|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
ATHER zasada nie łączenia tłuszczu z ww dotyczy DUŻYCH ilości 1 i 2 składnika, spokojnie można łączyć ww z t do 10g tluszczu
poza tym ta zasada obowiązuje tylko na redukcji, a o ile wiem Ty się nie redukujesz ![]() Agosek jedni wierzą w takie diety a inni w wielkanocnego kroliczka ![]() nie ma czegoś takiego jak spalanie miejscowe tłuszczu - organizm sam sobie wybiera każdy ma swoje stubborn fat area u jednych jest to brzuch u innych uda, boczki itp, ale niestety nigdy nie jest to biust - z biust leci najszybciej owoce najlepiej jeść do 16
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
jej a ja duzo i niezdrowo
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
pingwin-no własnie coś mi się tak zdawało, że to zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe (idę ćwiczyć dalej
)
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie bardzo mam z czego ![]() Dziękuję za odpowiedź Jej dzisiaj czułam się jak królik, szczególnie podczas obiadu. Jeszcze nigdy nie zjadłam ponad 400 g warzyw na raz w jednym posiłku a do tego jeszcze filet z mintaja do tej pory czuję się syta ==' Ostatnio mam taką ochotę poeksperymentować w kuchni z obiadami ale pomysłów brak. Naprzeglądałam się mnóstwa przepisów z gazet i nic ciekawego. Ksiązkę kucharską mam jakąs starą to też niespecjalnie zachęca, a do tego bez obrazków ^_^ tzn. fotografii. Chyba muszę zainwestować w jakąs ksiązke z przepisami na desery i obiady. Ktoś może coś poleci ?
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mangolina a ty chcesz przytyć bo z natury szczuplutka czy po diecie zbyt drastycznej?
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak smakuje ?A ja dzisiaj: Śn: 2grahamki : jedna z serem żółtym (13%),sałatą,odrobiną majonezu light,a druga z twarogiem 1/2 kostki i dżemem,100g jogurtu malinowego IIŚn: grahamka z serem żółtym jw z sałatą i ketchupem,200g jogurtu malinowegoO: mięso z udka z kurczaka,kalafior,makaron razowy P: wieśniak ze słonecznikiem i wiórkami K: pychotka wieśniak 3% wymieszany z jajem na twardo,pomidorek i do tego kromka chleba pełnoziarnistego ![]() Edit: Zapomniałam dopisać ![]() Utrzymanie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' Edytowane przez agness51 Czas edycji: 2007-07-13 o 19:24 Powód: dopisek :p |
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, spowiadam się. Byłam na wakacjach. Jadłam fatalnie, i nie przesadzam. Było to odżywianie typu trzy drożdżówki, jogurt i jakiś owoc na cały dzień. Gorzej być nie mogło ![]() Dziś postanowiłam wziąć się w garść. Nie wyszło. A więc: Śn Omlet z 3 białek, 1 żółtka, czubatej łyżki mąki, łyżeczki cukru + brzoskwinia i mleko II śn Serek homo naturalny, łyżka płatków, łyżeczka otrąb Obiad Miseczka zupy pomidorowej z ryżem, 6 klusek, nie wiem jak się nazywają, takie ziemniaczane, z dziurką. A potem... 2 jogurty - naturalny i truskawkowy, jakieś ciastko ze sklepu + 2 domowe ciastka maślane. Znowu nie dałam rady
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Mi bardzo smakował
A, że masło mam słone (90% orzechów) to smakował jak taki hm... słonawy snickers
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze jem spore śniadanie
Wolę zjeść tak,niż bułkę i tabliczkę czekolady
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
śn; activia do picia sliwkowa + bułka z masłem, serek i pomidorem
ob;spaghetti + kurczak,mizeria,ziemniaki +słonecznik i to niekoniec:P |
|
|
|
#491 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Kochane!!!
Ja dzis 2 kromki chleba z szynka miodowa jogobella z musli 4 racuchy z jablkiem... A wogole to mam biegunke ale to chyba z nerwow albo dlatego ze pije slim figure i duzo wody a malo jem... Dzis D. napisal ze niewie czy jego niespodzianka sie uda...a ja juz akceptowalam mysl o tym wyjezdzie i przestawalam panikowac... |
|
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
E tam, dałabyś radę
Poza tym to w końcu śniadanie, ja za każdym razem rano umieram z głodu, mimo że godzinę przed snem zawsze jem kolację białkową Z tym że mimo to, na I śn jadam tylko urozmaiconą owsiankę (sporo dodatków), z jakimś owocem. Za to na II śniadanie zawsze bardziej szaleję xD Cytat:
Ja również w porze I i II śniadania sobie nie żałuję
|
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
dziś powoli dobiego końca piewszy dzien mojej diety .S: 3 kromki razowca,3plasterki polędwicy z piersi kurczaka, 1/2 pomidora,banan IIS: serek wiejski z łyżeczką dżemu wiśniowego,kiwi,2 kromi razowca z dzemem brzoskwiniowym Obiad: piers z kurczaka smazona na kropelce oleju,pol ogoraska,kiwi,banan kolacja:wiesniak z ..no wlasnie jeszcze nie wiem z czym .co o tym myslicie?
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
ja po tym jak przez ostatnie 3 dni dalam plame tzn,obzeralam sie jak szalona,to dzisiaj zaczynam znowu diete od nowa i tak
-sniadanki-owsianka z jogurtem,kawa czarna -obiad- panini z mozarella,szynka,warzywka mi -kolacja-pol litra jogurtu z 2 wasami - jabłuszko -teraz herbata juz 3 pije od godz.18.00 a ze 2 jeszcze wypije bo chodze spac kolo 1 niestety.. |
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie: 3 kromki bułki z serkiem topionym i z zielonym ogórkiem
obiad: 2 jajka z makaronem kolacja: 1 kanapka z serkiem topionym, kilka garści bobu |
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Redukcja? Jeśli tak to myślimy, że kiepski jadłospis.
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
italianko a gdzie popelniam błędy ?
jak powinien wygladac moj jadlospis ?
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
tycie
![]() sn; duzy jogurt naturalny z musli tropikalnym z duz ailoscia suszonych owockow , pol kostki twarogu z dzemem malinowym 2sn; paczka takich maluskich wafli ryzowych jablkowo-cynamonowych , bula z maslem rzechowym i bananem , 2 nektarynki ob; schab pieczony , duzo makaronu razowego , brokuly , lody tiramisu po; obwarzanek z sezamem z pastella z lososia , kawa z mlekiem i cukrem , jablka ko; jeszcze niewiem :P |
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
śn:
ciemny chleb z serem serek wiejski z poledwica i kukurydzą IIśń: orzeszki ziemne, activia obiad: makaron razowy z miesem z indyka i sosem pieczarkowym pomidory z cebulka jablko na kolacje zjem serek wiejski z miodem I jak mój jadlospis, bardzo zly? |
|
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Ather - warzywa to weglowodany
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś (U):
śn: owsianka z jogurtem naturalnym bez cukru i jagodami, kawa z mlekiem II śn (czy tez pierwsza część obiadu ): zupa kalafiorowaw międzyczasie szklanka soku warzywnego z Tymbarku, kawałek arbuza obiad: bakłażan nadziewany granulatem sojowym (w oryginalnym przepisie myło mięso mielone ) zapiekany z żółtym serem podwieczorek: nie wiem... mam straszną ochotę na lody ![]() kolacja: też nie wiem, szykuje się jakiś grill, ale może się wykręcę i zjem jednak coś normalnego ![]() zastanawiam się czy nie przejść na lekkie przytycie bo ciuchy ze mnie lecą ale z drugiej strony jestem teraz unieruchomiona wiec boję się że jak przesadzę z jedzeniem to za bardzo pójdzie mi w boczki
|
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
przytycie
ŚN; 2 jajka na miekko z połówką bułki żytniej (35 g połowka)z masłem, 1,5 razowca z polędwica z indyka pomidorem i rzodkiewką, z 15 winogron jasnych, nektarynka IISN; 3bit xxl, 3 mentosy //niezbyt zdrowo;/ obiad; 5 dużych pierogów z serem (pyszne ) polane jog nat, nektarynka , z 10 winogronp; buła żytnia z polędwicą z indyka, ogórkiem sałatą i rzodkiewką i pochrupie pestki z dyni ![]() ko;? |
|
|
|
#505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
- brak zdrowych tłuszczy - dżem - raz na jakiśczas - źródła białka urozmaicamy Jak zawsze - odsyłam do 10pż oraz wątków podwieszonych.
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
to wiem ;] ale warzywa to te węgle które akurat można łączyć ze wszystkim. W sensie i z tłuszczami itd. I najlepiej jak są w każdym posiłku. Ich nie wolno unikać.
Ale rośliny strączkowe to już troszeczkę co innego bo na redukcji się je powinno ograniczyć. I dlatego wcześniej zadałam pytanie odnośnie ich, ale odpowiedź otrzymałam już wcześniej
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Jestem tutaj nowa. Odchudzam sie dopiero drugi dzien. Jestem bardzo ciekawa co sadzicie o moim dzisiejszym jadlospisie ![]() I sniadanie - 8.00 - szklanka wody z cytryna - 2 x kromka chleba razowego z serem zoltym i pomidorem - zielona herbata II sniadanie - 11.40 - batonik corny linea obiad - 14.30 - warzywa na patelnie + kawalek piersi z kurczaka - zielona herbata - jablko - 16.40 kolacja - 17.40 - jogurt naturalny z ziarnami zboz - jablko - baton corny linea pol grejfruta - 20.20 I jak?
|
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Było troszkę poczytać, choćby ze dwie strony tego wątku ![]() nm -> witamy na wizażu
|
|
|
#509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
p; bula żytnia 65g z indykiem, ogorkiem sałatą rzodkiewką z masłem + 20g słonecznika k; ok90g dorsza wędzonego z 2 kromkami parówki żytniej (ok27g) i tak; rano stanelam na wage; ok43kg wieczorem z ciekawości ; prawie 45 kg <szok> wynik; całkowita moja załamka, chce przytyc ale niech moj rganizm nie wariuje;( po tym żarciu jestem pełna po podwieczorku myslałam ze juz nic nie wcisne zle mi ze sobą;( myslalam ze sobie akos radze a teraz? zaczełam podliczac te kcal co dzis zjadłam; wyszło mi ok 1900 |
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj trwam w diecie, wazylam sie i nastepne wazenie w sobote obecna waga to 53 przy wzroscie 164cm ale mam zatłuszczony brzuch i boczki,nogi ,pupa jest ok,ale od pasa w góre-tragedia,brak talii
,dzisia poćwiczylam sobie a ponadto w pracy był zapierdziel to tez troszke spaliłam bo jestem kelnerką to nabiegac sie trzeba a dzisiaj zjadła-śniadanko- owsianka z jogurtem,kawa czarna -obiad- sałatka z sałaty,pomidora,szynki,pi eczarek,oliwek,sera z dresingiem -kolacja- 2 naleśniki z jogurtem -przekąska- jabłuszko -wypiłam duuzoo wody |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

)

a do tego jeszcze filet z mintaja
?
wieśniak 3% wymieszany z jajem na twardo,pomidorek i do tego kromka chleba pełnoziarnistego 

Wolę zjeść tak,niż bułkę i tabliczkę czekolady