|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
tycie ciag dalszy :P bo nad morzem zamiast przytyc to mi 1 kg spadl :/
sn; duza jogobella bananowa z otrebami ( pszenne , owsiane , granulowane ) , do tego pol kostki twarogu poltlustego 2sn; tosty ; jeden z jajkiem i 2 z serem zoltym i pomidorem , 4 nektarynki ob; ryz brazowy , cielecina w sosie pieczarkowym ,kisozna kapusta , 2 big milki po; POL kruchej szarlotki na cieplo wlasnej roboty ( nie moglam sie oprzec :P ) a teraz mnie bruch boli ko; jak mi przejdzie brzuch to beda 2 grachamki z pastella z tuncyzka , ogorki kiszone , kakao czy nie liczac tej szarlotki to jest to w miare zdrowe tycie ?? |
|
|
|
#452 |
|
Przyczajenie
|
Co to znaczy trening siłowy? Cieżarki i te sprawy? Nie wystarczy normalna 10- 20 minutowa gimnastyka kilka razy w tygodniu typu calanetics??
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u mnie porazka wczoraj ajdlam przez caly dzien 2 golabki dzis 2 golabki i 100g salatki jarzynowej i poprostu mi sie ....chce jak widze jedzxenie ale to przez ten weekend z nim w hotelu i wogole sie boje i mam problem ale wstyd mi na forum moze jakas doswaidczona kolezanka mi pomoze...
|
|
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wezme sobie twoje rady do serca,ogolnie to jem b duzo warzywek ale w tym tyg jakos mi nie wyszlo za bardzo.. co do serka tonie jest figura bo tu nie ma takiej, nazywa sie fromage frais i ma w 100g: 50 kal,10g bialka i 4 wegli. Dodaje go do tych moich mieszanek
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie stresuj się tak
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
a no widzę, że trochę się opuściłaś :p (2śniadanie i obiad ;])
A ja dzisiaj: ś: Owsianka+serek homo+śliwki 2śn: Grahamka z tuńczykiem, magnum w czekoladzie z orzechami O: Makaron pełnoziarnisty zapiekany z piersiami z kurczaka, szpinakiem puree ze śmietaną, żółtym serem itd. P: Tymbalik z drobiu (z kurczakiem i odrobiną jajka i marchewki), twarożek domowy K: Kajzerka z tuńczykiem
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dziwnie
![]() Utrzymanie ![]() Śn: grahamka,jedna połówka z serem,sałatą,ketchupem,a druga z twarogiem i dżemem,duży jogurt naturalny z bananem wkrojonym O: przed był rożek waniliowy,potem makaron razowy,kotlety sojowe,buraczki P: wieśniak 3% 150g z kakao,odrobinką miodu,wiórkami,mały lód K: nie wyszła sałatka,więc zjadłam jajko na twardo,zaraz zjem drugie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
9:40 - bułka z pestkami dyni, serek wiejski 12:20 - 225g warzyw na patelnię z papryką i ziołami, 150g krewetek, łyżeczka oliwy z oliwek, fasolka szparagowa -> wszystko razem wymieszane (tu był trening i wiem, że po powinnam zjeść ww i białko, ale nie wyszło, bo mama zrobiła placki )16:20 - 4 placki ziemniaczane z cukinią, 200g kapusty kwaszonej 19:00 - ryba w sosie pomidorowym 200g Dobry, czy nie? ![]() Chciałabym powrócić do normalnego jedzenia bez obżerania się, wymiotowania, przeczyszczania i tabletek, które zrujnowały mój organizm... I zależy mi na schudnięciu kilku kg.
|
#459 |
|
BAN stały
|
Redukcja. Dawno mnie nie bylo na wizazu, chyba ajkies 2 miesiace
troche czasu minelo, moze mnie jeszcze pamietac to teraz napiosze co dzisja zjadłam:- grahamka, z serem bialym, wedlina, salata lodowa, ketchupem i kawa - paczka warzyw na patelnie z bazylia i tymiankiem, lyzka masla orzechowego, zileona herbata - kawa, 2 lyzki otrebow i lyzka muesli, szklanka mleka 0.5% - 2 jabłka troche malo, ale caly dzine bylam po za domem wiec zabardzo nie mialam jak jesc. |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już chyba od dłuższego czasu jesz tak malutko?
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
sie tucze;;p
dziś 50g musli z jogurtem naturalnym i łyzką słonecznika (ok 10g), trochę winogron, wielka nektarynka, bułeczka serowa (wypatrzyłam coś takiego w piekarni - i chyba jakoś biały ser tam dodają ale nie widać ale pychotka tylko słodkie:P) będzie; IIŚN; bułka z ziarnami z łososiem wędzonym obiad; zapiekanka ryżowa (z białym ryżem;/) z kalafiorem, pewnie nektarynki ![]() p;? k; -? |
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj na www.10am.tv znalazlam takie przepisy na tosty i tak zaszalalam, ze dzisiaj mam w menu wylacznie fasolke szparagowa i jakas salatke
|
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
śn:
*serek wiejski, 3 kromki chleba chrupkiego lekkiego, malutki pomidorek, kawa ob: *miseczka maślanki + płatki nestle frutina, kawa w domu wciąż brak dostępu do kuchenki, więc czegoś gotowanego brak :P |
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
jem tak malutko juz tydzien stresuje sie tym ze on pojawil sie w moim zyciu a ja jestem przerazona tym ze mam spedzic z nim weekend(chodzi dokladnie o noc w hotelu)z ojcem kuby nie byl to wesoly zwiazek i ja mam teraz jakies opory wiem ze d. mnie nie skrzywdzi ale boje sie ze mnie wysmieje jak mnie zobaczy nago albo co...
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj: (U) :
śn: 1,5 kromki chleba (zwykłego) z serem żółtym i pomidorem, herbata II śn: serek homogenizowany i ciastko owsiane pełnoziarniste obiad: 2 kotlety sojowe panierowane, 2 ziemniaki, mizeria ze śmietaną ![]() podwieczorek: 4 ciasteczka owsiane kolacja: ok 150 gr serka wiejskiego z odrobiną miodu lipowego, kokosu i słonecznika, 1,5 kromki ciemnego chleba zielona herbata Dziś: Śn: owsianka z jogurtem jabłkowym i garstką słonecznika (wiem, nie zaopatrzyłam się jeszcze w twaróg do owsianki )obiad: (będzie) zupa kalafiorowa i pierogi z jagodami (nie wiem jeszcze ile sztuk )podwieczorek i kolacja: jeszcze nie wiem
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze nie stresuj się na zapas bo nic dobrego z tego nie wyjdzie, ciesz się wyjazdem i nie myśl tyle o tym ![]() tylko jeśli nadal będziesz tak mało jadła to efekt będzie taki że spowolnisz metabolizm, nic dobrego trzymaj się i staraj się jeść więcej, może chociaż serki wiejskie
|
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
tuczenie c.d.
![]() sn; racuszki z jablkami z razowej maki , polane miodiem i posypane orzechami wloskimi 2sn; 2 big milki , 2 nektarynki , paluch pelnoziarnisty z pasta z twarogu , makreli i groszku ob; bedzie paczka warzyw na patelnie z ziemniakami , pstrag pieczony , fasolka , kolba kukurydzy , dnaio wnailiowy po; jogurt naturlanyz miodem i musli , chipsy z goodfood te ryzowe ko; pewnie big grachamka z jajecnzica na kukurydzy i do teog jakies pomidorki , kakao w miedzyczasie dojdzie czekolada gorzka aero :P |
|
|
|
#469 |
|
Konto usunięte
|
11 - 80g tofu z pieprzem, 6 ogórków kiszonych
będzie 15 - filet z pangi, brukselka gotowana dalej nie wiem.. |
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
powiedzcie i czy jak zjem filet z pangi z kasza peczak i kolba kukurydzy na obiad bedzie ok
i czy wogóle taka kukurydza na redukcji to jest dobra
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Kukurydza na redukcji odpada
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
dzieki a ze tak jeszcze zapytam dlaczego nie?
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie strączkowe i skrobiowe warzywa mają wysokie ig, sporo cukru i ww oraz tendencję do zmniejszania efektów redukcji, ale to jest sprawa indywidualna
jedni jedzą czekoladę i chudna inni muszą ostro ograniczyć ww
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja za bardzo schudłam z wagi 55kg przy 167cm spadłam do 44kg;/ wiem,wiem, że mało, ale ja przy 48 kg chciałam żeby tak zostało a cały czas leciało w dół a do większej ilosci jedzenia nie potrafiłam się przekoanć;/ i teraz niby chce przytyć, a niby się troche boje... ale nie mam okresu i siłą rzeczy musze to unormować... a jak patrze, że wy tak beztrosko jecie to aż mi wstyd ![]() zresztą nie boisz się że pójdzie nie tam gdzie trzeba ten tłuszczyk? za bardzo urośnie brzuchol a np. biust nadal mały? tak a propo ćwiczysz coś? bo ja to wszędzie na piechote chodze prawie![]() dużo pytań ale ppoprzez redukcje utrzymanie do przytycia jest mi naprawdę ciężko
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Dwa pytania (jesli już gdzieś było to przepraszam
1. Owoce jemy głównie do południa, tak? A co z warzywami? Można spokojnie od rana do wieczora? 2. Istnieje coś takiego jak dieta od której chudnie się np. bardziej z dolnych części ciała? Bo widziałam na jakimś portalu coś takiego i zastanawiam się czy to możliwe, a akurat taki efekt bardzo by mi pasował, bo nie chciałabym zmniejszać swojego, i tak niewielkiego, biustu...
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj powiem ci z epowoli idzie przed wyjazdem udalo mi sie pryztyc z 43 na 44 przy 168 wzrostu a po powrocie ja weszlam na wage to zobaczylam 42.5 ale dzi sjuz 43 i mam andzieje z enie dlugo bedzi ejuz wiecej ja tez nie mam okresu i dlatego jem beztrosko bo chce przytyc , chc emiec kiedys dzieci i nei wygladac tak jakby mnie dopiero z oswiecimia wypuscili :P cwiczyc cwicze i dlatego si enei boje z epojdzie nie tam gdzie trzeba , biegam codziennie przez 30 minut i robie cwiczenia na brzuch i pare innych , wczesniej biegalam ponad rok na orbitreku ale widze po sobie z enormalne bieganko daje lepsze efekty ![]() wiec ni boj sie , jedz co ccesz bo napewno teraz nie ma ci gdzie pojsc w nieporzadane miejsce bo pewnie wszedzie trzeba
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz musze siedziec w domu bo chora jestem i wogole wydaje mi się że utyje w 5sek po zjedzeniu czegokolwiek... tak żałuje że zaczęłam się odchudzać;/ a z jakiej wagi do jakiej spadłaś? z dnia na dzien zaczęłaś tak dużo jeść? bo mi się chyba żołądek skurczył i ciężko w siebie wrzucać tyle żarcia;/ Najbardziej to się boje że jak nie przytyje to jeszcze w szkole sie czepią a to mi niepotrzebne bo i tak matura to wystarczający stres:P musze spr sobie jutro wymiary na czczo i napisze jak to się u mnie kształtuje
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze odnośnie tych roślin strączkowych to mam pytanie.
Bo ogólnie nie łączy się węgli i tłuszczy, zwłaszcza na redukcji. Ale czy w te węgle wliczają się rośliny strączkowe ? Bo warzywa nie.. Czyli 'zgrabniej' -> można łączyć rośliny strączkowe z tłuszczami ? |
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wychodzę z założenia, że przytyję równomiernie
Mimo tego, że nic nie ćwiczę ;p W sumie chciałabym mieć grubsze ręce, ramiona, nogi, tyłek a brzuch i tak mam lekko zaokrąglony![]() Ś: Płatki otrębowe z mlekiem 2śn: 2 kromki chleba słonecznikowego z tuńczykiem, serek wiejski z masłem orzechowym, zielona papryka O: 2 gołąbki, bułka sojowa z tuńczykiem *Lody na gałki grycana: tiramisu, chałwa P: 2 kromki chleba sojowego z tuńczykiem, twarożek domowy K: baton proteinowy
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

nie stresuj się tak
mężczyźni?... I dlaczego nie tam gdzie ja?!