Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-16, 22:17   #2071
olilina
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

U mojej koleżanki na wesele był zaproszony ksiądz i on sam przed obiadem poprosił wszystkich o powstanie i odmówienie modlitwy przed posiłkiem. Wyszło to dosyć naturalnie. No ale to ksiądz wyszedł z inicjatywą, a wśród gości nie było osób innej wiary więc też nie było z tym problemu.

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2014-08-16 o 22:19
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 22:34   #2072
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Czy ktoś zamawiał obrączki z białego złota nierodowane?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 08:25   #2073
TysiaBB1989
Rozeznanie

dziś 69 dni
Stary 2014-08-17, 09:36   #2074
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Hej pamietacie mjie jeszcze?U nas przedslubna gorączka....przygotowania idą pełną parą w przyszłym tygodniu ostatnie ustalenia u florystki i fotografa, w sobotę panieński , pierwszy taniec w fazie nauczania i tylko sukni jak nie widziałam od lutego tak nie ma a slub za 27 dni... ale jam to kobieta z salonu powiedziała"no przecież jest jeszcze tyle czasu" - mało jej nie rozniosłam przez ten telefon.... masakra jakaś widziala któraś niezbyt wysokie cieliste szpilki w przyzwoitej cenie bo potrzebuje na poprawiny

Wszystkim wczorajszym Pannom Mlodym a dziś już żonom Wszystkiego najlepszego na wspólnej drodze życia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-17, 11:52   #2075
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Czy ktoś zamawiał obrączki z białego złota nierodowane?
my
Stary 2014-08-17, 12:09   #2076
Linaewen
Zakorzenienie

Co myślicie o tej sukience na drugi dzień na grilla?

O jeny, sorry za rozmiar :ups:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 12:21   #2077
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Śliczna, tylko mało grillowa dla mnie Ale do Twojego motywu przewodniego bardzo pasuje
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 12:22   #2078
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Super

Ciekawe jak tam nasze wczorajsze PMki wszystkie napewno byly piękne

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
my
Poka

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 12:33   #2079
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Śliczna, tylko mało grillowa dla mnie Ale do Twojego motywu przewodniego bardzo pasuje
No właśnie chcę pociągnąć ten motyw na drugi dzień A mąż będzie w białej koszuli i spodniach od garniaka, więc nie mogę odstawać za bardzo
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-08-17, 12:45   #2080
bardorja
Zadomowienie

Mała relacja z Wieczoru Panieńskiego
O godz 17:00 dostalam paczke a w niej koperty, kazda koperte miala otworzyc o okreslonej godzinie i zrobic to co bylo w niej napisane w pierwszej kopercie miala otworzyc dużą paczke, wktorej była śliczna sukienka w groszki! Czerwona apaszka, eyeliner i czerwona szminka. Postępowałam zgodnie ze wskazówkami. O godz 19:00 mialam wyjsc z domu, rozgladam sie a tu nikogo. Podchodzi do mnie facet i mówi ze zaprasza do auta, żółte taxi lata 50!!!! superowo, nie wiedzialam gdzie mnie wiezie i gdzie sa dziewcyzny zawiózl mnie do knajpy wychodząc juz mi zdjęcia pstrykały i przywitały mnie a jakże WÓDKĄ,. Dziewczyny były super ubrane! (fotka) wypiłam i do knajpy do stołu. Knajpa w stylu lat 50, idealnie konpownowała sie z naszym przewodnim stylem PIN UP GIRLS!!!
Przegryzki, wódka i ploty, nastąpiła walka o prezent QUIZ z pyt porównywany do odpoweidzi narzeczonego, nie zaliczyłam 11/30
Jestem osobą nie lubiącą wódki , zebym tez sie nie upiła. zamiast karniaków dostalam w pudelko pokrojone w ćwiartki cytryny, za każdą nie zgdzającą sie odpowiedz musiłam ją zjeść po 6 cytrynach swteirdzilam, ze wódka jest jednak lepsza. Pomylilam sie i po dwóch lufach znowu wrocilam do cytryn Dostałam strój na noc poślubną!!! czadowa.
O godz 21 stwierdzilysmy ze czas potanczyc w realnym klimacie
Pojechalysmy do LA PLAYA kocham to miejsce. Wytanczylysmy sie za wszytskie czasy, co fajniejsze podchodzily do nas rozne dziewczyny i chlopaki imowili ze mamy oryginalny wygląd, ze wreszcie inny panieński niz dibaelki, aniołki, króliczki playboya itp, ze siwetnie sie bawimy i jestem całą ekipą najlepsze Klubowy fotograf spędził pol godziny na robieniu nam zdjęć, bo stwierdzil ze MUSI TO MIEĆ w swoim portfolio. swietnie sie bawilysmy na sesji.
Najlepszy panieński wieczór ever! dla świadkowej!
do domu wróciłam o 4. nie czuje nóg, mega zakwasy, gardło zdarte wiem ze bylo zaje bi ście!!!!!!!!!!!

https://www.facebook.com/photo.php?f...size=960%2C720

https://www.facebook.com/photo.php?f...size=960%2C720

*musialam podać link, bo nie wiem czemu, ale nie chca sie foty dodac jako załączniki

Daję z siebie 200%

Edytowane przez bardorja
Czas edycji: 2014-08-17 o 12:47
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 13:42   #2081
Sunset89
Rozeznanie

bardorja widzę, że Twoje przyjaciółki miały podobny pomysł co moje - u mnie też był PIN UP

Mam dzisiaj swoje ćwierćwiecze i jednocześnie to moje ostatnie panieńskie urodziny fajne uczucie

ciekawe, jak udały się imprezy naszym wczorajszym PM'kom
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 13:49   #2082
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
bardorja widzę, że Twoje przyjaciółki miały podobny pomysł co moje - u mnie też był PIN UP

Mam dzisiaj swoje ćwierćwiecze i jednocześnie to moje ostatnie panieńskie urodziny fajne uczucie

ciekawe, jak udały się imprezy naszym wczorajszym PM'kom
Fajnie
U mnie było nawiązanie do sukni ślubnej bo jest pin up`owa poza tym kocham lata 50

Daję z siebie 200%
Stary 2014-08-17, 13:52   #2083
kallina_2014
Wtajemniczenie

linaewen,
sukienka bardzo ładna i moim zdaniem jak najbardziej nadaje się na grilla, tylko pod warunkiem, że będzie ciepło..
U nas wczoraj było 13 stopni i prawie cały czas lało.

Pysia,
nasze obrączki "robią się", odbieramy je pod koniec sierpnia, wtedy na pewno pokażę.

Bardorja,
świetny wieczór panieński!!!
A poza tym jesteś przepiękną dziewczyną, będziesz super wyglądać w sukni slubnej!
Stary 2014-08-17, 13:53   #2084
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
linaewen,
sukienka bardzo ładna i moim zdaniem jak najbardziej nadaje się na grilla, tylko pod warunkiem, że będzie ciepło..
U nas wczoraj było 13 stopni i prawie cały czas lało.

Pysia,
nasze obrączki "robią się", odbieramy je pod koniec sierpnia, wtedy na pewno pokażę.

Bardorja,
świetny wieczór panieński!!!
A poza tym jesteś przepiękną dziewczyną, będziesz super wyglądać w sukni slubnej!
Dziękuję.
Zawstydzona

Daję z siebie 200%
Stary 2014-08-17, 13:54   #2085
kallina_2014
Wtajemniczenie

A my wczoraj spotkaliśmy się z panią z firmy dekoratorskiej, powstał spontanicznie kolor przewodni- wcześniej nie miałam kompletnie pomysłu- i będzie to ecru+fiolet. Mam nadzieję, że będzie pięknie.
Stary 2014-08-17, 14:01   #2086
Linaewen
Zakorzenienie

Jak będzie zimno to i tak będzie lipa, bo cała zabawa będzie w chacie grillowej na zewnątrz

Bajdorja, zazdroszczę pinaupowego wieczoru Uwielbiam motyw pinup.
Stary 2014-08-17, 14:36   #2087
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
my
Pokażesz zdjęcia jak wygląda kolor? Czytałam, że te z niklem są takie lekko słomkowe, a jakbym dopłaciła i zamiast niklu dała pallad to będą bardziej srebrne, błyszczące.

bardorja, świetny panieński

linaewen, nie wiem jaki masz motyw przewodni, ale sukienka jest ładna i pasuje

Edytowane przez Glodomorek
Czas edycji: 2014-08-17 o 14:42
Stary 2014-08-17, 14:42   #2088
tinyheart
Rozeznanie

bardorja Brzmi super! I świetnie wyglądałyście! Pozazdrościć koleżanek z takim pomysłem

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 14:47   #2089
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Pokażesz zdjęcia jak wygląda kolor? Czytałam, że te z niklem są takie lekko słomkowe, a jakbym dopłaciła i zamiast niklu dała pallad to będą bardziej srebrne, błyszczące.

bardorja, świetny panieński

linaewen, nie wiem jaki masz motyw przewodni, ale sukienka jest ładna i pasuje
Będziemy je odbierać pod koniec sierpnia, wtedy pokażę.
Stary 2014-08-17, 14:47   #2090
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

pięknaaaaaaa

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 14:48   #2091
kallina_2014
Wtajemniczenie

Ale tak, te nasze obrączki będą słomkowe i błyszczące. Takie chcieliśmy.
Stary 2014-08-17, 14:52   #2092
Anesthesia
Wtajemniczenie

bardorja super stylizacje i pomysł na panieński, świadkowa może być z siebie dumna!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 15:30   #2093
zły jeż
Raczkowanie

Hej!

Byłam przez ostatni tydzień na wakacjach nad polskim morzem, nie czytałam więc Was i czym prędzej to nadrobię. Na szczęście teraz mam jeszcze 3 tygodnie wolnego, zatem pójdę do przodu z (przed)ostatnimi ślubnymi załatwieniami i uaktywnię się w wątku.

Wszystkiego najlepszego dla nowych Żon.
Stary 2014-08-17, 15:33   #2094
sweetsunday
Raczkowanie

Najlepszego dla świeżo upieczonych mężatek!!

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy sadzacie rodziców przy swoim stole?
Nie,ponieważ uważamy, że lepiej się będą czuć i bawić w swoim towarzystwie Koło nas będą siedzieli świadkowie i kilkoro znajomych

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Hejka czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? uwierzcie mi, że od dnia ślubu nie mam ani chwili wolnego czasu, żeby spokojnie usiąść i napisać obszerna relacje. Aktualnie juz drugi tydzień jesteśmy na Krecie i dopiero w niedziele wracamy do domu
Pokrótce powiem Wam tyle, ze wszystko się udalo- ślub przepiękny, z mnóstwem niespodzianek, wesele najlepsze na jakim bylam- wszyscy bawili się do białego rana podróż poślubna fantastyczna po powrocie dostaniemy zdjęcia, wiec wrócę z relacja i fotkami pozdrawiam Was wszystkie juz jako pani M
Gratuluję Super, że wesele się udało

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Witam sie jako zona !

Lece nadrabiac mimo, że jeszcze nasze zycie nie jest normalne . Cały czas zyjemy w trybie ślubnym :P

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Podczas dni przygotowań do wielkiego dnia byłyście na bieżąco więc zaczne relacje już od soboty. (wybaczcie bledy - pisze na szybko).
[...] I ten uśmiech trwa do dzis.

CDN
Przepięknie Poryczałam się jak głupia Ostatni w ogóle strasznie łatwo się wzruszam i ciągle bym płakała... To chyba już przedślubne stresy

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
I jak tu się nie stresować i spać spokojnie??? Dziś zadzwonił do mnie kamerzysta z zapytaniem o której jutro ma być ceremonia? Jaka ceremonia?? Myślałam, że zawału dostanę. Okazało się, że kamerzysta zapomniał przepisać terminu na moją prośbę telefoniczną z powodu zmiany sali. Dodam, że obiecał przepisać termin z 14.08. na 29.08. bez konieczności podpisania nowej umowy, mówił, że nie trzeba przyjeżdżać on to przepisze i tak to przepisał, że nie przepisał Szczęście w nieszczęściu, że 29.08. nie ma wesela, wiec w dniu dzisiejszym przepisał termin ale to, że miałam stan przedzawałowy to więcej niż pewne
No to miałaś mega stresa Ja to bym chyba teraz obdzwaniała wszystkich i sprawdzała czy jest ok

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Już od dwóch dni boli mnie żołądek z nerwów, jestem rozkojarzona (strach ze mną teraz jeździć autem), nie mogę spać...Musimy się zabrać za usadzanie i na samą myśl o tym jestem chora...
My już jesteśmy po dwóch próbach usadzenia gości... masakra TŻ myślał, że to będzie taaakie proste. Jego mina gdy się okazało, że jednak nie - bezcenna

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
[B][U][SIZE="5"]Mała relacja z Wieczoru Panieńskiego [...]
Najlepszy panieński wieczór ever! dla świadkowej!
do domu wróciłam o 4. nie czuje nóg, mega zakwasy, gardło zdarte wiem ze bylo zaje bi ście!!!!!!!!!!!
Super

Mamy w końcu piosenkę na pierwszy taniec
https://www.youtube.com/watch?v=qwprrAEL9-E

Edytowane przez sweetsunday
Czas edycji: 2014-08-17 o 15:38
sweetsunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 15:50   #2095
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładna uważam, że pasuje

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość

Nie,ponieważ uważamy, że lepiej się będą czuć i bawić w swoim towarzystwie Koło nas będą siedzieli świadkowie i kilkoro znajomych

My już jesteśmy po dwóch próbach usadzenia gości... masakra TŻ myślał, że to będzie taaakie proste. Jego mina gdy się okazało, że jednak nie - bezcenna
My również usadziliśmy rodziców z rodzinką tak żeby było im jak najlepiej. Moja mama uważała, że rodzice powinni siedzieć przy PM ale wytłumaczyłam jej, że będzie jej tysiąc razy lepiej z jej ulubioną kuzynką przy boku i starymi znajomymi
My gości usadziliśmy w 30 minut, a tak się tego bałam . Najpierw wszystkich sami usadziliśmy, a potem nanieśliśmy małe poprawki z pomocą teściów, świadkowej i moich rodziców
Teraz jestem już spokojniejsza gdy mam to za sobą.
We wtorek jedziemy na salę dogadać szczegóły, w środę dokupić wszystkie napoje i wódkę.
W weekend weselicho znajomych, po powrocie śmigam od razu na roczek chrześniaka (roczek będzie miał 30 sierpnia czyli w dniu mojego ślubu więc wyprawiamy wcześniej ).
Znajomi którym przedłużyliśmy czas na decyzję jednak przyjadą, koleżanka jest w ciąży zaawansowanej i nie wiedzieli czy dadzą radę się pojawić, dodatkowo mają do nas dość daleko cieszę się strasznie, że będą
Za 13 dni

bardorja świetny panieński, wyglądałaś pięknie i bardzo orginalnie

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 21:17   #2096
Elrosa
Zadomowienie

Najserdeczniejsze życzenia i gratulacje dla naszych świeżo upieczonych mężatek! Mam nadzieję, że Wasze wesela były udane

My niestety byliśmy na weselu, które okazało się klapą jak to ujęła moja mama - "byłam na takim ponad trzydzieści lat temu i nie przypuszczałam, że ktoś jeszcze takie robi...". Było w wynajętej remizie, nie mam do nich nic, ale ta ich nadawała się do kompletnego remontu, a nie do wynajmowania... ze ścian odpadał tynk, a w parkiecie brakowało klepek.
DJ też niespecjalnie przypadł nam (i w sumie większości gości) do gustu, bo grał na zmianę chamskie disco polo (pewną piosenkę z tekstami w stylu "niezła z ciebie suczka" słyszałam chyba z pięć razy, bo PM cały czas latał i prosił, żeby ją zagrać "dla żony"... ) z dyskotekową łupanką. Na prośby o zagranie czegoś innego odpowiadał, że to pan młody ustalił repertuar i nie może. Staraliśmy się jakoś bujać na parkiecie, ale gdy państwo młodzi pojechali z kamerzystą na plener i zniknęli na prawie dwie godziny, zabawa dosłownie zamarła. Większość gości zaczęła ostro tankować i w efekcie o 21 pojawił się pierwszy trup na stole.
Ewakuowaliśmy się po pierwszej, po dwóch godzinach zabaw oczepinowych typu przetaczanie jajka przez nogawkę od spodni uznaliśmy, że mamy dość. W sumie i tak byliśmy jednymi z ostatnich gości.

Najgorsze jest to, że z wesela był zadowolony praktycznie tylko pan młody, jego żona końcówkę przepłakała - chciała zorganizować wesele w taniej restauracji, dużo ładniejszej od tej remizy, ale M. się uparł. Ostatecznie z tego, co powiedziała, zaoszczędzili podobno 1500 zł, a za to nie dość wszystkie zakupy spadły na nią (M. uznał, że skoro jest na macierzyńskim, to ma dużo wolnego czasu), to jeszcze efekt wyszedł bardzo daleki od tego, co sobie wymarzyła. Szkoda mi jej bardzo.

Za tydzień wesele mojej przyjaciółki, i nim się strasznie stresuję, chyba nawet bardziej, niż przed własnym. Nad nią ciąży chyba jakieś fatum - zaczęło się od zdjęć, które miała robić kuzynka-fotografka, ale dostała jakąś super płatną pracę za granicą i jednak nie może. Potem zawiódł DJ - dwa tygodnie temu stwierdził, że wyjeżdża na wakacje, ale zamiast tego będzie grać inny facet. Zastępca nie dość bierze 300 zł więcej, to jeszcze przyznał się, że poprzedni DJ wynajął go na ten termin już pół roku temu.
W sobotę odebrała sukienkę, którą krawcowa miała skrócić. Sukienka miała na dole szeroką ozdobę z koronki. Dziś ma już tylko jej połowę, krawcowa obcięła suknię z dołu...
Stary 2014-08-17, 21:43   #2097
kallina_2014
Wtajemniczenie

Elrosa,
ojej to rzeczywiście Twoja przyjaciółka ma wyjątkowego pecha~!
Stary 2014-08-17, 21:51   #2098
domar123
Raczkowanie

Dziewczyny załamka na maxa.. Właśnie dowiedziałam się (nie od właściciela tylko od ludzi co się jakoś dowiedzieli), że razem z moim weselem w moim lokalu jest osiemnastka.. Nie da się tu tego rozwiązać w taki sposób żebyśmy się nie widzieli, żeby nam nie przeszkadzali.. Właściciel teraz proponuje mega zniżkę i mega dodatki. Ale nie o to przecież chodzi.. My jesteśmy w stanie zapłacic za to co mialo być i nie chcę po moim dworku żeby ktoś obcy chodził w dniu sojego wesela.. A co z muzyką? Dwie sale są otwarte, podzielone małym korytarzem.. Co mamy zrobić.. Jutro się spotykamy. To jest tragedia. Ślub za 4 dni praktycznie a ja dowiaduję się takiego czegoś...

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ

Edytowane przez domar123
Czas edycji: 2014-08-17 o 21:52
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 22:02   #2099
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamka na max.
Współczuję bardzo, ale nic już nie zrobisz... Jeśli oferuje zniżki to bierz, bo to w sumie jedyne co możesz.

Elrosa. niezłe to wesele
Trzymam kciuki za przyjaciółkę, żeby mimo wszystko było udane.
Stary 2014-08-17, 22:04   #2100
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Monidot
Mój TŻ jest ze Słupcy Zaraz na dżem idziemy
O to ciekawe czy się nie spotkaliśmy gdzieś tam bo ja też byłam z Tż na koncercie

Edytowane przez monidot
Czas edycji: 2014-08-17 o 22:06
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości