendowaly. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Limonka, super zdjęcia ![]() Jak smakował owoc? Jak w końcu przygotowałaś? Ja jestem jak najbardziej za spotkaniem i widzę z kolejnych postów, że jesteśmy już zdeterminowane miejscem (park bródnowski) i dniem (weekend). Ja jestem w Warszawie do 26 września i na pewno już mam zajęty weekend 6-7 września. Pozostałe raczej wolne. Cytat:
![]() Co do diety, to dlatego zaczęłam spisywać na pierwszej stronie ![]() Ja kupiłam stałkę. I jak na razie nie umiem do końca z niej skorzystać. Oczywiście uparcie korzystam z ustawień ręcznych a nie małpy i stąd ten problem z opanowaniem ![]() ![]() ![]() Cytat:
Po posiłku porannym po 3 godzinach jest znów głodna. Wieczorny wypada często jako ostatni, więc kolejny dopiero koło 24-01. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- No i dzięki za wypisywanie warzywek i innego jedzonka ![]() Staram się wyłapywać wszystko ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.